Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Az összes ventilátort kicseréltem újra, nem zörögnek. Az SSD-k előtt HDD-k voltak használatosak, azoknak működés közben van hangjuk. Na ilyenből van benne kettő. És mielőtt megkérdeznéd, azok se dögledeznek, a HDsentinel 100/100-asnak mondja őket.
Ez elég furcsa. Modemcserekor nem módosul semmi olyan dolog, amitől a meglévő PPP kapcsolat ne működne. Ami változhatna, az a jelszó, felhasználónév, amiatt sem kéne új kapcsolatot létrehozni. A beállításoknál ne nyomkodj el semmit. A kapcsolathoz hozz létre parancsikont, és azt húzd be a start menü/minden program/indítópult mappába.
Van egy ADSL-kapcsolatbeállításra vonatkozó kérdésem.
Elromlott régi ADSL-modem helyett újat vettem, de utána új kapcsolatot kellett létrehoznom a varázslóval, mert a régit nem tudta beéleszteni.
Addig minden oké, hogy a kapcsolat létrejött. [!!]Ez a kapcsolat viszont nem automatikus, mert minden egyes UTP-kábel rádugáskor vagy minden egyes rendszerindítás után az értesítési területen lévő Szélessávú kapcsolat ikonnal kell a kapcsolatot beélesíteni, mert ezt a internetre történő rácsatlakoztatást az oprendszer nem végzi el automatikusan.
KÉRDÉS: Hol, melyik pipát kell átállítani ahhoz, hogy az oprendszer önmagától automatikusan ismerje fel és csatlakoztassa fel az internetre a varázslóval már létrehozott és hibátlanul csatlakoztatható internetkapcsolatot? (Oprendszer: Windows 7 Home Premium 32 bites.)
Maga a kézi csatlakoztatás mindig eredményes kapcsolatot hoz létre. Viszont... ..
.. ...nem automatikus(!!). -- Eddigi beállítási próbálkozások (sikertelen):
Nekem úgy tűnik, nincs ECC recover, vagy valami más néven van máshol?
Sector gondot nem látok, csak nem értem, miért ilyen púpos a sebességteszt és miért tűnik lassúnak időnként az adatbetöltés.
Didyman:
Úgy tűnik, a gép melegszik, valamiért a ventillátor csak akkor kapcsol be, amikor már nagyon meleg a ház, akkor néhány percig kicsit magas hangon sivítva lehűti, majd ezt ismétli úgy húsz percenként.
...de nekem az EREDETI funkciók kellenek. (Hol) van ehhez egy ...Lock?
Ez a funkció nem billentyűzetről, hanem a biosból érhető el. Ott tudod beállítani hogy hagyományos módon működjenek, vagy a médiavezérlő funkciói éljenek.
SMART alját jó lenne még látni. Amúgy ez mindig lutri. Ezek a Toshibák régiek, mint az országút, ez a példány elég meleg is, nem túl jó az élettartamnak, de valami irdatlan lassú is.
Amatőrkérdés, de nem találtam választ. Azt évtizedek óta tudom, hogy a NumLockkal a jobb oldali blok kapcsolható ki/be, a Caps Lockról is hallottam, DE
vettem egy Laptopot (valami HP, alapgép) és a klavin legfölül van az F1-F12 funkciógombok. Na ezekhez mindenféle médiavezérlő van hozzárendelve, de nekem az EREDETI funkciók kellenek. (Hol) van ehhez egy ...Lock?
Egy tippet kaptunk, hogy a Bankfelügyelet adatait, éves kiadványait kellene megtalálni, de sehol se találják a fiatalok. Furcsa, hogy ilyen adatbázis csak úgy eltűnhet.
Bocs, de nekem a qwerty az alap, es a qwertz az elb.szott egyszulemeny, hogy none herpesz a bal herejere, aki ezt kitalalta. De mar nyilvan reg feldobta a bakancsot, hiszet ezt a baromsagot az irogepektol örököltük. (vicces, hogy ez itt neha magatol javit, szoval ha veletlenul ekezet van, nem en voltam :)
Reszemrol ez hagyomany. Ekezet nelkuli billentyuzeteken szocializalodtam. (no meg regen azert eleg nagy gubanc tudott lenni velük, a HiX az osidokben kifejezetten tiltotta, mert nem birta a rendszeruk kezelni)
A C64-nel nem is volt mas opcio, mint a qwerty, aztán az elso pc-m idoszakaban meg siman lehetett venni angol billentyuzetet bárhol. Most mar eleg nagy kihivas a beszerzes. Foleg, ha esetleg konkret elvarasok is vannak (pl. nagy enter).
A mai napig AT billentyuzetem van (ami elobb ps/2-re alakul, aztán usb-re, ahogy ujabb kepek jottek).
Most világosodtam meg, hogy arra utaltál, hogy könyvelö vagy.
Esetleg tudnál segiteni, honnan lehet elöbányászni 2007 elötti aggregált negyedéves banki adatokat?
Azaz a PSZÁF elötti idökröl kellenének, amikor Bankfelügyelet vagy hasonló gyüjtötte az adatokat, de nincsen nyoma, hogy hova lettek, legalábbis könyvti katalógusokban nincs nyoma, hogy kiadták volna.
Úgy látom, nagyon hardverre koncentráltok, akkor kénytelen vagyok szoftverileg leirni a részleteket.
(Nem röhög, túl vagyok egy most felfedezett 8 éves 5 puttonyos aszún, úgyhogy tiszteljétek az öreget, hogy egyáltalán tud írogatni, pláne éjféltájt. Nya azir.;)
Na kérem alássan, nékem olyan progi kell, ami szépen kezeli a szövegfájlokat csokorban, azaz a szövegfájlt elmenti akármilyen néven, majd hozzád kategóriákat, (amennyit akarok), fontossági sorrendet (1-5 böven elegendö) és ha van, határidöt, valamint egy max. 1 soros cimet, valahogy igy:
Kategória: munka család klub
fontos: 1-5
határidö: (ha van)
Ezek után a megjelenitési lista igy néz ki:
kategória fontosság határidö cim klub 5 ma akkut vinni munka 3 - bumival egyeztetni család 2 ma pendrive sztori
Megjelenitési sorrend állitható kategória, fontosság vagy határidö (ideális esetben ezek kombinációja) szerint növekvö vagy csökkenö sorrendben, jó esetben választható, hogy kategóriánként, vagy összes kategória egyben látható. A cim-re kattintva külön ablakban (szövegszerkesztö) megnyilik a szövegfájl a részletekkel, lehet módositani a beállitásokkal együtt. (Azaz a cim és a fájlnév különbözö kell, hogy legyen)
Na, ilyenre lenne szükségem, lehetöleg portable legyen, csicsa nelkul, nem kell se csatolás, se kép, csak a szövegeimet kezelje. Nem, nem akarok semmilyen határidönaplót meg egyéb marhaságot telepiteni, meg email csatolást meg kutyafasza offiszos integrálási baromságokat.
Egy olyan valamit akarok, ami egy csokorban tudja kezelni a rövid szöveges beirásokat és szükség esetén txt szövegszerkesztövel megtámogatja.
Tudom, palm-on ez egyszerü volt, statikus ram miatt nem volt fájlba mentés, memóriában volt az egész (amikor elem lemerült, bukta volt, föleg psion vagy revo esetében) csak nagyon jó lenne most nékem egy ilyesmi igy, win7-re vagy akár linuxra, ha már dd ügyben úgyis ki kell próbálnom egy live linuxot a közeljövöben.
Na, jójcakát, az aszúról csak álmodhattok, reggel még megpróbálom az üvegbül kiszedni a maréd pár cseppet.
Hogy a bánatba tudom beállítani, hogy nem állítódjon el a billentyüzetem?
Hiába választom ki a magyart, mégis pl. egy újraindítás után az y:z 0:Í. Hiába mozgatom fel, le a 101gombosnál szürke marad az eltávolítás. Pedig szerintem azt kéne törölni, mert annak a tulajdonságainál van fordítva.
Az a baj, hogy mindenféle szopatást kitalálnak a gyártók. A Samsung Note nem tölt csak a saját töltőjével és kábelével, de aztán ezt feladták, eléggé haragudott az Apple...
Az Asus tablet+telefon párosánál csak belassított a nem gyári csatlakozóval. Itt ugye speckó töltő csati is volt, amihez adtak micro adaptert, de csak fele tempóval.
Aztán van ez a plusz láb dolog is, de ez is gyártó, sőt modell függő.
De egy csomó ilyen kábelnél észrevettük, hogy simán a rezezett, alu drót, hajszálvékony változatban a nagyobb baj. Olcsónak olcsó csak nem tölt, de formára passzol.
Janijani, te nem figyelsz... :) Ott van az egér ikon a Vezérlőpulton és a Gépházban is, de ha bármelyik helyen rákattintottam, akkor nem a régi egér oldal jön be, hanem a Mouse & Keyboard Center indul el.
De a problémát megoldottam, a Registryt addig túrtam, míg mindenhol átírtam a duplakatt idejét és ezt a M&K nem írja felül.
Ha a gyári 50 centis kábellal használom akkor kb 1 óra alatt feltölt a telefonom.
Viszont vettem egy másik usb kábelt ami 1,5 méter hosszú, ezzel 2,5 óra a töltés.
Hogy lehet az hogy az adapter (2 Amperes) nem változik, de a kábel (amin ugyanolyan rézdrót megy, csak hosszabb szakaszon) megváltoztatása sokszorozza a töltési időt?
Úgy értettem, hogy a palmon lévő megoldást szeretném látni win-es változatban.
Vagy valami hasonlót, amivel par soros txt fájlokat tudok szépen kezelni, nem kell határidőnapló és egyéb marhaság, ami ráadásul pont azt nem tudja, ami kéne.
Melyikre? M100 és 505 volt, de még Davincim is, amikor rációt láttam benne, de aztán mindig kevésnek bizonyult. Aztán jöttek az iPaqok, de kb. most érte el a mobiltelefon azt, amit 10+ évvel ezelőtt ígértek róla marketingileg :-D http://www.retropages.hu/theme_43palm.html
Most nagyon hiányzik a jegyzetelési funkciója. Egyszerü szövegeket lehetett csak beirni, mindegyiket külön megjegyezte és lehetett pár kategóriába tenni, fontosságot megadni, és azok alapján fa-struktúrába rendezte, állíthattam az aktuális szempontok szerint a megjelenítéseket, mindig az akkor fontosakkal tudtam foglalkozni.
Valami hasonló kéne, de eddig nem találtam ilyet, ha valakinek van ilyen, ne fogja vissza magát!
It is not in the modern settings but is in the Desktop ones for Mouse Properties. If you are like me, even though you specifically request double-click speed and see Mouse Properties open as a result, Mouse and Keyboard Center overrides the choice of tab. The correct tab it should be opening in for that search request is Buttons. Note that there is a slider in there for Double-click speed. Use the folder beside it to check that your double-click speed is appropriate; e.g. make sure that by double-clicking on the test folder icon that you can reliably open and close it.
BTW some Mouse support packages, including Mouse and Keyboard Center provide button customization. So, you could also check there to make sure that you have not reassigned a button inappropriately, or perhaps forgotten that you assigned a different button to be your double-click function; etc. Otherwise, assuming you are using the button that you have left assigned as your primary single-click (AKA "left click") then you would use that for both the double-click speed setting and whatever it is that you are having trouble using a double-click on.
Also, note that there are other options which you may have set which could confuse things if you have forgotten about them. For example, there is an option which allows a user to single-click when they would normally have to double-click. In that case double-clicking would cancel the single-click request and thus result in the symptom that you are complaining about.
Értem én, de a Gépház és a Vezérlőpult ikonjára kattintva a M&K Center indul el, nem ez az ablak jön be.
Asszem az lesz, hogy le kell szednem a M&K Centert, beállítani ezt az értéket, aztán visszatenni. Közben remélni, hogy ha nem állítható benne az érték, talán nem írja felül a már tárolt beállítást.
Mondjuk ha már a Hyper-V jó és bevált, akkor mindegy. Mondjuk virtualizációt kicsit később kezdte el az is igaz, többi mikor miképpen, de nagyobb méretben a Hyper-Vhez nekünk sokkal több erő kellett az üzemeltetés részéről.
Újre lehet telepíteni, de ha egy ilyen jelszó vagy változtatása meghaladja a képességeid, akkor inkább azt is más csinálja, aki tudja is miképpen működik.
