Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Azért nem mindegy mert TE (vagy XY) mondod ezeket a specifikációkat és nem egy ISO 9xxx minősítésű jogilag felelősséget vállaló megbízható cég (jogi személy) aki azt fejleszti. Semmi felelősséged nincs ha félrevezeted (akár szándékosan, akár véletlen), legfeljebb meghúzod a vállad és azt mondod: Bocs elnéztem.
A mutatott kép szerint az emberek 67% -a aka.ms letöltési helyet lát, de te a maradék 30% -ra hivatkozol. Ez az aka.ms számomra megbízhatatlan..!
A lényeg viszont az hogy futtatható filet NEM küldözgetünk egymásnak, még linkként sem !!!
Ezért van az MS-nek a letöltési oldala (weblap: microsoft.com amit mindenki lát) ami leírja mi az, mit csinál, mivel kompatibilis, mik a szükségletei, milyen nyelvű, hány bites stb és ott a hivatalos link is hozzá. Nem kell bízni a linkelő tippelési képességében hogy mire tippelt milyen oprendszerünk van: bit, nyelv stb..
Tehát sz'ted ez, hogy "én se szednék le egy ismeretlen futtatható filet (egy vadidegen weblapról)" és annak megmutatása, hogy az a weblap qrv@ra nem vadidegen, sőt, túlságosan is jól ismert, simán csak töketlen vagy (ehhez is), nem függ össze.
"elképzelhető olyan, hogy memóriatúlcsordulás, közvetve (rendszerzavar miatti leállás) boot-olási hurokba zavarjon egy op-rendszert, vagy kinyírjon egy BIOS-t?"
Köszönöm szépen az eddigi segítséget, javaslatokat. Sajnos, nem volt lehetőségem nyomon követni az eseményeket, ezért is csak most tudom újra felvenni a fonalat.
Nos, a mindentől független, eddig elért (rész)eredmények: az érintett laptopba 3 (azaz három) darab optikai meghajtóval, kettő-kettő telepítő lemezzel, 6 (azaz hat) kapufa. Pedig az egyik telepítő korong biztos hogy jó, hisz' a PC Win7-jét kis híján sikerült leamortizálnom XP-re. Előtte a winyó, az oprendszerre és a progikra fenn tartott (lokálisan C: meghajtó) partíció teljes mértékű formázása (mint most visszaolvasva, valóban "Eszközkezelő"-ben, s erősen kétlem, hogy bútolásra készen.....).
DVD-meghajtók. Miután a BIOS-ba elsődleges priót kapott, mindegyike felpörgött (az egyik talán kicsit hosszabban is), a kijelzők világítottak, mintha 100W-os izzóknak hitték volna magukat; aztán az Egész Mindenség közölte, hogy nem talált boot-olásra alkalmas eszközt.
Mindezek után két dolog merült fel bennem: 1.) Valóban nem működőképes a vásárolt, bontott ODD (ahogy a másik, kettő "eredeti" sem) /de akkor mi a pimpiriért küzdöttek a lemezekkel?/ vagy...
2.) a BIOS-ban keresendő a hiba (bocsánat, laikus vagyok)
Ami még pluszban tetézi az érdekességet. Van egy másik laptop, egymástól teljesen függetlenül, azonban totálisan pontosan ugyan ezzel a hibával. Eltérő HDD-csatlakozások miatt nem állt eddig módomban kölcsönös kísérlezgetésekre. Visszaemlékezésekből igyekeztem közös pontot hozni a két gép, (ismétlem) egymástól független ok-okozati összefüggésében. Mindkettő esetében nagy méretű kép-file-t szerkeszgettem. Iszonyat sok adat kerülhetett a vágólapra (jól emlékszem a halvány, felületes tanulmányaimra, valami ideiglenes memória-rendszer?). Kérdés: elképzelhető olyan, hogy memóriatúlcsordulás, közvetve (rendszerzavar miatti leállás) boot-olási hurokba zavarjon egy op-rendszert, vagy kinyírjon egy BIOS-t?
Még egyszer elnézést az okvetlenkedésért, tényleg csak billentyű-nyomogató vagyok... :-/
És ez mennyiben függ össze azzal, amire válaszoltál? :O
(Gy.k.: Az emberek többsége megy a tömeg után, mint a birka. Mint az közismert. Vót eddig is. Vannak viszont, akik minden rendcert/eszközt ott és akkor használnak, ahol/amikor az indokolt és praktikus....)
Mivel néha majdnem akkora a pofád, mint nekem, így akár fejből is mehetne. Mármint ha valaki meg akarja oldani. Ha nem, akkor meg kussolhat és menjen inkább kocsmába.
Gondoltam, a sok olvasgatás helyett célratörőbb, ha a megoldást linkelem. Ám szerencsére, azt a linket nem neked küldtem. Az írottakat elmentem, ha esetleg neked válaszolnék, a hat oldalas leírást fogom küldeni az EULA és víruskereső jelentésével együtt, pecséttel, aláírással igazoltan valódi tartalommal.
Aki nekem futtatható filet (v linkjét) küld azt kapásból visszadobom, hogy küldje a hivatalos leírás oldalát ahol ott van hogy mi az és mit csinál. Ha mindenkitől mindenféle exe-t msi-t és hasonlót elfogadnék akkor azthiszem nyüzsögnének a bányászok és spywarék a gépemen... :)
Adott egy probléma, ami elég idétlennek és mégis elég súlyosnak tűnik ahhoz, hogy a fejemet verjem miatta a falba.
Barátnőm notebook-ján a Windows 10 mellé fel lett telepítve az Office 2010. Ezzel párhuzamosan úgy tűnik megmaradt a gépen "gyárilag" telepített Office 2016. Utóbbinak most lejárt az ingyenességi időtartama és elkezdett hisztizni, hogy letiltja az Office funkciókat, ha nem aktiváljuk őt (természetesen a szokásos módon, pénzért). Csakhogy mi nem akarjuk aktiválni az Office 2016-ot, mert ott van nekünk az Office 2010, amiért már fizettünk.... Na ez a probléma.
1: Már megpróbáltam azt a lehetőséget, hogy átállítom a windows-ban az alapértelmezett társítás-oknál, hogy a 2010-es Office-t nyissa meg, ha ráklikkelünk egy word fájl-ra, de a windows cseles módon ilyenkor csakazért is a 2016-os Office-t akarja megnyitni, és bingó, ugyanott vagyunk, ahonnan indultunk.
(Mellesleg a társítási lehetőségek között eleve nem szerepel a 2010-es office ikonja, én is csak úgy tudtam ráállítani a társítást, hogy manuálisan a tallózva rámutattam a megfelelő könyvtár megfelelő fájl-jára. Megjegyzés a megjegyzésben, hogy amúgy a 2010-es Office simán elindul, ha direkt az indítójára klikkelek, csak akkor akárhányszor meg akarok nyitni egy fájl-t, mindig először Word, aztán megnyitás, aztán tallózás, aztán..... pff nehogy már ezt kelljen csinálni, akárhányszor meg akarunk nyitni valamit)
2: Megpróbáltam törölni a vezérlőpult programok menüjéből az office 2016-ot, de a varázsló ismét cseles, és hát még jó hogy (a k**va b**dös f*szs*/pó retkes k**va an**át) ilyenkor meg bezzeg az office 2010-et akarja uninstallálni, és nincs másik törölhető elem.....
Windows frissítéssel van gondom (Win 8.1, jogtiszta.)
Letöltött frissítéseket, majd vagy 15 napja kiírta, hogy felkészülés a telepítésre, egy csík fut azóta is, ezzel a szöveggel. Többször újraindítottam a gépet, semmi változás. Ha le akarom állítani a műveletet, az írja, hogy ehhez renszergazdai jogosultság szükséges. Én rendszergazdaként jeletkezem be (csak egy felh. fiók van), de mégsem tudom leállítani. Mi lehet a gond, illetve a megoldás?
Te úgyis csak szopolsz, ez olyan, mint nekem a Linux, hogy itt Winen egy exe, elindítom megy, de a komplett kitalációm is kész volt egy laza délután. Linuxos cuccokkal meg évekig szívtam és egy nyüves karaoke programot nem bírtam feléleszteni. Ez ilyen, nem bírjuk egymást. Mondjuk aki 2003assal szopolik, az legyen a maga baja.
A home-ban ku se lehet kapcsolni. De ha mégis sikerül valamit letiltani, akkor is telepit előbb utóbb valamit magától. Aztán ha nem.figyelsz, újra is intit, te meg minden mentetlen dolgot buksz
A legutóbbi Windows (Win10 x64 Enterprise) frissítés totálisan agyonvágta a gépemet. A frissítés először megakadt 54%-nál és egyszer kéket is halt, aztán települt. Az eredmény: 20s helyett 2 perces indítási idő, 1 monitor felismerve a kettőből, fekete desktop 1db kuka ikonnal (eredetileg volt rajta pár fájl is, nem csak ikonok), stb. Baromi nehezen eljutottam oda, hogy visszaállítottam az előző verziót (a visszaállítás is 2× lefagyott, 1× kék halál).
A visszaállítás után minden megvan és működik, de a frissítés megint települni akar. Hogy lehet a telepítést megakadályozni?
Azt meg nem tudja, hogy en megszokasbol nem hasznalok ekezeteket. QWERTY billentyuzetet hasznalok, mert azt szoktam meg. Es bar fejbol tudom az ASCII kodjait a magyar ekezetes karaktereknek, ez nalam mar igy marad (kiveve, ha telefonrol irok, mert az sokszor javit magatol, de neha marhasagokat)
Igen az automatikusan induló programokat néztem, elvileg minden elindul, ami be van jelölve, nincsenek ismeretlen programok. A registriben nem tudom hogy kellene keresni, eddig nem nagyon néztem.
Elnézést a kérdésért, ha nem ide való, de hátha tudtok segíteni, vagy csak megírni, hogy hol keressem/kérdezzek utána.
Egy pár másodperces animációt szeretnék csinálni repülőgép indulási és célállomása közötti útvonalról. Létezik ilyen szoftver vagy weboldal, amit segít ezt elkészíteni?
SSD-t nem piszkáltam még ilyen szempontból, de ha nincs vesztenivaló, megpróbálnám ugyanazt, ahogy HDD-t szoktam néha gyógyítani: szektorszintű felülírások, random és nem random adatokkal.
Erre van sokféle program, tudja a HD Sentinel regisztrált változata is: Lemez --> Felületteszt. Illetve a programban helytelenül Felület Tesztnek írják.
Megbízhatóság persze kérdéses lesz utána, de mentésnek elvileg úgyis kell lenni.
SPI flashmemóriák is jól reagálnak ilyesmire, ami ugyan filléres alkatrész ehhez képest, de amikor nincs kéznél másik, próbáltam már (nyilván ott más a hardver / szoftver is).
Adott egy ADATA SSD, ami úgy néz ki, hogy meghalálozik. Win 10 van rajta, az alaplap hol detektálja - hol nem és hát ennek megfelelően hol betölt a windows... de leginkább nem (csak ha bemászok a setup-ba és kézzel átállítom a boot-sorrendet a Win bootloaderjére).
A win saját lemezdiagnosztikája elmegy 9%-ig és ott lefagy, egészen a ki-bekapcsolásig (a resetre feldobja az AMI kezdőképernyőjét és onnan egy tapodtat se... amíg a Del-t meg nem nyomom).
Szóval a kérdésem az lenne, hogy ez egy javítható probléma (kábelcsere, formázás, vagy S.M.A.R.T.-test, efféle), vagy eldobós a vinyó?
