Kedves Edit - megkaptad, amit még a Tatabányán ígértem és vagy egy hónap késéssel elküldtem postán azt a kis pöcköt, ami a ceruza helyett jó a (nem tudom, hogy kell írni a rövidítést, lehet nevetni: a dzsipiesz-hez való) - avagy lenyúlta a magyar királyi posta? :-(
Szeretnék egy képet mutatni, de valamilyen oknál fogva nem szúrja be. Amikor a beszúrás gombra kattintok a már beírt szöveg után ezt írja(image 1) és a képet nem szúrja be. Korábban ugyanígy csináltam, mit gondoltok most miért nem sikerül?
Naggyyyon helyes!!!!!!!!! Várlak szeretettel. Lehet követni Julcsiékat, ők már meglátogattak.
Amilyet én eddig láttam : kék, kétféle zöld /fű és fenyőzöld/, drapp, mustár, rozsdabarna, és mintha valami narancsos is lett volna. Persze mnem tudom ki mit ért márványos alatt, mert hallottam már olyat, hogy valaki arra mondja amiben ilyen apró fehér vonalkák vannak. Ha az a márványos, akkor ez inkább foltos. Nincs itthon a fotómasinám, de mindjárt megpróbálom beszennelni és mutatom.
Lehet, hogy ez a baj, ahonnan én vettem a mintát ott 20x20-as négyzetet ajánlottak szabni.Megpróbálom nagyobból csinálni és ha nem megy viszek magammal anyagot hozzá és ha segítenél....? Én empirikus alkat vagyok, csak azt tudom megtanulni, amit magam csinálok meg, persze jól jön a szoros felügyelet.
Azt hiszem ezt a ferdepánt témát jól megdumáltuk. Az azért megnyugtat, hogy az edzettebbeknek is más-más a véleményük a témáról.
A ferdepántodon akkor vannak gyakran a varrások, ha kicsi négyzetből indultál ki. Minimum 30 centis oldalak kellenek , inkább több.
És amikor felcsíkozod, szétvasalod a varrásokat, aztán le kell keskenyiteni a varrásráhagyást. Akkor lehet vele jobban dolgozni.
Az S tarisznyára készülsz a ferdepánttal?Mert ahhoz biztos nem jó az egyenesen szabott.Ha meglágyítod a szívem, talán csinálok neked, ha minden kötél szakad:)
Van, hogy ferdepántot használok, persze nem mindig, mert én jobb szeretek azzal dolgozni. Bárhova beidomul, nem teker sehol. Meg persze azért, mert egy csomó le van szabva előre. :) Bár mostanában nagyon rászoktam a hátoldali visszaszegésre. Az tetszik jobban. Tárgyakhoz, használati cuccokhoz, még ha egyenes is az oldala, MINDIG ferdét használok az előbb említett okból kifolyólag. :)
Na ezért szeretem én nagyon takarókhoz azt az olasz anyagot, aminek a szélessége 2,80 a legnagyobb takaróhoz is elég toldás nélkül. Képhez, takaróhoz én is csak egyenes pántot használok. Egyébként ez az anyag nagyon jó minőségű, sokféle színben és sokféle márványos változatban is kapható.
Ha egyenes dolgot szegtek (falikép, takaró), akkor miért ferdepántot használtok? Vagy én nem olvastam el rendesen? szerintem telejesen felesleges a ferdepánt, én simán szálirányban vágok csíkot, így rögtön van egy 140 cm (jobb esetben) hosszú csíkom.
Hogy érted, hogy túl közel? Evvel a módszerrel van olyan rész, ahol valóban kis szakaszok jutnak két toldás közé. Én pl. ezért nem szeretem.
Én a magam részéről az anyagom egyik felénél vágok egy 45fokot modnjuk a sarkától 20 cm-re, aztán onnan kezdve vágom a ferdéket sorban. Aztán egy hosszú, egy rövid toldva, hogy közel egyforma hosszúak legyenek. ezeket kisebb holmik szegésére használom (táska nesz.), a maradékot meg befűzöm egy szalagba, ott lóg a polcom oldalán (mindig van egy kis atrtalék valami színől). Ha faliépet vagy takarót szegek, akkor hosszabb csíknál kezdem, hogy ne legyen benne túl sok toldás.
Írtam mailt a pólókkal kapcsolatban. Van egy csomó!
Lányok!
Ha még emlékeztek rám, és van jelentkező, a karcagi táborra 1-2 utast én is szívesen felvennék hétfőn reggel. Sajnos csak odafelé tudom felajánlani, mert korábban el kell jönnöm.