Keresés

Részletes keresés

VKOrsi Creative Commons License 2014.02.11 0 0 5965

a döntőék az isofixeshez nem jó

amúgy lehet kapni 2.500 Ft

a kimozdíthatóság nem normális.

(az isofixest én nem ismerem, az övesnél nálam az a rész, amit bekarikáztál már nem fekszik fel az ülőlapra, túllóg rajta)

Előzmény: Törölt nick (5963)
Kugar Creative Commons License 2014.02.11 0 0 5964

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: CSABUSZ (5960)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.11 0 0 5963

Sziasztok,

Szeretném kikérni a tapasztalatotokat. 1 éves csemeténknek keresek 9-18-as gyerekülést. Fontos a minél nagyobb biztonság, hogy lehessen ISOFIX-el, és ISOFIX nélkül is rögzíteni, és lehetőleg menetiránnyal szemben és háttal is be lehessen rakni. A véleményeitek, és a biztonsági javallatok alapján a BeSafe Izi Combi Isofix X3 mellett döntenék.

Bepróbáltam az egyik boltnál a kocsinkba (Mondeo), és kétségeim támadtak a menetiránnyal szemben való bekötésnél (háttal OK): miután bekötöttem (szerintem szabályszerűen, jól meghúzva az övet), az ajtó felől hirtelen, erősen meglökve a háttámla tetejét oldalirányba (a képen D irányából C irányába), az ülés tetejét kb. 15-20 cm-rel sikerült kimozdítanom (megdöntenem) oldalra. Ez normális? Vagy a gyerekülésnek nem tetszik a kocsink? Vagy nem jól fog oldalirányú elmozdulás esetén a kocsi övfeszítője? Minden autónál/ülésnél így van öves bekötéskor?

Menetiránnyal szemben bekötve furcsa az is, hogy a gyerekülés alapzata nem fekszik rá az ülésre, mert hátul az alján lévő műanyagrész feltartja az üléstől. Úgy tűnik, mintha ez külön instabillá tenné a gyerekülést. Nagy, tátongó rés van az autóülés és a gyerekülés között.

Továbbá a döntőéket valaki próbálta már? Magyarországon lehet kapni valahol?

Ezúton szeretném megköszönni a témában az aktivitásotokat, sokat tanultam tőletek. Külön köszönet Orsinak és Csabusznak! És előre köszi a válaszokat is!

A.Krisz83 Creative Commons License 2014.02.10 0 0 5962

Csabusz!

Írtam mailt a gmailre.!

CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.10 0 0 5961

Ha az 5pontos öv a legfelső állásban a gyerkő válla alatt van.

Akkor már nem jó.

Előzmény: rbeboo (5958)
CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.10 0 0 5960

Szia!

Az STM egyikhez sem hasomlítható.

A többi mind jobb.

A Kid és a Kid Plus között az a különbség, hogy utóbbinak műanyag kartámasza van, ami állítható szélességű.

A Sict a plusz oldalvédelem, ami látható is az ülésen.

Én Römert vennék, de a Cybexek is jók.

Előzmény: Kugar (5957)
Zs:) Creative Commons License 2014.02.10 0 0 5959

Legfelső állásban van már az övvezető? A fejtámlát fel is kell húzni, különben lenyomja az övet. 98cm-el még biztos, hogy jó neki. Az én fiam kb 10cm-el több és még nincs gond vele.

Előzmény: rbeboo (5958)
rbeboo Creative Commons License 2014.02.10 0 0 5958

Köszönöm szépen a választ.

Valójában azt sem tudom, hogy a Concordnál vagy egyáltalán egy gyerekülésnél mikor mondják azt, hogy kinőtte. Én laikusként mondom ezt és csak úgy ránézésre. Kilóban még jó, mert a Concord 18 kg-ig jó, de hosszra, hát nem tudom. Esetleg ebben tudnátok segíteni?

Előzmény: CSABUSZ (5956)
Kugar Creative Commons License 2014.02.09 0 0 5957

Sziasztok!

Isofix nélküli ülést keresek 15-36 kg kategóriában.

Véleményetek szerint a Storchenmühle Solar mennyire jó választás?

Van olyan mint a Cybex Solution X vagy X2 esetleg a Römer Kid vagy Kid Plus?

A három fenti gyártó közül melyiket ajánlanátok és annak melyik típusát.

