Hmmmm... és méghozzá milyen jó kis képeket lehet találni azokon a gugli által kidobott oldalakon, nehány külföldre szakadt honfi buszunkról... (na jó, a minőség itt most pont nem jó, nyílván régi videóról lett bedigizve, de a téma jó :-), mondhatnám, a mottó: Fláááááj, án jór véééééj, lájk en íglöööö, fláj ez háááááj, eeeeez dö száááááán... :-DDD )
Köszi, értem. Mondjuk az elején is értettem, azért használtam olyan fordulatokat, 'ha jól tudom', meg ilyesmi. A végén írt összeesküvés-elméleted nekem irreálisnak látszik, nekem persze valóban Lajos mondta, hogy miért kapott tiltást.
Egyébként tényleg hasonlít sokmindenben, amit gondolunk, most hogy így visszaolvastam, de azért nem mindenben. Meg én pl. orros szmájlit használok, és amikor Alival vitatkoztál a metrótopikban, hogy lágy-e a Beloruszban lévő e, nem volt igazad. :-)
De asszem kicsit túlterheltem az OFF-témával a topikot, megyek is, mielőtt kapok egy öröktiltást topikrombolás miatt.
Nem vagyok azonos az erminavet nicknevet használó személlyel. Nem is ismerem, feltehetően nem is találkoztam vele.
ki a mondat alanya.
Az, aki téged felhívott. Elmagyarázom.
Természetesen a törölt hsz.-okat nem láttam, nem voltam itt.
Timeline:
1. DLala ideböfög, 2x.
2. Írok moderátornak.
3. Kitiltják.
4. Hozzászólását törlik.
5. Felhív téged.
6. Kérdőre von valami miatt, amiről te semmit sem tudsz.
7. Te pedig megosztod a topic közönségével a kérdőre vonásban implicit elkövetett állításait.
Vegyük észre, ki állította először, hogy a megszólítás miatt kapott tiltást. Talán nem is gondolta komolyan, hogy én a te másodnikked vagyok, vagy mi. Mindenesetre jó ürügy volt egy hazugság elterjesztéséhez, ami nem rólad szól.
Azon lepődnék meg, ha nem próbálta volna meg utólag (a hsz törlése után) félrevezetni a fórum közönségét.
Én ebből azt se értem, hogy ki a mondat alanya. Mondom, ebbe az ügybe csak úgy kerültem, hogy állítólag te én vagy, vagy mi. Ha még annyit megtennél, hogy megerősíted, hogy te nem én vagyok, egészen jó lenne nekem. (Bár ha belegondollok, akkor ennek kevés értelme van :-) ) Természetesen a törölt hsz.-okat nem láttam, nem voltam itt.
Mondom, csúsztatás. Nem kell összemosni a két dolgot.
Az illetőt nem zavarta a megszólítás. Engem se, mást se, senkit se. A hozzászólás törlése után próbálta meg azt elterjeszteni, hogy a megszólítás miatt történt a tiltás.
sokaktól hallotta, hogy én vagyok az az, egy emberszabású faj nevét viselő nick
Áááááááááááááááááááá!!! Ez nagyon súlyos:)))) Percek óta ezen röhögök:))
közös ismerősünk, akinek az utóneve derült ki
Ennél nyilván sokkal több is, dehát ennyi a minimálisan elvárható csúsztatás tőle:) Azon lepődnék meg, ha nem próbálta volna meg utólag (a hsz törlése után) félrevezetni a fórum közönségét.
Hát nem egészen. Kitiltást kapott egy hónapra. Most hívott föl a DLala mögött álló személy. Hogy miért én mondom ezt? Mert azt mondta, sokaktól hallotta, hogy én vagyok az az, egy emberszabású faj nevét viselő nick, amely kérte a kitiltását. Nos nem én vagyok, persze aki nem akarja elhinni, most se fogja. Mindenesetre időtlen idők óta nem is fordultam elő városi közlekedéses topikokban, csak vasútiakban.
