Kjudu!
Próbáld ki a Calo-pet pasztát.(állatpatika) Étvágynövelő,és sok cukrot tartalmaz.Direkt erre a célra fejlesztették ki,és a cirmákok általában nagyon szeretik. (nekünk bevált)
Vagy a Royal Canin kölyök tápot,mert abban is sok a kalória.
Mostanában Linux is szépen gömbölyödik.
Már kezdünk hasonlóvá válni egymáshoz külsőre is. Lustaság szempontjából még igyekeznem kell, de már nem nagyon. :))
Egyelőre nem aggódom, jó látni, hogy ismét olyan szép "Garfield"-os makka mint a Cloud által belinkelt régi képen, amibe igazából beleszerettem :)
Azt hiszem én nem fogom fogyókúráztatni.
Most Frisskies-t kapnak (nedveset) ezt imádják, és gömbölyödnek tőle, viszont elég nagy választék van az Auchan-ban, van egy "Missytigris" (vagy vmi nagyon hasonló) nevezetű makkakaja, azt nem nagyon eszik.
Ha kövérek lesznek, majd olyat veszünk, vagy Whiskast, azt sem szeretik (bár a Whiskas drága).
Nekem biztos nem lesz szivem elvenni előlük a kaját, inkább olyat adok majd nekik, amit nem annyira szeretnek.
Persze az gáz (lenne) ha nem lenne ilyen kaja...
Macskafogyókúráról annyit, hogy fárasztó. Fogalmam sincs, mitől hízik Murcikám, de megint kövérebb. Inkább a hempergős, elnyújtózós sportokat szereti. Csak ritkán veszi a fáradtságot egy kis vágtára. Szegény elől szemét módon elveszem a kaját, ő meg csak néz kerek szemekkel. Annyira sajnálom ilyenkor. Az az igazság, hogy a többiekhez képest keveset eszik, mégis kövér. Keveset mozog és már eleve ilyen volt az alkata ivartalanítás előtt is.
Nálunk Mollyka volt soványka. Ha megfürdettük, alig látszott a macska.
Most Mirza, aki apróka, gyakran eszik keveset. Rá mindig oda kell figyelni, a többiek elől elzárni a kajájával együtt. Néha még mindig bennfelejtődik a spájzban. De nem jön zavarba, már szépen belakta. Azzal kezdte, hogy a fölösleges dolgokat összetörte, pár dolgot átrendezett…
Cicamacska, gratulálok a teljesítményhez! Nem csodálom, hogy Tappanccsal meg kellett birkózni. Ekkora házimacskát még sohasem láttam. Csupa izom. Tényleg inkább megalázottak ilyenkor, mint ellenségesek. Nem bántanának.
A legutóbbi féregtelenítést egyedül végeztem. Murcikával kellett a legtöbbet küzdenem, mert titokban ám gladiátormacska. Hihetetlen milyen erősek tudnak lenni, és milyen ellenálóak:)
Kanbéka, jöhecc megnézni, milyen nálunk az élet:))
Sushi, gondolkodtam…lehet, hogy rokonok;)
Jaj, Orbi pár lappal hátrébb kérdezted a japánfüvet. Ez egy nagynövésű, kerti díszfű. Hatalmas csomókban nő,és zuhatagként olmlanak le a levelei. Szeretik még a tollborz füvet is, ezt erkélyen is lehetne tartani cserépben. Még jól is mutat.
Kormikám állandóan letarolta. Beleugrált a közepébe, kőrbe-kőrbe rohangált körülötte, egyetlen ép levele nem maradt akkoriban:)
Lajoskát éjszakánként terrorizálja egy betolakodó. A héten már többször is bántotta. Macskamaffia. Szegény Lajának fáj a jobb lába. Nagyon óvatosan lépked vele és néha kicsit megemelve tartja. Bözsike, jöhetnél rendettenni:)
Kjudu, ha a cica nem kap, vagy kapott rendszeresen féregtelenítőt, akkor azzal kezdjétek. Tejet inkább ne adjatok neki, mert általában hasmenést okoz. Inkább kefír. Jó minőségű (pl. Royal Canin) táppal próbálkoztatok már? Az én cicáim imádják a nyers csirkenyakat, főtt húst.
Mit szokott enni a cicád?
Nem szokott lenni hasmenése? Ha kijárós cic, lehet, hogy észre sem veszi a gazdi.
Az is lehet, hogy ilyen alkat.
nálunk is ez a gond, van egy kákabélű, ráadásul olyan csipegetős fajta, sokszor eszik keveset, meg egy beleske, aki beburkol mindent.
Kolleganőmnek volt egy sziámi alma, az egyik kölyök úgy evett hogy besöpörte a tálat meg a kaját a hasa alá és utánna morgott a többiekre:)) később is ilyen haspók maradt.
Szegényke! Biztosan sikerül majd növelni az étvágyát...
Mi is igyekszünk kemények lenni etetés terén, de a blökink súlyán még a sport sem változtat. Pedig rengeteget futok vele...
Ne mondd már! Fél estéket hallgatom, amint kajáért rinyál, én meg kemény vagyok, mint a háromnapos qtyaxar, és nem adok neki... Sőt, a kis nyüzügét külön etetem, nehogy az ő kajáját is felzabálja. Szóval nem olyan vicces téma ám ez, mint amilyennek elsőre látszik:(
fárasztóak voltatok :-)))
hasonlóan működik nálunk is a féreghajtó beadás, kandúrbandinál a végére elfogy a tabletta, mindenhova jut belőle, annyiszor kiköpi, aztán mehetek a következő adagért :-(
Eteti túl a nyavalya! Kifejezett fogyókúrán van. És különben is, az állatorvos azt mondta, hogy egyáltalán nem kövér, hanem nagyon masszív, erős jószág.
azert az a tulsuly nem igazan egeszseges ugyanugy naluk sem akarcsak az embernel. Pl az izuletek ill a sziv-er rendszer sokkal jobban meg vannak terhelve, vagy a maj sem igazan orul az ott esetleg lerakodo zsiroknak. Igy azzal ha tuleted inkabb artasz, mint hasznalsz neki.
Nem feltétlenül van ilyen reakció, inkább a kandúrokra jellemző a hízás. Talán a dohányzásról való leszokáshoz lehetne hasonlítani, a dohányzás rengeteg kalóriát éget el, ha ez megszűnik és nincs mozgás, akkor jönnek a fölös kilók.(persze ott van a pótcselekvésből megevett ez-az is) A szexualitás ugyan ilyen erőkkel bír és biztosan a hormonhatások is érvényesek, ahogyan azt Kanbéka is mondta!
Azt éppen nem, de alkatilag olyan, hogy jön egy erősebb fuvallat - ami mostanában nem valószínű:) -, és elfújja. Szerintem alig 3 kiló. Hétvégén a fürdetéskor komolyan mondom, aszittem, Etiópiában vagyok:))
Eddig még minden állatpatikában sikerült kapni. Az István u.-ban vagy a klinika területén vagy a bejárattal szemben levő patikában biztosan van.
Panka gyengélkedik? :-O