Keresés

Részletes keresés

aromo_ Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2292
szasztok :-) nem haltam meg, dolgozom mint gép, kicsit túlvállaltam magam :-( olvasok, de nem írok (csak lefekvés után reagálok magamban a hozzászólásokra).

Fish! Részben egyetértek blade_hu-val, nem árt "szakember" bevonásán gondolkodni (nem mintha bárki többet tudhatna a dologról mint bárki más, de egy normális szakembernek talán van tapasztalata és adhat tanácsot.) Szerintem az a fontos, hogy ne ragadjon el senkit a lelkesedés és ne próbáljátok "meggyógyítani" a lányt - ugyanis nem értetek/értünk hozzá. Ha gyógyítgatásba kezdtek az kuruzslás lesz és nem vállalhatjátok érte a felelősséget! (A szakember is kuruzsolni fog, de ő már valszeg sokszor csinálta.) Félre ne érts! Beszélgetni kell vele, de ne akarjuk megoldani a problémát helyette, mert nagyon könnyű a gyógyító/guru szerepébe észrevétlenül átcsúszni és akaratlanul is a saját nagyszerűségünket ápolgatni, "hogy milyen jó fej vagyok, segítek..."

Szóval beszélgetni, meghallgatni és nem kísérletezni se szerrel, se módszerrel. Ha közülünk valakikkel találkozik az lehet jó is meg rossz is - mi is alaposan össze vagyunk zavarodva ha elismerjük, ha nem. (Ez persze sokkal előremutatóbb állapot mint nem összezavarodva lenni!) Szóval találkozás esetén nehogy a saját káosz átadásának/elemezgetésének hibájába essetek!!! A lánynál van a megoldás, egyedül nála, és a legtöbb amit adhatunk az az, hogy együttérző, megértő és inspiráló közönsége leszünk annak ahogy kimászik az egészből. Ezt megtehetjük személyesen (taliról email jöhet), itt a listán, vagy az esti imánkban...

Semmiképp ne akarja senki saját homályos vagy kevésbé homályos eszmerendszerébe beilleszteni a történteket és azt a lányra kényszerítve ilyen-olyan megoldásokkal előállni. (Ezt csinálná minden gázos pszichiáter... a jók nem.)

na, ölellek benneteket: aromo_

PS.: Bocsánat a felszólító és a kijelentő módokért :-) Rég használtam ennyi felkiáltójelet.

Ötlet: menjünk ki a hétvégén egy kicsit a napra, gyere te is, FISH és jöjjön a lány is. Szigorúan tisztán üljünk le a fénybe, támasszuk egymásnak a hátunkat és ne pofázzunk sokat :-) Egyikőnk sem tud semmit (aki azt hiszi, hogy tud az téved, persze gondolatokkal játszani jó móka és kell is néha :-) viszont velünk született képesség a szeretet. Mindig segít.

danima Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2291
Jung rulez! :-)))

Előzmény: Jungfrau (2290)
Jungfrau Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2290
Kedves Egészségetekre:

Two young guys were picked up by the cops
for smoking dope and appeared in court on
Friday before the judge. The judge said, "You
seem like nice young men, and I'd like to give
you a second chance rather than jail time. I
want you to go out this weekend and try to
show others the evils of drug use and get
them to give up drugs forever. I'll see you
back in court Monday."
Monday, the two guys were in court, and the
judge said to the 1st one, "How did you do
over the weekend?"
"Well, your honor, I persuaded 17 people to
give up drugs forever."
"17 people? That's wonderful. What did you
tell them?"
"I used a diagram, your honor. I drew two
circles like this...
_
/ \
| | O
\ _ /

and told them this (the big circle) is your brain
before drugs and this (small circle) is your
brain after drugs."

"That's admirable," said the judge.

"And you, how did you do?"(to the 2nd boy)

"Well, your honor, I persuaded 156 people to
give up drugs forever."

"156 people! That's amazing! How did you
manage to do that!"