Továbbá utóbbi esetben mi lenne egy költséghatékony, de azért az ADATA-nál megbízhatóbb alternatíva (120 gigásról lenne szó, 20-25K közt)?
És még azt sem mondhatjuk, hogy jó eséllyel nem ugyanarról a gyártósorról veszem a másikat...
De most éppen ilyeneket vettem, amik már fogásra komolyabbak, mint bármelyik Samu. (igaz, én még két dollár alatt kattintottam le) Ha éppen összefutunk majd megmutatom, egyet fel is boncolhat, mert így mulat egy magyar úr :-)
Szóval, nehéz eset ez és tudom, hogy nem fogjuk egymást meggyőzni, de az Orico cuccait bármikor összekattintom, mert már elég sokat bizonyított.
(1,10-ért vettem lego figurákat, jó minőségben, itthon 2500...) ez most csak úgy eszembe jutott, mert már rajtam röhögnek a kollégák, hogy minden nap jön egy kis csomag és hol Leia, hol Darth Maul :-)
A Conrad-tól kezdve még jópár Teleshop és szürkeimportos cég tele van ezekkel és hasonlókkal. A gyártó cég vállalja a CE minősítést még nem is a forgalmazó, meg is kapja és csak ha baj van utána veszik elő ha megtalálják, hogy valóban megfelelt-e azoknak az előírásoknak.
Nem vagyunk sokkal előrébb, az az én nagy bajom...
Az iylenekre szoktam mondani, hogy tök jó, csak épp semmilyen EU-s minősítésnek nem felel meg, és a franc tudja, mi van benne és mennyire veszélyes. Hálózat nem játék, ezeket megvesszük, bedugjuk, magára hagyjuk, aztán történik, ami akar.
Látom itt is csak a bunkózás megy ha nem tudnak semmit. Tapasztalt embert keresek de látom itt csak a sötétfalvi bunkók vannak. Anyátoknak almát kellett volna enni fogamzásgátlásként. Nem előtt vagy utána hanem helyette. Apátoknak meg jobb lett volna ha az ajtót csapta volna rá.
Meg tudnátok mondani, hogy mire jó az admintool.exe?
Az Eseménynapló szerint állandóan hibát generál.
Product: Akamai NetSession Interface -- Error 1310. Error writing to file: C:UsersWIN10AppDataLocalAkamaiadmintool.exe. System error 0. Verify that you have access to that directory.
google maps ügyben. Par eve jol emlekszem, hogy hasznaltam azt a lehetőséget, h beütöttem egy címet és utána maps.google. Kijött egy olyan lehetőség, hogy az utcát láttam(amit beütöttem) fényképen, valamint ha a képen előtébb nyomtam odaugrott azonnal es azt a reszet mutatta fenykepen az utcanak.
Na ez az amit nem tudok elohivni most!Csak térkép jön be, a menüben meg ilyenek, hogy " forgalom", "domborzat" és annyi történik h megjelol bizonyos vonalakat csak a terkepen.Hol van az utcakép mutatása funkció?Ez megszunt??
Tisztelt Guruk! Kompletten szeretnék egy Outlook levelezőt belegyógyítani Mozilla Thunderbirdbe, de nem engedi :( Próbáltam rákeresni, de nem nagyon találtam konkrét megoldást... Tud valaki gyógymódot rá? Köszönöm előre is!
Softether VPN-t használunk és azon keresztül távoli asztalt, meg pár egyéb, SQL alapú dolgot. Semmi különösebb gond nem volt vele eddig, Win 2k8 szerveren fut. Pár napja-hete a fájlátvitel curva lassú. Távoli asztal pörög, gyors, net sebessége, pingje is jó, de ha egy fájlt másolni kezdek 315 kb/s sebességgel hasít. Lehet ennek ismert oka, ami frissítéshez, porthoz, protokollhoz köthető?
:-)) Na ugye. Tudod, hogy ritkán mondok ilyet, de a facé nem lehet így megoldani, logikusan, egyértelműen, egyszerűen mint Linuxnál? A kedvencem az, amikor az alapértelmezett program is megváltozik egy frissítéssel, ami tényleg az a kategória, hogy mégis ki a tököm kérte meg rá, hogy megváltoztassa? Nyilván okkal van másik beállítva, de nem, az le van szarva, nem fontos.
De nem szeretném az időmet rabolni, ezért csak megmutatom, amit már réges-régen írtam az ügyben: még a különböző főágbeli linugzok között is simán megy (kb. mint a W98 vs. NT).
Én a vintendón má' annak is örülnék, ha egy kib@..tt alapértelmezett (~ bináris) nézegetőt be lehetne állítani...
Nem kell, nem kell, de ugye itt meg 16xx volt. Es aszondta, hogy 1803 a legfrissebb, aztan arra meg nem sikerult. Aztan valami misztikus uton osszejott a 1709 neki. Gondoltam, akkor legyunk tul rajta, ne kelljen 2x allitgatni mindent. De akkor nem akarta.
Most epp telepiti a 1803-ast (meg szaros flash player miatt ujrainditasra var, lefogadom, hogy majd az uj verziohoz megintlesz frissites, ujabb ujrainditassal).
Tiszta szerencse,hogy azt mondtak, nem kell mindenert ujrainditani, a flash miatt meg allandoan, holott az nem akkora hordereju dolog, mint egy kernelcsere. Raadasul utalom is, de sajnos nem lehet megkerulni.
Mondjuk ebben az elbszottul korszerű világban, a félokos szoftverekkel igazán érdekes, hogy a beállítások megtartása frissítések során úgy látszik, megoldhatatlan problémává fejlődött. Kicsit olyan érzésem van, hogy le van szarva az a néhány felhasználó, aki személyre szab magának működést, mert az alapértelmezett úgyis jó mindenki másnak, és hátha neki is az lesz egy idő után, ha megunja mindig állítgatni. Majd Gorcsev ír arról, hogy Linugzon ez még tök jól működik, mindenesetre Win vonalon sem volt ezzel kifejezetten probléma a hetesig, aztán úgy tűnik, mindenkit meglepett, hogy rendszermag cseréjekor a beállításjegyzék is újraíródik és hát már ott tart a technika, hogy a legtöbb program beállítása képes költözni, a felhasználói beállítások sajnos nem.
Hát ugyi eleve nem kell óránként verziófrissítést keresni, mer' akkó' meg az vóna a baj. Másrészt van egy csomó olyan folyamat, ami a háttérben szaladgászik még. Mentül lassabban, annál kevésbé zavaró, nem?
A classic start meg két kattintást kér meg egy rg. jelszót. Valamék korábbi upgrádénál teljesen újra kellett húzni. MI ez ahhoz képest? :-P
Az bosszant nagyon, hogy minden egyes ilyen frissites teljesen felulirja a mindenfele szemelyreszabasaimat.
Pl. az alt+tab nalam klasszikus, kis ikonosra van allitva, mindig visszarakja a nagy ablakos betekintoset. Utalom. Es ki tudja, meg mi mindent varial at, amit csak kesobb vesz eszre az ember.
Aztan meg gondolkozhatok, hogy azt epp hogy kell visszacsinalni. De legalabb a classic start menu mukodik frissites utan is (bar kell neki egy kis ido, amig osszeszedi magat)
Vmi olyasmi van, hogy ezek a nagyobb frissítések önmagukban is több egymásra épülő részből állnak: pl. előbb cserélni kell a kernelt, csak utána mehet föl vmi olyan feature (dll), ami a friss kernelben levő dógokat használja.
Emiatt közben tényleg többször muszáj ribútolnia, és amíg minden darab föl nem kerül, addig az update nem fogja neki megmutatni a további pakkokat.
Aztotat mondgyuk én se értem, mé'nem lehet ezt két mondatba' értelmesen elmondani a júzernek, de nem is nagyon érdekel. Nekem pont elég, hogy a linuxba' gyönyörűen lehet látni, meg ha akarom, még állítgatni is ezeket a függőségeket, ill. a megoldásukat.
Az XP-t is azert nyuztam annyi evig, mert ruhellek ujratelepiteni. Hetek, mire mindent ugyanugy belakok es feltelepitek, de igazabol sosem lesz ugyanolyan.
"a Lemezkezelő nem csinál olyat, mint a telepítő. Tehát, amikor törlöm a partíciót, nem fog automatikusan bootpartíciót kreálni"
A lelkiismeretes júzer viszont könnyen megteheti, hogy pont ugyanolyan partíciókat csinál, mint amik voltak ("nehogy gond legyen", ugyi), aztán pont ezzel lövi tökön magát.
Tehát a lényeg: bármilyen eszközzel hozunk létre új partíciókat a korábbiak helyén, azonnal formázzuk meg!
(Akire meg nem vonatkozik ez a javaslat, az úgyis tudni fogja...)
"partíciót törölni kellett volna, hogy teljesen üres legyen. Nem a tartalmát, hanem magát a partíciót, vagyis mintha újonnan vásárolt, üres HDD-t tennél be (majdnem, de ez most mindegy)"
Hátugye qrv@ra nem mindegy, ugyanis ha a "törölt" partíció helyére létrehozol újra ugyanakkorákat (ami felettébb valószínű, ha automatikus konfigot csinálsz), akkor ugyi pont nem történt semmi....
hacsak az installer azonnal, kérdés nélkül meg nem formázza őket, amire viszont még sört se vennék, nemhogy mérget.
Sz'al de, pont sokkal biztosabb a meglevő partíciók tudatos újraformázása. A legbiztosabb meg term. a zerofill.
Ha már ott volt a másik gépben, partíciót törölni kellett volna, hogy teljesen üres legyen. Nem a tartalmát, hanem magát a partíciót, vagyis mintha újonnan vásárolt, üres HDD-t tennél be (majdnem, de ez most mindegy).
További lehetőség a laptop ellenőrzésére: ne legyen a gépben semmiféle HDD vagy egyéb. Csak szimplán a CD-ről indítva működnie kellene, ha jó.
A Microsoft is az események után megy mint ahogyan az Intel, AMD; vagy közérthetőbben: a jogalkotás és a bűnüldözés, mint szokásosan.:-)
Szorgos, mindazonáltal többre hivatott agyak/kezek azzal töltik életük idejét, hogy a hosszas ön-és távképzést követően, a lehető legkártékonyabbá váljanak - a lehető legtöbb ember kárára/hátrányára, mert van a perverzitásnak és/vagy a haszonszerzésnek az a (relatív könnyen, ámbár ettől függetlenül, számukra felemelően üdítő, mint dicsőségteljes megmutatkozás oka) foka.
Mindezek okán tehát, egyrészt az Office alkalmazásaiba ágyazott kártékonyságaik hatástalanítása, másrészt a mindezektől is független fejlesztések végett, a korábbi (sérülékenyebb) verziók kivezetése mindannyiunk érdeke.
Persze nem mellékesen, a lejárt licencek után befolyt jogdíjak is ebbe az irányba mutatnak.
Vagy ez egy egymástól nem független szimbiózis? Ki tudja.:-)
De bonuszkent megnyertem azt is, hogy csak sima excel indulasnal is feldobja, a jujjuj biztos akarod mert veszelyes lehet okezd le ablakot, illetve az xls-re kattintva az excel megnyilik, de a file nem toltodik be.
Open menubol megy gond nelkul.
Most meg ezen is gondolkozzak, hogy mit szurt el valami.
1809 vagy miene w10 frissites, excel innentol nem mukodik, mert ha keplet is van benne (ugye miert ne lenne, hiszen arra valo), akkor nem lehet menteni, mert fagy es kilep. Persze a munkadnak lottek.
A hocipom tele van mar az ilyen baromsagaikkal.
