Keresés

Részletes keresés

kambekk Creative Commons License 2008.11.01 0 0 13474
Urbanista blogba is betetted cs-vel????
Előzmény: mintti (13466)
kambekk Creative Commons License 2008.11.01 0 0 13473

Az e heti HVG-ben terjedelmes cikk foglalkozik az Erkel Színház lebontásnak tervével. A VIII. kerület főépítésze teljesen befektetőpárti. Lefexik a tőkének. Ugyanakkor a minisztérium államtitkára is elég multipárti állásponton van.  Még el se temették a halottat, de már a fogaranyának kiárusításán dolgoznak...

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.01 0 0 13472

Az Index információi szerint a Belváros polgármestere túl plázaszerű elképzelésnek tartja az elbontott Károly körúti bazársor helyére tervezett épületegyüttest. A V. kerület változtatási tilalom bevezetését tervezi a Városháza melletti parkra. A Városháza kedden a Fashion Street beruhzásának tett keresztbe.
http://www.epulettar.hu/cikk/34988.aspx

Ezzel kapcsolatban van új fejlemény?

mintti Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13471
Tisztelt Mindenki!

Trefort kertről készítek munkát, komoly súlyút, s kérnék mindenkit akinek bármi forrása van, az kérem ossza meg velem. Munkám elektronikusan is megfog jelenni, csak nektek, csak itt:D
kambekk Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13470
Így fotók alapján nekem is ez teszett meg. Persze én nem építené ilyen magasra őket - bár a két épülettorony közti szintkülönbség-játék tetszik. Egeraat házai csak elsőre jópofák, az éve alatt elkopnak - szerintem.
mintti Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13469
Nem ismered a legújabb helyesírási szótárt?:D
Elnézést, fülemre hallgattam nem ch-ra, sorry
Előzmény: apca (13468)
apca Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13468
Madács térre
Madács-házaknak
Madács-házakkal

Édes jó Istenem, hová jutottunk?
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13467

Nekem ez tetszik, mert szerintem este különleges hangulatú látvány lehet.

Viszont a Madách ház komorságát és sötétségét kiválóan ellensúlyozza majdan a nyertes hófehér, szellős épület.

mintti Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13466
Kövezettek meg de nekem a Zoboki-Demeter és Társaik Építész Iroda terve tetszik

Az fog meg benne, hogy a Madács térre "reflektál", másfelől létrehoz egy olyan teret, melyen kellemes karácsonyi vásárokat és hasonló attrakciókat lehet eszközölni, másfelől pedig "befejezi" a városházét egy ügyes timpanonnal
Még ami megfogott benne, hogy kicsit olyan mintha a Madács-házaknak mutatná, hogy ez a mai "trend" (tégla - futurisztikus)

Mondjuk tény és való, hogy
1, nem fog megépül, hacsak Demszky nem lesz újra főpolgármester, s lesz egy újabb gödrünk (melyek után gödör térnek is hívhatjuk ezt a területet)
2, a "hol van Budapestnek épült városháza?" című probléma szintén nem fog megoldódni, s az, hogy a Március 15. téren létrejöjjön egy budapesti Duna-Főtér szintén csúszni fog
3, a tervhez való hűség meg kétes, illetve az anyag használat is (és a szegény kivágandó fákról ne is beszéljünk)

Zárszó: szerintem a nyertes terv lapos, és nem"játszik" a Madács-házakkal (sem az Ankerrel)

Üdv.
Wannax Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13465
nem rossz tervek
Előzmény: airdace (13461)
airdace Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13464
A realitásokkal kapcsolatban: valóban van esély arra, hogy elúszik a dolog, de az inkább az ingatlanpiaci recesszió miatt lesz (mivel erre nem kell közpénzt költeni, a k4-gyel ellentétben), azaz egyszerűen nem lesz befektető, aki megcsinálja, vagy megcsinálja, csak sz*rul.

Lehet, hogy csak innen felülről tűnik kaotikusnak és szétszabdaltnak a dolog, mert amúgy tényleg jó nagy az a tér - de lehet, hogy közelről is zavaros lesz.
Előzmény: vrobee (13463)
vrobee Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13463
airdance:
egyetértek a zavaró szétszabdalással, ugyanakkor ez az a terv, ami mindegyik negyedet funkcionálisan összenyitja (ha jól látom).
az egész projektben a fő probléma szvsz, hogy a Deák tér-Múzeum krt. köztérrel egyszerre kell összekapcsolni és róla vizuálisan leválasztani az udvart, és ezt a terv szerintem marha ügyesen oldja meg.
(erre kb. akkor jöttem rá, amikor az olvadozó jégkockákig eljutottam ...
a végefelé volt még egy-két elmenős terv, de azért az az infoboxos, az duuuurva...

kambekk:
ennek a projektnek mindenesetre több alapja van, mint a kormányzati negyednek...
ne légy már ennyire realista negatív!...:)
Előzmény: kambekk (13462)
kambekk Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13462
Köszi a linket. Kár hogy végül csak annnyi lesz a dologból, hogy lenyúlják rá a lóvét, elbokázzák a kétszeresét ilyen-olyan sikamika tanulmányokra meg hatásösszegzésekre, jó esetben kifizetik a győzteseket (naná majd egy zéhalma hagyni fogja, hogy a főnőkét is átbasszák, mint Janeschéket a Kormányzatival?), és a választásokra szépen elhal a dolog. Mibe hogy így lesz?
Előzmény: airdace (13461)
airdace Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13461
Városháza Fórum nyertes terv: Erick van Egeraat

Kicsit sajnálom, hogy négybe darabolják azt az óriási teret. Már ha tényleg ez a terv valósul meg.
A formák amúgy szerintem nem unalmasak. Jó a sátortetőt utánzó váz, az az utólag beépített keresztszárny amúgy is elég randa.
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13460

Nem tudom, mit olvastál másképp, én is úgy értelmezem, hogy magát a tervezőprogramot méltatták elismeréssel. Bizonyára szakmai berkekben értik is ennek lényegét.

