Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Hát persze. Vagy kifogysz a pólókból, elveszted a sapkád, akármit és veszel egyet gyorsan, nyilván ki kell belőle vágni az árcédulát tartó kemény műanyagszálat. Vagy el akarsz felezni a pároddal egy bureket, bicska híján tépitek kétfelől, mint Salamon előtt a gyereket, vagy elrágjátok a közepénél?
Piros színű, Spartan méretű svájciért SZVSZ egy normális országban sem szólnak. Az UK-ban igen, de azokat amúgy sem nézi normálisnak senki.
Horvátország talán (még) nem olyan elbuzult hely hogy megrökönyödjenek egy bicska látványától.
Amúgy meg külföldi nyaralás alatt is bemehet az ember egy nagyobb boltba, ahol mondjuk nem feltétlenül akar mindig megvenni egy egész kupac, össze-zsugorfóliázott akármit és máris jól jön hogy nem a kulcsoddal/körmöddel/fogaddal kell kibontanod a csomagolást...
Nem a gyorsan hozzá férhető a lényeg hanem hogy mindennap hordok tőrt vagy bicskát egy esti séta során vacsorához is szeretném az egyik bicskámat a zsebemben magamnál tudni (nem hordok táskát)és elvágni vele a vacsorámat csak az érdekelt hogy mekkora lehet a penge. Szal nem vérmókusok ellen kell. Csaknem akarom hogy kint meg b....anak mert nálam van egy Révész vagy egy Opi.
Sziasztok! Utazunk Horvátországba a nyár folyamán. Az lenne a kérdésem milyen szabájozások vonatkoznak ott a szúró vágó eszköz viselésre? Mekkora pengehosszal és kivitellel hordható magamnál?
5-6 éve a ganzo se volt egy ismert márka és az árához képest a várakozáson felül teljesített
ár-érték arányban szerintem egy bicskám se volt ilyen jó
szóval a molos is lehet bármilyen..... meg kell egyet venni és tesztelni
amúgy anni a bg kések se voltak annyira rosszak, igaz a nyél lehámlott gyorsan, meg a penge is olyan határesetes volt de több motoros ismerősnek is volt ilyen a szerszámos táskában, nyársat faragni meg hasonló dolgokra jó volt
Több, mint húsz éve találkoztam először Kocsis Ferenc úrral. Személyesen mentem el hozzá egy egyszerű , tradicionális bicskát rendeltem és beszélgettünk. Azóta rendeltem tőle fix-pengés kést is. Szakmai tudása, elhivatottsága , segítőkészsége, precizitása , az általa készített bicskák, kések használhatósága, tartóssága ,egyedisége okán is nagy tisztelettel vagyok iránta.
az evő késekre teljesen jó az a késélező amit pár hónapja vettem, aminek vékony a pengéje szépen élezi és gyorsan, 3-4 húzás és teljesen jó lesz az éle, szóval arra amire vettem szinte alkalmatlan de akkor is megérte
A bordázás elvileg csökkenti a tapadást, könnyeben leválik a pengéről az anyag. Nem tapad rá pl.a szalonna. :) Az árak boltonként változnak mindeni annyiért adja amennyiért akarja. Te tudod menyit szánsz rá ( a piros szebb, de drágább is )
Keresem a képen látható kést, ami 2014ben cserélt gazdát ezen az oldalon. Keresek továbbá Sziráki/Sziráky kést, bicskát vételi szándékkal. Mail publikus, oda várnám az információkat, ajánlatokat. Köszönöm előre is!
Én kb 20-éve akkor sokalltam, be,amikor a kedves feleségem,
a szakács késeimmel, kapargatta a tepsit,
Akkor , vettem, neki egy No-némes tili-toli késélezőt.
Azóta . azt használja, Amikor, úgy érzi, élezni kell a késeit,
előveszi, párszor , áthúzza , rajta , és kész,
Amikor , néha a kezembe akad, az ő késeiből 1-1 darab,
akkor , veszem, észre rajta, hogy kicsit az egyik oldalon, az élszalag sorjás végig , Gondolom, ez attól, van, hogy nem derékszögben tartja a kést, amikor élezi, a tili -tolival,
Ilyenkor kővel, mint ronya írta pár pillanat, és kész is,
Annyi hasznom, van ,az egészből hogy a késeimet, békén hagyja,
Ma a kezeim közé került ez a fajta kés élező eszköz. No name példány, egy kemény fém lapkás és egy kerámiaélező része van. Véleményem: Szükség esetén használható. Nem csodatévő eszköz. Én is egy 80' évekbeli "Solingeni" késen próbáltam. Akkor kap bele az élbe ha megbillen a penge oldalra, nem kell sok neki. Túlerősen sem ajánlatos huzigálni a pengét mert ez a fém betét erősen beleharap, eszi az acélt. :) Csak finoman érzéssel. ( egy háziasszonyra kíváncsi volnék mennyire türelmes ezen a téren. :)) ). Hát így dióhéjban ennyi. :)
Hidd el nagyon gyakoriak ezek a ragtapaszos akciók. :)) Kedves feleségem is ilyen, ő is , én is saját késeinket használjuk. :) Ha pl. csirke vágáskor csak megfenem acélon az ő szokott kését tuti a ragtapasz.
Nekem filc korongjaim vannak felragasztva + tükrösítéshez rongykorong, pasztával. Ezek villany motoros hajtással működnek. Ez elég szokott lenni. De sok házi felhasználónak ez is ragtapasz készletet igényel. :) El van szokva az éles késtől és úgy vág vele mint ez életlennel.
sokat polírozok, de csak alumíniumot, kb tükörfényre, a paszták nem drágák, inkább a levegő előállítása ami sokba kerül, mert ugye polírozzon kézzel akinek nincs kompresszora ;)
a technikám biztos nem kiforrott mert sosem csináltam még
próbáltam egyenletesen húzni de biztos nem sikerült 100%-osra
főleg ahol vastagabb volt a penge alig vitt valami anyagot ahoyg vékonyodott úgy vitt egsre többet, a hegye körül meg nem is tudtam rányomni annyira hogy kialakuljon rendes élszalag
lehet a kést kellene a satuba fogni és az élezőt mozgatni :))
a rajta lévő kerámián hiába huzigáltam nem lett igazán jobb
Nekem is van ilyen lapkás élezőm, a wolframkarbid lapkák pont ilyen hullámosan szedik le az anyagot (úgy vélem azért, mert az ember a kezével nem fogja olyan erővel tartani és egyenletesen húzni, mint egy esztargapad). A másik baja, hogy a működéséből adódóan az él egyik oldala szükségszerűen sorjás lesz, azt a kerámialapkákon ide-oda tologatással lehet valamelyest kezelni. Vész esetén használható ketyere, de tényleg nem annak való, aki naponta 2 órás élezési szeánszokat tart otthon és 8000-es kővel kezdi a durva nagyolást :))
Nekem volna egy tippem miért ilyen az él. Nem lehet hogy túl erősen és nem egyenletesen húzod? Úgy néz ki mintha ott válnának, pattanának le a forgácsok a pengéről. Nekem van sima HSS gyorsacélom azon szoktam a műhelyes Tramontina bicskát meghúzni , viszi mint a vajat, de az nem lesz ilyen. Lehet hogy a technikád rossz ? :)
én azt az olcsóbb csattogót akartam, az szerintem jobb lett volna
igazság szerint nem értem miért vannak azok a kis hegyek, mert az tény hogy a wolframos cucc harapja a vasat, de úgy hogy a totál életlen késre is csinál élszalagot, az hogy nem lesz borotva azt előre sejtettem csak nem értem miért recés
Inkább valami ócskapiacon, esetleg kertészboltban, mert gyakorolni a szénacél a legjobb és azt nem kap a Tescóban. Ellenkezőleg, az ottani legolcsóbb kések valszeg nagyon magas krómtartalmú, kenődő ötvözetből vannak, amit még nagy gyakorlattal is kimondottan nehéz élezni.