Nem, nem kell frissebb office annak, aki osszeadasra hasznalja. Arrol nem beszelve, hogy mar 2007-tol remenytelen a felulet is.
Nem, nem kell mindenfele ingyenes szar, nem fogom en meg azt is tanitgatni.
Ha mar ugyis bekototted az asztali gepbe, a mentes is megvan, formazd le a vinyot ott, akkor ugyse tud elindulni rola, esetleg akkor meltoztatik a cd-rol bootolni.
Jujj, ne kavard és főleg ne az asztali gépen telepítsd a laptopot.
Asztali gépre egy HD sentinel vagy bármi információt adó szoft letölt, laptop vinyó ellenőriz.
Vinyó vissza a laptopba, XP telepítőből készíts egy ISO-t(ImgBurn pl.), tölts le egy Rufus nevű progit, csinálj egy boot pendrive-ot vele és azzal telepítsd a notit.
Én is erre gyanakodtam, s beszereztem egy másik DVD-meghajtót. Ugyanaz a szitu. Az is meglehet, hogy mivel bontásból való, így az sem működik. Ennek még utána járok.
Pendrive-ra elég csak átmásolni a lemez adatait, vagy lemez-képformátumba kell átrakni?
Olyan problémával állok szemben, hogy a laptop oprendszere megadta magát (betöltés során hibába fut, pillanatnyi kék halál, újból neki veselkedik rendszer felépítésnek; s ezt körkörösen ismétlődve). XP újra telepítését/hiba javítását terezem. BIOS-ban átállítva az elsődleges boot optikai meghajtóra, elvileg elfogadva. Több telepítő lemezzel kísérletezve a lemez felpörög, majd a HDD-ről próbál feltápászkodni az XP (s ahol a part szakad).
Laptop-winyó kiszedve, USB-s külsőházba beépítve. Működik, "létfontosságú" adatok lementve. Vagyis az op-rendszer javítás, ill. legyalulása-újrahúzása zöld utat kapott.
Kérdés: tudom-e utasítani a telepítőlemezt arra, hogy ne az elsődleges, belső HDD-t (C:) piszkálja, hanem az USB-n lógó külsőnek meghatározott particióját
....vagy ha a BIOS-ban átállítom az első helyre az optikai meghajtót, másodiknak az USB-HDD-t, s valahová utolsónak a belső winyót, akkor megtudom csinálni a laptopra szándékozott telepítést az asztali PC teljes biztonsága mellett?
Kérdésem az lenne,egy ismerősöm gépén windows 7 home premium x64 van fent,és mint utólag kiderült a nyomtató csak windows 7 32 bitest támogat maximum így nem tudom használni.Szóval olvastam,hogy fel kell telepíteni a windows xp virtuális gépet és azon belül menni fog a nyomtató,csak a probléma az,hogy azt írja mikor próbálnám beüzemelni a telepített virtuális xp t ,hogy ez a windows ezt nem támogatja.Mit lehet ilyenkor csinálni?
És a wireless hogy lát ki az acél szekrényből? Vagy fúrjunk rá lyukat? Most amúgy nem értem, mi a gond az RS232-vel és minek a 485, meg az infra (ami szintén UART)? Van kábelcsatorna az eszközök között, elfér ott az a pár szál drót, egyszerű, működik, elég.
Vagy lehet kapni pont-pont kapcsolatra, közvetlenül RS232-re ültethető Wireless cuccot, irányított antennákkal (akár, bár ez jóval drágább), A/B üzemmóddal. 120-300 (A) méterig oké, de rálátás szükséges, meg tápolni kell valahonnan.
Még egy tipp: Mi ma is gyakran alkalmazunk infrát, mert annak nem szükséges direkt rálátás. De persze brutál adóteljesítménnyel (100+ m). Saját fejlesztés.
Speciel minket érdekel, hogy a sorompó és a terminál között mondjuk 6-10 méteres távolságot kell áthidalni és az USB-vel kissé körülményes lenne. Másnak is vannak ilyen problémái, pl. az ipari nyomtatós ügyfélnél, amikor egy ilyen berendezés munkaterülete húsz méteres hosszon terül el. :-)
Az eszköznél megadható, hogy hány egység az áramigénye (egy egység az 100 mA), nincs korlátozva, hogy maximum 3 lehet eszközönként. Az indulási lökés ebben bőven benne van, mivel az ott használt, akár önregeneráló megoldások nagyon lomha karakterisztikájúak.
Újabb csalafintaság.(google fanatikusok fordítsák el a fejüket)
Feltelepítettem a chrome-t pár hete, majd kiírta az első indításnal(és azóta minden indításnál),hogy a Win XP rendszert már nem támogatja a Chrome, ezért ez a számítógép soha nem fog már kapni Chrome frissítésről értesítést.
"Az USB és az RS232 között nem csak egy szintillesztés történik, és az a soros port sem virtuális."
Nagyon sok dologban félreértettél engem, ami nyilván az én hibám. Megmagyarázom.
Amiről én beszélek, az a soros port virtuális. Ugyanis nem más, mint egy driver, amely az USB portról érkező USB szabvány jelsorozatokat átalakítja úgy, hogy azt egy a PC-n futó soros terminál (ez a kiolvasó szoftver) fogadni legyen képes és viszont.
A szintillesztés a nagy dobozban van, az eredetileg kitervezett HW mellett, mert az tartalmaz egy valóságos soros portot (ahogy te is írod, helyesen). Azonban a prolific vagy ezzel ekvivalens chip TTL jelszintekkel operál, tehát a jelek szintjét illeszteni kell. Így néz ki az egész:
[autó]-[scanner[szintillesztő]]-[rs232<->usb (kábelben)]-[USB port]-[virtual serial port(driver)]-[kiolvasó szoftver]
"A soros porthoz azért ragaszkodik az ipar, mert az USB-nél sokkal hosszabb távolságokon tesz lehetővé megbízható adatátvitelt,"
Nem egészen. A soros porthoz azért ragaszkodik az ipar, mert az már kb. fél évszázados és rengeteg eszközben került beépítésre, köztük sok olyanban, amely nagyon-nagyon drága. Az, hogy 15 méter a 7-8 helyett, senkit nem érdekel. Az már inkább, hogy ezen eszközök milliói válnának használhatatlanná az RS232 ignorálásával.
"A kivehető áram nem 300, hanem 500 mA a régi szabvány szerint."
Ez így igaz, de én nem az USB terhelhetőségéről beszéltem, hanem az eszköz áramigényéről. A kettő nem ugyanaz.
Amikor ilyen eszközt tervezünk, akkor figyelemmel kell lenni a készülék működése során felvett áramerősségre, amely egy üzemi áramfelvétel. Ez semmiképpen nem lehet a táp terhelhetőségének határán, sőt, még annak közelében sem, hiszen a bekapcsoláskori áramigény magasabb az üzeminél, így a cucc meggyilkolná az USB portot, vagy ha az védve van (öngyógy), akkor soha nem indulna el (mármint az eszköz), mert az USB lekapcsolná magát és ezzel áramtalanítaná a készüléket.
Ezért kell úgy tervezni, hogy a készülék üzemi árama ne legyen 300 mA-nél több.
Ennyi infóból azt sejtem, hogy az egyiken le van bios-ból tiltva a soros és a párhuzamos port.
Semmi gond, csak azért szentségeltem, mert a legelső beírásodat olvastam, arra reflektáltam, ha nem is mindjárt feléd. Viszont a fotód alapján rákerestem a cuccra és azt találtam, hogy az 1.4-es az már USB kábellel szerelt.
Ezért néztem, hogy akkor te miféle com port-ot keresel?
Az USB és az RS232 között nem csak egy szintillesztés történik, és az a soros port sem virtuális. A meglévő hardvert egészítik ki egy USB-soros átalakítóval (ami lehet akár az USB csatlakozóban is), így az USB kábel végén egy nagyon is valós soros port lesz, amire házon belül csatlakozik az eredetileg soros hardver. A soros porthoz azért ragaszkodik az ipar, mert az USB-nél sokkal hosszabb távolságokon tesz lehetővé megbízható adatátvitelt, és mert nem szükséges hozzá "bonyolult" hierarchia (gazda-kliens kapcsolat). A kivehető áram nem 300, hanem 500 mA a régi szabvány szerint.
Úgyhogy, de, soros illesztőt is kereshet a kérdező.
"Egy drivert szerettem volna telepíteni,de az eszközkezelőben nincs olyan hogy portok ( com,lpt)
XP van a gépen. Miért hiányzik,hogyan pótolhatom"
Baz+!
Jól félrevezettél a beírásaiddal.
Neked van egy ilyen BMW scanner 1.4.0-s lomod, ami USB-n keresztül kommunikál a PC-vel.
Ehhez semmiféle soros, vagy párhuzamos portra nincs szükséged, csak egy driverre, meg magára az eszközre a kábelével és a szoftverre ami kiolvassa az adatokat a kocsiból.
A drivert fel kell telepíteni és kész. Össze kell tolni az eszközt és a PC-t a kábel segtségével, majd elindítani a cucc szoftverét. Az vélhetően konfigurálható, de sztem inkább automatikusan detektálja a scannert, ha az be van kapcsolva.
(az mondjuk könnyen lehet, hogy a kocsiról tápolja magát a dobozka, tehát a szoft esetleg csak akkor fog rálátni a scannerre, ha az az autóval össze van kötve, de az is lehet, hogy kivezetékelték az USB-re, ha elég a cuccnak az USB által leadott feszültség és áram sem kell neki 300 mA-nél több)
Nagyon valószinű amúgy, hogy az USB-re a driver varázsol neked egy virtuális soros (com (RS232)) portot és azon keresztül kommunikál a szoftver a hardverrel. Natív USB-t nemigen szokás használni ilyesmire. Annál is inkább, mert a cuccot amikor kifejlesztették, akkor még az RS232 (com) volt csak, USB még nemigen. A hardver maradt a régi, csak a kábel lett lecserélve és egy szintillesztést (TTL/RS232) kapott a scanner.
Újra telepítetem a 64 bites W7 Home op.rendszert. Megpróbáltam telepíteni rá a Windows Live mail 2012-t. Közben kiderült, hogy 2017 januárja óta nem támogatja az MS ezt a progit.Csillagpor oldalt letiltja a W7. Meg van valakinek a komplett magyar nyelvű WLsetup-all telepítő fájlja?
Gugli ezeket az oldalakat kiadta. W7 és az EsetNod is kártevőt jelez. A magyarnyelvű oldal átirányít angol nyelvű oldalra. Ami már letiltott. Ezért kértem a segítségét attól, aki archiválta.
"Sajnos ennél a letöltési helynél a viruskergetöm virust jelez."
Az valszleg nem vírus (sztem meg sem képes nevezni), csak a low level drivereket általában asm-ben fejlesztik és haszná(hat)lnak olyan utasítás-szekvenciákat, amelyeket a vírusírók is szoktak.
"A lényeg: Prolific PL2303 csip legyen benne, mer' az az, ami garantáltan menni fog"
Sajnos nem biztos, hogy jó lesz neki.
Éppen az autódiag szoftverek igényelnek teljes értékű soros portot v. emulációt. Azok ugyanis elég erősen kihasználják a soros port adottságait.
Lehet, hogy jobban járna egy régebbi laptoppal, amelyiken van natív com port. Vagy ha vásárol PCI illesztésű soros portot. Bontókban elég olcsón hozzá lehet jutni.