"Well, I used a similar approach. (draws two
circles)
_
/ \
O | |
\ _ /

I said, (pointing to the small circle) "This is
your butt hole before prison..."

Gjunior Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2289
Hali!

Szerintem, az Egyház csak a Célt tűzte ki, az Utat, az egyén Hite határozza meg. Az egyház, mint intézmény, évszázadok óta hátráltat a fejlődésben, ugyanakkor elengedhetetlen.
Mivel a Hit az, -szeintem- ami az Utat, vagyis az Életet meghatározza, alakítja, az Egyház csak a halál felé terelhet, hisz az ő hatalma ott érvényesül igazán. De nem terel. Az Egyház maga a halál. Évszázadok óta. Egy intézmény, ami rendszerezi az egyén Hitét, úgy hogy egy célja van, a Halál. Továbbá az Egyház nem szereti, ha a "bárány", "eltéved". Ha az egyén nem az Egyház befolyása alatt éri el célját, a Halált, akkor annak hitét sem ismeri el. Már az egyénét az egyház.

Ez most valszeg zavaros. Bocsika! Remélem senki Hitét nem sértettem!

Póló hétvégén. Megéri a várakozást!

A TV2-s csodát télleg leírhatná valaki, aki kedvet érez hozzá, én se láttam. Köszike! :-))

Este benézek.

gjunior

Előzmény: Köpcös (2287)
blade_hu Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2288
lehet hogy baromságot fogok mondani és mindenki lehurrog, de van egy olyan pont amikor barátság és jóindulat már nem segít a lányon!!! Gondolkodásra ajánlom valamiféle szakember bevonását, legyen az valami drog-stopos (vagy milyen), vagy akár pszihológus, szakorvos segítségének igénybevételét...ha nincs ismerős ilyen, akkor esetleg a topicban kürtöld szét, hogy kinek van... 1000%-ra tuti vagyok, hogy valakinek aki írja vagy olvassa a topicot van!!!

Félre ne értsd halacskám, nem te vagy a kevés, hanem megítélésem szerint a probléma nőtt túl rajta(d)...
:((((((((((((((((((((

Előzmény: FISH (2269)
Köpcös Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2287
Hali !

Erről eszembe jut az egyházakról felépített gondolatom. Szerintem minden egyháznál ua. a cél, csak más az út. Innen meg simán el lehet jutni az álatlad említetthez. Bár én ikább úgy mondanám, hogy a halál a végső cél. Sajnos mindannyian meg fogunk hallni, addig viszont járjuk az utat, mi több járjunk végig annyi utat amennyit csak tudunk. Akkor jó célba érni, ha megtetted az út nagy részét. Ha esetleg el is tévedtél, még nagyobb öröm a célba érés.

Télleg mi a véleményetek az eutanáziáról ? El lehet vajon venni egy ember életét, ha ő is úgy akarja ?

Mi volt a TV2-ön ? Kérlek kicsit bővebben is írjátok le. Mit "nyilatkozott" blackhole ?

Köpcös

Előzmény: blackhole (2278)
blackhole Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2286
Lehet, hogy minden cél 1 kis halál, de én csak az út=haladás, cél=megállás
dolgot alkalmaztam az életre és a halálra, teljesen globálisan.

Asszem az átlökés az még nincs, mivel a megfelelő körülmények hiányoznak,
a meglevő körülmények meg badtripet okoznának.

Előzmény: doodoo (2284)
blackhole Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2285
Huhh, mire megértettem!

Az én elméletemre miért nem reagáltok? Vagy szóltok le, hogy eztet már felfedeztétek.

Csak mer' mingyá megyek offline, mert a telefonszámla.

Előzmény: doodoo (2283)
doodoo Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2284
Szia blackhole!

Ha mész az úton, akkor élsz, ha megállsz, akkor érted el a célod... a halált. :) Egészen addig, amíg valaki hátulról tovább nem lök. :)

Minden cél csak egy kis halál, létezésed meg nem szüntethető feketesége, amelyben ott vibrál az örök akarat "apró" kis fénye.

