Keresés

Részletes keresés

Moka25 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21041
Koszi szepen, Sushi!:)
Mi is Baumaxban voltunk tegnap, sajna csak 1 m-es volt. Szerencsere a haloszoba ablaka csak 85 cm szeles, arra jo volt. De a tobbi...?:)
Előzmény: Sushi (21030)
Ent Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21040
Amúgy közvetlenül a virág töve mellé egy colás-kupakban a higított borsmenta-olaj sem rosz (vagy pár csepp csak)(Tesco-ban egy 100-assal olcsóbb mint a DM-ben) csak vigyázz, hogy a földbene szivárogjon be, mert nagyon erős dolog.
Lehet hogy nem viselné el a virág.
Előzmény: Sushi (21035)
orbi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21039
Végülis őshazájában kerítésnek is használták a kaktuszt :)
Előzmény: Sushi (21036)
ballage Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21038
Sushi, a levelek megrágása ellen nincs ötletem, de a földet nem kaparják, ha méretes kavicsokkal körbe rakod a virágot. Nekem bevált :)
Előzmény: Sushi (21036)
Ent Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21037
Jaja, csak frontline (vagy stronghold?) kellene hozzá, nehogy megint "bebolházzanak"
Előzmény: gyanus_capa (21034)
Sushi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21036
Ó, megtaláltam a megoldást! Minden cserépbe a virág köré kaktuszokat kell ültetni! :))))) Na mit szóltok? :)))))))
Előzmény: Sushi (21035)
Sushi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21035
Kedves Cápa, hozzászólásodból úgy érzem, nincs remény! ;-)
Próbálom a cserepeket macskabiztos (mondjuk ez már magában elég életképtelen fogalom) helyre tenni, ez jelenleg a tévé teteje ahol még fény is éri őket. Csakhát ez a hely véges. :)
Van ám kaktuszom is, de nemrég hazatérve azt is a cserepéből kifordítva leltem otthon. Szerencsére túlélte és azóta a makkulik se zaklatják, gondolom jól megszurkálta őket mikor próbálták "kinyírni". :)
Előzmény: gyanus_capa (21033)
gyanus_capa Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21034
pedig mindannyiotoknak jobb lenne, ha raszoknanak hogy kint vegezzek el a dolgukat

;-)

Az idegen macskaktol meg nem kell oket felteni, sot jot is tesz nekeik egy kis tarsadalmi elet, a lenyeg hogy ne tudjanak kiszokni

Előzmény: Ent (21032)
gyanus_capa Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21033
Ti hogyan óvjátok a növényeiteket?

Minimum toviskeritessel. Vagy allj at kaktuszra.

;-D

Előzmény: Sushi (21028)
Ent Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21032
Tegnap mindkét makka kint töltötte a napot a bokrok árnyékában, sőt, éjfélig kint lébecoltak, s végül ha rajtuk múlik akkor sem jöttek volna be, de az éjszakai makkajárás miatt nem akartam kinthagyni, így gondos előszobai borsmentázás után betereltem Őket.
Így újfent "együtt töltöttük az éjjelt".
Reggel nem volt sehol semmi "rosszaság", bár nem akarom elkiabálni, hisz Zsebi éjféltől reggelig valszeg visszatartja a dolgot, s félő, hogy a rossz idő beköszöntével majd újból előjön a probléma.
Most megint kint vannak, szerintem éppen a tegnap ültetett paradicsompalántákat rágcsálják.
Én legalábbis biztos ezt csinálnám a helyükben :))

gyanus_capa Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21031
en is csak 1 m szeleset lattam, de en a valtozatossag kedveert a praktikerben

;-)

Előzmény: Sushi (21030)
Sushi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21030
Szia Moka25! Úgy emlékszem mi a BauMaxban vettük kb. tavaly ilyenkor és ott méterre lehetett kapni, egy nagy hengerről vágják le amekkora kell. De sajnos már nem emlékszem, hogy milyen széles volt. Azért lehet, hogy érdemes megnézni.
Előzmény: Moka25 (21029)
Moka25 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21029
Szervusztok!:)

Egy kerdesem lenne Hozzatok. Nemreg volt szo a fem szunyoghalorol. Talaltunk mi is ilyet, de csak 1 m szelessegben. Nem tudjatok, letezik szelesebb is? Jo lenne, mert szinte minden ablakmeretunk ugy kezdodik, hogy 115:)

Ent,
nagy drukk Zsebinek! Azota miujsag?