Nagyon furcsa hogy szűréssel bármit is találtál.. Mert az ezt a funkciót nem szokás szűrhető listába rakni.. (linkelhetted volna, és sem hiszem el neked)
Azt az USB-soros fordító beállításainál tudod megmondani, hogy hányas COM-portnak látccon a cucc.
A lényeg: Prolific PL2303 csip legyen benne, mer' az az, ami garantáltan menni fog (a Doky linkje pl. pont jó), és innen szedd le hozzá a megfelelő drv-t.
Újra telepítetem a 64 bites W7 Home op.rendszert. Megpróbáltam telepíteni rá a Windows Live mail 2012-t. Közben kiderült, hogy 2017 januárja óta nem támogatja az MS ezt a progit. Meg van valakinek a komplett magyar nyelvű WLsetup-all telepítő fájlja?
Természetesen van,de nem szeretnék nagy hülyeséget irni,az eszköz driver a teszem azt a 4-s porton van akkor a a windowsnak is kell egy 4-s port,nem elég csak összedugni.Vagy így valahogy.
Igaz nincs gyárilag kivezetve hátlapra, ehhez venni kell egy hátlapi com csatlakozót venned vagy magadnak összerakni ha van a házon kitörhető foglalat hogy ne foglaljon slot helyet.
Ha szükséged van ilyen portokra (monnyuk valami kütyühöz) lehet kapni PCI bővítőkártyát, amin vannak ilyenek. Azt az Xp nagy eséllyel kapásból felismeri.
Régen az eMail-ról mindenki tudta hogy olyan mint a postai képeslap: amit elolvasott a postáskisasszony és a kihordófiú is (főleg kisvárosban). Ha a Pesten tanuló Évácska képeslapon írta meg a falun élő szüleinek hogy teherbe esett, akkor azt jó eséllyel az anyja hamarabb tudta meg a szomszédtól mint a képeslapról.. :D
Aki nem képeslapon akar levelezni az lekódolja az emailjét PGP-vel (GPG) amit sima text szövegboxba (pl webmail) is beszúrhat.
Én is azon állok. A Google a lehető legjobb rendszer. Legalábbis az ingyenesen használhatók közül. Kitűnő levelező, kereső, naptár, 15 (17) GB ingyenes tárhely, reklámblokkoló, dokumentumkezelő stb. És persze a biztonság, aminek a használatával bajod van.
Az, hogy auser bénázik, nem google hibája. Talán kicsit visszafoghatnál a magabiztosságodból, és elgondolkozhatnál, nem lehetett volna jobban odafigyelni. Például, ha a Gmail-ben nem találok egy várt levelet, akkor az összes levél funkció megmutatja, bárhol is van (archívum, promóciók stb.).
A Google küldött kódot, amit te nem vettél észre. Ők is köszönik.
(nb az a promóciós rekesz az öngyilkosságon kívül jó valamire? nekem első dolgom volt kiiktatni anno, amikor bejött. Ha meg nem iktatod ki, akkor nézz bele, főleg, ha vársz valamit. "Köszönet érte".)
Annyiban módosult a helyzet,h a kódot megkaptam, igaz a promóciók szekcióba került(ezért nem vettem észre)
A biztonsági kódot küldő emailben meg azt írták,"ha nem ön kérte a kódot, ezt csinálja meg azt...blabla" komikus:D
Slusszpoén: Amikor észrevettem, hogy a kód(ok) megérkeztek, csak a promócióba, töröltem mindet,mert ugye a legutóbbi kell, szóval újra meg kell próbálni bejelentkezni, hogy a friss kódot kapjam. De kiírta, hogy túl sokszor próbáltam belépni:) és hogy várnom kell most. VÁROK...
gyerekek ,olyan idegrohamom volt, hogy majdnem szetrobbant a búrám....Ennek az oka ez a rohadek google...A nyomorult amatőrök olyannyira foglalkoznak a fiókok biztonsagaval, h a sajat fiókom nem érem el, történt ugyanis: Egy régen nem használt számítógépről próbáltam bejelentkezni.M?egadom a a fiókhoz tartozó emailt és jelszót ,erre közli ,h nagyon fontos nekik az én biztonságom és meg szeretnének bizonyosodni róla, h én vagyok az valóban.(tableteken is használom a googli fiókom, ez most asztali.)
Rányomok a kód kérésére, majd közlik, h a biztonsági kódot küldik az emailemre.
Azóta is csak küldik...nem győzik küldeni...Oké, hogy rendszer küldi nyilván, de ha ilyen fos rendszerük van ,akkor minek variálják úgy túl a dolgokat, hogy az ember ne érje el a saját fiókját.....
Kérdésem: Most hogy a ló****omba tudom elérni a fiókomat ha egyszer nem küldik a nyomorultak....
Ha a tűzfalban letiltottam egy portot (ESET Internet Security), de a netstat továbbra is azt mutatja, hogy "Listening", akkor feltételelezem mégsem sikerült letiltanom.
A letiltáshoz csináltam egy "New Rule"-t, kiválaszottam, hogy TCP és UDP mindkét irányban tiltva legyen, a Port-nál beírtam a letiltandó port számot (4101), az IP-nél pedig 0.0.0.0-t (de ha jól értem utóbbi üresen hagyható).
Jaja, ne ugasson be, de azért vagyunk itt páran az A* környékéről, annak 3 millió végpontja van a világban és én pár éve sikeresen megugrottam a 100ezer postafiók feletti Exchange babrálását is :-P Igaz ezt Sanyika másik csoportban nem értette, hogy azért, mert egy nagy levelezőszervert romba tudok dönteni, a spamszűrőhöz lehet semmi közöm, mert itt kategóriák vannak :-D Gyárból mielőtt leléptem listáztam egy hatáskört a helyi DHCPből is és bőven 300ezer feletti nyilvános IPcímet köpött ki. Már csak értenem kellene hozzá, ha ennyire közel engednek a vackokhoz :-D Mellé amúgy el vagyok itt a portán a kóser vágóhídon, oszt szotyizgatok kedvemre, meg Indexre írok fasságokat.
Win10-em van, és néha azt csinálja, hogy az alt-tab -os ablakválasztóból eltűnik egy ablak, ami pedig amúgy nyitva van, hiszen feladatkezelőből mindig elő tudom hozni előtérbe helyezéssel.
Ez a munkámhoz használt távoli asztalhoz hasonló emulátor (Juniper) , van, hogy napokig nem tűnik el, amikor minimalizálom, van hogy minden 2. minimalizálásnál eltűnik.
Van erre valami tipp, hogy lehet ezt kikerülni?
A feladatkezelős előtérbe hozás végszükséknek jó, nem kell mindig újra belogolni a remote pc-be (mielőtt erre rájöttem, mindig újra és újra nyitottam), de azért jobb lenne, ha maradna a helyén az alt-tabos listában is.
Nagyon rég használom mindig ugyanúgy minimalizálom, ha át akarok váltani helyi gépre, nincs magyarázatom, hogy néha miért tűnik el, és néha miért marad kiválasztható alt-tabnál.
Van egy Samsung Galaxy J5 telefonom, és egy Philips autós töltőm ( 2 USB kimenete van 1A és 2A) A töltő USB kábel csatlakozója kontakt hibássá vált.
Beraktam egy sima Samsung töltőkábelt, de ezzel a telefonom töltési ideje megduplázódott.
Van-e valami megoldás, vagy honnan lehet tudni hogy melyik kábellel tölt gyorsabban a telefonom? Vagy a Philips autós töltő valahogy felismeri hogy nem az Ő kábele van bedugva és ezzel lassabban tölt, esetleg a kábel keresztmetszete lehet kisebb, vagy mitől függ az hogy az egyik kábellal 1 óra alatt fullra töltöm a telefont, míg a másik kábellel ugyanez 2-2,5 óra? Van erre valami azonosító szám, vagy töltési idő feltüntetve?
Ezt egy nyomtatóval is meg lehet oldani, oszt azt amúgy is csak a printszerver éri el. Vagy milyen kövület volt? Ha olvasol mindenféle okos anyagot, akkor a SafeQ, MyQ, egyéb szrszarnak úgyis ott a helye. Aztán a gyakorlat majd mást mond.
Ezt mondogattuk a nyomtatós cégünknek is, mindig közölték, hogy mindenki másnál is jó az 1, nyugodjunk meg. Ez ment egy évig, most tavasszal a francba kikapcsoltuk. 1500 kolléga nem tudott nyomtatni. Megoldották viszonylag gyorsan.
Elgondolkoztató: ha újra és újra kikapcsolják akkor kell lennie lehetőségnek amivel a gépek összekapcsolhatók és amit nem kapcsolnak ki. Minden nagy frissítésnél megy ez a móka.
Eddig mit csináltál? Bár nekem nem szokott nagy móka lenni, hülyét is kapnék ha minden ilyen után az összes júzert simogatni kellene. Adnak azok így is elég sok munkát.
Minden Windows nagy frissítése után nagy móka, hogy a routerre csatlakozott gépek újra lássák egymást. A legutóbbi frissítés óta már nem sikerül összekapcsolni őket.
Most van egy félelmetes cégem, 3 darab fizikai szerver. Egyik a DPM, másik a Hyperv mentés és egy szem HyperV gép van, amin kb. 8 virtuális oszt csókolom. Meg is lepődtem az előző után, ahol egyik állatság a 90ezer virtuális gép volt évente, másik helyen meg Azure felé kiakadt a banki átutalás, mert annyi volt a számjegy :-D Bár mindkettőnk pöcse elég nagy, kár egymás közt méregetni, csak úgy érdekességképpen írtam. Egyiknél a rendes leállás több emberrel is simán majdnem 2 nap és még mire elindul, hát jahh. Itt meg villanyos karbantartás idejére inkább lekapcsoltam fél óra alatt és újabb fél óra volt az indulás+tesztelés. Csak indiánokkal ne kellene együtt melózni.
Teljesen jól látod. Alig várjuk, hogy beessen valami nagypofájú oktondi, akinek 6*-8* is el lehet magyarázni ugyanazt a tök triviális dolgot, de lehetőleg olyan körmönfontan, hogy végül mégse értcse meg.
"Erdekes, hogy nem (akarod/tudod) (belatni/elfogadni/megerteni) az alaptetelt, hogy az image fajl letrehozasa csak olyan programmal lehetseges, amit nem tudsz futtatni."
Érdekes, hogy nem (akarod/tudod) (belátni/elfogadni/megérteni) az alaptételeket, hogy
- az image fájl létrehozása egyáltalán nem feltétlenül csak olyan programmal lehetséges, amit nem tudsz futtatni, ugyanis
-- a vindózer nem egyformán kezeli a külső és belső adathordozókat;
-- ráadásul egy rakat jogosultcságot ezen kívül is lehet rajta állítgatni, tehát nem lehet messziről, látatlanba' megmondani, hogy pontosan mit tudc megcsinálni és mit nem.
Hogy világosan lásd, milyen ökörségeket hordasz itt össze, rászántam kb. 20 percet (aminek min. a fele a ki-bepakolás, a még sose használt vendég-júzer engedélyezése, stb. volt), és előszedtem egy natív win7-es notit, beléptem a Vendég-gel (aminek biztos nincs több joga, mint neked a saját gépeden), letöltöttem a lejjebb említett dd-t, belegyugtam a gépbe egy ősrégi, kicsi pent (ami E: lett, és nyilván removable media, ahogy az alant látcik is), és láss csodát, pikk-pakk csináltam róla egy imidzset.
És láss másik csodát: a D: nevű, fixed kötetről még véletlenül se bír direktbe' óvasni a cucc.