Ha jól tudom, irl-adatok kiadásáért kapta a büntit. Nem tisztem felülbírálni a moderatúrát, meg nem is merem, de ha igaz, a két eset csak részleges adatok kiszivárogtatását jelentette. És az egyik érintett te vagy, akiről az derült ki, hogy van munkahelye, amely egy hivatal. A másik pedig közös ismerősünk, akinek az utóneve derült ki. Ha esetleg ti ketten úgy gondoljátok, hogy ez nem olyan nagyon zavar benneteket, esetleg írhatnátok a moditopikban, hátha akkor enyhébb elbírálást kap DLala. Persze csak akkor, ha partnerekkel akartok vitatkozni, nem magatokban. De mondom, nekem ehhez az egészhez annyi a közöm, hogy állítólag én tiltattam ki, pedig nem.
Nyílván amikor lehet akkor van hangolva. De nem felezve a követést, hogy a piros több utast vigyen. Ezért van pl 5-10 perces követés, ahol a 10 perces lyukban megy a piros.
Egy általános irányelv azért irányelv, hogy a helyi és helyközi közlekedésre is alkalmazható legyen. De legalábbis az értelmezése, alkalmazása ne legyen szöges ellentétben a két vetületen.
Azért ilyen _általános_ álláspontról én nem tudok. Irányelv a kötöttpálya javára, azt szokták hangoztatni, igen. De ld. pl. járatmegszűntetésekkel kapcsolatban kiadott közlemény.
Egyáltalán nem! Nem szokásom fikázni, amikor nekem tetsző dolgokat olvasok. És nekem is tetszik a buszfolyosó ötlete. De eddig azt hallottuk, többek között bizonyos egyesületek prominenseitől, hogy a kötöttpályával párhuzamosan ne legyen buszközlekedés. A lentebbi hozzászólásom célja épp az volt, hogy megdícsérjem, hogy ez ügyben finomodott az álláspontjuk.
Nem azzal van a bajom, hogy most buszfolyosót csinálnak. Ezzel legfeljebb elkéstek úgy tíz évet. Mostanra kellene ott tartani, hogy kiváltjuk. ja. de nem tartunk ott.
Az meg, hogy van Európában is "buszfolyosó" jellegű megoldás, a szememben nem teszi európaibbá a "busz only" megközelítést.
volt már ezen több vitánk (b0tft, mellékvonalak), úh nem valószínű, hogy meggyőzlek
én azt mondom, hogy a legtöbbször (pl. itt is) pusztán környezetvédelmi szempontból IS első a vonzó tömegközlekedés megteremtése, és csak a második, hogy milyenek a járművek emissziós értékei stb. (vonzó meg itt elsősorban attól lesz a töm.köz., ha gyors és átszállásmentes). ez eddig szerintem európai felfogás, a dél-amerikaitól annyiban tér el, hogy ez utóbbi egyáltalán nem szempont.
a buszfolyosó és a villamos alkalmazhatósága _szinte pontosan_ abban tér el, amiben a villamos és a busz - csak kisebbek a küszöbszámok. bizonyos utasszám alatt nem éri meg pályát építeni, ezért hiába van egy törzsszakaszon elég utas, ha kötöttpálya, akkor átszállás. én egyáltalán nem vagyok arról meggyőzve pl., hogy Győrnek villamos kell (ugyanezen ok miatt), buszfolyosó (=fizikailag védett buszsáv) viszont lehet...
Nem azzal van a bajom, hogy most buszfolyosót csinálnak. Ezzel legfeljebb elkéstek úgy tíz évet. Mostanra kellene ott tartani, hogy kiváltjuk.
Egyelőre ott tartunk, hogy a Rákóczi kőkanális is "jóazúgy" buszkaravánnal, de ha mégsem, akkor majd a négyesmetró.
A BKV meg tudod hol tart. Jól demonstrálja pl. a Margit híd pesti hídfőjében az átszelő maradványa. Meg ahogy emiatt a 2-es áll be, vagy ki a vonalra...
Az meg, hogy van Európában is "buszfolyosó" jellegű megoldás, a szememben nem teszi európaibbá a "busz only" megközelítést.