Kb. milyen surun regeneral?Ha 4-500km-en belul tobszor is,tisztittasd a reszecskeszurot megegyszer, az erre specializalodottakkal/nem oTthon ,meg akarkivel/,adaptaljak es csinalj egy szoftverfrissitest is.
Az a gondom, hogy néha az autó elkezd gyengébben menni és ilyenkor kicsit nagyobb a hangja. Legalább is belülről és csak lehúzott ablaknál lehet hallani. Aztán meg jó. Voltam számítógépes hibakódolvasáson. Akkor volt turbós hiba de kitöröltük, mentem addig az autóval míg megint nem volt ez a gond. Rátettük újra a sz.gépre és nem írt semmi hibát. Most kitisztítottuk a részecskeszűrőt mert, hogy azt gondoltam, hogy álladóan regenerál. Annyira nem volt kormos. A katalizátor felőli oldal kokszosabb volt de a másik vég szép fehér. Ezután is csinálja.
Viszont az autó jól megy, nincs magasabb fogyasztásom, olajfogyim sincs. A kipufogócsonk talán nem repedt mert nem kormos a motortér és nem büdös.
De mégis olyan mint amikor a r.szűrő regenerálására panaszkodnak.
Nem lehet, hogy valami előkészteti mindíg ezt a regenerálást?
Vagy mi????? Ötlet?????
Meg kellene nézni sz.géppel menetközben olyankor amikor szarakodik?
Megköszönöm az ötleteket, tapasztalatokat, válaszokat!!!
Hasonlo a velemenyem Istvan535-vel,nagyon jol birja a strapas igenybevetelt az 535D,a ket turbo miatt joval kiegyensulyozotabb adja le a teljesitmenyt.260-bol ha kiszalad a mutato 3900-at forog a motor es 5000-nel kezdodik a piros tartomany,siman futna a 300-t talan akkir lenne cducsra hegyezve.Egy titka van:a turbokat visszakell huteni MINDEN alkalommal.
Nekem volt benzines és dízel is, dízelből 25D 2005-ös, nem igazán vált be. Nem szeretném ha nekem ugranának a fórumozó 25D-s kollégák, de szerintem nem a legjobban eltalált dízel motor. Nálam sok gond volt, többek között a turbó és állandó olaj szivárgási problémák. Sajnos az ismeretségi körömben is sok hasonlót hallottam. Most 35d van már több mint három éve, és nem osztom azt az álláspontot, hogy "csúcsra" van húzva a motor és kevésbé bírja. Én az ellenkezőjét gondolom és tapasztaltam meg a használat során, semmi komlyabb gondom nem volt, pedig 180E km körül járok, ebből több mint 100E km-ert én pakoltam bele. A két turbós megoldás szerintem a legjobb dolog amivel valaha dízelben találkoztam, és ha jól emlékszem egy réggebi szervizem alkalmával amit Steeef csinált, ő is hasonlóképpen nyilatkozott a 35D motorról. Nekem csak azért van dízel autóm mert 35D, egyébként benzines lenne az biztos.
A hanghoz annyit: az első 5 percben nekem sem tetszik a dízel hangja, viszont amikor bemelegedett, kb olyan a hangja, mint egy benzinesnek, csak hangosabb. Nekem meg ez bejön, imádom a hangját, sokszor dillemmában vagyok, most zenét hallgassak vagy a motort. :) - Ezt több, mint 1 év használat után is.
Ha jól felszerelt és megbízható, jól karbantartott benzinest szeretnél, írj mailt. 6 év után be szeretnék újítani, így elkezdem hirdetni a jövő héten. Persze nem mindenáron akarom eladni csak ha megfizetik azt, hogy igényes, garantált futásteljesítményű (maszinál bevizsgált) és jól karbantartott.
Sajnos a csendet én is szeretem...de egy Metallica Black album talán elnyomja a D-t :).
Olaszból lehetne még 530i-t behozatni de én olyan vagyok, hogy nem bízom a kinti kocsikban...lehet ez luxus mert az itthoniak sokkal drágábban, de akkor is...
Extrákról lemondani talán egy M5-ben lehet, de a mindennapokban extrákhoz szokott ember nem lép vissza...Kompromisszumos a dolog erősen nálam, de mi bajom lehet ha kipróbálok egy dízelt?
Jah és több gempa nem is lenne rá mint 4-4,2...ennyiért ma nincs itthon jól felszerelt i-s bömbi.
És e90-t cserélni kell mert ugyan k.jó de sajna kicsi, családnak mindenképp :(
Az ülésfűtésről és a PDC-ről sem tudnék lemondani.
Sajnos ez is sokakban nincs... :-(
Nekem úgy tűnik, az autók felszeretsége és állapota fordítottan arányos, ergo az ember mindeképpen fizetni fog: vagy a javításért, vagy a felextrázásért.
Kösz az infókat de úgy néz ki találtam egy 525d-t, magyar 115 e km bmw ben szervízelve összes számla, prof navi, tetőablak, telefon, bőrös, 2005 premium sel..Extrákban lejjebb nem adom, mnt az e90ben (telefon nélkül full volt)
Azt gondolom, hogy az 525d kb. annyit tud mint a 325i-m (persze a helykínálat miatt és a csomagtartó miatt cserélném le csak), nekem megfelelt erőben,dinamikában (ráadásul ez nyomatékosabb). Aztán majd ha a gyerekek felnőnek jöhet egy M5 állatkodni :).
Cáfoljátok meg ha tévedek a fenti sorokban, de szerintem itthon bőven elég egy 525d is.Amúgy, hogy alakula fogyasztása?Nincs csúcsrajáratva, mint a 35d, lehet rá bmw garanciát venni 100e ft 2 évre...meg kipróbálnám az automata dízelt, a benzines manuális után...márkahűség marad, bár néztem mást, de meg vagyok elégedve.
Erősítsetek meg dízelesek, hogy érdemes váltani dízelre (nem az jelenlegi dízel ár miatt :) )
En a helyedben biztosan az 535d-t valasztanam,eg es fold a kulonbseg 525-530d kozott.A fenntartasaban az elso fektarcsa dragabb mint a tarsaiban es ugye itt 2db turbo van ez lehet plusszkoltseg.
A fekete belsos 535-t amit neztel tuti nem annyi km van benne,az uleseken latszik igazan.Nekem 197e km van benne de az uleseken semmi nem latszik.
Végre az MTEC is előrukkolt a H8-as nagy fényerejű LED egységgel. LCI E60/61-be való ez a fajta többek között. (E70-E71-E81-E82-E87LCI-E88-E90LCI-E91LCI-E92-E93 valamint X1 és F01 is)
Brutális, az MTEC-től már megszokott minőség és fényerő.
A felső csíkkal együtt fotóztam, hogy legyen viszonyítási alap:
Én is most szeretnék váltani e90 325i-ről e60-ra de itthon nem nagyon találok megfelelő autót.
Már én is kezdek letenni a benzinesről mert a dízelek jobban felszereltek.
A dízeles kollégáktól kérdezem, hogy mire kell odafigyelni dízel vásárlásnál, mik az árulkodó dolgok?Illetve mennyi a fenntartási költsége az 530,535d-nek?525D milyen motor?megbízható?2006-nál régebbit nem szeretnék, az e90 2005/7.
"Farkasszemet nézve a lámpákkal az angyalszem környékén oda van írva milyen tipusú...:)"
A BMW (HELLA) elkövette azt az alávaló gaztettet, hogy nem változtatta meg a projektor körüli díszgyűrűt, így a 2005/1 hó utáni lámpákon is ott virít a D2S, de már D1S van benne.
Korábban amikor a benzineseket nézegettem ez a 530i is tetszett , bár egy kicsit ki van fényesedve a bőr, meg 260e km van benne , de 10e €-ért nem rossz.. mi a véleményetek?
Steeef köszi a megerösitést , szóval ilyen nincs gyáriban.
Nézem az automobile-t is de ott sem találok ami megfelelne , tudnék kintröl is hozni mivel Frankfurtban dolgozom , meg az erre szánt anyagi keret 80% euroban van most , gondolkozok hogy beváltsam e a mostani 320 ft árfolyamon , és itthon vegyem meg...
Nekem valahogy a kinti 300e km körüli futásteljesitmények akkor sem szimpatikusak hiába német pálya és szerviz...
(ez lehet hogy az én hülyeségem , de valahogy igy érzem..)
A regadó meg olyan nagyon nem csökkent ahogy nézegettem , csak minimálisan , igy is kell fizetni egy 700e ft körüli tételt az állambácsinak... Bár még január eleje van , nem tudom mennyire korrektek azok az infok amit a guglival keregettem a 2012 regadóval kapcsolatban...
Szia! Neked mindig egyedi problémáid vannak:) A vákuum csövek rendben vannak 1,5 év alatt tönkremehettek a nagy hőtöl. Kellene élőadatot nézni menet közben!
Itthonit szeretnél vagy jó lehet egy német autó is???Szerintem kint többet találsz bézs belsővel+normálisabb állapotban van szinte mind.Én is kintről hoztam az enyémet(535D E61 Bézs belsős+M-packet),a mobile.de-n keresgélj ráadásul még a reg.adó is csökkent.Én láttam kint olyan autót amibe 400ekm volt de jobban elfogadnám mint az itthoni 100ekm-t.
Köszi! szemezgetek ezzel a dízelel , mert tetszik a belseje és a felszereltsége. Kezdem feladni a harcot benzin vs. dízel ügyben , mivel a kinálat 85% dízel , és benzinesbe nem találok olyat aminek a bézs belseje van és jól felszerelt.... ja meg E61-t szeretnék inkább a jövöre való tekintet miatt, bár az E60-ba is lehet szépen pakolni...
Nem tud valaki valamit a Civis Mobil Kft.-rôl itt Debrecenben?! Neten BMW márkaszervízként hirdetik magukat, meg a táblára is az van kitéve. Kérdésem a megbízhatóságukra, szavahihetôségükre és nem mellesleg áraikra irányulna ha esetleg valakinek lenne tapasztala velük!