Üdv, van egy 1TB-os, NTFS-es külső WD Passportom. Van rajta pár film, amiket le tudok játszani, de ha újat akarok a gépemről rámásolni, vagy a WD-ről a gépre másolnék, ezt a hibaüzenetet kapom: "Az elem nem található. Többé már nincs a következő helyen: E:. Ellenőrizze az elem helyét és próbálja újra.".
Mindegy a másolási irány, mindig ez a hibaüzenet.
Ha a jobb klikk -> Eszközök -> Hibaellenőrzésre kattintok, akkor kapok egy üzenetet, hogy minden OK, nem kell ellenőrizni a meghajtót. Ha mégis ellenőriztetem, akkor a következő üzenet jön: "A Windows javítandó hibákat talált a meghajtón. Zárja be ezt a párbeszédpanelt és indítsa el a meghajtó javítását.". Van egy link: "Részletek megtekintése.". Ha erre kattintok, feljön az eseménynapló egy üres oldallal. Ott a Rendszerben a legutóbbi hibaüzenet:
"A rendszer nem tudta a tranzakciónaplóba írni az adatokat. Előfordulhat sérülés a(z) E: kötet DeviceHarddiskVolume5 eszközén. (Nem létező eszközt adtak meg.)"
Szeretném megtartani, ami a WD-n van, de lemásolni róla nem tudom, így elsőre a formázás nem pálya. Innen hiba tovább? Mi lehet az a hibajavítás, amire a hibaüzenet utalt?
Win10-em és vásárolt, még másfél évig érvényes licencű NOD Antivirus víruskeresőm van, laptopon.
A legújabb (nagy kaliberű, több órás) Win10 frissítés óta (4 napja, Windows 10 1803 verziójára) a NOD rendszeresen azzal jelentkezik (kezdetben "csak" a bekapcsolás után 1-2 órával (?!), újabban már bekapcsoláskor), hogy
"A vírusvédelem nem működik. A víruskereső inicializálása nem sikerült. Az ESET NOD32 Antivirus moduljainak többsége nem fog megfelelően működni."
Ehhez képest minden modulja zöld és bekapcsolt állapotot mutat, a Win10 Gépház aktív NOD32 víruskeresőt jelez és a wicar.org-ról letölthető valamennyi "művírus" korrekt NOD32 riasztáshoz vezet.
Mi lehet az ok, és mi a teendő? Azért csak idegesítő, ha maga a NOD állítja, hogy valami nem stimmel.
"Majd ha nagy ceghez kerulsz, rajossz, micsoda logikak vannak.;)"
Én ilyeneket is támogatok. Mondjuk kinek mi a nagy, de most néztem itt Wikin a DHCP/egyéb cmíkiosztást és 450ezer publikus volt benne, mellé még úgy laza 800ezer privát, akkor az már nagynak számít?
Jol latom, hogy ez egy olyan regi forum, ahol jo ideje ugyan az a nehany szereplo viv kormerkozest, esetenkent parosan vagy csoportban, es az ujonnan jovok kerdesei csak alibinek szolgalnak ujabb meccsekkel egymassal, igy az ujonnan jovok tavoznak - ahogy en is? :-))
"nem mennek bele, nyilvan neki is megvan a maga logikaja"
Azzal, hogy a win a legjobb, meg hogy minden szükséges eszköz benne van?
Nincs.
Majd ha nagy ceghez kerulsz, rajossz, micsoda logikak vannak.;)
Egy apro hasonlat: valaki meg akar valamit csinaltatni, de a rencergizda tojik raja, csatara kerul a sor, odaig fajul az ugy, hogy az illeto jelenti, hogy a vezetek mar szikrazik, stb. stb.
a vegeredmeny: az illeto felkerul a "gyanus"-ok listajara, mert a rencergizda ket mondattal meggyozi a fonokoket, hogy o a szakember, mert o telepiti a legjobb jatekokat a gepukre, amugy pedig a vezetek a falban van, nem szikrazhat, ha esetleg megis, akor nem lehet latni, tehat az illetonek kellett csinalnia valami illegalisat a vezetekkel, stb. stb.
Igen. Csak eppen allando biztonsagi ellenorzes, engedelyek kerese wifi hasznalatra mac adress meg akarmi cimmel es persze ceges kemprogrammal... Majd, ha ok adnak, akkor oke, de a sajatomat nem aldozom be es nem cipelem, plane, amikor 4-5 kg suly miatt le kell mondani mas dolgokrol a repulo miatt.
Kosszepen, ha arrafele lennek, akkor secperc alatt megoldottam volna, nem vartam volna egy hetig prohardveresek nemvalaszolasara es nem talaltam volna meg ezt a forumot es nem iratkoztam volna fel ide se.;)
Erdekes, hogy nem (akarod/tudod) (belatni/elfogadni/megerteni) az alaptetelt, hogy az image fajl letrehozasa csak olyan programmal lehetseges, amit nem tudsz futtatni. ;)
"Mondd, te mindig letagadod a tények azon részét ami nem szimpatikus neked?"
Mondd, te mindig képtelen vagy értelmezni a leírtak azon részét, ami nem szimpatikus neked?
"Vagy ez valami felelősség-elhárítási módszer amit mások megvezetésére csinálsz?"
Vagy ez valami felelősség-elhárítási módszer amit mások megvezetésére csinálsz?
"Így nehéz beszélgetni veled, főleg hogy nem először csinálod ezt.."
Így nehéz beszélgetni veled, főleg hogy nem először csinálod ezt..
"Onnan indultunk ki hogy szinte mindent elér valaki a neten a munkahelyén (mert pl szükséges a munkavégzéséhez), kivéve néhány szűrt pl szavat tartalmazó oldalt, pl "játék", "program letöltés", stb.."
Onnan indultunk ki, hogy szinte mindent elér valaki a neten a munkahelyén (mert pl. szükséges a munkavégzéséhez), kivéve néhány szűrt, pl. bizonyos szavakat tartalmazó oldalt, mint "játék", "program letöltés", stb..; meg ami védelem még ezek mellé jön. Ld. Ésatöbbi. , ugyi.
Hogy az újabb fölösleges köröktől megkíméljelek: a tartalomszűrés messze nem csak szavakról szól, sőt: sokkal inkább protokollok és technológiák realtime elemzése, emellett site blacklist-ek figyelése, meg effélék. Tehát hiába van titkosítva a konkrét forgalom, azt meg lehet vizsgálni, hogy egy adott oldal mit akar csinálni, és légy nyugodt, egy komolyabb védelem meg is vizsgálja. Aztán jól beint neked, és még örülhetc, ha a sysadmin nem kap rögtön egy mélt a csintalankodásodról :)
"Ennek fényében értelmetlen amit írtál."
Ennek fényében értelmetlen, amit írtál.
Ha pedig nem érted, mit (miért) mond a másik, kérdezd meg, ne a saját [rög|tév]eszmédet erőltesd tovább.
Van rá mód hogy windows 10-ben letiltsam a hálózati eléréshez szükséges jelszó megjegyzését? Hitelesítéskor van egy ablak ahol egy check-box-al beállítható hogy megjegyezze a jelszót vagy sem.
Azt szeretném elérni, hogy ez a box inaktív legyen. ezt követve sajnos a rublika még mindig aktív és meg is jegyzi ha bepipálom..
Mondd, te mindig letagadod a tények azon részét ami nem szimpatikus neked? Vagy ez valami felelősség-elhárítási módszer amit mások megvezetésére csinálsz? Így nehéz beszélgetni veled, főleg hogy nem először csinálod ezt..
Onnan indultunk ki hogy szinte mindent elér valaki a neten a munkahelyén (mert pl szükséges a munkavégzéséhez), kivéve néhány szűrt pl szavat tartalmazó oldalt, pl "játék", "program letöltés", stb..
Húvaze, tényleg? Egyeztessünk. Maholnap ott lógok, többi akármi. Játékokhoz nem értek, előző lant valakik jól összekalapálták és azóta nem megy. Amúgy éppen júli 14 környékére akarok valami bulit szervezni. Amire majd senki nem jön el :-D Retrólanba most bepattant 5 laptop is, de semmi pánik van hozzá monitor és kopogós PS2 bill :-D Csak ki kell derítenem, hogy az alap CS milyen konfigom játszható. Mert útközben rájöttem, hogy igazából konzolos vagyok :-D
"Azt tudom, hogy letezik .bin fajl, de azt nyilvan nem lehet szovegszerkesztovel megnyitni"
Nyilván meg lehet, mér' ne lehetne? Pontosabban egy fájlnézegetővel, ami arra való, hogy fájlokat nézegess. És nem véletlenül idéztem, hogy jé, pont egy ilyen van a FC-ben...
"azt meg nem irtatok, hogy mivel es hogyan lehet benne keresgelni" Aha, tényleg, 8nál többször még biztos nem írtuk...
(Blablabla...fölösleges szócséplés...) "Egyetlen megoldas maradt, amit allitolag a dos-os idokben hasznalt pctools meg norton commender tudott, hogy 512 fajlos blokkonkent lehetett olvasni a meghajtot...
Ez az, amire irtatok, hogy a total commander is tudja"
Nem, nem erre írtuk.
"A Freecommander megoldasa is azert nem mukodik, mert kizarolag fajlokat lehet vele megtalalni - neked pedig a szabad teruleten levo adatra van szukseged, ami mar nem fajl, csak otthagyott adat."
Nem fájlokat kell megtalálni, hanem fájl(ok)ban a szöveget.
Az image pedig egy fájl, ugyi.
(Blablabla...fölösleges szócséplés...) "Nincs se pc-m..."
OK.
"kell keresnem valakit, akinek van pc-je ... csinal rola egy image-t es esetleg azt tudom valahogy olvasni"
Na végre. Elég nehéz szülés vót, vazze...
Csinál(tat)sz egy image-et, föltolod 1(-2) gugli-fiók-drájvra vagy mega-fiókba (azt is el lehet érni brózerből, úgy rémlik; kérdés, mekkora az a pen; csak hogy vmi releváns infót is kapjunk...), a cégnél meg letöltöd oszt' annyi, nézegetheted a FC-ben.
Valoban nem ertjuk egymast, elfelejtettem az alapszabalyt, hogy tomoren a lenyeget kell leirni meg akkor is, amikor elozoleg jo parszor meg kellett tennem, mert itt ez volt az elso informacio.
Most meg egyszer megprobalom elmagyarazni ket kerdes alapjan, bar mar sejtem a megoldast, de talan, ha maskor hasonlo tortenik, nem lesz ujabb felreertes. (es felesleges vita)
1. Nekem sem teljesen világos a problem.
Pedig egyszeru. Kivalasztasz magadnak egy pendrajvot, amin a sajat szemelyes dolgaidat tarolod. A biztonsag kedveert txt fajlba irod azokat, amiket gyakran kell modositanod, hogy ha problema van vele, konnyen helyre lehessen allitani.
Eljon az ido, amikor a fajlod mondjuk 50 kb meretu lesz. hirtelen jon egy rossz mozdulat es ugy a masodik fele torlesre kerul es fajl mentesre kerul.
Harom masodperccel kesobb rajossz, hogy baj van, de nem tudsz semmit csinalni, mert a fajlt elmentetted, ami azt jelenti, hogy a fajl vege kod be lett irva. Neked az a szovegresz kell, ami az uj fajl vege kod es a regi kozott van. Ahhoz viszont nem fersz hozza, mert az mar a szabadda tett teruleten van.
Ha raeresztesz egyszeru visszaallito programokat - pl recuva - nem jutsz semmire, mert kozlik, hogy nincsen torolt fajl - hiszen ugyan azt a fajlt irtad, csak a merete valtozott.
