Én húztam az igát:(( itthon meg csak akkor férek a géphez ha a párom nincs, most jól ki is használnám ha nem lenne dolgom:(
Ha lenyelte azt a pálmát, biztos attól van ingere a hányásra, a szőroldó talán segít! vagy kijön elöl, vagy hátul! sokszor látom hogy az apró kolbászkák a búzaszállal vannak összefűzve, biztos találkoztatok már ilyennel. A taccs egyéként a szőnyegen az igazi!
Gyógyszertárban annyit adnak amennyit akarsz! csak nem mindegyikben lehet kapni, borsmentát még nem vettem, a citromolaj pl. féláron van, a naracsolaj meg 100Ft alatt, gondolom a borsmenta is lényegesen olcsóbb. Próbáld meg!
Sziasztok! Végre előkerültetek! Egy napig nem is volt hozzászólás! Remélem azért mert mindenki nyaral, nem azért mert húzza az igát mint én! ;-)
Karminca, nagyon jó képek! Sir Mók igazán úri undorral szemléli a világot, csuda egy pofa! :) A gyűrött reggeli fejek nálunk is ilyenek, akkor is ha épp délután van! :)
Ent, örülök hogy Zsebit megfékezi a borsmenta!
Képzeljétek tegnap este Panka kettőt is hányt, ebből egy sugarasat. Szegény kicsikém maga is úgy megijedt, hogy akkorát ugrott mint akit seggbe lőtt az ármány! Persze mindkettőt a szőnyegre produkálta és lényegében a megevett szárazkaját dobta ki. Ötleteim a következők:
1. túl gyorsan habzsolt azért jött vissza (mondjuk ez nem magyarázza a 2 alkalmat)
2. szőrlabda van a pocakjában, most ő is nagyon vedlik (adtam neki szőroldó pasztát)
3. tegnap reggel sajnos nem tudtam megakadályozni, hogy a szétmarcangolt koktélpálma egyik "levelét" megegye. Próbáltam kihúzni a szájából, de benyelte. Ez aggaszt, hogy le ne tapadjon a bendőjében, még nem láttam az alomban, hogy keresztül ment volna rajta.
Biztató jelek:
1. éjszaka már nem rókázott
2. reggel szinte rávetette magát a reggeli konzervre, jól evett és amíg otthon voltam nem is adta ki
3. végig vidám és virgonc volt mint mindig, nem látszott betegnek
Remélem ha hazamegyek minden rendben lesz, különben megyünk Zsolthoz. Szerintetek mitől lehetett ez?
DM, Tesco (eddig a Tesco 100 Ft-al olcsóbb)
de nagytételben kellene üvegben, mert ha nem alkalmazom legalább 2-3 naponta, akkor Zsebi úgy érzi, neki muszáj valamit tenni....
Zsebi borsment függő lett. Ha nem kapja meg az esti borsmenta anyagot a lépcsőházban tuttira odateszi a magáét.
Egyébként nem probléma.
Tehát:
"Borsmenta-olajat nagyker áron nagy tételben átveszek"
hát igen, a nevelés.. nem elég, hogy Pocak már reggeli előtt ott ül az asztalnál, várva a sonkát, amit falatonként teszek a szájába, de most már a tányért is kilöki a kezemből, ha este a TV előtt ennék
Jól nevelt!!!! nem pedig lusta!!!! hogy én mennyire örülnék neki ha nem néznék ki folyton a számból a kaját, hanem megvárnák míg hagyok nekik a tányérukon:)))
Már megint bizonyította a két szőrmók, hogy mennyire különbözőek. Tegnap a vacsorához készülődés közben ott sündörögtek a lábam alatt, de miután nem törődtem velük Vadóc felült az ablakba, mint akit nem érdekel semmi. A kicsi viszont állandóan útban volt, sőt megpróbálta evés közben elpofozni előlem a husit. Vadóc eközben háttal nekünk elnyúlt az ablakban és tanulmányozta a kinti eseményeket. Sunny sikertelenül próbálta utánozniegy éhező árva megható nézését.
Végeztem az evéssel. Még csak készültem felállni az asztal mellől, mikor egy kövér szőrcsomó kivágódott az ablakból és a következő pillanatban Vadóc ott ült a tányérja előtt ...
Beste lelke még arra is lusta, hogy kinézze a számból a falatot... naggggyon tudja, hogy mindig hagyok nekik pár falatot.
Tudod hány ilyen van?
Annak idején nagyon sok kiscicámat ellopták, többnyire pont a legszebbeket. Pedig ha bejött volna elkérni, biztosan adtam volna, hiszen nem volt egyszerű gazdát találni a piciknek. Így meg izgulhatott az ember, hogy vajon jó kezekbe került-e. Volt, amikor 2 hét múlva egy kuka mellett találtam meg az ellopott cicáimat, betegen, alig tudták megmenteni őket. Később az egyiket újra ellopták, a másik pedig beteges maradt, zihált a tüdeje felnőtt korában is.
Többnyire gyerekek és hősszerelmesek lopnak kiscicát, csak sajnos a fogadtatás kétséges.
Sajnos még mindig nem keveredett elő! Az udvarban vannak amúgy! Tegnap anyósom is kereste egy órán keresztül, én is kerestem, de úgy, hogy átdúrtam az aljnövényzetet! A szomszédnéni mondta, hogy látott egy kislányt, ahogy a bejárati ajtónknál gugolt és hirtelen elszaladt utána... Lehet, hogy elvitte Nyarvogit...
Hogy lehet valaki ilyen szemét, hogy macskát lop???
Bocs, biztosan illett volna tudnom, de eléggé hidegen hagynak a sci fi filmek. Gimis koromban, sok évvel ezelőtt láttam a Csillagok Háborúja első felét, de bevallom kijöttem a moziból, mert baromira nem érdekelt. Sok ember pedig megőrül érte. Nem vagyunk egyformák, na.
Megkezdődött a lepkevadászó szezon. Akikó az előbb hozott a szájában egy szegény lepkét. Vagy háromszor is elengedte, a lepke elrepült, Akikó pedig hatalmasakat ugorva újra és újra elkapta. A lepke az ágy melletti falra szállt, erre Akikó a földről indulva kb. 1 m magasan végigrepülte a 2 m hosszú ágyat, s kishíján freskó lett belőle is a falon. Egy focikapus nem vetődik ekkorát.
Bent vannak a házban, vagy kertben vannak? mert előbbi esetben egyszercsak elő fog jönni valamelyik fiókból:))Hányszor hittük, hogy eltűntek!! Meg a kertből is elő szoktak keveredni.
Pocak egyszerűen imádja a sajtos makarónit! Szabályosan kinézte a számból, oda kellett neki adnom, én meg mehettem új adagért. Fényesre nyalta a tányért.
Éjjel különös hangokra ébredtem. Aztán rájöttem, ez nagyon ismerős. Egyszerű, Csubakka van a nappaliban, és már fordultam is befelé.
Csubakka???? Morpheus egy Csubakka imitátor! Teljesen olyan érzésem volt, hogy mindjárt jön Solo kapitány és felszáll az űrhajó.
Kedves Putyi! Ennyivel nem úszod meg a makkákról szóló beszámolót!!! Biztos vannak olyan dolgaik,kedves helyzeteik amelyeket bármelyikünk szívesen olvasna. Úgyhogy gyerünk mesélni!!!:-))
Amúgy nekem normál cirmos cicáim vannak! Egyszerű házimatskák, de nagyon aranyosak (Anyuka + 2db 2 hónapos kiscica)! Sajnos tegnap estéről mára virradólag az egyik kicsi eltünt! A feleségem totál ki van akadva, hogy hol lehet... Remélem meglesz...
Ezt inkábbúgy szokták mondani, hogy ha nincs hasmenése tőle akkor nyugodtan lehet nekik adni! Ált. a laktózra érzékenyebbek, de higítani nem szükséges, mert pl. a cica-anytej erősebb mint a tehéntej és ha valamiért mesterségesen kell táplálni pici cicát (és nincs tápszer) akkor a tehéntejet fel kell túrbózni nem pedig higítani!!!
Szerintem egy kevéssel ki lehet próbálni és ha nincs gond (nem megy a hasa stb.) akkor adhattok neki!
Kicsinek ne adj! Nagynak se igazán, mert nem biztos, hogy meg tudja emészteni. Ha egyébként egészséges, nagy cicád van erős higítással lehet próbálkozni, majd lassan növelni a tejet benne.
Milyen cicád van? Mesélj róla egy kicsit :)
Cicmic: Jól bírta és nem láttam semmi visszaesést.
Gyanus_capa, a sül nemrég még jól elvolt, sajnos nem volt szerencsém személyesen megismerkedni vele. A család macskáival állítólag jól kijön, de ha megharagszik, jól odabök . Közben lökött gazdijával kettévált az utunk, így egy ideje nem hallottam róla.
Nem gondoltam volna, hogy a prófétavirág ekkora fejtörést okoz nektek:)
Cicvarek, büdös dög hazatolta az orrát?
Sejtem, hogy nem. Remélem egy hálátlan kis pernahajder, és most más valaki szőnyegén kelleti magát , vagy éppen cakkozza a családfő folteljét.
Nem is hallottatok róla?
Orbi, igazad van. Jövőre már biztosan jobban hozzátok lesz szokva Sunny.
Jól bírta az egyedüllétet?
Az Adry 21201 (2003-06-16 21:40:11) hozzászólásához tartozó kép ITT érhető el (478kB)
Szintén Adrytól az eredeti 21205-ös (2003-06-16 22:11:42) hozzászólás szövege:
Ja, azt nem is meséltem, hogy jártunk vasárnap. Mindketten nagyon szeretjük a bodzavirágszörpöt és mivel múlt hétvégén lusta dögök voltunk elmenni szedni, vasárnap hazafelé jövet megálltunk a péceli erdőben, hogy majd jól szedünk bodzavirágot. Bodzavirágot 1 azaz egy darabot találtunk, a többi mind elvirágzott már, viszont kifelé bandukolva szembemiákol Pepita őmijausága. Nem lehetett levakarni magunkról, be akart mászni a kocsiba, mit volt mit tenni, hazahoztuk. Nagyon okos makka, a kocsiban 1általán nem félt, itthona fészerben kineveztünk 1 dobozt neki, kapott tejcit, husit, vizet. Vasárnap óta lakik a dobozában, de olyan szinten, hogy ki se mászik belőle, csak ha odamegyünk hozzá.
Különben felnégyelném aki kidobta, kb fél kiló az egész cicc és kb 7-8 hónapos lehet. Látszik, hogy szelid, házicicc volt. Szóval most Garfield mellé jött 1 kislány is, először féltettük a dagitól, de Garficban maradt valami lovagiasság, ugyanis némi szimatolás után szent a béke. (mondjuk amikor Pepita enni kap, akkor a dagadékot bezárjuk, látni kéne azt a felháborodott fejet, ahogy néz ki a teraszajtón: mijaz hogy más is esziik??:)))))
na megprószálom a linkelést:
A beillesztett képek ITT (117kB), ITT (123kB), ITT (170kB) és ITT (171kB) találhatók.
Nyomatékosan kérünk benneteket, hogy lehetőleg ne lépjétek át a hozzászólásokban a MM szerinti 100kB-os mérethatárt, inkább linket adjatok meg a képekhez!
Murcikam, edesem, latod en kisakkozom, hogy mit is akart mondani az a neveletlen komornad.
Amugy, tudom, hogy alaptalan ragalom, a te kis popod az nem lehet ilyen....:)))
Kedves Poche! Nagyon köszönöm, hogy megmondtad a szó jelentését, ám újabb magvas problémával kell szembenéznem: mi az a péra?
(Ha lehet, ne azt válaszold, hogy a prófétavirág...:-))
Szóval kedves MÁSOK!! Megmondanátok, hogy mi az a cecameca által Murcikával kapcsolatban említett - odőrrel összefüggésbe hozott - "prófétavirág" szó pontos jelentése?
Ha nagyon kínos, akkor akár emailben is lehet ám megüzenni nekem!!:-)))
Sushi: A Kedves ellen valószínűleg egér, gyík hangya és más állatcsaládok erősen tiltakoznának :)
Cicmic: A hámot próbáltam rátenni, de nem tűri. Az utazás kiborítaná, de ha mégsem akkor sem tudom a házban tartani, mert az egész nincs akkora mint otthon egy szoba. Még Vadóc is nehezen tudta eldönteni az esőben, hogy kint vagy bent lenne-e jó neki... akkor a hiperaktív Sunny tuti nem maradna bent.
Végülis otthon hagytuk 3 napi élelemmel, vízzel. Vicceltünk, hogy most biztosan azt gondolja: végre nem ijesztget senki és kedvemre szétszedhetem a lakást.... de az az igazság, hogy nagyon sajnáltam szegényt.
Jó megoldás azt hiszem nincs, de mivel nem lett visszahúzódóbb vagy agresszív a sok rossz közül ez lesz a legkevésbé rossz megoldás. Nem akarom elveszteni és remélem, hogy jövőre már levihetjük.
Ent, jó ez a két kinyúlt macska:) Nekünk is ezt kéne tenni ilyen melegben egész nap. Tudnak élni na….
Rowena, nem lehetne, hogy mástól kérdezd meg mi az a prófétavirág?:)
Ito, egyre szebb lesz anyukád cicája. Szerintem is ideje rendes nevet adni ennek a macskának:)
Norsycat, fogadd részvétem Coco Chanel miatt. Nagyon sajnálom. Olyan igazságtalan sokszor az élet…
Orbi, nem találtál megoldást arra, hogy Sunnyval mi legyen, amíg a Balatonon vagytok. Félsz magaddal vinni, mert szerinted nem ragaszkodik eléggé hozzátok és esetleg elkóborolna, vagy nem érkezne meg időben, mire indultok haza, nem jönne ha hívnád. Talán az utazás is újra elbátortalanítaná, de otthon sem tudod kire hagyni.
Szerintem, meg lehetne próbálni magatokkal vinni, de ez azzal jár, hogy egy új helyet kell megszoknia. Talán megoldható, hogy egyenlőre a házban maradjon, a kertbe pórázon menjen sétálni.
Egy próbát megér, hogy reagál, lehet, hogy tetszene neki. Talán vannak jó emlékei is a kinti világról. Ezt csak akkor fogod megtudni, ha megpróbálod.
Ágicza, zavartam én már haza Rezsőkét.
Remélem most hatni fog.
REZSŐKE, MOST AZONNAL MENJÉL HAZA! Indulás!
Adry, nagyon aranyos kis cicuska. Remélem hamar akad gazdája.
Bocsánat, ha félreértetted a hangnememet, nem akartam senkit se megbántani, és nem erre a topicra gondoltam, amikor rosszul esett, hogy szóra sem méltattak.
Norsycat nagyon szépen köszönöm a segítséget :-)
Sziasztok!
A szaporulatbol már csak neki nincs gazdija, ime 1 tüneményes fuszeklis kis banyócza..
(bocsi Banyócza, kölcsönzöm a neved 1 picit a szörnyeteg 2 hónapos kislánynak:)))
Szóval ha valaki befogadná Pesten és környékén, akkor email me és elvihető. (szobatiszta, emberhez szokott főrosszaság)
Szia Manó! Én sem voltam ott, de Gabinettől hallottam, hogy szép magyar sikerek születtek. Ha olvas bennünket, biztosan fog válaszolni, vagy kérdezd meg tőle e-mailben. Másik forrás a TICA honlapja: www.tica.org, talán már kiírták a hétvégi eredményeket.
Komolyan mondom, hogy el vagyok keseredve! :(( Mire jó ez a hangnem??? Most már ez mindig így lesz, hogy hetente előfordul egy-egy ilyen eset, hogy ha valakinek a hozzászólására nem érkezik pár percen belül válasz akkor bevágja a durcit???
Mennyivel lenne jobb, ha most egymás után tizen beírtak volna, hogy "sajnos nem voltam, de..."???
Inkább mesélj a cicá(i)dról, mutass képe(ke)t stb.! :)
Gondolom Te most lennél kiváncsi az eredményekre, csak azért mert a cicás újságok mindig közlik képekkel együtt, de hááát az 1-2 hónap míg az olvasókhoz eljut.
Köszönöm banyoca, hogy legalább TE méltattál válaszra, mert sajnos abban a topicban még köszönni sem tudnak, nemhogy még válaszolni. :-( De azért köszi. Majdcsak közlik valahol az eredményeket...
Ez valószínű, de akkor sem tudok mit tenni. Van 3 állatorvos a városban, mind ilyen "ezermester". Az egyik pancser, a másik jó, de személyes összeférhetetlenség miatt nem mehetek oda, a harmadik a jelenlegi.
Orbi: Milyen kedves ez a Vadóc! Kereszteljétek is át Kedves-nek! :)))
Nálunk tegnap este Pankának habpartyzni támadt kedve. Megtámadta a zuhanyfüggönyt és egyszercsak azt vettem észre törölközés közben hogy egy zsemleszínű üstökös bezúdul a kádba. Víz már alig volt benne, annál több hab, de nemigen tetszett a kisasszonynak, méltatlankodva menekült kifelé. A törölgetést már jól tűrte, sőt élvezte, cibálta a törölközőt.
Missy cica a mosogatónk hivatalos őre. A nagy kánikula óta ez a kedvenc helye, éjjel a csöpögtető mellett alszik és ha mosogatni találnék folyton ott lábatlankodik a kezem alatt. Egyszer ő is habfürdőt vesz csak az edények közt az tuti, csak idő kérdése! :)))
Teljesen igazad van! Már hónapok óta nem feküdt egyszer sem közénk, sőt az ágy végére is egyre ritkábban, de most éjjel befeküdt a lábhajlatomba és hiába pakoltam arrébb ő ragaszkodott hozzá, hogy így mutassa ki a háláját (nem törődve vele, hogy emiatt álmosabban keltem, mint ahogy elaludtam), miszerint jó-jó, hogy elvittetek egerészni, de még jobb, hogy nem hagytatok ott..
Még új vagyok a topicon hozzászólásilag, de sokszor olvasgatlak titeket.
Sok cicás oldalt olvasgatok, és láttam, hogy a hétvégén volt a Blue Danube Cat Club TICA kiállítása. Megtenné valaki, bárki aki részt vett, (gondolom talán néhányan elmentetek)hogy elküldené nekem a kiállítási eredményeket emilben MC cicákkal kapcsolatban, vagy ide berakná? Én sajnos nem mehettem el, de nagyon érdekel.
Köszönöm előre is!!! sziasztok
Bizony, ő Csufi vagyis már inkább Miju, néha Fröcskös... :) A feje felett valóban a hátsó lába van, nem tudom, hogy csinálta. Hatalmasat nőtt, viszont 6 hét múlva szembe kell néznie a ténnyel, hogy egy hétig Oni makkával fog együtt élni. Hogy abból mi lesz?... :)
1. Szegény kis picica, ilyenkor reménykedem abban, hogy létezik reinkarnáció: és ő majd mint erős, ügyes, szépséges és hosszú életű cica fog újjászületni!
2. Bizony, ez a cica egyáltalán nem Csufi, hanem szerintem is nagyon szép!! Csak azt nem látom át, hogyan kerül egy hátsó mancsocska a fülecskéi közé/mögé azon a csöppnyi helyen :-o
:-)
Banyóca: Persze, visszük. Komolyan mondom meglepődtem, hogy így emlékszik dolgokra. Még szerintem nem járta be a teljes régi területét - igaz, annyi egér van a környéken, hogy nem is volt szüksége rá. Csak az volt furcsa, hogy nagyon sűrűn visszajárt egy kis bújásért, simiért.
Ito: Csufi tényleg inkább szépség. Most olvasom a történetét... Gondolom édesanyád nem bánta meg, hogy őt fogadta be :)
Tényleg, a Csufika! Még beszéltünk is róla, hogy milyenek a színei. Szerintem nagyonis szép!
A fogínygyulladásról:
Egy vékony piros csík közvetlenül a fogak tövében normális, nem kell megijedni tőle. Egyszer én is becsapódtam Bogicával, mutattam az orvosnak, aztán kiderült, hogy nincs semmi baj. Utána megnéztem a házimacskáim pofáját, mindnek olyan volt.
A baj, ha az egész fogíny vörös, a macska nyálzik, esetleg barnás váladék ül ki a szája szélére. Ha csak "sima" fogínygyulladás, akkor pld. Stomorgyllal jól gyógyítható.
Ha nem reagál jól a kezelésre, akkor vélhetően nagyobb baj van a háttérben, s a fogínygyulladás csak kísérő jelenség. (Leukozis, FIV, vese,- májelégtelenség kísérő tünete is lehet.)
Reméljük itt csak egy "mezei" fogínygyulladásról van szó és szépen meggyógyul a cica a gyógyszertől amit kap.
Sajnos nagyon szomorú volt a hétvégénk. Kicsi Cocó meghalt. Ő volt a legszebb színű az alomból, három vörös csíkkal a pofácskáján és a testén is nagyon harmonikus fekete-vörös mintával. Szegénykém hetek óta megállt a fejlődésben, 4,5 hetesen is egy hetes kori volt a súlya. Hiába etettem külön is, nem nőtt, de azért mozgott, futkosott és evett is. Vártam mi lesz vele, hátha egyszer megindul. Pénteken már nem nagyon akart enni, éreztem, hogy baj van vele, megfordult a fejemben, hogy jobb lenne elaltani. Szombat estére már nagyon legyengült és vasárnap reggel meghalt. Ha nem hétvégén éjszaka van, elvittem volna egy altatóinjekcióra, így nem tudtam érte többet tenni, mint hogy mellette voltam és babusgattam. Közben azt kívántam, minél előbb érjen véget a szenvedése. Vélhetően valamelyik szerve nem fejlődött ki rendesen, nem volt életképes. A macskakertben temettem el.