Pl. Kid és Kid Plus közt mi a különbség? Itt sok eltérést nem látok. 

Ráadásul utóbbiból még van SICT is az mi pontosan?

A Cybexnél az X2 talán vállban párnázottabb ahogy képen láttam.

Előre is köszönöm a segítséget!

CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.09 0 0 5956

Szia!

Ameddig tudja, használja a Concordot!!

Utána a 15-36kg kategóriában

Römer

Recaro

Cybex

Maxi Cosi

BeSafe

Kiddy

Ebben a kategóriában az isofix gyermekülések használhatók az autó 3pontos övével

isofix csatlakozás nélkül is.

Előzmény: rbeboo (5954)
A.Krisz83 Creative Commons License 2014.02.08 0 0 5955

Most nézem, a link valamiért nem működik. Talán most: [klikk]

Előzmény: A.Krisz83 (5952)
rbeboo Creative Commons License 2014.02.08 0 0 5954

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Próbáltam visszaolvasni a fórumot, hátha találok választ a kérdésemre, de azt hiszem elvesztem... :)

A kisfiam 2,7 éves, 15 kg és 98 cm. /Iszonyatosan gyorsan nő. A férjem is közel 2 m magas/. Jelenleg Concord Ultimax-unk van, ami lassacskán kicsi lesz neki. Szeretnénk váltani és Be Safe vagy Römer ülésekben gondolkozunk. Persze nem zárkózunk el más megoldástól sem, de a gyermek biztonsága az első.

Azon tanakodom, hogy érdemes-e 9-18 kg-ig ülést vennünk, tekintve, hogy az elmúlt fél évben majd 3kg-ot hízott. A 15-36 kg közötti ülés viszont nem lesz túl nagy?

A férjem autójában van Isofix rendszer, az enyémben nincs. Ha isofix-eset veszünk az beszerelhető abba az autóba is amiben nincs ilyen rendszer? Ugyanis változó melyik autóban van az ülés.

Tudnátok konkrét márkát és típust is ajánlani?

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat.

CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.07 0 0 5953

JA, AZ MÁS KÉRDÉS. :)

Előzmény: A.Krisz83 (5952)
A.Krisz83 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 5952

Kapható hozzá külön fejszűkítő, amit ha jól láttam, a belső öv tart a helyén. Erre gondoltam [klikk], nem az "újszülött" részre.

Előzmény: CSABUSZ (5951)
CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.07 0 0 5951

Britaxnál 8kg-ig maradhat a fejszűkítő+emelő párna.

Azt adják alapból.

Ehhez nem kell ék.

Előzmény: A.Krisz83 (5950)
A.Krisz83 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 5950

:)

Lehet itthon is kapni az iZi Plust, a Combival van egy árban  a magyar honlap szerint. erről mi a véleményed/véleményetek?
Britax esetén szükséges a plusz fejszűkítő betét? (Ha igen, akkor együtt rendelem meg, ha ez lesz a befutó... csak lenne már egyszer benne az autóba...)
A Britax-hoz és a BeSafe-hez is be kell szerezni a döntő éket G Astra esetén? 

Előzmény: CSABUSZ (5949)
CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.07 0 0 5949

15°-os az ülés.

Mind a kettő nagyon jó ülés.

Előzmény: A.Krisz83 (5947)
suyneM Creative Commons License 2014.02.06 0 0 5948

Mi próbáltunk két helyen is combit G Astrába, de a hosszú övcsat miatt nem lehetett rögzíteni. Sajnos döntő ék nem volt, lehet az segít a dolgon.

Előzmény: A.Krisz83 (5947)
A.Krisz83 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 5947

Te melyik ülést ajánlod?
Gyerekkel próbáltuk a két BeSafet, de autóban nem volt (G Astra kombi). Ha jól mértem, akkor kb. 20 fok a hátsó üléslap dőlésszöge :/

Előzmény: CSABUSZ (5946)
CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.06 0 0 5946

A Combi fele annyira sem dönthető, mint a Comfort.

A First Class jóval kisebb és könnyebb, mint a Combi. 

Előzmény: A.Krisz83 (5938)
CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.06 0 0 5945

Az ECE, az ENSZ szabványa.

Előzmény: VKOrsi (5935)
CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.06 0 0 5944

Hát, nem akarok vitatkozni, de ez nem így van.