Esetleg a saját gép/tulajdonságokról tégy be egy képet, hátha nem is munkacsoportos, hanem tartományi a gép.
mert a hyper-v egy könyvelőbarát virtualizáció én eleinte virtualboxszal próbálkoztam, abban ment egy ideig az első szerverem hát nem volt egy sikeres projekt, tán egy évig húzta aztán próbáltam volna a xen-t, de el se tudtam indítani na akkor beüzemeltem a hyper-v-t, azóta nyugalom van és békesség
Egyik cégtől, mert agyamra ment a hülyeség és sokat basztattak a cég tehetetlenségei miatt. Felőlem lehet tehetetlenség, míg nem basztatnak és nincs túlmunka. Aztán szép lassan mindegyiknél elértünk egy küszöbértéket. Aztán so kév után egy laza váltás is lesz, programozás/fejlesztés kategóriából ügyviteli rendszerek támogatása. Mondjuk itt is bele tudtam nyúlni, mert egyelőre most jár le a próbaidő, de rajtam kívül egyelőre senki nem lesz a cégnél, komplett IT felmondott az elmúlt hónapokban :-D Móka lesz és kacagás.
Tengermély tisztelettel, én olyan öreg vagyok, hogy van itthon Windows 3.1-em floppyn és láttam Windows 1.0-t működés közben. Az itteni kérdéseim számából látszik, hogy amatőr vagyok, de az egér beállításaiig még eltalálok.
Szóval a Gépház -> Egér pont alatt ennyi van:
- elsődleges gomb;
- gördülés mértéke a görgetőkerék mozgatására;
- az egér kerekével görgetett sorok száma;
- inaktív ablakok görgetése rámutatáskor.
Semmi más. Ha ott lenne a duplakatt időtartamának beállítása, nem kérdeztem volna, hogy hol van.
Nincs meg a beállítás se a fenti helyen, se:
- a MS Mouse & Keyboard Centerben;
- a Könnyű kezelés -> Egér pontban;
A Gépház -> Egér oldal Egér további beállításai pontra kattintva pedig a Mouse & Keyboard Center jön be, ahol mint írtam: nincs.
Nekem is van még egy FuSi Amilo, valami c2d procis, 9 éves, volt használva rendesen, egy SSD-t meg RAM-bővítést kapott (meg Win10-et) és azóta is ketyeg. Sztem nem rossz gép ;)
Ott van a fiókomba egy öreg Asus, ami bekapcsolás nélkül tud audio CD-t lejátszani, külön gombokkal, meg egy öreg 17"-os HP laptop, bármelyik becsületesebb, mint egy Amilo, pedig XP-ig voltak használhatóak.
Én gagyi játékoknak most akartam venni a cégtől egy hasonlóan régit, aztán mire kitalálták miképpen lehetne hozzájutni arra inkább fel is mondtam :-D Pedig egyszerűbb lenne pakolászni, mint az asztali vasakat.
Hol lehet a Win 10-ben beállítani a dupla kattintás idejét? MS Sculptom van, van hozzá MS Mouse & Keyboard Center, de abban nincs erre beállítási lehetőség. A Gépház -> Eszközök -> Egér pontban sincs. A Könnyű kezelés -> Egér pontban se találtam. És a Google csak olyan találatokat hozott, ahol a júzerek először találkoztak az egykattintásos használattal és azt hitték, hogy kettőt kattint az egerük.
Általában nincs gondom a kettős kattintással, de az Excelben valahogy nem tudok olyan gyorsan kettőt kattintani, hogy a formátum másoló (ecset ikon) "beragadjon".
Sehogy. Tesztet le lehet futtatni, ami a tartós fizikai hibát kimutatja, de eladó nem szeret ilyenkor állni és várni. Pár havi garanciális időre van szükség, mert a rejtett hibák gyakran pár napi tartós működés esetén, vagy túlmelegedésnél jelentkeznek.
Támpontot jelent, hogy amikor tudod, hogy milyen típust veszel, rákérdezel, hogy mi a tapasztalat az adott típusra jellemző hibákról és akkor tudod, mire kell figyelni, de tapasztalt hardveres se tudja gyorsan eldönteni, hogy nem leszüe pár hónapon belül valami hardver gond.
Win 10 asztali gép, g3220 proci videóját használva, hogyan tudnám a fényerőt egérről vagy billentyűzetről állítani? F.lux nevű progit már próbáltam, sajnos túl önálló akar lenni.
Jó helyről garival kell venni, meg aztán jó a hdd, memtest lefut, nem zörög a benti, satöbbi, de egy javított BGA kavarodás később bármikor szét tud esni, az típus függő. Ne külön VGA legyen, ProBook/Latitude már jó irány.
Nem értettem félre. Saját tapasztalatom volt, hogy xp-s cuccok win7-ig elmentek többnyire akkor is, ha nem volt hozzá új driver.
Arra próbáltam meg felhívni a figyelmed, hogy a win10 már más, és gyanítom, hogy a géped procija 1-2 ezer pontos lehet a benchmark tesztek szerint, jobb lenne egy win10-hez való hardverre váltani. Persze, te tudod.
A videókártya már nem kapott win 7-es drivert, gyárilag mág XP-s.
Kiválóan működött korábban a win 7-en és az előző frissítésig a win 10-en is. A win 10-re az első pillanatban áttértem. Eddig különösebb gond nélkül ment.
Csak most vacakol..nem hiszem hogy a kártya a gond.
Iiiigen, ezért írtam az elején, hogy a soros továbbítás szerintem értelmetlen.
Spam-ot azért zártam ki, mert nulla bájtos és nem volt csatolása se.
Eleinte sima hibának véltem, csak azért kérdeztem itt, mert a fejlác alján több helyen megtaláltam az amerikai küldőt, tehát biztosan nem a bácsika által használt cimek valamelyikénél volt valami hiba, hanem onnan jött.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, szerintem már túltárgyaltuk - van egy gyanúm, hogy most inkább Jahno szorul egy kis segítségre, de a hibaleírása alapján lövésem sincs, mi a gondja.
Bár lehet, hogy Doky már régen tudja a megoldást is, csak most elfoglalt ;)
Nem ismerem, egy éve duck-ra cseréltem, elegem volt abból, hogy a találatok negyede sima reklám, és így olyan találatokat is kapok, amiket a kugli valahogy nem ajánl - vagy talán valahol az ezredik oldalon.
Karácsony óta azt hajtogatja, hogy talált valami GDPR-os jogász csapatot és májustól milliós pereket indítanak mindenki ellen, akikről tudja, hogy az engedélye nélkül tárolják az adatait.
Teljesen be van zsongva ettöl, hogy most aztán jó világ lesz és végre megmutatja, és ráadásul még gazdag is lesz.
Currently Microsoft is blocking lots of IPs by default, including many of ours. These listings are not very transparent, and unfortunately include a large amount of false-positives. The only solution is to get in contact with Microsoft and ask for your IP to be delisted."
Nem is azé' hoztam föl a guglit, mintha azzal lehetne ilyen mélt küldeni... bár megjegyzem, hogy de, simán elmegy t-s szerverről, és be is esik a gmailre.
Azt a kugli nem is fogja elfogadni. Én most speciel létezővel sem tudok írni és szophatok. Igen, tudom mi az az spf mielőtt még feleslegesen tudományosra vennénk. És a dkim is.
Fontos levél érkezik a gmail fiókjába, továbbításra kerül yahoo, freemail, stb. fiókba.
Időnként ellenőrzik, ha mindenhol minden megvan, boldogság. Ha nem, kutakodás, honnan hiányzik."
Aha. Fasza.
Éppen csak az nem derül ki belőle, ha már a gémélre sem ért oda egy fontos levél. Ugyi.
"2. időnként kap egy levelet, aminek címzettje üres, tárgya üres, tartalma üres.
Feladóként a gmail cim szerepel +caf_ után yahoo és a freemail cim is = -jelekkel elválasztva egymástól. Ugyan ez szerepel a visszaküldési címként is."
... ami akár egy évekkel korábbi, nem is feltétlenül nála (hanem pl. a frímélnél) történt fertőzés/adatszivárgás következménye is lehet.
Változtassátok meg a továbbítási láncot, aztán a köv. levélnél mindjárt kiderül, aktuális információk vannak-e abban a spamben.
"A levélnek vagy 150 soros fejléce van, hiszen mindent bejár, sokféle hexa kóddal, meg mindenféle egyéb, levelező szerverek által értelmezhető szöveggel."
Azok a sorok teljesen jól értelmezhetők humánpocesszorral is, bár valóban nem kényelmes olvasni őket. Viszont pontosan kiderül belőlük, ki a valódi küldő.
Az első (azaz 'normálisan', felülről lefelé olvasva az utolsó, legalsó) From: és Received: sorban látcik a valódi forrás.
"Egyetlen támpontként több helyen szerepel, hogy egy amerikai levelező szerverről küldték.
Tehát nem spam, teljesen üres, nulla bájt tartalma van, csak a fejléc hízlalja a méretet."
Hogy kerül ide ez a "Tehát"? =:O
Amerikából pont úgy jöhet spam, mint bárhonnan a világból, akár a te gépedről is!
"Ez ismétlődik úgy havonta."
Jaja, nyilván vmi robot csekkolja szép sorba', hogy élnek-e még a begyűjtött címek, amiket majd egycer jól fölhaszálnak vmi jó kis akcióra. Az is lehet, hogy a haverodnál is ott csücsül már indulásra várva a spam-bot vagy ilyesmi.
"Most az 1-es alapján hogyan nyugtassam meg, hogy nem került az amerikai kormányzat ügynökeinek érdelődésébe?" Sehogy. Az ilyen összeesküvés-elméletes népekkel lehetetlen értelmesen beszélni.
Esetleg mondd neki, hogy jól szemmelverted a gépet, most má' rendbe' van....
Nem tudom hallotta-e már a barátod a nagy hírt: feltalálták az eMail-klienst (IMAP v POP3) ! Tucatnyi gép szedheti ugyanarról a fiókról a leveleket és mind szinkronban lesz.
"2. időnként kap egy levelet, aminek ... úgy havonta"
Örülj neki. Tedd be a Spam listádba hogy ne zavarjon ennyire, mint amennyire most izgulsz rajta.. :DD
Igen, sejtettem, hogy kavarodnak a dolgok, akkor még egyszer, hátha most sikerül átadni az információt. ;)
1. alaphelyzet:
Fontos levél érkezik a gmail fiókjába, továbbításra kerül yahoo, freemail, stb. fiókba.
Időnként ellenőrzik, ha mindenhol minden megvan, boldogság. Ha nem, kutakodás, honnan hiányzik.
(Nem részletezem, hogy szerintem nincs értelme, de ez van.)
2. időnként kap egy levelet, aminek címzettje üres, tárgya üres, tartalma üres.
Feladóként a gmail cim szerepel +caf_ után yahoo és a freemail cim is = -jelekkel elválasztva egymástól. Ugyan ez szerepel a visszaküldési címként is.
A levélnek vagy 150 soros fejléce van, hiszen mindent bejár, sokféle hexa kóddal, meg mindenféle egyéb, levelező szerverek által értelmezhető szöveggel.
Egyetlen támpontként több helyen szerepel, hogy egy amerikai levelező szerverről küldték.
Tehát nem spam, teljesen üres, nulla bájt tartalma van, csak a fejléc hízlalja a méretet.
Ez ismétlődik úgy havonta.
Ha normális levél lenne, feladóként kellene az amerikai levelező szervernek lennie, címként csak a gmail címnek lennie, és valami tárgya és tartalma is kellene lennie. De nem van. Csak a címzett sorban az emailek listája.
Most az 1-es alapján hogyan nyugtassam meg, hogy nem került az amerikai kormányzat ügynökeinek érdelődésébe?
Spamok miatt most amúgy is hisztis vagyok. Éppen új szervereket vettem, hogy bővítés, költözés, minden szép lesz, hisztis júzer is lenyugodhat akiknek beígértem a világot. Ja, csak az MS és a Google nem engedi be a leveleket. Így könnyű, faszom.
"Egy ismerősöm kezdett gyanakodni, hogy valaki kémkedik utána. A fontos ügyeihez egy email cimet használ, ahonnan másik email cimre továbbítja a bejövő leveleket, azután még tovább, mert szerinte így biztonságos."
Erre javasoltam a PGP levelezés használatát.
Az hogy kap(sz) kéretlen levelet bármilyen feladótól, bármilyen címzettel, bármilyen tartalommal, bármilyen útvonalon: azt SPAM-nak nevezik, jobb esetben csak reklám, rosszabb esetben valami beugratós személyes adatgyűjtő levél. Spam-szűrőben tiltsd le és nem fogod (fogja) többé megkapni..
Teljesen felesleges emiatt összeesküvés-elméletet gyártanod vagy valakit bűnbaknak megjelölnöd.. :)
Levél fejlécéből lehet következtetni, hogy merrefelé járt. Ami ott van, az olyan, de ezen is lehet kavarni, ha akarunk. Többi meg a szolgáltató dolga, spamszűrőnek vagy valaminek átadja, azt ír bele, amit akarunk.
Mindig tud példákat mondani, hogy mikor melyik szolgáltatónál volt elveszett levél.
Mivel a gmail az eredeti fogadó, onnan küldi tovább, így csak a többit tudja ellenőrizni, hogy megkapta vagy sem, de írtam, hogy ez soros tesztelés, így eleve olyan.