Szia, neke is volt hasonló gondom a generátorral. Ha tartósan hibamentes működést akarsz, akkor csak és kizárólag egyben cseréled a szénkefe és feszszabályzó kombót, 30e körül van a gyári, de célszerű a csapágyakat és a csúszó gyürűket is cserélni és utánna már biztos, hogy az elkövetkező 6 évben nem lesz gond vele.
Egy ismerősöm e60-ja hasonlót produkált olaszban a nyaralás alatt...hazafelé egy alagutban megállt..Hazahozatta autómentővel és a generátor szénkefét kellett cserélni,ha jól tudom először akksit vett kint, de már csomó hibaüzenettel jött hazafelé aztán mikor megadta magát,letiltott az autó gondolom mikor hazavágta az új akksit akkor kért mentést..Neki fesszabályzóval nem volt gond.üdv!
Adott egy 535d 2005.01. havi 200e km-rel. 2 hete reggeli indításkor dobott egy hiba üzenetet, hogy nem megfelelő az akksi töltsés. Utána ez nem jött el többször nem is foglalkoztam vele. Tegnap reggel indulás után kb 500 métert mentem, a kijelző elkezdett villogni, jöttek sorra a hibaüzenetek a zene elment. Félreálltam, a kocsi leállt nem tudtam újraindítani. Akksit cseréltünk benne azzal működik el tudtam vele menni villamossági szervízig. Első helyen kimérték 14,60-14,80 volt között mozgott a feszültség. Itt azt mondták feszültségszabályozót kell cserélni a generátorban. Elvittem egy másik helyre ahol szintén hasonló értékeket mértek, itt viszont azt mondták, hogy valószínűleg szénkefe és gyűrű csere megoldja a hibát. A második helyen otthagytam az autót, levették a generátort, 2 mm volt még a szénkefén. Azt mondta a szerelő, hogy szerinte nem a szénkefe volt a probléma, célszerű lenne a fesz. szabályozót is cserélni, de lehet önmagában az új szénkefével megoldódna a probléma. Nem volt benne teljes biztos, hogy mi okozta a hibát. Kérdésem, hogy a kimért értékek valóban magasak E60 esetében és kell-e cserélni a fesz. szabályozót vagy sem?
Buék márkatársak! Ideje olajat cserélni a gépezetben, felvettem Atitdi-vel a kapcsolatot, de nem vagyok benne biztos, meg tudjátok mondani hány liter kell a 2004 525D-be, és hogy mely szűrőket kell minden olajcserénél kicserélni (olajszűrő, pollenszűrő, gázolajszűrő, levegőszűrő)? Legutóbbi olajcserénél ugyanis az összes szűrő cserélve volt, annyit tudok biztosan. Mert akkor ennek megfelelően rendelek.
lassan 20e km múlva nekem is jönne egy tisztítás (dpf?). A szervízem azt tanácsolta, hogy nem kell cserélni, és nem javasolják a vegyszeres tisztítást sem, mivel az erős vegyszerek kinyírhatják a szűrőt. Ők azt mondták, hogy rádugnak gépet a kocsira, mennek vele ~30km-ert 100-120-as tempóban, és kényszerítik a kiégestést, így sokkal jobb eredményeket lehet elérni.
PDC-re: nekem is ilyen hibákat tolt, egyszer hibát írt, máskor folyamatosan sípolt, pedig 10m-es távban nem volt senki. Szétkapták, az egyik szenzornál leszakadt egy kis vezeték, visszaforrasztották, azóta semmi baja.
Rezgés: én is balról hallottam, majd megőrjített, mindent megnéztünk, semmi. rá pár napra rájöttem, hogy a fémből készült karórám rezeg, mert gázadáskor belekapaszkodom a kormányba...végül is, csak vagy 8 órán keresztül nézegettük a csavarokat, nem voltam feszült:))
Sziasztok! Eladom Sternspeiche 128-as 19"-os kétszélességű felnijeimet. 250.000 Fix! Csak személyes átvétel Debrecenben! Az egyik volt fényezve karcolás miatt. Javítva nem volt! Képeket emailben tudok küldeni.
B.U.É.K Mindenkinek! Sziasztok légyszi segítsetek, hogy e46-os Bmw központizárja nem nyílik kulccsal.Bezárni be lehet távirányítóval de nyitni nem.Mi lehet a baja?
Már múltkor írtam, hogy EVL (kormányzár) hibát dobott 2x az autóm és nem indult be. Kicseréltettem az egyszéget, de ma reggel megint nem indult, hasonló hiba üzenet kiséretében. Javasolta valaki múltkor, hogy újraprogramozás is segíthet. Ez a cserekor nem történt meg. Tunátok valakit ajánlani, aki ezt meg tudja csinálni korrect áron. Wallishoz nem szívesen járok.
Szia, nekem az ajtógomb rezonál, ha autómatán bezárja magát a kocsi, akkor amikor lentvan a gomb akkor rezonál. Ha nyitva van akkor semmi hang. Vicces...
A rezgés lehet a balos bajuszkapcsolón a két gomb. Amikor gyorsítasz, és rezeg, tedd rá az ujjadat, ha elhalgat akkor az a gond. Egy spricc szilikon és OK.
Fura problema jott elo (2007.01-es E60, 520D) az elmult hetekben. Inditas utan kiirta hogy valami gond van az egyik jobb elso lampaval (az a baj mar nem emlekszem melyiket irta, de mintha a helyzetjelzo lett volna), kiszaltam, korbeneztem es minden lampa rendben volt. Egyetlen egyszer irta ezt ki, azota sem volt semmi lampara utalo hiba. (Egy reggeli inditaskor volt, melygarazsban ahol 5-10 foknal nem nagyon van hidegebb)
Par napja hasonlo eset, bar akkor szabadban ejszakazott a kocsi, PDC hibat dobott inditas utan rogton viszont a PDC mukodott (epp tolattam). Ez a hiba is eltunt par perc utan, azota sem jott elo.
Ezektol teljesen fuggetlen tunet hogy komolyabb kigyorsitasoknal halk, rezego hangot lehet hallani (csak amig gyorsitok), mint amikor egy csavar nincs meghuzva es rezeg az alatet. Legutobb mikor voltam olajcseren a Rack-ban (kb 1 honapja) akkor mondtam nekik hogy nezzek meg de semmit nem talaltak (vagy meg sem neztek), viszont a jelenseg tovabbra is fennal.
Tapasztaltatok-e mar valami hasonlot, panikoljak-e azonnal ? Barmi jo tanacsot orommel fogadok.
Van valakinek NORDGLASS vagy PILKINGTON szélvédője, vagy mindenkinek gyári BMW? Nekem eddig gyári volt, amíg tegnap pont a bal oldalt ketté nem hasadt egy kavicstól...
Jobb oldalt fennt a gumi alatt és a felső szemöldök belső végénél,szintén a gumi alatt (és nem is látni),a gépháztető alatt is van egy kédergumi(itt nem tud befolyni a víz),az összefúrás ergó egybenyitni a szemöldököt és a nagy lámpatestet tényleg nem rossz ötletgondoltam rá énis de a rámpát szétszedni nem akartam mivel nemtudom a pontos technologiáját..egyébként az én lámpám szemöldök részében a chromos részén látni a hajszálrepedést,mondjuk én igy vettem kitudja ez mitől van...gyári hiba vagy valami hatására előjött nemtudni..
Szia, a párásodási témához én annyit tudok hozzá tenni, hogy én anno izzót cseréltem és nem tettem vissza rendesen a lámpa hátulján lévő műanyag ablakot, az alsó 2 pöckét nem sikerült rendesen a helyére tolnom, a fenti fül bepattant rendesen. A későbbiekben azt vettem észre, hogy nem párásodik az a lámpa. Fogtam a másik oldalt is kipattintottam és "rosszúl" összeraktam. Pár nap alatt az is kiszáradt és megszűnt a párásodás. Újból vissza raktam rendesen a műanyag takarót és megint kezdődött az őrület. Visszabontottam megint a 2 takaró műanyagot és azóta is úgy van, már 2 éve és nem párásodik azóta sem. Gondolom így rendesen átszellőzik a lámpa belseje és nincs pára.
Köszi a tippet! Azt megmondanád pontosan melyik részen fúrtad meg belülrôl? Csak nem akarok elfúrni semmilyen vezetéket, stb, meg azért azt se akarom, hogy látszodjon nagyon bent... :) Én még arra is gondoltam, ha egyszerû lenne szétszedni, hogy összefúrom az alsó résszel, ami elvileg tud "lélegezni" ergó kiszáradni a két szivacsos "pipán"... De mivel most pont az alsó rész is bepárásodott (csak a másik lámpámnál) ez a megoldás nem igazán mûködne!:)
Ahha... :) És most nem folyik bele a víz? Mert nekem pont az a baj, hogy azon a hajszálrepedésen megy bele és kell 2-3 nap mire kiszárad. Látom a vaterás linken, hogy a plexi tartalmazza azt a felső részt ami nálam rossz... Kérdés hogyan lehet rendesen szétszedni meg összerakni, sütőbe nem szívesen tenném :D
Ha én ezt itt leírom minden leszek...de én ugy voltam vele ha nem tűnik el a vízcsepp a felső csíkból akkor beverem mert már annyira zavart...ugyhogy nekem a várva várt végleges megoldást egy 2.5mm-es fúró hozta egy akksis Makitával...belűről böktem rá lukatmajd levegővel kifujattam,mond mindenki amit akar,pára nincs és elhiheted az a luk engem nem zavar de a vízcseppek az őrületbe kergettek..na és gondoltam ha nem jön be a manőver akkor fekete ragasztó,és a kérdés megoldva..
Nekem is ilyen gondom van az egyik lámpámmal, a felső csík párásodik, láthatóan meg van repedve 1 helyen a foncsor de foggalmam sincs hogy lett olyan. Hogyan tudtad megoldani ezt a problémát?
