Dehogynem tehetsz! Nehogymár te döntsd el mit írjak. És hogy amit leírok abból te mit szűrsz le az a te dolgod. Majd akkor szólj, ha a sofőrnél kinn van az i betű(kedvedért, hogy megértsd: I=információ). Szépen néznénk ki ha mindenki egyesével menne a sofőrhöz, hogy itt megáll? Ennél a megállónál van az abc? Hány métert megy a busz még? Ez nem tudakozó. Ha a sofőr nem tudja el kell fogadni. Ennyi.
Nem ez jött le, hanem ezt írtad. Erről sajnos nem tehetek, kedves fiam. És a hozzászólásod további részében mégegyszer megismételted ugyanezt, csak más szavakkal. Hadd ne reagáljak másodszor is erre a hülyeségre.
értem. egyetértek, hogy ez a megoldás akkor jön össze megnyugtatóan, ha a rakpart szélesítése és a lehajtó átrakása is megtörténik. jelenleg a 4-ből 1 sáv azzal van elfoglalva, hogy a rakpartra sorban áll... de még így is talán át lehetne valahogy zsilipelni a villamost. elvégre ma a busz is ott jár...
a F.L. átvezetéssel: itt a limit Buda felé a Török u-i lámpa, Pest felé a hídfőben levő lámpa. a villamost tehát elvileg át lehet ügyeskedni. a probléma, hogy pont a Margit u. - Tölgyfa u. összefésülésére hivatott buffert vágja át, ezért valszg. kell játszani az előtte levő lámpákkal is, és ez a "zöldhullám" kinyírását jelentheti.
korábban volt egy ötlet egy harmadik sávval a peron (aluljáró betömése után elbontható) meghosszabbítása helyén, de ezt a peron elejének amúgy helyes szélesítése fúrta meg. (amúgy se lett volna túl elegáns, hogy akkor az átszállóforgalmat lezavaró gyalogátkelő csak a hídfőhöz kerülhetett volna)
Nem az lenne a normális megoldás, ha az ember magára számít első sorban. Az olyan emberek akiket anyuci apuci körbenyal azok akik nem tudnak még a sark boltba se letalálni. Miért másra kell hagyatkozni egyből????
Olvasd el az első idézetet. Én azt írtam elküldik pótolni olyan helyre ahol amamúgy nem jár. Tudod a pótlás az azt jelenti, hogy nem ott vezet a sofőr aznap de a diszpécser átküldi másik vonalra pótolni a menetet. És én erre írtam, ha nem tudja a megállókat akkor ne menjen?
Megállapításod helytelen. Nem írtam ilyet. Aki elötte tájékozódik az 90% hogy odatalál.
Az első megoldás azért nem tetszik, mert akkor a Bem rakpartból lenne plusz 2 sáv elvéve (lehet rosszul értelmeztem). Ezzel meg összeomlana a ma is kaotikus közlekedés.
A Kolosy átalakításáról én is többet beszélgettem már. Én szívfájdalom nélkül kitiltanám az autósforgalmat a Nagyszombat - Zsigmond szakaszról. Ott az alsó rakpart, a Lajos és az Árpád fejedelem még alternatívának. Ezt akár holnap is meglehetne csinálni, s a buszok a Nagyszombat - Bécsi útvonalon mennének, Zsigmondnál vissza az Árpád fejedelemre. A Frankelen korlátoznám a forgalmat, bár dugóba azon a szakaszon is kerültem már. Ott is felmerülhet a kitiltás. Török és a Frankel sarkára lámpa. A legjobb ráadásul olyan lenne, ami villamos bejelentkezés hatására automatikus szabadot ad a villamosnak. Persze b.nkó autós lesz tuti, aki beragadna a kereszteződésbe...
Abból az ellentmondásból, ami a hozzászólásaid közt feszül.
Először ilyet írsz:
Jajj, ha egy kis rálátásod lenne a dolgokra... Ezek alapján ha valakit elküldenek pótolni, akkor ne menjen a vezér mert nem tudja a megállókat.
Aztán meg ezt:
Azért én ha idegen helyre megyek elöbb tájékozódok térképen, interneten. Nem a sofőrtől kell elvárni, hogy ő a google és kidobja a választ...
Magyarul: az utas, ha nem tud valamit, akkor hülye fasz, miért nem tájékozódott előre. Ha viszont a buszvezető nem tudja, az nem baj, neki lehet rá oka, hogy ne tudja, csak az utasnak nem.
Szerintem a 3. a legproblémásabb (bár az azt hiszem, az én ötletem, ugye a "4-es 6-ost nem keresztezheti semmi" c., szerencsére oldódóban lévő dogma miatt, de most már inkább a felszínieket támogatnám. ) A rakpartról fölkanyarintás szerintem a legkényelmesebb, csak a körútira az átszállási kapcsolat lesz kicsit rosszabb (a lehajtó átépítése jó megoldás lenne, de amúgy sem hiszem, hogy ennek ne lehetne a villamosnak ütemet találni, van ott annyi lámpa, mint a franc :-/ -- de ebben lehet, hogy megcáfoltok)
A forgalmat persze, korlátoznám. A Frankel Leó érintett szakaszai gyakorlatilag parkolóként használatosak. A Bécsi útról a Kolosy térnél hajítanám ki az autókat, de ott mindenképpen. Akár úgy, hogy a megmaradó buszokat oda ügyeskedném át a Lajos utcából. (Én ezt nem kötném a rakpart bővítéséhez, mert már úgy is 1 tömköz sáv állna szemben ha jól számolom, 4 közúti sávval) Még azt kellene megoldani, hogy a villamos ne ragadjon be a Török utcai sorba. (Ez eléggé rokon probléma)
Naugye regőczi oké a karbantartás mi??? Az egy vontatóról meg leesett az álam. És tudjátok mikor viztelenítik a rendszert? Soha, talán 1-2 -n.
435 -nél pl ez tipikus hiba. A 3/3GY kocsijainál állítólag valami kis lemezt hegesztettek a tartály elé, hogy a menetszél ne érje közvetlenül a tartályt. Ha ilyen hidegben idegen kocsi kerül a 3 -asokra akkor az szépen elfagy jó eséllyel... Ismerősöm volt hogy 3x állt így félre 1 nap és 3x jött a szerelő. Aztán egy végző kocsiját kapta meg, az övét a végző vitte garba.
Jól láttam a hetesből kilenc körül, hogy a Keleti Kerepesi oldali parkolója körbe volt szalaggal kerítve? Vagy csak egy része volt, és a trolik jártak rendesen?
Azért ennyire ne szaladjunk el! Itt arról van szó, hogy amikor közvetve találkozol a vezetővel nem köszönünk. És a mikor kérdést intézünk a vezetőnek, lebunkózza az utast (tisztelet a kivételnek)! Vagy ha a vezető megkérdezi az utastól, hogy merre is kell mennie (mert most van a vonalon elösször), akkor az utas hülyézi le a vezetőt...
Szerintem felesleges olyan szitut felhozni, hogy a MÁV-nál mi van! Én speciel a kalauznak szoktam köszönni.
Mindez csupán figyelmesség és udvariasság. fenét. mások a körülmények. az Astoria és a Deák között végigsétálva gyorsan kiszáradna a torkod, ha mindenkinek köszönnél. meg lehet, hogy vinnének a Lipótra (vagy hova is most...)