A másik felére a válasz, hogy még nálam is idősebb.;)
Mindegy, a lényeges lérdés az, hogy mit jelent az, hogy egy amerikai ip cimről időnként kap üres levelet, aminek a feladójában az összes email cime szerepel, mintha valami program begyűjtené az email címeket és bepakolná a küldőbe.
Ez a megoldás számomra nemcsak érthetetlen, hanem lehetetlennek tartom, mert ilyen nem létező email címmel nem lehet levelet küldeni. Valami más lehet a háttérben.
Jó, igazatok van, pontatlanul fogalmaztam. Természetesen ugyanarra gondoltam, hogy parancssorból lehetne még megpróbálni DOS parancsok kiadásával: D:, cd:Dokumentumok, rd tcphotos.
Ha titkosítva akarsz levelezni akkor használj PGP titkosítást.. (LINK)
Tökéletesen biztonságos, txt formátumban is használható ekkor semmi kiegészítő nem kell hozzá, egyszer érdemes a más útvonalon ellenőrizni egymás kulcsazonosítóját. A saját jelszót pedig titokban tartani, így a levelet bárki láthatja nem tudja mi van benne. A feladó azonosíthatósága is garantált.. (nem tud a feleséged hamis üzenetet küldeni a szeretőd nevében :)
Azt nem értem mitől biztonságosabb, hogy még +több kézen átmegy a levél, de én kerülném az illetőt, főleg miután megmondom, hogy nem műszaki megoldásra van szüksége, hanem orvosra.
Köszönöm, akkor ezek szerint valaki ezt tudatosan tudja használni.
Egy ismerősöm kezdett gyanakodni, hogy valaki kémkedik utána. A fontos ügyeihez egy email cimet használ, ahonnan másik email cimre továbbítja a bejövő leveleket, azután még tovább, mert szerinte így biztonságos. (Szerintem nem, mert így sorba vannak fűzve, párhuzamosan kellene csinálnia,de arra senki se tudott megoldást.)
A lényeg, hogy egy ideje felfigyelt arra, hogy úgy havonta egy üres levelet kap, a fejlécében az összes email cim szerepel ezzel a caf-fal összefűzve.
Megkaptam az utolsó ilyet, és úgy tűnik, hogy mindig ugyan az a feladó, a service.govdelivery.com
Akit érdekel, el tudom küldeni a fejlécet, én nem látom, hogy bármi visszamenne oda, vagy valamilyen más webcímre, így nem tudom, hogy mi értelme van ennek.
Valaki csak tudatni akarja vele, hogy tudja, hogy ha az adott email cimre küld egy levelet, akkor az melyik más email cimekre továbbítódik?
Van a Windows Dokumentumok könyvtárában egy szellem alkönyvtáram. Régebben egy kamera képei voltak benne, de már üres. Bármit bele tudok másolni, elérni és kitörölni onnan, de ha magát a könyvtárak akarom törölni, akkor a Windows kiírja, hogy "Az elem nem található. Többé már nincs a következő helyen: c:FelhasználókénDokumentumok". A könytár neve tcphotos, nincs benne semmi spéci karakter és üres.
Át akarom helyezni a Dokumentumok könyvtárat egy másik meghajtóra, de amíg ez ott van, mindig kiakad az áthelyezés. Mit lehet vele kezdeni?
Segítséget szeretnék kérni, a legutóbbi frissítés óta a gépem nem tudja az indavideo oldalon található videó anyagokat lejátszani. (Pl. Index, origo cikkekben lévő filmeket.) Hang van, kép nincs, a videó hossza időben látszódik.
Adobe Flash Playert frissítettem, VLC-t, Win. Media Playert, Silverlight-ot, K-Lite Codeck pakkot is frissítettem, víruskeresőt leszedtem.
A Youtube nézhető.
Gépemen win 10 64 bit fut. A Chrome, Firefox, Opera alatt próbáltam sikertelenül.
Tud valaki infóval szolgálni, hogy mi lehet a baj?
Dehogy verik, meg mondják. Szarnak rá. És éppen az, hogy van gazdája, ez látszik is rajta, nem csak egy wifi router van lepakolva default konfigurációval. Az a dühítő, hogy nulla kommunikáció. megérkezek és szét van baszva az egész, meg persze szarabb a hiba is, mint vót.
Nézd a másik oldalát is, hogy júzer hisztizik, Telkomos azt sem tudja merre az előre, nem tiszta, hogy van gazdája az egésznek és valamit tenni kell...
Ha júzer azt mondja, hogy oldjad meg és azt mondja, hogy ehhez nem nyúlok, nincs kedvem, jogom, akkor lehet pofán is verik. Na, így.
Ilyesmi routeres kalandom nekem is volt a T-commal kb 3 éve. A telefon és az internet rendben működött de a TV mindig lefagyott naponta 3-4-szer is. Ilyenkor mindig reset, újraindítás.
Mit lehet tenni betelefonáltam, szagember két nap mulva kijött valamit buherált, most jó lesz. Nem lett jó, elment megint lefagyott.
Már háromszor hívtuk ki ugyanezzel a problémával, negyedjére mikor jött ideges volt, puffogott, durrogott, csapkodott és kicserélte a routert. Úgy csapta a routert az asztalhoz, hogy csattant, utána meg is néztem nem látszik-e meg a nyoma. Amikor elment még sértődötten beszólt, hogy ne telefonálgassunk az ügyfélszolgálatra. Én meg mondtam neki, hogy legközelebb nem lesz. Ha most sem lesz jó átmegyünk a UPC-hez, de előbb még panaszt teszek a magas főnökeinél hogy hogy viselkedett nálunk.
Ennyiben maradtunk, az új routerrel azóta is rendben működik minden.
Urak, Telekomos kérdés. Volt kint ügyfélnél egy csóka, mert a hálózattal, illetve modemrouterrel kapcsolatos hibát jelentettünk be. Sajnos nem voltam jelen, ügyfél alkalmazottja meg nem gondolt arra, hogy talán szólni kéne nekem is, hogy a kolléga a gépeket piszkálja.
A Telekomos ember egyrészt a modemroutert nullázta és beállította saját íze szerint, a port továbbításokat és IP-t/egyebeket természetesen nem (függetlenítve voltunk a modemroutertől, saját routerrel dolgoztunk, a modemrouternek meg nincs csak modem funkciója). Ezt részben megértem, ha az ő eszközük, azt tesz vele, amit akar, más kérdés, hogy akkor miért érhetem el és állíthatom én is, meg akkor miért nem állítja be azokat a dolgokat, amik voltak benne úgy, ahogy voltak-hiszen nem véletlenül lettek beállítva, vagy legalább kérdez rá, hogy fog-e gondot okozni, esetleg hívjuk fel azt a szerencsétlen rendszergazdát/írjuk le neki, hogy figyelj, ez most nem úgy fog működni, sálálá.
Ezzel együtt viszont hozzányúlt az eszközeikhez is, a fix IP beállításokat dinamikusra cserélte, valamint kiiktatta a routerünket. Persze erről sem szólt, az ügyfél egyes szoftverei/eszközei emiatt működésképtelenek lettek.
Ne menjünk bele fiókjogosultsági kérdésekbe, sajnos kell a rendszergazdai jogkör ezeken a berendezéseken, a kérdésem csak annyi, hogy az ügyfél hálózatán hozzányúlhat-e önkényesen az ürge bármihez is anélkül, hogy a helyi eszközökért felelős személyt tájékoztatná, vagy a laikus alkalmazottal közli, hogy ez most így lesz elegendő?
Jahno, tudom, mire való a vpn, nem ezt kérdeztem :)
Ha a vpn-en kívüli dolgot kell elérni (teszemazt, a rútert vagy magát a vpn-szervert konfigolni), akkor simán be köll küldeni 1-2 portot a megfelelő címekre, ssh-n/https-en bemenni oszt'jóvan.
A VPN azért VPN mert zárt ponttól pontig.. Ha lukacsos lenne mint egy zokni amin átfúj a szél, akkor az nem lenne VPN.. :DD
Esetleg a VPN-t ne PC-PC közt építsd fel, hanem router-router közt amire csatlakoznak a gépek, esetleg ne VPN-t hanem Ethernet Over IP Tunneling-et használj (ami persze nem 'privát'... :)
Nyilván a lehetőségeid és igényeid szerint keresd meg az optimális megoldást. Van élet a VPN-en túl is. ;-)
Jóbaze, de ez megint kimaradt, hogy amúgy a VPN az él. Kettő közé route kell, de azt én most meg nem fejtem főleg egy Win7es asztali OSen. Végy VPNes routert, lehet egyszerűbb lesz.
Internet (TSystems) -> Egyszerű router, pár ezer Ft-os -> w7-es gép, ő a szerver, ezen fut az open vpn.
Mikor a kliens csatlakozik, kap egy ip-t amin a szerver látszik, elérhetők a szolgáltatásai. Ez az Ip a 10.8.0.1.Ekkor a kliens 10.8.0.6-os ip-t kapott épp.
Ez működik így ahogy van.
De bejött egy plusz szolgáltatás amihez az kéne, hogy a kliens és a szerver egy subnetben legyen, mégpedig a szerver ottani LAn-jában ami 192.168.0.0-ás subnet,
Kívülről VPN nélkül ezt meg nem pingeled... Router kaphat olyan címet, akkor a szolgáltatóval kell lesakkozni, hogy a router külső lába ne legyen NAT mögött.
Szóval fussunk még egy kört, hogy akkor melyik micsoda mert én ezt a virtuális címet sem értem. Van a lan lábának valamennyi és oszthat a VPN szerver külön címet a tartományból, de akkor már csatlakozva vagy hozzá. A külső meg nyilvános kell, hogy legyen különben a büdős életben nem éred el (RFC 1918).
Ez amúgy a routerbek lenne a dolga, de dmz megoldhatja, amúgy tényleg Google első találat lesz a portokhoz. Ez valami buta NATolós doboz lesz? "Openvpn server behind nat"
Üdv mindenkinek. valaha jó rég belépési jelszót kreáltam. Win7 vagyok és voltam. Nincs már szüksgem a jelszóra, mit kell tennem, hogy megszűnjön, kösz. )ÉS hogyan? kösz)
Ezért szoktam én a víruskereső telepítőjének a fő fájlját hozzáadni a kivételekhez, mert amiatt amiket írtál, pl. az AVG a saját telepítőjét ixs gyanúsnak tekinti! :-O!
"valaki azt állította hogy a YAC is vírusos, de szerintem nem igaz. A telepítő fájlt valóban vírusnak nézi a Defender"
Még csak kb. ezerszer lett elmondva, hogy kb. az összes védelmi cucc* kártevőnek nézi az összes többi védelmi és karbantartó cuccot, mert mindegyik olyan dolgokat akar csinálni, amit egy normál felhasználói programnak súlyosan nem illik: registryben matatás, rendcerfájlok, -szolgáltatások és -beállítások tekergetése/macerálása, stb.
Néhány éve, amikor először használtam a Ccleanert, én is aggódva indítottam el, és a biztonsági kérdésre igennel válaszolva csináltattam mentést a rendszerleíró adatbázisról. De aztán - mivel nem tapasztaltam problémát - bátrabb lettem, és nem használom a mentést. Azóta sem tapasztaltam problémát a használata után. Egyébként Win7-et használok és office 2010-et.
Win 7- nél a YAC cleanert használtam, először kényszerűségből aztán megkedveltem és fennhagytam.
Az történt, hogy valami torrent oldalon bóklásztam, le akartam tölteni valamit de az Avast nem engedte. Kikapcsoltam az Avastot, ezzel be is jött valami vírus. Az Avast leszedte, de mindig újratelepült. Pedig csinált rendszerindítás előtti keresést is, és mégis újratelepült a vírus. Már ott tartottam hogy újra kell telepíteni a gépet amikor valaki ajánlotta ezt a YAC cleanert, és ez tényleg leszedte végleg. Ha már fent volt a YAC a gépen kipróbáltam a többi funkcióját is és remekül felgyorsította a gépet. Kárt nem csinált.
A múltkor már megtárgyaltuk valaki azt állította hogy a YAC is vírusos, de szerintem nem igaz. A telepítő fájlt valóban vírusnak nézi a Defender, de ha már fel van telepítve megférnek egymással.
Én az XP-nél, a Vistánál rendszeresen takarítottam Ccleanerrel.
Az oprendszerekkel nem okozott semmi gondot de az XP mellett az Office 2000 volt fent, ott mindig kitörölt valamit és utána nem indult el az Office. Ilyenkor Office telepítőlemez be, a javítást lefuttattam és utána indult. Aztán rájöttem mit töröl ki a cleaner, a törlendők között kikerestem, kivettem előle a pipát és nem törölte ki.
A Vistánál már valami Office Student volt a gépen, azzal nem volt ilyen probléma.
Win 7-nél és Win 10-nél nem próbáltam a Ccleanert.