Hogy jót is írjak, a többiek szépen fejlődnek és sokat rosszcsontkodnak. A két kis minimakka is nődögél, az elmaradást ugyan még nem hozták be, de saját magukhoz képest fejlődnek. Mostmár Akikó is besegít, szoptatni ugyan csak villanásnyi ideig szokott, de mosdatja Kiara kölykeit is. Szegény mamcik, időnként teljesen össze vannak kavarodva, próbálnak rendet teremteni az ide-oda cikázó kölykök között, de ez elég reménytelen vállalkozás. Hangos nyávogással próbálják begyűjteni őket. Páran oda is szaladnak, hogy szopizzanak, mire kiderül, hogy a mami a mosakodást tartja előbbre valónak. Ebből támad némi konfliktus. Szóval, csöppet sem unalmas az élet ennyi kiscicával.
Csufikának hívják (ha rajta maradt ez a név), egy nylon zacsiba téve akasztották a kerítésre, de lapozz vissza a 20121-es hozzászóláshoz itt vannak képek róla.
Cápa: Teljesen igaz a mondás!! A hétvégén két nap alatt egy reggelire való adag fogyott :))
Szombaton irány a természet Vadóccal. Gondoltuk, két napra mégiscsak levisszük Első dolga volt a ház aljába bevetni magát. Szokásos helyre kiraktam neki a vizet, kevés szárazat. Valamikor délután elő is bújt, de amikor örömünkben meg akartuk simogatni gyorsan visszamászott a ház alá. Nemsokára megint előbújt. Gondoltam vágtázik a kaja felé, de nem. Leült a ház elé, nézelődött, mindent végigszaglászott, megint visszabújt, most már kevebb idő múlva megint előjött, megijedt, visszabújt… Fogalmam sincs hogy működik egy makkaagy, de miután azt hittük, hogy egész hétvége ezzel a bújócskával fog telni egyszercsak minden előzetes körbenézés nélkül elindult a régi vadászösvényén, mintha már előre kiszagolt volna mindent a ház alatt-előtt ülve. Ugyanazoknál a bokroknál, fáknál bújt elő és ugyanott ücsörgött ahol tavaly is. Sokan voltak kint és volt aki megpróbálta szólítgatni mégis csak ahhoz a szomszédhoz ment oda akik eredetileg befogadták.
Amikor előkerült dörgölőzött, nyomta a fejét a lábamhoz. Azt hittem éhes. Próbáltam etetni, de csak beleszaglászott és dörzsölőzött tovább… nézett rám, hogy: Étel? ááá, elintézem én magamnak… mé nem hiszed, hogy csak egy kis szeretgetésért jöttem? :))
Persze az első vadászsikere nem valami nagy büszkeség volt. Ült és nyalogatott valamit… gondoltam megnézem melyik füvet legeli ilyen nagy előszeretettel, hogy hazafele menet szedjek belőle a kicsinek is. Aztán úgy döntötem, hogy ilyen csemegét nem szedek a kicsinek: A földről nyalogatta a hangyákat behunyt szemmel, miközben a pofázmányán sorban vonult a hangyasereg megmenekült része...
Ja! De akkor lehet, hogy sebész! Egyálltalán nem rosszból írtam, de ha a fogad fáj te sem mész fülészetre v. sebészetre, de mind1!
Nem szép látvány egy altatásból ébredező macska, de hát nincs mit tenni...a fogkő eltávolítás után nem fog lábadozni, csak addig kell vigyázni rá amíg magához tér, ez azért más mint egy műtét!
A fogán nem látsz sárgás elszineződést?
ui.: Te a barátnőd nélkül mész nyaralni??? :)))( na jó csak kérdeztem)
Szegény Szofika! Remélem nem kell altatni! Amikor ivartalanították, elhatároztam, hogy többet nem kell nőstény macska, mert borzasztó látvány a nyitott szemmel alvó, utána támolygó, gyenge macska.
Mást nem látok a fogán, csak egy vékony csíkot az ínyén, a foga mellett. Szóval, fogkövet nem. És nem egyhamar jutunk el a dokihoz, mert a jövő héten hétfőtől szombatig 8-tól 7-ig dolgozom, utána meg nyaralni mennénk, és nem hagynék a barátnőmre - ő lesz a makkavigyázó- egy lábadozó makkát.
Megrágom neki a kaját! Aztán július közepén elviszem a dokihoz. Nagyon jó dokink van, darabokra tört macskát is (nem az enyémet)összefoltozott már platinával, úgy, hogy utána még szülni is tudott az értékes medencéjével!
Valószinüleg antibiotikumot ad neki. A vörös iny ált. inygyulladás jele. De lehet fogköve is, akkor azt is leszedik.
1 jótanács, ha fogkő eltávolításról van szó akkor kérdezd meg, hogy kell-e utókezelés v. ilyesmi. Gyógyszeres utókezelés nélkül a fogkő rendre kiújúlhat, mivel általában belső szervi eredete van. Sajnos ezt nem minden állatorvos alkalmazza, de ezt nem kell a szemükre vetni, hiszen közöttük is van mindenkinek szakterülete és nem lehet mindenki fogász! :)))
Puszi Murcika tiszta pocijára! Nagyon tudnak ám ellenkezni!!!:-))
Jól értettem, egyedül meg tudtad fürdetni a makkát?!:-)) Te sem panaszkodhatsz, igazán jó erőben tartanak a "bérlőtársak"!! És ilyen lelkes asszisztencia mellett!!!:-))
Miután nemrég bejelentettem, hogy macskát csakis nagyon indokolt esetben fürdetek, most mégis Murci-fürdetésről kell beszámolnom.
A dolog úgy kezdődött, hogy tegnap reggel Murcika prófétavirága hagyott némi kívánni(és szagolni-)valót maga után. Egyedül nem sokra mentem harmadik kéz hiányában, így eldöntöttem, hogy megfürdetem. Talán segít egy kis bundamosás az iszonyatos mértékű szőrhulláson is, és az idő pont kedvezett a spontán száradásra…
Engedtem vizet a kádba, sampont, törölközőt, cicakefét kikészítettem. Murcikát előszedtem az asztal alól és irány a fürdő.
Megint szembesülnöm kellett a macskák hatalmas erejével (gladiátormacska effektus). Murcikának már termeténél fogva is nehezebb elkapni a grabancát, így vizesen egy kicsit még nehezebb volt a dolgom, de küzdöttem ügyesen. Menyus kíváncsian figyelte az eseményt, láthatóan szívesen fürdött volna ő is, teljes értetlenséggel szemlélte Murca ellenállását, közben osztogatva nekem a nagy puszikat. Burmákok kicsivel hátrébb, egy sorba rendeződve követték az eseményeket.
Murcika okosan tűrt, bár ahogy egy pillanatra engedtem a grabanc-szorításból, máris ugrott volna kifelé. A víz alatt szépen kikeféltem a bundáját, hihetetlen mennyiségű szőrt távolítottam így el. Közben Menyus boldogan pancsolt és hol az egyik, hol a másik lábáról rázta a vizet az arcomba.
A kádból való kiszállás volt a legnehezebb, ugyanis Murcikának már nagyon sürgős lett volna, míg én még kicsit „csavargattam” volna ki a vizet a lábaiból, farkincájából. Végül ázottan, csuromvizesen elmenekült, kis patakot indítva maga után. Az étkezőasztal alatt találtam rá. Négykézlábra ereszkedve igyekeztem átdörzsölni a törölközővel. Közben szépen körbevették a száraz macskák és szó szerint, pofátlanul bámulták. Mirza bemenekült az ülőgarnitúra mögé.
Murcika megalázottan húzódott be a lépcső alá. Ez a sértődött macskák kedvenc búvóhelye. Ami még érdekes, hogy az ijedtek általában az ülőgarnitúra mögé húzódnak fedezékbe.
Murcika rám sem nézett, hiába udvaroltam neki, csak mosakodott. Később sem lehetett engesztelni.
Mirza egy idő után laposkúszásban előmerészkedett, meglátta a vizes szörnyet és felugrott egy alacsonyabb szekrény tetejére. Onnan figyelte lapítva a furcsa szagú betolakodót. A füleit oldalt leeresztette, amolyan Gizmós formájúra és le nem vette volna a tekintetét a rémségről. Naggyon félelmetes ám egy vizes macska!:)
Mi ugyanilyen cipőben járunk, Matyi kétéves ivartalanított kandúr, sovány és válogatós. Lassan már csak az alutasakos kajákat hajlandó enni. Ma vettem nekik sörélesztőt: tele van B vitaminokkal. Lelkesen falta, remélem, ettől egyébként is javul az étvágya, mármint a kevésbé drága kaják iránt.
Szofi cica (ő nőstény volt) viszont csak nyammogott rajta, mindig kiejtette a szájából, aztán fel is adta. Megnéztem a fogát, picit vöröses az ínye. Ha elviszem dokihoz, mit fog csinálni vele?
A dolog sajna nem nagyon jön be, a mamacica elment esti szokásos körútjára, és épp most kaptam rajta az egyik fiatal kandúrom, hogy a piciket lesi... kivártam h mi lesz, odament tőlük 30 centire, erre az egyik kicsi elkezdett közelíteni feléje, erre a nagy rögtön támadó állást vett fel, füleit hátrasunyta, az egyik mellső mancsát már készítette pofonra, és fújt (ez kb 5 perccel később mégegyszer megismétlődött) Amíg a dobozban voltak, addig nem mentek oda, de most, hogy kikerültek onnan, és itt vannak rögtön a terasz mellett szabadon, állandóan a kicsiket lesik. Az apjuk nem foglalkozik velük, csak ez a két kamasz kíváncsi nagyon.
A kutya nem jelent veszélyt a kicsikre, imádja a macskákat, maximum összenyalja őket, mást nem csinál velük:) Egyébként bent lakik velünk, a kutyaházat a macskák uralják.
Most a tanulás hevében nem tudok hosszabban írni, csak annyit:
A mamacica a piciket beköltöztette a kutyaház alá. tettem be neki egy pokrócot, elbarikádoztam a kerítést a ház mögött, hogy a kicsik ne másszanak át a szomszédba, viszont attól félek, nehogy a nagyobb cicák bántsák őket. Van okom az aggodalomra, vagy a 4 hetesek piciket már nem bántják a kandúrok?
Indulok is mindjárt, mert úgy látom kínozzák ottan a macskanépet. Mer'hogy nem adsz enni Murcusnak! Édes Lajosomat meg hagyod hogy bántsák a maffiózók!
Csapjál szét közöttük, mert úgy látom ez a kis mafla nem tudja magát megvédeni.
Murcuska meg csak egyen annyit amennyit akar! Azt a kutyafáját! :-)))
Szia Kjudu! ajánlom a royal canin válogatós macskáknak való kaját, az én kákabélű cicám ezt imádja a legjobban! jó a többi rc is, de neki ez a legjobb.
itt egy cím, bővebben olvashatsz róla, meg a többi féle kajáról http://www.offers.hu/pages/zoohaus/macska3.html
Erre van egy Murphy torveny hogy: "Dieatas kajan is meg lehet hizni, csak dragabb." ;-) Egyebkent inkabb a mozgas hianyzik neki. Lakasban azert megsem lehet annyit mozogni mint odakint.
Köszönöm szépen a sok tanácsot a kákabelű cicussal kapcsolatban! Kipróbálom az általatok javasolt készítményeket, lehet, hogy az állatorvossal is beszélek megint, hogy nézze meg a fogait. Az orvos szerint különben baja nincsen, macskanátha szokott lenni olykor, meg féreghajtót is kap. Én arra tudok gondolni, hogy eléggé elkényeztetett macsesz és soha nem volt még igazán éhes és válogat. Vagy talán unja a menüt, úgyhogy megpróbálom változatosabbá tenni a kajájukat. A másik macskám, amelyik régebben otthontalan volt és befogadtuk, az megeszik mindent, amit elérakunk. Meg azt is, amit eldugunk előle. :o)
Cápa: Az ablakpárkányra nem merem kitenni, mert képesek lennének az erkélyről odaugrani.
A TV szikrákat hányna, ha ott locsolgatnék. A ruhásszekrény tetejéről nevéhez nem méltón a padlóváza és egy szobor néz ránk. Az egyszem konyhaszekrény amit a macskák már nem érnek el én viszont még igen az egyéb védendő tárgyak helye. Utolsó mentsvár a hűtő teteje, de az meg szokott telni a sürgősen tedd el a macskák elől felkiáltás után .. és különben is.. ha arra rátennék egy méterekre megnövő füvet akkor egy idő után a fölöttünk lakók is élvezhetnék a zöld növény látványát...
Szóval dugdosnám én, de hovaaaaaaaa?
Ent: Az a baj, hogy én is hagytam Vadócot meghízni és most már hiába etetem a fogyós kajával éheztetni nem éheztetem)és bár nem szereti annyira mint a régi ennivalóit mégsem ér semmit. Reméltem, hogy a meleg nem csak az embereket étvágytalanítja el, de kezd szertefoszlani ez az elképzelésem.
Éjszaka nagy a makkajárás, ezért mindkét makkát betereljük.
Persze erkély van, ablakok tárva nyitva, kedvükre mászkálhatnak.
Linux egyébként szeret ott szunyálni az ágy mellett, vagy a ruhaszárító alatt a közelünkben.
Csak hát az lenne az igazi, ha hajnali 4-ig kint lehetne a makkaparty-n, akkor felkelnék mint aggodó rabszolga, ajtót nyitnék, és nem zavarnám meg őt a pihenésben úgy reggel 11-ig.
De ez nem járható út...
Biztos a hűs(ebb) levegő marasztalja őket odakint! Nálunk is este 10 körül a két szörnyella elnyúlik a nyitott ablakban és ott hűsölnek. Tegnap este még össze is pofozkodtak, mert nem nagyon fértek el. Nagyon helyesek, egymással szemben szoktak elhelyezkedni, remélem egyszer sikerül majd lefotóznom! :)
Szerintem a "Missytigris" kaja csak nagyon fincsi lehet! :))))
Zsebi imád kint lenni. De tegnap este már Linuxot is csak közelharcok árán tudtam "beterelni".
De mostanában nincs bent semmi probléma egyébként (gondolom éjféltől reggel hétig valahogy kibírja)
De mi lesz ősszel, meg télen?
Vagy kinti makkákká válnak lassan?
Lehet..
Nalad alapvetoen a koncepcioval van gond. nem ugy gondolkodol mint a macskak. Ha dugnad azt a fuvet, meg sokat apolgatnad, meg nehezen elerheto helyre raknad, tutira lelegelnek az utolso szalig.
Ent: Kezd vastagodni a kérged? :)
Nem tudom tudta lefogyasztania a makkáját, de nekem úgy néz ki soha nem fog sikerülni... inkább ne várd meg, míg igazán kövérek lesznek..
Zsebi hogy viselkedik?
Ma éjjel Sunny kint ragadt az erkélyen. 4 órán keresztül meg se nyikkant... akkor is valószínűleg csak azért, mert "szükségét érezte"...
Kjudu!
Próbáld ki a Calo-pet pasztát.(állatpatika) Étvágynövelő,és sok cukrot tartalmaz.Direkt erre a célra fejlesztették ki,és a cirmákok általában nagyon szeretik. (nekünk bevált)
Vagy a Royal Canin kölyök tápot,mert abban is sok a kalória.
Mostanában Linux is szépen gömbölyödik.
Már kezdünk hasonlóvá válni egymáshoz külsőre is. Lustaság szempontjából még igyekeznem kell, de már nem nagyon. :))
Egyelőre nem aggódom, jó látni, hogy ismét olyan szép "Garfield"-os makka mint a Cloud által belinkelt régi képen, amibe igazából beleszerettem :)
Azt hiszem én nem fogom fogyókúráztatni.
Most Frisskies-t kapnak (nedveset) ezt imádják, és gömbölyödnek tőle, viszont elég nagy választék van az Auchan-ban, van egy "Missytigris" (vagy vmi nagyon hasonló) nevezetű makkakaja, azt nem nagyon eszik.
Ha kövérek lesznek, majd olyat veszünk, vagy Whiskast, azt sem szeretik (bár a Whiskas drága).
Nekem biztos nem lesz szivem elvenni előlük a kaját, inkább olyat adok majd nekik, amit nem annyira szeretnek.
Persze az gáz (lenne) ha nem lenne ilyen kaja...
Macskafogyókúráról annyit, hogy fárasztó. Fogalmam sincs, mitől hízik Murcikám, de megint kövérebb. Inkább a hempergős, elnyújtózós sportokat szereti. Csak ritkán veszi a fáradtságot egy kis vágtára. Szegény elől szemét módon elveszem a kaját, ő meg csak néz kerek szemekkel. Annyira sajnálom ilyenkor. Az az igazság, hogy a többiekhez képest keveset eszik, mégis kövér. Keveset mozog és már eleve ilyen volt az alkata ivartalanítás előtt is.
Nálunk Mollyka volt soványka. Ha megfürdettük, alig látszott a macska.
Most Mirza, aki apróka, gyakran eszik keveset. Rá mindig oda kell figyelni, a többiek elől elzárni a kajájával együtt. Néha még mindig bennfelejtődik a spájzban. De nem jön zavarba, már szépen belakta. Azzal kezdte, hogy a fölösleges dolgokat összetörte, pár dolgot átrendezett…
Cicamacska, gratulálok a teljesítményhez! Nem csodálom, hogy Tappanccsal meg kellett birkózni. Ekkora házimacskát még sohasem láttam. Csupa izom. Tényleg inkább megalázottak ilyenkor, mint ellenségesek. Nem bántanának.
A legutóbbi féregtelenítést egyedül végeztem. Murcikával kellett a legtöbbet küzdenem, mert titokban ám gladiátormacska. Hihetetlen milyen erősek tudnak lenni, és milyen ellenálóak:)
Kanbéka, jöhecc megnézni, milyen nálunk az élet:))
Sushi, gondolkodtam…lehet, hogy rokonok;)
Jaj, Orbi pár lappal hátrébb kérdezted a japánfüvet. Ez egy nagynövésű, kerti díszfű. Hatalmas csomókban nő,és zuhatagként olmlanak le a levelei. Szeretik még a tollborz füvet is, ezt erkélyen is lehetne tartani cserépben. Még jól is mutat.
Kormikám állandóan letarolta. Beleugrált a közepébe, kőrbe-kőrbe rohangált körülötte, egyetlen ép levele nem maradt akkoriban:)
Lajoskát éjszakánként terrorizálja egy betolakodó. A héten már többször is bántotta. Macskamaffia. Szegény Lajának fáj a jobb lába. Nagyon óvatosan lépked vele és néha kicsit megemelve tartja. Bözsike, jöhetnél rendettenni:)
Kjudu, ha a cica nem kap, vagy kapott rendszeresen féregtelenítőt, akkor azzal kezdjétek. Tejet inkább ne adjatok neki, mert általában hasmenést okoz. Inkább kefír. Jó minőségű (pl. Royal Canin) táppal próbálkoztatok már? Az én cicáim imádják a nyers csirkenyakat, főtt húst.
Mit szokott enni a cicád?
Nem szokott lenni hasmenése? Ha kijárós cic, lehet, hogy észre sem veszi a gazdi.
Az is lehet, hogy ilyen alkat.
nálunk is ez a gond, van egy kákabélű, ráadásul olyan csipegetős fajta, sokszor eszik keveset, meg egy beleske, aki beburkol mindent.
Kolleganőmnek volt egy sziámi alma, az egyik kölyök úgy evett hogy besöpörte a tálat meg a kaját a hasa alá és utánna morgott a többiekre:)) később is ilyen haspók maradt.
Szegényke! Biztosan sikerül majd növelni az étvágyát...
Mi is igyekszünk kemények lenni etetés terén, de a blökink súlyán még a sport sem változtat. Pedig rengeteget futok vele...
Ne mondd már! Fél estéket hallgatom, amint kajáért rinyál, én meg kemény vagyok, mint a háromnapos qtyaxar, és nem adok neki... Sőt, a kis nyüzügét külön etetem, nehogy az ő kajáját is felzabálja. Szóval nem olyan vicces téma ám ez, mint amilyennek elsőre látszik:(
fárasztóak voltatok :-)))
hasonlóan működik nálunk is a féreghajtó beadás, kandúrbandinál a végére elfogy a tabletta, mindenhova jut belőle, annyiszor kiköpi, aztán mehetek a következő adagért :-(
Eteti túl a nyavalya! Kifejezett fogyókúrán van. És különben is, az állatorvos azt mondta, hogy egyáltalán nem kövér, hanem nagyon masszív, erős jószág.
azert az a tulsuly nem igazan egeszseges ugyanugy naluk sem akarcsak az embernel. Pl az izuletek ill a sziv-er rendszer sokkal jobban meg vannak terhelve, vagy a maj sem igazan orul az ott esetleg lerakodo zsiroknak. Igy azzal ha tuleted inkabb artasz, mint hasznalsz neki.
Nem feltétlenül van ilyen reakció, inkább a kandúrokra jellemző a hízás. Talán a dohányzásról való leszokáshoz lehetne hasonlítani, a dohányzás rengeteg kalóriát éget el, ha ez megszűnik és nincs mozgás, akkor jönnek a fölös kilók.(persze ott van a pótcselekvésből megevett ez-az is) A szexualitás ugyan ilyen erőkkel bír és biztosan a hormonhatások is érvényesek, ahogyan azt Kanbéka is mondta!
Azt éppen nem, de alkatilag olyan, hogy jön egy erősebb fuvallat - ami mostanában nem valószínű:) -, és elfújja. Szerintem alig 3 kiló. Hétvégén a fürdetéskor komolyan mondom, aszittem, Etiópiában vagyok:))
Eddig még minden állatpatikában sikerült kapni. Az István u.-ban vagy a klinika területén vagy a bejárattal szemben levő patikában biztosan van.
Panka gyengélkedik? :-O
Linuxnak a fogkőmentesítés segített, ha teheted nézesd meg az állatorvossal a fogait.
