ChrisH, meglehet az akrobatikai képességek anyai ágon öröklődnek, mert a Pankusz is elképesztő dolgokat tud ám csinálni! Legutóbb az első ijedség után a hasamat fogtam úgy röhögtem rajta! Egy nagy törölköző lógott a szárítókötélen és ő úgy gondolta, hogy oda felugrik. Egy darabig hintázott a kötélen a mocsokvári (hogy milyen arcot vágott gondolhatjátok, még most is vigyorgok ha rágondolok) de persze nem tudott megmaradni. Mind a négy lábával a kötélen állt, elképesztő mutatvány volt! A törölközőbe kapaszkodott és úgy csúszott le vele együtt a földre. Még szerencse, hogy nincs nagyon magasan a kötél. Elsőre megállt bennem az ütő, hogy azzal a lendülettel leesik fejre a kötél túloldalán, de tudott egyensúlyozni egy pár pillanatig!
A konyhaszekrény tetejéről meg mindig a gázcsövet próbálgatja, hogy azon át átsétálhatna-e a másik falra szerelt szekrény tetejére. Szerencsére azt belátta, hogy túl közel megy a cső a falhoz, úgyhogy ott még az ő karcsú testecskéje sem tud megmaradni. Önveszélyes egy katze annyi szent! :)))
De igenis van olyan, akinek megtérült a "befektetés", ÉN ÉN ÉN ÉÉÉÉÉÉÉN. Most van két tündérem, akik néha ördögök és egyébként a szekrényem tetején horpasztanak, a télikabátomba bújva. (nincs elég meleg????) Aztán van három kis szörnyella, akikről nap mint nap hírt kapok, bár rontópálok mind, de azért imádják őket az új gazdik. Szépen cseperednek, gyönyörűek, és az én lelkemnek annyira, de annyira jót tesz, hogy vannak, hogy azt el sem tudom mondani. Hát ezért érte meg. :)
Csak bekukkantottam, és gondoltam, életjelt adok magamról. Figyellek ám benneteket, jómadarak! :)
Mesélek egy gyorsat. Képzeljétek el, tegnap mi történt. Trini tegnap délelőtt a fotelem háttámlájáról egyenesen a függöny karnis tetejére ugrott. Még az életben nem csinált ilyet, a frászt hozta rám. Egyrészt most egész jó húsban van, és féltem, hogy az egész cucc macskástól leszakad, másrészt fogalmam sem volt, hogy hogyan szedem őt le arról a rúdról, amin kapaszkodott. Carlos meg csak nézett, szerintem röhögött is rajtunk, de nem segített volna a kis büdös. Végül nagy nehezen le bírtam a kisasszonyt fejteni onnan, és mivel kék a függönytartó rúd, az ő hasa is kékes árnyalatú lett. Csúfoltam is vele.
Tényleg nem tudom, mi lelte, nem hiszem, hogy légy vagy egyéb repülő dolog lehetett ott, valószínűleg csak engem akart figyelmeztetni, hogy ő is van, és hogy ideje lenne vele foglalkoznom egy kicsit. :)
Jelentem, a halaink még megvannak, bár a vizükre rendszeresen rájárnak a macsekok. Csodálom, hogy még egyet sem halásztak ki, annyira élvezik, ott tévéznek mindig az akvárium előtt. Vicces látvány, ahogy a két cicc feje felülről belelóg, persze lehet, hogy a halak már nem élvezik ennyire. A legnagyobb - egy sziámi harcoshal, vagy betta - mintha barátkozna, mindig feljön a víz tetejére, ha meglátja Carlosékat. Majd egyszer jól megharapja az orrát, oszt' lesz sírás. :)) (milyen szerencse, hogy nem piranját vettem!!! :)))))
Danone: Régen Te erre a topicra tényleg ugyanúgy jártál mint itt most bárki más. Emlékszem az alufóliás dologra és ha Te is emlékszel akkor még magánba is váltottunk pár levelet és lehet, volt aki neked ugrott, de én pl. megfogadtam a tanácsodat, sőt azóta ezt a tudást tovább is adtam. A tejes dolognál rosszul fogalmaztál (ugyanúgy, ahogy most én) ennyi volt és volt aki megértette utána, hogy mit mondasz és volt aki nem (ugyanúgy, ahogy most is). Ezek után tőled külön rosszul esett, hogy csak azért jössz át erre a topicra, hogy sértődötten előadd, hogy annak adod el a cicádat akinek akarod, miközben ezen a vonalon egyáltalán nem támadtam senkit, sőt, kiderül az általam leírtakból, hogy ha tenyésztő lennék én magam is ezt tenném. És tényleg nem kimutatást kértem, csak egyszerűen nehéz volt megérteni, hogy nincs itthon vagy akár a környező országokban olyan tenyésztő akinek akár hosszú évek alatt is, de megtérüljön a tenyésztés (nem szaporításra gondoltam, mert az egyértelmű, hogy megtérül).
