Keresés

Részletes keresés

banyoca Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21088
Kosztoskáimnak 1 kölyke maradt meg, úgy néz ki mint a dobozban lévő fekete-fehér cicus, Kisviperának hívom kb. 6 hetes, tagnap végre közelebbről megismerkedett a kutyával, fújjt-púpozott és köpködött mint a vipera, ja! meg jó nagyokat csapott a csöpp mancsával, ma meg már szalad a kis csámpás lábaival a kuty után...
Nem tudom mi a titka a kutynak, de hamar elfogadják a macskák, mi több szeretgetik.
Előzmény: dals (21080)
banyoca Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21087
Ez igen!!! szép kis cica csapat:) GRATULÁLOK!!!

gyanus_capa Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21086
Az elmúlt éjjel ötször keltem fel, utánnajárni a különös zajoknak.

;-)

akkor ezek szerint nalatok egy szellemjaras mar fel sem tunne

;-)

reggel hogy birtok egyaltalan felkelni ?

;-)

Előzmény: cecameca (21084)
cecameca Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21085
Dals, csodás kis macskacsapat!:) És minannyióuknak története van, ezt úgy szeretem!
Gratulálok!
Macskagyűjtemény:)
Arra figyelj, hogy a cicák nem olvassák a könyveket és ezért nem tudják, hogy szoptatás alatt nem eshetnek teherbe. Sajnos de.
Én fogamzásgátlót adtam Murcikának, mikor már ritkábban szopiztak a kicsik.
cecameca Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21084
Sigue, aztán nehogy pórázzal a nyakadra erősített macskáról kapjunk képet;)
Szerintem télire sapkának is betaníthatnád;)

ChrisH, nagyon tetszett a történeted.
Hős Carlos meg csak sajnáltatta magát, elhiszed? Ha nem nézel oda, már a kerítést szaggatja;)

ZoliBA, még annyit a korábbi témádhoz, hogy azért határeset ez a 12 hét, mert ez a szocializáció befejezésének időszaka. Ekkor még egy jó körülmények között, biztonságban élő cicus eszik, alszik játszik, és a játékkal rengeteget tanul Teli van kíváncsisággal és bizalommal. Csak ez után kezd el jobban figyelni a külvilágra, múlik el a felhőtlen gyermekkor. Először azon emberek felé épít fel bizalmi kapcsolatot, akiknél született, később ezt viszi magával az új gazdához. Ezért nagyon meghatározó hogyan bánnak vele ebben az időszakban, milyen körülmények között él. Fontos hogy naponta kézbe vegyék, simogassák, és ne érje stressz. Ekkor garantáltan kiegyensúlyozott nyugodt lesz a cica.
Ha korábban választják el a mamájától, azt még nem egetverő hiba, de így lenne a legjobb.
Ha megszakítjuk ezt az időszakot (lerövidítjük), akkor nem fejeződik be ez a fajta fejlődés, a cicus a stressz hatására visszahúzódóbbá, félénkebbé, agresszívvá válhat.
Nekem voltak nagyon korán kitett cicáim, vagy volt kóbor cicám. Mindegyikük viselkedésén, szokásain meglátszott és meglátszik, hogy nem volt gyerekszobájuk. Mollyka, kb. 5-6 hetesen került hozzánk, BoniMacska úgyszintén. Szerettek minket és mi imádtuk őket, de gyakran fújtak ránk, néha meg is haraptak minket, nem lehetett a hasukhoz, egyes részeikhez hozzáérni, mert támadtak. Sokkal durvább volt a játékuk, mint a később nálunk született cicáké.
Bár azt itt leírt példák esetében az előző gazdiknál nem lehettek valami jó helyen, ez biztos.
Ha van rá megoldás, inkább látogassátok rendszeresen kiscicát a kislányoddal. Ha a gazdi megértő és nem szeretne hamar túladni a piciken talán jobb, ha csak nyaralás után hozzátok el.
Menyus fél évesen került hozzánk, Mirza és Morpheus 3 hónaposan. Azóta ők uralkodnak itthon:)
Menyus egyszerűen csak beköltözött, körülnézett és már itt is lakott, a piciknek fél nap kellett.

Móka25, felénk csak 120 centi széles fém háló kapható, nekem pont méteres kellett volna:)
Vidéki „vasbótban” vettem:)

Ent, lassan olyan leszel, mint egy füvesasszony:)

Dals, megnyugtatlak, egy macska simán , megfog egy galambot. A nagyszüleim lábtörlőjén egy időben minden reggel megpucolt galamb figyelt. (BoniMacska)
Hihetetlen micsoda kis gyilkosok…ártatlan képpel.
Nemrég hallottam valakitől, hogy csirkehálóval óvja a madáretetőt a saját cicáitól. Mióta Murcika nem jár ki, tele van a kertünk madarakkal. Lajoska rájuk sem bagózik.
Nagyon édes kis törpike. Mennyi idős?
Csíkosmakka rulez!