Nem eszik eleget a makka ha fáj neki az evés pl fogkő nyomja az ínyét, (piros duzzadt íny) fogkő nyomja a fogát (barnás elszineződések a fogon, még ha nem is horrorisztikus, de a makkát zavarhatja), lelki probléma, hasfájás, eszik, de nem látszik rajta: férgesség.
Linuxnak tavasszal szedték le a ránézésre egyáltalán nem vészes fogkövét, azóta rá sem ismerünk, olyan szép gömbölyű cica lett belőle.
Sziasztok cicabarátok!
Bocsi, hogy közbekérdezek, bár nekem nincs még cicám, de sokszor olvasgatlak titeket. Mi az oka, hogy egyes cicák testsúly változással reagálnak az ivartalanításra, míg mások nem?
Szia! Ilyet sem hallottam még! Ivartalanítás után a macskák hízni szoktak, nem fogyni! :-O Elsőként próbálj neki kúraszerűen Vertri DMG-t adni, nem két fillér, de felturbózza a cicceket mind immunrendszerileg, mint étvágyilag. A többiek meg hátha tudnak ennél okosabbat is mondani.
Sziasztok! Tapasztalt macskatartók bölcs tanácsára lenne szükségem :o) Van egy kétéves macskám, amelyik nagyon sovány és nem is akar enni. Másfél éve ivartalanították, utána fogyott le jobban és azóta nem nagyon szed magára. Orvoshoz vittük többször is, kapott ilyen-olyan gyógyszereket meg étvágynövelőt, de nem használt sokat. Tudtok esetleg valami módszert, hogy hogy lehet növelni az étvágyát egy ilyen vékonyétkű macskának? Köszi előre is!
Ma beadtuk a négy matskának a féreghajtót, de nem ment könnyen...
Tappanccsal kezdtük, mert ő volt éppen kéznél. Hihetetlenül erős ez a macska, és valami elemi erővel tépi ki a fejét a kezemből pont akkor, mikor már majdnem bent van a torkában a tabletta. Csak a nyers erőszak segített, végtére is azért még mi vagyunk az erősebbek. Érdekes viszont, hogy bár kapálódzott, de nem akart harapni vagy karmolni. Inkább a megaláztatás fájhatott neki, hogy nem ő gyűr le másokat, hanem őt gyúrják gombócba. Néhány kis sonkadarab valamelyest megvígasztalta.
Utána jött az Öreg Kövér. Beigazolódott, hogy - akár az öreg karatemestereknél, itt sem a testi erő, hanem a tudás számít. Rongylabdaként hagyta magát felvenni (az ellenfél energiájának felhasználása), méla undorral, ém mozdulatlanul szemlélte a feléje közelítő tablettabeadót (önfegyelem és koncentráció), majd egy apró, alig észrevehető fejmozdulattal elhárította a támadást (időzítés és halálos pontosságú akció).
Krampuszka természetesen a láda mögé bújt, ahonnan egyesült erővel elő tudtuk halászni. Neki szerencsére csak egyetlen tablettát kellett beadni (a többieknek 3/4, 1+1/4 stb. kellett, ami dupla tortúrát jelentett. Mire kettőt pislogott volna, már lenyomtuk a torkán, aztán csak nézett ki a fejéből, hogy miért is ébresztettük most fel...
Nyafika maradt utoljára. Eddig minden gyógyszert be tudtunk adni neki krémsajtba vagy más ilyesmibe keverve. Most azonban a tabletta-tejföl kombináció nem vált be, talán sok volt neki, vagy csak rájött, hogy átverjük? Mindegy, Ági felszívta a tejfölös trutymót egy kis fecskendőbe, és szépen beletápláltuk a kismatskába, aki engedelmesen nyeldekelt és nem is vette annyira zokon, mint azt elsőre hittük.
A fenti akció után egy órával feltúnt, hogy egyetlen macskát sem látok (mintha kihalt volna a lakás!), és csak hosszas keresés után akadtam rájuk, amint különböző bútordarabok alatt elnyúlva pihentek mind a négyen...
Poche, Hajnal22, köszönöm a jótanácsokat, ki fogom próbálni mindenképpen! Poche, a fürdős tanácsokért külön köszi, látom igazi "aromaterapeutával" van dolgom! :)
Dals, nagyon helyesek a macsekjaid, de a kutyuson alvó sziámis kép különösen szuper! Nem csodálom, hogy hiányzik, biztos nagyon jófej cicus volt! Szerencsére van bőven kit szeretgetned! :)
Cecameca, nálunk egy az egyben ugyanez a képlet! Kivéve, hogy a galériáról szoktam őket rendszabályozni(ezt olvasnák, röhögnének) és a virágspricnivel alszom. Előnye is van a kis lakásnak! :)))Te, csak nem rokonok a macskáink? ;-)
Éjjel indul a műsor. Hajnalban redőnyt szerelnek, könyveket hajigálnak, lépcsőn fel-le, az ágyunkban ugrálnak, végigrohannak szegény, fáradt gazdikon.
Az elmúlt éjjel ötször keltem fel, utánnajárni a különös zajoknak.
Mit mondjak, állati érdekes lehet nálatok az élet:DDDDDDDDDD
szemkenőcs van, de nagyon úgy tűnik már nem lesz rá szükség, tegnap már szép volt a pici szeme, nem látaszott rajta semmi :) csak használt valamit a kamilla!
Norsy: "Amúgy nem egyszerű 13 izgő-mozgó kiscicát felleltározni." Első hallásra egyenlőnek tűnik a lehetetlennel...
Banyóca: Sikerült venned szemkenőcsöt?
Cicmic: Ha kizárom őket akkor annak ellenére, hogy a teli ajtót szoktam nyitni ők az üvegeset döngetik. Azon túl, hogy "kellemes"en csörög benne az üveg így ellenőrzik, hogy van-e hatása a produkciójuknak :)
Dals: Nagyon szépek a cicáid! Krabónak meg különösen aranyos kerek feje van.
Reggel csak úgy tudok felkelni, hogy a macskák ébresztenek. Ha csörgött az óra, már nem hagynak békén, vagy ha éjjel besokallok és kizárom őket, akkor Menyus addig kiabál az ajtó előtt, míg fel nem kelek. Nem könnyű, na:)
Nálunk Breki volt nagyon ügyes vadász, eszméletlen hová fel nem tudott mászni. Sajnos sok madarat is megfogott. De a legkönnyebb dolga akkor volt, mikor a bátyám rendszeresen kitette az ablakpárkányra a sólymoknak szánt fagyasztott naposcsibéket kiolvadni. Breki persze sercperc ellopta, a bátyám dühöngött, de legközelebb megint mégis odatette. Így aztán Breki gyakran jóllakott a sólymok kajájából. Hogy a sólymok mit ettek, azt nem tudom. Gondolom a következő adag csirkét.
Dals: micsoda macskacsapatod van, ez igen! Nagyon sajnálom a meghalt cicádat és megértem, hogy hiányzik. A többieket egyáltalán nem szoktad bevinni egy kis babusgatásra? Akkor újra lenne a közeledben macs odabenn is. Gondolom az udvaron sokat vagy velük.
Mostanában Kiarára jött rá a kölyökhurcolás, pedig már az ő cicái is szanaszét rohangálnak. Nem sokat ér vele, ha elcipeli valahova. Ma nagyon rámijesztett. Egész délután kerestem a kis fekete kandúrt és az egyik kislányt. Minden sarkot, búvóhelyet megnéztem, sehol semmi. Pedig a többiek mind sivalkodtak, nekik is fel kellett ébredni, bárhol szunyáltak is. Már felhívtam a sógornőmet, hogy a gyerekek nem csenték-e el "véletlenül" őket, ekkor megláttam a kis feketét a TV mögött. Maguktól nem juthattak fel oda, mert a szekrényen nem tudnak felmászni és akkorát ugrani se. Csak valamelyik mamci hurcolhatta oda őket. Amúgy nem egyszerű 13 izgő-mozgó kiscicát felleltározni. A nagyobbak úgy cikáznak, mint a nyári villám, de már a kicsik is futkosnak. Akikó időnként próbál rendet tenni közöttük, elég reménytelen vállalkozás. Néha beszáll velük kergetőzni. Na persze ő nem játszani akarna, hanem megrendszabályozni őket.Időnként elkap egyet és meglóbálja a levegőben, nézni is rossz. Viszont már ő is mosdatja Kiara kölykeit is, ha az útjába kerülnek, s ha ügyesek még szopizhatnak is tőle egy kicsit.
Miközben írok Bóbita mászott fel a lábamon és nem győzöm távol tartani a billentyűzettől.
Nem tudom mennyire igaz ez, de a Gujo-t én is olvastam Stepen Kingtől, biztos emiatt gondolod.
Különben szép állatok, kellemes ha megérinti őket az ember, csak rossz a híre, egyébként védett állat. Valamelyik évben annyira elszaporodtak itt az egyik nagy lakótelepen, hogy befogták őket és megfelelő helyen elengedték.
A télen szóvá tették nekem, ne etessem a macskákat mert megeszik a madarakat!!! ők így etetik meg úgy etetik a madarakat, érdekes! mindig én tölöttem fel az üres madár etetőket, 2-3 naponta, ezen a télen kiló számra vettem nekik a szotyit, de nem azért hogy a macskáknak legyen mit enni, ha nem mert így neveltek...
Én eltudom fogadni hogy a macskák vadásznak, ez az élet rendje!
Mikor a fecskét fogta Lilicica akkor próbáltuk menteni a menthetőt, az egyik fecskének már vérzett a csőre így visszadtuk a macskának, megette, csak a két nagy farktolla maradt meg. Mikor a harmadikat fogta, kizártuk vele az előszobába, reggel kerestük hátha marad belőle valami, szegény fecske, az egész éjszakát a kuty mellett töltötte, valahogy sikerült elbújnia az ovális kutykosár és a falközött, elengedtük, nem volt semmi baja az ijedségen kívül. Ezen kívül már két denevért mentettünk meg a macskák elöl, berepültek ők is, a ragadozók meg majd feltépték az ajtót mert nem volt egyszerű megfogni a denevéreket.
Azért azt be kell látnotok, hogy a madaraknak jóval nagyobb esélyük van a macsokal szemben - már ha nem fiókák még -- tudnak repülni, elrepülni a macskák elől!!:-))Hallottam már rigókat "ócsárolni" macskát, a macska értett is belőle, mert felnézett és bosszúsan odanyávogott nekik.:-)))
Tudom, hogy sokan nincsenek kibékülve a macskák madár vadászatával, de hát ragadozók a macsok, hát mit vártok tőlük?! Annyira sose lesznek szocializáltak, hogy pusztán a mi kedvünkért ne fogják meg a madarakat.
Az meg, hogy odateszik a lábtörlőre - hát ez egy felajánlás, egy ajándék Nektek Tőlük. Ezt így nézzétek és ne a sajnálatos végeredmény oldaláról.
Jó, nem kell megdícsérni a macskát érte, de belül azért büszkék lehettek rájuk, hogy ilyen ügyes vadászok.
A való életben sajnos nincs RC és társai. A macskák madarat és egeret esznek. Ösztön, ez ellen nincs mit tenni a macskák oldaláról.
Galambhoz visszatérve, nekem Lilicica 3 fecskét fogott a 4. emeleten, ebből kettőről tudom hogy berepült, (gondolom a 3. is)egyet láttam is, az alig 4 hónapos macska felugrott a levegőbe, másfél-2méter közötti magasságban lehetett és már meg is volt...de sikerült megmenteni! volt is belőle veszekedés, meg szikrákat szórt a szeme!
A kutyát?:) Pötyi:) Van pár ilyen fotóm:) Most akarom összerendezni őket. Meg szeretnék csinálni egy weblapot, ahol emléket állíthatok a Cilának. Apum a kertbe temette el, sírköve is van. Vettünk egy követ, gravíroztattunk rá egy táblát... Kár h a többi cica nem igazán értékeli a dolgot és ott hemperegnek :-/ :)
Eddig a macskáim zöme elég riadtan fogadta a kutyát, de megszokták egymást. A mostani picik közül 1-2 fújt rá, néhány meg hagyta, hogy nyalogassa:) A Cila szülését pl. véginézte, itt ült a kosár mellett, és érdelődve szaglászta a piciket:)
Egyébként a kis Karbócicával volt 1 mulatságos eset. Amikor hazahoztuk, az első 1-2 hétben az én szobámban lakott. Egyik este kislisszolt az előtérbe, és szembetalálta magát a Pötyivel. Riadtan felugrot, fújt, köpködött, aztán visszamenekült a szobámba. Ahogy berohant, szembetalálta magát a 60 cm-es ülő plüss dalmatámmal, azt is élőnek nézte, arra is ráfújt, aztán a szoba másik felébe menekült:))
Kosztoskáimnak 1 kölyke maradt meg, úgy néz ki mint a dobozban lévő fekete-fehér cicus, Kisviperának hívom kb. 6 hetes, tagnap végre közelebbről megismerkedett a kutyával, fújjt-púpozott és köpködött mint a vipera, ja! meg jó nagyokat csapott a csöpp mancsával, ma meg már szalad a kis csámpás lábaival a kuty után...
Nem tudom mi a titka a kutynak, de hamar elfogadják a macskák, mi több szeretgetik.
Dals, csodás kis macskacsapat!:) És minannyióuknak története van, ezt úgy szeretem!
Gratulálok!
Macskagyűjtemény:)
Arra figyelj, hogy a cicák nem olvassák a könyveket és ezért nem tudják, hogy szoptatás alatt nem eshetnek teherbe. Sajnos de.
Én fogamzásgátlót adtam Murcikának, mikor már ritkábban szopiztak a kicsik.
Sigue, aztán nehogy pórázzal a nyakadra erősített macskáról kapjunk képet;)
Szerintem télire sapkának is betaníthatnád;)
ChrisH, nagyon tetszett a történeted.
Hős Carlos meg csak sajnáltatta magát, elhiszed? Ha nem nézel oda, már a kerítést szaggatja;)
ZoliBA, még annyit a korábbi témádhoz, hogy azért határeset ez a 12 hét, mert ez a szocializáció befejezésének időszaka. Ekkor még egy jó körülmények között, biztonságban élő cicus eszik, alszik játszik, és a játékkal rengeteget tanul Teli van kíváncsisággal és bizalommal. Csak ez után kezd el jobban figyelni a külvilágra, múlik el a felhőtlen gyermekkor. Először azon emberek felé épít fel bizalmi kapcsolatot, akiknél született, később ezt viszi magával az új gazdához. Ezért nagyon meghatározó hogyan bánnak vele ebben az időszakban, milyen körülmények között él. Fontos hogy naponta kézbe vegyék, simogassák, és ne érje stressz. Ekkor garantáltan kiegyensúlyozott nyugodt lesz a cica.
Ha korábban választják el a mamájától, azt még nem egetverő hiba, de így lenne a legjobb.
Ha megszakítjuk ezt az időszakot (lerövidítjük), akkor nem fejeződik be ez a fajta fejlődés, a cicus a stressz hatására visszahúzódóbbá, félénkebbé, agresszívvá válhat.
Nekem voltak nagyon korán kitett cicáim, vagy volt kóbor cicám. Mindegyikük viselkedésén, szokásain meglátszott és meglátszik, hogy nem volt gyerekszobájuk. Mollyka, kb. 5-6 hetesen került hozzánk, BoniMacska úgyszintén. Szerettek minket és mi imádtuk őket, de gyakran fújtak ránk, néha meg is haraptak minket, nem lehetett a hasukhoz, egyes részeikhez hozzáérni, mert támadtak. Sokkal durvább volt a játékuk, mint a később nálunk született cicáké.
Bár azt itt leírt példák esetében az előző gazdiknál nem lehettek valami jó helyen, ez biztos.
Ha van rá megoldás, inkább látogassátok rendszeresen kiscicát a kislányoddal. Ha a gazdi megértő és nem szeretne hamar túladni a piciken talán jobb, ha csak nyaralás után hozzátok el.
Menyus fél évesen került hozzánk, Mirza és Morpheus 3 hónaposan. Azóta ők uralkodnak itthon:)
Menyus egyszerűen csak beköltözött, körülnézett és már itt is lakott, a piciknek fél nap kellett.
Móka25, felénk csak 120 centi széles fém háló kapható, nekem pont méteres kellett volna:)
Vidéki „vasbótban” vettem:)
Ent, lassan olyan leszel, mint egy füvesasszony:)
Dals, megnyugtatlak, egy macska simán , megfog egy galambot. A nagyszüleim lábtörlőjén egy időben minden reggel megpucolt galamb figyelt. (BoniMacska)
Hihetetlen micsoda kis gyilkosok…ártatlan képpel.
Nemrég hallottam valakitől, hogy csirkehálóval óvja a madáretetőt a saját cicáitól. Mióta Murcika nem jár ki, tele van a kertünk madarakkal. Lajoska rájuk sem bagózik.
Nagyon édes kis törpike. Mennyi idős?
Csíkosmakka rulez!
Ágicza, én cseppet sem is csodálkozom azon, hogy Nyafika barátságot kötött a kaktusszal is. Nem lett baja a tüskéktől?
Szerintem nem lehet rossz íze egy kaktusznak….
K. meleg van. Macskák hevernek szerteszét a lakásban. Éjjel indul a műsor. Hajnalban redőnyt szerelnek, könyveket hajigálnak, lépcsőn fel-le, az ágyunkban ugrálnak, végigrohannak szegény, fáradt gazdikon.
Az elmúlt éjjel ötször keltem fel, utánnajárni a különös zajoknak.
Ent, örülök, hogy minden rendben, én valószínűnek tartom, hogy ez a dolog csak átmeneti és az idő megoldja a problémát. Ha hideg lesz az idő talán újra példás szobamakka lesz.
Egyébként mikor Murcika kijárt vécére, egy nap csak kétszer, néha háromszor ment. Csodálkoztam is eleinte.
Hát én is ettől félek:)) Mindenesetre a mostani mamacica hamarosan megy műtétre, a doki azt mondta ellés után 10 hetet célszerű kivárni. Csak ezt az első almot nem tudtuk megakadályozni, mert kinti cica, és nem nagyon tűnt fel mikor tüzel. Bezzeg a régi sziámink, ő olyan koncertet rendezett..... eleinte csodálkoztam, mert teljesen másmilyen hangja van, mint egy normál házicicának. A szürke kandúromnak meg olyan vékony hangja van, elég nevetséges vele szegényem:) Egyébként a két fiatal kandúrkában valszeg van sziámi is, küllemre is picit hasonlítanak, meg jellemre is. A többi macs sokkal függetlenebb, sokkal többet eljárnak, ők ketten meg egész nap itt hevernek a teraszon, vagy a kerítés mellett a tuják alatt. Első szóra itt vannak, már volt, hogy elvittem őket kutyát sétáltatni:) A többi macskám (a sziámit leszámítva) mind megtorpant a kapuban, és nem jött tovább, de őket nem zavarta, hogy idegen helyen vannak, csak futottak utánam:) A legjobb az volt, mikor a Cilát meg a kutyámat kivittem a mezőre. A Pötyi (a kuttyom:) ) eltűnt, a Cila meg rohant utána, riadtan hívta, ugrált a magas fűben, és kereste:)
Macskapecér! Ha átlag 1 cica/év sebességgel fogadod be a szegény elárvult vagy megmentésre váró cicceket, akkor néhány év múlva akár macskafarmot is nyithatsz! :-))))
Akkor mesélek a cicáimról, lehet h picit hosszú lesz;)
Az első cicám egy nőstény sziámi volt, Cila. ő februárban hagyott itt minket 13 évesen, daganatos volt:( Tavaly novemberben derült ki, akkor az orvos azt mondta, h meg fél-1 év, hát még fél év se lett belőle. Azóta is érzem a hiányát, ő volt az egyetlen macs, aki bent élt velünk a házban. Hiányzik, hogy esténként az ölembe ugorjon, hogy felfeküdjön az ágyamra, néha ha kint hagyok vmi kaját a pulton, akkor körülnézek, hogy ott van-e a cica, hogy ellopja;) Mi imádtuk, az idegenek féltek tőle. Felnevelte a kutyámat, szült nekünk egy alom kiscicát, túlélt 3 költözést - fantasztikus macska volt.
Amikor családi házba költöztünk, lett még két cicám, abból az egyik sajnos elpusztult, a másik viszont még fél évig nálunk volt. Utána meg kellett tőle válnunk, mert a Cilával nem jött ki jól.
Whisky, aki elpusztult:(
Baileys, akitől el kellett válnunk:( ( a képen Cilával:
Cilának és Baileysnek 1-1 kölyke nálunk maradt. Sajna Cila kölyke, Picike, elég vékony kandúr volt, a mellső lábára sántított, és tavaly tavasszal a tüzelési időszakban áldozatául esett vminek, mert egyik reggelre nem jött haza:( Ezen a képen a jobb oldali cirmos cica ő, a másik pedig egy vele egyidős kandúrka, amelyik elég hosszú idő után szelídült meg, és hagyta h megsimogassuk. Mi csak Szépszeműnek hívtuk;)
Most jelenleg 5 cicánk van, plusz a kicsik. A nagyok között ott van Baileys kölyke (a környék főkandúrja, szegényem tele van sebekkel már megint)
Van a horvát cicánk, tavaly nyaralás során mentettük meg, most neki vannak kölykei (mi csak Krabócicának hívjuk, a barátaim meg Szopósnak, mert még most is cumizna;) A kép nem sokkal azután készült, h sikerült 2 napos huzavona után befogni, addigra már járt egy autó motorterében, aztán 100 métert utazva kizuhant onnan. Utána bemenekült a kemping mosdójának vízelvezetőjébe, onnan is alig bírtuk kiszedni. Először vad volt, de egy kis selyemsonka csodákra képes;)
Van a két kis kandúr, őket karácsonykor találtuk a teraszon, valaki kidobhatta őket a mezőre, és onnan vergődtek ide.