Mert csigalassú volt a gép. Elindítottam végül "lesz, ami lesz" alapon, és egyelőre úgy tűnik, megoldotta a problémát, azonnal megnyílik minden, amire rákattintok. Mondjuk ki még nem kapcsoltam a gépet azóta, de remélem, hogy el fog indulni, nem öltem meg.
Ccleaner-ben ha a registry cleanert futtatom, azzal tudok bármi gázt okozni a gépen? Csak mert fogalmam sincs, mi az a rengeteg akármi, amit listázott, és amit javíthatok.
Sziasztok! Miért nem tölti be a videókat az Index nekem a Firefoxon? Akkor sem, ha deaktiválom az Adblock Plust? És miért tudom ugyanezeket a videókat megnézni Chrome-ban?
Nem olyan régóta a Windows 10-emben megváltozott a kurzor jellege, mostanában bizonyos szituációkban (nem mindig) telekurzor villog. Mint régebben, mikor ezt lehetett még állítgatni valamelyik billentyűvel (talán még a DOS korszak alatt). Már mindent kipróbáltam, de nem tudok rájönni, hogyan lehet ezt kikapcsolni.
Nem kell félni tőle. Ezt valóban a Google küldte. Én is kaptam ma valamivel 3 óra előtt. És igaza volt, talált egy problémát (mivel szinkronizáltam a telefonomat a Google fiókommal), csak ez éppen engem nem zavar. Nem akarok komolyabb képernyőzárat a telefonomon. Persze ha elveszne a telefonom, akkor fennállna a veszély, hogy be tudnak lépni a rendszerembe. De ezért használom a kétlépcsős azonosítást. A megtalált probléma így néz ki nálam:
Bizony, egyetértek. Konkrét est. Lenovom van, ez a Win8...., Win10-re lett konstruálva. Csodálatosa n ment, -néha. Kidobáltam, telepítettem az eredi Win7-est, rárakram a Lenovo (ideapad 100 sorozat) drivereket, majd néhány frissítés után pillanatok alatt lelassult, össze-vissza akadozott, már mindenre gondoltam.
Ismét mosás, telepítés, de gyári ajánlott driverek nélkül. 3 hete minden frissítés fogadott, megy a gépen így, mint a doxa óra.
Nem szakmám, amatőrként, szerencsére időm van, kutakodok és általában rájövök.
Sokszor napokig sikerült csak particionálni a jó öreg wp-vel, vagy Hiren's-el, mert a Win7-nél kékhalál volt mindig. Ma sem jöttem rá okát, de az előbbiek szerint sikerült megoldani.
Vagyok olyan szinten hogy ezt megengedhessem magamnak :)
Ennel sokkal durvabb berheles volt anno az NT4 alatt a kernelcsere 1 processzorosról tobb processzorosra. Majd par ev mulva vissza. Mindezt nyilvan ujratelepites nelkul, mert hat a lustasag. Utalok ujratelepiteni. Iszonyatosan idorablo tevekenyseg.
Ami szamomra nem vilagos, hogy miert okoz kekhalalt egy olyan driver, aminek az adott komponenshez semmi koze.
Alapvetően, csak úgy nem törölgetünk rendszerfájlokat, akkor sem, ha egy kékhalál során elsődleges okként kerül elő. Könnyen lehet, hogy a hibája más modul hibás működése miatt keletkezik. Ha pedig egy ilyen törlés során valami fontosat szedsz le, esetleg többet nem indul el a rendszer. De ezt azt hiszem, sokszor elmondjuk itt, csak teljesen feleslegesen.
Én is Avastot használok, mert nekem bevált. Ezt a hülyeségét, és még egy-két reklámjellegű hülyeségét tudomásul veszem, és átlépek rajta. Főleg, hogy egyébként nem lassú a gépem.
Köszönöm, akkor hogy kéne átírni, hogy a két sort, amiben a 127.0.0.1 van, törölje a hosts fájlból? Ez egy sima text, kiterjesztés nélkül, amint bizonyára tudod.
Van egy batch file, ami sorokat szúr be a hosts file-ba:
attrib -r %WINDIR%system32driversetchosts @ECHO OFF IF "%OS%"=="Windows_NT" ( SET HOSTFILE=%windir%system32driversetchosts ) ELSE ( SET HOSTFILE=%windir%hosts ) ECHO 127.0.0.1 xx>> %HOSTFILE% ECHO 127.0.0.1 xx>> %HOSTFILE%
attrib +r %WINDIR%system32driversetchosts IPCONFIG -flushdns CLS ECHO all sites have been added to your hosts file ECHO. ECHO Provided by: SadeemPC.com ECHO. PAUSE
Az xx a webcím. Úgy gondolom, hogy a >> jel végzi a beszúrást.
Ha ugyanezeket kiszedni akarom, akkor kicserélem << jelre és műxik?
a fene se tudja miféle kód, de hogy nem tiszta az hótziher de valamikor mostanság kell vegyek egy játszógépet gyerekrokonnak, lehet újítok rá valami ilyet aztán ha borul a bili legfeljebb vesz rá rendes boltit vagy újítok rá egy másik ugyanilyet, aztán az is elketyeg valameddig
Meg kell venni itthonról számlával cégtől, de ha 900 forintért pár hónapot elmegy, akkor már megérte. Ha nem mennyiségi kód, egyszer aktiválod, akkor azzal örökké megy.
Vannak ezek az extra olcsó 1-2-3000 Ft-ért beszerezhető Windows 10 OEM kulcsok. Ezekkel legális lesz a windows, vagy csak ideig-óráig? Nagyon sok helyen lehet venni, a fórumok szerint megbízható dolog, de furcsa, hogy ennyiért legális lehet a gépen az oprendszer.
Win10-et használok, a napokban lejárt a BullGuard próbaidőszaka. Automatikusan elindult a Windows Defender, de a tűzfalnál egy piros felkiáltójel van, és annyi, h a BullGuard indítása.
Ezek szerint a Defender nem működik a BullGuard nélkül?
'reggelt! Két monitoron futó Windowsban (2×1680×1050=3360×1050-es desktop) létezik olyan billentyűparancs vagy bármi, amivel egy alkalmazást teljes desktop méretűre lehet állítani (tehát töltse ki mindkét monitor képernyőjét)? Guglizok egy ideje, de nem találtam erre semmi hasznosat.
Kedves Guruk! Utóbbi időben - talán egy frissítés óta - teljes "némaság" van, ha a fájlkezelőmben jobb klikk -> Küldés -> Levél címzettjét használnám Win10 alatt. Az alapértelmezett levelezőm az Outlook Prof Plus 2010. Ha van ötletetek, várom válaszotokat. Köszönöm!
Kilpés után a régi indapassaom persze, hogy működik. Hibabejelentőn kaptam egy tanácsot és sikerült ezt a "rosszul" működő indapassomat törölni. Köszönöm mindenkinek a segítségét!
Index Fórumra belépéskor véletlenül egy karaktert elütve a rendszer létrehozott egy új Indapass-ot és rám kényszerített egy nick létrehozását is. A régi indapassom mellett erre viszont nincs szükségem. Nem tudom viszont kitörölni. Sem a Beállítások, sem az adatlap menüpont nem kínálja fel ezt a lehetőséget. Új nick-et is csak belépéskor lehet létrehozni. Ebben létrehozott további nick-keket lehet törölni, de az elsőhöz ragaszkodik a rendszer. Mit lehet még csinálni? Vagy törödjek ebbe bele, felejtsem el az egészet?
"van ... olyan feliratszerkesztő alkalmazás is, ami ... automatikusan megkeresi nekem annak a képkockának a számát, ahol megállítottam a videót"
Igen, van, csak nem a számát, hanem az időpontját.
Vindózon pl. a 'subtitle workshop'-ot szokJák emlegetni, de jó a 'subtitleeditor', a 'subtitle composer' vagy az 'aegisub' is. Utóbbi van winre is.
" vagy pedig a videofájl beolvasása után hangfelismeréses úton az egész videóhoz megírja a feliratfájlt?"
gosubtitle.com
"(Mondjuk ezt csak a videó saját nyelvén történő feliratfájl-generálásnál tudom elképzelni, egy angol-magyar fordításnál már semmiképpen sem, mert ott nyilván elkerülhetetlen a "kézimunka".)"
Mindegyiknél elkerülhetetlen.
Amit te nem értesz meg, azt ez a "progi" se fogja.
Esetleg, mivel a 3. szakasz első részében lévő 040 kisebb, mint az előtte lévő 2. szakasz első részében lévő 200, az pedig megint csak kisebb, mint az ez előtt lévő 1. szakaszban lévő 760, ezért ezek a számok nem jelenthetnek képkockákat, mert ezek itt az idősorrendben csökkennek (mivel hogy időrendben biztosan csak az 1. sz., 2. sz., 3. sz. szakaszok számai állnak!), hanem akkor ezek a számok inkább ezredmásodpercet jelentenének? ---> Így?: --->
2 00:01:10,200 --> 00:01:14,880 A dolgok alaptermészete, hogy megteremtődnek és elpusztulnak.
Jöhet még két kérdés? (SRT-szerkesztéshez mindkettő.)
1./ -- Ha olyan videóhoz írok feliratfájlt, amihez még nincsen, akkor az alábbi szövegrészben -- minthogy az SRT-feliratfájl egy sima "TXT-szövegfájl", csak SRT-nek átnevezve -- akkor a képen piros aláhúzással megjelölt számok a képkockák számát jelölik, amik az idő-számokon belül képkockányi pontossággal illesztik a videóhoz a készítendő új szöveget?
2./ -- Egy ilyen képkocka megleléséhez elég a szám kézi megtallózása a Media Player Classic-ben, és a kapott képkockaszám beírása az SRT-fájlba, vagy pedig van erre olyan feliratszerkesztő alkalmazás is, ami egy erre alkalmas menüparancs kiadása után automatikusan megkeresi nekem annak a képkockának a számát, ahol megállítottam a videót, vagy pedig a videofájl beolvasása után hangfelismeréses úton az egész videóhoz megírja a feliratfájlt? (Mondjuk ezt csak a videó saját nyelvén történő feliratfájl-generálásnál tudom elképzelni, egy angol-magyar fordításnál már semmiképpen sem, mert ott nyilván elkerülhetetlen a "kézimunka".)
1 00:00:49,760 --> 00:00:58,320 -= Amazonok és gladiátorok =-
2 00:01:10,200 --> 00:01:14,880 A dolgok alaptermészete, hogy megteremtődnek és elpusztulnak.
3 00:01:15,040 --> 00:01:19,600 Róma is természetszerűleg elpusztítja majd önmagát.
4 00:01:20,480 --> 00:01:24,000 Hatvan évvel Krisztus születése után...
A kérdést a hivatkozott topikban tettem fel (csak épp a topik 2017 áprilisa óta "téli álmot alszik"), viszont a kérdés mégis oda ("Videoszerkesztő progik" topik) való, és nem ide, így ide csak a kérdező hsz. linkjét hozom. (A választ is ha lehet oda írjátok, mert inkább ott ON a téma, mint itt.)
A héten frissítették az Office / Outlook levelező rendszert. A frissítés olyan jól sikerült, hogy a beérkezett levelek mellékletei, a levél TOVÁBBÍTÁS gombjára kattintva törlődnek, a címzett fél nem kapja meg a mellékleteket.
Próbálok küzdeni a microsofttal (ilyen idióták gyülekezetét még nem láttam)
Felhívtam a központi ügyfélszolgálatot, ott nagy nehezen átkapcsoltak egy nőhöz, aki töri a magyart.
Elmondtam a problémát, közölték, hogy ezt csak online lehet bejelenteni.
Bemegyek az online felületre, beírom a panaszt, erre az OK gomb megnyomása után ezekből választhatok:
Visszahívást kérek
Hívás ütemezés
Kérdésfeltevés a közösségnek
Magyarul valaki valamikor vissza fog hívni.
Kiválasztottam a visszahívást kérek. Egyből cseng a mobilom.
Mondja a rendszer hogy nyomjam meg az 1-es gombot ha az anserv technikussal akarok beszélni.
Nyomom, nyomom, nyomom.... de az Ő rendszerük nem érzékelik az én 1-es gombomat.
Szóval idióták ezek...
Kérdés, hogy mi módon lehet orvosolni az levéltovábbítás hibáját
Ha a CHKDSK nem fut le maximum fél óra alatt (bár nem írtad hogy mekkora az a partíció), akkor abból először egy új merevlemez vásárlása lesz, és csak utána újratelepítés!
Voltam itt minap az "átkeresztelődött" particiókkal.Megy a checkdisk/f a win8 partícióján már 24 órája.Sorakozik itt pár tucat file record segment unreadable üzenet.
Jól gondolom, hogy ebből formázás-újratelepítés lesz?
...A 134 áthelyezési kísérlet nekem nem mond semmit, tudom, hogy bőven van tartalék szektor
Pedig akár mondhatna is - ezeken a kis merevlemezeken értelemszerűen a csereterület is kisebb (magyarul, kevesebb szektor cseréjére van lehetőség!).