Ez előírás, hogy egységesen kell használni a jelöléseket!

Hiszen az autósülések felhasználói útmutatójában általában szerepel, hogy az autó kézikönyvében meghatározott módon kell használni az ülést (hely, típus stb.).

Itt előszedtem pár ülés kézikönyvét és a különösen fontos szempontokat zölddel be is jelöltem!

Ez ellent mond az adac szakemberének.

Vagyis, ha nem az ece szerinti jelölés lenne, akkor bárki kitalálhatna bármilyen jelölést és soha, senki nem igazodna el rajta. Szerencsére nem így van.

Előzmény: VKOrsi (5934)
A.Krisz83 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 5943

Debrecen környékén nincs valakinek Britax First Class Plus ülése? Szeretnénk a gyerkőccel kipróbálni, mielőtt döntünk. Email címem publikus.

VKOrsi Creative Commons License 2014.02.05 0 0 5942

no még egy ülés bejött Mo-ra a háttal beköthetőkből

http://www.brendon.hu/Products/Details/61800

bár a 250 euros árat megint sikerült elég extrémen forintosítani

erről tudni kell, hogy kizárólag isofix módon használható 18kgig háttal (bár pici a lábtere)

övvel bekötve 13kgig mehet háttal

mind háttal mint előre rögzíthető isofixszel és övvel is

lindad Creative Commons License 2014.02.05 0 0 5941

Szia!!

Én nagyon meg vagyok elégedve az Besafe Izi Combival, szerintem egy szuper ülés. Mi azért fordítottuk meg az ülést, mert állandóan tekeredtek előrefelé, meg állandóan kérdezgették miért állunk meg stb. Aztán úgy döntöttük kipróbáljuk, mennyire stabil, ha menetiránynak megfelelően vannak bekötve és nem Isofix-szel. Szerencsére olyan stabil volt, hogyha megrángattam akkor mozgott vele az autó ( és a Ford SMax nem egy kicsi és könnyű autó). És így maradtak az ülések. :)

Igazából nem volt olyan konkrét oka, hogy nem fértek el a lábaik (szerintem mégmost is elférnének), vagy hányósak lettek volna és ezért fordítottuk meg. Lehet, hogy ezek nem túl megfelelő érvek, egy ülés fordításhoz, de már bőven elmúltak 3 évesek amikor megfordítottuk, addig ragaszkodtunk ahhoz, hogy csak és kizárólag háttal utazzanak.

Viszont, aludni háttal nem aludtak olyan jól, mint előrefelé nézve, pedig nem lejt az ülésük annyira, hogy döntőék kellett volna. Állandóan előre akart esni a fejük, még akkor is, ha alvó pozícióba döntöttem az ülést. Szerencsére mi nem utaztunk hosszú távolságokat, de ez talán az egyetlen, amivel nem voltam elégedett. ( és lehet béna vagyok, de a huzatot sem egyszerü levenni mosáshoz )

És igen, ahogy VKOrsi is írja, nagyon sokáig lehet használni, szerintem a kisebbik fiam fogja is még egy ideig, bár Ő sem kis termetű, de neki a lábai hosszabbak, míg a Tesójának a törzse ( mondjuk Ő már több, mint 16 kilo) és az öv már nem jött jól a vállánál ezért cseréltünk.( Végül a Recaronál maradtam, és tetszik :))

VKOrsi Creative Commons License 2014.02.05 0 0 5940

az autó kérdéshez.

A combit ugyanúgy kötöd be egy 1 évesnél mint egy 4 évesnél, van játék a lábtérrel, de nem annyira nagy, mint más külföldön kapható üléseknél, tehát az autóba való bekötést nem befolyásolja.

Német fórumon egészen mini autóba - fiat 500 - is kötöttek be Combit, és azzal használja is az anyuka.

VKOrsi Creative Commons License 2014.02.05 0 0 5939

A combi és a comfort ugyanaz az ülés - mármint ami a döntést illeti - mindkettő 3 fokozatban lehet dönteni.