A megtalálás után:
És a karácsonyfa alatt:
A mostani képüket az előző hozzászólásomnál láthatjátok:)
Rajtuk kívül van még a fent említett ide szegődött kóbor cica, akit vélhetően most a szürke kandúrunk elüldözött, mert elég régen láttam. Na meg persze vannak a picik. De róluk majd legközelebb:)
Igen, én kenegetem:-) szorgalmasan....eddig még idejében megmenettük a virág-áldozatokat....de ez a kis bestia mindig kitalál vmit....
Próbáltam a citromot is, az is jó volt, csak a fejem ment szét tőle....
Sushi: Hajnal volt az!
Csak egyszerűen körbe kell kenni a cserép szélét, én régen a nagyobb levelekre is kentem (nem lett bajuk). Ma már nincs szükség erre, mert megértették, hogy nem szabad, de Hajnal azt írta neki csak úgy hatásos, ha minden nap keni. Szerintem ez azért lehet mert még kicsik a cicái (ha jól emlékszem neki is én mondtam, tehát nem használja még túl rég).
Ja, a fürdővízbe nem szabad csöppenteni, mert az lesz az eredmény amit tapasztaltál, de ha rongyra csöppentesz és azt rakod a viz alá, akkor "szétporlad" és nem csíp. (Ezt elvileg minden illóolajjal így kell.)
Cápa, régi vendég, kis híján hanyatt estem, amikor először megláttam, hogy az ablakban tanyázó babakaktuszaimat szellőztetéskor előszeretettel nyammogja a két szürke. És az hagyján, hogy ott a foguk nyoma, de már láttam Nyafikát a teljesen tüskés fajtával, ahogy pofozgatja és kergeti a lakásban, cserepétől megfosztva... ~8-OOO
Köszi szépen mégegyszer a hozzászólásokat. Engem sikerült meggyőznötök, nagyjából a páromat is, már csak a kicsi lányt kell rávennünk, hogy bírja még másfél hónapig.
Nini, egy régi vendég! :))) Köszi a virágos tanácsot, asszem elkezdek köveket gyűjtögetni! :)
Mizujság a cicókkal? Ettore biztos sokat nőtt, nincs képed róla egész véletlenül? Mondjuk egy olyan yukkán lógós? :)))
Nálunk folyami kavicsokkal van körberakva a növényzet jó nehezek és a Döbrentei téren van belőle csomó. ki is lehet őket festeni nagyon dekoratívak és a makkák nem terítik földel a lakást. A Yukkára Ettore rendszeresen felmászik és lóg rajta mint egy csimpánz, nem tom mi olyan jó ott neki... egyébként nálunk a kaktuszt is elfogyasztották, még elég kicsi volt szegény, de most hazaküldtem anyuhoz gyógyulni, új töviseket növeszteni és felnőni.:-)))))
Nagyon aranyos kiscic! Elég megszeppentnek látszik. Mennyi idős?
Emlékszem rád korábbról, akkor is hangot adtál a rosszallásodnak, hogy nem foglalkoztunk veled úgy, ahogy vártad. Nem tudom mitől volt, talán éppen úgy jött ki a lépés, hogy pont passzív volt a hangulat. Láthatod, hogy nagyon hullámzó a topic intenzitása, van, amikor sokan rárepülnek egy témára, van, amikor éppen senkinek nincs kedve írni. Ezt nem lehet zokon venni, hiszen ide mindenki önként jön, ha úgy érzi ír, ha nem érzi úgy, nem ír. Nincs "válaszfelelős", az válaszol, akinek belülről ingerenciája támad rá. A segítségkérőknek úgy érzem, mindig elég kimerítően szoktunk tanácsokat osztogatni, néha túl sokat is. Az új embereket is szívesen fogadjuk, persze különböző lehet, hogy ki milyen könnyen, gyorsan illeszkedik be a társaságba, mennyire készteti párbeszédre a többieket a hozzászólásával. Egyedül a rosszindulatú, viszályt szító hozzászólókat kéri meg előbb-utóbb valaki, hogy hanyagoljon bennünket.
Szerintem ha van kedved ehhez a társasághoz tartozni, akkor írjál tovább a cicáidról, mesélj, rakjál fel képeket, válaszolj te is másoknak, és előbb-utóbb részévé válsz ennek a topicnak.
úgy látom a pici örökölte a Papi szürke színét:)))
Várjál csak! most akkor mennyi cicód van! van 1 szürke a papi, 1 feket-fehér a mami, 1 cirmos, meg van 1 fekete is?
Ja! tegnap pl. ZoliBA kérte a segítségünket, sokan reagáltunk is rá, mert tudtunk "okosakat és szépeket" mondani, én úgy vagyok vele ha nem tudok valamit, hallgatok!
Szépek a cicáid, a cirmosnak a csíkozása gyönyörű, a szüreke pedig igazi különlegesség!
Gondolom azért nem kaptál választ mert nem volt olyan net közelben aki tudott volna segíteni, ez nem azért van mert mi nem fogadunk magunk közé senkit. Gyakran van hogy hétvégén pl. alig vagyunk, meg a másik, nem tudom Ti hogy vagytok vele de nagyon sokszor nem érem el a fórumot (internál erro..... stb) biztos ismerős a szöveg, na! ilyenkor épp arra van időm hogy olvassak, hiába szeretnék írni, nincs időm, pótolni meg képtelenség. Szóval írjál bátran, ha nem válaszolunk meg ne sértődj :)
Bocs! de most nincs időm visszaolvasni, mi volt a gond a kisciccel?
Hát amikor segítséget kértem, nem halmoztatok el mindenfélével, összesen 1 válasz érkezett az írásomra, pedig elég hosszan meséltem a cicáimról is, és akkor éppen a kiscicáim miatt kértem tanácsot. Ha jól emlékszem már képet is szúrtam be, de különösebb reakció arra sem érkezett. Most ezzel arra voltam kíváncsi, hogy ezt egyáltalán észreveszitek-e. Ahogy látom igen, bár a reakciók és a visszhangok elég változatosak;)
Őszinte részvétem a galambnak, ám szvsz:
1. attól függetlenül, hogy a makkák eléggé szeretnek repülő dolgokra vadászni, nem biztos hogy van itt helye a képnek, többek között
1/A Offtopic (nincs rajta makka)
1/B Gusztustalan, és gusztustalan dolgokról az itteni jóérzésű emberek inkább max írnak (hacsak nem vmi betregséggel kapcsolatosan kérnek állatorvosi segítséget)
1/C Nem érdekes: Ha azt mondod a küszöbödön találtál egy döglött galambot, kevesen kezdenek ujjongani hogy "Haaaaaaaaaagylááááásssuuuuuuk!!!!!!"
2. Érdekes dolog ez a vadászösztön s valóban nem tudhatjuk merre jár a makkánk ha odakint van, s mivel makka, nehéz is lenne neki útvonalat szabni, vagy a nyomába szegődni de:
2/A A galamb/makka harc természetes dolog (ellentétben a vadász(ember)/vad harccal) lévén a vadász kezében gyilkolóeszköz van, a vad "kezében" meg pusztán csak az élete, itt viszont a makka tud lopakodni, és figyelni, a galamb meg tud repülni: tehát nagyjából kiegyenlített küzdelemről beszélhetünk.
2/B Ugyanekkor roppant érdekes dolog lenne afölött meditálni, hogy ebben a hőségben melyik jóllakot makka fog vadászni mozgó célpontra - bár nyílván a makka jóllakottsága gyorsan múló érzés.
3. Humánus oldalról közelítve a dolgot, a századeleji nagy patkányírtás óta rettenetesen elszaporodtak a galambok (kiírtották a természetes ellenségüket) és a nénikék is előszeretettel költik nyugdíjuk kis részét galambkajára /bár ez utóbbi dolog ha jól sejtem -mármint galambetetés- immár törvénybe is ütközik/
Visszakanyarodva a mondat első feléhez iszonyat sok a galamb. Ezzel nem azt mondom, hogy nem kár érte, csak talán nem akkora kár.
4. Meleg van, amikor különben sem éhes az ember, és ebédidő is. A kép láttán nem lettem éhesebb.
Végül: Jó dolog ha a makkákról teszel be képet.
Szinte biztos hogy reagálnak rá(d) ráadásul ontopic is leszel, és a kritikai is más szempontok alapján érkezik, talán elfogultabban egy pozitívabb irányból.
Üdv:
Ent
Az enyémek is nagyon érdeklődnek a galambok iránt, de szerencsére nem férnek hozzájuk mert lakásban laknak. A házunkban nemrég rovarirtás volt és nekünk döglött csótányokkal kedveskedtek a lányok. Az se gusztusosabb, broáááá :))))
"...valahogy nekem úgy tűnt, hogy nem nagyon akartok az új emberekkel foglalkozni, na mind1"
Erre meg semmi szükség. ;-)
Ezt értem. Csak azt nem, hogy miért mutattad meg? Hogy elborzassz bennünket, vagy hogy felbosszants itt néhányunkat... vagy miért? Mert arra ugye számítani lehet, hogy ováció és tapsvihar nem lesz...
Látom te figyelsz, bár a többség nem reagált a régebbi hozzászólásaimra, valahogy nekem úgy tűnt, hogy nem nagyon akartok az új emberekkel foglalkozni, na mind1. A lényeg, hogy ezt a galambot a macskáim rakták a lábtörlőmre pár hónapja. Máig nem tudom, hol szedhették össze, valszeg már sérült volt, mert nem tartom valószínűnek, hogy egy egészséges galambot egy macska meg tudna fogni.
Fém szúnyoghálót Pesten én se találtam, végül Isaszegen sikerült, a templommal srévizavé szemben van 1 kis piszkos vegyesbóót, ott vettem másfél méter széleset. (szúnyoghálót nekem is makkaállóvá kellett tenni, csináltam rá külön makkaajtót, aztán kiderült, hogy a makkaajtóban lévő fém szúnyogháló dörzsöli azt a kényes orrát, mivel a nózijával lökdösi, ezért most van rajta két bazi nagy darab puha filcréteg felragasztva, macsnózimentés célzattal:)
Ezek a fadobozos TV-k az igaziak, ezeken még meg tudnak kapaszkodni a karmincák, ha játék közben elveszítenék az egyensúlyukat.
A kemény műanyagon látszik hogy nem kérdezték meg a makkákat, ami -mint köztudott- óriási figyelmetlenség, sőt hiba.
Sajnos nem tudom hogy kell dőlt betűt csinálni, de a válaszom: olykor igen, olykor nem :)))
Mi van ha veletlen egy kicsit a tv hatuljat ontozod meg ?
Nos, felrémlett előttem a kép amire Ent is gondolhatott, amint electric-boogie-zom egy ilyen akció következtében, de azért vigyázok! :) A tévénket egyébként még Noé hozta a bárkáján, azért használhatom ilyen célra. Ha a párom egyszer beszerzi a tévét amiről álmodozik, akkor aztán nem tudom hova menekítem hányatott sorsú növénykéimet, mert akkor az ilyen célú felhasználás megszűnik :))) Max beleültethetem őket a régi tévé dobozába... :)
Ballage, ez jó ötlet, kipróbálom majd! Ilyen kis golyócskákat már láttam amit a virágföldre raknak, de az csak olaj lenne a tűzre attól tartok! :)
Köszi Ent, van nekünk is otthon borsmenta illóolaj még a télen vettem. Egy pár cseppet tettem csak a fürővizembe, de úgy csípte a bőrömet, hogy azóta nem is használtam! Tényleg nagyon erős! De a virágaim érdekében be fogom vetni az már biztos! :)))
Koszi szepen, Sushi!:)
Mi is Baumaxban voltunk tegnap, sajna csak 1 m-es volt. Szerencsere a haloszoba ablaka csak 85 cm szeles, arra jo volt. De a tobbi...?:)
Amúgy közvetlenül a virág töve mellé egy colás-kupakban a higított borsmenta-olaj sem rosz (vagy pár csepp csak)(Tesco-ban egy 100-assal olcsóbb mint a DM-ben) csak vigyázz, hogy a földbene szivárogjon be, mert nagyon erős dolog.
Lehet hogy nem viselné el a virág.
Kedves Cápa, hozzászólásodból úgy érzem, nincs remény! ;-)
Próbálom a cserepeket macskabiztos (mondjuk ez már magában elég életképtelen fogalom) helyre tenni, ez jelenleg a tévé teteje ahol még fény is éri őket. Csakhát ez a hely véges. :)
Van ám kaktuszom is, de nemrég hazatérve azt is a cserepéből kifordítva leltem otthon. Szerencsére túlélte és azóta a makkulik se zaklatják, gondolom jól megszurkálta őket mikor próbálták "kinyírni". :)
Tegnap mindkét makka kint töltötte a napot a bokrok árnyékában, sőt, éjfélig kint lébecoltak, s végül ha rajtuk múlik akkor sem jöttek volna be, de az éjszakai makkajárás miatt nem akartam kinthagyni, így gondos előszobai borsmentázás után betereltem Őket.
Így újfent "együtt töltöttük az éjjelt".
Reggel nem volt sehol semmi "rosszaság", bár nem akarom elkiabálni, hisz Zsebi éjféltől reggelig valszeg visszatartja a dolgot, s félő, hogy a rossz idő beköszöntével majd újból előjön a probléma.
Most megint kint vannak, szerintem éppen a tegnap ültetett paradicsompalántákat rágcsálják.
Én legalábbis biztos ezt csinálnám a helyükben :))
Szia Moka25! Úgy emlékszem mi a BauMaxban vettük kb. tavaly ilyenkor és ott méterre lehetett kapni, egy nagy hengerről vágják le amekkora kell. De sajnos már nem emlékszem, hogy milyen széles volt. Azért lehet, hogy érdemes megnézni.
Egy kerdesem lenne Hozzatok. Nemreg volt szo a fem szunyoghalorol. Talaltunk mi is ilyet, de csak 1 m szelessegben. Nem tudjatok, letezik szelesebb is? Jo lenne, mert szinte minden ablakmeretunk ugy kezdodik, hogy 115:)
Sziasztok! Tényleg Ent, olyan kuka vagyok, neked mindig elfelejtettem reagálni, pedig nagyon figyeltem ám, hogy mi hír van a macskatesónkkal! Egyrészt sajnálom, hogy ilyen komoly problémátok támadt, pedig a borsmentakor már úgy reménykedtem! Remélem sikerül olyan megoldást találnotok ami mindannyiótoknak jó lesz én nagyon szurkolok, hogy ez a kertes megoldás meghozza a várt eredményt. Hajrá Zsebóca! :)
Nálunk is a hajnali ribilliók ideje van! Olyan zajokat produkáltak ma hajnalban is, hogy álmomból felriadva azt se tudtam hol vagyok. A macskafára fölfutkározásnak olyan hangja van, mintha mindjárt kitépnék a falból, de szerencsére még bírja a gyűrődést. A virágovodám ha túléli a rendszeres inzultusokat (állandóan menekítenem kell a hóhérok elől) akkor azok olyan stramm virágok lesznek, hogy visszaharapnak a macskának az tuti! Ma reggelre természetesen egy jó marék földet kiástak belőle és lelegeltek egy levelet. (Macskafű persze lábon szárad el)
Ti hogyan óvjátok a növényeiteket? Valaki írta, hogy borsmentával kenegeti a cserepeket...ez mennyire tartós? Légyszi ha magára ismer írja meg és ne haragudjon, hogy nem emlékszem már ki volt... :)
Ent: El se hiszed mennyire örülök, hogy Zsebi ismét bebocsátást kapott. Nagyon drukkoltam neki.
Maestro engem is nagyon elkeserített sokszor a spriccelésével, ami ráadásul büdös is és falat, bútort sem kímélt. Ilyenkor mindig kicsuktam a macskakertbe, meglehetősen dühösen. De a vége az lett, hogy fél éjszaka nem aludtam és lestem a sziluettjét az ablak előtt. Ott ült, nézett befelé, s nekem majd a szívem szakadt meg. Aztán ő is rázendített a beöööö beöööö nótára. S hiába határoztam el számtalanszor, hgy márpedig reggelig nem jön be, pár beöööö után nem bírtam tovább és beengedtem. Ezt sokszor eljátszottuk.
ZoliBa: Egyetértek cápával, mindenkinek az lenne a legjobb, ha addig is a mamcija mellett maradna. De legfőképpen a cicának. Szép szóval biztosan meg lehet győzni a lányokat, hogy egy kicsit a macsek érdekét is szem előtt lehetne tartani.De ha el is hozzátok, az üdülés idejére nem fogadná vissza a gazdija? Akár vigyáz rá a tesód, akár magatokkal viszitek, kibírja a cica, de a hosszú távú lelki egészsége szempontjából nem túl szerencsés, ha elválasztás után mindjárt ennyi stressz, változás éri. Tőlem az új gazdik rendszeresen azt kunyerálják, hogy előbb elvihessék a cicát, hogy még élvezhessék a kiscica időszakot. De a legnagyobb könyörgésre sem vagyok hajlandó 12 hetes kor előtt odaadni, mert az idegrendszere kiegyensúlyozott fejlődése szempontjából az az időszak nagyon fontos. Volt olyan gazdi, aki ezt később megköszönte, mert belátta, hogy egy kiegyensúlyozott lelkű, fejlett cicát kapott, s ez hosszú távon fontosabb, mint 1-2 héttel több cicázás. Egyébként sokáig játékosak, kedvesek maradnak, van bőven idő élvezni a kiscicás csínytevéseiket. Erről Cecameca és Sushi élménybeszámolói is tanúskodnak.
Sajna másképp nem tudom érzékeltetni azt a bizonyos hangos, elnyújtott, panaszos hangot, amit soha máskor nem "hallat" csak ha kocsiban bezárva visszük.
Ha nincs is dobozban, a kezeivel felkapaszkodik a hátsó oldalablakba, miközben a lábain egyensúlyozva panaszkodik a bánásmód miatt.
A "beő" pedig tisztán, érthetően kivehető szöveg :))
Ez esetben beszelj a kislanyoddal es magyarazd el neki a szitut. a macskanak meg nem lesz semmi baja ha meg ott marad 2 hetet a mama mellett. Hidd el mindenkinek igy lesz a legjobb, es a legeccerubb, legstressmentesebb.
Sziasztok! Láttam, sokakat elborzasztott ez a fénykép, pedig a dolog elég egyszerű. Sajnos manapság divatba jött, hogy a tulajdonosok felszívódó varratokat kérnek a bőr zárására is, mivel nem akarják (nem tudják) varratszedésre visszahozni az állatot. Hagyományosan nem felszívódó, vékony műanyag fonalat (=damil) használunk, ez nem izgatja a szöveteket és 1 hét után könnyen ki lehet szedni. A felszívódó varratok körül viszont egy reaktív zóna keletkezik (mivel így bomlik le a szervezetben) ami viszket, irritálja a cicát. Jelen esetben a képen sarjszövet látható (vagyis nem a cica "belseje" látszik ki), ez az ilyen gyógyulásoknál természetes. Ez ugyanúgy behámosodik idővel mint egy elsődlegesen gyógyuló seb, de itt egy kis antibiotikumos kenőccsel érdemes a fertőződést megelőzni.
A lényeg: nem érdemes felszívódó varratokat kérni (a bőrbe, egyébként a hasüregben csak azt illik használni), inkább vállalni kell a varratkiszedéssel járó plusz megterhelést. Zsolt
a csapat most itt fetreng a melegtől, én meg megint elkövettem azt a hibát hogy hanyagul ledobtam a törülközőm, Bandici rajta heverészik, miért szereti? mindig kiszúrja, én meg így hibába epilálom magam...:)))
"Megtanitom ucsorogni a kapucnimban. :))" ehhez van egy kis történetem: ismerősöm kint tanult évekig Moszkvában, és ő mesélte hogy gyakran látta hogy a nagy orosztélben nem egy ember a kabátja alatt vagy kéz melegítőbe (muff)vitte a cicust. Egyszer pedig a zöldségesnél szemtanúja volt, amint az eladó kijelentette, a kiválasztott káposztát azért nem adja, mert ő bizony nem ébreszti fel Másenykát, és nem volt semmi felháborodás :)))
Ha a gazdin nem múlik hogy később hozzátok el, beszéld meg a dologot a csepp lánnyal, mond el neki amiket leírtunk, hogy a cicus még sok mindent tanul a mamitól, meg a többi tesótól, erősödik az anya tejcsitől stb. próbáld meg! tudom nehéz lesz! de ez lenne a leges legjobb megoldás!!
Bocsi, de téged véletlen kihagytalak az előző válaszkötegből. Sajna nem tudom lebeszélni a "lányokat", mindenképp el akarják hozni a makkát. A gazdija mondta, hogy ez a legkorábbi időpont, mert mostanra már abbahagyják a szopizást és kaphatnak "rendes" kaját is(legfeljebb "kiegészítésképp" szopnak).
1) - ettől tartottam, akkor ezek szerint mégiscsak meg kell beszélnem az öcsémmel, hogy erre az időre vállalja a pótapaságot.
2) - igen, ez nekem is megfordult a fejemben, mint már az előző hozzászólásomban is írtam.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítő szavakat, és a jókívánságokat!
Mindenekelőtt köszönöm szépen, hogy ennyien reagáltatok. Számítottam rá, hogy 1-2 reagálást kapok, de hogy ennyit?!!! Tökre meglepett, persze ez kellemes meglepetés, az ilyent szereti az ember. 8-)) Igyekszem minden feltett kérdésre válaszolni.
banyoca A cicc most 6 hetes, úgy néz ki, hogy mindenképpen el kell hozni. Na nem a jelenlegi gazdija miatt, hanem a párom és a kislányunk miatt. Ha lehetett volna, már 2 hetesen elhozzák 8-)
A ciccről sajna jelenleg csak annyit tudok, hogy gyönyörű szép, néhol sötétszürkébe hajló fekete szőre van, és, hogy fiú.