Ágicza, én cseppet sem is csodálkozom azon, hogy Nyafika barátságot kötött a kaktusszal is. Nem lett baja a tüskéktől?
Szerintem nem lehet rossz íze egy kaktusznak….

K. meleg van. Macskák hevernek szerteszét a lakásban. Éjjel indul a műsor. Hajnalban redőnyt szerelnek, könyveket hajigálnak, lépcsőn fel-le, az ágyunkban ugrálnak, végigrohannak szegény, fáradt gazdikon.
Az elmúlt éjjel ötször keltem fel, utánnajárni a különös zajoknak.

Ent, örülök, hogy minden rendben, én valószínűnek tartom, hogy ez a dolog csak átmeneti és az idő megoldja a problémát. Ha hideg lesz az idő talán újra példás szobamakka lesz.
Egyébként mikor Murcika kijárt vécére, egy nap csak kétszer, néha háromszor ment. Csodálkoztam is eleinte.

dals Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21083
Hát én is ettől félek:)) Mindenesetre a mostani mamacica hamarosan megy műtétre, a doki azt mondta ellés után 10 hetet célszerű kivárni. Csak ezt az első almot nem tudtuk megakadályozni, mert kinti cica, és nem nagyon tűnt fel mikor tüzel. Bezzeg a régi sziámink, ő olyan koncertet rendezett..... eleinte csodálkoztam, mert teljesen másmilyen hangja van, mint egy normál házicicának. A szürke kandúromnak meg olyan vékony hangja van, elég nevetséges vele szegényem:) Egyébként a két fiatal kandúrkában valszeg van sziámi is, küllemre is picit hasonlítanak, meg jellemre is. A többi macs sokkal függetlenebb, sokkal többet eljárnak, ők ketten meg egész nap itt hevernek a teraszon, vagy a kerítés mellett a tuják alatt. Első szóra itt vannak, már volt, hogy elvittem őket kutyát sétáltatni:) A többi macskám (a sziámit leszámítva) mind megtorpant a kapuban, és nem jött tovább, de őket nem zavarta, hogy idegen helyen vannak, csak futottak utánam:) A legjobb az volt, mikor a Cilát meg a kutyámat kivittem a mezőre. A Pötyi (a kuttyom:) ) eltűnt, a Cila meg rohant utána, riadtan hívta, ugrált a magas fűben, és kereste:)
Előzmény: agicza (21081)
gyanus_capa Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21082
hehe, nagyon aranyosak ;-)

lehet h picit hosszú lesz;)

ebben a topic-ban?

Kizart!

;-)

agicza Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21081
Macskapecér! Ha átlag 1 cica/év sebességgel fogadod be a szegény elárvult vagy megmentésre váró cicceket, akkor néhány év múlva akár macskafarmot is nyithatsz! :-))))
dals Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21080
sziasztok:)

Akkor mesélek a cicáimról, lehet h picit hosszú lesz;)
Az első cicám egy nőstény sziámi volt, Cila. ő februárban hagyott itt minket 13 évesen, daganatos volt:( Tavaly novemberben derült ki, akkor az orvos azt mondta, h meg fél-1 év, hát még fél év se lett belőle. Azóta is érzem a hiányát, ő volt az egyetlen macs, aki bent élt velünk a házban. Hiányzik, hogy esténként az ölembe ugorjon, hogy felfeküdjön az ágyamra, néha ha kint hagyok vmi kaját a pulton, akkor körülnézek, hogy ott van-e a cica, hogy ellopja;) Mi imádtuk, az idegenek féltek tőle. Felnevelte a kutyámat, szült nekünk egy alom kiscicát, túlélt 3 költözést - fantasztikus macska volt.

