"Én nem csináltam ilyet, csak láttam, hogy csinálják."
Ja, úgy könnyű! Én meg láttam, haverom hogyan ültet be embriót laparoszkópiával juhba... azt hittem, tehénnel "közvetlen" (hands-on, vagyis inkább hand-in) :-) tapasztalatod van :-)
Helló! A marketingeseket nem akarjátok bevenni a sorba, mert ha valami álszakma - na ekkor ez az! Igaz, én csak pár évig 'foglalkoztam' vele (tanultam az túlzás)...
NEM BÁNTJUK A TEVÉKET... A HÍRT EGYÉBKÉNT ÉN IS OLVASTAM... Új vagyok a topikok világában, és egyébként közgazda, dr. meg miegymás, de még a mult rezsim terméke... Ahogy elnézem jól elleszünk, ha akarjátok... ha nem, hát akkor is, hiszen szívos és törelmes vagyok... nem véletlen a nickem... így ötven tájt...
Mindenesetre kissé hátrébb kéne szorítani őket, ne higgyék már magukat ennyire véleményformáló megmondóembereknek... ... mert igazából nem értenek semmihez :)
Igen, gyújtsuk fel az összes szépművészeti múzeumot, zúzzuk be az összes zenei hanghordozót, romboljuk porig az összes építészeti remekművet és rakjunk máglyát az irodalmi klasszikusokból! Ez lenne ám a szép világ! :o)
A beseggelt joganyaggal semmire sem mész, miként az orvos sem azzal gyógyít hogy az összes sejtet tudja latinul. Tehát helyesen: A jogász tehát előszöt elveszi a zsetont majd talál egy megfelelő jogszabályt, az ellenjogász pedig ugyanarról a dologról ellenjogszabályt. Ha ez foci lenne, akkor azt mondanám, hogy a végén a németek nyernek. :-) De nem. Pont ma láttam szemináriumon egy jogesetet, ahol kiderült, hogy a megyei bíróság jogerősen semmit sem tud a hatályos magyar társasági jogról...(olyan amatőrfellebbezést ettek meg, hogy a T. Bíróság megbukott volna elsőévesen)
Kicsit más megközelítésből... szerintem a jogászok munkája nem ér sokat. Elvégre semmi kreativitás, gondolkodás nem kell munkájukhoz, csak magaloás és egy hatalmas segg. Memória kérdése a jogi diploma :) 5 év seggelés után kapnak egy doktori címet (orvosokat megértem, mert az nemcsak memória, de gondolkodós szakma), míg az eszét haználó mérnökök min. 8 év tanulás után.
Tanár dolog: leginkább pszichológiához értenek. És ez roppant fontos. Ő felelősségük, hogy az "emberanyagból" mit tudnak kihozni, észreveszik-e a delikvens tehetségét, stb. Az, hogy csak a 4 alapműveletet tanítja pl. egy ált. iskolás matektanár... nos nem ez a munkájának a lényege. Szerintem.
De vissztérve a felvetésre, szerintem a világ legfeleleslegesebb gyűjtőszakmája a MŰVÉSZEKé :)
Állatorvosoknál mindennapos rutin az állatok (különösen a nagyobb háziállatok) végbelében való turkálás. Nem elsősorban inszeminációkor, hanem sokkal inkább szüléskor. Egy csúnyább fordított fekvésű borjadzásnál (ahol meg kell fordítani a borjat a szülőcsatornában) akár órákig is vállig eltűnnek a tehénben, aki persze masszív szülési tolásokat fejt ki folyamatosan, percenként x alkalommal pürévé lapítva a betolakodó kart a medencecsonton, úgyhogy elég küzdelmes meló, mert az erőviszonyok nem teljesen esnek ugyanabba a súlycsoportba. Sokszor mindezt a tél közepén, jeges hidegben, szélben, derékig levetkőzve... James Herriot angol állatorvos és nagyszerű író adott nagyon szemléletes (és humoros!) képet erről és még sok minden más apróságról az állatorvosi szakma szépségei közül. Magyarra is lefordították sok könyvét, csak ajánlani tudom mindenkinek!
"Na ne akard már bemagyarázni, hogy a tehén kisz@rja azt a szerencsétlen borjút!"
Nem. De akkor is a seggébe kell felnyúlni. Méghozzá vállig(!). Az inszeminálás ugyanis műszalmával történik, ebben van sperma, ezt vezetik fel neki majdnem a petefészekig (ziher ist ziher). A biztos elhelyezéshez pedig meg kell fogni a méhszájat, azt ugye belülről nem lehet, tehát kívülről kell, arra pedig legalkalmasabb módszer, ha benyúlnak a belébe.
"Emlősök szaporodása, ált. isk. 8. oszt."
Nagyon vicces... Én azonban tovább is mentem ennél...
Franc tudja, de én sosem szégyelltem egyetlen percig sem, hogy közgazdász vagyok. Igaz, nem is ebben a felhígult (majdnem azt mondtam, híg fos oktatási rendszerben lettem az). A tengerbiológus kétségtelenül romantikusabb, ám, legalábbis emitt vidéken kis túlzással ugyanannyi álláslehetőséggel kecsegtet... A polihisztorok kora meg szerintem lejárt, remélem, viccből aggattad magadra a jelzőt, sose lehet tudni nálad, mivel nem szmájlizol... :o)