A fiam valami hasonlót vett. Azt mondja neki teljesen jó. Én még nem láttam, ha meg a kések éle teljesen elkopik úgyis hozza köszörülni :)) A zasszony meg jó ha van ! :))
Szerintem a gyártóját írd meg, hátha valakit érdekel. Ha jól látom, E.Pack&Sohn. A gyártási éve 1938, 39, vagy 40 kell, hogy legyen. A gyártási év a hüvelyen és a penge fokán van beütve.
Én is nézegettem ezeket a késeket, van is 10db teleragasztott pontgyűjtőm, de arra jutottam, hogy amelyik késre nincs ráírva a penge anyaga, olyat nem veszek meg, mert valószínűleg biliacél. A pontgyűjtő füzet elején a késeken látszik homályosan az anyag megjelölés, de a képen nagyon apró betűkkel szerepel "A fotó illusztráció". Ha füzet belsejében megnézed, azokon a késeken már nincsenek ezek a feliratok. Nem mondom, hogy nem érik meg azt a pár ezer forintot amit kérnek értük, de szerintem ez nagyjából a reális áruk és ez a nagy akció csak parasztvakítás. Azokat a késeket amiket régebben árultak a MOL kutakon a pengén Carl Schmidt Sohn EDELSTAHL - ROSTFREI- X50CrMoV15 felirattal azok jó kések, természetesen ez az acél sem egy nagy szám, de konyhakésnek szerintem elfogadható, nekem van belőle minden fajta ami kapható volt.
Zwilling Five Star késeket használunk nagy megelégedéssel. A mostani Sparos Villeroy & Boch Vivo kések milyenek? Santokut szeretne a párom (van a Zwilling készletünkben is), mert azon vannak azok a tapadásgátló bemélyedések...
"innen már akartam kést rendelni aztán nem volt, és nem is tudták megmondani mikor lesz
elég szar hogy nem tudod mi van készleten és mi nincs"
Ez nem igaz, valótlant ne írjál! Minden terméknél a "vásárlás" fül mellett ott van, hogy "Raktáron" vagy beszerzik 5-10 munkanap elteltével, persze ez nem szentírás mert ha nincs a nagykernél arról nem tehetnek.
De ha neked ez sem elég ott a telefonszámuk ahol lehet érdeklődni és van Chat lehetősség is.
A BLADEshop különben egy nagyon korrekt cég, mindenkinek csak ajánlati tudom, már nagyon sok dolgot vásároltam tőlük. https://www.bladeshop.hu/
Nem tudom, mit vársz, a német konyhakések pont 420 szintű anyagból szoktak lenni és nem keményebbek 55-56 foknál. (Még az elég drágák, valamint a henteskések is.) Nagyon gyakori fenésre vannak szánva -- anyag van bennük bőven és így hibatűrők -- és nem mondhatjuk, hogy nem működik így a dolog, rengeteg konyhán használják őket megelégedéssel mindennap. Aki igazán jó kemény acélt szeretne a konyhában, annak japánt kell vennie, de akkor átlagon felül értsen az élezéshez.
Németeknél (Wüsthofot is beleértve!) azt érdemes megnézni a gyártónál, hogy hengerelt-e a kés vagy kovácsolt. Sokan mondják, hogy a mai acélgyártási technológiánál ez a különbség már nem számít annyira, de ez nem igaz, a hengerelt legolcsóbb sorozatokból én semmiképp nem vennék. Azt is kidobtam már, ami ingyen került hozzám.
Nem reklámozni akarom az általam linkeltet, de az Wüsthof. Az szerintem nem lehet annyira rossz. Így látatlanba. De Te döntesz ! :) Itt meg egy kis tovább képzés fenésügyileg ! :)
amúgy ha lenne egy szebb kiállású készlet ami legalább 440c azt már be merném vállalni, nekem ez az alapanyag teljesen bevált, gondolom másnál se okozna csalódást
nagyon putri kinézetűt én se szeretnék hiszen mégiscsak egy ajándék, nem egy praktikus ganzo bicska ami mindenre is jó kicsi pénzért
Lenne itt egy szép feladat az arra fogékony, nyitott és szakképzett kés készítőknek. Van ez a régebbi Spyderco bicskám, amiben már kicsit lötyög a penge. Arra gondoltam, hogy a szerkezet megerősítésekor a régi nyél borítást kicserélném a képeken látható gyantásított mammut fogra. Ha valaki lát fantáziát ebben a munkában, van rá kapacitása és árban is megegyezünk, akkor szívesen átadnám személyesen a kést + a fogat. :)
Írjatok vagy küldjetek tel. számot és visszahívlak.
Bocs, tegnap elfelejtettem írni, hogy az ebéd utáni szundikálást követően, még frissen azonnal felteszem főni, bő vízben és majdnem lefőzőm róla a vizet. Mert a csont is olyan, mint az egészség, meg a pacal. Azoknak főni kell! :-)
Már vagy 2x én is kifőztem ( a levesen kívül is :)) ) de még mindig olyan zsíros tapintásúnak érzem. Ezt az ultrás kifőzést megejtem, mert az ultra lúgos kémhatású és oldja a zsírt. A körtefáimat is ezzel permetezem mert a fekete ragacsos tetveket lesöpri és a poloska sem díjazza. :))
Semmi extra. Néhányszor alaposan kifőzöm, egyszer-kétszer valami zsírtalanító mosogatószerrel is, nyáron még a napsütésre is kiteszem, de csak akkor, ha lusta vagyok azonnal feldolgozni. :-))) Konzerválásként a kész anyagot lefújom egy kis Ballistol-lal, enyhén sárgítja, így lesz igazi "elefántcsont".
