Ha egyenes dolgot szegtek (falikép, takaró), akkor miért ferdepántot használtok? Vagy én nem olvastam el rendesen? szerintem telejesen felesleges a ferdepánt, én simán szálirányban vágok csíkot, így rögtön van egy 140 cm (jobb esetben) hosszú csíkom.
Hogy érted, hogy túl közel? Evvel a módszerrel van olyan rész, ahol valóban kis szakaszok jutnak két toldás közé. Én pl. ezért nem szeretem.
Én a magam részéről az anyagom egyik felénél vágok egy 45fokot modnjuk a sarkától 20 cm-re, aztán onnan kezdve vágom a ferdéket sorban. Aztán egy hosszú, egy rövid toldva, hogy közel egyforma hosszúak legyenek. ezeket kisebb holmik szegésére használom (táska nesz.), a maradékot meg befűzöm egy szalagba, ott lóg a polcom oldalán (mindig van egy kis atrtalék valami színől). Ha faliépet vagy takarót szegek, akkor hosszabb csíknál kezdem, hogy ne legyen benne túl sok toldás.
Írtam mailt a pólókkal kapcsolatban. Van egy csomó!
Lányok!
Ha még emlékeztek rám, és van jelentkező, a karcagi táborra 1-2 utast én is szívesen felvennék hétfőn reggel. Sajnos csak odafelé tudom felajánlani, mert korábban el kell jönnöm.
A férjem csak a kovács és lakatos munkákhoz nem ért, azon kívűl mindenhez.Valszeg ezt a barkácsolást ki fogja hagyni, bár azt mondta egy internetrő letöltött fotó alapján, hogy majd gondolkodik.Ez nála elég sokáig szokott tartani, de többnyire megoldás a vége. A gombostűs módszer is tetszik, azzal még jobban lehet játszani a szélességekkel. Ma azt hiszem újra csinálom a tatabányai táborba készült ferdepántot, amit a négyzet-rombusz-szalag lesz belőle módszerrel készítettem. Nem lett szép az első, lehet hogy valamit nem jól csinálok, nekem túl közel kerülnek a varrások egymáshoz. Vagy másnak is?
Én itt dícsérem az anyagaidat ész nélkül,hátha rohansz a postára,hogy elküldd nekem, te meg nemhogy nem válaszolsz, de még el is árulod,hogy nem tudsz mit kezdeni vele!!!! :o)
Nekem is van sokféle méretű ferdepántkészítő ketyerém,de mégis ezzel a gombostűs megoldással készítem a ferdepántot.Sőt újabban már le sem vasalom. Nem sok értelmét látom.
Ha mégis vasalom,a ketyeréshez nem elég a két kezem. Valahogy a gomdostűst könnyebb egyedül vasalnom.
Én lennék ügyetlen? (Csak költői kérdés,kérlek ne válaszoljatok!!!)
végre sikerült előbogarászni a fényképezőgépet, szóval amit réges régen igérgettem Kállószilvi féle kitűzőkém ilyen lett készen :D csodameglepi volt amikor kibontottam, Szilvi tényleg nagyon ügyes vagy, köszönöm szépen a személyes kivánságteljesitést.
Dereng,mintha nemrég valaki felemlegette volna 36Évi gombostűzős-vasalós verzióját,ami állítólag van olyan jó,mint a gyári cucc és nem kell hozzá semmi.Érdemes visszakeresni.Én még nem próbáltam,de többen dícsérték már.
Ez nagyon jó hír, reméljük a kezelés is hatásos lesz. Tiszta szivemből ezt kívánom Fanninak. Végülis mi lett a takaróval, sikerült eladni? Lehet hogy szó volt róla csak én nem figyeltem?
Koszonom az ertesitest amit oromkonnyek kozot olvastam, hiszen Fanni egy boldog orajaert en is illetve mi is hozzajarultunk (mindezt csak remelem, mert nem tudom mi lett a mi block-unk vege, hova kerult es, hogy valoban tudtunk vele segiteni) Fanni csak elore es kitartas... Sok szerencset.... Ha kell van meg leveles block, vagy csinaljunk meg egy kort?