Előzmény: blackhole (2278)
doodoo Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2283
Szia FISH!

Olvastam barátnőddel kapcsolatos aggályaidat.
Amit leírtál, az alapján azt látom, hogy a lány Téged választott "tanítónak". No persze ehhez Te is kellesz, de gondolom a hajlandóság megvan Benned...
A segítségnyújtás az, amikor "kölcsönadsz" a tanítványnak valamit, amit ő szeretne/akarna, de önerőből még nem tud megvalósítani. Ehhez neki bizalom, Neked pedig az a valami (főleg pozitív értelemben vett ego) szükséges. Ő az, aki meghatározza, mit szeretne, Te pedig megmondod neki, ezt milyen úton-módon tegye meg. Mint egy fáradt ember, aki se gondolkozni, se járni nem tud, de érzi/tudja, hogy a mostani állapot nem jó neki. Te vagy a kezdő-gondolat, de a cselekvést neki kell megtennie.
Nehéznek és felelősségteljesnek látszik. Nehéznek valamikor nehéz, de pont a felelősség az, amit neki kell vállalnia tetteivel... szépen rá "kell" ébreszteni, hogy neki is van ego-ja: példamutatással át lehet adni ilyenformán ego-t (önbizalmat, stb.)

Javaslom, hogy empatikus képességeidet használd arra, hogy megértsd, mi az, amiben szenved. Ha megvan a változtatáshoz az akarata, akkor szimplán el kell mondanod neki, hogy mi az, amit tegyen és mi az amit ne... egészen addig, amíg viszonylag önállóan is képes létezni (vagy tudatosan akar valakivel együtt létezni - "két félből nem lesz egész").

A szavak teremtő erejűek... a gondolatok és érzések teremtődnek meg általuk. Hiába gondolkozunk vagy érzünk, ha ezt valóban át akarjuk adni, akkor addig kell lehozni, amíg a másik fél meg nem érti. Ez a szint pedig általában a szó. A szavak által hatunk egymásra, és ez nem egy szégyelnivaló dolog, egyszerűen ez van. Ha a barátnőd el akar valamit, illetve egy pontosan körülhatárolt valamit akar elérni, akkor pontosan ilyen körülhatároltan kell megfogalmaznia a mondanivalóját. Ha pedig nem akar elérni semmit, akkor pedig minél inkább csendben kell maradnia (minden síkon). De mivel valamit kezdeni akar magával (és így mással is) a lány, ezért fontos a szavakat megtanulnia.

Egy Utazás során lehetséges megtapasztalni a beszéd, a rezgések világát. Hogy a Hang belülről jön, és nem a hangszálaktól indul el. A világos gondolatok, tiszta ego világos/tiszta beszédet szül. A gondolatok és beszéd kialakulása közötti folyamatot az "idő" nevű látszólagos fogalom alkotja, de ez mélyebben beleáskálva csak megfelelési kényszer - önmagunknak vagy a világnak. Minden igaz, amit kimondunk, de természetesen nem a teljes igazság. Ezeket tudatosítva sokkal könnyebben és folyékonyabban lehet beszélni.

A beszéd végső soron az a folyamat, amikor az érzéseinket (mint egy végtelen masszát) gondolatokkal megfogalmazhatóvá korlátozzuk. Mint egy ZIP-csomag, amit aztán nagyjából ugyanúgy csomagol ki mindegyik hallgató... az eredmény kissé különböző lesz, mert más a "program-verzió", és a verziószámbeli különbséget az ego-k különbsége adja.

Nem akarom teleírkálni a topicot ilyen jellegű dolgokkal... ha valami konkrét kérdésed van, akkor írj (vagy ide, vagy emilben)!

Előzmény: FISH (2271)
organic Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2282
Abban a reményben, hogy tudok segíteni.
És ha én nem is akkor tudok magamnál jobbat.