T. Cím ! Véletlenül találtam erre az oldalra. Nekem van egy MANDL Ödön feliratú Solingen inoxydable bicskám.Kérem jelezze,ha érdekli. Tiszt. Bodnár Pál 703666072
Ránézésre elég bilivas (nyugaton is gyártottak vackot)... Egyébként könnyen eldönthető, de ezt a többiek jobban tudják. Ahogy én: egy minőségi acél viszi mint a vajat... s ha megélzed és hamar tompa lesz, akkor puha. Ha kitörik túl kemény... Eleinte a rozsdamenteseknek egy előnye volt, hogy rozsdamentes, de nagyon puhák voltak, és tényleg csak főzött szalonnára voltak jók. Révész kések óta vannak jók is nálam .... üdv PJ
motto: "Olyan nincs, hogy valamiből nem lehet kést csinálni." (Pithecus)
Ha már a szalonnázónál tartottunk, szalonnázni bármivel lehet. Ha az eszköz a szalonna állagának megfelelően éles. http://kepkezelo.com/images/en2mrdf7i8qkzmzwuu2g.jpg Itt láthatunk egy kókuszdió pengéjű, bambuszmarkolatos abáltszalonnázót munka közben. ;-)
Én a helyedben szétkapnám, és akkor "kiderülne" az anyaga. Amúgy valaki megfejtette a feliratát? Azt az új kés(ek)en meg kellene őrizni...
Van Papp féle fejesgörbém, teljesen vállalható. Igaz, a Tűzzel-vassal-on vettem, kb. fele ennyibe került. ;-) (Pont az tűnt fel, hogy a Mesternél olcsóbbak voltak a bicskák! Nem bántam meg.)
Egy kés nem kés. Célkést kell használni. Itt egy ősrégi használatban megfáradt késkupac. http://kepkezelo.com/images/syf42kigp290v8l7ncaw.jpg Felülről a második a korelnök. Egy "tisztviselőbicska" az '50-es évek végéről. Azaz egy szalonnázó úribicska kombinálva egy kiskéssel. A kiskést az akkori szövegszerkesztő (papír) hardverének (ceruza) karbantartására szolgált. És igen, "Ó irgalom atyja ne hagyj el!" iskolába bicskát hordtunk! Manapság csak öregurasan egy "Polyák" a szalonnázóm. Vagy 20 éves és nem kotyog. :-)
A frissen sült tepertőt, pecsenyét simán lehet vele kóstolni. És a savanyú uborkát, ecetes almapaprikát, foszlós puha kenyeret is lehet vele szeletelni. Higgyétek el. :))
Amúgy ha csak a használati értéket nézzük, a hagyományt és kézművesség varázsát nem, akkor álruhás szalonnázóként az Opinel Effilé nagyobb méretei szinte verhetetlenek. Jó acél, olcsó és páratlanul könnyü. Bár a felkunkorodó hegyet nem lehet annyira pontosan irányítani. Ennek akkor van jelentősége, ha császárszalonnából akarod kivágni a vékony csontocskákat, a nagyméretű házikenyér mellett a másik fő szempont lehetett a magyar szalonnázó létrejöttében.
Szerintem kis szalonnázónak nincs értelme, azt a hagyományos hosszúsággal érdemes venni, hogy vekni kenyérrel is elbírjon. És tényleg inkább Révésztől vagy más ismert mestertől.
én nem vagyok úriember, épp tegnap véstem a falat(vakolatot) mert több lámpa lesz a konyhában és kellett helyet csinálni a vezetéknek és pont egy konyhakés volt kéznél
a cigány solingen a falat is ugyanolyan jól viszi mint a bármi mást :))
Vic. Nomadom van. Évekig volt a melóba társam. Valóban kottyan a penge minimálisat de ez nem számottevő ! Nyugodtan vegyél nem fogod megbánni. Elégedett leszel vele ! :) ( ami most nem kotyog, majd ha használod akkor fog. )
A szalonázó egy finom kecses "úri" bicska. Evésre finom használatra lett kitalálva, Nem kapanyél vagy szőlő karó faragásra. Arra ott a maskara az ezeket kiválóan teljesíti. A szalonázóval ha ezeket csinálod persze hogy dob a penge egy hátast ! :)) Mostanába otthon én is szalonnázóval eszegetek . :))
A képen látható Révész szalonnázó rendeltetésnek megfelelő használat mellett egy életen át kiszolgál!
Ha nem dobálod, nem szurkálod hordóba, nem bontasz vele konzervet, nem használod feszítő vasnak stb. ..., ja és nem viszed köszörűshöz, mert ebben az esetben négy-öt alkatom és elfogy a penge.
Az a jó otthonra szalonnázni, ami tetszik neked! Ha megnézed a magyar szalonnázót, az lényegében mindenben ennek a késnek az ellentéte. De, ha mégis a Muela tetszik, akkor vedd azt!
Tudok róla ! De ahogy írtam is a formaviláguk távol áll tőlem ! De ha találtam náluk valamit ami tetszett volna, annak meg az ára lett távoli tőlem ! Terepre azért nem lehet olyan kést vinni ami ha elvész a zsebünket érzékenyen érinti ,ha egy 20 ezres kés elvész ,beleesik valamibe ,jól van majd rendelek másikat ,nem lesz nagy kára az embernek ! Falra való meg már van itt, ha felaggatom mind, az asszony engem is felköt melléjük ((::!!
Nálam ez a forma ami szép ! Ezem csak azért nincs mert a pengéjében van két lyuk ! https://ferfiakjatekboltja.hu/id/06185-Boker-Plus-Outdoorsman-tor--02BO004 Létezik egy nagyobb variáció is annak a pengében már kihagyták a lyukakat ! De az meg már 12 cm pengéjével hordani kissé nagy ! Bár a borjú méretű kutya ellen hatásos lenne egy támadás esetén !
A Realt ismerem nekem is van ,csak az enyémen a zsinór lyuk rejtett ,nagyon szeretem ügyes kés és borotva éles ! A zöld nyelű Mora nekünk is van ,sokáig a melóhelyen kajás késnek használtam ,vagy 3 országot megjárt velem ,kis kés kategória . EKA-t sokáig nézegettem de fa nyele van és fura hegyes pengéje ,biztos jó de nem szép ! Magyar gyártók kései az én formavilágomba nem férnek bele ,ne haragudjon meg senki se de szerintem baromi rondák ,biztos jó a használat során, de ha csak ilyen késeket árulnának nem lenne késem inkább ! Rengeteg oldalt megnéztem ,meg megnézek mielőtt megveszek valamit ,a magyar gyártókét is meglesem de én még szép kést tőlük nem láttam ! Talán még néha a buscraft kategóriában láttam itt ott de mikor az árát megláttam ,akkor azt mondtam inkább még egy Real-t veszek inkább ,vagy a Mora legújabbját ! Bár a nyél miatt a Morákat hanyagolom !
Kinek mi az olcsó az relatív, 20- 30.000Ft-ért már elég jól használható kés vagy bicska kapható akár a használt cikk piacon is. A szénacél pengékről sokan vagyunk akiknek más a véleménye. Szinte minden késkészítő csinál kést, bicskát szénacélból is. Én nem neveznék egy Kocsis, Szankovits, Berényi, Szabadi, Boznánszky, Révész, Polyák, Zsákai stb. .... , patinás pengét gusztustalannak. Esetleg ha valaki nem győzni kivárni a szénacél penge beérését, itt egy jó recept!
