Örülök, hogy van ez a topic, és remélem, hogy sokáig életben is marad. Sajna nem sok használható dolog van a magyar weben eben a témában.
Én mindig szerettem biliárdozni, de eddig csak a jó öreg 'kocsma' szabályok szerint lökdöstük oda-vissza a golyókat. Mostanában kezdtem el igazából foglalkozni a játékkal. Ezügyben szeretném a segítségeteket kérni, nem tudjátok, létezik valamiféle oktató könyv, vagy a neten valami használható oktató anyag (visszahúzás, terelések, stb.)? Bár tudom, hogy ezt elméletben nem igazán lehet tanulni, de csak segítség lenne ez is. :)
Na, tegnap nagyon jól ment a játék. Egyik barátommal játszottam, akivel minden csütörtökön játszunk jó néhány partit a Lurdy házban. Játszottunk négy órát, abba belefért két 20 győzelemig menő parti. Kétszer nyertem 20:4-re. 8-as játékot játszottunk, és a srác sem játszik rosszul, de tegnap max egy hibát csinálhatott a partikban és vége is volt. Volt jó néhány lepakolás is kezdésből, szóval meg lennék elégedve, ha ez lenne az átlagos játékom. :-)))
Hát nekem nincs :( Beleadok apait-anyait, ráfexek a dákóra, röppennek a golyók, áltlában megy is el, de tuti módszerem nincs. :) Pláne, hogy még a fehér is jó helyen maradjon ( el is szokott néha menni :( )
Azt tudom, hogy a jobbak tudnak úgy kezdeni, hogy az 1-es a középsőlyukba nagy %-ban megy el
Nem tudom Ti hogy vagytok vele de Én még mindíg nem jöttem rá( tudatosan kezdeni 10-ből 10-szer) hogy kell 9-ben úgy kezdeni hogy az jó legyen. menjen golyó és szét is szóródjanak az asztalon. Nektek van valamiféle javaslatotok?
A trükk az, hogy felrakásnál pici szivacsdarabokat kell rakni a golyók közé ;-))
Tegnap voltam egy másik barátommal, ő meg engem ver el mindig, nekiis vagy 2-3-szor ment el kezdésből, tehát amikor én raktam fel! ;-) (nekem is összejött vagy kétszer, és tegnaptól klubdákóval kezdek, meghallgatva a tanácsokat)
Nekem is több kedvencem van. Természetesen köztük van Davis. Tud mindent, amit erről a játékról, és ami a legszenzációsabb, ahogy tudja vinni a fehéret a sziínesek között a jó helyre.
A másik kedvencem Drago. Lehengerlő a gyorsasága és a lazasága, sajnos rég láttam már játszani, mostanában nem nagyon megy neki. Kezdetben nagyon nem volt szimpi, de egyre jobban bírom Pagulayan-t. (azért még nem kedvencem :) ) A német poolosokat meg általában nem szeretem, elég unalmasak.
A "nagyobbik fajta asztalról" meg O'Sullivan a favorit! :)
Sziasztok!
M3 kolléga úgy látom nem dicsekszik vele, hogy elvertem valamelyik nap :)))
Szerencsém volt ez tény, és neki meg nagyon nem ment. Viszont a kezdéseivel az őrületbe kerget. 10-ből egyszer elmegy neki a 9-es. Félek már odnézni is, mert látom hogy csorog a luk felé, akkor legszivesebben odarohannék és kivenném és hozzávágnám :)))
Hozzá kellt enni, hogy jól kell felrakni is, és hát olyankor ugye Én rakom amikor Ő kezd. Nekem még eddig talán 1-2 alkalommal ment el, amikor Ő rakta fel, tehát ez azt jeletni:
- Én nagyon tudok felrakni
- M3 nem tudja azt a 9 golyót normálisan felrakni
De mindegy is, mert végre sikerült megvernem, hosszú ideje böjtölöm én ezt.
Ki volt aki kezdhetett volna, de nem ezt választotta? :-O
Egyébként ahogy én kezdek..., (TamZoli sírva szokott röhögni) talán nekem jobb is lenne sosem kezdeni. Úgyis ritka ha valaki kezdésből pucol, akkor meg lesz lökésem és legalább "párat" már elrakott. :-)
(olvastam a hozzászólásodat, de mivel és a s2-n nem láttam, nem voltam teljesen képben).
Egyébként más lehetősége tényleg nem volt, és nagyon szépen oldotta meg. Nagyon tud szlalomozni a fehérrel a szinesek között (nemhiába, hisz 15 piroshoz és 6 szineshez van szokva egy picit méretesebb asztalon ;-) ) Kezdeni valóban nem túl szenzációsan kezd, de azért szerintem eltúlozzák egy kicsit "szakértőék"...
