Cápa, régi vendég, kis híján hanyatt estem, amikor először megláttam, hogy az ablakban tanyázó babakaktuszaimat szellőztetéskor előszeretettel nyammogja a két szürke. És az hagyján, hogy ott a foguk nyoma, de már láttam Nyafikát a teljesen tüskés fajtával, ahogy pofozgatja és kergeti a lakásban, cserepétől megfosztva... ~8-OOO
Köszi szépen mégegyszer a hozzászólásokat. Engem sikerült meggyőznötök, nagyjából a páromat is, már csak a kicsi lányt kell rávennünk, hogy bírja még másfél hónapig.
Nini, egy régi vendég! :))) Köszi a virágos tanácsot, asszem elkezdek köveket gyűjtögetni! :)
Mizujság a cicókkal? Ettore biztos sokat nőtt, nincs képed róla egész véletlenül? Mondjuk egy olyan yukkán lógós? :)))
Nálunk folyami kavicsokkal van körberakva a növényzet jó nehezek és a Döbrentei téren van belőle csomó. ki is lehet őket festeni nagyon dekoratívak és a makkák nem terítik földel a lakást. A Yukkára Ettore rendszeresen felmászik és lóg rajta mint egy csimpánz, nem tom mi olyan jó ott neki... egyébként nálunk a kaktuszt is elfogyasztották, még elég kicsi volt szegény, de most hazaküldtem anyuhoz gyógyulni, új töviseket növeszteni és felnőni.:-)))))
Nagyon aranyos kiscic! Elég megszeppentnek látszik. Mennyi idős?
Emlékszem rád korábbról, akkor is hangot adtál a rosszallásodnak, hogy nem foglalkoztunk veled úgy, ahogy vártad. Nem tudom mitől volt, talán éppen úgy jött ki a lépés, hogy pont passzív volt a hangulat. Láthatod, hogy nagyon hullámzó a topic intenzitása, van, amikor sokan rárepülnek egy témára, van, amikor éppen senkinek nincs kedve írni. Ezt nem lehet zokon venni, hiszen ide mindenki önként jön, ha úgy érzi ír, ha nem érzi úgy, nem ír. Nincs "válaszfelelős", az válaszol, akinek belülről ingerenciája támad rá. A segítségkérőknek úgy érzem, mindig elég kimerítően szoktunk tanácsokat osztogatni, néha túl sokat is. Az új embereket is szívesen fogadjuk, persze különböző lehet, hogy ki milyen könnyen, gyorsan illeszkedik be a társaságba, mennyire készteti párbeszédre a többieket a hozzászólásával. Egyedül a rosszindulatú, viszályt szító hozzászólókat kéri meg előbb-utóbb valaki, hogy hanyagoljon bennünket.
Szerintem ha van kedved ehhez a társasághoz tartozni, akkor írjál tovább a cicáidról, mesélj, rakjál fel képeket, válaszolj te is másoknak, és előbb-utóbb részévé válsz ennek a topicnak.
úgy látom a pici örökölte a Papi szürke színét:)))
Várjál csak! most akkor mennyi cicód van! van 1 szürke a papi, 1 feket-fehér a mami, 1 cirmos, meg van 1 fekete is?
Ja! tegnap pl. ZoliBA kérte a segítségünket, sokan reagáltunk is rá, mert tudtunk "okosakat és szépeket" mondani, én úgy vagyok vele ha nem tudok valamit, hallgatok!
Szépek a cicáid, a cirmosnak a csíkozása gyönyörű, a szüreke pedig igazi különlegesség!
Gondolom azért nem kaptál választ mert nem volt olyan net közelben aki tudott volna segíteni, ez nem azért van mert mi nem fogadunk magunk közé senkit. Gyakran van hogy hétvégén pl. alig vagyunk, meg a másik, nem tudom Ti hogy vagytok vele de nagyon sokszor nem érem el a fórumot (internál erro..... stb) biztos ismerős a szöveg, na! ilyenkor épp arra van időm hogy olvassak, hiába szeretnék írni, nincs időm, pótolni meg képtelenség. Szóval írjál bátran, ha nem válaszolunk meg ne sértődj :)
Bocs! de most nincs időm visszaolvasni, mi volt a gond a kisciccel?
Hát amikor segítséget kértem, nem halmoztatok el mindenfélével, összesen 1 válasz érkezett az írásomra, pedig elég hosszan meséltem a cicáimról is, és akkor éppen a kiscicáim miatt kértem tanácsot. Ha jól emlékszem már képet is szúrtam be, de különösebb reakció arra sem érkezett. Most ezzel arra voltam kíváncsi, hogy ezt egyáltalán észreveszitek-e. Ahogy látom igen, bár a reakciók és a visszhangok elég változatosak;)
Őszinte részvétem a galambnak, ám szvsz:
1. attól függetlenül, hogy a makkák eléggé szeretnek repülő dolgokra vadászni, nem biztos hogy van itt helye a képnek, többek között
1/A Offtopic (nincs rajta makka)
1/B Gusztustalan, és gusztustalan dolgokról az itteni jóérzésű emberek inkább max írnak (hacsak nem vmi betregséggel kapcsolatosan kérnek állatorvosi segítséget)
1/C Nem érdekes: Ha azt mondod a küszöbödön találtál egy döglött galambot, kevesen kezdenek ujjongani hogy "Haaaaaaaaaagylááááásssuuuuuuk!!!!!!"