Már egy ideje szétkaptam, azon hezitálok hogy miből legyen a markolat. Van több féle markolat anyagom, agancs, fa szürke marha szarv, többféle műanyag, aluminium, és rozsda mentes acél is. A pengéje miatt mindenképpen megcsinálom.
Kaptál pár ajánlatot. Nézd meg, tapizd körbe a késed. Amelyik illik a kezedbe vagy tetszik neked azt vedd.
Hiába veszel x kést ha nem fogod szeretni mert ezt ajánlotta valaki.
Pengeanyag nem számít, leélezés annál többet az elején.
Jól vágjon, tovább tartsa az élét, könnyű legyen élezni, olcsó kövön élezhető legyen. Na ez így ebben a formában nem is olyan egyszerű. :-)
Én túrázni Opinelt Gardent, vagy sima 9 méretűt vennék, esetleg alap tiszti Victorinoxot, vagy fűrészeset. Hazai vonalon Nádert, Caklit, vagy Maskarát. Felhasználás nem mindegy a késeknél. Faragni jók, fát kivágni nem.
Nekünk is van egy ilyenünk ,már mondom is a gyereknek nézze meg ,nehogy oda ragadjon valahová ! Ez bizony szopás ezen nem tudom hogyan lehet markolat paneleket cserélni ! Itt még a zsugor cső sem jöhet szóba ! Kés alapanyag webben meg kell kérdezni mit tudnak rá mondani ! Ezekkel a Gerberekkel szerintem mindenki megszívja előbb vagy utóbb !
Én már pár kést elhasználtam ,elfentem ,eléleztem ezért másként látom ezen késeket ! Olcsón nem lehet jó kést készíteni ,még a 20-30 ezres kategória is csak alsó közép szinten van ! De ezekben már azért vannak jó kések de a nyelük az olyan amilyen ! Az is fontos mihez vesszük ,napi használatra a szalonnát falatozni ,vagy erdőre vadászni ,horgászni . Amit betettél cikkben is a Sandwick acélját hozták ki mint egy lehetséges késacélnak fejlesztett acél típust ,ebből nekem is van 2 db! A Morától aminek a nyele leolvadt ,és a Jóker Embere ! A morát csak azért hagytam meg mert sajnálom eldobni ,de a Jóker kése már nekem elég lesz ha nem esik vízbe ! A Mora Robust pengéjét el tudom képzelni munkakésnek traktorba ,de hogy egy feketére mattúlt pengével eszegessek ,valahogy nincs hozzá gusztusom .
Hogy legyen miből válogatni, én is hozzáteszem az én véleményemet.
Szalontai "vadászkés", 440C anyag, szarvasagancs nyéllel, tokkal és bőrszíj vonóval. Az egyik, amit ha megyek, (nem vadászni, csak kirándulni) akkor viszem magammal.
A másik egy kezes kis Marttiini, fanyelű, olajjal beeresztve és mattlakkal lekenve. Mivel kiránduláskor ruhástól való fürdésem/úszkálásom konvergál a nullához, így már több mint 30 éve ép. De attól még én a Csontmarkolat Párt tagja vagyok.
Az itt rendszeresen guminak nevezett markolatanyag valamiféle lágyítóval kezelt polimer műanyag, ami egy ideig príma, aztán meghallod a csámcsogást, ahogy a lágyító eszi az alapanyagot. Rondán, eszik, pereg ki a pofájából. De ez nemcsak késnyél probléma, találkoztam vele már számos más "jófogású gumi" tárgynál.
Hát akkor sikeres válogatást, ne feledd, ez is csak egy vélemény. Egyébként:"Olyan nincs, hogy valamiből nem lehet kést csinálni." (Pithecus)
Gondolom azért gyártják ebből az anyagból, mert ennek vannak a legkedvezőbb tulajdonságai erre a célra, ebben az árkategóriában. Ezen a késen nincs bevonat, nem is kell! Ha más anyagból lenne azok közül amit a Mora használ valószínűleg nem tudná azt ami a videóban látható, ebben az árkategóriában. Nem értem mi a gond a szénacél késekkel, én előszeretettel használom őket, tetszik ha elszíneződik az anyag ("beérik a penge").
Ha egy rozsdamentes összekarcolódik a használat során, az sem szebb látvány mint egy szénacél penge ami elszíneződött. Használat után szárazra törlöm és ennyi a nagy titok, esetleg aki akarja nem árt néha egy kis parafinolaj vagy más olaj. Nekem van Enzo Elver 85, Necker70 12C27-ből ezek 30.000 és 20.000Ft körüli áron vannak, ha jól emlékszem, ezek nem 5.000Ft-os kések. Nekem is "tengernyi" késem van jelenleg 580db.
Ez minden tekintetben egy strapabíró kés lenne de a pengéje nem rozsdaálló hanem bevonatos ! A fenésnél lekopik és ott a penge megfeketedik a használat során ,esztétikai hiba csak de ha gondozva van nem rozsdál meg ! Nem tudom mi az oka a Sandwick acéllal miért nem csináltak belőle simán mindenki venne magának . Bár tengernyi késem van amik életem végéig elég de egy Enzót fogok még venni azok kb ilyen kések mint a Moráé csak rozsdaálló acélból .
Sajnos tévedés ! Az én késeim átlagban 4mm vastagság közeliek de még is könnyű velük a vágás és borotválkozni is lehet velük ! Méghozzá szárazon ! A szalámit is könnyen viszik de a trapista sajtban sem akadnak el ! A penge leélezése az ami vág . A Mora 2000-röl lerohadt a nyél úgy hogy szinte a lakást sem hagyta el ,az már a pengéje 3mm körüli de még az is hajladozik ha erősebb az igénybevétel !
De bizony szempont az is hogy a nyél jó fogású legyen és strapabíró ! A régi dolgokat nem kéne ide tenni nem az 1800 években vagyunk ! Amúgy is a régi holmik is ha strapabírót akartak ezüst szálakat tekertek vagy rája bőrt tettek ,meg szarvas agancsot ! A túrakés meg pont azért kell jó legyen mert nem tudni mire kell a hegyekben vagy bárhol a természetben ! Én már másztam sáros falon késsel, és Gerber volt, és a gumi vacak nyele bánta !
A gumi nem örökéletű, ahogy jellemzően nem is drága az ilyen markolatú kés. De azért a jobb márkákon (nem a benzinkúti pontokért kaphatón) elég sokáig eltart és addig nagyon jó a fogása, vizes kézben páratlan, úgyhogy ez nem ok arra, hogy az ember kerülje pl. a már itt is ajánlott Mora Companiont.
A fát illető kifogás szerintem nevetséges. Konyhakéseken és szerszámnyeleken általános a vaskosság, és általában mindenki úgy találja kényelmesnek (másképp nyugodtan alakíthatnák ezeknél keskenyebbre), a sok női felhasználó is. De amúgy is, az emberiségnek több tízezer éven át nem is volt más markolatanyaga, mint fa vagy csont, és minálunk sokkal keményebb "túrákat" tettek csupa ilyen késsel.