Egyetlen megoldas maradt, amit allitolag a dos-os idokben hasznalt pctools meg norton commender tudott, hogy 512 fajlos blokkonkent lehetett olvasni a meghajtot, es "kopi-paszta" (magyarositva ex-baratnom alapjan) modon at lehetett masolni uj fajlba.
Ez az, amire irtatok, hogy a total commander is tudja.
A gond az, hogy azt telepiteni kell win ala, es arra nincs engedely.
Ezert hiaba van a link, hogy usv-re lehet masolni, ott a leirasban azt olvastam, hogy csak meglevo telepitest tud athelyezni pendrajvra. Tehat eleve nem mukodik.
(talan azert se, mert talan a futtato program el se indul a korlatozasok miatt.)
Egyebkent ugyan ez a gond a tobbi programmal is, dd meg akarmiket ajanlottatok, hogy mivel nem a win10 reszei, nem futtathatoak.
(Ja, meg a "linux" megjegyzes, ahhoz, ugye, kell valami linux, amibol van par szazfele valtozat, de ha univerzalis, akkor is ugyan az a valasz, nem a win10 resze, nem futtathato.)
A Freecommander megoldasa is azert nem mukodik, mert kizarolag fajlokat lehet vele megtalalni - neked pedig a szabad teruleten levo adatra van szukseged, ami mar nem fajl, csak otthagyott adat.
2. Vagy nincs otthon számítógéped (PC kompatibilis) ??? na az ciki..
Nincs se pc-m, se otthonom. Technikailag hajlektalan vagyok. Nagy orommel alairtam a cegnel, hogy ugy egy evig betanulok naluk, es vallaltam, hogy megismerem a tevekenyseguket, es orultem, hogy milyen sokfele helyre fogok menni, az eredmeny pedig az, hogy egy 10 kg-s kezipoggyasszal es egy max. 15-20 kg-s boronddel kell leelnem ezt az idoszakot, rossz esetben szombaton este szolnak, hogy akkor hetfo hajnalban mehetsz az uj helyre es minden egyes alkalommal lottozhatok, hogy eppen mi tunik el a poggyaszombol. Meg rajossz, hogy esetenkent olcsobb uj ruhat venni, mint kitisztittatni - foleg, amikor oltonyt varnak el es a ceges bulinal a reszeg fonokok reven veletlenul saros leszel. Vagy csak borosbort frocskolnek rad a hecc kedveert.
Amikor meg radjon a foginygyulladas miatti uvolthetnek ugy kora hajnalban, akkor rajossz, hogy bizony egyedul a hazi kisustiben bizhatsz, mert a fogorvoshoz is papirok kellenek, amit az adminisztratorok jo esetben napok alatt produkalnak, mert nem ertik, hogy piti kis helyi orvosok minek szorakoznak egy vilagceggel es hasonlo nyalanksagok.
Mindegy, mar latom a megoldast, kell keresnem valakit, akinek van pc-je es bizik annyira bennem, hogy a pendrajvomat bedugja es van legalabb tc-je, vagy csinal rola egy image-t es esetleg azt tudom valahogy olvasni.
(Azt tudom, hogy letezik .bin fajl, de azt nyilvan nem lehet szovegszerkesztovel megnyitni, azt meg nem irtatok, hogy mivel es hogyan lehet benne keresgelni, de ha jo esetben szoveg tipusu fajl, akkor talan megoldhato mindenfele fajlkezelovel.)
Koszonom a segitsegeket es az informaciokat, es sajnalom, hogy egymasnak estetek valami mas kapcsan, nem volt benne reszem es a tovabbiakban nem akarok zavarni.
Proxy alatt nem muszáj a hagyományos 'Proxy'-ra gondolni, inkább egy ismétlőre, azaz egy https weboldalon belül megjeleníti a kért http oldalt.. (hasonlóan mint a google translator teszi) Akár otthoni gépre feltéve a proxy ismétlő programot..
Jó és más egyéb? Mondjuk tök jó, mikor a tudatlan júzereim ilyen USB bootolásokkal verik szét a céges gépeket, aztán megy a fejvakarás. Néha fű alatt szoktam Nekik szólni, hogy khmmm ilyesmit nem kellene, de ilyen kirohanással max. azt éred el, hogy egyből az illetékesnek szólok oszt úgy bassza ki, hogy saját taknyán csúszik végig a lépcsőn. Otthoni gépével azt csinál, amit akar, de nem szeretjük sem a hellópetyát, sem az ilyen szabályokat megkerülők miatti szopolás. Ha nem érted, akkor bocsmá, fel kell hozzá nőlni.
Nem, csak unom már, hogy ebben az országban mindenhol akad valami majom, aki meg akarná nevelni a többieket, ahelyett, hogy a saját maga reszelgetésével foglalkozna.
Egyébként, nem az első moccanása a nicknek, ráadásul nem ritkán elég keresetlen, suttyó módon próbál másokat kioktatni, leszólni.
"nem mennek bele, nyilvan neki is megvan a maga logikaja"
Azzal, hogy a win a legjobb, meg hogy minden szükséges eszköz benne van?
Nincs.
"mindenki sziv, mert a megnyitott fajlokat nem lehet elmenteni, amig helyre nem all a csatlakozas"
Hát ez kb. törvényszerű a hálózati és/vagy szerverhibák esetén, de ha ez nálunk is olyan mindennapos lenne, mint ahogy itten kiérezni vélem, megin'csak nem nagyon dicsekednék a rg-tok helyébe'...
"hiaba neztem vegig az osszes almenujet, csak fajlokban keresest es megjelenitest talaltam"
És mi kell még? ):O
"Nem nagyon tudok angolul, de talan az altalad idezett szovegresz is ezt jelenti."
Azt.
"Nekem nem fajlokat kell keresni"
"hanem a pendrajvot blokkonkent megnezni, hogy melyik szektorokban vannak az elveszett, de meg felul nem irt adatok"
Lószart, mama.
"azokat kimenteni. Ha 512 bajtonkent teszi, az se zavar, ra tudok szanni par orat extraban, hogy vegiglapozzam."
Sz'tem meglepődnél azon a "pár órán"...
"Nem akarok semmilyen olyan megoldast, amihez admin jog kell, csak olyan mezei megjelenito programot keresek, ami admin jog nelkul tudja listazni nekem a szektorok tartalmat szovegesen"
Hát pedig... Egyrészt olyan nem nagyon lesz. Be is b@szna, ha egy gyüttment júzer direktbe' (akár csak) óvasgatná a vinyókat...
Másrészt lehet ugyan, hogy a penhez hozzáférnél (hiszen különben image-et sem tudnál róla csinálni), de biztos, hogy ezt is le lehet tiltani, sz'al konkrétan ki kéne próbálni, mit engednek meg nálatok.
De egyébként is, látom, nem én vagyok az első, akinek eszébe jut: mé'nem viszed haza azt a jószágot, oszt' tied a világ, nem?
"lassam, hogy hol a keresett szovegem. Ha meg keresni is lehetne a feluleten, hogy mondjuk egy szot megadok es megnezi, hogy mely szektorokban van ilyen"
És az mér' is nem jó neked, hogy fogod az image-et, belenézel egy fájlnézőkével, oszt' azt keresel meg benne, ami jólesik?
"nem akarok semmilyen hiper-szuper helyreallitast meg image konvertalast es akarmit vegezni"
Nem is ilyet javasoltunk.
Hogy pontosan mit is, azt kicsit részletezni köll, látom:
- belenézel a fájlnézőkével, rákeresel vmi jellegzetes szóra, ami a törölt részben volt, oszt' kis szerencsével má' örülhetc is.
Ha meg nincs ilyen szerencséd, mer' túl sok a "fals pozitív" találat, akkor a fölmountolt image-re ráeresztesz vmi jobbfajta secure wipe-ot, aminek meg lehet mondani, hogy csak a fájlokat nullázza ki, oszt' violááá, máris tudc csak a törölt adatokban keresgélni...
Tehát egy pendriveról van szó. Zsebrevágod hazaviszed és a saját gépeden oyan programot használsz amilyet akarsz függetlenül a főnöködtől..
Mi a gond?
Kipróbáltam egy pendriveal: az "imageUSB.exe" -bel készítettem* róla egy .bin mentést aminek mérete a pen mérete lett. Ebben a binben rákeresve a penen levő egyik txt file véletlenszerű sorának tartalmára: simán megtalálta.
* a szektorszintű eléréshez biztos admin jog kell, de otthon ez no problem
Vagy nincs otthon számítógéped (PC kompatibilis) ??? na az ciki..
"Az IT fonok valahol a messzesegben es az a jelszava, hogy a win10 az tokeletes es csak azt lehet hasznalni, ami abban van"
Hmmm. Kűdd el mifelénk, hátha tudunk azér' mutatni neki ezt-azt...
Ebbe inkabb nem mennek bele, nyilvan neki is megvan a maga logikaja, amit nem nagyon ertek, de az o dolga. Azt nem ertem, miert jo az, hogy csak msoffice-t lehet hasznalni, mindig a legujabbat, es kizarolag csak szerveren futva, a pc-ken csak indito ikon van, de ha gond van a szerverrel, akkor mindenki sziv, mert a megnyitott fajlokat nem lehet elmenteni, amig helyre nem all a csatlakozas. Vagy amikor a szerveren futo macaffe par napig valamiert nem mukodik, akkor azalatt az ido alatt nem lehet csatolasokat elkuldeni levelben, mert nincs biztonsagi ellenorzes.
En csak egy dolgon akadtam ki, amikor felvettek egy elemzot, es az volt az egyetlen kerese, hogy R-t tudjon hasznalni, akkor inkabb vettek SPSS-t neki, amit szinten minden evben meg kell venni es csak azt hasznalhatja, amit az tud. Nevetve meselte, hogy az IT vezetes azzal utasitotta el, hogy R-ben lehetoseg van a statisztikai adatok lekerdezesere rutinokat irni, es akkor mar a szerverhez is irhatnak feltoro programot. Ilyenekbe nem akarok belemenni, mert fogalmam sincs rola, de ha igaz az, amit egy ma mar nyugdijas kollegam mondott, hogy a telefonok csak addig voltak biztonsagosak, amig volt fizikai bonthato kapcsolat, akkor mindenre ra lehet mondani, hogy barmikor vissza lehet elni vele.
Ha a freecommander ezt tudna, akkor mar megcsinaltam volna, de hiaba neztem vegig az osszes almenujet, csak fajlokban keresest es megjelenitest talaltam. Nem nagyon tudok angolul, de talan az altalad idezett szovegresz is ezt jelenti.
Nekem nem fajlokat kell keresni, hanem a pendrajvot blokkonkent megnezni, hogy melyik szektorokban vannak az elveszett, de meg felul nem irt adatok, es azokat kimenteni. Ha 512 bajtonkent teszi, az se zavar, ra tudok szanni par orat extraban, hogy vegiglapozzam.
Nem akarok semmilyen olyan megoldast, amihez admin jog kell, csak olyan mezei megjelenito programot keresek, ami admin jog nelkul tudja listazni nekem a szektorok tartalmat szovegesen, hogy lassam, hogy hol a keresett szovegem. Ha meg keresni is lehetne a feluleten, hogy mondjuk egy szot megadok es megnezi, hogy mely szektorokban van ilyen, az kellemesen meggyorsitana az ugymenetet.
Szoval, olyan "olvaso programot" keresek, ami win10 alatt futva admin jog nelkul kepes a pendrajv szektorait olvasni, kepernyon megjeleniteni a tartalmat.