És ha jobban megnézzük használt,tehát valahogy levették..És egész jó állapotúnak tűnik,persze ettől még a lámpatest lehetett törött,de ugyanitt szinte hasonló árban láttam anno újat is...Nekem a felső csík párásodott..és elegem lett már belőle hogy hatalmas cseppek voltak bennt...MEGOLDOTTAM :) és az eltelt pár hónap aztmutatja sikerült...
A szám azért nem stimmel, mert a képek tanúsága szerint is, ez 2011-es lemez én meg a 2012-es Prof lemezről írtam. Elvileg létezik 1 lemezes kétrétegű lemez is, de én olyat még nem láttam.
Sziasztok!
Ahhoz, hogy ne kelljen kivárni az 5 perces boot-olásos fejbeállítást, egyszerre kell nyomni a hangerő+DVD kiadó+cd kiadó gombokat (ez persze kétkezes mutatvány) és a térkép máris használható.
Na kiszedtem én is a párásodó lámpát! Ki is szárítottam, a kis szivacsok megvoltak benne, nem estek ki. Most arra akarnék rájönni, hogy hol párásodott?! Látom a kis fém kapocsokat amik a lámpa elsô részét fogják hozzá a házhoz. Kettô hiányzik alulról, meg egyet látom h meg van repedve a plexi oldalán az a rész amibe kapaszkodik. Ha jól sejtem nemcsak ezek a fülek tartják össze az egészet hanem valamiféle sziloplaszt szerû ragasztóval még ki is van nyomva a köz?! Vagy csak egy sima gumi tömítés van ott? Ha esetleg valaki csinált már hasonlót valami tanácsot szívesen vennék, mert fölöslegesen nem szeretném megbontani, fôleg ha még rosszabbul tömít utána... :D Köszi elôre is!
Nem szeretném hosszúra húzni ,mint a fogyasztás tésztát, DE a 3. lemezt másoltam ki. Igaz a szám nem stimmel. Az is furcsa nekem ,hogy két lemez kell (és várni a "határon" 5 percet) ha megyek csúszkálni a szomszédokhoz. Ha viszont a Svédekhez mennék akkor elég lenne az egy lemez.
Egy kis segitsegre volna szuksegem:az index es tempomat oldalarol hallok egyfajts ciriorlo,cicceno hangot ha katyuba er a kerek vagy ha eltekert allapotban erek oda egy katyuhoz.nem tul hangos de zavar.Valaki talalkozott mar hasonloval???
Az a helyzet, hogy a ködlámpákkal nem sokat látok. Milyen izzó van ebben és kicserélhető-e erősebbre, vagy esetleg xenon izzóra? Vagy megkattan tőle a system? Amúgy nagy meló kicserélni házilag?
Mindegyik lemezen rajta van komplett európa, így az összes ország, de részletesen csak akkor, ha az adott országcsoporthoz tartozó helyes lemez van betéve.
Nekem Jani egy programozás alkalmával kivette a végállás érzékeltetést az iDrive kezelésből. Így mindig könnyen forog, akkor is, ha elér a lista végére. Véleményem szerint és Jani szerint is, így sokkal jobb lett az iDrive működése. Szerintem még emlékszik a megoldásra ...
Sziasztok! E61 Touring, nem nyílik a hátsó szélvédőm, mikrokapcsoló jó, álítólag megtört a kábelköteg, és ez típushiba. Hogy lehet levenni a tetőkárpitot? Hol keressem a kábelköteget? Neki lehet kezdeni ennek házilag? Mekkora meló ez?
Szió!Boldog Karácsonyt!A tisztító folyadék neve Premium Cleaner 101és azöblitője 105 szetben kapható pesten a west unionnál,de csak cégeknek adnak.Szinte teljesen fehér a belseje tőlle.Bár lehet én vagyok a tulok,és nem értek a kocsihoz.A neten láttam hogy van lehetőség resetelésre.Csak én nem tudtam még kicsalogatni azt a progit.Szép napot.
Nekem a hátsó szélvédő fűtés ami nem megy,illetve nem nyitja csak a hátsó ablakot,ez a kisebbik gond..Azért ha rászánod magad a javításra írd meg légyszi mi a menete.
Addigis Kellemes Ünnepeket,Neked és minden Kedves Fórumozónak!
Békés, Boldog karácsonyt mindenkinek! Hcharlie! Melyik folyadékkal tisztítottad ki a r.szűrőt? Mi az hogy nem regenerálja magát az agya? Én is most akarnám tisztítani. Köszi!
Békés Boldog Karácsonyt minden Bmw őrültnek! Már korábban érdeklődtem részecskeszűrővel kapcsolatosan.Sikerült kitisztítanom. Mostmár hallom a turbó hangját,de nem regenerálja magát az agya.A nyomatékot nem adja.Csak szervizben tudják kiütni vagy tudom én is resetelni? Előre is köszi a hozzászólásokat.
Szia! 2007.01 hó üzembehelyezés, 2006 végi gyártás, 530xd. Magyarországi, Wallis Dunánál vette az ex tulaj, végig ott volt szervizelve, szervizkönyv, összes szervizszámla. 189.550km, soha semmi törés, még apróbb javítása sem volt.
Prof navi, emelt hifi, napfénytető, fekete + shadow line, típusjel nélkül, antracit kárpit, antracit bőr, fűthető és szellőztethető ülések elől, hátul csak fűtés. Adaptív bi-xenon. Szolid ablakszín, engedélyes. M kormány, bluetooth, telefon, aux csatlakozó, cd tár, nyári gumi + téli gumi.
A lényeg, hogy BMW premium selection volt, én is a Wallis Dunától vettem, az autó még garanciális 2012 augusztusig. A motorháztető eleje, a tükrök és a lámpák kavicsvédelem okán le vannak fóliázva. Most voltam olajszervizen Wallisnál, következő szervíz 21.000Km múlva, asszem első fék lesz. J
a, és van benne egy 3 csatornás távirányító is. Semmi sürgető hibája nincs, volt egy laza kis javítás párszáz km-el ezelőtt, lendkerék csere, garancia állta. Na, akkor mindent átnézettem, ha már szét volt szedve a fél kocsi. Van egy kis olajosodás a szívósornál és az intercoolernél. Wallis szerint nyár előtt nem kell piszkálni. Amúgy már megvettem az orig szívósort is meg a hűtőt is.Nem hiszem, hogy mindent leírtam, de most más nem jut eszembe.
Én is sokat keresgéltem, mire ősszel megvettem az 530i-met. És ez most pont olyan, mint ami a cél is volt. LCI, szervizkönyv, kevés km, összes szükséges extra, talán még több is. Nem bánod meg.:-)
Most Prof navi van az e90ben ,nem szívesen lépek visszább. Egyedül bt telefon nincs benne azt is bele lehetne varázsolni 100-150ért csak a fél kocsit szét kell kapni. Nem rohanok sehová de ha megoldható csak gyári szerelésű érdekel. Türelem e60at terem ;-)
wallis szerint - de lecsekkoltam máshol is, független bmw szakemberek szerint is ez a kopogás semmiféle funkcionális problémát nem jelent, csak baromira bosszantó és soha nem lehet tudni honnan jön. wallis nem javítja, állítólag típusbaj, pár 10e km-nél megjelenik minden autóban. mindez arra a kopogásra igaz, ami olyan, mintha közvetlenül a kormánykerék agyánál szólna és teljesen kiengedett, leengedett kormánynál erősebb a hang. ilyen nekem is van, de hiába mondják minden szervízben, hogy ne törödjek vele, engem eléggé bosszant. szóval ha valaki tud valamit erről, szóljon nekem is:)
amúgy szerintem kipucolták a kormányművedet és a kosz távozásával előjöttek ezek a hézagolási dolgok. ja, és a kopogás állítólag azért nem lokalizálható, mert a sok kis holtjáték az áttételekben összeadódik a kormányoszlop végére egy nagyobbá... na, pfff... ettől legyünk boldogok :)
Üdv márka és sorstársak :) Remélem jutok itt pár hasznos infóhoz. Van egy nagyon jóvágású E60-om, amit meghirdettem. Ha esetleg valakinek ismerőse keresgél, ajánlom figyelmébe :) Nincsen vele semmi trükk, nagyon jó.
Minden forumtarsnak bekes boldog hibamentes,balesetmentes BMW-ben gazdag uj esztendot kivanok!koszonjuk a szakiknak a sok segitseget es persze Atinak az alkatreszeket;)
Hozzá kell tenni, hogy sajnos nincs mit szépíteni, a 45i motor egyszerűen szar lett.
Csak én 3 db motorcserés szintig széthullott példányról hallottam E65-ben, pedig nem vagyok se kereskedő, se használó, csak figyelem a hirdetéseket, meg a márkatársakat :-)
És egyik sem 300-400 e km környékén történt (bár egy V8-nak akkor sem szabadna...), hanem kb fél távon.
Állítólag valami speciális henger bevonattal kísérleteztek, ami először elkopik, és falni kezdi az olajat, aztán hamarosan vége.
Szia! Köszönöm a válaszodat! Egy PDC szenzor szakadása esetén az egész rendszer megáll? Sem az első, sem a hátsó irány nem működik? A szakadás lehet hőmérséklet függő - találkoztál már ilyennel?
Jobban képbe vagy , én csak okt-nov óta figyelem. Sajnos ezekszerint nem egy hibátlan darab , ezért is nem kelt még el.
Tényleg miért nincs rajta vinyetta ? Ha nem felel meg a környzetvédelmi elöirásoknak akkor vizsgát sem kap , vagy a rendszámcsere miatt nem kapott másikat?
ismerősnek tűnik az 545 de nem ez a rendszám volt rajta aszem de a szin meg a felszereltség igen 2 éve vették a budapest motorstol garival 140 ezer kmerel és nem volt vele sok gond egy srác használta akinek több kocsija volt igy a kmer lehet akár valos is és akkor még nem szokták ugy zabálni az olajat ha ez az kérdezd le a budapest motorsnál alvázszám szerint.