A texturált gumi nyél nekem több késemről lerohadt olyanná vált mint a fagyott rágógumi ! A fanyél meg nem elég strapabíró ! Az is műgyantával megszívatott anyag de még sem olyan jó ! A Joker Ember késemről is lecseréltem a paneleket valami műgyantás panelekre és nagyságrendekkel jobb lett tőle a fogása ,használhatósága ! Általában a fa nyeleket kissé vaskosabbra hagyják a sérülékenysége folytán de pl kis kezűeknél nem igazán jó lesz tőle a fogása ,sőt nekem zavaró volt a vaskossága ! Nietó Patrolom is van de csak nézegetem a fa nyele miatt ,és a különleges éle miatt amit még megfenni nem tudtam ,igazából szép kés de semmire sem jó ! Inkább csak olyan önvédelmi kés a határba motorozáshoz ,csatangoláshoz .
Sandwick acél ,mikarta nyél vagy bármelyik műgyanta féle nyél ,és skandináv él ! Ezt könnyű fenéssel élesen tartani . De más acélok is élesen tarthatók a skandináv éllel ! Fanyél, texturált gumi nyél ,nem jók ! Van elég sok késem de ami jó az 20 ezer felett és műgyanta nyéllel van ! Joker Ember mikarta nyél skandináv él ,vagy RealSteel skandináv éllel ,de a Decatlonban is volt régen skandináv éllel elég jó kés .
Ha szabad szólnom. Olyan kést, bicskát vegyél amin nincs ilyen bevonat a pengén, már ha evésre is használod. És ez azért egy olcsó ( és ezzel nincs is hiba ) termék. Éljen a bevonat nélküli penge !!! :)
Szeretnék valami jó kést venni magamnak túrázáshoz stb. Ezt ajánlották az extrametálnál, szerintetek ez jó minőség penge anyaga stb? sajna nem vagyok nagy szakértő Köszönöm!
A felirat lehet lekopik szerintem ,egy másikon meg kell nézni mennyire mélyen van benne . Azért igy még használható és nem ragad az ember kezéhez . És cserélhető ha sérül .
Elso probakozasra,vagyis masodikra,mert egy kisebb csovet csak a balanszpontig sikerult rahuzni ...azutan vettem nagyobb csovet de az meg mint lathato,vegig feliratozott.
Realsteel-em van az is D2 acél skandináv éllel gyárilag is borotvált ,sőt inkább túl éles volt ! Eleinte hol a kezem vágta el ,vagy ha valamiért megnyaltam ,lekvár ilyesmi, a számat is elvágta ! Azóta is csak fenő acél, és borotválkozni lehet vele szárazon !
A skandinál élforma biztos hogy nem véletlenül alakult ki . És az is biztos olyan mindenes kések voltak már a régi időkben is ,a hús darabolásától a nyúzásig ezt használták ,meg az étel elkészítéséhez is ,gondolom én .
Szerintem ha skandináv éllel kéred akkor úgy csinálják. Terepre az kell. Van Morám az mindent kibír. Ronyáé is kibírta volna csorbulás nélkül, kis odafigyeléssel.
Az én ügyetlenségem szerint, a fenése a késeknek a legkönnyebb ,a skandináv leélezésnek van . Néhány húzás a fenő acéllal és a szőrt viszi a D-2 acél és a sandvick acélból készült is . De a konveksz éllel ,és a teljes leélezéssel sem boldogultam eddig a a fenést illetően ,sosem lettek élesek ,szerintem a legrosszabb élek ,főleg erdőbe, terepre .
Heló! Mi a véleményetek erdő járós főkésnek Szalontai féle n690 vadászkésről? 120mm penge hossz pengevastagság4mm egyenes leélezés nem fát hasogatni, arra nyilván konvexet vennék mellé van egy mora companion faragóskésnek.
Ezt én úgy oldottam meg hogy lefaragtam a texturált gumit róla amennyire lehetett és egy zsugor csövet rámelegítettem ! Olyat válassz ami könnyen rámegy a meleggel simán rázsugorodik . Ha megsérül is könnyű cserélni ! Több késemen is így van ! Nem szabad teszturált gumis nyelű késeket venni olyanná válik idővel ment e fagyott rágógumi ! A fa nyeleket is kerülni kell ,hiába vannak műgyantával átitatva valamilyen szinten még is vesznek fel vizet ,halpucolás, nyúzás stb
Nekem is van ilyenem. Egy időben elég sokat használtam, valóban annyira nem rossz amilyenek a kritikák róla. Ha van hozzá akaratod, akkor érdemes vele foglalkozni. Üdv.
4mm n690 anyagból van thandokan mester készítette jó pár éve
túlélőkésnek használtam motoros túrák alatt
idén elkeztem ténylegesen is használni de a nyele nem kényelmes kicsit lehetne nagyobb is(11-es kesztyűt hordok és van pár gyártó aminek még az is passzos)
esetleg ha valakit érdelelne megválnék tőle 25 ért és csináltatnék egyet nagyobb nyéllel
Valószínüleg ez egy háború elötti Holmberg tengerész kés. A kés újszerű állapotban maradt meg. ( lásd 53653 hsz. első kés) A tokot valamelyik barom összetörte. Semmi különös emlék nem fűz hozzá, de szeretném felujítani mert egy ritka szép darab. Évek óta figyelem az árverezéseket nagyon ritkán kerül elő egy ilyen kés.
Nem akarlak megbántani, nem tudom milyen emlék vagy .... fűz ehhez a késhez + tokhoz. De ez nem képvisel akkora értéket, hogy ilyen szinten érdemes legyen vele foglalkozni.
Ha nem lenne ez a Qrva vírus már le vittem volna Törökországba. Ott még értenek a filigrán munkákhoz. Nem merek nekiállni mert félek, hogy több kárt teszek benne, pedig nagyon birizgálja az orrom.
Szerintem ezt így kell hagyni ahogy van, eredeti állapotában ez így "érték" a hibáival együtt. Ha valaki ezt elkezdi barkácsolni, csúnyább lesz mint amilyen most és ezzel értékét veszti. Ha valaki elvállalná, hogy megcsinálja egy vagyonba kerülne,. Szét kellene szedni az egészet, ki egyenesíteni a részeit és utána újra forrasztani majd újra felület kezelni. Egy ékszerész tudná megcsinálni aki egy szakadt aranyláncot 5-10.000Ft-ért javít meg.
A Böker Magnum legalja sorozata a gyártónak, szóval ez valszeg tényleg dísz, de nem önmagában a 440a miatt, az (de még a 420 is) teljesen alkalmas a normális napi használatra, ha amúgy jól tervezett és Kínától biztonságos távolságban gyártott a kés, mint a Douk-Douk rozsdamenetes vagy a Buck Ranger. Épp csak elég gyakran kell őket utánélezni, ajánlatos ezek mellett mindig hordani egy kis bordás acélt.