Szuszmóknak lehet, hogy válaszolok a másik fórumon, de azt hiszem neki jobb ha nem teszem. A friss műtétjét pedig teljesen felesleges olyannal szemben emlegetnie akit nem ismer, mert kiderülhet, hogy bár fiatalabb nála mégis régebb óta vannak komoly egészségi problémái.
Sushi, Cecameca, pixies: Köszönöm, de az ellen aki kínai piacos stílusú, alapvető normákat be nem tartó rózsaszín ködöt kergető naívának mond és utána leírja, hogy mindezt személyeskedés nélkül teszi azzal nem szabad sem nektek, sem másnak vitáznia. Nekem is akkor kellett volna csöndben maradnom.
Nem értem? miért kellett ilyen hozzászólással reagálni Pixies írására? szerintem egyáltalán nem kötekedett!
Igen is Ti hoztátok fel a tenyésztés témát, mert itt valaki merte kritizálni a tenyésztőt, és úgy vágtatok vissza mint a fúriák, csak pislogtunk!
erre nem kérek reagálást!!!!
Egy:A gond ott kezdődik amikor valakik elkezdik megmagyarázni a másiknak a frankót.-én ilyet sehol nem láttam.
Kettő: a tenyésztés témát nem mi hoztuk fel,csak reagáltunk.Ha ez a baj,akkor egyeseknek nincs helye egy nyílt fórumon,ugyanis itt ez a lényeg.
Három:Összefogásba persze nincs hiány.-mindenki a saját véleményét mondta el.
Négy:Majd Mi Tenyésztők megmondjuk ezeknek a tudatlan macskatartóknak
mi, hogy van, micsoda áldozat és az mennyibe kerül.-soha egyikünk sem mondta,hogy itt tudatlan macskatartók lennének,pláne azért nem,mert mi is azok vagyunk.(macskatartók)
Öt:micsoda áldozat és az mennyibe kerül-ez is egy reagálás volt,(csak részemről,úgyhogy a többesszámot hanyagoljukha) ha nem vetted volna észre,nem pedig fitogtatás.(ha jól láttam,már elnézést kértem érte.)
Hat:létezik olyan fórum is ahol a tenyésztők oktatást tarthatnak topictársaiknak -tévedsz,olyan fórum van,ahol lehet beszélgetni a tenyésztésről,elvekről,tapasztalatokról...stb.
Ha mindenáron kötekedni szeretnél,ám,lelked rajta...Szerintem olvashattad a szándékom,miszerint ezt a témát ki kellene vezetni innen.
Üdv,
Danone
Szia, Cápa, köszi az érdeklődést! Nyafkánál van egy makacsul visszatérő kötőhártya-gyulladás, doki szerint nem a leukózis miatt, de hogy mi az oka, csak a laboreredmény ismeretében fogjuk tudni, arra pedig még egy-két napot várni kell. Amikor megvizsgálták, kapott a szemébe injekciót, ettől most sokkal jobb az állapota. Amint ennél többet tudunk, megírom.
Sziasztok!
Én csak olvasni szoktam a fórumot, meglehetősen régóta.
Talán ha egyszer írtam, most megint:
Azt gondolom ez a fórum azért jött létre, hogy mert volt (van) egy pár macskaszerető
gazdi akik szeretnek beszélni a sajátjukról és hallgatni a máséról.
A gond ott kezdődik amikor valakik elkezdik megmagyarázni a másiknak a frankót.
A „valakik” általában tenyésztők, akik ugye mindent tudnak és egyben hiperérzékenyek is.
Összefogásba persze nincs hiány. Majd Mi Tenyésztők megmondjuk ezeknek a tudatlan macskatartóknak
mi, hogy van, micsoda áldozat és az mennyibe kerül.