Másodszor - szektort cserélni csak azonos cylinderen belül lehetséges. Ha ezen az egyen elfogy a tartalék (mert mondjuk az összes áthelyezés itt történt), akkor hiába van az összes többin akár 99999 szektornyi cserelehetőség, azon a cylinderen bizony már ott maradnak a bad szektorok!
Amint írtam volt, nem vagyok szagember, csak van logice-m, ami azt mondja, hogyha bad sector, akkor azt hdtune-nak és chkdsk-nak kellett volna kezelnie.
Nem kezelték, ás ezt nem értem, hogy miért.
A fájlmásoló mérhetően jóval tovább szenved a próbálkozásokkal, majd feladja - a fenti két program miért nem veszi észre, és jelöli be rossznak?
Nem leszúrás volt, csak magamból indultam ki, hogy végre ismét visszatérve a napi életbe olvasom a fórumot. Persze, nekem könnyű volt, a falak közül nem nagyon engednek ki, akkor is csak pórázon.
Csak nemrég esett le, amikor már a sokadik hozzászólásban írtak marhaságot, hogy rajtam kívül itt mindenki dolgozik és intézi az ügyeit és nem olvasta az előzményeket.
Igen, bocsánat, nem kellett volna azt írnom, újra le kellett volna írnom a teljes helyzetet, hogy a későnjövők is képben legyenek.
Amúgy nem egy nagy szám, csak egy családi video, a hossza alapján erősen sanszos, hogy a kerti virágok között bóklászó vörösbegy vagy hasonló van rajta, csak izgat, hogy hátha mégsem és valami fontoabbat vesztek el. Lehet, hogyha belenézek, én magam fogom törölni, csak, ugye, látatlanba törölni, azt inkább nem vállalom be.
A 134 áthelyezési kísérlet nekem nem mond semmit, tudom, hogy bőven van tartalék szektor, engem az érdekelt, amikor megjelent az első bad sector, mert az jelezte, hogy elfogytak a tartalékok.
Én nem szívnék vezeték nélkülivel. Néha működik, aztán ha nem, akkor meg nem. És sokan nem adnak fix IP-t sem a nyomtatónak, utána meg vakarják a fejüket, hogy miért nem találja a gép.
Sziasztok Guruk! Utóbbi időben - talán egy frissítés óta - teljes "némaság" van, ha a fájlkezelőmben jobb klikk -> Küldés -> Levél címzettjét használnám Win10 alatt. Ha van ötletetek, várom válaszotokat. Kösz!
Az Alkalmazások-on belül találtam (nálam az első) Alkalmazások és Szolgáltatások-at. Itt beállítottam az Alkalmazások engedélyezése bárhonnan >> nem engedte, majd Figyelmeztessen, mielőtt alkalmazásokat telepítene az Áruházon kívülről. Így sem engedi a telepítő lemez .exe indítását. A Gépházból kiléptem. Újra kellene indítani a gépet a változás bejelölése után?
Asztali gépemhez (Win 10) kábelen csatlakozik Samsung M2070W nyomtatóm. Eddig ez elég volt, de most úgy alakult szükség lenne a vezeték nélküli kapcsolatra. Eredeti telepítő lemez be, hibaüzenet kis ablak fölső piros mezőben: A rendszer letiltotta ezt a programot a számítógép védelme érdekében.
Alatta fehér háttérben: A Rendszergazda megtiltotta Önnek ezen alkalmazás futtatását. További információért forduljon hozzá. Setup.exe Gyártó ismeretlen.
Megnéztem, a Gépház-ban: nincs semmi megosztás - más fiók beállítva. Helyi fiók, Rendszergazda jogosultságot mutat. Kb 1 éve telepítettem a nyomtatót, akkor ment minden megkérdezés nélkül.
Mi lehet a Win kívánsága? (Mire kérjek magamtól engedélyt?)
Akkor ott valami más hiba lesz, nem a Win döglött meg kizárólag. A partíciók, ismétlem: NEM KERESZTELŐDNEK ÁT! A Windows a regisztrációs adatbázisban, a mounteddevices alatt tartja nyilván a partíció sorozatszáma és a betűjel közötti hozzárendelést. Hogy másik gépbe betéve azon hogy változik ez, tökre lényegtelen, hiszen a lemezen lévő rendszer saját adatbázisát nem írja át (miért is tenné, meg hogyan?). A jelenlegi rendszerindító területed az a C:, amit látsz is, ha az ott el lenne rontva, nem jutnál el az indítási javításig sem. Azon van a rendszertöltő. Ismétlem, ne rontsd el jobban, mert nem úgy van, ahogy hiszed, nem változott ott semmi-miért is változott volna? A gép valamitől összeomlott, nem véletlenül nem látsz a telepítéskor sem kötetet, elsősorban lemezellenőrzést, javítást kellene eszközölni minden látott partíción (chkdsk /f),a lemez egészségét valami SMART képes programmal ellenőrizni, aztán lépni tovább.
Ha bekapcsolom a gepet, akkor nemi vakarozas utän jön 2 valasztasi lehetöseg, windows normal modu inditas, meg talan valami csökkentett mod, pontosan mar nem emlekszem.Ezt valasztva pörög valameddig es azt mondja, hogy valami szoftveres vagy hardveres beallitas megvaltozott, nem tud elindulni.
Ekkor jön az usb telepitöm, vegigjatszottam a különbözö helyreallitasi-javitasi lehetösegeket.Egyiknel azt irja ki, hogy a merevlemez zarolva van, oldjam fel, maskor semmi csak ujraindulasok.Ha uj telepitest akarok, eljutok addig, hogy valassza ki a kivant particiot, ott konkretan semmi sem latszik.
A parancssorhoz ertek a legkevesbe, azt probalom utoljara. A diskpartban az latszik, amit lejjebb irtam.
A gep sztorija annyi, hogy gazdi kezeben leallt, nem tudta ujrainditani, semennyire sem ert hozza.Odaadta valaki ismerösenek, az nem tudni mit probalt, de ugy adta vissza, hogy döglött a vinyo.Ami biztosnak tünik, hogy kivette a vinyot a gepböl es at tette a sajatjaba, ekkor keresztelödthettek at a particiok.
Kedves Fórumtársak. Az MBR ismétlem, NEM LÁTHATÓ sem betűjel, sem partíció, sem fájlrendszer szinten. Az a lemez legelső szektorán foglal helyet, a partíciós tábla ELŐTT.
Az MBR nem a látott C:-n van. Azt így nem látod partícióként. A lemez betűjele nem tükröz semmilyen viszonyítási pontot. Az aktuálisan, rendszerindításkor alakul ki, töltődik be a regisztrációs adatbázisból. Nem keveredett itt meg semmi, nem is tudna, ne rontsd el jobban törölgetéssel-átnevezéssel, semmi köze a hibához. A nem bootol mit jelent, mi történik, mi nem történik, mit ír ki?
Van itt egy noti win 8-cal, ami nem bootol. A diskpart az mutatja, hogy C: partició 100MB, nyilván ez lenne az MBR, E: 97GB, ezen van a windows, F:368GB a maradék, D: az usb telepítőm.Valahogy átkeresztelődtek a particiók. Visszalehet ezt állítani a windowst tartalmazó partíció megformázása nélkül?
...ami sérült az a rész jó eséllyel varázsszoftverrel sem lesz meg
Ezt így nem merném kijelenteni. Bad szektort ugyanis többféle dolog is okozhat (ebbe most különböző okok miatt nem akarok belemerülni), leggyakrabban cheksum eltérés miatt áll le a másolás. Maradjunk annyiban, hogy létezik olyan (streaming) másolás, ami nem veszi figyelembe sem a szektorfejlécet, sem a checksum eltérést hanem szigorúan csak az adatblokkokat másolja.
Tehát ha az a szektor nem fizikailag sérült (ez elég ritka eset), akkor az adatblokk tartalma minden további nélkül kiolvasható, és így az eredmény hibátlan lesz - ez válasz a másik kollégának is. Még ezt sem nevezném varázsszoftvernek, hanem inkább egy nagyon jól átgondolt koncepció. Mivel nem a szabványos IDE vagy SATA csatolófelületet használja, ezért mindezt az operációs rendszer megkerülésével végzi.
Én nem értem mit kell ezen extrát mentegetni, ami sérült az a rész jó eséllyel varázsszoftverrel sem lesz meg. Költségvetése amúgy is kb. nulla forint lenne, így aztán főleg. És legyen mentés.
Én most ezekből kimaradok, de most, hogy a cég 3.2 milliárdért vett házon belüli csetelős programot így inkább semmit nem merek mondani (sajtóban megtalálható, nem céges titok) :-D
Előtte meg vassal csapattam, egyik szállítólevél átlépte a mágikus 1 milliós költséghatárt, ott azért pislogtam rendesen:
Nem teljesen értettem, hogy miért ekkora bonyodalom a cégnek, de biztos így van. Aztán még sok mást sem értettem, de nem mondhatjátok, hogy megint én voltam a fordítva gondolkozós hülye, mert már hivatalosan is csődbe mentek, bezárnak :-D
"Igazából már csak az izgat, hogy hogyan lehet kideríteni, hogy mi a baja."
Mi lenne? Az elejétől teljesen nyilvánvaló: van egy hibás szektor(csoport) a fájlban, amitől a másolás leáll,
Egy ddrescue pl. simán megmondgya, pontosan hol és mennyi, sőt, még le is menti neked a fájlt, max. lesz benne valamennyi kiesés. Jó esetben csak egy villanásnyi, de az is lehet, hogy tényleg az egész hiányzik a 96%-od után.
Egész csomó ilyen varázsszoftverem van egyébként, neked itten fórumon belül 10 rugóér' adom darabját, csak ígérd meg, hogy sose nézel bele egy linuxos repóba.
"Olyan, mint a "kedvenc" középiskolás fizikai példám, akárhány oldalról kezdtünk neki a megoldásnak, mindig más eredmény jött ki."
Kijön, persze... Minket annó nem kicsit szoktak ezér' leb@szni... Az eredményt nem csalogatni kell, hanem kiszámolni.
...már csak az izgat, hogy hogyan lehet kideríteni, hogy mi a baja.
Ott van a szemed előtt, mutatják a HdTune képei. 134 esetben történt szektor áthelyezési kísérlet (mondjuk ezeknek illene a G-listben is szerepelni - dehát a SMART sem tökéletes, valamiért nem jelzi). További 7 szektor áll megfigyelés alatt, ezek Slow, Delay tehát nagyon hosszú elérési idejű szektorok - tisztességesen ki tudnak akasztani bármilyen másolóprogramot.
Ezt a merevlemezt nyugodtan leselejtezheted, használni nem igazán érdemes. Ha pedig annyira ragaszkodsz ahhoz a videóhoz, akkor vidd el olyan helyre ahol vagy lementik célhardverrel, vagy áttükrözik az egészet egy másik hibátlanra és onnan már minden további nélkül kimásolható.
(súgok: a Linux dd parancsa esetleg megfelelő lehet...)
Ha nem megy vele, akkor marad a fentebb említett megoldás.
A srácok két hete 15 milla körüli licenszet dobtak szét, ha jön egy fejlesztő, mire feltelepül minden, benne van 5-600e-ben csak a kliens környezet. Nem tudom hova tenni ezeket a dumákat és ezekkel egy bitnyi adatot nem állítanak vissza :-)
Az addig okés, hogy megírod, de az előtte lévő 2 évet miképpen éled túl, ami projekkódja szerint a "megrendelő oldali magasz szintű koncepció alkotás"? Aztán jön a következő 1-2 év, "átvétel, tesztelés" címszó alatt. Mert csak azt a mezőt kellene odébb tenni.
Sejtettem, hogy nem csak az EzoTV-n vannak ekkora májer dumák, de azért ez kemény. Különben is kinek adnák el, Sanyika aki helyi PC guru és KATÁs, annak már jár? Vagy annak olcsón sem? Ha belekérdezek, akkor meg megy a hümmögés, hogy igazából csak valakinek a valakije az mondta, hogy a fileok nem tartanak örökké...
Tegnap lattam egy filmet, Hosszu kesek ejszakaja utan az egyik homoszexualis eletben maradt, a bortonbe tarto csapatban kap egy otletet, hogy inkabb zsidonak vallja magat.
"Kommentáljam-e? Az is marhaság, hogy egy varázsszoftver mindent megold. Fenét."
Jó, ha olyan HDD-vel találkozik a szervizes, amelyiken már több a bad block mint az ép terület, azzal persze nem, mert az egy haldokló merevlemez, aminek a "varázsszoftver" is annyi, mint halottnak a csók. -- De a többi esetben, ha a HDD egészséges vagy közel az, akkor biztosan segít még.
