Keresés

Részletes keresés

Árvacsalán Creative Commons License 2010.08.10 0 0 158
Sziasztok!

Szeretném lecseréltetni a régi bejárati ajtót biztonsági ajtóra, lehetőség szerint valami elég-jó-nem-túl-drágára ,már ha létezik ilyen. Még csak most kezdek utánanézni ,eddig egy helyen néztem ajtót,ahol az olcsóbbik semennyire se volt bizalomgerjesztő (kb 50E), a drágábbik (kb. 90E, megadoor) az szemre elég stabilnak tűnt,de én semennyire se vagyok hozzáértő. Olyan megoldásban gondolkozok,ahol van részletfizetési lehetőség, kb.mint egy áruhitelnél, mert egyszerre nem szívesen adnék ki 100E körüli összeget, ennél többért meg nem is akarok inkább ajtót .

Láttam (itt nálunk a panelokban eléggé "divatban" vannak ) bizt.ajtókat, Hi-Tec vagy milyen embléma van rajtuk és olyan 80E-ből megvan kompletten, de nem tudom hogy miből van,milyen minőségű egyáltalán, örülnék ha valaki tudna róla bővebb infóval szolgálni,hogy az abszolút felejtős vagy az ennyiért még elég jó kategóriába tartozik-e.

Szóval kedves miskolci fórumozók, keresek jó ajtót nem túl drágán,de oylat,ahol van "hagyományos" részletfizetési lehetőség is ,mert itt is felajánlották hogy fele előre plusz a másik fel 2 részletben,de ennyi erővel egyben is kifizethetném ,viszont nem akarok ekkora kiadást egyszerre. Merre induljak ?

Ha itt a fórumban esetleg reklámnak számítana, az emilemre is írhattok, minden infónak örülnék. És várom a véleményeket a hi-tec (?) ajtókról is.
Köszi!


kleingy Creative Commons License 2010.08.05 0 0 157
Csak egyet tudok érteni a fent leírtakkal. Nekünk is Nívó biztonsági ajtónk van és pont a cigifüst tette be végleg a kaput (panel), a lakás legtávolabbi sarkán tévéztünk és érezni lehetett a cigifüstöt. Az új ajtó berakása óta viszont nem tudom vasárnap, mikor van ebédidő, mert már a lépcsőházban terjengő kajaszag sem jön be. :D Nem is beszélve a forró levegőről (tiszta üveg a lépcsőház). :)
Előzmény: Törölt nick (156)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 0 0 156

A múlt télen már nagyon zavaró volt,h a lépcsőházból a régi fa ajtónk alatti fél centis résen beszivárgott (akadálytalanul ömlött be) a cigifüst, ezért elhatároztam,h lecserélem a bejárati ajtót. 2-3 heti internetes tájékozódás után kezdett csak körvonalazódni a dolog.

Először gondoltam valami szép fasza műanyagot, mert hát mindenhol az van ujjabban,de hamar letettem róla,m könnyű bejönni rajta ha akarnak (kivágják lángvágóval). Mivel sokat tüzeskedtem kiskoromban, így logikusnak tűnt a dolog, szóval erről letettem.

Akkor legyen biztonsági ajtó! Nyomás élőben megnézni a kinais megoldást, 60 körüli árral, de arra jutottam,h messziről még szép is lehet, de közelről aztán végképp felejtős. Sorolhatnám,h mert szemre is vékony anyagból van és a kiállított ajtón már össze vissza lötyögött a kilincs stb. Ez is kuka.

Ekkor már sejtettem,h a kezdetben kigondolt 100 eFt körüli árból lehet,h a duplája lesz, de ha már veszek valamit, akkor normálisat szoktam. A nivó honlapját bogarászva, plusz pár fórumban is megemlítik őket, már gyanitottam,h nem lehet rossz, így az ő ajtójukat is megnéztem élőben, és tényleg ledöbbentett a különbségen,m ebben tényleg van anyag (kb 80-100kg), már amikor nyitom is érezni. Katalógusból kiválasztottuk a színt, borítást, kilincset stb, srác jött felmért, rá két hétre pikk pakk beszerelte két srác , és tokkal vonóval 170-ből megszűnt a zaj, a szag, stb problémánk.

Mi is 3 zárral kértük, ha elhagyjuk az egyik kulcsot, még csak azzal nem jönnek be. Másolni szaküzletben tudjuk ha kell, de csak ha visszük a mágneses biztonsági kártyáját.