Szia. Ha ugyanilyen, akkor ez bőr nyél. Bőrkorongok egymás mellett szorosan. Összeragasztva, és lekezelve. Ha az a gondod, hogy csúszik, lecsiszolhatod a bevonatot róla, és olajjal át dörzsölve jó fogása lessz. De én így hagynám, mert ha használod, előbb utóbb lekopik a bevonat, és marard a bőr. Az meg nem csúszik majd. üdv.
Ilyen konyhakéseket vettem Tőle az ónodi vásárban. A pengébe egy PZ felírat található, gondolom a monogramja. Szeretnék még tőle venni, de a decemberi ónodi vásár is le lett fújva.
A kaszakőtartó füle nagyfelületen laposa anyag a lapos anyagon van forrasztva. Sorry de azt nem kunszt forrasztanai. Ez a késtok meg vékony nikkelezett sárgaréz és az éle van elpattanva. Kétlem, hogy lágyforrasztással meg lehetne csinálni. Nagyon sajnálom mert meg van hozzá a kés is ami nagyon jó állapotban van. Valószínüleg háború elött készült, ma már elég ritka darab.
Sajnos igazad van, de nem a kalapáccsal van a gond, hanem a keményforrasztással. Valószínüleg szét kell szednem, hogy rendesen kiegyengethessem. Nem szívesen roncsolnám ha nem muszály. Biztam abban hogy talán itt is van a körünkben olyan 70+ éves bácsi:) aki segíteni tud.
kell egy erősebb satuba befogott legömbölyített élű laposvas, egy 700forintos praktikeres műanyag végű kalapács és szépen ki lehet egyengetni
szerintem kb senki sem fog vele kínlódni nem azért mert nehéz hanem azért mert elszuttyog vele legalább 2 órát és igazándiból nem tud érte pénzt kérni
mert ha azt mondja hogy 5 ezer akkor már ráncolja az ember a homlokán a bőrt aztán az 5 ezer is negyede annak amit meg tud keresni ha "drágább" munkát végez
esetleg ha találsz valami nyugdíjas emberkét aki azért dolgozik hogy nem unatkozzon az bevállalhat ilyet
pl nálunk volt egy órás bácsi, ilyen 70+ évesen is dolgozgatott, mert egyedül otthon unatkozott
az képes volt egy automata női karóra billegő rugóját kiegyengetni amikor bénán szedtem szét és beleszaladt a csavarhúzó
Háát ez az! Én is igy kezdten. Még tavaly nyáron több ékszerész is megkerestem Budapesten, aki ezüst tárgyakat javit de senki nem válalta. GONDOLTAM ITT VALAKI TUD SEGÍTENI.
Sziasztok! Eladnám egyedileg - Angelero által- készített Szilaj fantázianevű késemet. Penge: N690, Markolat: fekete fiber alátét és narancssárga G10 markolat. Vadászatra gondoltam magamnak, de nem használtam, csak nézegettem és pár papírlapot vágtam el vele... Érdeklődni telefonon: 70/772-96-69 Ára 40.000,- Ft (Az ár nem irányár, a kés teljesen új )
Csak a rögzítés miatt tettem fel . Nem ezt a videót akartam, van egy olyan amin egy öreg mester készít puukot. És emlékem szerint ilyen tok rögzítéssel. Még nem találtam meg.
Az első képen lévő kések az utolsó kivételével szénacélból vannak. Az utolsó az rozsdamentes de még az is ilyen biztosítással van ellátva. Meg vannak tokok is jó állapotban. Szerintem a svéd kések így voltak/vannak biztosítva.
Üdv. bb
ps.: van itt valaki aki vékony lemezt tud forrasztani? Az egyik fémtok fel van repedve a forrasztása mentén, azt kéne megcsinálni. Az árban meg fogunk egyezni.
A kések nagy része szénacél. Koruk: a 30-as évektől a 80-as évekig. Az utolsó, a Fiskars azt kb 1985-ban vettem, mert sajnáltam szénacél kést levinni a tengerre.
Engem érdekel.Tedd fel légyszives.Én meg Osloban szerelmesedtem meg egy vadászboltban de anno a napidijjunkért egy nyeletlen pengét sem tudtam venni.Ez bő 20 éve volt.
Ha középen az élszalagnál egy sötét csik van,akkor ez egy laminált penge.Két puhább között egy keményebb.Amitől az egész penge jobban használható munkára.
Valami nemesebb.. Vajazó, vagy minden csepp Nutellát kiknyerni képes célszerszám? Gondoltam ráapplikálok egy P38-at! [konzervny..] Nem muszáj fém penge és most tekintsünk el a divatos mikroműanyag fogyasztástól.. Fémből nem találnék belevalót. De valamit azért kéne mert szép. Az se baj, ha nem folding. Ha nem segitetek WC-lehúzó lesz belőle és ezt vehetitek fenyegetésnek is! :o)
Üdv Urak újra! Gyerek a logónál törte ketté az Opinel-jét. Jó fejek a frankok, küldenek másikat. viszont tennék valamit a markolatba. Megpróbálnám. Mit/honnan?
Konyhába nőknek nagyon megfelel a "biliacél". Húzol rajta 3-4-et,-a késen!-, -is-:-D, és 1 hétig borotva éles. ...és ami a lényeg, nem áll a hajad égnek, ahogy használja, nem sajnálod! :-))
Amikor meglátom a kés hegyét, hu! Ez meg mi?? ...hát meghúztam 1 csavart...:-DD
nem az él kiképzésre gondoltam, hanem arra hogy össze lehessen csunkni a konyhakést is valami egyszerűbb tengelyzáras módszerrel sok évig hibátlan lenne
ha felismernék a gyártók azt hogy a konyhában tevékenykedő nők java része nagyos trehány kés ügyileg akkor egy csomó jó minőségű kést el lehetne adni ilyen kivitelben
mert sokan azért nem vesznek "normális kést" mert úgy is csak be van baszva a fiókba a többi közé és úgy is kimegy az éle.......
Tudnátok ajánlani megvételre olyan pillangókést (használt is érdekes lehet!), ami nem ez a nagyon gagyi 8e ftos kinai borzalom, de nem is a 60-150e ft-os kategória?
Annak is sikerült utána olvasnom, hogy például a Bear & Son vagy Benchmark 20e ft körüli pillangói ugyanúgy kalap szart nem érnek, mint a 6ezres joker meg magnum böker pillangók.
Trainer késem már lett, amivel az alap nyitási mozdulatokat elsajátithatom, most szeretnék egy igazi kést is, amivel esetleg fel lehet szeletelni a szalámimat, de közben szeretném vele a trükköket gyakorolni.
(sajnos nincs néhány hosszú magánhangzó a billentyüzetemen, ezért elnézést kérek)
Kershaw Black Gulch 3120 Japan egyedi markolattal..
36000
Népszerű mindenes munkakés, itthon ritka japán verzió.. Reá készített míves Kuvasz tokkal, markolat Juhász József mester által egyedivé alakítva, rozsdamentes bakni és lócsont.. Pengehossz: 7.6 cm
Esetleg cserélném is pl. Spyderco Harpyra, vagy hasonló jellegű EDC-re..