Ha az autónak nagyon lejt befele az ülőlapja, akkor persze a combi máshogy áll - úgy tűnik mintha sokkal kevésbé lehet megdönteni -

erre a besafenek van egy saját kiegészítője (2500 Ft) egy döntőék, amivel 10 fokot lehet csalni.

a Combiba ca. 110-115cm-ig beférnek a gyerekek, testalkatfüggő a dolog (törzse hosszabb, vagy a lába :D ha a lába, az a jobb)

ezeket a képeket én mindig ajánlon nézegetésre, látszik, hogy mekkora gyerek ül benne (súly, életkor, magasság)

https://www.facebook.com/reboard.kindersitze.e.v/photos_stream

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.198106596921549.46077.195816570483885&type=3

a besafe-t a skandináv országokban abszolút 4 éves korig háttal használják - a svédeknél nem is kapható olyan ülése (egyáltalán nincs a piacon), ami 9-18kg-s és menetirány szerint is beköthető. A gyerekek lába elfér :)

----

Britax First Class nekünk volt, 2 éves korig használtuk háttal Csongorral, akkor azért váltottunk a besafe combira, mert egy családtaghoz került a first class

A.Krisz83 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 5938

Sziasztok!

Ma voltunk a kicsivel több boltban üléspróbán. Próbáltuk a Combi X3-at és a Confort X3-at. Kicsit csalódás volt a Combi... fura, hogy a Comfort sokkal jobban dönthető, mint a Combi. Kíváncsi lennék, hogy mekkora autóba fér el kb 4 éves gyerek hátrafelé... Combi ékelhető? A döntött ülés még jobban csökkenti a szöget :/ Comfortról vélemények? Egyéb alternatíva?
Britax First Class Plust nem találtunk készleten sehol Debrecenbe, így nem akarom addig külföldről megrendelni, amíg nem ült benne Gergő. Valaki leírná véleményét erről az ülésről?

Segítségeteket előre köszönöm!

Kedves lindad,

Miért döntöttetek úgy pár hónapja, hogy megfordítjátok a Combi ülés irányát? A gyerkőcök lába nem fért el? Dönthetőséggel, alvással nem volt gondjuk az ikreknek?
Milyen tapasztalataitok vannak az üléssel kapcsolatban?
Válaszodat előre köszönöm!

Üdv,
Krisztián

lindad Creative Commons License 2014.02.04 0 0 5937

Szia Manócska!

Köszi az érdeklődésedet, de az egyik fiam marad még az ülésben, nincs 15 kiló egy kicsit még hízalnom kell, a másik ülés szerencsére pikk-pakk elkelt. Remélem találtok hamarosan Nektek megfelelőt!

Üdv.

ps: bocsánat, hogy szétoffoltam a topikot, de nem találtam privát válasz opciót. :)

Előzmény: Manó-cska (5911)
VKOrsi Creative Commons License 2014.02.04 0 0 5936

no, a németektől is megvan a válasz.

A magyarázat annyi, hogy az ece r44 értelmében az isofix a 2es és 3as kategóriában nem értelmezhető, ugyanis az isofix rögzítés egyik kritériuma, hogy nincs szükség az autó övére ahhoz, hogy a gyerek rögzítésre kerüljön, ez pedig a 15-36kg-ban nem teljesül.

Pont emiatt nem szerepel az isofix ebben a súlykategóriában az opel használati útmutatójában, hiszen a 15-36kgs ülés nem felel meg az isofix kritériumának, de ez nem jelent tiltást a isofix rögzítési pont használatára vonatkozóan.

Előzmény: VKOrsi (5934)
VKOrsi Creative Commons License 2014.02.04 0 0 5935

ez meg tökre apróbetűs, de az ECE az nem az ENSZ hanem az EGT

Előzmény: CSABUSZ (5918)
VKOrsi Creative Commons License 2014.02.04 0 0 5934

az osztrák ADACnál biztonsági ülések használatát oktató ismerősöm azt írja, hogy ez az U nem az ECE r44/04 szerinti ülésbesorolás szerinti "universal" kategóriával azonos. Ez az Opel saját rövidítése. (Ahogy a B1 és B2 sem az ECE szerinti besorolással azonos, csak egy rövidítés)

Előzmény: CSABUSZ (5926)
zoli913 Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5933

Köszönöm a tanácsokat, ezek szerint a pajzsosat kéne megnéznünk, megpróbáljuk, megnézzük mit szól hozzá.