Sushi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21028
Sziasztok! Tényleg Ent, olyan kuka vagyok, neked mindig elfelejtettem reagálni, pedig nagyon figyeltem ám, hogy mi hír van a macskatesónkkal! Egyrészt sajnálom, hogy ilyen komoly problémátok támadt, pedig a borsmentakor már úgy reménykedtem! Remélem sikerül olyan megoldást találnotok ami mindannyiótoknak jó lesz én nagyon szurkolok, hogy ez a kertes megoldás meghozza a várt eredményt. Hajrá Zsebóca! :)

Nálunk is a hajnali ribilliók ideje van! Olyan zajokat produkáltak ma hajnalban is, hogy álmomból felriadva azt se tudtam hol vagyok. A macskafára fölfutkározásnak olyan hangja van, mintha mindjárt kitépnék a falból, de szerencsére még bírja a gyűrődést. A virágovodám ha túléli a rendszeres inzultusokat (állandóan menekítenem kell a hóhérok elől) akkor azok olyan stramm virágok lesznek, hogy visszaharapnak a macskának az tuti! Ma reggelre természetesen egy jó marék földet kiástak belőle és lelegeltek egy levelet. (Macskafű persze lábon szárad el)
Ti hogyan óvjátok a növényeiteket? Valaki írta, hogy borsmentával kenegeti a cserepeket...ez mennyire tartós? Légyszi ha magára ismer írja meg és ne haragudjon, hogy nem emlékszem már ki volt... :)

norsycat Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21027
Ent: El se hiszed mennyire örülök, hogy Zsebi ismét bebocsátást kapott. Nagyon drukkoltam neki.
Maestro engem is nagyon elkeserített sokszor a spriccelésével, ami ráadásul büdös is és falat, bútort sem kímélt. Ilyenkor mindig kicsuktam a macskakertbe, meglehetősen dühösen. De a vége az lett, hogy fél éjszaka nem aludtam és lestem a sziluettjét az ablak előtt. Ott ült, nézett befelé, s nekem majd a szívem szakadt meg. Aztán ő is rázendített a beöööö beöööö nótára. S hiába határoztam el számtalanszor, hgy márpedig reggelig nem jön be, pár beöööö után nem bírtam tovább és beengedtem. Ezt sokszor eljátszottuk.
norsycat Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21026
ZoliBa: Egyetértek cápával, mindenkinek az lenne a legjobb, ha addig is a mamcija mellett maradna. De legfőképpen a cicának. Szép szóval biztosan meg lehet győzni a lányokat, hogy egy kicsit a macsek érdekét is szem előtt lehetne tartani.De ha el is hozzátok, az üdülés idejére nem fogadná vissza a gazdija? Akár vigyáz rá a tesód, akár magatokkal viszitek, kibírja a cica, de a hosszú távú lelki egészsége szempontjából nem túl szerencsés, ha elválasztás után mindjárt ennyi stressz, változás éri. Tőlem az új gazdik rendszeresen azt kunyerálják, hogy előbb elvihessék a cicát, hogy még élvezhessék a kiscica időszakot. De a legnagyobb könyörgésre sem vagyok hajlandó 12 hetes kor előtt odaadni, mert az idegrendszere kiegyensúlyozott fejlődése szempontjából az az időszak nagyon fontos. Volt olyan gazdi, aki ezt később megköszönte, mert belátta, hogy egy kiegyensúlyozott lelkű, fejlett cicát kapott, s ez hosszú távon fontosabb, mint 1-2 héttel több cicázás. Egyébként sokáig játékosak, kedvesek maradnak, van bőven idő élvezni a kiscicás csínytevéseiket. Erről Cecameca és Sushi élménybeszámolói is tanúskodnak.
Előzmény: gyanus_capa (21022)
Shrine Creative Commons License 2003.06.10 0 0 21025
deééééédeeeees:)
gyanus_capa Creative Commons License 2003.06.10 0 0 21024