Ha az alábbi kések közül esetleg lenne valakinek-valami eladó az keressen bizalommal, természetesen kizárólag EREDETI ,SZÉP gyűjteményi állapotú érdekel. Köszönöm.
-Spyderco PPT
-Spyderco Starmate
-Spyderco Pygmy Warrior
-Spyderco Janisong
-Spyderco Military, PM2 /Titán markolat/
-Spyderco Police SS /sima él, régi nem áthelyezhető klipszes/
a) az altalad linkelt manixen s30v penge van, de az enyem s110v acelbol van
b) a g10 panelek nem feketek, hanem sotetkekek (un blurple - blue+purple) ami altalaban az s110v spyderco szinkodja
c) a g10 alatt futo acel 'linerek' perforaltak es ettol ez konnyebb bicska mint az alap modell
d) a golyoscsapagyas zar rugoja eredetileg tul eros volt es ezert ketszer is szetszedtem a bicskat, hogy levagjak egy-egy menetet a rugobol - igy most erofeszites nelkul lehet oldani a zart.
Hallottatok a Kizlyar márkáról? Most találtam rájuk, ár-érték arányban így ránézésre jónak tűnnek. Az orosz acélokat sem ismerem, pl. a 65x13, vagy a Z60 milyen acélok?
Nem hinném, hogy a pengevastagsát bármilyen összefüggésben lenne a kipattogzáshoz/sérülékenységhez. Inkább az anyag, a hőkezelés meg az élszög. Amúgy nekem is van thandokan cuccom és így megértem, ha az lesz a választás. :)
A 53576-os hozzászólásban 2 mm alatti vastagság és nem "hoki" acél van paraméterként megadva és nem baj, ha olyan a formája mint a képen szereplő késnek. Szerintem ezeknek a paramétereknek pont megfelel, de lehet én értettem fére valamit.
Engem a facebookon küldtek el az anyámba a fanok, amikor azt mertem írni, hogy az újabban készült Balla bicskák minősége a kisipari késkészítés szégyene. De már látom, hogy van lejjebb. :-)
Pontosan ilyen kinézetű bicskát, ( sallangok nélkül ) ilyen beütővel, láttam a készítőjénél Jászberénybe kb 2- 2,5 éve. Nem sokkal később itt valamelyik fórumon árultak is 9000ft.ért és elkelt. Különlegességnek megteszi, de nagyon ramaty.
Jászberényben készítik. Gyenge minőségű. A mióta az Öreg Válik mester elment ez már nem az a " Válik bicska" . :(( Azon a környéken egy legenda volt. Mint ahogy Cegléden a " Paszterkó".
A Böker mellett az ára szól erősen. Egyik webshopban 7300 Ft-ért adják, viszont a Safe Maker II 15 ezer felett van. Ennyit nem szeretnék kiadni érte jelenleg.
Esetleg van valakinek tapasztalata a Bökerről, érdemes megvenni, vagy inkább gyűjtsek a Cold Steel-re? A Cold Steel-t eléggé dicsérik, gondolom nem véletlenül, de a Bökerről nem nagyon találtam véleményt.
Köszönöm a megszólítást, de szerintem nem érdemlem meg!
Próbáltam rájönni mi lehet ez a számomra ismeretlen anyag, de mint kiderült nem létezik.
A cél meg annyi lenne, ha valaki olvassa ezt a késtopic-ot, ne gondolja, hogy ...... vagyunk és nem létező dolgokról beszélünk! Köszönöm az építő jellegű hozzászólásodat, sokat segítettél a rejtély megoldásában!
Szerintem engedd el a témát, mert ha jól gondolom arra akar rávilágítani a fórumtárs, hogy a kájdex az helyesen Kydex, persze az is lehet, hogy tévedek...
Katonai késeknél rugós lemezek közzé van becsúsztatva ,polgáriaknál meg kájdex nevű, valami hőre lágyuló műanyagba szokás csúsztatni ,vagy pattintani ,van ahol a pengét fogja, de olyan is van ahol a nyél elejét pattintják be a műanyagba . Kés alkatrészes boltokban lehet kapni .
Miért ne lehetne. Majd meglátod mennyit enged. De szét is szedheted, és ha sikló csapágyas a felületeket fel is polírozhatod, újra zsírozhatod v. olajozhatod.
Vettem egy flipperes nyitású Viper bicskát, amit nagyon nehezen tudok egy kézzel a flipperrel nyitni. A csapágyat olajoztam, kicsit jobb lett, de még mindig nagyon szoros. A csavarokon lehet lazítani szerintetek, azt nem akarom, hogy szétessen.
Tudnátok segíteni nekem? Van egy kacor pengés bicskám,nagyon régi,nagyapámé volt. Amennyire tudtam rendbehoztam,használható állapoban van,viszont nem tudok ki készítette. Van a pengén egy beütő,esetlek valakinek nem ismerős,nem tudja valaki hogy ki készíthette?
Nem tudom milyen mély a rozsdásodás a kép alapján.
Első körben én valamilyen króm és fém tisztítóval vagy polírpasztával próbálkoznék, ha ez nem elég akkor 1000-es vagy még ennél is finomabb csiszolópapírral. Ha nagyon mély a rozsda kezdheted durvábbal is aztán jöhet a finomabb. A lényeg, hogy a cél elérése érdekében minél finomabb szemcsézetűt használj. A felesleges anyagveszteség és a durva karcolások elkerülése érdekében.
Köszi szépen! Ez az utolsó katalógus aranyat ért! :)
Azt tudtam, hogy 2014-ben szűnt meg a Wenger márkanév a Victorinox-nál, csak az nem volt tiszta, hogy mik is voltak akkor a Wenger kínálatban. De teljesen meglepett, hogy gyakorlatilag 2014-ig a komplett Wenger szortiment változatlanul megtalálható volt a Victorinox-nál a "saját" márkájával párhuzamosan. Például a Wenger "Classic" irtó nagy konkurencia lehetett a Victorinox 84 és 91 mm-es bicskáknak, 2014 után már Victorinox Delémont-ként nem is tért vissza, és ami visszatért az lényegesen át is lett dolgozva, nem csak a jelvény változott.
Én 2014-ben Svájcból hoztam haza Wenger bicskákat is, akkor még teljesen külön volt Wenger vitrin a boltokban. Hoztam egy Bern felirattal, jelvénnyel ellátott példányt aminek van W jel a penge hátoldalán, pedig már az is Victorinox érabeli, de a többin viszont nincs.
Viszont még tavaly, 2019-ben is sikerült Wenger bicskákat vennem odakint, holott akkor már 5 éve nem gyártották a márkát.
2005-ben vette meg a Victorinox a Wengert. De akkor még mindent ment tovább saját néven (állítólag a megvásárlás jó hatással volt a Wenger bicskák minőségére).
A Wenger bicskák 2014-ben szűntek meg.
Utána a Victorinox sokat tovább gyártott, Delemont Collection néven. (Delemont-ban volt a Wenger.)