VKOrsi Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5932

szerintem azért B, mert bedingt, vagyis feltételesen

Előzmény: VKOrsi (5931)
VKOrsi Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5931

de ez nem azt a b1-ezt jelenti szerintem, simán csak egy jelzés

b2 a besorolásban nincs is

Előzmény: CSABUSZ (5930)
CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5930

Előzmény: VKOrsi (5929)
VKOrsi Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5929

B1 szerintem 0-13kg az hátrafele néz

B2 meg 9-18kg, nem ismerem az opel sajáthuzatasait

Előzmény: CSABUSZ (5927)
VKOrsi Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5928

"A hátsó üléssoron a szélső valamint a középső üléseken engedélyezettek a gyermekülések hárompontos biztonsági övvel együtt."

máshogy értjük

szerintem ez sem tiltás

belső öves nem lenne engedélyezett 18kg felett

3 pontos övről nem írnak

- nem mondom, hogy igazam van, de ezekből nekem nem jön le a tiltás -

az ece r44/04et ma tuti nem nézem meg, még vár rám egy éjszakai munka

Előzmény: CSABUSZ (5925)
CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5927

Ezen is egyértelműen látszódik.

Ugyanazt írja, csak egy nagyon érdekes sorolást adott, hiszen a B1 és B2 előre néző ülések.

Előzmény: VKOrsi (5923)
CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5926

akkor még egyszer a kép.

Nézd meg mit jelent az "U".

Nézd meg az ENSZ előírását is.

CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5925

Az opeltől kapott levél:

"Tájékoztatni szeretném, hogy az Isofixes gyerekülések megengedett beszerelési helyei mellett az első utas oldali ülésen 15-25 kilogrammig (ez kb. 3-7 éves kor között) valamint 22-36 kilogrammig (ez kb. 6-12 éves kor között) nem engedélyezett a gyermekülések használata biztonsági okokból. A hátsó üléssoron a szélső valamint a középső üléseken engedélyezettek a gyermekülések hárompontos biztonsági övvel együtt. "

Előzmény: CSABUSZ (5922)
VKOrsi Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5924

kifejezett tiltás az első ülésnél van - a magyarban -

a másiknál szerintem nincs tiltás, a 9-18kg-ban leírja, hogy ott van olyan ülés, ami isofix-szel is rögzíthető, a 15-36 kg-ban erről külön nem ír

nem vagyok jogász, de én továbbra is úgy gondolom, hogy ebben nincs tiltás a 15-36kg-ra vonatkozóan.

Előzmény: CSABUSZ (5922)
VKOrsi Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5923

de szerintem ez elég egyszerűen rövidre zárható mondjuk a német opelnek írott levéllel

Előzmény: VKOrsi (5921)
CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5922

Nos, ha az nem tiltás, hogy nem engedélyezik, mint az ábrán is feltüntetik, akkor az mi?

Előzmény: VKOrsi (5921)
VKOrsi Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5921

olvastam ezt is meg a németet is

szerintem ebben nincs tiltás - az én jogi értelmezésem szerint -

és megnéztem egy römer typenliste-t abban pl. a kidfix enegdélyezett az opel astra H-nál és nincs csillag, hogy bármire figyelni kellene

Előzmény: CSABUSZ (5920)
CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5920

talán így jobban látható:

CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5919

upsz, a kép lemaradt

.

CSABUSZ Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5918

Orsi, Te ismered az ENSZ EGB előírását, azt nem linkelném be.

Hivatalosan nagyon kevés autóba szabadna a II/III. kategóriájú isofix gyerekülést tenni.

Ha az ENSZ előírását megnézed, csak a „meghatározott járműtípusba tervezett” csoportban

engedélyezik a II/III. kategóriás isofix üléseket.

(Vagyis az autó, vagy az ülés gyártója által meghatározott.)

Az opel kézikönyvének erre vonatkozó része a fotón.

Az egyértelmű.

Az opel biztonsági okra hivatkozik.

Előzmény: VKOrsi (5915)
VKOrsi Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5917

mármint isofix és 18kg relációban

Előzmény: VKOrsi (5916)
VKOrsi Creative Commons License 2014.02.03 0 0 5916

érdekes, hogy a magyar és a német haszut az opel astra H esetében az első ülésen történő gyerek elhelyezése kérdésében eltér.

A német engedélyezi az opel sajátmárkás ülést előre tenni 0-13kg és 9-18kg súlykategóriában is.

18kg fölött én nem látok a használati útmutatóban tiltást -  se a magyarban, se a németben, más nyelvet most nem keresek -

Előzmény: CSABUSZ (5913)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!