Ent Creative Commons License 2003.06.10 0 0 21023
Sajna másképp nem tudom érzékeltetni azt a bizonyos hangos, elnyújtott, panaszos hangot, amit soha máskor nem "hallat" csak ha kocsiban bezárva visszük.
Ha nincs is dobozban, a kezeivel felkapaszkodik a hátsó oldalablakba, miközben a lábain egyensúlyozva panaszkodik a bánásmód miatt.
A "beő" pedig tisztán, érthetően kivehető szöveg :))
Előzmény: banyoca (21019)
gyanus_capa Creative Commons License 2003.06.10 0 0 21022
Ez esetben beszelj a kislanyoddal es magyarazd el neki a szitut. a macskanak meg nem lesz semmi baja ha meg ott marad 2 hetet a mama mellett. Hidd el mindenkinek igy lesz a legjobb, es a legeccerubb, legstressmentesebb.

Udv a klubban.

;-)

Előzmény: ZoliBA (21015)
Wet RinR Creative Commons License 2003.06.10 0 0 21021
Sziasztok! Láttam, sokakat elborzasztott ez a fénykép, pedig a dolog elég egyszerű. Sajnos manapság divatba jött, hogy a tulajdonosok felszívódó varratokat kérnek a bőr zárására is, mivel nem akarják (nem tudják) varratszedésre visszahozni az állatot. Hagyományosan nem felszívódó, vékony műanyag fonalat (=damil) használunk, ez nem izgatja a szöveteket és 1 hét után könnyen ki lehet szedni. A felszívódó varratok körül viszont egy reaktív zóna keletkezik (mivel így bomlik le a szervezetben) ami viszket, irritálja a cicát. Jelen esetben a képen sarjszövet látható (vagyis nem a cica "belseje" látszik ki), ez az ilyen gyógyulásoknál természetes. Ez ugyanúgy behámosodik idővel mint egy elsődlegesen gyógyuló seb, de itt egy kis antibiotikumos kenőccsel érdemes a fertőződést megelőzni.
A lényeg: nem érdemes felszívódó varratokat kérni (a bőrbe, egyébként a hasüregben csak azt illik használni), inkább vállalni kell a varratkiszedéssel járó plusz megterhelést. Zsolt
Előzmény: Törölt nick (20936)
banyoca Creative Commons License 2003.06.10 0 0 21020
a csapat most itt fetreng a melegtől, én meg megint elkövettem azt a hibát hogy hanyagul ledobtam a törülközőm, Bandici rajta heverészik, miért szereti? mindig kiszúrja, én meg így hibába epilálom magam...:)))
banyoca Creative Commons License 2003.06.10 0 0 21019
Te olyan jól beszélsz macskául :)))))) már máskor is tapasztaltam!
Előzmény: Ent (21013)
banyoca Creative Commons License 2003.06.10 0 0 21018
"Megtanitom ucsorogni a kapucnimban. :))" ehhez van egy kis történetem: ismerősöm kint tanult évekig Moszkvában, és ő mesélte hogy gyakran látta hogy a nagy orosztélben nem egy ember a kabátja alatt vagy kéz melegítőbe (muff)vitte a cicust. Egyszer pedig a zöldségesnél szemtanúja volt, amint az eladó kijelentette, a kiválasztott káposztát azért nem adja, mert ő bizony nem ébreszti fel Másenykát, és nem volt semmi felháborodás :)))
Előzmény: Törölt nick (21006)
banyoca Creative Commons License 2003.06.10 0 0 21017
Ha a gazdin nem múlik hogy később hozzátok el, beszéld meg a dologot a csepp lánnyal, mond el neki amiket leírtunk, hogy a cicus még sok mindent tanul a mamitól, meg a többi tesótól, erősödik az anya tejcsitől stb. próbáld meg! tudom nehéz lesz! de ez lenne a leges legjobb megoldás!!

Sok sikert!!

Előzmény: ZoliBA (21015)
ZoliBA Creative Commons License 2003.06.10 0 0 21016
Szia Danone!

Bocsi, de téged véletlen kihagytalak az előző válaszkötegből. Sajna nem tudom lebeszélni a "lányokat", mindenképp el akarják hozni a makkát. A gazdija mondta, hogy ez a legkorábbi időpont, mert mostanra már abbahagyják a szopizást és kaphatnak "rendes" kaját is(legfeljebb "kiegészítésképp" szopnak).