Szóval meg kell nézni élőben, ezt tanácsolom mindenkinek.

üdv

Freedomocska Creative Commons License 2010.07.06 0 0 155
A nick nevem nevem ne tévesszen meg -- öreg róka vagyok már és nem sokat "lacapacázok " .:))) A műanyag nyílászárós topicban is sokan bepróbálkoztak így de szinte rögtön kiszűrtük és zavartuk a búsba .
Előzmény: LacaPaca123 (154)
LacaPaca123 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 154
Azért olyan is van aki tényleg nem reklám célból szól hozzá vagy mond el tapasztalatot, csak mert ritkán szólal meg. Szerintem ez nem egyenesen arányos a hozzászólások számával... És lám, mint én is nagyon ritkán szólok hozzá témához. Igaz, legalább annyi negatívumot kiírok, mint pozitívumot, így talán nem is lehetek gyanús :) Olvasni szoktam csak, ha kíváncsi vagyok vmire. Beszélni meg felesleges lenne arról amiről dunsztom nincs, csak hogy "jó fórumozó" legyek. Na mondjuk időm sincsen rá.
OKÉ, az tényleg nem jó ha bárki úgy oszt meg infót, hogy tapasztalatként írja meg, holott önreklám... jó szemed volt hozzá, mint utóbb kiderült :)

Szerintem pedig fontos a külcsín, nem csak a belbecs egy ajtónál is. Végtére is egy lakásról ez a legelső képe bárkinek aki hozzánk jön, vagy csak elmegy a lakás előtt. De főleg saját magam miatt persze. Ha lakásról van szó azért ugyanúgy nem mindegy milyen a kinézete a nyílászáróknak sem, mint ahogy parkettát sem kizárólag praktikussága, strapabírósága alapján választok.

Előzmény: Freedomocska (139)
Neo218 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 153
Még annyit hozzáfűzök, hogy panellackó vagyok, így ha mindenhol kínai ajtó lesz a házban, akkor még jó sokáig nem kell aggódni. Már 5 van eddig. Elvileg a mostani ajtó 15 perc áttöréssel rendelkezik. Ami egy átlagos betörőnek azért 1 óra is lenne, bár kíváncsi lennék az arcára, mikor a Mauer betéteken sorra kopnak el a fúrófejek és mire a 3.-ra kerül a sor, addigra le is merül az akkus fúró. De lehet, hogy kihívásnak veszi és visszajön egy aggregáttal és egy flex-el? :) Jut eszembe a környéken hiány van a konzervnyitókból ez jelent valamit, vagy csak véletlen?!

Neo218 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 152
Eddig se és ezután se láttok majd, mert nem vagyok szakértő és kereskedő sem. Csak kellett egy ajtó, választottam, megvettem és gondoltam, hogy más ne szívjon ennyit leírom a véleményem. A választás keresgélés nagyon hosszú és nehéz volt, hisz ezt hosszútávra veszi az ember, meg ugye félti az ember a kis vagyonkáját amit összekalapozott. Nálam a pénz is sokat számított mert nem vagyok újgazdag pöcs. De egyébként ha érdekel, ha még lett volna rá keret, mondjuk még egy 100-as, akkor a DTP-t választottam volna, mert az nagyon profi, meg mondjuk szebb is. De sajnos ott 160-tól indul az alap, és valahogy én egy zárban nem bízok, akar hány tollas is. Ha meg kettőt rakatok be, akkor az meg 200 fölé ment volna. De ismétlem az sokkal jobb, szinte bizseregtem mikor megláttam. De nem fért bele a büdzsébe. Hát ennyi. Akit meg említettem szakértőt, ő ajtókkal nem foglalkozik, csak zárakkal. Ezért kérdeztem Őt, mert gondoltam így nem elfogult.
kleingy Creative Commons License 2010.07.03 0 0 151
Csak az a furi, hogy mindig egy 1 hozzászólásos ír le egy-egy márkáról nagyon jó véleményt, akit se előtte, se utána nem látunk. Így nehezen lehet hinni.
Neo218 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 150
Sziasztok!