Egy találkozást mindenképp megér.
Meg kell tanulni beilleszkedni ha új helyre költözik az ember.

Előzmény: danima (2280)
danima Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2281
Mi a helyzet pólóügyileg?????
danima Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2280
org tesó,

szerinted segíteni tudsz neki, vagy csak kiváncsi vagy rá?

--:) danima :(--

Előzmény: organic (2279)
organic Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2279
Szeretnék találkozni vele.
Szerinted lehetséges?
Előzmény: FISH (2271)
blackhole Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2278
Már 2 old. szöveg eszembe jutott, csak elfelejtettem.

De a lényeg megvan. Reggeli után altató/feldobó bevéve (reggeli-ig
vagyok ébren, utána alszom).

Megvilágosodtam.

NEM A CÉL AZ ÉRDEKES, HANEM AZ ÚT.
A CÉL A HALÁL, AZ ÚT AZ ÉLET.

Ha már rájöttek elöbb, akkor bocs. :))
De én vagyok a topic transzparense a népi médiában.
Persze a tripes hozzászólásom nem teccett már nekik annyira.
Meg a nagyisti elbaszta, és általam beidézetttet olvasott föl
mint az én szövegem(baz+, lapos a billentyűzetem, sőt inverz, befelé vannak a keyek)
Meg a zabcugISM embere is mellébeszélt és HAZUDOTT!!!! a kurva annyát!
(bocs ez most rámtört)

Mellesleg mielőtt felléptem, elfelejetettem elindítani a firewallt. Paranoia ment!!

Hahh, éljen az anyag, éljen a termelő, éljek én. ;)))

bllakkhól@testing

Resistance Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2277

¦)
Előzmény: Pavarottis infarction (2274)
danima Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2276
Hova lettél Kopci!!!!??
danima Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2275
Valaki ecsetelni??? :-)))

danima

Pavarottis infarction Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2274
Hát én reggel elkaptam a TV2 reggeli műsorát. Kissé későn keltem. Próbáltam magamhoz térni. És milyen nevet hallottam meg először:BLACKHOLE.
Szóval kedves barátaim:már a televízióban is felolvassák a mi kis csapatunk hozzászólásait. Mondjuk erről a topicról nem volt szó. (vagy még mielőtt bekapcsolódtam volna)
A műsorvezető csaj felvetette a holland példát jóként emlegetve:). KEZITCSÓKOLOM!!!:))

Hajrá!!!

3,14

Előzmény: blackhole (2267)
CaMeL Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2273
Majdnem voltam, csak az eső megtévesztett, és inkább kihagytam.
Én is azt hallottam hogy király volt.
Egy srác beleugrott a tűzbe, szánt szándékkal...már jól van, kicsit megégette magát. Utána azt mondta hogy semmire nem emléxik.

aromo_ eltűnt.?

CML

Előzmény: FISH (2269)
FISH Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2272
DaveG,

:))))
Programunknak azt a címet adnánk:

"Szelidítsük meg a Grizzly-ket!"

Előzmény: DaveG (2270)
FISH Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2271
Ja igen, amit elfelejtettem megkérdezni:
-Van valakinek valami ötlete a lánnyal kapcsolatban? Nagyon szeretném valahogy "kirántani", vagy legalábbis ehhez segítséget nyújtani. (9 hónapja van ebben az állapotban, nevezzük depressziónak, de én nem igazán annak látom. Teljesen nyitott mindenre, minden információra, és jelezte, hogy igényli is, hogy meséljek. Megvan benne a maximális élniakarás is, és a változtatásra való hajlam és akarat. Mindez szerintem a depresszióra nem jellemző. Látom,hogy az agya folyamatosan jár, és mindig képben van, de beszélni nem tud, csak nagyon taglaltan és keveset.)
DaveG Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2270
:))

Aztán sírva borulnának egymás vállára, és miután kipityeregték magukat, vad szeletelésbe kezdenének, és mindenkire mosolyognának :)