Csakhogy erre itt nem volt felkérés. Valószínű, hogy létezik olyan fórum is ahol a tenyésztők oktatást tarthatnak topictársaiknak (ahogy olvasom már nyílt is) a macskatenyésztés rejtelmeiről és félelmeiről. De ez itt nem az. Az utolsó négy oldal 90% OFF volt. Személy szerint továbbra is a macskákról szeretnék olvasgatni, melyik mit, hogy csinált. A gazdák gondja itt sokadrangú.
Miaú
1. egeszsegugyi kerdessel allatorvoshoz azaz Zsolthoz kell fordulni, mert a tisztelt topiklatogatok bizony tucskot-bogarat kepesek osszehordani neha, megha joszandekkal is, olykor meg a tapasztaltabb fajta is, amit aztan Zsoltnak kell nagy-nagy turelemmel helyrerakni
;-)
2. tapasztalatom szerint a vitak altalaban azert fajulnak el, mert egyesek nagyon felszinesen ( vagy egyaltalan nem ) olvassak el mas hozzaszolasat, velemenyet, es vagy nem ertik meg teljesen mit is akart mondani az illeto, vagy egyaltalan nem akarjak megerteni, es barmi, esetlegesen oket (velt) negativan erinto hozzaszolasra, eltero velemenyre, rolo le, ugranak es az erzelemmentes vitakat felvaltja az erzelmekkel tulfutott, valaszok.
Pedig a vitak igen hasznosak. ebbol lehet igazan a legtobbet megtudni, es tapasztalatot szerezni. Csak tudni kell okosan csinalni.
Amugy a vitak Murphy torvenye: "Ha valamit ugy magyarazol el hogy mindenki megertse, valaki biztos hogy felreerti."
Körülbelül egy éve, vagy kicsit több is már,hogy megfogadtam,nem írok ide többet,csak ha nagyon muszáj. Ugyanis bárkinek a hozzászólására reagáltam,mindig az lett a vége,hogy majdnem meglincseltek egy páran. Hogy csak tényeket emlegessek, itt volt egy ember,aki tanácsot kért,mint új macskatulajdonos-talán éppen Orbi- a játékok terén.Én javasoltam,hogy az alúfólia golyót hanyagolja,márcsak azért is,mert veszélyes,ha a cicc szétrágja,és lenyeli. (rátapad a hasfalára,az begyullad...stb) Erre egyesek fennhangon hirdetni kezdték "DE!Csak adjunk alúfóliát a macskának".Aztán itt van mindjárt egy másik,a tejes téma. Én azt tanácsoltam,hogy egy befogadott,nagyon fiatal,és kiéhezett cicán ne "kísérletezzék" ki,hogy meg tudja-e emészteni a tejet. Mert bizony egy kölyöknél,aki ráadásul éhezett,végzetes lett volna egy hasmenés. Ebből is hatalmas galiba kerekedett,egyrészről,mert senki nem hitte, a macskák többsége nem igazán képes megemészteni a tehéntejet, másrészről meg azért,mert én a "kísérlet" szót alkalmaztam. (akkor is egy szó miatt ugrottak többen,de sebaj,ezt csak nekünk nem lehet,már tudom) Ellenben amikor én "szorultam volna védelemre", a topic teljes apátiába zuhant...
Szóval akkoriban eldöntöttem,hogy mellőzöm a topicot. Nem azért,mert nem lehetett Danone-nak igaza,hanem azért,mert ahelyett,hogy eszmét cseréltünk volna,folytonosan kioktatásokban részesültem,és valahogy a kutya nem akarta megérteni,mit írok. Megjegyzem,ezzel nem csak én voltam így, számos csevegőtag is átment a másik macskás topicba,olyanok,akiknek az életben semmi közük sincs egymáshoz.(Mielőtt még bárki megjegyezné,hogy Szuszmók után vonultam át,vegye a fáradtságot és nézzen utána a hozzászólásaim dátumainál.)
Talán a koromnak tudható be,hogy naiv vagyok,de szentül hittem abban,hogy a macskát szeretők elférnek egy fórumban,ha másért nem,mert ez a szeretet összeköt minket.
Ha már a másik topicnál tartunk, ott is vannak viták. Hogy a saját példámnál maradjak,többször is véleménykülönbség alakult ki köztem és Tibbe között pl. de azóta is jól megvagyunk egymás mellett. De másokkal is történt hasonló odaát,mégsem közösítettek ki senkit,és nem indult védőbeszéd senki részéről. Egyébként megragadnám az alkalmat,hogy határozottan visszautasítsam az összehangolt támadás nevű rágalmat (pontosabban falkában való támadást),bár szimpatizálok a farkasokkal,de meggyőződésem volt,hogy nem az erdőben vagyunk,és nem fabunkókkal kergetjük a "nem falkabélieket"... nos, mint mondottam,naiv vagyok...