Én is nagy gondban voltam, mikor ajtót kerestem! legalább egy hétig napi 5-6 órát csak erre fordítottam. Sikerült megtalálni a 3 legkomolyabb céget, akik komoly biztonsági ajtót készítenek. A csak mobil elérhetőséggel rendelkező vállalkozók alapból kiestek. A 3 cég, a DTP, 3 Nosi és Nívó, ebben a sorrendben. Ezután következett az ár/érték meghatározása. Mi az az érték amit meg szeretnék védeni.
Mivel nem őrzök nagyobb mennyiségű készpénzt, értékes műtárgyat, a műszaki cikkek nem többmilliósak. Így én a Nívó mellett tettem le a voksom, ahol az árajánlat alapján 160 ezer Ft-lett a kiválasztott ajtó (nem alap). 3 db Mauer C14-es zárral. De hogy biztos legyek a dolgomban, megkérdeztem egy biztonsági szakértőt is (Szőcs Ádám, www.hevederzar.hu). Az Ő oldala nagyon sokat segített a döntésben. Mivel márkanevek és cégek említése nélkül leírja, mire figyeljünk, hogy gondolkodik egy betörő. Érdekes olvasmány ajánlom. Valamint felhívja a figyelmet a kínai ajtók hiányosságaira. Tetszett, hogy nem a kínai ipar gyalázza, hiszen ők csak alkalmazkodtak a felvevő piachoz. Egy két mondaton én is mosolyogtam, hisz autónk biztonságára képesek vagyunk több százezret költeni. Otthonunk védelme kapcsán meg fintorgunk, ha egy záras 20 ezer Forintos zárat ajánl. Egy szó mint száz, a véleménye alapján a profi ajtók közül a legolcsóbb, de maximális védelmet nyújtó ajtót választottam. Ennyi nekem elég is volt, hogy egy független szakember is megerősítette a döntésemet. Mielőtt még valaki elkezd gyalázni, hogy reklámozok valamit, meg más nevében írok. Jelzem, hogy nem állítok valótlanságokat, csak a tapasztalataimat és véleményemet írtam le, hogy másnak könnyebb dolga legyen. Amikor én keresgéltem nagyon nehezen találtam meg a szükséges információkat és nagyon örültem volna, ha valaki leírt volna egy hasonló segítséget, támpontot, hogy merre induljak el.
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.07.02 0 0 149
Hmm...
Előzmény: csikszem33 (147)
kleingy Creative Commons License 2010.07.02 0 0 148
Én a Nívót választottam és gyakorlatilag bármilyen méretet, formát, színt, világítót, ablakosat, stb. csinálnak. Amit csak akarsz. Na persze minden pénz kérdése. :) 
Előzmény: csikszem33 (147)
csikszem33 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 147

sziasztok! már meglévő családi házba keresünk bejárati ajtót. valami 'dizájnosat' szeretnénk. tudom, hogy a funkció a lényeg, de szépet szeretnénk. Az Internorm nevű ajtóknál találtam az elképzelésünkhöz hasonlót, de nem ismerem őket. Van valakinek tapasztalata vele? Köszi!

Freedomocska Creative Commons License 2010.06.22 0 0 146
Üdv neked is . Még mindig rossz úton jársz . Egyszerűbb lett volna ha azt írod : Bocs mindenkitől , kezdjük újra tiszta lappal az előző hsz-at pedig töröltetem .
Előzmény: Body80 (144)
florg Creative Commons License 2010.06.21 0 0 145
Csak annyi a gond, hogy a hozzászólásod úgy született, mintha te lennél az elégedett vásárló. Így viszont kamuszagú, hiteltelen, sajnos.
Előzmény: Body80 (144)
Body80 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 144
Nem teljesen mindegy, hogy milyen névvel írok és hogy milyen nevet adtam meg e-mailnek? Senkit nem tévesztettem meg, az egyik elégedett ügyfelünk szavait tolmácsoltam, szerintem ebben nincsen semmiféle átverés. Egyébként visszaolvastam sok hozzászólást, és az előbbi levelemmel szerettem volna rávilágítani arra a tévhitre, hogy gagyik, silányak ezek a kínai biztonsági ajtók, ugyanis ha megnézzük mennyi az ára, és milyen felszereltséggel rendelkezik, egy kiskeresetű család számára (aki panelben él) nem kell jobb megoldás. Aki meg fullos minőséget akar, az vegyen 300000 Ft-ért ajtót. Ja igen és ne keverjük már össze a praktikerben, baumaxban kapható ajtókat (csak azért mert kínai) pl. a nálunk kaphatókkal (különösen a faborítású ajtóval). Mi közvetlen importőrök vagyunk, így tisztában vagyok azzal, mi az amit érdemes megvenni, mi az amivel felesleges foglalkozni (pl. mert pár év múlva használhatatlanná válik). Hangsúlyozom még egyszer, nekem NEM az a célom, hogy átvágjam az embereket és pénzt húzzak ki a zsebükből, hanem az, hogy a kisebb keresetű emberek számára egy jó megoldást adjak emberi áron. Ha valakinek ez nem tetszik, az szálljon nyugodtan vitába, és tartson gerinctelennek, hogy reklámozom a cégem, de én csak a véleményem írtam le.