Nálam is előfordul a párásodás,de csak a jobb oldali lámpámnál!Most cserélnem kellett xenon izzót,és ehhez ki kell venni a fényszórót...a szobában egy éjszaka alatt kiszáradt teljesen,a kis szivacsikat pedig kivettem a gumi pipák mögül.Azóta nem párásodik....majd meglátjuk...:)
Az első DPF szűrő tisztítást 2 éve csináltam azóta ment az autó 70.000km-ert,szinte 0 az eltömődés azóta is!Nálam működik és alkalmazom is a technológiát bárki bármit mond!
Jópofa dolog ez a szűrő tisztítgatás, de nagyjából semmire sem való, csak átmeneti megoldás, időhúzás. Én kifizetteném az előző tulajjal a CSERÉT, hacsak nem adta 300-al olcsóbban az autót.
Az, hogy mennyit ír ki azt ne vedd alapul. Könnyen le lehet nullázni, így előfordulhat, hogy csinált egy "resetet" az eladó a sikeresebb adás-vétel reményében.
Steef köszi a gyors választ.Voltam szervizben,ott is ezt mondták, A km 212000,évjárat 2005.Néztem a lehetséges megoldásokat.2 fajta vegyszert találtam a tisztításhoz a neten, de csak cégeknek adnak. az 1ik a Perfect cleaner 101 1literes,hozzá fél liter 105-ös öblítő folyadék szetben 26500Ft .A másik eolys176 es dpf42,5000Ft/liter áron. Az elsőhöz talán lesem kell szerelni.Meiket ajánlanád?Megtudnám csinálni én is mert autó szerelőnek tanutam,csak már nem dolgozom a szakmában nagyon régen.De érdekel.
Semmiképpen ne gyötörd az autót! Ilyenkor magas a torló nyomás ezzel a turbót is tönkreteheted! A kipufogó gáznak valahol ki kell jönnie,ezért esélyes az is hogy szétmegy a rendszer! Ki kell tisztítani!
Üdv mindenkinek.Részecskeszűrő témában érdeklődnék.Most vettem egy 530d-t,.Rövid használat után jelentkezett a nyomaték csökkennés.Nem hajtottam csak úgy öregurasan,nem pörgetve szinte 2000 fordulat alatt.Azt olvastam hogy tisztítania kellene magát.Ha huzamosan forgatnám 2500 körül,kitisztítaná magát? Előre is köszi a hozzászólásokat.Mindenkinek ÁLDOT BÉKÉS KARÁCSONYT,és 1 BOLDOGABB sikers ÉVET Kívánok.
érdekes, hogy AtiTDI-t nem sikerült letolni, de a bentley-t leverted.. biztos tudta, hogy versenyeztek, vagy a kóláját iszogatta a rádiót nyomkodva? :)
Lehet most hülyeséget fogok írni de én ezt hallottam: nem szabad a lámpát kiszártítani, hagyni kell kinti hőmérsékleten kiszáradni és utána összerakni, különben mindig párásodni fog. Nekem mikor A6-om volt én is így játam vele és ez megoldotta a problémát! Persze lehet ennek teljesen más baja van.
Ne haragudjatok, de muszáj megosszam Veletek... :)
Tegnap nyugodtan autókáztam a belső sávban 140-el, erre egy böszme nagy batár messziről villogott, mert picit gyorsabban jött.
Mivel túlzónak éreztem az akkora távolságból történő fényjelek továbbítását, gondoltam bevárom. Ezt az időintervallumot lecsökknetve, visszavettem a sebességemet 100km/h-ra.
Először egy Chrysler körvonalai rajzolódtak rajzolódtak ki a távolság hirtelen csökkenésével, majd a böszme autó böszme logója is elolvashatóvá vált a visszapillantómban, hisz az emblémája és a tükröm közt pontosan akkora távolság volt, mint a a hátsó pdc-m közt..
B. B, mint Bentley. JAjj
Áttettem DS-be, majd roppantak a kis homokszemek a gázpadálom és a padlólemezt közt.
Lassan teltek a másodpercek 160-ig, ahogy lassan 1-2 méterre sikerült lerázzam azt a ronda elejét a hátsómról. De szépen lassan engedtem a kormány szorításán 230km/h környékén, mert sikerült tisztes távolságot felépítsek a kis sietős előtt.
Majd a külsőbe húzódva hagytam elmenni...egy biztos, a hangja gyönyörű volt 230-240-el, mikor elsuhant mellettem.
Boccs, hogy offolok, de Isteni érzés egy diesel autóval ilyen ellenfelet lenyomni!
sziasztok van egy2006os modelu E60om automata es egyszeribol nem tudtam beinditani azt irja ki hogy feklampa vezerlo hiba estleg tudtok e segitseget nyujtani elore is koszonom
Okés, megpróbálok minél hamarabb a végére járni! A másik lámpámnak felül a kis "szemöldöke" ilyen, de arra már többen is azt mondták itt, hogy menthetetlen! Lehet még arra is rápróbálok azért... :S
Gyakran olvasom a fórumot, de most írok először! BMW 525d e60 2005-ös 110000km (0km-s kora óta nálam van). Eddigi összes szerviz Wallisnál!
Probléma:
Kormánymű jobb oldali szilentjéből enyhe olajcsöpögés! Wallis kormányművet kiszereli, elszállítatja kormányműveshez, majd visszaszereli! Visszaszerelés után komoly kopogás hallatszik a kormányműből (előtte semmi hangja nem volt)!
Az alábbi hiba jött elő a 2007-es LCI 535d autómon:
Először tankolás után próbáltam kikanyarodni, csiga tempóban sikerült. Padlógázra is minimális gyorsulás, lassan pörgött fel a motor és nem jött meg az ereje magas fordulaton sem. Néhány percig nagyon erőtlen volt, majd utána jó lett.
Másodszor hasonló szituáció, kereszteződésben megáltam, a kikanyarodásnál megint elég erőtlen volt az autó hasonlóan 1-2 percig viszonylag gyenge majd megint megjavult.
Eddig mindig csak alapjáratról indulva jött elő a hiba. Hibatároló üres.
Találkozott már valaki hasonló hibával?
/Vákuum csövek rendben, a turbo vezérlésnél található 2db nyomás konverter és 1db elektromos szelep új/
Huuhuuu! Ez nagyon csúnya! Nekem a sarkában volt egy lehelletnyi de már nem mertem ránézni.
A tanácsom (talán igaz lehet) vedd ki a lámpát és nézd meg hogy nem hiányzik-e a hátuljáról a két pici gumi szuszogó. Abban a kis gumiban van még egy mégkisebb szivacs. Talán ha ezek leesnek akkor egy luk "tátong" a hátulján és ezen keresztül sokkal intenzívebben párásodhat.
És ha már amúgy is ki kell venned a lámpát szárítsd ki egy szobában. (szerintem egy kicsit rázd meg ,hogy ne száradjon "cseppesen".
Tudja valaki azt, hogy ha az egyik kanyaros lámpa rosz akkor a másiknak ettő függetlenül kéne-e "kanyarodnia"?!
Történt ugyanis ,hogy elmentem a villanyászomhoz aki szerzett bele kanyaros modult. Bevezetékelte és
akkor derült ki ,hogy szr az egyik lámpám!
Felhívtam egy lápást (Oszit) és azt mondta valóban sok hiba van ezekkel a kanyaros kütyükkel, de kaptam bele kanyar követős modult is?
Én úgy tom ,hogy ez a funkció benne van a kanyaros modulba (azért is hívják annak ,ami)
Azon vagyok ,hogy belepróbálok egy másik lámpát (azt még nem tom honnan varázsolok) DE azt is rá kell taníttatni a kocsira, hogy egyáltalán "lássa" a kocsi? Vagy csak berakom elforgatom a kormáyt jobbra-balra ,megtaulja és világít majd az is ami eddig nem! (és ami jó)
Végre vége annak a mizériámnak ,hogy össze vissza világítanak a lámpáim de nem vagyok maradéktalanul boldog!
Viccelsz?Esőbe lehúztam.. mondom megjöttek a lovak :)...Eddig talán nem figyeltem rá fel,mert mondjuk ha pályán hasítok akkor ezt nem hallom(de nyilván akkor is regenerál és talán ugy a leghatékonyabb)...de alap esetben milyen sűrűn regenerál?km,vagy idő intervallum függő vagy esetleg valami szenzor figyeli és amikor aktuális?
Jol gondolod nincs semmi baj csak ilyenkor regeneralas kozben megfickosodik a hangja.nekem kimondottan tetszik meg az ablakot is lenyitom szep idoben;)))
No megvan a hiba. Tegnap még este csináltunk egy rövid diagnosztikát, és a bal hátsó kerék fordulat szenzor hasalt el, legalábbis nem ad jelet. Remélem csak ez a baj, bár Jani ma azt mondta, hátha csak a kábel rossz. Köszönjük polgármester úr a jó utakat, főleg az éles-sarok környékén. Lassan csakazértis elgondolkodom a kinti rendszámon, ezeknek teljesen felesleges egy huncut forintot is adni...
Ma vettem észre mikor megjöttem egy hosszabb útról a városba beérve erősebb volt a motorhang alapjárat környékén kis gázadásnál szinte "duruzsolt"..Majd abbahagyta..Ekkor történhetett a partikel filter regenerálás?Én másra nem tudok gondolni..
Az ünnepekre hazautazok és lehet beugrok hozzád is az üzletbe. Nem tudom, hogy leszel nyitva. Tudnál adni egy számot amin felhívhatlak előtte, hogy egyeztessünk? Ablaktörlő lapát (gumi) érdekelne meg esetleg bőrápoló ilyenek... E60-hoz.
Nekem is ugyanez van mikor próbáltam! Én sem értem, pedig elvileg mindent úgy csinálok ahogy a videóban van. Más menûpontokba belép, csak pont a 7-be nem. Van két hibakódom, egyik a fék-kopásjelzô, másik pedig az övfeszítô, de gondolom ezeknek nem kéne befolyásolnia ezt...
