Az ötlet jó, egy a gondom, hogy kb. egy 20x20-as keretre lenne elég az arany. Az arany üveg mérete 22x4 cm, elég kevésnek találom, azaz csak egy keskeny csík lenne keret. Tovább fogom gondolni, mert ez a "pöttyös" üveg lehetne a külső keret, alatta meg ki lehetne egészíteni sima üvegre festett/égetett arannyal. Köszi :)
Ericica ! Küldtem az ígért egymásba fonódó szív sablonját.
engem is most kert meg valaki, hogy csinaljak neki egy padlovazat, amihez ezek jo ötletet adnak. elöször az egeszet gondoltam, hogy bemozaikoznam, de igy is nagyon jol neznek ki.
kerestem meg olyan nemet oldalakat, ahol smaltit lehet rendelni, de mindenhol dragabbak voltak, mint amit mar betettem. kömozaikot is talaltam, de azt lattam, mar otthon is van.
Sok a huladék, mert egy iszonyat aprólékos mintában nem csak a színeket, hanem még a "szálirányt" is figyelembe veszi.Ettől sokkal tutibb lesz az eredmény, csak bírjad megfizetni.
Tekercsben kapható, öntapadós rézfóliával dolgoznak, de hát mivel is kéne dolgozzanak?
Bocsánat, rosszul fogalmaztam. Öntapadós rézfóliát használnak. Ez a művész viszont nem azt használ a képek szerint. Az ilyen méretű wellereknek kicsi a teljesítménye tiffanyzáshoz. Nagyjából 100 watt körüli teljesítmény szükséges. Amennyiben hőfokszabályzós, akkor lehet több.
ha jól szétnézek otthon a gardróbban, lehet, hogy találok neked az egyetemi jegyzeteim között egy ásványtan könyvet is, persze képek nincsenek benne :)
Ne soroljad, nem akarunk lámpát csinálni...nekem a szabásminta miatt tetszett meg...
Egyébként szerintem azért szabta így mert az üveg megfelelő árnyalását kereste nem azt, hogy minél több egyben maradjon, a hulladékot gondolom felhasználja később...
Én eddig öntapadós tekercses fóliával láttam dolgozni a tiffanysokat...mégis mivel kellene??
Ez egy laikusoknak készült oldal. - Iszonyatosan sok hulladákkal dolgozik.... - Tekercsben kapható öntapadós rézfóliával dolgoznak. - A weller és hasonló pákák gyengék ide (a kisebbik) Soroljam még?
Ahogy kerestem a fogót, találtam egy tulipános lámpakészitési folyamatot...érdekes végignézni ahogy a szabásminta alapján megszületik...alul léptessétek...
Ott is lehet, de nem jellemző. Elsősorban fűféléken látni - pl. réteken - , nem kötődik a vízhez. (hacsak nem tud valami gyorsabb közlekedési módot :-))))