Üdv
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.19 0 0 143
ez tényleg komplett idióta. Ráadásul a saját mail-cimét adja meg. Másrészt azt már minden óvodás tudja, hogy megbízható biztonsági ajtó 100 alatt nem kapható. Csodák nincsenek.
Előzmény: Freedomocska (139)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.19 0 0 142
A reklámmal tényleg nincs semmi gond, persze a fórum nem arra való hogy széjjelreklámozzák de szerintem senki sem sértődne meg érte ha a maga rendes módján bemutatkozna a cég képviselője.
Ez így nem más mint a fórumozók komplett idiótának nézése. Köszönöm, részemről ebből nem kérek.
Kedves Tamás, volna kedve még egyszer nekifutni ennek?
Előzmény: Freedomocska (141)
Freedomocska Creative Commons License 2010.06.19 0 0 141
Igazából nem lenne zavaró ha egy cég képviselője megjelenik egy fórumon -- na de így ? Ezek saját magukat rekesztik ki általában mert eleve hülyének nézi a fórumozókat úgy ,hogy még fáradságot sem vesz a számára fontos pár oldal visszaolvasására . Pedig egyszerűbb lenne ha beköszönne majd egy pár jó tanácsot adna aztán valamikor meg az esetleges "beérő" megrendelést teljesíthetné . Így meg ezek után mi marad ?-- csak a rossz "száj íz" .
Előzmény: UnitedParcelService (140)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.19 0 0 140
Ez nem volt valami elegáns, kedves Tamás

http://www.vallalatok.hu/index.php?modul=cegek&file=panel&actitem=2069
Előzmény: Freedomocska (139)
Freedomocska Creative Commons License 2010.06.19 0 0 139
Én az ilyen típusú hozzászólás esetén rögtön a nick névre kattintok -- és láss csodát : azért regisztrált ,hogy ezt elmondhassa . Ááááá ..... nem is reklám célból .:)))
Előzmény: Törölt nick (138)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.19 0 0 138
ja, ha nálad egy bejárati ajtónál a szépség az elsődleges, akkor tényleg megérte.
Előzmény: Body80 (137)
Body80 Creative Commons License 2010.06.17 0 0 137
Mi az Allhouse Kft-től vásároltunk két héttel ezelőtt egy faborítású biztonsági ajtót. Nekem személy szerint semmi bajom nincs a kínai termékekkel, hiszen ha belegondolunk, manapság már szinte minden ott készül. Szép kidolgozású, megjelenésű az ajtó, műszakilag tökéletesen működik, és azt gondolom, hogy ezért az árért (bruttó 79.000 Ft) egy jó minőségű árut kaptam. A szolgáltatással maximálisan meg vagyok elégedve, rendesek, segítőkészek voltak a szerelők, szépen megcsináltak mindent az előre megbeszélt összegért és mindent a határidőre teljesítettek. Mindenkinek csak ajánlani tudom a céget! És bátran merem állítani, hogy a lépcsőházunkban ez a legszebb bejárati ajtó!