Én ezt nem értem! :) Dettó ugyanezt csinálom, ami a videóban van (persze a saját számommal). Azonban miután beütöm a kódot, és elkezdek lépkedni a 7-es menüpont felé, majd megállok rajta, akkor nem az történik,mint a videóban, hogy 1mp után kiírja a hőfokot, hanem gyakorlatilag kidob az egész titkos menüből. Újra a dátumot és hőmérsékletet mutatja. Mit csinálhatok rosszul?
szucstomi egy BMW csak egy BMW, szóval igazából csak hátsókerékmeghajtásút vennék :) Az xd-ről nem hallottam sok jót...én szívem szerint soha nem is erőltetném az összkerekeset, az élmény elmarad akkor :P
Németországban megbízhatóbbak az autók, de ott sem mindegyik azért :) Általában hivatalos márkaszervízben szervizeltettek, és ha volt sérülve a gépkocsi akkor azt megmondják neked melyik elem, bár nem mindenhol (azért vigyázni kell, szóval festékmérőt vinni kell magaddal!) 130.000 km, 2007-es évjáratban nagyon ritka (kb 160 körül mozog) bár láttam már 2008-t 240 ezer km-rel is kint. Neked kell eldöntened, hogy mennyit szeretnél rászánni, de nem fog olcsóbban kijönni mint idehaza, inkább kicsivel több lesz, de megbízhatóbb is és tiszta lesz a kocsikád. na ennyi :) Pápá
Igen Szolnoki vagyok. Nem tudom mikor, milyen rossz tapasztalataid vannak a Formontról. Biztosan igazad van. Nekem egyenlőre nincs velük semmi gondom, kétszer is szervizelték tavaly május óta az autómat. Bár ettől függetlenül tényleg keresek más szervízt is. Szerintem már ezek a szerkezetek annyira egyediek, hogy tényleg a márkára szakosodott szerelőket kell keresni. Itt a fórumon van belőlük, de sajnos nem környékbeliek.
S abel tényleg szolnoki vagy? énTiszaföldvári .. de én a formont ról hagy ne beszéljek ezért akarok vki megbízható szerelőt aki amit ráir a munkalapra h kivan cserélve az tényleg kivan cserélve nemcsak elvan kérve az X összeg.. közbe meg semmi
Szolnokon lakom, nekem is hasonló problémáim vannak a szervizeléssel. Tavaly május óta van nálam az autóm, azóta két szervíz volt esedékes. Mindkét alkalommal kértem árajánlatot független szervíztől is, és a kecskeméti márkaszervíztől is. Gyakorlatilag az árak megegyeztek, de! A független szervíz tőlem kérdezte milyen alkatrészeket cseréljenek, milyen szűrőt, olajat használjanak. És nem is ugyanazokat akarták kicserélni mint a BMW szervíz! Volt olyan szűrő amiről a független szervíz nem is tudott. Nekem tudnom kellene??? Te átvállalod a felelősséget? Azon kívül márkaszervízbe időpontra mentem, megadott időre vissza is adták az autót. Ha találsz Szolnok környékén megbízható, típust ismerő szerelőt légyszíves szólj nekem is!
na ujra beirom . tehát szeretnék egy hozzáértő emberrel beszélni v esetleg egy elérhetőséget aki szerel e60 at meg ért is hozzá.. köszönöm a választ előre is bár tudom h senki nemfog ráá irni semmit..
vagy esetleg mindenki magának szereli az autóját?????
Az átlag fogyasztás érték át tud programozódni pillanatnyi fogyasztás mérésére és vissza? Szerelőnél volt, kiütötték a szükséges kiütni valót, de azóta 20 és 30 liter közöztt fogyaszt a verda. :) Lehet, hogy át lett állítva valami? Ha igen,hogy kell vissza állítani?
Erre voltam kivancsi.Akkor felenk (RO)hasznaljak rosszul ezt a "vagany"roviditest 100=k kilo,1000=R rongy.
Mennyi most egy turbo,vagy annak felujitasa?
A 8 utan, a k mit jelentene?Tudom,hogy neked most 8 ezret engedett,de mar tobszor kerdeztem masoktol akik folyamatosan ezt hasznaljak ,es nem valaszoltak.
Szerintem mindenkepp jot tesz a motornak egy korrekt Dpf tisztitas 150-200e korul,plane annak aki nagyreszt bent hasznalja,mert ugye a visznyomas nem hasznal a motornak.
Te azzal nem oldottal meg semmit,ennyi erovel az olajintervallumot is visszautheted olaj csereje nelkul,nem biztos,hogy nagyobbat art mint egy eltomodott Dpf.Az sem biztos,hogy nalad suru regeneralassal jelentkezik,siman lehet egy turbobehalassal vagy mas huzosabb meghibasodassal semmi elojel nelkul.
Nem paraztatni akarlak,mert nem stilusom de szerintem iktatsd ,mosasd,csereld vagy vedd fel a kapcs.Steeef-el privatban,..vajon o mit mond.
Ilyen gazdasági helyzetben minden promóciós lehetőséget ki kell használni. Még akkor is, ha ez az adott ember eddig felépített imázsának összeomlásához is vehet. :))
Helo.Reszecskeszuro eltomodott es nem jol lett tisztitva ,amitol 30-40km-kent regeneralt.Ha most kezdodne a reszecskeszuro tortenet,gondolkodas nelkul kiutnem es at szoftvereznem nem reszecskeszurosre.(masodjara Bp-en tisztitattam garanciaval)
Lécci húzzatok ki... a helyi szerelőmet kezdem unni nem ingyen várom el tőlle h csinálja már meg azt a k....... termot. már 4 napja igérii én Tiszaföldváron lakok Szolnok megye...
na most nekem egy profi és megbízható szerelőre lenne szükségem akire rábízhatom az autó szervizelését!!!
ha valaki tud név szerint meg egy cimmel telefonszámmal valakit az lécci szoljon már.... hát komolyan mondom. én azon aggódtam h mikor jön meg a cucc h megtudjuk csinálni erre meg megvan az alkatrész de senki nemtudja nekem megcsinálni énmeg nemakarok hozzányulni mert nemértek hozzáá..
Az átlag fogyasztás érték át tud programozódni pillanatnyi fogyasztás mérésére és vissza? Szerelőnél volt, kiütötték a szükséges kiütni valót, de azóta 20 és 30 liter közöztt fogyaszt a verda. :) Lehet, hogy át lett állítva valami? Ha igen,hogy kell vissza állítani?
Sziasztok E60 530d jó gyári termosztátokkal 4km-alatt üzem meleg, ami 88-89 fokot mutat nekem a titkos menüben. Nem hűl vissza itt áll mindíg! Igaz nekem még a régi fajta a vese alatt ott van a rostéj amit szükség esetén nyit vagy zárva tart.
Gyári telefon adapter van benne,meg a menüben is kapcsolható a bluetooth.Vagy lehet,hogy nincs is benne ilyen egység csak a menüben van feltüntetve aminek nem látnám értelmét.Viszont Én is arra gondoltam,hogy nem aktív.Esetleg szoftware frissítés segítene,akinek eddig megmutattam a válasz:fogalmam sincs volt!:)
Sziasztok!Vki tudna nekem segíteni abban,hogyan kell beállítani a bluetooth menüt,zenét szeretnék halgatni a telefonról. Mert valahogy nem sikerül párosítani.A menüben sem találok olyat,hogy készülék párosítása stb.A bluetooth menüben a beállításoknál a phone fűl sötét nem világos ha rámegyek semmit sem csinál.Egy E60 prof navis autóról lenne szó.Előre is köszönöm!
Cserélni kell a termosztátokat (esetemben 1-et mert benzines) 80 ezrenként. Maszi nekem ezt az utasítást adta még régebben. Én ennek megfelelően járok el, így a titkos menü nem izgat, meg se néztem soha. :)
Igen,ezek nagyresze cseres 70 akarmennyi foknal,de sokszor hibazik a belso menu is.Szoval ha igazan meleget fuj barmilyen temponal uzemmelegen akkor nem kell foglalkozni a menuvel.
Ha megsem akarja valaki mindkettot cserelni,akkor ajanlom a folsovel kezdeni mert annak kb.5perc a csereje,olcsobb is es altalaban az ragad hamarabb.
Javitsanak ki a szakik ha vmit nem jol tapasztaltam.
Steef Én az E46 fórum óta ismerlek téged igaz csak neten keresztűl sajna, Tibával együtt :)
Mi a véleményetek erről a Titkos menüben mutatott hőmérsékletről?
Valóban a Vízhőfokot mutatja ez a 19/7 es menürész? Hogyha 90 el autózom 73-74 fokig megy fel,
ha 120-140 el megyek 85 fokig is felmegy. A fűtésemmel nincs gond tolja a meleget, ha mínuszban áll kint a kocsi,
és reggel elindulok vele, 2 km után már meleg van az utastérben. Szal Én nem értem ezt az egésszet a forumozok felének rossz lenne a termosztátja? Lightos autózásnál 74 fok a maximum szal nem tudom hogy most cseréljem, ne cseréljem, fölöslegesen nem szeretnék pénzt kidobni de ha tényleg gáz ez így, akkor azonnal csere. Szóval valaki hozzáértő írja már le légyszíves mivan most?
A másik tény hogy E60/61 tulajoknak a 90% ának fingja sincs mi az a titkos menü, akkor azok többsége mind rossz termosztáttal autózik, mert itt rengetegen tesztelték és a legtöbbnek kevés volt a hőfoka. Valaki vélemény?
Eladó a gépem :) 525d gyári M paket! -- Megkímélt, csili-vili állapotban, rendszeresen szervizelve (gyári alkatrészekkel), valós (KM!) -- Érdemes megnézni! -- Friss műszaki vizsga -- Eladás oka: kipróbálnék egy coupet vagy egy 7-est is (viszont csere nem érdekel)
A kormányzár hiba detektálása a CAS modulban történik,van benne egy számláló! Ha kritikus státuszba kerül az ELV akkor nem enged gyújtást tenni a CAS.Programozás is segíthet,de biztos megoldás az ELV cseréje!
nekem egy 2007-es E60-asom van, és a következő problémában kérnék segítséget.