A kapavágás bármikor eljöhet, mostanában elég meglepetésszerűen indulnak be  dolgok, mint pl. a Hungária fürdőnél.

Előzmény: Törölt nick (13459)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13459
Megjegyzem a legtöbb sajtóorgánumban mintha másképpen, enyhe csúsztatással jelent volna meg ez a hír.

Az én értelmezésem szerint itt egy szoftvert és az azt használó irodát méltatják, akik nem mellékesen ezt az épületet tervezték, persze tervezhettek volna vele bármi mást is.
Előzmény: Törölt nick (13458)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13458
A vicc az egészben, hogy valószínű a jelenlegi épületet helikopterrel kiemelik a helyéről és beteszik a helyére az újat, ugyanis egy rohadt kapavágás nem sok, annyi nem történt az elmúlt fél évben. Gondolom itt is a kulturális főváros sikeres receptjét alkalmazzák a fejlesztők.
Illetve mit nem beszélek, maga Demszky, a szokásos sajtónak szóló műfogsorvillantásával bontott ki egy, azaz egy téglát. Lehet még visszajön majd sittet hordani...
Előzmény: Törölt nick (13455)
airdace Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13457
Valami ilyesmi:
XIII. ker. városközpont ötletpályázat

De lehet, hogy tök más, mivel ez ugye csak egy ötletpályázat volt, ami egy tervpályázathoz képest inkább rajzversenynek tekinthető. És ha tudjuk, hogy egy tervpályázat eredménye mennyire szokott köszönő viszonyban lenni a megvalósult végeredménnyel, hát...
Előzmény: mintti (13454)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13456
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13455

Világszintű elismerést kapott a Duna-parti közraktárfejlesztés: a CET (Central European Time)

http://www.epulettar.hu/cikk/35103.aspx

mintti Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13454
Tényleg a Szikra Nyomda helyén mi lesz?
Előzmény: kambekk (13452)
VEE Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13453
Azért nem rossz ez a link, hiszen itt együtt látható elég sok új épület. Mindig csodálom, hogy miként találsz, találtok rá ilyen honlapokra.
Előzmény: kambekk (13452)
kambekk Creative Commons License 2008.10.31 0 0 13452

Szép új Budapest - ej de nyomasztó énnekem

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=523293

kkelecsnyi Creative Commons License 2008.10.30 0 0 13451
Na, akkor neked is tanulságos lesz az épületről szóló cikksorozatom következő része, ugyanis nem Schmahl terve nyert! ;)
Előzmény: courage the dog (13450)
courage the dog Creative Commons License 2008.10.29 0 0 13450
Hat en szerintem a legszebb terv nyert. Zsenialis az az epulet. Mar csak egy csalad- es turistabarat ter kellene kore kocsik nelkul. Az lehetne az orszag legszebb tereinek egyike (Sopron fotere't leszamitva, ami itthon verhetetlen).
Előzmény: kkelecsnyi (13445)
Boszorka Creative Commons License 2008.10.29 0 0 13449
Köszönöm előre is. Egyszer jártam valakinél abban a házban. Ezer éve volt, csak halvány emlékeim vannak róla. Na és a lakás is háború utáni leválasztás volt.:-(
Előzmény: kkelecsnyi (13448)
kkelecsnyi Creative Commons License 2008.10.29 0 0 13448
Remélem nem okozok csalódást, de ezúttal a passzázsról kevesebb kép lesz. Nekem konkrétan a ház közforgalomtól elzárt helyeire sikerült bejutnom amik szintén - több szempontból is - fantasztikusak. Ezeket gondolom még az itt fórumozók közül is kevesen látták már! Most mindenki megnézheti majd! :)

Természetesen berakom, holnap vagy holnapután lesz belőlük poszt!
Előzmény: Boszorka (13447)
Boszorka Creative Commons License 2008.10.29 0 0 13447
Tedd be légyszives a következőt is majd. Nagyon érdekelne a belső rész is. Impotens egy nép vagyunk, hogy azt a gyönyörű passzázst nem tudjuk értelmesen hasznosítani.:-(((  Ebbe a témába tartozik az ujjáépült vasudvar is, az is csak halódik. Mig minden plázának hatalmas hirverése van, ezekről a helyekről csakis mély hallgatás folyik.:-(((
Előzmény: kkelecsnyi (13445)
kambekk Creative Commons License 2008.10.29 0 0 13446

Legyél te is közműbloger!

http://fovarosi.echt.hu/kozmublog

kkelecsnyi Creative Commons License 2008.10.29 0 0 13445
Jajj, de igen!

(Csak voltam oly feledékeny, és úgy számoltam a sarokháztól a házszámokat, mintha a rakpartnak is két oldala volna. Bocs!:))

Amúgy:

Mi épülthetett volna a Párizsi-udvar helyén?

Egy 100 éves tervpályázat művei!
Előzmény: courage the dog (13444)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!