Üdv
kleingy Creative Commons License 2010.06.16 0 0 136
A mi ajtónk nemtom hány kg, de ketten alig tudták felhozni a 4. emeletre. :D Qrva nehéz és se a hang, se a szag, se a meleg nem jön be a lakásba a lépcsőházból. Imádom. :)
LacaPaca123 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 135
Nekem egy HISec típusú ajtóm van. Nem egy nagy szám, de elég szép és beszerelve egyész tűrhető a masszívsága. Ráadásul komoly hatást kelt. Nyílván a betőrőknek nem az. Megjegyzem 50 ezer ft volt és ezért az árért annyit is kaptam ami ebbe bele fér. Nincs kétségem felőle és nem is ígér többet az eladó sem, mint a Mabisz 3 perces áttörés gátlását. Ami mondjuk nulla szerintem, mert ha tele a kezem bevásárolt cuccokkal nekem kulccsal is kb. annyi idő bejutnom. Mondjuk egy két-háromszor drágább ajtónál az áttörési idő kb. 10 percre volt beírva. Ha a szomszédok 3 perc recsegés ropogásra sem jönnek ki akkor 10-re sem fognak. Mikor körbe néztem az ajtó piacon egy egyszerűbb fa bejárati ajtó is drágább volt ennél. Szóval ezért is lett ez, merthogy nem vok milliomos. Legalább dupla záras, és feszítő vassal azért a fánál jobban fog.
Kulcsmásolás? 5-5 db kulcsot kaptam hozzá a szervízkulcsokon kívül. Hová kéne ennél többet még másolnom is... Ha meg elveszít az ember belőle többet, még mindig lecserélheti a zárat sztem. SZóval olcsó, nem tökéletes, de legalább pofás és némileg hangszigetelt is (ez tapasztalat). Az igaz, hogy mielőtt beszereltük volna csak úgy magában nem volt több 20-30 kilónál... szóval acél az nem túl sok van benne.
Csendben nem fognak bejutni rajta, hangosan meg szinte bármin be lehet jutni még a falon át is.
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.15 0 0 134
Nem tartalak fel.
Előzmény: Axióma (133)
Axióma Creative Commons License 2010.06.15 0 0 133
Az univerzalis kulcs kitalalt fogalom, csak fogja magat es "valamivel" a zarat piszkalva bemegy. Erted te, csak lovagolsz a szavakon, hogy hatha ezaltal okosabbnak tunsz (tok felesleges, ugyis okosabb vagy ebben a temaban).
Azt alairom: a kodos kulcs igy is a vasarlo megtevesztese.
De azt tovabbra is visszautasitom, hogy a ket hibat mint kettot szamold be. Vagy nehez kulcsot masolni, es az a hiba (ha jol ertem, ez van), vagy nem, akkor az egy biztonsagi hiba. De az utobbi nem all fent, mint biztonsagi hiba. Fennall, mint jogi kategoria.
Igy mar remelem megelegszel vele. En spec. most mar szeretnek dolgozni, nem pedig elmondani neked azt, amit ugyis tudsz.
Előzmény: UnitedParcelService (132)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.14 0 0 132
Szerintem nem kéne hagynunk, de ha nem látod értelmét folytatni akkor a többiek számára kiss rávilágítanék, hátha hasznos.

Tehát ami szerintem nincs rendben, szerinted meg de:

A kínai ajtót kódos másolásvédett kulcsokkal hirdetik, holott ez nem igaz, a fogyasztó megtévesztése, átverés. Gazdasági bűncselekmény, így is nevezik. A kulcsok nem kódosak, a kulcsosok viszont elvétve tudják csak lemásolni, vagy halandóak vagy nem, és ha megpróbálják vagy sikerül vagy nem. Fizetsz egy szolgáltatásért amit nem kapsz meg, (átbasznak, nem tudom mennyire érthető így érzelmi oldalról történő megközelítéssel) viszont ha te akarsz másoltatni magadnak akkor egyáltalán nem biztos hogy sikerül. Itt szúrnak ki veled másodszor, ha nyaralni mész és anyádnak nem tudsz kulcsot másoltatni akkor nem lesz aki etesse a kutyádat.

Próbáld úgy elképzelni mint ha vennél magadnak egy szép új autót, és rendelsz hozzá klímát is. Kifizeted ügyesen, kétszázezer. Aztán kiderül hogy a klíma nincs is benne, de te mentegeted a márkaszervizt, mondván hogy végül is nincs is meleg, nem is hiányzik a klíma.


Az univerzális kulcsos elméletedet bármikor kifejtheted, epedek érte.
Előzmény: Axióma (131)
Axióma Creative Commons License 2010.06.14 0 0 131
Ok, hagyjuk. Majd aki olvas eldonti, hogy melyik ervet mennyire tartja eros labon allonak.
Előzmény: UnitedParcelService (130)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.14 0 0 130
"érvekre alapozom az érveimet"
Ez értelmetlen, de próbáljunk nem megütközni rajta ha kérhetem!
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.06.14 0 0 129
Ez nagyon kevéske, a szmájli nem rént ki a szarból, ilyen könnyen nem jösz ki ebből. Pontosan mi az hogy univerzális kulcs és ki mondta neked hogy van ilyen?

Más... Én nem érzelmekre hanem érvekre alapozom az érveimet. Akarod hogy mégegyszer elmagyarázzam, esetleg máshogy, érthetőbben?
Előzmény: Axióma (128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!