Már 2. alkalommal csinálja azt a kocsi, hogy beülök, berakom a kulcsot, dob egy hibát a kormányzárra és utánna nem indul. Hiába fogatom össze-vissza a kormányt kivett kulcsnál se akad be a kormányzár, és akár hogy próbálom nem indul. Úgy hagyom a kocsit, és másnap reggel pöcre indul (miután kifizettem 16e-t a trélerre természetesen)
Valaki találkozott már ilyennel, mi lehet a gond? Ha a kormányzár, akkor az mennyire zsebbe nyúlós?
Helllo látom van téma termo ügyben ., nekem holnap kapják szét az autót de akkor mind a kettőt kicseréltetem hamár AtiTdi 2 őt küldött... és tényleg eredeti bmw cucc tehát rem mostmár jólessz a vízhőfokom....
Biztos jóóó..Én tavaly cseréltem Welsbe járok elég sürün 160-180-as tempoval ugy visszahült hogy nemvolt fűtés,télen fel se melegedett,nekem a felső thermostat halt be..
Az eredeti ISO kell, könyvtárakkal ne is bajlódj. Nyitsz egy Goggle-t, beírod.hogy "BMW Professional Europe 2012 navigation DVD download", megnyitod az első találatot és töltögetsz. A freerapid nevű program sokat segít a töltögetésben. Kishazánk a 3.dvd-n található!
Ha palyanis tud forrot fujni es a kis rublikak is visszaesnek 4600-as fordulatig akkor nincs semmi gaz.A belso menut meg felejtsd el,nincs a rank a hasznalokra bizva.
Ha ennyire jo a futesed abszolut nem indokolt a termostat csere.
A par deci tobletfogyasztast 2-3dl-re gondoltam.
Ugyhogy a fogyasztasod a gumi vagy a hideg miatt mehetet fel.
A hires rejett menu meg felejtos,nem a hasznalo dolga azzal foglalkozni szerintem.
Egyrészt teljesen felesleges kétszer nekiállni pancsolni a fagyállóval, ha mégsem jön be a tipp, hogy melyik a rossz. Másrészt lehet ami benne marad jól működik, de meddig? Jobb az ilyenen átesni egyszer, utána levan a gond. Mindkettő 10ezer alatti tétel, bele kell férnie. Nem zsiguli, BMW.:)
Ne csereld akkor csak az egyiket,remelem az alsoval kezded.
Mi olyan erthetetlen ebben?Hozzaertok azt tapasztaltak ennel a tipusnal,hogy altalaban kozel egyidoben megy tonkre az also es a folso is.A masik meg nem mindig egyertelmu,hogy melyik a sz@ar.
Tenyleges 72-74fokos viznel meg kizart a tokeletes futes.
Egyetértek. Nekem is kiválló a fűtésem. Érdekes, hogy minden második BMW-nek csak 72-74 fokos a vize. Még mindig nem értem miért kell két termót cserélni? Na jövő héten megcsináltatom.
Csaszabika nekem ugyderült ki h a srác rányomta a gépet az autóra és látszott h nemmelegszik a víz egyáltalán és a meleget is alig fujta :S de én ugytom h csak a hűtő termoját kell kicserélni tudom h van egy másik de azt nem...
Na sikerült már belépni abba a kúúúva titkos menübe. Az én vizem is 70-74 fokos. Tudom, termo csere. De az tutti, hogy mind a kettőt cserélni kell? Vagy honnan lehet megtudni, hogy melyiket? Amúgy frankón fűt a kocsi! És a fordulatszámmmérőn a csíkok is a normál helyen állnak.
Mitől van az, hogy egyik puillanatról a másikra nem működik a rádiómon a számos csatornaváltás. Be vannak programozva 1-8-ig az adók, de hiába nyomogatom a gombokat, nem csinál semmit. Még nem is írja ki az adót, ha csak egy kicsit érintem oda az újjam. Kiszáltam működött, beültem, már nem. Ötlet?
74fok az nagyon keves,elvileg csak langyosat fujhat,igazan "egeto"meleget nem.Hosszutavon karos a motornak mert jobban kopik,ezert sem szabad hidegen jaratni,inditas utan par masodpercel el is kell indulni 1500-as fordulat kornyeken nyomva az elso par km-en.Na meg a fogyasztasod is tobb,igaz minimalis par decivel/100.
senki nemtud nekem segíteni hol lehet a tükörbehajtás vagy a tükörnek a reléje vagy biztosítékja :S fontos lenne mert jóó a behajtás gomb de nem hajtja be:S
Reggel is idétlenkedtem egy sort. Nem tudtam belépni a menübe megint. Az első nyomás után ezt írja: 01.00 FGSTNR CN számok. Innen ha tovább nyomom sztem egyből belép az 1. menübe. Vagy már egyből abban van. Nem tudom visszléptetni. Na szórakozok még. Szép napot mindenkinek!
Köszi! Igen, ez lehet a bajom. Egyszer ma már sikerült eljutnom a vízfokhoz de akkor hideg volt az autó. Amikor meg mentem már nem tudtam belépni. Ha megjelent az alvázszámos első menü akkor egyből nyomjam hosszan hogy bejöjjön a következő vagy várjak kicsit? Ugye itt kéne eljutni a 19hez majd onnan a 7hez? Jó éjt! Szabi
Egy E39 530D ügyében írok, azért ide, mert E39 fórumba nem nagyon reagálták még le a segítségkérésemet, mégpedig:
az autó féklámpája (mind a három) néha gyújtásráadáskor világít, magától, folyamatosan, féklámpakapcsoló elvileg ki lett cserélve, meg vmi modul a kormányban is, lehet hülyeséget írok, E34-em volt, E39-eket annyira nem ismerem. Tempomat néha lekapcsol magától, rádiónak a kijelzője meghülyül, stb stb. Mi okozhat ilyen meghülyülést a fedélzeti elektronikában? Több hiba lehet egyszerre?
Azért megy csak 8-ig, mert beléptél az 1-es főmenü almenüjébe ! Ha beléptél véletlenül ( mert tököltél :) ), akkor megint hosszan kell nyomni, hogy kidobjon a főmenübe ahol elléptetsz 19 ig, onnan már tudod.
Most nem vagyok az autó közelében. Ott akadtam el, hogy nyomom az első lépést. kb. 30 mp. Bejön az az ablak amiben megjelenik az összeadandó szám. Na ekkor kakás vmi. Mert ilyenkor elengedem majd ha újra megnyomom hogy elléptessem 19-ig akkor csak 8-ig megy el és vissza áll 1-re. Néztem én videón de nekem nem úgy lép tovább. Majd este még megpróbálom.
na megpróbálom elmondani.. tehát nyomni folyamatosan a nullázo gombot 30 mp-ig amig előjön vmi utánna 19-ig elkell léptetni amig benem adja h Loc on és ott egy szám alatt egy 6 jegyű számsor van (nekem ilyen volt d165387) és annak az utolsó 5 számját kell összeadni és azlessz a kód..
remélem sikerül megcsinálni kicsit bonyolult de ha 1 szer sikerül utánna már menni fog ...
Csabi 520i az teljesen jóó, nekem aza baj h még 150 km/h nál se megy föntebb 80 foknál :S
Szlaca9 nincs mit remélem sikerül...
Még olyan kérdésem lenne hátha vki tud erről h nemműködik a tükrök behajtása ma rádugtuk gépre az autót kiderült h a gomb ami működteti az jóó valószínű egy relé vagy biztosíték ment ki :S esetleg tudja vki h ennek a biztosítékja holvan az autóba???
Csaszabikaha bejött a menü menetközben a oráknál azzal a km nullázoval tudsz kilépni.
szlaca9. igen az alvázszám utolsó 5 számjegyét.. amugy ha ráadod a gyujtást utánna csinálhatod is már rögtön a műveletet.. nekem biztos szar a termo mert állo helyzetbe 10 perc járás után se ment föl 55 fok fölé :S
Egy kérdés:a titkos menüben én is megnézném a vízhőfokát,az alvázszám utolsó 5számjegyét kell összeadni???Ha kiszeretnék lépni akkor simán nyomok egy check gombot és kilép vagy kell vmi trükk???
Menetközben hogy lehet nézni a titkos menüt és abban a vízfokot? Beindítom az autót és úgy lépek be a menübe vagy belépek és utána indítok?????? És kell abból kilépni vagy csak leveszem a gyújtást és kész? Szerintem nekem sem lesz jó a termosztátom.
Nem szeretném elvenni a jó kedvedet, de városban a termosztát hibás is felmelegszik jól! Az igazi próba az, ha autópályán, 130-nál sem hűl vissza jelentősen.
Most olvasgatom a fórumot, ha jól értelmezem a facelift előtti business navis kocsikba M-ASK van még. Ezt is lehet CIC-re cserélni, vagy csak a nagyképernyős CCC-t?
Iszonyatos haszon minimális lebukásveszély mellett, hatástalan jogszabályok, és a sor végén az átvert ember. Az óratekerőre jóformán csak önmaga veszélyes. Tovább »
Tobb kollega es brit forumosok nezegettek a "titkos" menuben a motorhofokot E60-on, es ugy nez ki majdnem mindenkinek rossz a thermostat-ja, mert a motor nem melegszik fel 90 fokra. (ugye az e60-on nincs mutatos vizhomero, csak a titkos menu marad..)
Fogyasztas / viselkedesi problemak vannak az autoval ha nem melegszik fel idoben / egyaltalan..
EGR thermostat / normal thermostat (neha mindketto) csere segit hogy elerjuk a normal 90-91 fokos homersekletet. kb 10 perc/ 15km vezetes utan, el kell erje az auto ezt a hofokot. NEzzetek meg ti is mennyi az annyi, es irjatok be ide. Ha a kocsi nem melegszik fel renedesen, sokkal jobban kopik a motor + rosszabb a fogyasztas.. stb...