Amikor családi házba költöztünk, lett még két cicám, abból az egyik sajnos elpusztult, a másik viszont még fél évig nálunk volt. Utána meg kellett tőle válnunk, mert a Cilával nem jött ki jól.
Whisky, aki elpusztult:(

Baileys, akitől el kellett válnunk:( ( a képen Cilával:

Cilának és Baileysnek 1-1 kölyke nálunk maradt. Sajna Cila kölyke, Picike, elég vékony kandúr volt, a mellső lábára sántított, és tavaly tavasszal a tüzelési időszakban áldozatául esett vminek, mert egyik reggelre nem jött haza:( Ezen a képen a jobb oldali cirmos cica ő, a másik pedig egy vele egyidős kandúrka, amelyik elég hosszú idő után szelídült meg, és hagyta h megsimogassuk. Mi csak Szépszeműnek hívtuk;)

Most jelenleg 5 cicánk van, plusz a kicsik. A nagyok között ott van Baileys kölyke (a környék főkandúrja, szegényem tele van sebekkel már megint)

Van a horvát cicánk, tavaly nyaralás során mentettük meg, most neki vannak kölykei (mi csak Krabócicának hívjuk, a barátaim meg Szopósnak, mert még most is cumizna;) A kép nem sokkal azután készült, h sikerült 2 napos huzavona után befogni, addigra már járt egy autó motorterében, aztán 100 métert utazva kizuhant onnan. Utána bemenekült a kemping mosdójának vízelvezetőjébe, onnan is alig bírtuk kiszedni. Először vad volt, de egy kis selyemsonka csodákra képes;)

Van a két kis kandúr, őket karácsonykor találtuk a teraszon, valaki kidobhatta őket a mezőre, és onnan vergődtek ide.
A megtalálás után:

És a karácsonyfa alatt:

A mostani képüket az előző hozzászólásomnál láthatjátok:)

Rajtuk kívül van még a fent említett ide szegődött kóbor cica, akit vélhetően most a szürke kandúrunk elüldözött, mert elég régen láttam. Na meg persze vannak a picik. De róluk majd legközelebb:)

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21079
Szió!

Igen, mert a citrom élénkítő és egy idő után úgy hat mint 50 kávé! :)))

A borsmenta ellenben stresszoldó, lazító! :)

Előzmény: Hajnal22 (21078)
Hajnal22 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21078
Igen, én kenegetem:-) szorgalmasan....eddig még idejében megmenettük a virág-áldozatokat....de ez a kis bestia mindig kitalál vmit....
Próbáltam a citromot is, az is jó volt, csak a fejem ment szét tőle....
Előzmény: Törölt nick (21077)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21077
Sziasztok!

Sushi: Hajnal volt az!
Csak egyszerűen körbe kell kenni a cserép szélét, én régen a nagyobb levelekre is kentem (nem lett bajuk). Ma már nincs szükség erre, mert megértették, hogy nem szabad, de Hajnal azt írta neki csak úgy hatásos, ha minden nap keni. Szerintem ez azért lehet mert még kicsik a cicái (ha jól emlékszem neki is én mondtam, tehát nem használja még túl rég).

Ja, a fürdővízbe nem szabad csöppenteni, mert az lesz az eredmény amit tapasztaltál, de ha rongyra csöppentesz és azt rakod a viz alá, akkor "szétporlad" és nem csíp. (Ezt elvileg minden illóolajjal így kell.)

Üdv!

Előzmény: Sushi (21028)
Ent Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21076
valszeg azon rágódtak, hogy milyen tartós hajlakkot használt ez a két zöld egér....
Előzmény: agicza (21071)
Ent Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21075
és zöldebb a szeme :))
Nálunk nincs ilyen példány, van egy narancsvörös, és egy acélfehét tapeluci szempár.
Zöld nincs... :(
Előzmény: gyanus_capa (21069)
gyanus_capa Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21074
;-D

banyoca Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21073
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! micsoda betyárok :))))

cosmopolita Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21072
Szoa orbi!

Nem sűrgős, ráér a telefonszám.
cosmo

Előzmény: orbi (21061)
agicza Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21071
Cápa, régi vendég, kis híján hanyatt estem, amikor először megláttam, hogy az ablakban tanyázó babakaktuszaimat szellőztetéskor előszeretettel nyammogja a két szürke. És az hagyján, hogy ott a foguk nyoma, de már láttam Nyafikát a teljesen tüskés fajtával, ahogy pofozgatja és kergeti a lakásban, cserepétől megfosztva... ~8-OOO
ZoliBA Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21070

Sziasztok!

Köszi szépen mégegyszer a hozzászólásokat. Engem sikerült meggyőznötök, nagyjából a páromat is, már csak a kicsi lányt kell rávennünk, hogy bírja még másfél hónapig.

Remélem sikerül.
Üdv:

ZoliBA

gyanus_capa Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21069
hmmm, a masik macskaja mindig csikosabb?

;-)

Előzmény: Ent (21064)
Sushi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21068
Nini, egy régi vendég! :))) Köszi a virágos tanácsot, asszem elkezdek köveket gyűjtögetni! :)
Mizujság a cicókkal? Ettore biztos sokat nőtt, nincs képed róla egész véletlenül? Mondjuk egy olyan yukkán lógós? :)))
Előzmény: régi vendég (21067)
régi vendég Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21067
Sziasztok!