Beren; gyanus_capa Tudom, hogy egyszerűbb és mindenkinek jobb lenne ha itthon maradhatna a cicc, de egyenlőre nem találtunk senkit, aki bevállalná a napi rendszerességű látogatást, etetést, cirógatást, és mindent ami ezzel jár.
orbi A szálláshelyen velünk egy szobában lehetne a cicc.
Ent Épp ettől félek én is. Na meg attól, hogy a cicc ott marad a szálláshelyen, és egy jó lelkű takarító kiengedi. Magunkal vinni viszont pld. egy egész napos salzburgi városnézésre vagy a werfeni jégbarlangba, megintcsak nem túl jó 5let. Bár a fene se tudja. 8-)))
gyanus_capa Igen, tudom -pontosabban gondolom-, hogy az elválasztás sokkolja szegényt, de azt gondolom, hogy az is sokkolja, ha erre az időre megkérem az öcsémet, hogy a saját hasonló korú makkáival együtt figyeljen Bagirára is, és erre a 10 napra átviszem hozzá. A következő kérdésem meg pont az lett volna, hogy hol lehet utána nézni annak, hogy mi kell ahhoz, ha én egy ciccel akarok utazni (állatorvosi engedély, oltások stb.).
Azt hiszem egyenlőre ennyi, remélem mindenkinek válaszoltam.
Üdv:
Szia,
A Macskák2 fórumon olvastam a hozzászólásodat.
Azt írtad,hogy a kiscicc az utazás előtt lesz 10-12
hetes. Azt szeretném megkérdezni,hogy mikor
szeretnétek magatokhoz venni? Mert ez az az időszak
(kellene,hogy legyen),amikor magatokhoz veszitek.
Fiatalabb kiscicát ne hozzatok el,mert még szopnia
kellene,és megtanulnia az élet bizonyos szabályait.
(alom használata...stb)
Az együtt utazásban én csak két gyanús pontot látok:
1) a határon nem vihetitek át,csak ha van oltása-a
veszettséget pedig ilyen fiatalon aligha kapja meg.
2) én is gyakran utazok macsekkal (főleg
kiállításra),de sosem mertem otthagyni a szállodában.
A takarítónő nehogy kiengedje...
Egyébként nagyon sok sikert az új családtagotokhoz!!!!
Hasonlóképpen gondolkodtom én is Zsebi utaztatását illetően, de nem állta a sarat.
Linux pedig kizárólag ilyen esetekben hagosan mondogatja: Beeeeőőőőőő, Beeőőőőőőőőő, Beőőőőőő!!!
Szóval makka jobb ha nem utazik.
Legalábbis nálunk.
En viszont nem vinnem magammal. Nektek is jobb lesz es neki is. Az elvalasztas ugyis nagy sokkent fogja erni, es ezutan meg ennek a tobbszorosenek kitenni..., ti meg egyfolytaban aggodhatnatok hogy nincs-e vmi baja, vagy nem pisilt-e le vmit stb... Inkabb hozzatok el kesobb ha tehetitek.
Plusz utana kene nezni hogy mi szukseges ahhoz hogy a macskat bevidd az osztarkokhoz. Mert papair nelkul tutira nem engedik be. Ha meg kell neki vmi oltas, ha jol emlexem regebben Zsolt vmi olyasmit mondott, hogy ezeknek legalabb 1 honappal az utazas kezdete elott meg kell tortenniuk. En mindenesetre ezt nagyon megfoontolnam.
Ha lesz cicus akkor kepek is lesznek, ez csak termeszetes. Szerintem porazon megmaradna egy kapucniban...hosszu szoktatas utan. :))
Segitene nekem vasarolni, neha olyan tanacstalan birok lenni...
Nagyjából minden előttem szólóval egyetértek! Nekem is igen fiatalkának tűnik most elválasztani a kiscicót, de ha nincs más választásotok, szerintem is vigyétek magatokkal. Az enyémek is kb. ilyen idős (10-12 hét) koruk óta szokják a "gyűrődést" és nincs velük baj a kocsiban se. Na jó, nyáron Missy kicsit meleg "viselet" mert csak a nyakamban hajlandó utazni :))) A cicka ellesz a nyaralóban amíg ti csavarogtok és mikor otthon vagytok addig is lehet vele foglalkozni. Szerintem inkább az idősebb, környezetváltozáshoz nem szokott cicák utaztatásával lehet baj. A kölökcicák bárhol elvannak ha van kivel játszani az én tapasztalatom szerint. :) Vigyázzatok rá és sok boldogságot együtt! :)
ChrisH, nagyon aranyos vagy, megdumáljuk! Köszönjük szépen! :)
ZoliBA, nekem nincs macsekom, de en bizony magammal vinnem. :)
Vennek egy hamot neki, porazon tartanam es nem kellene mindig a dobozban csucsulnie.
Annak ellenere, hogy meg nincs macskam, ez a tervem arra az idore ha lesz, meg a boltba is magammal visszem majd. Megtanitom ucsorogni a kapucnimban. :))
Pont ilyen pici korban jo raszoktatni az ilyesmire.
Makkája válogatja, de általában nem szeretik ha dobozban viszik őket, s nem szabadon döntik el hová sétáljanak.
Legkevesebb, hogy addig nyávognak (kismakka nagyhangon) amíg álomba nem szenderül a kimerültségtől.
Az álom hossza 20 perc és két óra között változó lehet, s ha nincs változás, akkor újabb háromórás hangos méltatlankodás következik.
Némely makka viszont jól bírja, volt ilyen is, de azok ritkábbak.
Szvsz egyszerűbb egy jó ismerőst megkérni, hogy reggel-este nézzen rá a ciccre, etesse, almozza. Mi (a Karmincával) már felügyeltünk így makkát, ráadásul azt a makkát a gazdi indulása előtti napon meg kellett műteni, a sok pénz meg be volt fizetve, a gazdinak menni kellett, nekünk meg ugye ebből adódóan makkakötést csereberélni, makkát gyógyszerezni, stb. Megoldottuk. Nem egy macera, 20-20 perc bőven elég a dologra, és akkor már játszottál is egy kicsit a makkával.
Most mennyi idős a cicus? ha júliusban lesz 10-12 hetes (ilyen idős korban szokták leghamarabb az új gazdihoz adni csak!), most még nagyon picike, és nem lehet úgy elhozni hogy a nyaralás után?
Egyébként nem tudom hogy bírná. Jó pár évvel ezelőtti valamelyik macskás újságban volt egy jó cikk, azt hiszem Tunéziába vitték a cicust, de az már felnőtt volt.
egyébként a cicus milyen, hogy néz ki? gondolom már láttátok!
Még új vagyok itt, igazából pillanatnyilag kívülállóként kérdeznék Töletek.
Ha minden jól megy a hét végétől magam is boldog? (remélem!) cica gazda leszek. Emeletes házban lakunk, sajna kertünk az nincs. Úgy tűnik beszereztünk mindent amire csak szükség lehet, csak egy dologról feledkeztünk el. Még márciusban befizettünk agy ausztriai nyaralásra, így júliusban kb. 10 napon keresztül a sógoroknál csavargunk.
Felmerült bennünk az az 5let, hogy visszük magunkal a makkát is, mert a jelek szerint nincs kire hagynunk itthon. A szálláshely tájékoztatójában az állt, hogy házi kedvencet is lehet - csekély térítés ellenében - vinni. Ez tehát rendben van, már csak az a kérdés, hogy mit szól majd ehhez a cicc.
Szerintetek bírja egy fiatal (a kérdéses időszakban 10-12 hetes) cicc az utazással járó megprópáltatásokat?
Tanácsaitokat, 5leteiteket várva üdvözlettel:
Hát mi lenne, ha valamelyik hétvégén együtt kivinnénk a dögsiket oda? Carlos tuti, hogy hepajt rendezne, lehet, hogy őt nem is vinném, de a Trinci rendkívül barátságos, mellesleg kíváncsi lennék arra, hogy megismeri-e még a lányát.. :)
Gondolkodjatok rajta, jó? :)
Hiába no, csajok, jár a szájuk állandóan, de ez a "bőbeszédűség" nagyon jellemző a sziámira és úgy hallom a burmákra is :)))
Tényleg jobb ha ketten vannak, egyszer kénytelen voltam vinni mind kettőt a dokihoz mert már az oltások nagyon esedékesek volta, meg közeledett a tél is, és mivel buszozunk igyekeznem kellett, olyan jól el voltak, és azóta inkább meggebedek de együtt viszem őket, kosárral számolva kb. 10kg-t kell cipelnem...
Banyóca, ezt én is megfigyeltem, a Panka is amilyen kicsi olyan nagy a hangja! :) Amikor Missykém még egyke volt és mentünk valahová, olyan hisztit csinált a szállítóban, hogy borzalom. Az utcán az emberek úgy néztek ránk mint a véres rongyra, hogy milyen lelketlen állatkínzók lehetünk, mert a Missy úgy sivalkodott mint akit nyúznak! Komolyan, segítségért kiabált! A kocsiban is muszály volt kiengedni ha nem akartunk megbolondulni az ordításától! De mióta megvan a Panna aki pofázik ha kell ha nem, Missy átengedi neki ezt a nemes feladatot! :) Általánosságban viszont sokkal nyugodtabbak ha együtt vannak a szállítóban, csak kuksolnak csendben, de nyugisan, nincs hiszti! :)
Gondolj bele milyen életük volt!! jó párszor találkoztak rosszindulatú és macskagyűlölő emberkékkel, és állandóan ugrásra készen állni ha bántják őket, ehhez idő kell hogy elfelejtsék, meg ezek szinte reflex szerűen működnek nálunk, mint ahogy szokatlan zajra is rögtön menekülőre fogják. Ha jó emlékszem (ha nem javíts ki kérlek) Sunnyt is a munkahelyedről mentetted, nem?
Az enyémek a macskakosárban is így viselkednek ha megyünk a dokihoz, igaz hazafele Lilicicának már nagy a szája, lesnek is hogy mit viszek, de nem látszik csak Bandici riadt szeme, a banyuskát észre sem veszik, olyan pici :))
Hű, de király! :) Bárcsak nekünk is lenne ilyen udvarunk! Barátnőmék kertje volt az egyetlen reményem, erre beszereztek egy óriási kutyát! :)))
Az enyémek egyébként dettó úgy viselkedtek a szabadban mint Carlos, tele volt a gatyájuk! Ez a képeken is látszik amiket pénteken feltettem, hogy mecsoda bátrak voltak! :)))
Azért így is imádjuk őket ugye ChrisH? :)))
Mi kirándulni voltunk, apámék telkén. Jól elkerített részen, füves, fás, kutya sehol, szóval macska-kánaán. :)
Trinci borrrrrrzasztó jól érezte magát, egész nap felfedezett, vadászott, megtapasztalta a természetes helyen pisilés élményét, fogott egy pár szöcskét, dumált a feketerigóknak, és a napot egy jókora sünivel való parolázással koronázta meg. :) (Persze nem bántotta, csak kíváncsiskodott.) Annyira édes volt, kora este odajött mellém pihenni a nyugágyra, dorombolt, mint az őrült, látszott rajta, hogy rendkívül hálás. :) Megígértem neki, hogy elmesélem nektek, hogy még fára is mászott, mi több, az egyik fáról leugrott a kis faház tetejére, és a legnagyobb rémületünkre ott szambázott a forró tetőn. Az egyik fáról sajna nem tudott lejönni, úgyhogy fel kellett másznom a létra legfelső fokára, lehajolnom, és ő ügyesen a vállamra ugrott, onnan meg szépen leliftezett velem. :)
Carlos viszont épp az ellentéte volt, ki sem akart jönni a szállítódobozból, majd némi erőszakkal kivettem, akkor meg állandóan hozzám bújva kuporgott, ha elindult, akkor is csak laposkúszásban, minden neszre összerezzenve. Hogy mitől alakult ki ez így benne, gőzöm sincs, de nagyon furcsa. Itthon ő a király, nagy a szája, bátor, de amint kitesszük a lábunkat, azonnal kisegérré változik.
Sziasztok! Jól telt a 3 napos hétvége? Hogy bírják a macskuszaitok a hőséget? Az enyémek nem nagyon találják a helyüket, leginkább alszanak. Missyke rendszeresen a mosogatónál nyafizik vízért. Próbáltam a bundájukat megnedvesíteni, de egyáltalán nem tetszett, Panka felháborodottan "leugatott", és Missyvel együtt menekült nagy lábrázás közepette. :)
Olyan gyönyörűséges cickát láttam vasárnap! Hófehér fél-szibériai cica, sajnos süket. Barátnőmék kertjébe lógott be a szomszédból, a kutya ugatta ahogy a torkán kifért. Ő meg csak ült és nézett minket a gyönyörű szemével. Mondom a barátnőmnek nem egy betoji jószág, akkor mondta hogy süket és nagyon szökős. Persze az ugatásra feltűntek az aggódó gazdifejek a kerítés túloldalán, ők mondták, hogy szibériai keverék a szépség. Elég egy pillanatnyi figyelmetlenség és máris megy szomszédolni, ők meg féltik nagyon a süketsége miatt. Sajnos elszaladt előlem hazafelé így nem tudtam megsimogatni, de valami csudaszép félhosszú fehér bundát képzeljetek el. Arisztokratikus pofi, körben a fején-nyakán-mellén hosszabb gallér. Mondtam is a gazdiknak, hogy egy rajongóval többet könyveljenek el. :)))
Igen, csinált ő is ilyet. Végül ez úgy volt hogy az első hónapokban szinte mindig így reagált, aztán ez szép fokozatosan csökkent, de még időnként előfordult, már szerencsére nem tapasztalom, és ez nem bizalmatlanságból ered, szerintem!
banyoca: Több mint két évig tartott?? :((((
Igazából az zavar nagyon, hogy nem tudom mire mi lesz a reakciója, pl. ma felkelés után meg tudtam simogatni a széken. Indulás előtt ugyanezért elugrott előlem. Bandici is csinált ilyet, hogy ugyanarra mindig másképp reagált?
Bandici ausztus végén lesz 3 éve hogy nálunk van, akkor volt kb. 3-4 hónapos kóbor állatka, és ő is nagyon sokáig úgy volt ha közeledtem felé simogatás céljából, összerezzent és sokszor ugrott is egy nagyot, de aztán mikor látta hogy "csak" mi vagyunk odajött, vagy 8-10 hónapja hogy nem csinálja. Sőőőt! most már akkora a bizalom hogy az sem zavarja ha a "közlekedési útvanal" mentén fekszik és mi folyamatosan átlépkedjük, még a szemét sem nyitja ki, a szemét!!
Cosmo: Ismerősök most hamvasztatták el a kutyájukat. A temetést viszont nekik kellett megoldani. Megkérdezzem, hogy intézték?
Samaky: Majd írd meg, mi van a cicával. Remélem begyógyul a sebe és talán kevésbé lesz bizalmatlan.
Cicmic: Mi a csuda ez a japánfű? Jó lenne valami zöld a mókjaimnak, de a macskafűről már lemondtam :(((
Sunny a 3 nap alatt megint hozta a formáját: Evés közben az esetek többségében hagyja, hogy megsimogassam, csak ritkán húzza össze magát, jelezve, hogy nem tetszik neki (nemrég már akkor elszaladt, ha mellette guggolva a kezemet megmozdítottam.) Volt, hogy a szőnyegen feküdt én meg pár centivel előtte lépkedtem el és meg sem rezzent. A hétvége nagy részét ágyban töltöttem, ő pedig sűrűn odafeküdt mellém. Ilyenkor legtöbbször hagyta, hogy megsimogassam, sőt még a pocijához is odatehettem a kezem. Igaz, először farokcsapkodás volt a válasz, de legalább nem szaladt el, sőt nemsokára el is aludt így. Mielőtt még elöntött volna a boldogság, hogy csak összebarátkozunk előadta újra az ijedőset és elfutott, ha csak pár méternyire megközelítettem, vagy ha lassan nyújtottam felé a kezemet.
Nem mondom, hogy nem haladtunk semmire, de nagyon lassúnak tartom a folyamatot. Már nem várom, hogy olyan legyen mint Vadóc akit ha csak egyszer végigsimítottam úgy dorombolt mint a gép... csak nem tudom, lesz-e idő, hogy nem fog félni tőlünk :(
Hajnali egykor lenéztem az erkélyről.
Ott üldögélt a sötétben, magányosan a legfelső lépcsőn.
Néztem egy darabig, aztán lementem, beengedtem a lakásba.
Nem akart bejönni, szemmel láthatóan félt valamitől, így megfogtam a grabancát és behoztam a hűvös előszobába.
Gondosan körbeszórtam egy kis borsmentát.
A reggel a forgószékemen érte, Linuxot a szekrény előtt.
Sehol semmi folt.
Most mindketten a kertben vannak, a bokor alatt.
A haverral kutya baj nincs, minek raknánk ki? Tud úgy viselkedni ami méltó egy makkához. Okos, szép, nagy, komoly macsek.
Hát igen, megszokta a borsmentát is, bár olyan erős az illata, hogy még én is érzem az emberi orrommal, a makka szaglása pedig köztudottan jobb, ráadásul közelebb is van a borsmentához...
A kutyás kaland előtt nem csinált ilyet, sőt, utána sem kb másfél hétig, (kutya baja nem volt az almostól) aztán "kattant be".
Nekem jó így is, hogy kint lakik, gyerekkoromban különben minden egészséges házimakka kijárós volt, mégsem volt semmi bajuk.
Az is lehet, hogy pont ez a célja, hogy kint lehessen, lehet hogy kalandra vágyik, ki tudja?? És ezzel a viselkedéssel ezt simán el is éri, nincs esti "beciccegés".
A piszkítás egyébként soha nincs távolabb az alomtól max másfél méterre de általában közelebb van mint 30 cm.
Őszintén szólva elúntam a speciális felmosásokat (értsd utoljára mindig a makkapisi, nehogy a "makkapisis víz" miatt "kapjon szagot")
A lakás nem makkalom, és ezt Linux tudja is.
Zsebi meg úgy tűnik nem tudja.
Ennek megfelelően kell őket kezelni.
Ezek szerint kondicionalodott a borsmentahoz is. Nem semmi macska. ;-). amugy ha szerencsetek van, lehet hogy megkedveli a homokot, es azutan mar csak oda lesz hajlando a dolgat vegezni.
OK, majd közvetítek.
A szívem szakad meg a kis hülyéért vhányszor kimegyek a kertbe, ott bújik, dorombol, törleszkedik, nagyon jófej makka, csak a szobatisztasággal vannak problémák.
Égszínkék Mosogatórongy, csodaszép a cicád!
Murcikának voltak ilyen egyenkölykei. Fehér cipőcskékkel és bajuszkával. Nagyon elegáns viselet:)
Keró, jó, hogy néha előkerülsz.
Gyönyörűek a szőrmókok!
Samaky, szegény cica, remélem, szépen begyógyul a műtét helye.
Ne aggódj, ha érzi, hogy folyamatosan jól bánnak vele, senki nem bántja, akkor előbb-utóbb barátságosabb lesz. Szerintem az is nagy dolog, hogy játszik.
„Sigue válasz erre | adatok | e-mail 2003-06-09 19:38:54 (20947)
Haha...ujjabb erv a macskak mellett! Egy macska sosem fog koveket hajigalni a labadra. =O)
Cecameca mindjart ramcafol...=O)))”
A lábamra még speciel nem hajigáltak követ, de a kandalló párkányán lévő kőgyűjtemény is közellenség volt egy időben, így a féltett kincsek csakugyan nem maguktól potyogtak onnan.
Ma végérvényesen egy függő kaspóba költöztettem egy szerencsétlen növényt, amit ma is sikerült leborítani az ablakpárkányról. Nem voltam róla meggyőződve, hogy a virágnak lenne újabb 10 élete.
Ent, remélem Zsebi tud vigyázni magára.
Majd mesélj róla, hogy boldogul odakinn!
Sigue, tetszik az ötleted a kettős cicafürdetésről. Aranyos;)
Ha egy cica nem akar fürödni, akkor elég nehéz a bepánikolt macskának jó példát mutatni szerintem, de még valóban nem próbáltam:) Viszont tettem egy ígéretet, hogy csakis akkor fürdetek macskát, ha nagyon muszáj:)
Mollyka szeretett pancsizni. Mikor nagy meleg volt és még panellakásban laktunk, rendszeresen beáztattuk, nagyon élvezte. Ő kicsi korától kezdve hagyta magát.
Már akartam írni, hogy Lajoska nagyon jó formában van mostanában. Megerősödött, megoroszlánosodott. Néha sétálni is elmegy, aminek nem nagyon örülök, de ez is a javulás jele.
Bár már nem úgy van, mint tavaly ilyenkor, mikor nagy ritkán elment csajozni, aztán hazajött és összerogyott, hogy “na most ápoljatok!”
Burmákok, szőrdögök.Bár nyugodtan mondhatom, hogy Mirza a kártevő továbbta is.
Állandóan besurran a spájzba, úgy, hogy észre sem veszzük és leborogatja a táposdobozt. Van úgy, hogy míg elmegyünk vásárolni, ő megeteti az egész bandát (persze valaki mindig nyitva felejti az ajtót).
Éjjel kipiszkálta a konyhaszkrényből az utolsó káváscsészét is. Valamiért muszáj volt ezt is elpusztítania.
Azt szeretem, mikor végzem a takarítással, és 10 percen belül borul egy virág, vagy a tápos doboz, de nem ilyen fantáziátlanok, mert néha kitalálnak egyéb attrakciót is. Nem fogjátok elhinni, de ez mindig így van. Ja, és a wc tetejére rakott almos dobozt is rendszeresen leborogatják. Oda szoktam feltenni, míg felszárad a járólap.
Ma kiengedtem a cicákat (szülői felügyelettel) a teraszra. Nagyon élvezték. Menyust párszor le kellett akasztani a korlátról, vagy behalászni azon túlról. Este nagyon ügyesen begyűjtöttem őket, utoljára Murcika maradt. Neki csak szólnom kellett és jött utánnam. Olyan okos!