Sziasztok én új vok itt a fórumba. nekem egy 525d e60 2005/06 havi Bmw-van idén áprilisba lett meg. nos viszont egy héttel ezelőtt olvastam e39. fórumon erről a titkos menüről és a vizhőfok érdekelt volna és minden okéé beadta de 20 km megtétele után se ment föntebb 70 fok föléé. városba éppen elérte a 80-at aggódok h ez most jóó vagy nem??? sokat olvastam itt amit irogattatok... csak szeretném kicsit jobban megismerni az autót.. és a segítségetekre lenne szükségem...
akkor még azt kérdezném, hogy ha ez beszerelésre kerül, onnantól kezdve már te se tudod programozni, ha bármi olyan probléma merülne fel a kocsival a későbbiekben ha valamit programozni is kell benne? Vagy csak a márkaszervíz nem tudja?
Mert ahogy itt olvasgatom a fórumot sokkal jobban ismerheted a kocsit, mint akármelyik márkaszervízes.
$1500 dollár körül van egy ilyen kit nagyjából, mondjuk abba a trim panel nincs benne, csak a display a kontorller, meg a kábelek. Meg ugye a munkadíj, stb ahhoz a részéhez nem értek erről Janit kérdezd. :)
Igen csináltunk, a szükséges aktiváló kódok elérhetőek a bmw-nél, de azt tudnod kell, hogy ugrik a kocsid konzisztenciája, az életben többé nem tudod márkaszervízben használatos eszközökkel programozni a kocsidat.
az lenne a kérdésem, hogy egy facelift előtti e60ba amiben CCC van, kilehet-e cserélni a komplett CCC-t CIC-re? Olvasgattam külföldi fórumokat, ahol azt irják hogy több kocsiban is sikeresen telepítve lett a CIC rendszer ami az alábbikat tartalmazza:
- 8,8" High Resolution Monitor
- CiC Navigation and Entertainment Computer with built-in 80GB HDD
- New style iDrive Controller
- HD Display Cable
- USB Socket
- USB Connecting Cable
- Installation instructions provided
- Full retrofit coding of the CIC system for your vehicle
Valaki itt csinált már hasonlót, vagy valami tapasztalata ez ügyben?
Hivatalosan csak kompletten első hátsó tehető be lámpamodul cserével. Megtudjuk oldani szoftveresen csak a hátsó beépítését modulcsere nélkül. Az üléssel kapcsolatban: minden megoldható, de szerencsésebb ha találsz a kocsid évjáratáhóz való ülést, csak így lesz konzisztens a kocsid.
Vagy van valami feltétele, hogy a komfort ülések beszerelhetőek legyenek a kocsiba?
Másik kérdésem, olvasgattam hogy a faceliftes ledes lámpákat csak a teljes lámpaszett cseréjével szerelhető be. Valaki tudna mondani egy árat, hogy kb mennyibe van egy komplett csere?
Jóreggelt Urak!ma jelezte a gépezet "Következőkötelezőgépjárműellenőrzés" ez pontosabban mit takar ilyenkor mit néznek rajta?leirná valaki ha lenneszives.530d 163ezer km van benne. dátumhoz volt kötve a servis nem km-hez.
AMúgy lekopogom nem kellett semmit csinálni vele, dpf -re is 60-70.000 -et írt, fékbetét és tárcsa is jó, szépen megy, nem fogyaszt sokat, sosem volt ilyen jó autóm :(( Olajcsere, fékolajcsere lassan esedékes és ennyi.
No helyesbítenék, mert javítgattam és bennemaradt :)))))
Imádjuk, de van céges autó, de amit szintén alig használunk. Nincs értelme fizetni a hitelt, mert csak áll a garázsban és szeretnénk egy nagyobb lakást is venni.
Köszi, hogy felhívtad a figyelmem az elírásra :)))))
Mivel nem HASZNÁLJUK imádott BMW autónkat, úgy döntöttük fájó szívvel, hogy eladjuk. Annak nincs értelme, hogy a garázsban álljon és két hetente menjek vele egy kört, csak úgy... :(
Ha valaki szeretne megbízható forrásból, leinformálható autót, valós kilóméterrel venni, akkor szóljon bátran! Maszinál volt átvizsgáláson, valós a km!!!
1,9M hitel van rajta kb. és forint alapú. A 60 hónapból 47 van hátra. Havi 63.000, amiben benne van a casco is (10% 50.000Ft). Ez pár zsáz Ft -ot ingadozott csak.
Mivel nem szeretjük imádott BMW autónkat, úgy döntöttük fájó szívvel, hogy eladjuk. Annak nincs értelme, hogy a garázsban álljon és két hetente menjek vele egy kört, csak úgy... :(
Ha valaki szeretne megbízható forrásból, leinformálható autót, valós kilóméterrel venni, akkor szóljon bátran! Maszinál volt átvizsgáláson, valós a km!!!
1,9M hitel van rajta kb. és forint alapú. A 60 hónapból 47 van hátra. Havi 63.000, amiben benne van a casco is (10% 50.000Ft). Ez pár zsáz Ft -ot ingadozott csak.
Szia!
eloszor is koszonom az eszreveteled es ami a kormanymuvet illeti ugy tudom ez a 10. modositas a szeriaban
a gumi es felnihiba abszolut kizarva 3garnitura proba utan mar az uj felni uj gumi van rajta(original)
ha balra tekerem a kormányt a második fordulatnál áló helyben főleg, egy bizonyos ponton egy kattanás hallatszik és érzem is a kormányon azt a kis kattanást.
Ezt a gondot nekem megoldotta a toronymerevítő csavarok meghúzása. ( alu ház vs. acél csavar )
Ezzel is egyetértek, az én 525d-m olyan fapad volt, hogy én szégyeltem magam, mikor valaki beleült...:-)
De az is biztos, hogy ha egy viszonylag kevés km-es, extrás és fiatalabb (4-5éves) , szervizkönyves E60-ast akarsz venni, akkor ott valóban a zsebbe kell nyúlni, s a németeknél még mélyebbre.
ehet itthon is kapni 530i-5, 525i-t, 523i-t 2006-2007-es évjáratban 4-5milla között is, de azokat köszönöm szépen kihagynám...olcsó húsnak mindig hig a leve...
Nem feltétlenül, csak meg kell barátkozni a BMW-hez mérten elég méltatlan alapfelszereltséggel.
Félelmetes fapad E60-ak vannak... érdekes, hogy akinek volt új korában (hasraütve) 13 milliója, annak nem volt 15...?
Új vagyok a fúrumon és előre elnézést kérek, hogy rögtön belevágok egy problémába ami egy ideje meglehetősen bosszantó számomra:
egy 2008 as 525D tulajdonosa vagyok fél éve.
a kocsival különösebb gondom nincsen, minösszesen két apró probléma ami előtt egyszerűen minden szerelő és szervíz értetlenül áll.
a tünetek a következők:
-reggel míg az autóval nem futottam pár km-t és 100 km/h körül elkezdi rázni a kormányt majd egy kis idő mulva folyamatosan megszűnik a probléma.
-napközben ritkán fordul elő maximum egy egy autópálya parkolóból történő kigyorsítás után szintén 100-110 km/h körül de az is elmúlik egy idő után.
az elmúl hónapban a következő lett cserélve: (minden eredeti gyári BMW)
-első szilentek (összes)
-kormányösszekötők
-kerékagy
-féktárcsák
-fékpofák
-lengéscsillapítók természetesen futóműállítással együtt
-wandler (ez nagyon fájt)
a másik problémám és igazából tanácstalan vagyok hogy lehet e összefüggés a kettő között: ha balra tekerem a kormányt a második fordulatnál áló helyben főleg, egy bizonyos ponton egy kattanás hallatszik és érzem is a kormányon azt a kis kattanást.
Szerelőm szerint nem kell foglalkozni vele az összes 5-ösnek lóg a kormányműve egy kicsit.
Amennyiben valaki találkozott már hasonlóval kérem jelezze mert a találgatás már túl sokban van.
A cikkben leírt gépnek a km óra számlálójához gondolom egy 3-as szorzót kell használni, így reálisak a problémák. De sokfelé olvastam és itt találtam meg legjobban összeszedve a problémákat. Érkedes, benzinesekről nem hallok semmi rosszat. Igaz azokban fele ennyi alkatrész van :)
Szerintem a linkben leírt autó egy leharcolt, széthajtott verda lehetett. Azért vigyázni kell mert 200 ezer km-t belelehet tenni így is-úgy is. Aki üti az autót az így jár.
Én 1 éve használok E60 525D-t. Ami problémák voltak azok apróságok. Most van egy kis néhanapján teljesítményvesztős gondom aminek megpróbálok okosan utána járni, hogy sok és felesleges pénzt ne költsek. Ami lényeg: aki csak városban jár az ilyen autót ne vegyen. Talán én is ezzel szívok. Keveset hajtom meg. Amúgy meg király gépek. Szervízigényes az tuti!
Furcsa kérdésekkel fordulok hozzátok. Autóvásárlás előtt állok, E60 a leg leg tetszetősebb autó abból a pénzből amit rászánnék. Pár napja olvasgatom a fórumot, népítéletet (http://nepitelet.hu/autok/bmw/5_2003/egy_lukszusribanc_ami_nem_erte_meg_az_arat_154460/) és nem tudom mitévő legyek, már nézegetni se merem őket. Midenképpen a belépő 3-4M kategóriából szeretnék választani. Eddig sima alap, középkategóriás autókat használtam, ismeretlen számomra az alkatrész költség, max ami kopott törött.
Értem, hogy a sokkal nagyobb vezetési élmény sokkal több költséggel jár, no de ilyen hibák? Nem ismeretlen számomra a versenysport (2 keréken) bizony ott minden üzemórás nincs mese ki kell dobni ami lejárt, gondoljak ugyanúgy az E60-ra (turbó 150Ekm motor 300Ekm stb stb)?
