Párhuzamosan fut egy ilyen ötlet is (Kele u. mentén a lakótelep szélén), de nincs kidolgozva. A fővárosi keretszabályozási tervben rögzített nyomvonal viszont az alábbi, és jelen állás szerint tartják hozzá magukat.
Hajaj! Az biztos, hogy a 3-as villamost megkellene hosszabbítani, csak ahhoz új Gubacsi hidat kellene építeni, mindenhez műszaki és gazdasági tervet elkészíteni, stb. Ahhoz viszont idő is kellene, pénz is, meg akarat is, és most egyik se nagyon van, úgyhogy majd egyszer meghosszabbítják, ha ki nem törlik a koncepcióból. Még szerencse, hogy nagyjából egyetértenek, hogy a csepeli nyomvonalvezetés a Topánka utcán keresztül kivitelezzék, legalább is minden vázlatban úgy szerepel. Viszont az 1-es villamos esetében már a nyomvonalról se döntöttek. A 48-as buszt biztos nem fogják ritkítani, hiszen így is csak fehér hollóként szerepel a közlekedésben. De az 51-es buszt is csak Baross u., Sósfürdő, Papírgyár, Védgát u., Kossuth Lajos u. megállókban érintené a villamos, és a 27 megállónyi 51-est 5 megálló miatt csak nem ritkítanák... (bár mostanában ezért már megszűntetés járna!)
A 42-es aluljárón át fogja keresztezni a lajosmizsei vasútvonalat, zárt pályán halad a kiszélesített Puskás Ferenc (volt Újtemető) utcán, a Csapó utcán és a Barta Lajos utcán. A Kinizsi utcán füvesített pályát kap, majd a Margó Tivadar u. mentén éri el a Gloriett-telepi fejvégállomást a Goroszló utcánál. A hosszabbítás 2,6 km, és 6 új megállót tartalmaz.
Ezt a gagyi szart.. Még több energiát fogyaszt mint az előző LED-es. Tipikus 80-as évek hangulatát idézi, amikor felb..sztak egy Mátra TV-t a plafonra, és az volt az utastájékoztató rendszer. Amúgy a Batthyányin teljesen jó volt a régi rendszer, Árpád hídnál kb fél évig működött a hangosbemondós dolog, azóta a karbantartás hiánya miatt nem működött. Kérdés ez meddig fog működni? Ha ezt sem tartják karban akkor ezt is cserélhetjük 5 év múlva...bár ez jó célpont lesz a részeg bulizós panelproli hülyegyerekeknek, nem adok 2 hetet hogy kővel be fogják törni, mint a tükröket.
Múltkor a BZ-n elfelejtették megnyomni az ajtónyitó gombot, és ismim ott akart leszállni; felszálló nem volt. A vezér látván hogy nincs leszálló indult is....na ekkor jött a vészfékezés és a vezért leb..szása :)
Lehet, hogy "betétjárati végállomássá" alakítják és végre tényleg összekötik (ismét) a Bartókkal.
De ha nem így lesz, akkor is van mit javítani: a 61-es leszállóhelye szerintem életveszélyes, el kellene húzni a vágányokat az indulási oldal rovására, és szélesíteni a leszállóhelynél a peront. A gimnáziummal szemben pedig gyalogátkelőt kellene kialakítani, az a másik életveszélyes hely.
Én is teljesen össze vagyok zavarodva, mert most kábé minden villamosálmot aláírt egyszer valaki valahol, de hogy most ebből mi és főleg mikor fog megépülni...
Jólértesültek :P módjára való információcsepegtetés helyett nem lehetne elmondani azt, amit biztosra tudni lehet? Az ilyen "majdnem-mondok-valamit"-nál már az is jobb, ha nem mondasz semmit :(
A 2-30 összekötést, ha jól emlékszem, a BKV mégis saját forrásból csinálná.
Az 1-3 hosszabbításról a KÖZOP-os projektekkel (M4, Szeged, Debrecen, Miskolc) együtt egy másik alkalommal döntöttek, szerintem azt már elfogadták, de részben átdolgozás alatt van (miután rájöttek hogy mekkora baromságokat írtak le a megval. tanulmányban - ld. TW-k szétvágása).
Az olyan projektek, mint a "1-es és 3-as villamos meghosszabítása I. ütem", a "2/30 villamosvonal összekötése" megvalósulása később dől el vagy nem valósulnak meg?