Én láttam most és vasárnap is a S2-n erre írtam, hogy:
Davis hihetetlen megin +csinálta ezt a hosszú lövését mint múltkor de most nem jött ki úgy a tempója mint a 8-ra.A kiszállója sem volt semmi de szerintem tök logikus volt hogy megpróbálja : szar 1-es onnan lehetetlen kettes.
Látta valaki most a sport1-en Steve Davis szenzációs kiszállóját? Rendesen meglepte vele Morrist! :) Őrület, milyen ötletei vannak! Mindig élmény nézni őt! :)
A választ nem tudom, de én is szívesen néznék 8-ast, meg 14/1-est, de azt hiszem nem fogunk látni. A profik között a 8-as nem olyan népszerű, a 14/1-es meg nem annyira TV-re való, mint a 9-es. Külön jól jön nekik ez a sok rövid parti, nyomhatják a sok reklámot. :(
Nem tudom, hogy vagytok vele de én szívesen néznék 8-ast, 14/1-et vagy akár karambolt is a S tv-n. Egyszer leadhatnának egy ilyet a változatosság kedvéért,azért, hogy lássam hogy művelik a profik ezeket a játékokat. Amellett, hogy szeretem a 9-est.
Engem az is nagyon bosszant, hogy mindent ilyen késve adnak le. Azért sokat dobna 1-1 közvetítés "izgalmassági fokán", ha friss tornákról lennének leadva (neadjisten élőben adnák!) Nekem úgy rémlik, hogy a 2003-as pool VB-t még így adták. Voltak élő meccsek, de ami nem élő volt, az is 1-2 napos. Régi szép idők.
Na de nemsoká élő snooker! ;-))
Engedjétek meg, hogy magamhoz ragadjam a 100. hozzászólás lehetőségét! :)Remélem még hosszú jövő előtt áll a topic, hátha lesz több látogatónk és pörgősebb témáink is!
Igen a közvetítés hagy kívánnivalót5 maga után. Fel lehetne dobni talán azzal ,hogy érdekességeket " mesél" a Laci pl.: a történelem legemlékezetesebb meccsei stb. a kommentátor meg nem mond ökörségeket. Erröl jegyezném meg , hogy a tempólökés után mindíg elmondja : még soha senki sem adta át a kezdés jogát ha megnyerte a tempólökést. Én tudok egy ilyet mondani kiváncsi vagyok ti tudtok-e? Közvetítette a S1.
2005. január 11.
23:30 Biliárd. World pool league, 18/7. rész
2005. január 12.
23:30 Biliárd. World pool league, 18/8. rész
2005. január 13.
23:30 Biliárd. World pool league, 18/9. rész
(zárójelben jegyzem meg, hogy egy kicsit unalmasak ezek a pool közvetítések, nagyon várom már a snooker welsh opent a eurosporton. Nem kell már sokat aludni :) )
Nem hiszem hogy házilag készített dákók volnának ezek simán valamiféle noname dákók Taiwan-ról.
Anélkül, hogy bármiről lebeszéljelek, vagy rábeszéljelek. Szerintem nem éri megvenni a hatezres dákókat, mert ez is olyan termék mint az óra: húszezer forintig minden óra úgyanolyan a 599 FT-os és a 17999 Ft-os. Ez a határ a biliárdkákóknál szerintem Tizenegypárezer forintnál kezdődik. Magyarul a 1 részes pool dákó (kocsmai) Fekete 12mm csavaros semmivel nem rosszabb mint a 2 részes pool dákó (juhar) Kék 13mm ragasztós.De ha nem akarsz kifizetni ekkora összeget egy dákóra akkor sincs semmi baj mert 6000 forintér kapsz egy kétrészes pool dákót amivel el lehet kezdeni tanulgatni.
ha venni akarsz dákót akkor érdemes elmenni a snooker2000 kft-hez ott lehet mindent kapni ami biliárd. a kiszolgáló hölgy egy kicsit morozus de meg tudom érteni a sok setét aki betéved... ott lehet dákót kapni 900-200.000 FT-ig.
A saját dákót érdemes személyesen megvenni de ha netről akarsz rendelni akkor : snooker2000 kft, novo-parts kft, biliárdbolt.hu, billiárd Art Studio kft.
Sziasztok!
http://www.billiard-art.hu/kereskedelem/biliard/kellekek/d%E1k%F3.htm Ezen a honlapon ha jól értettem házi készítésű dákókat kínálnak. Én a 3 hatezres közül gondolkodok valamelyikben. Valakinek van esetleg tapasztalata ezzel a céggel, illetve a termékeikkel kapcsolatban?
Köszönöm.