Előzmény: FISH (2268)
FISH Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2269
Tegnap nálam járt az a barátnőm, akiről már az alábbiakban meséltem, tudjátok, aki halásztelken megrémisztett. Igen súlyos állapotban volt, az aggodalmam mégsem volt alaptalan. Nem véletlenül nem szólt egy szót sem akkor, mert a beszéd most sem ment túl jól neki. Végülis kb. egy teljes együtt töltött nap alatt sikerült belőle kicsikarnom ezt azt, de nagyon aggódom érte. Úgy fogalmazott, hogy "meg kell váltania" a hangját.
Éreztem, hogy nagyon örül annak, hogy velem van, de teljesen meg van zavarodva. De ami a legdurvább az egészben az, hogy tisztában van vele, hogy meg van zavarodva, és küzd ellene, de nem látja a kiutat. Már a munkahelyét is otthagyta, mert belátta: így nem lehet idegen emberek között lenni. Tudom, hogy már az is sokat jelent neki, hogy valaki (pld én) nem akad fenn jelenlegi "állapotán", és megértő, de nem igazán tudom, hogyan segítsek neki, pedig nagyon szeretnék, mert látom, hogy szenved ettől a helyzettől.

Más. Járt valaki szombaton Bugyin? Állítólag nagyon cool party volt, (halásztelek anno.)és lesz folytatás is....

FISH Creative Commons License 2000.05.24 0 0 2268
Nagyon Jó! :))))

Mi meg lányok beöltözhetnénk barbie-nak, mától kezdve minden nap szoli, (bár az lehet, hogy nem lesz elég)felvesszük a legszűkebb melltartónkat, és beállunk az álgrizzly-k mellé, hogy teljes legyen a kép. :) Együtt osztogatjuk a puszikat és a lufikat.
Szerintetek az igazi grizzly-k mitgondolnának? Nem értenék... "Hogy lehet, hogy olyanok mint mi, de mégsem? O, óóóó. Lehet, hogy inkább így kéne viselkedni? Most ez a menő? Pedig én sokkal jobban szeretek kötözködni!" És kezdődne a meghasonlás, meg a skrizofénia :)))

Előzmény: Jungfrau (2266)
blackhole Creative Commons License 2000.05.23 0 0 2267
Jungfrau, plz. gyere át a 9017658ba, mert drogról van szó online (csigateve fórum)
Jungfrau Creative Commons License 2000.05.23 0 0 2266
.
Az lenne a legtutibb, ha mindenki elmenni gyorsan valdizni és jól felpumpálnánk magunkat etyekig, aztán beöltöznénk grizleenek és majd jól meglepnénk a társaságot, hogy a legcoolabb arcok azok a nagydarab, kigyurt állatok voltak akik mindenkinek puszit küldtek, ölelgettek és meghivtak egy lufira : )))
.
Előzmény: blade_hu (2260)
blackhole Creative Commons License 2000.05.23 0 0 2265
Ezt a kérdést miért én kaptam? IMHO legfeljebb jó sok sztorit
meg új szót oszt6sz + velünk, ha a tárcád bírja az iramot.
Szerencsémre nekem nincs is pénztárcám, így nem is fizetek
semmiért :))) (ha érted mire gondolok)

Feldobás: én az alkoholtól csak depresszálok, de hát nem
66 mindenkire ugyanúgy.

Előzmény: SATURNEMBRYO (2238)
blackhole Creative Commons License 2000.05.23 0 0 2264
Miért tennénk ki a napra? Megeszik a csókák, aztán ott
keringenek a város alatt.

Lakkozott keksz

-X, ültesd le y-t!
-Halló, rendőrség?

A magyarok szilaj pusztai kretének voltak.

NiHiL '98

danima Creative Commons License 2000.05.23 0 0 2263
blade, csak annyit tudsz tenni, hogy kikapcs proxi az IE settingsben.

--:( danima ):--

Előzmény: blade_hu (2262)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!