Szőroldóhoz: Nálunk nem okoz gondot szőrgolyó, hányás sincs már jó ideje. A szőroldőt, nem eszik meg.
Én is fésülöm a bundásabb cicákat. Arra gondoltam, talán a csirkenyak csontos része segít a szőr távozásában, bár ezt csak az én elméletem. Füvet sem esznek rendszeresen, a búzát is csak kitépkedték és szétszórták. Néha szoktam behozni japánfüvet (ez volt Murcika kedvence, mikor kijárós volt), az hamar elfogy.
Sziasztok!
Zsebi végérvényesen udvari macska lett. Már akkor is összebrunyálja a lépcsőházat, ha itthon vagyunk, akár a szemünk láttára is.
Aztán persze lapít...
Egyelőre nincs különösebb probléma vele kint, a bokor alatt lakik az udvarban (kutyamentes terület) jó idő van, kaját, vizet kap...
Hát, röviden ennyi.
Ahogy Gyanús_Cápa mondta, alkalmatlan a lakásban tartásra, mivel csak részben szobatiszta..
Sokat gondolkodtunk, hogy mit tegyünk vele, ez a jelenlegi megoldás tünt a leghumánusabbnak.
Ent
Szepseges kiskutyam is utalta vizet, mert kicsinek fejjel beleesett a tele kadba es nagyon megijedt szegeny. Pedig azonnal kirantottam, egy kortyot se nyelt le...
30 kilos volt de szerencsere a felelemtol lemerevedett es lehetett pakolni mint egy hokedlit.
Csak onnan tudtuk, hogy el, hogy hangosabbna szuszogott.
Együtt? Ahhoz kevesen lettünk volna a zurammal:-) Panci mindenből nagy műsort csinál, egy egyszerű körömvágásból is. Most meg egy 15 centis szőrhurkával ajándékozott meg minket.
Nem tudom, majd kiderül, mert mindketten olyannyira szenvednek a melegtől, hogy csak fexenek itt-ott szerte a lakásban. Szagolás még nem volt. Viszont mikor Panka felverte a házat a sírásával, Tomi bejött a fürdőszobába, és csodálkozva figyelt, hogy mit kell itt ilyen fesztivált csinálni... Rá volt írva az arcára, hogy nem érti, mitől van úgy oda Panci:DDDDD
:-))))
És a samponillatú Tomira nem fúj a kislány? (Csak azért kérdem, mert amikor anno nálunk fürdetés volt, piciagyú Krampuszka egy hétig fújt az Öreg Kövérre, amíg az vissza nem kapta az eredeti Kövér-illatát... ;-)
Ma a hőségre való tekintettel macskafürdetés volt. Tomicica, a nagy 7 kilós benga úgy állt a kádban a térdig érő vízben, mintha mindig ott állt volna. Na jó, a sampon lezuhanyozásánál már kissé türelmetlen volt, de egy kézzel is kordában tartható volt. Na de a kis három kilós Panka!!! Kétemberes feladat lett az ő bevizezése, mert hát sampontra, zuhanyra nem hagyott időt!:))))
Szépek a cicceid.
A szürkét nem véletlenül a mi fényképeinkből koppintottad? :o) Pontosan úgy néz ki, mint Sir Mók. Színe, formája, bundája... hihetetlen. Milyen idős?
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! et a varat tényleg szörnyen néz ki!!!! szegény cicus!!!!! és gondolom Ti is mennyit aggódhattatok! NAGYON REMÉLEM HAMAR RENDBE JÖN!
Nem tudjátok megtartani? tudom hogy vannak kutyák, de szerintem megszoknák egymást!!!
MINDEN TISZTELETEM A TIÉTEK!!!!!!
Kérlek számolj be továbbra is a cicusról!!!!
Tudom milyen egy bizalmatlan cicust ápolgatni, és segíteni neki, most nekem is van egy sérült cicám a kosztotosok közül, ma is mire leértem a fertőtlenítővel, eltűnt a cicus, nappal valahogy őt sosem találom meg, annyira kis félénk...este meg nem látom igazán mennyire gyógyul a sebe, legalább 1x még le kellene ápolnom, mert itt-ott picit felszakad a seb.
Komolyan azt akarod mondani, hogy nem is öltötték össze a pociját, és hagyják úgy behegedni, ahogy most van???!!! Nem tudom, hogy hova vitted, de hogy a helye az Egyetem sebészetén lenne (Pesten vagytok?), az biztos.
Zsolt! Olvasol még minket??? Plíííz, mondj rá valamit!
Szörnyű! Egyetértek, szerintem is azonnal el kellene vinned orvoshoz. Ahogy először megfogtad, úgy most is sikerülnie kellene. Pedig a bundája szép fényes, tömött és jó húsban van. Biztosan nagyon jól tartod.
Hát én ugyancsak laikus vagyok, de nekem így innen az avéleményem, hogy azonnal!!!!! vigyétek el egy másik orvoshoz, aki rendesen összevarja a ciccet. Ha jól tudom azért veszélyes többek között az ilyen nyitott seb, mert elfertőződhet és meghalhat a ciccentyű.
Cosmopolita! Attól függ, hogy mit szeretnél csinálni a cica maradványaival. Alapesetben az Illatos úti ebrendészeti telepet lehet felhívni, ők elszállítják és elhamvasztják a cicádat. Ha a hamvakat szeretnéd visszakapni vagy eltemettetni, akkor ehhez az Állatmentőt kell felhívni. De a legtöbben keersnek egy csendes sarkot a kertben vagy a közeli erdőben és eéássák a tetemet. Viszont ilyenkor fontos, hogy min. 1 m mélyre kell leásni, különben a kóbor állatok kiáshatják. Ha kell, keress meg emilben, megadom a szükséges telefonszámokat. Zsolt
---Nos ezen 3 hozzaszolas alapjan frankon leraktad a nevjegyedet, fogadd oszinte es melyseges gratulaciom!!!
Szintén Te is, de Te, nem csak hárommal bizonyitottál!! És ez nem csak rád vonatkozik! Szavakba belekötni, nagyon könnyü és 1xerü! Idézhetném és folytathatnám a nagyon érzelem dús hozzászólásokat, de nem ér annyit:( Mindenki magából indul ki. Én is. Nem mindenki olyan, mint itt a nagy többségetek.Csak a saját érzéseimet és véleményemet írtam le. Viszont ezzel a reagálásokkal, ismét kiállítottátok azt a bizonyos bizonyítványt magatokról. Aki meg ha hozzátok jön és más lesz, mint Ti, sajnálom! Van egy mondás, "aki a virágot szereti csak jó ember lehet". Sajnos nem igaz! De az sem, aki állatot tart csak jó ember lehet. Kár egy macska jelleme mögé bújni, ŐK különbek és maradnak is. Bár, csak szeretnétek itt egy páran olyanok lenni. Kérdés, hogy ezt tényleg hányan értik meg és fogadják el, és mindezt tiszteletben tartva, emberként is hasonló képen élni és élni, nem csak szajkózni.
Tudom, hogy csak ismét süket füleknek és nem látóknak szóltam. De, soha többet!!! Kár idegelnetek:)) Miaauu, Pm.
Cosmopolitan! és ha érzékeny a gyomra, ajánlom a válogatós macskáknak valót, mert van több féle, nálunk (Miskolc)csak a dokinál lehet kapni, és van mintacsomag, de Pesten több helyen van állat eledelesnél, biztos segítenek.
Nagyon csevegősek vagytok :-) CSak a képeket láttam eddig, mindegyik cica szépségesszép! Sushi, a nem brit rövid szőrű cicád abesszín vagy butus vagyok?
elég meglepő kérdés...
hova szeretnéd elszállítani???
szerintem kérd meg a párod és vigyétek ki valahova, egy olyan helyre ami nektek fontos és szép és temessétek el, és emlékezzetek rá... mi kell ennél több?
Kb. 1 héttel ezelőtt Te is azt mondtad, hogy amióta RC-t eszik a cicád, azóta nem hányt. Először is bocsánat, hogy ilyen sokáig nem írtam, másrészt pedig szeretném megkérdezni, hogy ez a teljes neve a kajának? Vagy rövidités és csak nem esett még le a 20 fillér, hogy ez melyik márka. Az én cicám általában Whiskast eszik.
Volna egy szomorú kérdésem is. Ha meghal a cicám (szobacica), akkor kit kell felhívni, hogy elszállítsák?
Oni makka szőre erős napfénynél barna-fekete cirmos... Különben fekete.
A műtétet már lassan el is felejti, a régi tempójában rohangászik a lakásban. :)
Persze, a szeretgetés az OK, a keresztlányom ki se bírná, csak az apuka (a Tesóm), úgy egyezett bele, hogy a házba nem!
Ha nem tudjuk megpuhítani, akkor a kamrába lesz a cicalány, de szerintem a kislány is ott fog akkor aludni. Egyébként a kiscica most is garázslakó, ott van házikója a mama cicának, de a család napközben szeretgeti őket, játszanak velük, mindenük megvan.
És ha már bent van a házban érdemes sokat játszani vele, szeretgetni, máskülönben miért is jönne vissza később? Élelmet sok helyen találhat, de simogató kezet nem biztos :)
Mindenkepp emberkozelbe kell hogy keruljon, hogy kialakuljon a kotodes. Es inkabb a lakasban kell elobb tartani, mint a kamraban vagy a garazsban. Es nem ket hetig. Ez annal hosszabb folyamat.
Annyi igaz a dologbol, hogy be kell csukni 1-2 hetre. De az nem, hogy egyedul!!!!
Gondolj bele, milyen szornyu egy 2-3 honapos kiscicanak, aki jatszana, szaladgalna, egesz nap egyedul egy garazsban! Vagy megvadul, vagy nagyon felenk lesz:( De biztosan nem lesz szelid es emberszereto.
Probaljatok meg inkabb, hogy az elso 1-2 hetet a lakasban toltse, Veletek, igy unatkozni sem fog es Titeket is megszeret. Es majd ha igy rendben van a dolog, akkor mar kimehet. Es akkor nem fog elkoborolni.
Ja es persze, ehhez ivartalanitani is ajanlatos! Ha ugyanis ivarerett korba kerul, vagy sorra szuli a kiscicakat, akikkel nem tudtok majd mit kezdeni, vagy elmegy csajozni - ahonnan vagy elokerul, vagy nem:( (Nem irtad, hogy kislany-e vagy kandur...)
Remelem, minden jol sikerul majd!
Udv:
Moka
Keresztlányom szelid cicát szeretne, kerti macseknak.
Ismerősömtől kap egyet a hétvégén. A cica elválasztás utáni, fiatal. Mit kell csinálni, hogy ott maradjon az ő kertjükben?
Azt hallottam, hogy 1-2 hétre be kell zárni valahová, kamrába, garázsba, stb., utána már nem szökik el. Igaz ez?!
Porosodni??? Ezek??? :))) Olyan rohangászásokat csapnak hogy ihajj! Tegnap reggel is tiszta gyagyásak voltak és többször kishíjján ledöntöttek a lábamról! :)))
Banyóca átadom Missynek a bundájára vonatkozó dícséretedet és azt is hogy vízvezetékszerelőnek nézted! :))) Szerintem mindkettőnek örülni fog! :)
ime a cikk amely megjelent anno az egyik orszagos macskas lapban:
„MOSZAT története
Kiskoromban nagyszüleim házában mindig volt egy-két belevaló házimacsek. Őket nyúztuk testvéremmel a nap 24 órájában. Igazi strapabíró állatok voltak azok. Cipeltük őket rendületlenül, de volt, hogy dísztemetést rendeztünk nekik „Mennyből az angyal” kíséretében. Kibírták. Valójában innen ered macskamániám. Miután felköltöztem a fővárosba kevésbé volt közöm hozzájuk közvetlenül, de tudat alatt mindig nagyon vágytam egy hízelgő szőrkupacra. Sajnos úgy tűnt ez a vágyam még sokáig beteljesületlen marad.
Egészen ezév szeptember 30-ig várnom kellett rá. Szabadidőmben angolt tanítok. Tanítványaim buzgó macskarajongók és egyben tulajdonosok is. Alkalmanként büszkén mutogatták a fotókat kis kedvenceikről. Aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy már egy kiscicáról alkudozunk, egy fekete kis perzsáról. Megegyeztünk, hogy következő alkalommal áthozzák „bemutatkozni”. Kezdtem beleélni magam a macskatulajdonos szerepébe és persze elújságoltam gyorsan a testvéremnek is, akinek már többéves múltja van egy állatvédő szervezettel. Elmondta, hogy - ismerve engem és a körülményeimet (hajszolt életritmus, aggodalmak az esetleges bútorrongálások miatt) - nem javasol számomra kiscicát. Tud viszont egyet, amelyik biztosan elnyeri tetszésemet. Elmondta, hogy egy félhosszú szőrű, cirmos perzsa macsekról van szó. Én ezt persze nem akartam elhinni, hisz ez a típus egyenesen álmaim netovábbja lett volna. Mindenem a cirmos cica, hisz régen a nagyiék házában is az volt a kedvenc, tehát volt összehasonlítási alap. Páromat sok érzelem nem fűzte a macskákhoz, tekintettel arra, hogy ahol felnőtt nem tekintették azokat „családtagnak”. Viszont kiderült, hogy ha már macska, akkor ő hosszú szőrűt szeretne. Úgy éreztem sok múlik azon, hogy milyen lesz az első benyomása a leendő macskánkról. Nagyon izgultam, hogy jól sikerüljön a bemutatkozás. Abban maradtunk, hogy először csak megnézzük és nem kötelező elhozni. Ilyen előzmények után vágtunk neki a nagy örökbefogadásnak. Még aznap este elmentünk a menhelyre megnézni. Ami ott fogadott minket, minden elvárásunkat fölülmúlta...
A házban rengeteg kedves macskusz várt, de a „miénket” egyelőre nem sikerült előteremteni. Beszélgettünk kicsit, közben persze agyonsimiztük a többi, gazdira váró cirmit. Mind nagyon aranyos volt és úgy éreztem, hogy sündörgésük közben egyre csak azt „mondják” a szemükkel: „Engem vigyetek haza!”. Nagyon megrázó volt, és szívem szerint bármelyiket bevállaltam volna. Aztán egyszercsak - a házigazda többszöri unszolására - előkullogott egy hatalmas nagy macs. Lomhán, kiábrándult pofival, szinte életuntan vánszorgott oda hozzánk. Megállt a lábamnál és nagyon szomorúan nézett föl rám. Hosszú szőre teljesen össze volt csomósodva és forgács darabok ragadtak bele. Így mutatkozott Ő be nekünk. Talán mondanom sem kell, hogy ott abban a pillanatban a szívembe zártam és azóta is velünk van.
A kezdeti időszak nem volt zökkenőmentes. Sok törődést igényelt. Mint azt leírtam, a bundája igen rossz állapotban volt. Ezért hamar elvittük egy kozmetikushoz, hogy hozza szépen rendbe. Sajnos elég keserves 1 órat töltöttünk ott, de nem láttam más megoldását a helyzetnek. Én nem tudtam volna kifésülni azt a rengeteg csomót. Kezdetben ráadásul elég beteges is volt. Még ki sem gyógyult az egyik bajból, már jött a másik. De idővel mindent leküzdött a segítségünkkel. Lassacskán a bundája is kezdett visszanőni. Nevét kedves kis cakkos bundájáról kapta: MOSZAT. Emellett természetesen különféle becenevekkel árasztjuk el kedvencünket.
Idővel megvettük az első játék egeret neki - csak úgy kísérleti céllal. Mit mondjak ? Hamar elkopott :-) Aztán vettünk másikat, majd sorra vettük a különféle játékokat. Kiderült ugyanis, hogy nagyon játékos cicussal van dolgunk. Ma már lehet vele focizni, egykapuzni, és ha egymásnak dobjuk az egerét, akkor ő középen vetődve elkapja.
A póráz nem tartozik a kedvencei közé. A hámot elfogadja ugyan, de hogy vezessük is, azt már kicsit zokon veszi, bár nem olyan nagy tragédia. Ha nincs éppen szállítódoboz kéznél és visszük a dokihoz, akkor marad a póráz, mert ölben elég „súlyos” problémákat vet fel (súlya játékosságával egyenes arányba nő).
Hihetetlenül kedves teremtés. Nincs egy rossz indulatú mozzanata, és ami még nagyon tetszik, hogy nagyon „beszédes”, közlékeny úgy testbeszédileg, mint hangilag. És persze mindig abszolút ura a helyzetnek. A szomszéd „Piros” nevű nőstény cicusa is körültekintőbben merészkedik ki mostanában, ugyanis ha nem figyel hamar lefegyverzi a villámkezű Moszat. Természetesen mindezt hangos nyávogások közepette. Szóval minden jel arra mutat, hogy rendbe jött.
Nyáron viszont újabb kihívás előtt áll/állunk. Hosszabb időre külföldre készülünk és szeretnénk magunkkal vinni. Új környezetet kell megszoknia ismét, illetve egy nagy utazáson - több órás repülőúton - kell helytállnia. Reméljük, hogy nem fogja nagyon megviselni kis barátunkat. Megválni tőle azonban nem akarunk. Őszintén állíthatom, hogy nálunk végre igazi otthonra lelt és hihetetlen jó természetével kis családunk teljes jogú tagjává vált."
Gyönyörűűűek!!! annak a "vizimakkának" amelyik épp a csapot szereleli (7-es kép talán), nem mindennapi mintázata van! legalább is számomra... a burmácska tán fitneszezik? csupa izom!
Nagyon jól sikerült ám a macskafátok! még teljes terjedelmében igazán csak ezen a képen látható.
Kacsintós, tényleg, még nem is figyeltem meg, pedig nem kevésszer nézegettem meg a képeiket! Ez egy új aspektus! :)
Megpóbálom azzal a címmel ami a properties-ben van....
Kosztoskáéknál a 2 lány tesó valami miatt összabalhézott, morogtak, fújtak egymásra. A nagyon félénket el is kergette a másik, na én még még nem láttam ilyen üldözést! Hétfőn nem is láttam a Kisfélénket, így kaja osztáskor félre tettem a részét és elindultam felkutatni, meg is lett hamarosan, a vízelvezetőből "szólt" ki nekem hogy "itt vagyok" de érdekes módon olyan keserves volt a nyávogása, próbáltam kicsalni, de csak nem akart kijönni, így odaraktam neki a kaját. Azon morfondíroztam hogy esetleg kiközösítették, valahogy nem akart kimenni a fejemből, mert a nyávogása nem tetszett. Következő nap nagyon sokáig hívogattam, nem jelentkezett, aztán szerdán megjelent és olyan éhes volt neki esett a kajának, most nem érdekelte hogy a többiek morognak rá. Megsimiztem és akkor vettem észre hogy egy hatalmas seb van a hátsó lábánál, godolkodás nélkül rohanok haza a fertőtlenítőért, közben azon aggódom el ne tűnjön, meg hogy remélem hagyja magát. Mire leértem pont ott volt a ház előtt, és még viszonylag könnyen sikerült is lejódoznom a sebet. Tegnap déltután már a jóddal a kezembe indultam a sétára, sajnos cicóka sehol nem volt, pedig jó lett volna világosba megvizsgálgatnom azt a sebet, de este szerencsére ott volt, de ahogy számítottam, nem jött oda hozzám. Mivel szokatlanul jó volt az étvégya, nem okozott gondot az ugrálás sem, nem eröltettem a dologot. Később körém gyültek a többiek mindeki megkapta a napi simi adagját, közbe Kisfélénk egyre közeleb jött, utoljára őt simizgettem, tovább mint a többieket, közbe azon agyaltam hogy kéne még egyszer leápolni azt a sebet, aztán hirtel zutty, megbillentettem az anyagot, így megint bizalmatlan lesz hozzám :(( A seb egyébként úgy néz ki, mintha lenyisszantottak volna egy darabot a bőréből, tudom rémesen hangzik, de szerintem beszorult valahova, vagy talán autóval találkozot? nem tudom! szerencsére étvágya van, a mozgásán egyáltalán nem venni észre semmit, nem sántit, szökdécsel stb. A seb sem gyulladt be ezek szerint, mert az fájdalommal jár.
Sigue.. csak zárójelben jegyzem meg, hogy itt "valakinek" egy kazalnyi csodálatos kis maine coon cicája született. :)))
Ent.. Jó olvasni, hogy ennyire összepajtáskodtatok Linux-szal! :) Viszont szerintem félreérted Zsebit. Attól még, hogy ő ilyen kimért, nem biztos, hogy nem szeret. Nálunk Trinci volt ilyen, de rájöttünk, hogy van valami abban, ahogy inkább egy méteres távolságból néz ránk szerelmetesen, és nem bújik állandóan az ölünkbe. Puszit sem kíván adni, max az ujjamhoz dörgöli a pofáját, ellenben Carlos-szal. :)
Szeret ő benneteket, és biztosan hálás is, csak másképpen mutatja ki. Meg kell tanulnotok a nyelvét, ennyi. :)
Te jó ég, NYCgirl, ezt a hozzászólást olvasva nehogy lelkiismeret furdalásod legyen!!! Biztos vagyok benne, hogy Te mindent megtettél a cicádért, hogy így kellett lennie, egyáltalán nem a Te hibád!
Te meg, pm, ettől nagyobb marhaságot nem is csinálhattál volna, igen nagy fokú érzéketlenségre utal, amit írtál.
NYCgirl... nagyon sajnálom, ami Moszattal történt. :( Borzalmas lehet neked most, pláne, hogy ilyen hatalmas útra mész, biztosan jó lett volna egy régi társ. Fogadd őszinte részvétemet! :(
Heló Evribádi! Látom zajlik az élet továbbra is! ;-))) Nagy az Isten állatkertje...