2. Érdekes dolog ez a vadászösztön s valóban nem tudhatjuk merre jár a makkánk ha odakint van, s mivel makka, nehéz is lenne neki útvonalat szabni, vagy a nyomába szegődni de:
2/A A galamb/makka harc természetes dolog (ellentétben a vadász(ember)/vad harccal) lévén a vadász kezében gyilkolóeszköz van, a vad "kezében" meg pusztán csak az élete, itt viszont a makka tud lopakodni, és figyelni, a galamb meg tud repülni: tehát nagyjából kiegyenlített küzdelemről beszélhetünk.
2/B Ugyanekkor roppant érdekes dolog lenne afölött meditálni, hogy ebben a hőségben melyik jóllakot makka fog vadászni mozgó célpontra - bár nyílván a makka jóllakottsága gyorsan múló érzés.
3. Humánus oldalról közelítve a dolgot, a századeleji nagy patkányírtás óta rettenetesen elszaporodtak a galambok (kiírtották a természetes ellenségüket) és a nénikék is előszeretettel költik nyugdíjuk kis részét galambkajára /bár ez utóbbi dolog ha jól sejtem -mármint galambetetés- immár törvénybe is ütközik/
Visszakanyarodva a mondat első feléhez iszonyat sok a galamb. Ezzel nem azt mondom, hogy nem kár érte, csak talán nem akkora kár.
4. Meleg van, amikor különben sem éhes az ember, és ebédidő is. A kép láttán nem lettem éhesebb.
Végül: Jó dolog ha a makkákról teszel be képet.
Szinte biztos hogy reagálnak rá(d) ráadásul ontopic is leszel, és a kritikai is más szempontok alapján érkezik, talán elfogultabban egy pozitívabb irányból.
Üdv:
Ent
Az enyémek is nagyon érdeklődnek a galambok iránt, de szerencsére nem férnek hozzájuk mert lakásban laknak. A házunkban nemrég rovarirtás volt és nekünk döglött csótányokkal kedveskedtek a lányok. Az se gusztusosabb, broáááá :))))
"...valahogy nekem úgy tűnt, hogy nem nagyon akartok az új emberekkel foglalkozni, na mind1"
Erre meg semmi szükség. ;-)
Ezt értem. Csak azt nem, hogy miért mutattad meg? Hogy elborzassz bennünket, vagy hogy felbosszants itt néhányunkat... vagy miért? Mert arra ugye számítani lehet, hogy ováció és tapsvihar nem lesz...
Látom te figyelsz, bár a többség nem reagált a régebbi hozzászólásaimra, valahogy nekem úgy tűnt, hogy nem nagyon akartok az új emberekkel foglalkozni, na mind1. A lényeg, hogy ezt a galambot a macskáim rakták a lábtörlőmre pár hónapja. Máig nem tudom, hol szedhették össze, valszeg már sérült volt, mert nem tartom valószínűnek, hogy egy egészséges galambot egy macska meg tudna fogni.
Fém szúnyoghálót Pesten én se találtam, végül Isaszegen sikerült, a templommal srévizavé szemben van 1 kis piszkos vegyesbóót, ott vettem másfél méter széleset. (szúnyoghálót nekem is makkaállóvá kellett tenni, csináltam rá külön makkaajtót, aztán kiderült, hogy a makkaajtóban lévő fém szúnyogháló dörzsöli azt a kényes orrát, mivel a nózijával lökdösi, ezért most van rajta két bazi nagy darab puha filcréteg felragasztva, macsnózimentés célzattal:)
Ezek a fadobozos TV-k az igaziak, ezeken még meg tudnak kapaszkodni a karmincák, ha játék közben elveszítenék az egyensúlyukat.
A kemény műanyagon látszik hogy nem kérdezték meg a makkákat, ami -mint köztudott- óriási figyelmetlenség, sőt hiba.
Sajnos nem tudom hogy kell dőlt betűt csinálni, de a válaszom: olykor igen, olykor nem :)))
Mi van ha veletlen egy kicsit a tv hatuljat ontozod meg ?
Nos, felrémlett előttem a kép amire Ent is gondolhatott, amint electric-boogie-zom egy ilyen akció következtében, de azért vigyázok! :) A tévénket egyébként még Noé hozta a bárkáján, azért használhatom ilyen célra. Ha a párom egyszer beszerzi a tévét amiről álmodozik, akkor aztán nem tudom hova menekítem hányatott sorsú növénykéimet, mert akkor az ilyen célú felhasználás megszűnik :))) Max beleültethetem őket a régi tévé dobozába... :)
Ballage, ez jó ötlet, kipróbálom majd! Ilyen kis golyócskákat már láttam amit a virágföldre raknak, de az csak olaj lenne a tűzre attól tartok! :)
Köszi Ent, van nekünk is otthon borsmenta illóolaj még a télen vettem. Egy pár cseppet tettem csak a fürővizembe, de úgy csípte a bőrömet, hogy azóta nem is használtam! Tényleg nagyon erős! De a virágaim érdekében be fogom vetni az már biztos! :)))