Dízelt szerettem volna, de jól gondolom, hogy ebben az árfekvésben nagyon felejtős? Mivel több évre tervezek ha benzines lenne (kövezzetek meg) mindenképpen gázzal használnám, eddig csak a motorokba töltöttem benzint, jó tapasztalatom van vele.
Hát kolléga, gratulálok az autódhoz, igen szép darab. Hasonló, picit magasabb árfekvésű 530-it vettem szeptemberben, úgyhogy az ár, amin hirdeted, teljesen korrekt. Sokat néztem én is a mobile.de-t mielőtt megvettem, drágábbak az ottani vasak hasonló kondiciókkal és még be sem regelted... Lehet itthon is kapni 530i-5, 525i-t, 523i-t 2006-2007-es évjáratban 4-5milla között is, de azokat köszönöm szépen kihagynám...olcsó húsnak mindig hig a leve...
Szóval, ha két hónappal korábban rakod fel, akkor most üzletet kötnénk.:-))
Köszönöm a válaszokat, nemtudom mennyire általános amit atiTDI mond a V8 olajfogyasztásával kapcsolatban , valami oka biztos lehet amire kiváncsi lennék.
Egyébként kilehet olvasni az olajutántöltés mennyiségét és időintervallumát ?
Ha jól tudom van egy fehér 530xi a használtaut.hu-n. Fehér - igaz, hogy fólia, bár ettől függetlenül jól mutat és védi a fényezést -, igen jó bőrben van a képek és leirás alapján, mondjuk az ára picit borsos. Bár én sem vettem "olcsón" az 530i-met. Nekem is dizel volt a benzines előtt, én sem bántam meg a cserét, nekem nagyon bejött....főleg a hangja.:-)))
Neked is úgy húzott el hogy belement egy nyomvájúba a kocsi és amikor kijött és tök sima volt az út akkor is elhúzott még? És egyik pillanatban elmúlt és még mindig a jó úton elkezdett az ellentétes irányba is. Meg miért írja ki a hibát igaz ritkán. Mindegy megpróbálom de szerintem nem gumi bár köszi azért a tanácsot :-). De azért akinek valami volt a dynamic drive hiba nem ismerős ez a jelenség? Vagy esetleg ha van itt valaki szerelő? Normális ez? Mármint a néha dynamic drive hiba?
Megneztem ezt a fordulatszam korulott levo vonalakat,mivel nekem kb 8 marad!!Titkos menu es 88 fokra megy fel a vizem,ha 140-el megyek,ha 60-al! Miert nem tunik el szerintetek akkor?! Koszi
Az enyém el sem volt kopva! Valami olyasmit mondott a gumis, hogy valami miatt nem szeret a hátsó gumi az első vonalában gurulni. Talán rossz kops, vagy szálszakadás lehet az oka. Egy próbát megér. Tegyél fel próbára másik kereket - pld a téli kerekeket.
Szia! Nekem nem ez a hibám. Inkább városban gondol egyet és nem pörög. Aztán meg jó. Ma idegből lepadlóztam és úgy ment mint állat. Pillanatok alatt 180-nál jártam. Steeef! A tegnapi diagnosztika után ma is rádugtuk a számitógépre és ma semmi hibakód nem jött elő. Igaz, ma nem is szarakodott a teljesítményem. Üdv fiúk!
Nekem olyan volt korábban, hogy nem szeretett egyenesen menni. Ha jobbra húzott, akkor balra rátartva elindult balra, utána meg megint jobbra, főleg ott volt ez nagyon érezhető, ahol bakhátas volt az út. Ezt nekem a teljes gumigarnitúra cseréje oldotta meg. Azóta úgy megy mint a villamos - akár elengedett kormánnyal is.
Mindenképpen gumi vagy futómű hiba lesz - szerintem. A felni gyári szélességű és gyári ET számú?
Ugyan ez van nálam is, csak nekem egy kihuzatás után 3500f/p nél nem pörög tovább, mintha elfogyna a teljesítmény. Városba járok használom 90% és ott nem jön elő, csak hogy ha autópálya és kihuzatom egyszer. Kipufogó csonkom repedt. De érdekes mert télen nem jön elő egyáltalán, hiába huzatom, megy ahogy kell.
Romania,Magyar hatar.En szivesen segitek ha tudok es ossze is futhatunk kis eszmecsrere barkivel innen a forumrol aki kozelben van,de ha Steeef-el fel veszed a kapcs.privatban sokat megsporolhatsz.
Köszönöm Steeef! Mennyibe kerül egy turbó és a kipucsonk? Mondjuk bontott? Amúgy ezt szereléssel meg lehet állapítani hogy tuti ez a baja? Ezt a partikel filtert 172 ezernél megéri tisztítani vagy hagyjam a nyavajába? Ez a turbós cucc lesz a bajom? Üdv. Szabi
Szia! Turbó elektronikád hibás! Megáll a léptetőmotor és ezért időnként elveszti a teljesítményét az autó!
Külön nem cserélhető csak turbóval együtt! Vagy bontott! Lehet repedt a kipufogó csonkod is ezért ment tönkre az elektronika!
(rá áramlik a forró kipufogó gázt) Meg kell nézni! Diagnosztika ára erősen függ hogy csak hibakódokat olvasol (jelen esetben igazán sokat nem ér) vagy hibát keresel összefüggések alapján és megmondod mi okozza ezt a 6-7 tárolt hibát)
172 ezer km van benne. Elárulod hogy hol laksz? Én is 300 km-re vagyok Bpesttől. Amúgy a motorom igen jónak mondható. Nem fogyasz extra sokat sem. Város 9-10 liter. Németből van behozva az autó. Szerintem ezt a filtert megpróbálom kitisztíttatni. Hol és mennyiért újítják fel? Ha még is kellene. Üdv. Szabi
Mennyi km van az autodban?A legkomolyabb diagnosztika sem egy emlitesre melto tizenezres tortenet.A partikelfilter itthoni mosasa az arra kitalalt szerrel is,siman csak egy ertelmetlen nulla pamacsolas(tudom mirol beszelek).Az enyemet masodjara felkuldtek Budapestre(300km) ,pedig van egy par profinak mondott bmw szaki a kornyeken.Ha ok a reszecskeszurorol megallapitjak,hogy ujjithato,akkor garanciaval csinaljak.A csak varosi hasznalat mellett iszonyatosan karos a napi rengeteg inditgatas,es ami talan a legfontosabb ,nem problema,hogy diesel oda kell verni neki surun amennyire engedik az utviszonyok es az auto,az a legjobb adalek neki.Egy egr-intercooler-szivosor-reszecskeszuro tusztitas nem ablakon kidobott penz 150e km-tol.
Lassan eljutok odáig, hogy utána járjak a néha előforduló teljesítményvesztésemnek. Ugye én még bízok a részecskeszűrő tisztításában és van is aki itt felém megcsinálná de még mindig nem tudom mi a jó tisztító anyag??? Mindenki mást beszél! Feleslegesen nem akarok pénzt kidobni.
Christs!!! Te írtad, hogy a tizenezer ft-os lötty rossz. Akkor mi a jó?????????
Ma elmentem egy számítógépes diagnosztikára. Gyújtás alatt kiolvasták a hibakódokat.
525D E60
Ez jött ki: vezérlőegység-diagnosztika BMW DízelEDC 16C1.5 hibatároló
4530 Töltőnyomás szabélyozás Töltőnyomás túl kicsi
4A03 Tápfeszültség ellétás 15 kapocs 15 jelü pont jelét nem kapta meg
4262 Izzítógyertya 6. henger szakadás
41AB Töltőnyomás érzékelő Az elért nyomás túl kicsi
4677 Fojtószelep-állító Mechanikus hiba
Vki tud véleményt írni?
Tehát az a gondom, hogy sokat járok városban és többször előfordul, hogy el kezd gyengébben menni, nem úgy húz. Aztán meg jól megy. Pl. 2 napja nem is csinálta.
Nem szeretnék feleslegesen sok pénzt kidobni az ablakon ezért kérdeznék benneteket mi a sejtésetek?
Mindenképp vigyétek el egy szervizbe (VÁSÁRLÁS ELŐTT) bevizsgáltatni az autót. (Ha a tulaj nem megy bele az autó felejtős és ti válasszatok szervizt)
Én nem rég vettem egy E61 530d-t:))
10- 30 k FT-ért bevizsgálják- lehet, hogy autónként kicsit sok de legalább nem estek pofára (bocsánat a kifejezésért, de az öröm hamar ürömmé változik: hamar összejön a milliós szervízköltség)
Lehetőleg magánszemélytől vegyetek.
A km-re nem lehet adni, maszibmw ebben profi talán vele vegyétek fel a kapcsolatot.
Sziasztok.Mindent tudnak buheralni sajnos.En 197000km-nel masodjara tisztittatom a reszecskeszurot,mivel elsore csak osszepamacsoltak ezzel a tizenezer forintos lottyel.Szervizkonyv is fontos ha nincs is vezetve mar reg.Automatanal figyeljetek hogy valt fel ( nem bizonytalan valtasok elott),nem olajos a valto.Figyeljetek nincs kip.szag a motor ill. utasterben.Ha a kipufogo nem femtiszta ki van utve a reszecskeszuro,ami egyebkent 2-3szazezer km korul mar nem kimondott hatrany,problema.Sokat kell probalni(rossz uton is),akar 30-40 km-n (elso lengescsill.50000/db),kozepso computer kifogastalanul mukodjon+cd radio(kisseb lefagyas is 2kiloba fajhat=fejegyseg.Minden mukodjon,es me vilagitson semmifele hibavisszajelzo(plana a menetstabilizatore)Fogyasztas 9korul van atlagban,de a BC-vel ne foglalkozzatok mit ir.Motorolaj szintje es allaga(nem e gazolajos).Na meg huzzon rendesen.De innen a forumrol Steeef vagy Maszit keressetek,ok vagjak piszokul.Egyebkent en mar tul vagyok a sok tipushibajan,de osszesegeben azt mondhatom,hogy jo autok csak nem szeretik a csak varosi tatas hasznalatot.