Még mindig tartom azt az álláspontom,miszerint semmi lenézés,harag,vitatkozó szándék nem volt a hozzászólásomban. Utólagosan elnézést kérek viszont a topictól,mert provokációnak vettem az üzletasszony szót,továbbá azt,hogy a saját tapasztalataimmal védtem meg érveimet-azóta Sushitól tudom,hogy ez senkit sem érdekelt. Bizonyára mindannyian megkértétek,hogy képviselje a véleményeteket.Viszont kedves Sushi bizonyára nem olvasta el rendesen,miért is írtam,amit írtam.
Hogy mégis aztán hogyan lett belőle "parázs vita", azt ne tőlem kérdezzétek, talán mindenki el tudja dönteni maga,hogy kinek is volt itt provokáló a hozzászólása.
Úgy gondolom,hogy közületek senki sem index tulajdonos-ha mégis,töröltesse nyugodtan a nickemet-de a véleményemet, a SAJÁTOMAT fenntartom a témával kapcsolatban,mégha ez is lett az eredménye.Továbbá kérek mindenkit,aki ezzel a témával szeretne foglalkozni,annak legyen bátorsága,és vonuljon át az erre a célra megnyitott topicba,és folytassuk odaát az eszmecserét...
Üdv,
Danone
Ezt a levelet nem válasznak írtam,csak megszokásból nyomtam erre...
Édes cicabogárkáim felborogatták a fokföldi ibolyámat :(( gondolom valamire vadásztak, mert a hangszigetelés célját szolgáló szivacs borítás is meg lett tépázva, de olyan ártatlanul néz rám mind a kettő, hogy ezek után már a kutyra gyanakszom :))
de lehet hogy Lilicica az?! mert most itt hízeleg, alig látom a monitort! 7ghdf ez most miatta van!
gbb nagyon hízeleg a kis bestia!!01
Ja, és még egy: ettől a pillanattól nincs a kedvencek közt a topik, ha a paranoia esetleg megint urrá lenne valakin, csak mondom, azt írtok, amit gondoltok rólam, nem nézem meg.
ha az embernek volt egy viszonylag komoly műtétje, mint nekem is, nemrég, akkor sok mindent átértékel fontos és nem fontos dolgokról. én is megtettem.
logoff.
cecameca: jó, akkor kezdjük újra. ez majd úgyis megint az én hibám lesz, tudom.
nem értem, miről beszélsz. Danone nem topikol sem az én topikomon, sem máshol már jó ideje. xxel családban marad és azt hiszem, eléggé diplomatikusan fogalmazott, mert megkértem rá, hogy ha már írni akar, ne sértsen meg senkit. Poche-t nem ismerem. Remélem, legalább abban igazad adsz nekem, hogy a véleményemet, a saját és nem másoktól elcsípett mondatokat mondok, a saját nicknevemen. Tehát , már megint azt hiszem, a paranoia kezd rajtatok eluralkodni. azt meg kérlek, ne gondoljátok, hogyha valakit sértegetnek, egyrészt az OK, hogy megnézi, ki sértegeti és egy idő után nem veszi fel a kesztyűt, de ha egyszer már abbahagyta, mert belátta, hogy itt más értékrend honol és "lekopott", akkor valaki újra kezdi és akkor majd ezt is szó nélkül hagyja.
nem tudom, ki provokált itt most kit. de semmi gond, ez is az én balhém. mert én ugye bántásnak veszek mindent és kiforgatom más szavait. ez természetesen, rátok nézve egyáltalán nem igaz.
sajnálom, hogy a macskák kapcsán lehet ilyen mélyre süllyedni:((
nézd, én belátom, hogy itt nincs helyem, itt nem lehet nekem igazam, mégha az is van és lelkiismeret furdalásom is van, hogy egyáltalán szóba álltam ilyen színvonalon beszélgető emberekkel, akik még tőlem is százszorosan az érzelmeik által vezérelve írnak. nem várom el. hogy Sushi bocsánatot kérjen azért a kirohanásáért, amit ma délelőtt művelt, mert nem lenne értelme, hiszen nincs tudatában annak, hogy megsértett pár embert. megértem az indulatait. de számomra meg az furcsa, hogy ti fenntartások nélkül uatsítotok el valakit és annak a véleményét, csak azért mert szuszmok a nickje. és ez, tudod, nem fair. állítom neked, ha valaki, a ti nickjeitek közül ugyanezt írta volna le (mutass benne sértőt, kérlek, mert egyébként értelmezhetetlen a hsz-od számomra), akkor lelkesen bólogattatok volna neki.