Bocsanat, ha nem irtam vilagosan, nem akarok semmilyen hiper-szuper helyreallitast meg image konvertalast es akarmit vegezni - mondjuk nincs is ra lehetosegem - egyszeruen csak szeretnem latni, hogy a pendrajv melyik szektoraiban vannak, amit keresek. Akkor megtalalom a boldogsagom. ;)
Kell is, különben elfogy a sávszél esetleg jön a Hello, Petya vagyok, meg ilyesmik. Kár ezen rágni a gittet, csak amikor ilyen netes proxykkal és USB bootolással trükköznek, akkor az mindkét fél dolgát nehezíti. Mi szopunk, a júzerek meg kevésbé tudnak dolgozni. És ha sokat ugrál, akkor hamar ajtón kívül találja magát.
Csak annyit akartam mutatni: Egy cég teljes joggal kitilhatja a rendszeréből az internetet, korlátozhatja a dolgozók hozzáférést a különböző területekhez. Ezzel egyet is értek.
Nyilván egy ilyen szigetüzemre is alkalmas izé teljesen más kategória. Bár már ott is jön a net, mikor adatokat küldenek a statisztikákhoz és központi adatbázisból mindenfélét kimutatnak, meghibásodási arány, szervízköltség, állásidő. Sokan ezzel nyertek nagyot a piacon, hogy előre meg tudják mondani a az üzemóra utáni karbantartásokat és szoftver figyeli, idpben szól, lesz alkatrész és ember is.
Felét ne i sértem, de hagyjuk, mert még oda jutunk, mint az izraeli gyártósorral, amináél nincs jobb és mi nem is láttunk olyat, nem érthetünk hozzá :-D Mert egy gépre az lép be, aki a főgóré enged. Ez alatt áll a júzer. Többi az felett van, akár NTLM, port security vagy a takács szerver :-D
Ott nem lehet elkerülni. Azért lehet korlátozni mert nyilván nem kell mindenkinek mindenhez hozzáférni a cégen belül.
Az asztali gépemen volt internet de csak egyéni kóddal tudtam bemenni így a kollégák, az éjszakai műszak amikor nem voltam bent nem tudotak internetezni.
A gépembe rajtam kívül a rendszergazda és néhány magasabb szintű vezető férhetett hozzá. Miután észrevettem, hogy valamelyik éjszaka illetve hétvégén bejár a gépembe az általános igazgató kivételével mindegyiket kitettem. Közülük csak egy járkált be mert érdekelte az program amit fejlesztettem a gyártósorhoz. Miután kiraktam csendben maradt mert tudta, hogy ha balhézik abból nagyon rosszul fog kijönni.
Az a jó, hogy ilyen tippekkel mindegyikőnk élete nehezebb lesz. Aztán ha olyan a hely (mert nem tudhatjuk) akkor proxyt sem tud beállítani, de ha igen, akkor következményekkel járhat. Szabályok vannak, kész, el kell viselni és ne magyarázzuk már a kerülő utakat.
Gorcsev, Jahno - koszonom, de sajnos csak valami egyszeru progirol lehet szo, mert semmit se lehet telepiteni, meg futtatashoz is admin jelszo kene, ami nincs. Az IT fonok valahol a messzesegben es az a jelszava, hogy a win10 az tokeletes es csak azt lehet hasznalni, ami abban van, illetve amit ceg engedelyevel lett telepitve. A helyzetet talan jol jelzi, hogyha "ingyen program" szora keresel, jon a bongeszoben egy figyelmeztetes, hogy illegalis tartalom miatt eredmeny letiltva.
Egyedul a pendrajvomra korabban telepitett Freecommandert es az Irfanview-t tudom hasznalni, de az elobbiben sajnos nincs olyan nezegetesi lehetoseg, mint amit Gorcsev irt a total commanderre. Azt meg sajnos csak telepiteni lehet, igy nem tudom hasznalni.
Amikor elindítom a gépemet amin windows hetes van egyből kidob 2opciót méghozzá; windows normál indítása, a másik pedig a javított inditás(ajánlott). Bármelyikre is megyek akkor egy indítási javítást indítt el.Amikor elindul az indítási javítás akkor a végén kiírja hogy, Az indítás javító nem tudja automatikusan megjavítani a számítógépet.Aztán van 2 opció Információk küldése a problémákról (ajánlott) a másik pedig Ne küldje el. Mindkét opciót próbáltam már.Az után rákattintottam a befejzésre és leállt a gép. Mit tehetek hogy újra el tudjam inditani a windowst? Ha valaki tud segiteni?
Namostan az azé' kérdéses, hogy pont a vége után lesz-e, de ha csinálsz róla egy image-et, abba' nyugodtan kotorászhatc és rákereshetc a szövegre (pl. a totalcommander nézőkéjével).
Pendrajvon hogyan lehet a szabad szektorokat olvasni, hogy elveszett tartalmat megtalajam?
Sima txt fajl vege veletlenul torolve lett es a fajl mentesre kerult, de azota nem lett hasznalva a pendrajv, tehat a fajl vege utan ott kell lennie az ujonnan szabadda valt szektorokban a tartalomnak.
Azt kellene valahogy visszanyerni, akar blokkonkenti fajlba masolassal.
Valaki azt montha, egy pctools nevu program tudott ilyet, de az erosen a multe.
egy hete kerdezgetek, de senki se tudott valaszolni.:-((
Az a baj, hog tapasztalataim szerint elég komoly kompatibilitási gondok vannak.
Pl.amikor pár éve szakdolit nyomtattam volna, és a nyomtatósnál Libre vagy Open volt, csak a szerencsén múlott, hogy időben észrevegyem teljesen félrecsúszott formázást.
A dobozos Home egy gépre szól, de ha mondjuk új gépet veszek, akkor arra is szabadon telepíthetem, ha a régin nem fut tovább. A lényeg, hogy egy példányban használhatom, de nincs géphez kötve, gépcserével vihetem tovább az újra.
Ráadásul ha jól értettem pl. újratelepítésnél mindig használhatom az MS honlapon fent levő legfrissebb verziót, vagyis nem a netről kell frissíteni a service packokat.
Ami érdekelne, hogy elvileg ha veszek egy 10-est, akkor annak a kulcsával aktiválhatom-e a 7-est amíg nincs új gépem. Ezt elfelejtettem megkérdezni.
Mondjuk azt megjegyezném, hogy az MS árazási politikája elég gáz, szvsz home userektől Magyarországon jóval kevesebbet illene kérniük a home csomagért. Egy Win10-Office Home kombó nem kerültne többe 50k-nál (jelenleg közel 100). A hazai piacon a többség a jelenlegi árak mellett inkább trükközik, de 50 alatt talán már sokan váltannak.
az örökös licensz dolog ilyesféle hírekből jöhet: http://hvg.hu/tudomany/20150511_a_windows_10_lesz_a_legutolso_windows a dobozost három gépre viszont nem értem, mi lehet az alapja jogi természetű biztos nem talán valami tapasztalati megfigyelés? tényleg, mi történik ha a dobozos vindozt felrakom a második gépre? gondolnám az hogy az elsőn a legközelebbi frissitéskor előjön hogy áldozat lettem vagy mégse?
Ez, az úgynevezett dobozos verzió - avagy nem egy (hanem, általában 3) felhasználóra/gépre érvényes liszensz.
Némileg drágább, de fajlagos költségeit tekintve a legjobb választás; különösen akkor, ha hinni lehet a marketingnek (én kérek elnézést): a Windows 10 végleges kiadás, örökös jogosultság illeti meg a vásárlót minden további verzió vonatkozásában.:-)
Ha programot nem is, egyfajta megoldást találtam a pendrájv szabályos eltávolítására. Két lépés, de még mindig egyszerűbb, mint csak ezért kikapcsolni a gépet.
1. Lemezkezelőben Leválasztás. Ezzel a Lemezkezelőből kikerül, de az értesítési területen még ott van.
2. Az értesítési területen a kiadás parancs onnan is eltünteti.
Abban nem vagyok biztos, hogy a 2. lépésre tényleg szükség van-e, de mivel nem vagyok szakértő a hardverkezelésben, a biztonság kedvéért inkább megteszem ezt a két többlet mozdulatot.
Még annyit, hogy a leválasztás miatt a következő használatkor kiírja, hogy az eszközillesztő szoftver telepítése sikeresen megtörtént, de végülis ez nem zavaró nekem.
Crackelt változatot újra lehetne húznia a partíción, de van több felhasználói programom, aminek a pontos setupját meg akarom menteni, mert nem biztos, hogy exportálhat, vagy elsőre túl bonyolultnak tűnik (Azureus).
Létezik olyan vásárlási konstrukció, ahol úgy tudok új Win10-et venni a mostani régi gépemre, hogy később az új gépemre is legálisan rátelepíthetem, és nem vonják vissza mondjuk X év múlva az aktivációs kulcsot?
A microsoft honlap nem túl informatív.
Eredetileg most télen/év elején akartam új gépet venni, de mivel bejött ez a hibás processzoros dolog, úgy voltam vele, megvárom, hogy ezek a szériák kimenjenek a boltokból, szóval októóber/novemberre gondoltam.
Nem volt előzmény (vagy nézzek valamit at Eseménynaplóban?)
Reggel felkapcsoltam a gépet, látszólag minden rendben. Csatlakoztattam egy régóta meglevő, gyakran használt külső USB-s HDD-t. és megkezdtem bő 400GB átmásolását - USB2 porton kb. 4 óra.
Eddig minden rendben volt.
A 4 óra körülbelüli lejártakor ránéztem a gépre, és láttam, hogy sötét a háttér és ott van a felirat az alsó sarokban.
Mint írtam A telepítés és a gép is jó régi. Még tisztaszoftveres, a lemez vélhetően megvan, a mellékelt kulcsok is, másnak nem adtam oda, csak egy gépen fut.
Hardverkörnyezetben nem volt jelentős változás, kb. két hónapja egy új monitor ill. USB-s pendrive-ok és HDD-k vannak néha csatlakoztatva.
Az eseménynapló alapján reggel 8:31-kor kezdett eredetvizsgálatba.
Aztán pár másodpercen belül több bejegyzés(Security-SPP), majd
"Az állapotellenőrzés sikeres volt. "
"Az eredeti állapot nem eredetire (0x00000000) állítva a(z) *** alkalmazásazonosító esetében"
A legutolsó telepítés két napja:
201801. kum. biztons. és minős. frissítés a .NET-keretrendszer 3.5, 4.5.2, 4.6, 4.6.1, 4.6.2, 4.7 és 4.7.1 verziójához x64-alapú Windows 7 és Server 2008 R2 rendszeren (KB4099633)
Telepítés dátuma: 2018.05.11. 18:22
Telepítés állapota: Sikeres
Frissítés típusa: Fontos
Egy Microsoft szoftvertermékben a rendszere épségét veszélyeztető biztonsági problémát azonosítottunk. A Microsoft ezen frissítésének telepítésével megvédheti a rendszert. A frissítésben szereplő hibák teljes listáját a Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke tartalmazza. A frissítés telepítése után szükség lehet a számítógép újraindítására.
Érdekes probléma. Én ki szoktam húzni, és helló. Még talán soha nem "adattam ki" semmilyen USB eszközt a Windows-szal. A "pendrájvot nem engedi kivenni" kifejezés egyszerűen értelmezhetetlen.
Sziasztok, korábban már panaszoltam, hogy egy ideje egyre sűrűbben jelentkezik az, hogy a pendrájvot nem engedi kivenni az eszköz kiadási parancs. Akkor találtam két programot is a gond megoldására: USB Disk ejector 1.3.0.6, valamint Unlocker 1.9.2. Mindkettő azt ígérte, hogy megoldja a gondot, sőt eleinte 1-2 alkalommal működtek is. Azóta eltelt több mint egy hónap, és egyik program sem csinál érdemben semmit, nem oldja fel a pendrájv zároltságát.
