A belvárosi stricta-kat le tudod fotózni valamikor? Érdekelnének, mert közterületen a filamentosa és recurvifolia kivételével nem nagyon van semmi. Illetve Pesten a Keleti-pályaudvar bejárata mellett van azt hiszem gloriosa. Köszi!
Köszönöm a segítségeteket. Egyenlőre megróbálkozom ezzel a szerrel, aztán majd meglátjuk. A mosdatás nálam nem jöhet szóba, mert nemcsak magas, de terebélyes is, szóval úszna a fürdőszoba. Talán ha jakuzzim lenne...:-)) Tavaly a lakásfelújítást sem úszta meg, csiszolás stb. megült a por rajta rendesen. Az összes levelét egyenként kellett letörölgetnem, hát nem kétperces munka volt!
Azért ezt a zacskós módszert fejben tartom, hátha szükség lesz rá. Köszi!
voltam a kertünkben.itt vannak a képek 1. a kis yucca recurvifolia nemsokára beindul:) 2. 1-2 megnyírt yucca filamentosa. 3. vannak télálló kaktuszaim is:opuntia humifusa 4. opuntia phaecantha 5.
Voltam egy szakboltban és vettem atkaölőt. Viszont ki kell vonszolnom az erkélyre, mert csak ott lehet lefújni kesztyűben és maszkban. Még jó, hogy most jó idő van, de persze estére be kell hozni.
A leanderes topicban nemrég az atkákról volt szó bár én nem emlékszem pontosan a nevükre, de felsoroltak néhány szert, érdemes lenne megnézned és visszaolvasnod....
Mivel a csúcshajtás fejleszti a virászárat, emiatt nem tud tovább azon nőni, ezért elágazik a virágszár mellett vagy egy, vagy több új csúcshajtást fejlesztve.
Hello!Szerintetek egy két éves yukka recurvifolia mekkora lehet mert szeretnék internetről rendelni.Ja és furcsa hogy csak 900 forint.A www.palmaligetetmagyarorszagnak.com -ról néztem ki.Itt magot is lehet kapni.Köszi!
Szerintem simán virágozhat a tiéd is. Nálam elég satnya ott a talaj, ahol él, (br tudom nem egy igényes növény) viszont nagyon nagy előny, hogy a ház előtt délkeleti fekvésben, nagyon védett helyen van, még az ablakok is visszaverik rá a napfényt. Leesett az állam, amikor először virágzott. Aztán elég szerencsétlenül nőtt tovább, kicsit görbült, mert a virágszár mellett hozott egy újabb csúcshajtást. Tavalyi virágzás után pedig háromfelé ágazott a csúcsán. A tövénél is hozott új sarjakat. Egyenlőre nem választom le őket, inkább egy csoportot szeretnék, úgy jobban néznének ki.
Ha 2000-ben ültetted, akkor 2004-ben virágzott először, ahogy számolom? Én 2004 tavaszán ültettem, akkor idén még nem valószínű, hogy virágzik, majd jövőre, bár méretre már most majdnem akkora mint a képen levő jukkád.
A Yucca torreyt most fényképeztem. A könnyű takarás alatt, csak a csapadéktól védi felülről fólia. Eléggé foltosodnak a levelei a legtöbb jukkának, főleg az idősebb levelek, miért? Természetes öregedés, vagy gombásodás, tavaly is ezt csinálták, de nyáron szépen kinövik.
A napokban találtam rá a treemail.hu oldalra, ismert nevű kertészek csinálják, kertészeti csomagküldést. Aki yukkákra és néhány különlegességre vágyik, érdemes betérnie az oldalra....