Áber, sikerült tegnap beszkennelnem pár képet!
Csekkoljátok szegény rosszsorsú cirmókáimat! ;-)
ÉKM, Lujza valóban előkelő hölgyemény! Az elegáns előkéje is ezt mutatja, hiszen így még véletlenül se eheti le a fenséges fekete bundáját! Nagyon szép cica, gratula hozzá! :)
EKM: Tényleg olyan a tartása mint valami előkelőségnek.
Sigue: A végén még elcsábítod a szomszéd cicát :))
agicza: A szempilla befordulásnak annyi a trükkje, hogy ne farkasszemet próbálj vele nézni, hanem „oldalról” vizsgáld. (ez így bénára sikerült, de nemtom másképp fogalmazni... remélem érted.)
Óóóó, micsoda vallomás! :))) Köszönöm, az emléke nevében is!! Két éve már, hogy elment az örök vadászmezőkre egerészni, de a mai napig úgy emlegetjük, mintha még mindig élne, sőt soxor ezt a széllelbélelt Rezsőt is "leödönözzük". :))
Minden provokációra meg nem kell ám ugrani, mert akkor az ilyenek vérszemet kapnak...:-|
Így van. Linux-szal most teszteltük le a fejhallgatómat, közben felváltva dorombolt, macerált, én maceráltam, és gyömöszölte a lábamat (a földön ültem) majd nekem támaszkodva félálomba szenderedett, végül belehallgatott a zenébe, (az LGT gitárszólóján igencsak kapkodta a fejét, kicsit megkavarták hogy hol jobbról, hol balról jön a fülesből :)))
Zsebi közben a maga kis kimért módján 3 méter távolságról figyelt minket.
A fajmmakkaság sem garancia a szeretetre.
Néha pedig pont fordítva van.
Amugy tudod az eletben csak egy a biztos a halal. Bar most ezzel a tortentek miatt nem jo viccelodni. nezd meg mennyiunknek van sima ecceru mezei macsekja, es milyen boldogga tesznek minket. Emiatt kar megfosztani magad toluk a 'biztos' tudat remenyeret. Mert ilyen az eletben sajna nincs.
Na ugye! Tunderiek azok a sima macsekok is, soooot! Ugyanolyan kedves, es gyonyoru joszagok azok is. En emlexem, hogy egykor titokban milyen feltekeny volt mindenki Cicvarek Odonkejere!
Amugy azert nem ragaszkodom az utolso lehelletemig a bengalihoz. Itt a szomszed lakasbna peldaul egy isteni cirmos lakik. A multkor nyitva volt az ajtajuk es ott kukucskalt a resen. :)
apropo, miert nem erdeklodsz korbe hogy a kozeletekben lesz-e valahol macskakiallitas ? a szervezoktol megerdeklodhetned hogy hivtak-e oda esetleg bengali tenyesztot is. Lehet ha szemelyesen sikerulne ott elkapnod egyet, nagyobb eselyed volna egy ilyen joszag beszerzesere.
Sigue, szerintem ez jó hír, mert semmi olyat nem talkáltak, ami komoly elváltozásra / egyéb betegségre utalna, tehát még nyugi van.
Cápa, asszem, mindent végigpróbáltak, továbbtenyésztették, de semmi... A kisméretű ördög -mert hogy még mindig fele akkora, mint Tappancs, és már nem is nő nagyobbra- csokimániás, ugyanúgy zárni kell előle az édességet, mintha nyers husi lenne... Csak ott még morog is! Légyvadászat méteres dupla axelekkel és tripla luczokkal, többiek nyaggatása és kergetése, Mancskával megint szent a béke, és ez utóbbinak nagyon örülök... :-)
nebaj! akit nem erdekel majd atugorja. Persze ha be kell gepelned akkor az elegge nagy melo, foleg ha nem is tudsz profi gepelni. Ha esetleg sikeral valahogy elektronikus formaba konvertalnod, szerintem sokukunk szivesen elolvasna a beraknad
Meg egy aprocska otlet. Idonkent elofordul hogy egy-egy szempilla befele fordul es irritalja a corneat, ami szinten okozhat visszatero szemgyulladast. Nala ugye nincs ilyen ?
Inkabb Zsoltot kene asszem megkerdezned ez ugyben, mert ez az o asztala, de azert en hadd kerdezzem meg hogy csak bakteriumra es gombara, vagy virusra is megcsinaltak a tenyesztest ? Ez csak egy otlet persze.
Na es mi van a tobbiekkel ?
Amugy Nyafi meg mindig issza a kakaod es csorja a csokid ?
megegyszer koszonom a hozzaszolasokat, a vigasztalo szavakat. higyjetek el nagyon sokat segit, hisz tudom, hogy olyan emberektol jon akik tenyleg tudjak milyen az, hogy kotodni egy macskahoz. ugyanakkor mindenkinek szive joga maskent gondolni a dolgokat. viszont az, hogy a gondolatainkat hogyan talaljuk, az mar mas kerdes. egy jo tanacs: sose iteljunk el embereket anelkul, hogy tudnank valamit is roluk.
jelen helyzetben nekem se lelki se fizikai erom nincs holmi vitakhoz, illetve nagyobb eszmefuttatashoz. viszont azt megigerhetem, hogy amint osszeszedem magam (es persze gephez jutok Amerikaban) egy ujsagcikkel veszek majd vegso bucsut Moszikamtol, mint ahogy annak idejen ugyancsak egy cikkben tudattam a vilaggal az o kis tortenetet (volt aki olvasta).
legyen majd az a jovendo cikk egy melto bucsu attol a fantasztikus szőrmóktól, aki egy egeszen nagy darabot tepett ki a szivembol azon az elatkozott esten ...
Laboreredmény megvan, az égvilágon semmit nem tudtak kitenyészteni, hiába is próbálkoztak mindennel, ezért is tartott ilyen sokáig a labor. Most fel kell iratnom egy Ultracortenol- receptet, aztán meglátjuk, mennyit használ a dolog. Egyébként ugyanolyan ördög, de a szárítókötelet még békén hagyja...
Na hogy ne legyek allitolagosan csigahazba bujo capa, vagy suni, vagy csiga, vagy moszat, vagy tudom is en mi ;-)
Igen lehet, hogy nem fer dolog volt, de ezt neki is meg irtam!
En csak arra tudok reagalni ami a forumon tortenik, tavolba nem latok.
És még vannak szemét autósok is:(
Ez most hogy jon ide ? En nagyon sok szemet emberrol tudok, de hogy jonnek most ide pont az autosok ?
Lehet, én is többet csak addig adhattam meg neki, mig beksiben voltam. De elötte és utána is védem.
Ez szamomra nem bir ertelemmel.
Hogyne, nem vagyok betegesen mániás, csupán csak szeretem! Ezt viszont nem mindegyikötökről érzem!!! Bocsika:)
Nembaj! nekem is volt olyan fonokom akirol fel nem teteleztem volna hogy vannak emberi erzesei, megis volt neki felesege gyermeke kutyaja stb... Latom te sem latsz tavolba. Amugy nem mondtak meg hogy a szeretettel olni is lehet ?
De óvni és védeni akkor is lehet, ha nem vagyunk otthon!
Hogy negy fal koze zarod ? Hadd granulaljak! ;-) Nagy otlet!
Kedves cápa, a nick nevedet miért kölcsönözted arról a csodálatos fajról.
En imadom Rejtot! (ellentetben veled ugy laccik ;-) )
Valszeg sokat tudsz róluk is!!
Nem, nem vagyok tengerbiologus.
Egyébként, bár a cápákra is jellemző, hogy körbe usznak és ismerkednek, de ők véleményt is nyilvánitanak, meg haammm, és nem csigaházba vonulnak, amikor kapnak egy választ. Te nem cápa vagy, csak egy tengeri süni!:) Bocsi süni.
Nos nem vagyok capa tipus. Habar uszni jol tudok ;-). Nem szokasom senkit sem bekapni, kulonosen nem ezen a forumon. Mindig probalok higgadt maradni, meg akkor is ha a vitapartner nem ezt teszi. Habar neha, valszeg felreertesbol, az egyenes erzelemmentes tenyszeru valaszaim esetleg masban negativ erzelmeket is kelthetett.
Hogy mikor vonultam csigahazba nem tudom de szivesen veszem ha ramutatsz. De ez mar maganban plz!
És még egy, az olyanok, mint Te is; mert azt hiszed amit akarsz, koszonom hogy azt hihetem amit akarok
nem vagy hajlandó kilépni, hogy mást is meg láss, és viseled a szemtakarót,nem baj. hogy ki viseli a szemtakarot arrol lehetne vitazni de inkabb hagyjuk, mert ez nem a macskakrol szolna
Kinek igy, kinek úgy, boldog az élete. Éljenek macskák!!! Na ebben ugy latom egyetertunk.
Nos ezen 2 hozzaszolasod alapjan inkabb nem irom le hogy nekem milyen kep alakult ki rolad.
amugy vitaztam mar a forumon itt tobbekkel, megha neha szelmalomharc is volt ;-), de nekem abszolut nem alakult ki ezek kozul senkirol negativ velemenyem. Nem ertem miert baj ha az ember vitatkozik? Ha viszont veszekszik, vagy kotekedik az mar annal inkabb.
Komolyan mondom ez már felháborító!!!!!!!!! [előzmény : (20810) pamcsimamcsi, 2003.06.05 22:40] banyoca válasz erre | adatok | e-mail 2003-06-05 22:45:28 (20812) TUDOD MIT? HÚZZ EL! [előzmény : (20810) pamcsimamcsi, 2003.06.05 22:40] banyoca válasz erre | adatok | e-mail 2003-06-05 22:43:08 (20811) ez az egész hozzászólás DURVA!!!!!!!!NAGYON-NAGYON DURVA!!! Szomorú vagyok :((((((
Kedves banyoca! Bár a nick neved is sugall valamit, de ezt hagyuuuuuk. Igen ha valaki ...... olyan amilyen, attól nem is várok mást!! Jé, te sem olvasol vissza rendesen. Nagyon nagyok vagytok, élvezitek magatokat. Huzzak el, majd, amikor én döntöm el és nem Te mondod meg mikor!. Ki vagy Te? Felháboritó, amikor a saját hibáitok miatt meg hal egy macska? Vagy szaporodik és keresitek a leendő gazdát? No, ki a hunyó? ÉN MEG AZÉRT VAGYOK NAGYON SZOMORÚ, HOGY TI ennyire ILYENEK vagytok!
Az előző hozzászólásom lemaradt eleje kb. ez volt:
Ez a topic hosszú évek óta él. Több dolog hozza itt össze az embereket, a macskák szeretete és tisztelete, a közös érdeklődés, az, hogy ez az a hely, ahol nyíltan, mások megvetése nélkül beszélhetünk a macskákkal kapcsolatos gondolatainkról, élményeinkről, tapasztalatainkról. Elég sokszínű a társaság, nem vagyunk egyformák, és ez nem baj. Honnan gondolja bárki is, hogy, mi azt gondoljuk profik vagyunk, vagy nem vagyunk kíváncsiak mások tapasztalataira, nem tanulunk azokból? Szoktunk kérdezni és okulni is. Nem sikerült bejutni a topicra????? Úristen! Tiszta maffia vagyunk!:(
Tényleg hagyjuk abba! Én is megígérem, hogy ezzel kapcsolatban nem szólok többet.
Igen lehet, hogy nem fer dolog volt, de ezt neki is meg irtam! És még vannak szemét autósok is:(
"Most bocs, de itt meglatasom szerint mindenki vigyaz a macskajara. Azert egesz nap csak nem lehet az ember macskai mellett, lagalabbis nagy tobbsegunk ezt nem engedheti meg maganak. Van azert ennek a gondoskodo felugyeletnek egy egeszseges hatara."
Lehet,én is többet csak addig adhattam meg neki, mig beksiben voltam. De elötte és utána is védem. Hogyne, nem vagyok betegesen mániás, csupán csak szeretem! Ezt viszont nem mindegyikötökről érzem!!! Bocsika:) De óvni és védeni akkor is lehet, ha nem vagyunk otthon! Kedves cápa, a nick nevedet miért kölcsönözted arról a csodálatos fajról. Valszeg sokat tudsz róluk is!! Egyébként, bár a cápákra is jellemző, hogy körbe usznak és ismerkednek, de ők véleményt is nyilvánitanak, meg haammm, és nem csigaházba vonulnak, amikor kapnak egy választ. Te nem cápa vagy, csak egy tengeri süni!:) Bocsi süni.
És még egy, az olyanok, mint Te is; mert azt hiszed amit akarsz, de nem vagy hajlandó kilépni, hogy mást is meg láss, és viseled a szemtakarót,nem baj. Kinek igy, kinek úgy, boldog az élete. Éljenek macskák!!!
Nagyon sajnálom. Gyerekkoromban egy forgalmas út mellett laktunk kertes házban. Sok cicánkat elütötték az autók. Most panelban lakunk, egyirányú utcában. Mégsem mennek le a cicáim, de csak azért, mert az elsőn lakunk, és a szomszédok nem megbízhatók, hogy beengedjék helyettünk. Én szeretném nekik megadni a szabadságot, amit egy kertes ház nyújthat.A te cicád szabad volt, ahogy a természet diktálta.
Nem a te hibád, ami történt. Nekem attól van lelkiismeret-furdalásom, hogy aranykalitkában tartom ezeket a gyönyörű, szabad állatokat, csak a saját önzésem miatt, mert nekem jó, hogy gyönyörködhetem a szépségükben, kedvességükben. és szeretném, ha kertes házba költözhetnénk, de az anyagiak miatt ez csak álom.
Engem a gyász hozott erre a topicra, szeretettel és megértéssel fogadtak, jólesett az együttérzés. Rengeteget tanultam itt, de ehhez idő kellett, nem ment minden egy csapásra. Már csak azért sem, mert ha valaki előkészületek nélkül vesz magához macskát (mondjuk, mert a sors éppen úgy hozza), nem biztos, hogy mindenből eléggé felkészült, és eleve hiányoznak a tapasztalatok. Kívülről sokkal egyszerűbbnek tűnik a macskatartás. Ugyan honnan tudtam volna, hogy a tévében agyonreklámozott tápok árthatnak a macskáknak? Sehol nem találtam nyomát a macskabiztos kerítésnek, itt kaptam segítséget. A FIP, FIV, Felv vírusok még csak benne sem voltak az otthoni könyveimben, a tesztekről, egyéb betegségekről is itt kaptam a legtöbb információt. Nem egyszer kitárgyaltuk, hogy a tej ártalmas lehet a macskák számára. Vannak vissza-visszatérő témák, és mindig akad valaki, aki a segítséget kérőnek türelmesen elmagyarázza a tudnivalókat.
Ismerjük a kijáró macskák „problémáját” is, de ezt a dolgot mindenki másként ítéli meg. Először nekem is hihetetlen volt, hogy ennyire kiszolgáltatottak a kijáró cicák, nem tudtam elképzelni, hogy egy macska egy lakásban is boldog lehet. Vannak helyek, ahol sokkal nagyobb a biztonság, és szerencsére szép számmal vannak magas életkort megélő kinti cicák is.
Ahhoz képest, hogy a cicánk miatt kerestünk kertes házat, (szinte kilátástalan volt, hogy összejöhet) ma már lakásban élnek a macskáim. Nem volt egyszerű folyamat. Nem azért, mert hülye vagyok, hanem azért, mert láttam, tapasztaltam, mit nyújt nekik a szabadság, és el nem tudtam képzelni, hogy egy lakásba zárva is teljes életet élhetnek. Felfoghatatlan volt számomra, hogy a környezet ilyen nagy veszélyt is jelenthet a számukra. Idő kellett hozzá, ebben a többiek, is sokat segítettek.
Nem hiszem, hogy valakinek a gyászban a szemére kell vetni, hogy az ő hibája. Vessünk meg mindenkit, aki kerítésen kívül járó cicát tart? Felelőtlen? Nem!
Szeretném, ha lezárulna mindenfajta viszálykodás, vagy akárhogyan is nevezhetném, mindegy.
Eltúlzottnak érzem az egészet. Lépjünk túl rajta, kérlek benneteket!
de ha jobban vigyáztál volna rá akkor mehetne veled.
Na most bocs, de ez nagyon-nagyon nem volt fair nycgirl-el szemben! Nyilvan ha o rendelkezne a jovobe latas kepessegevel maskepp cselekszik.
Tudod, én jobban vigyázok a cicámra mint magamra.
Most bocs, de itt meglatasom szerint mindenki vigyaz a macskajara. Azert egesz nap csak nem lehet az ember macskai mellett, lagalabbis nagy tobbsegunk ezt nem engedheti meg maganak. Van azert ennek a gondoskodo felugyeletnek egy egeszseges hatara.
Mindig szörnyű, ha egy cica meghal. Nagyon sajnálom, de ha jobban vigyáztál volna rá akkor mehetne veled. Más ha beteg és nem lehetne rajta segiteni és azért veszited el, akkor is szörnyű.Sajnálom, bár tudom, hogy fáj de muszáj volt megirnom.. Tudod, én jobban vigyázok a cicámra mint magamra. Mán csak egy ilyen hüle vagyok.. Istenem, pedig nagyon gyönyörű, volt. Miért nem???????? Ne haragudj!!!!
Ti meg, tisztelet a kivételnek!!!!. Csak annyit, jópáratoknál SOHA, SOHA NEM SZERETNÉK macska lenni. Köpködtök, mert mással nem tudtok érvelni, egymást uszitva. Ezt már korábban is észleltem:(( Eddig csak azt értettem meg, hogy ki vagytok akadva attól ami valahol legbelül megérintett benneteket. Miért zavar az, hogy vannak mások és nem csak tenyésztők, akik jobban és többet tudnak, a másik véleménye. Nem szégyen kérdezni, sem folyamatosan okulni. Miért hiszitek azt, hogy Ti vagytok a profik. Miért zavar a számolás, ha tiszteséges gazdája vagy annak, akit magad mellé vettél, akkor vannak költségek, és igen a tiszteséges tenyésztés is sokba kerül. Nem vagyok tenyésztő és nem is tudnám felvállani. Az meg, hogy akár 1 cica mibe kerül, ha igazán mindent megszeretnél adni neki, nem az extrém, luxus dolgokra értem, az sem kevés. Régóta olvasom a topicot, be jutni nem sikerült, de nem is bánom. Csak annyit még, szubjektivként, ők egy kis csodálatos lények, minden meg van bennük. Ragadozók, de selymes bundával és nagy értelem is rendelkeznek. Ha elfogad, akkor annál szebb és boldogabb érzés nincs. Értenek és éreztetnek, ha kell vigasztalnak és ott vannak, dorombolnak, döfölnek, nyauznak és pupoznak. A szemedbe néz, nem mellé, ha hozzá szólszl Pofija minden érzelmet kifejez. Nevelhetők, nagy szeretettel. Sorolhatnék még egy két dolgot, de nem. Csak annyit még, a ki-bejáróknál is nagyon vigyáznék, pl. kerités, felesleges szaporulat, stb.
...Talán csak a múlt héten volt, hogy rácsodálkoztam, milyen különleges is egy perzsa macsektől az ezüst bunda, és milyen szép is egy ilyen kedvenc... Most meg olvasgatom a topicot, nagy örömömre ráakadok újra a szép cicka fotóira, aztán olvasom a történetet...és sírok, ismeretlenül is.
Az idő a te szomorúságodra is gyógyírt hoz, és talán az új otthonodban egy új szőrpamaccsal hamar újra megélheted azt a hatalmas dolgot, hogy egy kedves lény feltétel nélkül szeret és bízik benned. Kívánok neked egy kis kitartást, zökkenőmentes költözést, és egy szerető dörmögőt.
NICgirl, nagyon sajnálom:(
Mi is átéltük ugyanezt. Szörnyű veszteség és fájdalom. Az emberben utána ott marad az értetlenség és üresség.
Ne hibáztasd magad!
Én is ugyanezt tettem minden esetben. Arra gondoltam, ha előbb etetem meg, ha akkor nem engedem ki…de ez nem így van.
A mai világban iszonyatosan védtelenek a cicák a környezettel szemben.
Megsirattam Moszatot:( Nagyon sajnálom, hogy ez történt veletek.
Kedves NYgirl,
Bár nem ismertem a cicádat,de fogadd őszinte részvétemet. Pár évvel ezelőtt én is elveszítettem Danone nevű perzsa cicámat,és évekbe telt,míg a sebek behegedtek.
Fogadd őszinte részvétemet,
Danone
Ezek után tőled külön rosszul esett, hogy csak azért jössz át erre a topicra, hogy sértődötten előadd,-én nem jöttem át sehonnan,mivel nem is írtam eddig sehova,és nem adtam elő a sértődöttet.Ezt csak te magyaráztad bele. Vagyok annyira egyenes jellemű,hogy ha megsértődöm,akkor azt Veled tisztázom,és nem pedig köntörfalazok.
És tényleg nem kimutatást kértem, csak egyszerűen nehéz volt megérteni, hogy nincs itthon vagy akár a környező országokban olyan tenyésztő akinek akár hosszú évek alatt is, de megtérüljön a tenyésztés (nem szaporításra gondoltam, mert az egyértelmű, hogy megtérül). --pont azért írtam,hogy illusztráljam a dolgokat,de ez végülis mindegy már...
sajnos én ugyanezt átéltem:-(((
hozzánk is becsöngettek, hogy nem a mi cicánk-e az ott az úton...
épp akkor ütötték el, a kezemben vittem az orvoshoz, hogy gyorsan altassa el, mert úgy szenvedett, a fél arca hiányzott...nem akarok sokkolni senkit, de tényleg iszonyat volt, utána napokig sírtam.
Fogadd őszinte együttérzésem, nagyon sajnálom a macsekodat, és persze téged is.
Nagyon kell vigyázni ezekre a lüttyögi macskákra.