Én sem varázsszoftvert mondtam, hanem inkább nagyon jól megírt profi adatmentő programokat. És olyan szervizesek használják, akik programozást is tanultak(!), nem laikusok. Akié, az inkább leharapná a nyelvét, mintsem elárulja a program nevét, mert ő ebből él, orvosok, hivatalnokok, bankárok, NAV-osok, stb. ... gépeit javítja vele, ha hozzá fordulnak adatvesztéssel. Ha kell, többnyire házhoz is megy kiszállással javítani ahhoz a céghez (bank, NAV, kórház, orvosi rendelők, stb. ...), ahová éppen odahívják segítségért.
...Az is marhaság, hogy egy varázaszoftver mindent megold
Varázsszoftverek pedig nincsenek... Használható, jó adatmentő programok pedig vannak.
Másodszor - az se mindegy, hogy azt a programot ki használja.
(megnézném, hogy a lentebb lefotózott, példaként bemutatott merevlemezt hogyan mentetted volna le mondjuk egy TotalCommanderrel. Az ACE Data Extraktor pedig gyönyörűen megbirkózott vele - egyetlen hátránya, már az árán kívül - hogy egy PC3000 kártya is kell a használatához.)
Egy nagyon érdekes jelenséget tapasztalok. Van egy Win10 -es gép, rajta Office 2016. Ennek egy része a képletszerkesztő program.
Az érdekes az, hogy feltelepítettem az Office -t, ment is idáig minden eleme, majd egyszer csak eltűnt a képletszerkesztő. És nem én telepítettem le. Egyszerűen eltűntek a fájok a "EQUATION" könyvtárból. A telepítő frissítéssel, javítással nem jön vissza. A teljes Office-t le kell telepíteni, majd újra fel az egészet. Ekkor működik, majd megint eltűnik...
A vicces... a laptopomon ugyanaz a rendszer tökéletesen működik.
"mert a licencét csak hivatásos számítógép szervizeseknek adják el megfelelő feltételek megléte mellett, és mert olyan drága az ilyen szoftver, aminek az a magyarázata, hogy a professzionális adatmentési tulajdonságait fizeti meg benne az, aki egy ilyen célszoftvert licencét megvásárolja. Szervizes ismerősöm mondta, hogy a program neve hétpecsétes szakmai titok, és senkinek nem adja ki, másrészt pedig 300000 Ft.(!!) körüli az ára! Viszont: ezért cserébe óriási tudású(!!!!) célszoftverről van szó, ami minden hiba ellenére visszahoz minden adatot. "
Kommentáljam-e? Az is marhaság, hogy egy varázaszoftver mindent megold. Fenét.
A FAR Managerben van olyan beallitas, hogy "copy files opened for writing". Nyilvan mas program is tud ilyet, en mar csak ilyen megrogzott vagyok, hogy a mai napig a far a kedvenc filekezelo.
Vagyis amig zajlik a masolas, es a file irasra van nyitva, addig egy masik folyamatból hozzáférsz olvasasra. Igy meg lehet fogni azt a 96%-ot.
Egyrészt olvasd el a (145276)-ban leírt tapasztalataimat, mert ha USB-s mobil rackre másoltam a laptopomban üzemszerűen működő system-HDD-ről, akkor ha nagyon tele volt a mobil rack-ben lévő HDD, vagy ha a hosszú fájlnevek és mappanevek együttes elérési úti karakterszáma túllépte a 255 karaktert, akkor mindig ebbe a problémába botlottam bele. ((Nem tudom hogy az USB-port és eszköz verziószámának van-e ebből a szempontból jelentősége vagy nincs, mindenesetre nekem USB 2.0-ás verziós USB-eszközeim vannak, viszont az USB 3.0-val még nem rendelkezem.))
Másik tanácsként, ha csakugyan hibás a HDD-d (bad block, bad sectors, bad clusters, bad-stb. .... ..), akkor egyrészt amint sikerült róla lementeni mindent, nagyon sürgősen cseréld újra mert lehet, hogy meg fog halni a ez a hibás merevlemezed, és akkor már addig mentsed le róla a fájlokat amíg lehet és tudod;; másrészt az ilyen rendkívül problematikus adatmentési esettel mindenképpen vidd el szakszervizbe, mert ott vannak olyan speciális adatmentő célszoftverek, amik neked és nekem sosem lesznek meg, mert a licencét csak hivatásos számítógép szervizeseknek adják el megfelelő feltételek megléte mellett, és mert olyan drága az ilyen szoftver, aminek az a magyarázata, hogy a professzionális adatmentési tulajdonságait fizeti meg benne az, aki egy ilyen célszoftvert licencét megvásárolja. Szervizes ismerősöm mondta, hogy a program neve hétpecsétes szakmai titok, és senkinek nem adja ki, másrészt pedig 300000 Ft.(!!) körüli az ára! Viszont: ezért cserébe óriási tudású(!!!!) célszoftverről van szó, ami minden hiba ellenére visszahoz minden adatot. Így ha ilyen szervizben ilyen professzionális adatmentő programmal javítják a hibát, ez esetben ennek a javítási tarifája is jóval magasabb -- (a program speciális tudása és az adatmentéses javításra rááldozott időtöbblet miatt) -- , mint egy átlagos számítógép-szervizelésé. Viszont egy ilyen szoftver birtokában lévő szerviz minden(!!) elvszett adatodat vissza tudja menteni.
Ennek fényében Neked kell eldöntened, hogy megéri a többletpénzért cserébe ilyen javítást szervizzel felvállaltatni, vagy pedig más megoldás után nézel. Az ilyen javítószoftvereket a szervizek az olyan számítógépek miatt tartják, ahol szó szerint "élet-halál kérdése", hogy visszamenthetőek-e az adatok, avagy nem (pl.: banki szoftverek és orvosi szoftverek által létrehozott olyan különleges adatbázisok, amik nélkül nem tudnak banki pénzt kezelni, vagy betegeket gyorsan és eredményesen meggyógyítani, stb. ... ..).
Most már két bad sectort talált, de sajnos a fájlom továbbra is másolhatatlan, így nem azt találta meg.
A benchmark alapján úgy látszik, van egy harmadik bad sector is, talán az lenne az enyém, csak jó lenne, ha végre bejelölné, és engedné a fájlt menteni.
Örülnék neki, ha végre kiderülne, hogy bad sectorrol van szó, mert akkor azt át kellene helyezni valahova és akkor folytatódna a másolás. De valahogy nem tudom rávenni a kütyüt, hogy ezt végre megtegye.
Visszasírom a húsz ével ezelőtti NDD-t, ami ilyenkor felajánlotta, hogy a hibát tudomásul véve a következő szektorral folytatja a másolást.
A mentést természetesen nem ezzel csináltam, ezek csak tesztképek, hogy milyen roncs állapotban volt a winyó (a felületi teszt végig sem futott rajta, megállt ott ahol a kép mutatja)
Mutatja a SMART állapotát, a lemezen lévő partíciók állapotát, tud felülettesztet csinálni, azonkívül lemez Benchmarkot, File Benchmarkot. Használható Disk monitorként, szabályozható vele az AAM (zaj - teljesítmény viszony), tud alacsony szinten formázni (zerofill), valamint egy csomó extra tesztet (seek, burst rate, performance). Ügyes kis program, nélkülözhetetlen.
"EGYETLEN fájllal van probléma, egy kb. 160 mb-os video fájl másolása során 96%-nál olyan hiba történik, ami miatt a másolása lehetetlen. egyetlen bájtot se másol át sehova, így nem a maradék 4% veszik el, hanem az egész."
Te, figyelj, ilyet nekem tudod mikor csinált legutóbb a gépem? (Pedig nem hibás, lekopogom! ;-)! )
Szándékosan különítettem el a vastag betűkkel a neked lényeges mondatrészt, mert mindegy hogy egy nagy fájl másolásakor jön elő a hiba, vagy akkor, ha egy sok kisebb fájlt tartalmazó nagyobb mappa tartalmát másolod át.
Akkor fordul elő ez az eset elő, ha: >>
1./ -- az a HDD amire másolsz, már annyira teli van, hogy a Windows az adatok mozgatásához szükséges azt az ideiglenes szektorrészt, amiben rendszerpartíció esetén a virtuális memória fájlja, a lapozófájl is kerülne, olyan szűknek érzi, hogy az adatok átmozgatását nem tudja akadály nélkül végrehajtani, ezért a Windows a másolás során annál az X%-nál akad el, aminél több már nem fér el az átmeneti szektorrészre. Röviden akkor fordul elő ilyen másolási hiba, ha már nagyon kevés a HDD-n a szabad hely.Megoldás:szabadíts fel helyet helyet a cél-merevlemezen, vagy válassz helyette egy jóval(!!) nagyobb kapacitásút!;
2./ -- az átmásolandó fájl túl mélyen helyezkedik el a könyvtárfán, azaz az A mappa B almappájanak C almappájának D almappájának E almappájának F almappájában, azaz így: --->
["D:" meghajtó]-
[A mappa]-
[B mappa]-
[C mappa]-
[D mappa]-
[E mappa]-
[F mappa]-
[Másolandó Célfájl]
Van ui.egy olyan szabály, hogy a Windows max. csak 255 kar. hosszúságú fájlneveket hajlandó elfogadni!!Ha ui. az egyes mappák és almappák közül néhánynál többnek nagyon hosszú a neve, akkor az egész elérési útvonal karakterszáma messze túlmegy a megengedett 255 karakteren, és a Windows ilyenkor mindig visszautasít bármilyen fájlműveletet, legyen az másolás, törlés, áthelyezés, átnevezés, kivágás, stb. ... ! -- Ezt onnan tudom, hogy amikor az egyébként hibátlan, mobil rackben lévő HDD-mre ilyen okból nem akart rámásolni, akkor a hosszú mappaneveket drasztikusan, 2-3 kar.-esre lerövidítettem, ill. csökkentettem a mappák elérési útvonalának mappamélységét is, azaz a célmappa nem 8, hanem csak 3 almappa mélyen volt a könyvtárfán, amikor oda már hajlandó volt átmásolni a fájlt. (Amíg a 8 almappa mélyen lévő hosszú mappanevű mappába akartam másolni, addig nem engedte... !) Megoldás: mappamélység csökkentése mellett a mappák neveinek megrövidítése! És így már működik, másol!!!! ;-)!
Én legalábbis így tapasztaltam. Remélem, tudtam tippet adni a megoldáshoz.
Ha el tudja kezdeni masolni, es el is jut 96%-ig, akkor csak megfelelo rutin kerdese, hogy ezt a 96%-ot meg tudd menteni.
Mert az bizony oda van mar irva a celhelyre. Csak mivel a muvelet nem zarul le, vegul torlodik. De el elhet csipni menet kozben :)
De te annyira okos vagy, neked magyarázzam? Oldd meg.
Ha chkdsk nem talal hibát, akkor Logikailag minden rendben van. Akkor viszont fizikailag olvashatatlan. Az viszont bad sector. Es ahol egy van, ott lesz majd tobb is.
Arra spekuláltam, hogy talán addig kihúzza, amíg a procihibás mizéria miatt gyorsan csökkenő árú használt gépek közül tudok egyet venni, de még nem látom az árzuhanást, a hibák viszont szaporodnak.:-(
Na, akkor itt és most kénytelen vagyok idézni Kern András hírhedt kérdését:
"Itt mindenki hülye?" :-)))
EGYETLEN fájllal van probléma, egy kb. 160 mb-os video fájl másolása során 96%-nál olyan hiba történik, ami miatt a másolása lehetetlen. egyetlen bájtot se másol át sehova, így nem a maradék 4% veszik el, hanem az egész.
Naívan azt hittem, nem gond, ráeresztek egy csekkdiszket (csak, hogy örüljetek, ;) és megoldja, de közli, hogy nincs hiba.
A hdtune-ban bíztam eddig, de az se talál hibát benne.
Szóval, van egy hiba, ami csak akkor jelentkezik, ha a fájlt közvetlenül akarom olvastatni valamilyen programmal, ha spéci toolst futtatok, akkor szerintük nincsen szektorhiba.
Akkor mi lehet a gond? Talán a fáljkatalógus sérült meg, ami megmutatná a programnak, hogy a fájl melyik szektorokban található?
Tényleg nincs más ötletem, ilyet még nem pipáltam.
Sziasztok, az mitől lehet, hogy a Gigabyte GA-78LMT-S2P alaplapomba miután hozzáadtam 8 GB RAM-ot a meglévő 4 GB-oshoz, akkor csak a 8 GB-osat használja, pedig mindkettőt látja? A RAM-ok mindenben egyformák, csak méretben térnek el. Ez írja ki a Win 10:
Jó a HDTune, csak látod, kevesen ismerik-bármely más lemezellenőrző program is ugyanazt az egy adatot olvasná ki a SMART-ból.. Van felületellenőrzés benne, utolsó fül. Az végigolvassa a lemezt, és írja, ahol még olvasási hibát talál. Ott valószínűleg ki fog bukni a történet.
HDtune255 szerint semmi gond az egyetlen, par honapja megjelent bad sectoron kivul.
Ha a fajlt vlc-ben akarom megnyitni, akkor "fajl nem talalhato" a valasz.