Ez már nincs, de van több, eredetileg Wenger, pl. az Evolution nevűek.
Hátha valakinek van infója svájci bicskákkal kapcsolatban:
A Victorinox melyik Wenger bicskákat és meddig gyártotta Wenger név alatt, valamint a Wenger bicskák pengéjének "hátulján" lévő késpengékből formált W jel mettől meddig volt alkalmazásban?
Sziasztok. Van egy rég használt bicskám ami enyhén megrozsdásodott. Mivel lehetne eltávolítani a rozsdát? Penge rozsdamentes, de sajnos a többi része nem. Köszönöm.
Vásároltam egy Spyderco Police Model Stainless Steel kivitelt (első szegecselt verzió) újonnan egy üzletből, és a véleményetekre lennék kíváncsi a következő dolog miatt.
A kés mint említettem teljesen új, csak a szőrt vágtam le próbaképp a kezemről. Sajnos a vásárlás utáni 3. napon azt vettem észre a kés pengéjén, hogy miközben a nyitó furat segítségével egy kézzel nyitom a pengét, a hegye ahol felül a penge hát szélesedik, elég durván beleér a markolat belsejéhez, és ezzel gyönyörűszépen karcokat húz a pengére!
Lehet érezni is a súrlódást, és hangja is van..... tehát van egy pici kotyogása csukott állapotban, valószínű annak köszönhető, hogy nyitáskor oldalirányba elmozdul.
Biztos vagyok abban, hogy ez így nem frankó ((legfőképp, hogy ráadásul teljesen új), de azért kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy szerintetek mégis mi a búbánat ez?????
Természetesen visszavittem ahonnan vettem, jegyzőkönyvet vetettem fel az általam észrevett minőségi problémáról ( nyilván elhangzott az eladói részről az, hogy ez ilyen, meghogy őket ez nem zavarná), és utamra lettem bocsájtva a bűvös 15 napos válasz illetve bevizsgálási idővel......most várok jelenleg, de az biztos, hogy nem fogom annyiba hagyni a dolgot!
Szóval mi a véleményetek erről a szituációról, ha esetleg ismeritek ezt a típust és netán volt vagy van ilyenetek akkor tudnátok segíteni abban, hogy tisztábban lássak vajon normális-e ez így?
Illetve elgondolkodtam még azon is, hogy felveszem a Spyderco-val a kapcsolatot, amennyiben nem lesz ügyfélbarát hozzáállása a cégnek......
Egyébként nem a bicskáról van itt kifejezetten szó. Raktam már fel órát is, kínai márka, saját néven, nem hamisítvány. Viszont hasonlít ismert márkára, hát igen.
Fent volt hetekig, egy hosszabbításnál kitalálták, hogy szabálytalan. Megóvtam, elfogadták. Azóta is fent van.
Az b@ssza fel az agyam, ha agytalan droidok ismételgetik a semmit. Ha valaki megmagyarázná mi is vele a baj, megértem, elfogadom, és legalább tudom, mit nem szabad legközelebb feltenni.
Most még mindig nem tudom. Nem értek el semmit, azon kívül, hogy tudom, hogy a jfgs-nál is van lejjebb. ;-)
3. 8.3 cm, de ilyenből helyből mutatok neked Merketplace-n féltucatot.
Nem az a bajom, hogy letiltják, hanem az, hogy nem jelölnek meg okot.
És közben azzal jönnek, hogy ha továbbra is szabálytalanokat teszek fel, kitiltanak.
De honnan tudjam, mit ne töltsek fel, ha egyszer nem tudom, hogy miért szabálytalan?
Azért funkcionális analfabéták, mert talán négyszer írtam meg nekik, hogy átolvastam a szabályzatot, és nem találom, miért ütközik vele, jelöljék meg a pontos okot/pontot.
És erre írják ezt: Tisztában vagyunk vele, hogy nem feltétlenül ismered a kereskedelmi szabályzatunkat, ezért javasoljuk, hogy ismerkedj meg vele...
Ez vagy funkcionális analfabétizmus, vagy nettó bunkóság.
Miután leírtam nekik egy csomószor, hogy elolvastam a szabályzatot, és nem találom, melyik ponttal ütközne, legyenek szívesen megjelölni azt, kapok egy ilyet:
Eltávolítottunk néhány dolgot, amelyet közzétettél a Marketplace funkcióban, mert sértik a kereskedelmi szabályzatunkat: A kereskedelmi szabályzat azért fontos, mert segít abban, hogy közösségünk biztonságos maradhasson. Tisztában vagyunk vele, hogy nem feltétlenül ismered a kereskedelmi szabályzatunkat, ezért javasoljuk, hogy ismerkedj meg vele, és tájékozódj bővebben arról, milyen típusú dolgokat nem szabad árulni a Facebookon: Szeretnénk, ha tudnád, hogy amennyiben továbbra is olyan dolgokat hirdetsz, amelyek sértik szabályzatunkat, el fogjuk távolítani azokat, és elveszítheted a hozzáférésedet a Marketplace funkcióhoz. Itt nem tudunk további üzenetekre válaszolni, de ha úgy gondolod, hogy tévedésből távolítottuk el a hirdetésedet, kérj ismételt vizsgálatot.
Erre már mind van virágnyelv, csodálkoztam is eleinte, amíg nem tudtam, hogy miért :) A military helyett field (style), a fotón meg úgyis látszik, melyik modellről van szó. Automatic helyett self-winding.
Tavaly a fészbúkon feladtam hirdetésben egy Seiko 5 automata military karórát. Kb. a megjelenés pillanatában le is tiltotta a rendszer - gondolom az automata, meg a military kifejezéssel is gondjai voltak. Panasszal éltem (angolul és magyarul is leírtam), aztán másnapra szó nélkül megjelent a hirdetésem - de engem sem értesítettek semmiről sem.
Sziasztok! Új vagyok a témában, úgyhogy elkellne egy kis segítség: a damaszk acél kések mennyire élesek? Illetve San Mai III alternatívaként mit találhatnék, ami megfizethetôbb?
Pedig a jfgs sem semmi. Nekem rendszeresen visszadobja az ilyen irányú hirdetéseimet. Hivatkozva az előírásaira. Mondjuk én azt nem értem, hogy ha valami törvényesen rendben van amúgy, akkor miért ágálak ellene? Márpedig ezeket a dolgokat lehet vásárolni. De a 40 cm -es konyha késsel nincs semmi bajuk. Nem értem. Egyszer megkérdeztem mi a gond azzal amit felraktam (volna). Válasz: a szabályzat szerint tilos........ház ez van.
Sosem gondoltam, hogy van a jfgs-nál rosszabb. A Marketplace-re felraktam egy bicskát, pár nap után letiltották, mert nem felel megy a fegyverekre vonatkozó kereskedelmi szabályzatnak. Átnéztem, SEMMI idevonatkozó nincs benne. Írtam, hogy pontosítsanak, melyik pontnak nem felel meg. Csönd. Ehhez képest a jfgs droid legalább válaszol....