Mi is szorgalmasan tologatjuk a téglákat a kapu alá, amióta Linux belevitte Zsebit a "jóba".
Nagyon régen írtam, mert minden bajom volt/van (lakásvásárlás, lábtörés, ISO audit stb; stb) ma viszont úgy döntöttem végigolvaslak benneteket (most végeztem). Még jó hogy üres a iroda... borzasztó ami K.Lajossal és most Moszattal történt... itt bőgök és nem tudok mit mondani... annyira, annyira sajnálom...:-((((
Vajon Maestro-spriccelés ellen is jó a borsmenta? Asszem kipróbálom. Ha visszaköltözünk Maestro újra az én szobámban fog aludni és tuti, hogy telespricceli. Akkor már inkább jöjjön a borsmenta! Érdekes, hogy a pincelakás konyhájában nem spriccel, kivéve a konyhaszekrény belsejét, ahol tiszteletét tette a lábosok között. De a falat békén hagyta. De amint véletlenül be tud slisszolni a nappaliba, az az első dolga, hogy elhelyezze a szagnyomait.
Nagyon szomoru hirt kell kozolnom. Olyat melyet epp esz fel nem foghat, hisz akkora a fajdalom. Tegnap este meghalt a Moszatom :-(((((((((
Amikor hazajottem mar vart az ajtoban. Megetettem, simiztem, aztan olelgettem egy sort. Utana ki akart menni es en hagytam. Bar ne tettem volna, barcsak egy picivel tovabb szorongattam volna... de nem. Sajnos elutotte egy auto. Erdekes modon semmi kulserelmi nyom nem volt rajta. Mintha csak aludt volna. Az utcarol csengettek be, hogy nem a mi macskank-e ? Akkor meg remenykedtem, hogy hatha csak elajult vagy ilyesmi, biztos mindjart feleled. Rohantunk vele az allatorvoshoz, de hiaba. Mar nem elt.
Elment, nagyon messzire, orokre ! Pedig en "csak" Amerikaig szerettem volna vinni. Mar csak egy het lett volna az indulasig... de o ezt mar nem elte meg. Korabban soha nem ment ki az utra. Hogy miert kell egy ilyen eleteros, stramm macseknak igy vegeznie? Erre nem jon a valasz hiaba kerdezem azota folyton. Tudom a siras nem hozza ot vissza de nem tudom abbahagyni, hisz minden őrá emlékeztet. Annyira szerettem - feltetel nelkul ! HIANYZIK DE NAGYON !
Emlekezetul had alljon itt 3 kepe, mert o mar igy marad meg az en emlekezetemben - orokre !
NYCgirl, aki most annyira de annyira szomoru, hogy azt nem lehet szavakba onteni :-(((((((
Jelenleg nálunk is borsmentától illatozik a lakás:-))
Virágvédelem céljából naponta kenni kell a cserepeket, különben Trico mindent elpusztít:-)
Szerintem már én is átvettem a szagot:-))
Nos eccer a macskank osszeveszett egy kornyekbeli macskaval meghozza a padlasajtoban. De olyan szinten harcoltak hogy kizuhantak onnan egy gomolyagkent, de meg a levegoben is ment az adok-kapok. Jo 5-6 meternyi zuhanas utan puffantak a homokban. A ket macska mintha mi sem tortent volna folytatta a kuzdelmet. Mi meg doltun ka nevetestol. Egyiknek sem lett semmi baja.
ChrisH, meglehet az akrobatikai képességek anyai ágon öröklődnek, mert a Pankusz is elképesztő dolgokat tud ám csinálni! Legutóbb az első ijedség után a hasamat fogtam úgy röhögtem rajta! Egy nagy törölköző lógott a szárítókötélen és ő úgy gondolta, hogy oda felugrik. Egy darabig hintázott a kötélen a mocsokvári (hogy milyen arcot vágott gondolhatjátok, még most is vigyorgok ha rágondolok) de persze nem tudott megmaradni. Mind a négy lábával a kötélen állt, elképesztő mutatvány volt! A törölközőbe kapaszkodott és úgy csúszott le vele együtt a földre. Még szerencse, hogy nincs nagyon magasan a kötél. Elsőre megállt bennem az ütő, hogy azzal a lendülettel leesik fejre a kötél túloldalán, de tudott egyensúlyozni egy pár pillanatig!
A konyhaszekrény tetejéről meg mindig a gázcsövet próbálgatja, hogy azon át átsétálhatna-e a másik falra szerelt szekrény tetejére. Szerencsére azt belátta, hogy túl közel megy a cső a falhoz, úgyhogy ott még az ő karcsú testecskéje sem tud megmaradni. Önveszélyes egy katze annyi szent! :)))
De igenis van olyan, akinek megtérült a "befektetés", ÉN ÉN ÉN ÉÉÉÉÉÉÉN. Most van két tündérem, akik néha ördögök és egyébként a szekrényem tetején horpasztanak, a télikabátomba bújva. (nincs elég meleg????) Aztán van három kis szörnyella, akikről nap mint nap hírt kapok, bár rontópálok mind, de azért imádják őket az új gazdik. Szépen cseperednek, gyönyörűek, és az én lelkemnek annyira, de annyira jót tesz, hogy vannak, hogy azt el sem tudom mondani. Hát ezért érte meg. :)
Csak bekukkantottam, és gondoltam, életjelt adok magamról. Figyellek ám benneteket, jómadarak! :)
Mesélek egy gyorsat. Képzeljétek el, tegnap mi történt. Trini tegnap délelőtt a fotelem háttámlájáról egyenesen a függöny karnis tetejére ugrott. Még az életben nem csinált ilyet, a frászt hozta rám. Egyrészt most egész jó húsban van, és féltem, hogy az egész cucc macskástól leszakad, másrészt fogalmam sem volt, hogy hogyan szedem őt le arról a rúdról, amin kapaszkodott. Carlos meg csak nézett, szerintem röhögött is rajtunk, de nem segített volna a kis büdös. Végül nagy nehezen le bírtam a kisasszonyt fejteni onnan, és mivel kék a függönytartó rúd, az ő hasa is kékes árnyalatú lett. Csúfoltam is vele.
Tényleg nem tudom, mi lelte, nem hiszem, hogy légy vagy egyéb repülő dolog lehetett ott, valószínűleg csak engem akart figyelmeztetni, hogy ő is van, és hogy ideje lenne vele foglalkoznom egy kicsit. :)
Jelentem, a halaink még megvannak, bár a vizükre rendszeresen rájárnak a macsekok. Csodálom, hogy még egyet sem halásztak ki, annyira élvezik, ott tévéznek mindig az akvárium előtt. Vicces látvány, ahogy a két cicc feje felülről belelóg, persze lehet, hogy a halak már nem élvezik ennyire. A legnagyobb - egy sziámi harcoshal, vagy betta - mintha barátkozna, mindig feljön a víz tetejére, ha meglátja Carlosékat. Majd egyszer jól megharapja az orrát, oszt' lesz sírás. :)) (milyen szerencse, hogy nem piranját vettem!!! :)))))
Danone: Régen Te erre a topicra tényleg ugyanúgy jártál mint itt most bárki más. Emlékszem az alufóliás dologra és ha Te is emlékszel akkor még magánba is váltottunk pár levelet és lehet, volt aki neked ugrott, de én pl. megfogadtam a tanácsodat, sőt azóta ezt a tudást tovább is adtam. A tejes dolognál rosszul fogalmaztál (ugyanúgy, ahogy most én) ennyi volt és volt aki megértette utána, hogy mit mondasz és volt aki nem (ugyanúgy, ahogy most is). Ezek után tőled külön rosszul esett, hogy csak azért jössz át erre a topicra, hogy sértődötten előadd, hogy annak adod el a cicádat akinek akarod, miközben ezen a vonalon egyáltalán nem támadtam senkit, sőt, kiderül az általam leírtakból, hogy ha tenyésztő lennék én magam is ezt tenném. És tényleg nem kimutatást kértem, csak egyszerűen nehéz volt megérteni, hogy nincs itthon vagy akár a környező országokban olyan tenyésztő akinek akár hosszú évek alatt is, de megtérüljön a tenyésztés (nem szaporításra gondoltam, mert az egyértelmű, hogy megtérül).
Szuszmóknak lehet, hogy válaszolok a másik fórumon, de azt hiszem neki jobb ha nem teszem. A friss műtétjét pedig teljesen felesleges olyannal szemben emlegetnie akit nem ismer, mert kiderülhet, hogy bár fiatalabb nála mégis régebb óta vannak komoly egészségi problémái.
Sushi, Cecameca, pixies: Köszönöm, de az ellen aki kínai piacos stílusú, alapvető normákat be nem tartó rózsaszín ködöt kergető naívának mond és utána leírja, hogy mindezt személyeskedés nélkül teszi azzal nem szabad sem nektek, sem másnak vitáznia. Nekem is akkor kellett volna csöndben maradnom.
Nem értem? miért kellett ilyen hozzászólással reagálni Pixies írására? szerintem egyáltalán nem kötekedett!
Igen is Ti hoztátok fel a tenyésztés témát, mert itt valaki merte kritizálni a tenyésztőt, és úgy vágtatok vissza mint a fúriák, csak pislogtunk!
erre nem kérek reagálást!!!!
Egy:A gond ott kezdődik amikor valakik elkezdik megmagyarázni a másiknak a frankót.-én ilyet sehol nem láttam.
Kettő: a tenyésztés témát nem mi hoztuk fel,csak reagáltunk.Ha ez a baj,akkor egyeseknek nincs helye egy nyílt fórumon,ugyanis itt ez a lényeg.
Három:Összefogásba persze nincs hiány.-mindenki a saját véleményét mondta el.
Négy:Majd Mi Tenyésztők megmondjuk ezeknek a tudatlan macskatartóknak
mi, hogy van, micsoda áldozat és az mennyibe kerül.-soha egyikünk sem mondta,hogy itt tudatlan macskatartók lennének,pláne azért nem,mert mi is azok vagyunk.(macskatartók)
Öt:micsoda áldozat és az mennyibe kerül-ez is egy reagálás volt,(csak részemről,úgyhogy a többesszámot hanyagoljukha) ha nem vetted volna észre,nem pedig fitogtatás.(ha jól láttam,már elnézést kértem érte.)
Hat:létezik olyan fórum is ahol a tenyésztők oktatást tarthatnak topictársaiknak -tévedsz,olyan fórum van,ahol lehet beszélgetni a tenyésztésről,elvekről,tapasztalatokról...stb.
Ha mindenáron kötekedni szeretnél,ám,lelked rajta...Szerintem olvashattad a szándékom,miszerint ezt a témát ki kellene vezetni innen.
Üdv,
Danone
Szia, Cápa, köszi az érdeklődést! Nyafkánál van egy makacsul visszatérő kötőhártya-gyulladás, doki szerint nem a leukózis miatt, de hogy mi az oka, csak a laboreredmény ismeretében fogjuk tudni, arra pedig még egy-két napot várni kell. Amikor megvizsgálták, kapott a szemébe injekciót, ettől most sokkal jobb az állapota. Amint ennél többet tudunk, megírom.
Sziasztok!
Én csak olvasni szoktam a fórumot, meglehetősen régóta.
Talán ha egyszer írtam, most megint:
Azt gondolom ez a fórum azért jött létre, hogy mert volt (van) egy pár macskaszerető
gazdi akik szeretnek beszélni a sajátjukról és hallgatni a máséról.
A gond ott kezdődik amikor valakik elkezdik megmagyarázni a másiknak a frankót.
A „valakik” általában tenyésztők, akik ugye mindent tudnak és egyben hiperérzékenyek is.
Összefogásba persze nincs hiány. Majd Mi Tenyésztők megmondjuk ezeknek a tudatlan macskatartóknak
mi, hogy van, micsoda áldozat és az mennyibe kerül.
Csakhogy erre itt nem volt felkérés. Valószínű, hogy létezik olyan fórum is ahol a tenyésztők oktatást tarthatnak topictársaiknak (ahogy olvasom már nyílt is) a macskatenyésztés rejtelmeiről és félelmeiről. De ez itt nem az. Az utolsó négy oldal 90% OFF volt. Személy szerint továbbra is a macskákról szeretnék olvasgatni, melyik mit, hogy csinált. A gazdák gondja itt sokadrangú.
Miaú
1. egeszsegugyi kerdessel allatorvoshoz azaz Zsolthoz kell fordulni, mert a tisztelt topiklatogatok bizony tucskot-bogarat kepesek osszehordani neha, megha joszandekkal is, olykor meg a tapasztaltabb fajta is, amit aztan Zsoltnak kell nagy-nagy turelemmel helyrerakni
;-)
2. tapasztalatom szerint a vitak altalaban azert fajulnak el, mert egyesek nagyon felszinesen ( vagy egyaltalan nem ) olvassak el mas hozzaszolasat, velemenyet, es vagy nem ertik meg teljesen mit is akart mondani az illeto, vagy egyaltalan nem akarjak megerteni, es barmi, esetlegesen oket (velt) negativan erinto hozzaszolasra, eltero velemenyre, rolo le, ugranak es az erzelemmentes vitakat felvaltja az erzelmekkel tulfutott, valaszok.
Pedig a vitak igen hasznosak. ebbol lehet igazan a legtobbet megtudni, es tapasztalatot szerezni. Csak tudni kell okosan csinalni.
Amugy a vitak Murphy torvenye: "Ha valamit ugy magyarazol el hogy mindenki megertse, valaki biztos hogy felreerti."
Körülbelül egy éve, vagy kicsit több is már,hogy megfogadtam,nem írok ide többet,csak ha nagyon muszáj. Ugyanis bárkinek a hozzászólására reagáltam,mindig az lett a vége,hogy majdnem meglincseltek egy páran. Hogy csak tényeket emlegessek, itt volt egy ember,aki tanácsot kért,mint új macskatulajdonos-talán éppen Orbi- a játékok terén.Én javasoltam,hogy az alúfólia golyót hanyagolja,márcsak azért is,mert veszélyes,ha a cicc szétrágja,és lenyeli. (rátapad a hasfalára,az begyullad...stb) Erre egyesek fennhangon hirdetni kezdték "DE!Csak adjunk alúfóliát a macskának".Aztán itt van mindjárt egy másik,a tejes téma. Én azt tanácsoltam,hogy egy befogadott,nagyon fiatal,és kiéhezett cicán ne "kísérletezzék" ki,hogy meg tudja-e emészteni a tejet. Mert bizony egy kölyöknél,aki ráadásul éhezett,végzetes lett volna egy hasmenés. Ebből is hatalmas galiba kerekedett,egyrészről,mert senki nem hitte, a macskák többsége nem igazán képes megemészteni a tehéntejet, másrészről meg azért,mert én a "kísérlet" szót alkalmaztam. (akkor is egy szó miatt ugrottak többen,de sebaj,ezt csak nekünk nem lehet,már tudom) Ellenben amikor én "szorultam volna védelemre", a topic teljes apátiába zuhant...
Szóval akkoriban eldöntöttem,hogy mellőzöm a topicot. Nem azért,mert nem lehetett Danone-nak igaza,hanem azért,mert ahelyett,hogy eszmét cseréltünk volna,folytonosan kioktatásokban részesültem,és valahogy a kutya nem akarta megérteni,mit írok. Megjegyzem,ezzel nem csak én voltam így, számos csevegőtag is átment a másik macskás topicba,olyanok,akiknek az életben semmi közük sincs egymáshoz.(Mielőtt még bárki megjegyezné,hogy Szuszmók után vonultam át,vegye a fáradtságot és nézzen utána a hozzászólásaim dátumainál.)
Talán a koromnak tudható be,hogy naiv vagyok,de szentül hittem abban,hogy a macskát szeretők elférnek egy fórumban,ha másért nem,mert ez a szeretet összeköt minket.
Ha már a másik topicnál tartunk, ott is vannak viták. Hogy a saját példámnál maradjak,többször is véleménykülönbség alakult ki köztem és Tibbe között pl. de azóta is jól megvagyunk egymás mellett. De másokkal is történt hasonló odaát,mégsem közösítettek ki senkit,és nem indult védőbeszéd senki részéről. Egyébként megragadnám az alkalmat,hogy határozottan visszautasítsam az összehangolt támadás nevű rágalmat (pontosabban falkában való támadást),bár szimpatizálok a farkasokkal,de meggyőződésem volt,hogy nem az erdőben vagyunk,és nem fabunkókkal kergetjük a "nem falkabélieket"... nos, mint mondottam,naiv vagyok...
Még mindig tartom azt az álláspontom,miszerint semmi lenézés,harag,vitatkozó szándék nem volt a hozzászólásomban. Utólagosan elnézést kérek viszont a topictól,mert provokációnak vettem az üzletasszony szót,továbbá azt,hogy a saját tapasztalataimmal védtem meg érveimet-azóta Sushitól tudom,hogy ez senkit sem érdekelt. Bizonyára mindannyian megkértétek,hogy képviselje a véleményeteket.Viszont kedves Sushi bizonyára nem olvasta el rendesen,miért is írtam,amit írtam.
Hogy mégis aztán hogyan lett belőle "parázs vita", azt ne tőlem kérdezzétek, talán mindenki el tudja dönteni maga,hogy kinek is volt itt provokáló a hozzászólása.
Úgy gondolom,hogy közületek senki sem index tulajdonos-ha mégis,töröltesse nyugodtan a nickemet-de a véleményemet, a SAJÁTOMAT fenntartom a témával kapcsolatban,mégha ez is lett az eredménye.Továbbá kérek mindenkit,aki ezzel a témával szeretne foglalkozni,annak legyen bátorsága,és vonuljon át az erre a célra megnyitott topicba,és folytassuk odaát az eszmecserét...
Üdv,
Danone
Ezt a levelet nem válasznak írtam,csak megszokásból nyomtam erre...
Édes cicabogárkáim felborogatták a fokföldi ibolyámat :(( gondolom valamire vadásztak, mert a hangszigetelés célját szolgáló szivacs borítás is meg lett tépázva, de olyan ártatlanul néz rám mind a kettő, hogy ezek után már a kutyra gyanakszom :))
de lehet hogy Lilicica az?! mert most itt hízeleg, alig látom a monitort! 7ghdf ez most miatta van!
gbb nagyon hízeleg a kis bestia!!01
Ja, és még egy: ettől a pillanattól nincs a kedvencek közt a topik, ha a paranoia esetleg megint urrá lenne valakin, csak mondom, azt írtok, amit gondoltok rólam, nem nézem meg.
ha az embernek volt egy viszonylag komoly műtétje, mint nekem is, nemrég, akkor sok mindent átértékel fontos és nem fontos dolgokról. én is megtettem.
logoff.
cecameca: jó, akkor kezdjük újra. ez majd úgyis megint az én hibám lesz, tudom.
nem értem, miről beszélsz. Danone nem topikol sem az én topikomon, sem máshol már jó ideje. xxel családban marad és azt hiszem, eléggé diplomatikusan fogalmazott, mert megkértem rá, hogy ha már írni akar, ne sértsen meg senkit. Poche-t nem ismerem. Remélem, legalább abban igazad adsz nekem, hogy a véleményemet, a saját és nem másoktól elcsípett mondatokat mondok, a saját nicknevemen. Tehát , már megint azt hiszem, a paranoia kezd rajtatok eluralkodni. azt meg kérlek, ne gondoljátok, hogyha valakit sértegetnek, egyrészt az OK, hogy megnézi, ki sértegeti és egy idő után nem veszi fel a kesztyűt, de ha egyszer már abbahagyta, mert belátta, hogy itt más értékrend honol és "lekopott", akkor valaki újra kezdi és akkor majd ezt is szó nélkül hagyja.
nem tudom, ki provokált itt most kit. de semmi gond, ez is az én balhém. mert én ugye bántásnak veszek mindent és kiforgatom más szavait. ez természetesen, rátok nézve egyáltalán nem igaz.
sajnálom, hogy a macskák kapcsán lehet ilyen mélyre süllyedni:((
nézd, én belátom, hogy itt nincs helyem, itt nem lehet nekem igazam, mégha az is van és lelkiismeret furdalásom is van, hogy egyáltalán szóba álltam ilyen színvonalon beszélgető emberekkel, akik még tőlem is százszorosan az érzelmeik által vezérelve írnak. nem várom el. hogy Sushi bocsánatot kérjen azért a kirohanásáért, amit ma délelőtt művelt, mert nem lenne értelme, hiszen nincs tudatában annak, hogy megsértett pár embert. megértem az indulatait. de számomra meg az furcsa, hogy ti fenntartások nélkül uatsítotok el valakit és annak a véleményét, csak azért mert szuszmok a nickje. és ez, tudod, nem fair. állítom neked, ha valaki, a ti nickjeitek közül ugyanezt írta volna le (mutass benne sértőt, kérlek, mert egyébként értelmezhetetlen a hsz-od számomra), akkor lelkesen bólogattatok volna neki.
Kérlek, mondjátok meg már, mi volt "rideg", nem igaz és elítélendő??? Menyniovel volt rosszabb stílusú és másabb, mint ati hozzászólásaitok??? ezt kérdezem már két napja, de még egyikőtök sem válaszolt, de nem hiszem, hogy fog, mert egyszerűbb ködösíteni. Az, hogy kétségbevonják, alpári stílusban, amit a normális tenyésztők csinálnak, az nem rideg és elítélendő stílus?? Az, hogy állítólag ironizál valaki és gúnyosan sérteget valakit, az nem gond?? csak mert "hazai" nick????
ezt nem értem.
most sem én folytattam, de megint enyém a felelősség:(( dobálództok a szavakkal, példa nélkül, csak úgy, hogy mondjatok valamit.
válasz választ szül...
komolyan mondom, nem egészen értem mi folyik itt:(( nekem mindegy, mert lehet, hülyén halok meg, ez belefér...
csak a kívülállók józan és OBJEKTÍV megítélésben bízhatok. mert úgy látszik, itt csak az én stílusom hagy maga mögött kívánnivalót...