Ha at akarom masolni, akkor 96%-ig siman megy, akkor probalkozik vagy egy percig, majd jon az uzenet, hogy adjam fel, es meg vagy percig szenved, mire ismet hasznalhato az eger es a billentyuzet.
win-es chkdsk lefut, hogy nincs hiba.
Furcsa, haromfele oldalrol haromfele valasz, es nincs megoldas.
"Naponta kétszer csinálnak róla másolatot merevlemezre, hogy hiba esetén minél kevesebb sor vesszen el."
Ez azt jelenti, hogy a pendrájvon lévő fájlba írtok rendszeresen, és erről másoltok merevlemezre? Ezt nem tartom szerencsésnek, szerintem biztonságosabb, ha merevlemezre írtok, és a mentett fájlt másoljátok pendrájvra, majd arról további gépre, ha több példányban kell. És persze a másolás a fájl copy, nem pedig a megnyitás és mentés másként.
És még egy kérdés: Azt tudod, illetve a kollégáid tudják, hogy amikor a pendrájvot kiveszed az USB csatlakozóból, akkor előzőleg meg kell hívni a "Hardver biztonságos eltávolítása" műveletet, és a pendrájvot (de bármilyen más külső egységet) csak akkor veszed ki, ha kiírta, hogy az eszköz eltávolítása biztonságos?
Mert enélkül könnyen történhetnek olyan hibák, mint a miről beszámoltál.
Másfél éve regisztráltattam magam a Twitter oldalán. Kb. fél éve megállás nélkül naponta jönnek az üzenetek info@twitter.com-ról, amelyekkel egyáltalán nem kívánok foglalkozni. Elfelejtettem a felhasználói nevemet és jelszavamat. Valaki ezt válaszolta: belépsz, és törlöd az account-odat, vagy az email értesítéseket, amivel nem tudok mit kezdeni. Mit lehet még tenni?
Azt sem tudjuk mit láttunk, de az a bajom, hogy ebből egy alap axiómát kiáltottál ki, miszerint
"
Pendrajvot honapok alatt ki lehet nyirni minimalis adatforgalommal.
Pl. log fajlt irsz ra, es gyakran modositod. Nehany tiz kb meretu, de mindig ugyan arra a teruletre ir, par honap es jonnek a problemak."
És ezt a sületlenséget magyaráztad tovább, ami nem ismételhető, nem ellenőrizhető, egyéb tapasztalat nem ezt mutatja, bármi is lehet, ésatöbbi.
Mennyi az a minimálsi? Mi az a "gyakran"? Páran itt ezer éve írjuk/olvassuk csont nélkül, de néhány haladó hülye még routerbe dugott penre is torrentezik ezer éve, vagy összefűzött penekből csinált szervert. Ez a bajom. Van egy valamilyen probléma és olyan ideológiát gyártasz hozzá műszaki magyarázattal, hogy csak fogjuk a fejünket. Még egy könyvelő irodám is van, akiknél cégenként van 1-1 512 megás pen, lassan kb. 10 éve dolgoznak rá ugyanazzal az adatállománnyal mert ez a kulcs. Gépen és hálózaton is van mentés, de 1 cég van a penen, ezzel meg is határozták ki dolgozik vele. Penek egy dobozban, kiveszik, bedugják, dolgoznak, mentenek, visszadobják a dobozba. Tök jópofa. És rohadtul nem romlanak el nem csak pár hónap alatt, de évek alatt sem. Amit meg én művelek a marok penemmel, azt jobb ha nem látja senki...
Mondj a kérdésekre paramétert, hogy milyen gyakran, de gyanítom ha pár file és pár hónap, akkor legyen mondjuk 3 hónap, 90 nap, napi 3-4 mentés. 400 darab írástól kinyúvadnának? Ugyan. Próbáljuk ki, teszteljük le, demonstráljuk, dokumentáljuk. És még kétszer, mert egy mérés nem mérés. És akkor a süsü júzer olvassa Az Interneten, majd nekem szajkózza, hogy jaaaaaj a penek szarok, nem megbízhatók, elromlanak. Aztán mástól az SD kártyára ugyanezt, meg az SSDnél is voltak itt homályzónák. Nekem meg 10 éve csak működik és világbéke.
Nem értelek, velem van bajod, vagy valamiért érzékenyen érint a téma?
Egyszerűen leírtam, amit láttam.
Nem tudom, milyen felmásolásról beszélsz. Egyszerű szövegfájl, amibe szövegszerkesztőben viszik be az adatokat, naponta többször. Naponta kétszer csinálnak róla másolatot merevlemezre, hogy hiba esetén minél kevesebb sor vesszen el.
Én elfogadom, hogy minden eszköz meghibásodik, csak kérdés, hogy mikor.
Vannak legendás eszközök, ha jól emlékszem, ST225 volt volt a kedvenc 20 MB-os 5,25"-os merevlemezem még XT 4,77MHz-es, első verzióban és szinte agyonütni se lehetett.
Hasonlóan jó tapasztalatom később egy Maxtor HDD-vel volt, talán 520 vagy 540 MB-os volt, miközben mások panaszkodtak, hogy náluk úgy hullottak, mint a legyek.
Pendrájvoknál is kellett egy kifutási idő, amíg a gyerekbetegségeken túljutott a technológia, de már nem követtem, és elvagyok az én 2 és 4 GB-os három pendrájvommal, igaz, töbnyire csak olvasásra, vagy néha adatok átmentésére használom.
Nyilván, ahol naponta többször használnak egyetlen fájlt, rendszeresen ugyan azokat a szektorokat írva, ott azon szektorok jobban igénybe vannak véve, mint mások, egy idő után jön a hiba.
Újabb rejtélyes hiba, ezúttal c meghajtóval, win7 van rajta. Egy 160 MB-os video fájlra közli, hogy nem található. Másolásnál sebesen átmásolja az első 96%-ot máshova, majd fél percig vár, közli, hogy fájl nem olvasható.
Egyetlen lehetőségként chkdsk ütemezésre beállitva, újrainditás után lefuttatva, szerinte minden szép és jó.
A fájl továbbra se másolható, megnyitásra továbbra is azonnali üzenet, hogy a fájl nem létezik.
Én is jártam így egyszer egy pendrive-val, mint homár hümér a (145242)-ben, és tudjátok mi volt az oka? Az tűnt fel, hogy hiába teszem be az aljzatba, ötször-tízszer meg kellett igazgatni, mire felismerte a laptop a pendrive-ot. Mivel kontakthibára gyanakodtam, elvittem a pendrive-ot bevizsgáltatni ahhoz a számítógép-szervizes ismerősömhöz, aki kisebb számítógépes kontakthibák javításával is szokott rendszeresen foglalkozni (megtisztítja, vagy éppen megforrasztja, ahol a forrasztási kontakt hibájára gyanakodik).
Ez esetben levette a pendrive gumiburkolatát, és alatta látta hogy a forrasztás a sok-sok ki-be huzigálás miatt megadta magát, és elengedett (bókolt lötyögött a NYÁK-jára eredetileg felforrasztott dugaszolós kontaktus-rész ami az aljzatba dugandó bele)... . Javítása: megforrasztotta a hibás forraszhelyet, szépen-óvatosan visszatette az eszközt a védőgumijába, és kipróbálta négyszer: rendben volt utána vele ismét minden, utána többet már nem kontakt-hibázott, felismerte a gép rendesen. Azóta is jó. ((Olyan pendrive-ot képzeljél el, melynek két félből összeillesztett kis műanyag tokja a gumibura levétele után egy kis picike pattintós bajonettzárral szétszedhető és újra összerakható.))
És ebből mire lehet következtetni? Rossz a pen, nem választotta le rendesen, vagy a felmásoláskor ette meg a szisztemgörény? Mert Te azt mesélted, hogy a pen elromlik. Mindezt egy ellenőrizhetetlen és kevésbé rekonstruálható mintából?
txt fájl, kb. 50 kb-os, reggel aktualizálta, a suliban a PC közölte, hogy olvashatatlan a fájl.
chkdsk visszahozta. utólag ellenörizte az otthoni reggeli mentésével, semmi nem veszett el, de a fájl végére pár száz kriksz-kraksz karakter csapódott. Törölte öket, most úgy tünik, ismét müködik.
Így működött ez már a Win98, XP, Win7-nél is. Ha a telepítéskor nem írtam be jelszót akkor nem volt jelszó. Én mindig így telepítettem az itthoni PC-t, aztán amikor a gyerekeknek külön laptopjuk lett és hordták a suliba az már jelszóval lett telepítve.
Szajkózza a rosseb, csak még nem sikerült felfognom az értelmét. Nem értekezni szeretnék róla, de ha tudsz adni egy megfelelő hivatkozást, ami meggyőz a szükségességéről, azt szívesen elolvasom. Magyarul, angolul, mindegy, csak értsem.
Valahogy nehezen tudom elhinni (bár ebben tévedhetek), hogy az a kártevő, amelyik ki tudja cselezni a vírusirtót, a böngészőhöz kapcsolódó fiók kétszintű védelmét, annak gondot jelentene egy admin user kicselezése.
Nem az összeset, csak azokat, amiket módosítottam. Azokat viszont tényleg naponta. Általában nem dolgozom naponta többel, mint 10-15 fájl. Ebben a TC mappaszinkronizálás funkciója segít. Ezzel a mentés pendrájvra nem több 1 percnél. Ezek lennének igazán fájók, ha baj történne.
A régebbi dolgaim pedig (pl. nyelvtanfolyam jegyzetek, korábbi munkahelyemen gyűjtött címlistám, jegyzeteim, ősrégi saját programjaim stb.) amikre ugyan biztos nem lesz már szükség az életben, de azért mégis el vannak mentve pendrájvon, sőt nemrég mindent kitettem külső HDD-re is.
Szóval elég megbízhatónak látszik a rendszer, persze nem örülnék, ha egyszer igazolni kellene, hogy valóban elég alapos-e.
"törölném a partíciókat, és a rendszert 1 órán belül visszaállítanám a Paragon Backup & Recovery szoftverrel"
...amivel ezek szerint minden manitu-áldott nap mented az összes adatodat? Mer'ugye a belakott rendcer elvesztése az egy sima sz@pás, az adatok azok, amik igazán fájnak...
Ha a kis gonosz titkosító vírus hozzá tud férni a rendszeremhez csak azért, mert nincs a windowshoz jelszavam, akkor a vírusirtó valamit hibázik. Ilyesmi az elmúlt több mint két évtizedben nem fordult elő, vagy legalábbis nem vettem észre. Becsomagolás nem történt.
Ha mégis megtörténne ilyesmi akkor törölném a partíciókat, és a rendszert 1 órán belül visszaállítanám a Paragon Backup & Recovery szoftverrel, ami boot lemezről indul, így meglehetősen kis esélye van, hogy a program indításkor működhessen a vírus. Ha ez nem jönne össze, akkor végső soron az újratelepítés ezt a részt megoldaná.
A dokumentumokat pedig a naponta USB-re mentett másolatból hoznám vissza.
Nem kell elmagyarázni. Ismerettségi körömben elég rég bevezettem, egy csomónak nem is hiányzik a másik része megkérdezi, de viszonylag gyorsan lebeszélem.
Ezt a részt soha nem tudtam elmagyarázni laikus felhasználóknak (és elég biztos vagyok benne hogy amúgy jól magyarázok, nem ezen az oldalon volt a hiba).
Ne mondd már hogy ezen múlik bármi! Az XP-n, meg nekem most a Windows 7 alatt sem kötelező a jelszó, mégsem kutakodnak a gépemben idegenek. Egyrészt ott van a licencelt vírusirtó, aztán a böngészőn a kétszintű jelszó. Mit tud még egy kártevő ezen kívül, amitől a Windows telepítésekor megadott jelszó megvéd? (Azon kívül persze, hogy olyan valaki tudja használni a gépet, akinek nem akarom engedélyezni a hozzáférést.) Ha van ilyen, konkretizálnád? Ugyanis keresgélek az interneten, de a találatok kizárólag arra vonatkoznak, hogy hogy tudom beállítani, módosítani, kikapcsolni, esetleg megtudni, ha elfelejtettem.
Valaki írhatna egy olyan programot amivel elmenthetők az átállított kiterjesztés-társítások, rendszer-mentés, stb beállítások, és féléves-frissítés után ezeket könnyen vissza lehetne kapcsolni. De amíg nem létezik ilyen...
Hogy a redvas, lendkerekes, hernyotalpas szomoruszemu anyukajat a Microsoftnak.
Frissitett masfel orat. Ezek utan olyan lassu volt, mint a csiga, egy emailt nem lehetett normalisan megirni.
Mindenfele uj ikonok petezodtek ide oda. Pl. valami szemelyek az ora melle. Tutira a gépházban is tobb lett, mind volt.
De a legidegesitobb, hogy a jo kis klasszikus kisikonos alt+tab-om megint elb.szta az istenverte elonezetes tenyernyi baromsagaival.