Nálunk folyami kavicsokkal van körberakva a növényzet jó nehezek és a Döbrentei téren van belőle csomó. ki is lehet őket festeni nagyon dekoratívak és a makkák nem terítik földel a lakást. A Yukkára Ettore rendszeresen felmászik és lóg rajta mint egy csimpánz, nem tom mi olyan jó ott neki... egyébként nálunk a kaktuszt is elfogyasztották, még elég kicsi volt szegény, de most hazaküldtem anyuhoz gyógyulni, új töviseket növeszteni és felnőni.:-)))))

Előzmény: Sushi (21042)
norsycat Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21066
Nagyon aranyos kiscic! Elég megszeppentnek látszik. Mennyi idős?

Emlékszem rád korábbról, akkor is hangot adtál a rosszallásodnak, hogy nem foglalkoztunk veled úgy, ahogy vártad. Nem tudom mitől volt, talán éppen úgy jött ki a lépés, hogy pont passzív volt a hangulat. Láthatod, hogy nagyon hullámzó a topic intenzitása, van, amikor sokan rárepülnek egy témára, van, amikor éppen senkinek nincs kedve írni. Ezt nem lehet zokon venni, hiszen ide mindenki önként jön, ha úgy érzi ír, ha nem érzi úgy, nem ír. Nincs "válaszfelelős", az válaszol, akinek belülről ingerenciája támad rá. A segítségkérőknek úgy érzem, mindig elég kimerítően szoktunk tanácsokat osztogatni, néha túl sokat is. Az új embereket is szívesen fogadjuk, persze különböző lehet, hogy ki milyen könnyen, gyorsan illeszkedik be a társaságba, mennyire készteti párbeszédre a többieket a hozzászólásával. Egyedül a rosszindulatú, viszályt szító hozzászólókat kéri meg előbb-utóbb valaki, hogy hanyagoljon bennünket.
Szerintem ha van kedved ehhez a társasághoz tartozni, akkor írjál tovább a cicáidról, mesélj, rakjál fel képeket, válaszolj te is másoknak, és előbb-utóbb részévé válsz ennek a topicnak.

Előzmény: dals (21059)
banyoca Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21065
úgy látom a pici örökölte a Papi szürke színét:)))
Várjál csak! most akkor mennyi cicód van! van 1 szürke a papi, 1 feket-fehér a mami, 1 cirmos, meg van 1 fekete is?
Ent Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21064
Ha nem lenne makkám, olyan zöldszemű csíkosat szeretnék :))

banyoca Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21063
Ja! tegnap pl. ZoliBA kérte a segítségünket, sokan reagáltunk is rá, mert tudtunk "okosakat és szépeket" mondani, én úgy vagyok vele ha nem tudok valamit, hallgatok!
banyoca Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21062
Szépek a cicáid, a cirmosnak a csíkozása gyönyörű, a szüreke pedig igazi különlegesség!

Gondolom azért nem kaptál választ mert nem volt olyan net közelben aki tudott volna segíteni, ez nem azért van mert mi nem fogadunk magunk közé senkit. Gyakran van hogy hétvégén pl. alig vagyunk, meg a másik, nem tudom Ti hogy vagytok vele de nagyon sokszor nem érem el a fórumot (internál erro..... stb) biztos ismerős a szöveg, na! ilyenkor épp arra van időm hogy olvassak, hiába szeretnék írni, nincs időm, pótolni meg képtelenség. Szóval írjál bátran, ha nem válaszolunk meg ne sértődj :)
Bocs! de most nincs időm visszaolvasni, mi volt a gond a kisciccel?

Üdv!

orbi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21061
cosmo: mennyire sürgős? Kiderült, hogy akiket meg tudnék kérdezni nyaralnak, ezért csak jövő héten tudok segíteni.
Előzmény: cosmopolita (21057)
Moka25 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21060
Koszi szepen, Adry!:)
Előzmény: Adry (21049)
dals Creative Commons License 2003.06.11 0 0 21059
Hát amikor segítséget kértem, nem halmoztatok el mindenfélével, összesen 1 válasz érkezett az írásomra, pedig elég hosszan meséltem a cicáimról is, és akkor éppen a kiscicáim miatt kértem tanácsot. Ha jól emlékszem már képet is szúrtam be, de különösebb reakció arra sem érkezett. Most ezzel arra voltam kíváncsi, hogy ezt egyáltalán észreveszitek-e. Ahogy látom igen, bár a reakciók és a visszhangok elég változatosak;)

Itt egy kép a törpikémről:

itt meg a másik két rosszcsontról:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!