1) - ettől tartottam, akkor ezek szerint mégiscsak meg kell beszélnem az öcsémmel, hogy erre az időre vállalja a pótapaságot.

2) - igen, ez nekem is megfordult a fejemben, mint már az előző hozzászólásomban is írtam.

Köszönöm szépen mindenkinek a segítő szavakat, és a jókívánságokat!

Üdv:

ZoliBA

Előzmény: Danone (21014)
ZoliBA Creative Commons License 2003.06.10 0 0 21015
Sziasztok!

Mindenekelőtt köszönöm szépen, hogy ennyien reagáltatok. Számítottam rá, hogy 1-2 reagálást kapok, de hogy ennyit?!!! Tökre meglepett, persze ez kellemes meglepetés, az ilyent szereti az ember. 8-)) Igyekszem minden feltett kérdésre válaszolni.

banyoca
A cicc most 6 hetes, úgy néz ki, hogy mindenképpen el kell hozni. Na nem a jelenlegi gazdija miatt, hanem a párom és a kislányunk miatt. Ha lehetett volna, már 2 hetesen elhozzák 8-)
A ciccről sajna jelenleg csak annyit tudok, hogy gyönyörű szép, néhol sötétszürkébe hajló fekete szőre van, és, hogy fiú.

Beren; gyanus_capa
Tudom, hogy egyszerűbb és mindenkinek jobb lenne ha itthon maradhatna a cicc, de egyenlőre nem találtunk senkit, aki bevállalná a napi rendszerességű látogatást, etetést, cirógatást, és mindent ami ezzel jár.

orbi
A szálláshelyen velünk egy szobában lehetne a cicc.

Ent
Épp ettől félek én is. Na meg attól, hogy a cicc ott marad a szálláshelyen, és egy jó lelkű takarító kiengedi. Magunkal vinni viszont pld. egy egész napos salzburgi városnézésre vagy a werfeni jégbarlangba, megintcsak nem túl jó 5let. Bár a fene se tudja. 8-)))

gyanus_capa
Igen, tudom -pontosabban gondolom-, hogy az elválasztás sokkolja szegényt, de azt gondolom, hogy az is sokkolja, ha erre az időre megkérem az öcsémet, hogy a saját hasonló korú makkáival együtt figyeljen Bagirára is, és erre a 10 napra átviszem hozzá. A következő kérdésem meg pont az lett volna, hogy hol lehet utána nézni annak, hogy mi kell ahhoz, ha én egy ciccel akarok utazni (állatorvosi engedély, oltások stb.).

Azt hiszem egyenlőre ennyi, remélem mindenkinek válaszoltam.
Üdv:

ZoliBA

Előzmény: banyoca (21001)
Danone Creative Commons License 2003.06.10 0 0 21014
Szia,
A Macskák2 fórumon olvastam a hozzászólásodat.
Azt írtad,hogy a kiscicc az utazás előtt lesz 10-12
hetes. Azt szeretném megkérdezni,hogy mikor
szeretnétek magatokhoz venni? Mert ez az az időszak
(kellene,hogy legyen),amikor magatokhoz veszitek.
Fiatalabb kiscicát ne hozzatok el,mert még szopnia
kellene,és megtanulnia az élet bizonyos szabályait.
(alom használata...stb)
Az együtt utazásban én csak két gyanús pontot látok:
1) a határon nem vihetitek át,csak ha van oltása-a
veszettséget pedig ilyen fiatalon aligha kapja meg.
2) én is gyakran utazok macsekkal (főleg
kiállításra),de sosem mertem otthagyni a szállodában.
A takarítónő nehogy kiengedje...

Egyébként nagyon sok sikert az új családtagotokhoz!!!!

Előzmény: ZoliBA (21000)
Ent Creative Commons License 2003.06.10 0 0 21013
Hasonlóképpen gondolkodtom én is Zsebi utaztatását illetően, de nem állta a sarat.
Linux pedig kizárólag ilyen esetekben hagosan mondogatja: Beeeeőőőőőő, Beeőőőőőőőőő, Beőőőőőő!!!
Szóval makka jobb ha nem utazik.
Legalábbis nálunk.
Előzmény: Törölt nick (21012)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.10 0 0 21012
Tudod mit? Boritekold. :)
Előzmény: gyanus_capa (21011)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!