Kérlek, mondjátok meg már, mi volt "rideg", nem igaz és elítélendő??? Menyniovel volt rosszabb stílusú és másabb, mint ati hozzászólásaitok??? ezt kérdezem már két napja, de még egyikőtök sem válaszolt, de nem hiszem, hogy fog, mert egyszerűbb ködösíteni. Az, hogy kétségbevonják, alpári stílusban, amit a normális tenyésztők csinálnak, az nem rideg és elítélendő stílus?? Az, hogy állítólag ironizál valaki és gúnyosan sérteget valakit, az nem gond?? csak mert "hazai" nick????
ezt nem értem.
most sem én folytattam, de megint enyém a felelősség:(( dobálództok a szavakkal, példa nélkül, csak úgy, hogy mondjatok valamit.
válasz választ szül...
komolyan mondom, nem egészen értem mi folyik itt:(( nekem mindegy, mert lehet, hülyén halok meg, ez belefér...
csak a kívülállók józan és OBJEKTÍV megítélésben bízhatok. mert úgy látszik, itt csak az én stílusom hagy maga mögött kívánnivalót...
Szuszmok, még reggel is lelkiismeret furdalásom volt, amiért tegnap este nem álltam Orbi mellé. Próbáltam túllépni a topic eseményein, de látom eléggé elfajult a kiinduló eseményhez képest.
Nincsen baj a vitával, inkább annak, (az én mércémhez mérve) provokatív módjával van problémám. A másik furcsaság, amit már több esetben is tapasztaltam, ha Te itt megjelensz, hamarosan követ téged valaki, (vagy valakik) akinek (akiknek) szigorúan védeni „kell” az érdekeidet. Tudom, ez önkéntes, de mégis úgy hat néha, mintha „a másik topic” átjönne kicsit igazságot osztani.
Szeretnénk ezt a helyet megőrizni kizárólag a macskák, a velük kapcsolatos tapasztalatcsere, élményeink számára. Persze ez nem csak szép és kellemes dolgokról szól, mégsem hiányzik senkinek, hogy a mások elé tárt gondolatit kiforgassák, felhívják figyelmét a helytelen szóhasználatra... Főleg ha érezhetően jóindulattal íródott a hozzászólás.
Egészen más, sokkal barátibb hangnemben is kifejthetted volna ugyanezt a véleményed tegnap, nem fajult volna el a vita. Ha beleképzelem magam a helyzetedbe, biztosan sok támadás ért már a korábban említett témákkal kapcsolatban, de azt ne felejtsd el, hogy nem a mi részünkről, nem Orbi részéről. Azt egy szóval sem állítom, hogy nem igaz dolgokra mutattál rá, inkább a hangulat, amit a válaszaid kissé rideg stílusával keltettél, lett fagyos.
Szerintem sokkal inkább célunk lenne egymás megértése, mint elítélése.
Szeretném ha végérvényesen lezárnánk ezt a dolgot itt a topicon.
Elég vékonyka a cicamamánk, a picik teljesen kiszívják, és gondoltam adnék nekik vmilyen tápszert, most vasárnap lesznek 3 hetesek, ti mit tudtok ajánlani?
A dobozba bizti belemásznának. Múlt héten cseréltem ki a WC tartályt, az új tartály doboza a padon leledzett üresen.
Linux addig pofozta, amíg le nem esett a földre (gyufásdoboz-játékban 10 pontos pozíció) akkor addig pofozta, amíg egyet "gördült" (gyufásdoboz-játékban 5 pontos pozíció) akkor szabaddá vált a bejárat, és ő szépen bele is mászott, bár annyira szűk volt, hogy lefeküdni nem tudott, azért elüldögélt benne :))
Ha jól emléxem Ito írta, hogy beletették az almost magasabb szélű dobozba. Szerintem érdemes kipróbálni, hátha úgy is belemásznak.
Egyébként nálunk a zártnak még most is fel van ragasztva az ajtaja, mert Vadóc mindig úgy ült be, hogy közben tudjon nézelődni. :) Igy a bűzt nem zárja rendesen, viszont látványnak nem olyan rossz mint a nyitott és a kikapirgált alom is kevesebb.