Miert kell mindent felrugni? Van egy belakott, kenyelmes rendszer, es kitalalja, hogy majd akkor o maskepp akarja. En meg megint kezdjem el keresgelni, hogy melyik registry kulcsot kell atirni. Kinek van erre ideje meg kedve?
Persze megint van frissites a kib.szott flash playerhez, meg valami generalis, ami miatt persze indítsam ujra.
Unom az ujrainditgatasi maniajat ennek a fosnak. Es eroszakosan tolja, hogy de mostmar indits ujra. Aztán amikor a legjobban nem alkalmas, akkor szokta vegkepp azt mondani, hogy mostmar tényleg.
Olyat nem tud, amit törölne azt átmozgatja, aminek az alapértelmezett helye ott van. X. másolat akkor lenne működőképes ha saját formátumban és szerkezetben tárolná a fileneveket is.
Hát lehet, hogy kellett megadni jelszót, de hogy én arra nem emlékszem, az biztos. Ha már mindenáron meg akarnak védeni saját magamtól, praktikusabb lenne a telefonomra küldeni valami kódot. Az nem segít, ha egy elfelejtett jelszót, egy még régebben elfelejtett jelszó megadásával tudhatok csak meg.
Arra is néha ott az UAC, de hát jahh, először szétfaragjuk, hogy ez se legyen az se legyen, aztán meg jönnek, hogy szar az egész, mikor sok kattintással teletrójaizzák. Ehhhh.
Most találtam egy még jobb lehetőséget. Ha van androidos telefonod, és azon is használod a Chrome-ot ugyanazzal a bejelentkezéssel, mint a számítógépeden, akkor az eljárás a következő (Legalábbis a Samsung Galaxy telefonomon ez működik. Remélhetőleg általános android eljárás.):
Chrome megnyitás-> Jobbra fenn kattintás a továbbiak () gombra ->Beállítások->Jelszavak mentése, majd a megnyíló menüben kattintás a "Mentett jelszavak megtekintése és kezelése a passwords.google.com címen. Ez már a Google fiókod jelszavát kéri. Hiszen ott nem köp bele a levesbe a Win10.
Mellesleg kipróbáltam a számítógépen is közvetlen a password.google.com linket meghívni. Ez is a google fiók jelszavát kéri. Kipróbálni nem tudom, hiszen nálam nem jelentkezik a problémád, de hátha ezzel meg tudod kerülni a Windows jelszókérését.
Ez az egyik ok, amiért a következő 3-4 évben nem tervezem az áttérést a Win10-re. Saját gépen semmiesetre sem. Egészen addig, amíg meg nem szüntetik a Windows 7 támogatását.
Viszont javaslom, ha van hozzáférésed olyan géphez, amin Win7 van - jelszó nélkül - (esetleg Win8, de azt nem ismerem), akkor jelentkezz be azon a Chrome-ba. Remélhetőleg gond nélkül meg tudod nézni a szükséges jelszavaidat. Azután persze gondosan jelentkezz ki a Chrome-ból, különösen ha közösségi gépen használod.
Jajj, rájöttem miért lassú a Cobian és veri tele a C: meghajtót. A mentésből törlendő fileokról mentést csinál.... Véletlenek ellen jó, sok más opciót valóban nehéz lenne kitalálni egy hanyag egérkezelés, shift+del ellen, vagy nálam a macskánál, vagy ha sok hét múlva derül ki, hogy ott valami eltűnt, megette a vírus, bármi. Ha valóban mentést szeretnénk csinálni :-D Annak persze az alapértelmezett helye a userappdatában lesz és szépen telerakja ide-oda. Így jár, aki nem nézi végig rendesen és olvasgat leírást :-D
Be vagyok jelentkezve a Chrome-ba. És windows jelszót kér, ami nekem nincs, mert egyedül használom a gépet, sosem állítottam be jelszót. Próbáltam simán leokézni, hátha rájön, hogy ami nincs, azt nem tudom megadni, de nem jött rá. :)
Persze, én is ott nézem. De tőlem még sosem kért gép jelszót (Igaz, nekem ilyen nincs. Nincs rá szükségem, mert egyedüli felhasználó vagyok a saját gépemen). És mégis engedi mindig megnézni. Ezért csodálkoztam el ezen a gépi jelszós túlbiztosításon. Hiszen már a Chrome megnyitásával benn vagyok a saját fiókomban.
Te jó ég! Ezt a képernyőt még soha nem láttam. Ezt a Win10 dobja fel? Nem értem. Én Win7 alatt dolgozom, nincs windows jelszavam, és bármikor meg tudom nézni a Chrome által tárolt jelszavaimat.
(Igaz, nem nagyon van rá szükségem, mert nem könnyen hozzáférhető helyen tárolom őket, és a kódszámaimat csak karakterekkel jelzem, (nnn, mmm) és azok tartalmát csak fejben tartom.
De azért volt eset, hogy kisegített a lehetőség. Például barátnőm elfelejtett jelszavát az én gépemen sikerült megkeresni, merthogy nálam is használta a programját.)
Azért nagyon kíváncsi vagyok, milyen környezetben jön elő a Windows jelszó iránti kérelem.
Nem a Windowshoz kell a jelszó, hanem a Chrome fiókhoz (Account). Belépve kell lenned akkor is, ha a Gmailt használod, vagy bármilyen Chrome funkciót. és nyilvánvaló, hogy csak annak mutatja meg a jelszavait, aki be van jelentkezve a saját fiókjába.
Ez a barom saját magadtól védene meg, mert nem tudhatja, hogy Te Te vagy és nem egy jelszólopó által futtatott script így feltételezi, hogy Te tudod azt, amit a script nem...
Win10 oprendszeren Chrome-ban a jelszavak kezelésénél meg akarok nézni egy jelszót, amit elfelejtettem, de windows felhasználónevet és jelszót kér hozzá. Nekem semmiféle jelszó nincs beállítva a windowshoz, bekapcsolom a gépet, és betölt. Ez a barom viszont következetesen kéri. Most komolyan, nem túlzás, hogy a saját gépemen a saját elmentett jelszavaimat nem nézhetem meg??? Mit lehet ilyenkor csinálni?
Úgy tűnik, a dvd olvasó fejét kéne megtisztítani, időnként olvassa némelyiket.
Könyvtári pc gond nélkül olvasta mindegyiket, az én dvd olvasóm válogat csak közöttük. Viszont az írott cd-ket dvd-ket csont nélkül olvassa, csak a filmes dvd-k között válogat, azért gondoltam, talán valami sw probléma van, de lehet, hogy csak az olvasófeje koszos?
Kvázi selejtezett gepen elinditottuk a cuccot. Galibát nem csinalt, de arra jo volt, hogy jelszo nelkul permanensen elerhetove tettuk a masik particiot, aztán toroltuk rola. Valahol meg megvan a pendrive most is, bar meg nem mondom, hogy hol.
És 1 darabból mindenféle szakértéssel ezt a következtetést vontad le? Tudod hányan csinálják ezt szakdolgozattal és kis házikkal évekig és ahhoz képest alig romlanak el? Vagy megismételhető a folyamat?
Unokák csinálták. Megírta a jegyzeteit otthon, a suliban minden órán hozzáírt valamit, napköziben a házifeladatot, este otthon a többit.Nem bírta ki nyárig a pen.
Persze, elfelejtette, hogyha nem win7 alatt használják, akkor előbb kattintva kell leválasztani, időnként volt windowsos akadékoskodás, hogy ellenőrizni kell, meg párszor leformázták, de emlékszem, hogy szinte mindig ugyan azokkal a word fájlokkal voltak gondjaik, amibe a teendők, házi feladatok voltak írva. Ha számít, 512k és 1gb méretűek voltak, olyanokat kaptak ingyen kiállításokon cégektől.
Látod, zavarja, hogy felsoroltam 2 hülyeségét, ami most hirtelen eszembe jutott és nagy erőkkel kampányolt vele. A másikhoz a központosított megoldásokat már nem is merem mondani, mert ha én mondom akkor biztos nem előny, mert nem szempont és amúgy is hülyeség. Így könnyű :-D Toppant a szandálos lábával éscsak. Legalább a FIPset kikuglizhatta volna.
Mit frissítsek? 2 mai cuccról beszélünk. És pont a minősített, Kingston csúcskategóriás cuccáról magyarázod, hogy 10 éves. Te személyeskedtél, nézd meg a két eszközt és a tudását.
Jó kérdés, de akkor szerinted mi a legjobbabb megoldás? És írtam is, hogy nem fogod szempontnak számolni, de akkor mi alapján írod, hogy az SSD egyértelműen jobb? Nem azt mondom, hogy túl simán, de azért ami az SSDn van, az megoldható. Némi laborkörülmények közepette. A Kingstont meg nem. Mondjuk a tök jó, BIOSnál is eljátszottad ugyanezt, aztán jöttél azzal a HDMI átalakítóval, most meg ezzel. Nézd meg a két cucc szabványát wikipádián, hogy melyik mennyire erős, aztán lehet beugatni.
Titkosítás terén olyan messze jársz az igazságtól mint Makó Jeruzsálemtől.. Olyan régi információid vannak hogy annak a múzeumban a helye. A kérdezőtől pedig nem olvastam hogy vízhatlanságot kért volna, de mindegy.
Kinek mi az előny, de ha most elsorolnám a különbségeket akkor úgyis azt mondanád, hogy az nem számít. Mondjuk most hirtelen itt a leírásban nem látom a FIPSet sem, de a titkosításhoz szükséges kulcs a drive elején van, mert ugye lehet róla bootolni, innentől kezdve lehet didyman is kiröhögi, oszt átsuhintja majd másik vezérlőre és fizikailag olvassa. Mert ugye nem önmegsemmisítős. Az, hogy vízálló-e vagy milyen működési hőmérsékletet bír, az van, hogy mindegy, de akkor ne magyarázzuk, hogy minden előny az SSD oldalán van. Otthonra jó, de hagyjuk már, 3D Vnand meg egyéb marketing az megy róla, de egy rendes leírás sincs, csupa kisipari ajánlással.
10+ éve biztos van de már lehet akkor is le voltam maradva, mert ha én használtam akkor lehet egy ideje piacon volt a cucc, csak nem olvastam annyi hírt róla.
Hordozhatóság szempontján kívül is még azért 1-2 ponton más a műszaki tartalom. Amit linkeltél az SSD, nincs önvédelme, önmagában nem titkosít, könnyebben sérül, teljesen más a koncepciója a kettőnek. És még jóval nagyobb is.
Utána is nézhettél volna hogy bármelyik mai SSD is tudja ugyanezen titkosítást - tized áron (!), de csak laptopban sata porton használható ki, mivel nincs asztali gépben vagy usb porthoz kezelő szoftver hozzájuk.
Rossz ötlet filccel hamisítani: hazaviszi a vevő a boltból, kipróbálja, rájön hogy a gomboknak nincs semmi funkciójuk, aztán visszaviszi és az eladó fejéhez vágja a cuccot, majd visszaköveteli az árát, mivel igazából nem nyomógombos, vagy azt az árkülönbözetet, ami egy hagyományos és egy nyomógombos pendrive ára között van... ! :-)))))
Ez az üzletembereknek való, akik akkor sem akarják hogy megszerezzék az üzleti titkaikat, ha véletlenül elveszejtik a pendriveot, mert az jelszóval is védhető már. Ha még tartós is, és sok is fér rá, akkor már "valamit ér", többet mint egy átlagos pendrive.
Azt várta hogy a gyártó (Apple) adjon hozzá programot (ne más cég) és az OS beépített filekezelője natívan támogassa a konkurencia termékét? Örüljön ha akad kompatibilis filerendszer (Fat32 v exFat?)
Vagy lehet hogy fizetni nem akart érte..? passz
Pl én a TC beépülőn keresztül tudtam hasonló OS filekezelője által nem kezelt dolgokat (SymbFs, ext4fs, képmegosztás-fs, stb), ha van hasonló kaliberű progi mac-re akkor kényelmesen tud szinkronizálni mac és pendrv közt, ha nem akkor nem én fogok keresni neki.. ;)
Amit linkeltél az csak egy túlárazott pendrv, nem látok rajta semmi titkosító funciót.
Gondoltam olyan pendrv-t linkelsz amin van billentyűzet, ujlenyomat v retina scanner stb.. Mivel ilyet még még nem láttam.. Vajon az ára megfelelne e az átlagembernek? (<1000Ft/GB)
Sandisknek ott a secure access, az jóval olcsóbb, aztán van pin kódos, ujjlenyomatos, meg amit éppen akarunk, előtelepítve ott rajt a szoftveres cucc, vagy megoldja magának hardverből. Habuka Bt-nél ez is kicsit erőteljesebb módszer, bár lehet itt reszelik valahol a szigeten alvállakozásban.
Folosleges veled beszelgetnem igy azt fogom tenni, ami logikus: nem beszelgetek. Kerdesre nem valaszolsz, inkabb szemelyeskedsz. Azert koszi, hogy probaltal segiteni.