Nagyon kellemetlen, hogy hogy ha sürgősen szükségem van a pendrájvra - mondjuk egy fájl átvitelére egy másik gépre -, akkor (a rendszer által ajánlott lezárandó alkalmazás híján) kénytelen vagyok kikapcsolni a gépet, és úgy kivenni a pendrájvot.
Tud valaki egy megbízható programot, ami megoldja ezt a feladatot?
Nekem is ez a bajom, hogy allandoan o akarja megmondani, hogy mit csinaljak, meg nem lehet korlatlanul garazdalkodni a rendszerben. De mindig azt kapom, hogy az en erdekem, meg hogy a biztonsag.
Ő, ha kézzel átírok egy IP-t, hogy elérjek egy, a gépre dugott eszközt (kamera, célszámítógép, nem router vagy ilyesmi) konfigurálás céljából, akkor egyrészt nem fog tudni segíteni, másrészt nem is akarom, hogy segítsen, harmadrészt hagy' döntsem már el, hogy kérek-e segítséget, vagy sem.
Jó rögget... van egy netkapcsolat, a wifi tegnap óta, nem műxik a telefonon és a laptopon sem, ugyanakkor anya és lánya vígan netezik... a kollégánál meg mindkettőről eltűnt, mi lehet az oka? A négy kütyüből kettőn megy, kettőn nem....
Szeretném letiltani a Windows hálózati diagnosztikát, vagy a viselkedését megváltoztatni, hogy ne ugorjon elő minden egyes alkalommal automatikusan, mikor a hálózati kapcsolathoz nyúlok (általában kézzel beírt IP cím, internet, router nélküli feladatokhoz kell ez). Van erre mód vajon? Kuglival vagy nem sikerül a megfelelő keresőszót eltalálni, vagy piros.
Úgy értem saját programban szeretném kiolvasni a fájok ezen értékét, tehát ha jól értelmezem a neten az infókat, valamilyen "low level diks access" példára volna szükségem.
Köszönöm a válaszod, közben megnéztem HxD editorban, és úgy tűnik, vagyis biztos, hogy a számok a fájlhoz tartozó első cluster címét jelzik, szóval ez a része "megfejtődött".
Még azt szeretném megtudni, milyen módon férhetek hozzá Win7 (esetleg 8 és 10) alatt közvetlenül a FAT táblához, hogyan tudom kiolvasni ezen cluster értékeket? Keresgéltem a neten, de nem igazán találok rá leírást.
Őszintén szólva van olyan programom is ami nem teljesen "tiszta" és egyre többet hallani hogy egy-egy program jelent és a beazonosításhoz az IP címet használják, mivel más nincs.
Háááá, mire kell? Nekem jó, mert cégekhez Juniper/Cisco/OpenVPN és mindenféle egyébbel csatlakozom, csak így tudok távmelózni és fizetnek. Szóval akár jó is lehet.
Köszönöm a válaszod, igen én is kiválasztom ami kell és nálam is fut :-) Én pont egy ilyen, vagyis másik, konfortosabb kiválasztó programot szeretnék írni, plusz funkciókkal, mivel készítettem a Gotek drive-hoz egy Android programot amivel irányítható illetve kiválasztható a kívánt képfájl.
Ezért volna szükségem a segítségre, illetve információra, hogyan tudhatom meg a fájlok pendrive-on való elhelyezkedésének valamilyen 8 bájtos azonosítóját vagy kezdőcímét, igazából az a gondom, hogy nem is tudom pontosan mi ez a bájtsorozat, mire mutat vagy utal. Az is lehet, hogy valamilyen FAT tábla bejegyzés címe?
Nem lesz jó, ahogy a lemezképeket sem tudod cartridgera írni, teljesen más az egész. Amigába szerintem CF kártya a jóság, de ezt a Goteket is láttam havernál, megkérdezem a bajodról, mert tuti túlbonyolítod. Nálam menü van, aztán kiválasztom ami kell és fut.
Szeretetném megkérdezni, milyen módon, esetleg milyen pl. API függvénnyel lehet egy pendrive-on található fájl kezdőcímét kiolvasni, megtudni?
Lehet nem teljesen érthető a kérdésem, bevallom én sem tudom pontosan mit is keresek... Adott egy Gotek floppy emulátor amelyen találhatóak a lemezkép fájlok (jelen esetben Amiga ADF, de ez valójában nem lényeges) és található egy konfigurációs fájl amely tartalmazza ezek nevét, illetve a nevek egy meghatározott hosszúságú részét olyan sorrendben, ahogyan a két gomb léptetésével betöltődnek. Minden név mellet található 8 bájt és én arra következtetek, hogy talán a pendrive-on valamilyen címet jelölnek ezek, a hozzátartozó nevű fájlra vonatkozólag. Egy konfiguráló programot szeretnék írni ahol ki tudom választani pl. egy mappából a fájlokat és a megfelelő sorrendben eltárolni ebben a konfig fájlban, és hozzá a 8 bájtos címet(?), ennek a kiolvasására vonatkozólag szeretném a segítséget kérni.
Erre a célra szerintem annyira azért nem gyenge ez a proci. Egy E8500-ast használok egy másik alaplapban, gyakorlatilag hasonló célra, teljes megelégedéssel:
Adott egy gép, amin a legújabb 64 bites Firefox van használva (59.0.2). A gép iszonyatosan lassan boot-ol, pedig annyira azért nem rossz gép (E5800, 3.2GHz, 4GB RAM, aránylag gyors vinyó), és gyakorlatilag csak netezésre van használva. Már egy ideje nyomozom, hogy mi lehet ennek az oka, de még nem sikerült rájönnöm. Most éppen az tűnt fel, hogy a Firefox akár hatszor is megjelenik a Feladatkezelőben. Vajon ennek mi lehet az oka?
"Hogy miként jön ehhez a kriptopénz? Nyilván nem köveken cseréljük le a névtáblákat - helyette egy nyilvános hálózat által naprakészen tartott főkönyvben van nyilvántartva az összes valaha lezajlott bitcoin-tranzakció, így minden egyes bitcoin gazdája nyomon követhető.
Az összes könyvelnivaló egységekre bontva, meghatározott méretű blokkokba csomagolva kerül eltárolásra, mely tartalmazza az előző blokk címsorát, mely ismét egy sor tranzakciót tartalmaz és elődjére mutat, és így tovább, innen az elnevezés, block chain.
Ide kapcsolódik maga a bányászat is, mely tulajdonképpen nem más, mint számfejtés:
a hálózatot alkotó bányászok gépei a megfelelő szoftver segítségével ellenőrzik és hagyják jóvá a nyilvános főkönyvet (a block chaint). Hogy főkönyvhamisítást ki lehessen zárni, munkájuk bizonyítékaként (proof-of-work, POW) pedig egy bonyolult matematikai feladványt oldanak meg, melyet ellenőrizni könnyű, de előállítani nehéz.
Az ezt meghatározó algoritmus, ezáltal pedig a bizonyíték előállítása ráadásul a hálózat összteljesítményéhez mérten válik egyre bonyolultabbá.
Ennek másodlagos célja a hamisítás akadályozásán túl az egyenletes pénzellátás biztosítása. Ugyanis minden egyes, a hálózat tagjainak többsége által jóváhagyott POW után meghatározott mennyiségű Bitcoin (jelenleg 12,5) illetve a könyvelt tranzakciók után járó jutalék üti a bányász markát."
Ja, forintot adnak, BitCoin konferenciára belépőt nem :-) Elméletét értem, de még élő emberrel nem találkoztam, aki forintositotta volna. Éppen szar az árfolyam, éppen akármi. Ezért is akartam kicsiben kipróbalni.
Az hülyeség, amit jahno állít - köze nincs a dologhoz - mert nem csak taxit, sört vagy pizzát vehetsz ezen a szaron, de a bitcoinodat beválthatod jó magyar forintra is.
"Nem értek ehhez, mi a lényege? Keresnek egy qnagy prímszámot, vagy mi? Ki ad ezért pénzt vagy sört?"
Nem. A bitcoin úgy keletkezik, hogy bányásznod kell. A bányászat meg nem áll egyébből, mint hogy a bitcoin tranzakciókat "könyveli" a géped. Ha egy adott mennyiséggel megvagy, akkor a rendszer ezt úgy jutalmazza, hogy x mennyiségű bitcoinnal "fizet" neked. Természetesen a valóságban a fizetséged sok heti munka után 1 bitcin töredéke lesz csak. Annál is inkább, mert a coinok száma véges, összesen 21 millió darab. Minél jobban közelít a rendszer a 21 millióhoz, annál több munkát kell végezni adott mennyiségű coin elnyeréséhez.
Ebből önmagában pénz nem lesz, csak egy megugrott villanyszámla, azonban a jó hülyék itt is résen álltak és elkezdtek a reálgazdaságból pénzt pumpálni a rendszerbe, ami magyarul annyit tesz, hogy a virtuális fizetőeszközökért valóságos forintot, dollárt, turgikot, guldent vagy rubelt adtak, ami így már képviselni kezdett némi értéket is. A nyerészkedők pedig felhajtották a bitcoin árát, ami ahhoz vezetett, hogy még több hülyét vonzott a szisztéma és az egész elkezdett egy piramisjátékra hasonlítani. Aki korán befektetett, az azon találta magát, hogy az olcsón megvásárolt, megtermelt bitcoinjára kereslet indukálódott, még hozzá vagyonáron.
Ha pl. vett bitcoint 10 USD-ért valamikor 2012-ben, az mára 10 ezer USD-t ért, legalábbis ennyiért tudta tovább adni. Akár a reáltőzsdén egy veszett jó papír. Tekintve, hogy sok majom volt, aki sokat fektetett be, így sok lett olyan is, aki ezen meggazdagodott.
Ez persze olaj volt a tűzre, a nem túl sok hülyéből mára rengeteg hülye lett és a btc (bitcoin) árfolyama az egekbe szökött, az "amíg lószar van, veréb is van" című alapigazság okán.
Az hülyeség, amit jahno állít - köze nincs a dologhoz - mert nem csak taxit, sört vagy pizzát vehetsz ezen a szaron, de a bitcoinodat beválthatod jó magyar forintra is.
Kereskedhetsz is vele, ahogy egyesek teszik, vagy például kifizetheted a külön bejáratú, profi bérgyilkosodat, aki a világ túlfelén él és ott teljesíti a megbízásaidat. Így a bankrendszer kikerülésével, nyom nélkül tudsz mozgatni komolyabb pénzösszegeket. Ezt meg az alvilág valamiért nagyon imádja.
Egyszer én is találtam egy nagy prímszámot {a 7-est} kidobva egy szemétkupacba, valaha házszám lehetett, de senki sem akart egy fillért sem adni érte, pedig jó nagy szám volt: jó 20cm-es.. :D
Pár hete jött elő,a win10-es laptopomon,(4éves,de licenszes,frissítek mindig) dolgozok rajta,vagy csak netezek,és egyszer csak több billentyű inaktív lesz.Mindig ugyanazok,(pl:e,i,r,enter..)egyszerűen használhatatlanná válik a gép,van amikor pár perc után észhez tér,de van,hogy kikapcsolom,és ott hagyom,mert nem megy.Pl újraindítás után is simán megmarad a probléma.Mindegy,hogy a google keresőjébe,vagy éppen a messengerbe írok,randomszerűen előjön.
Amit észrevettem,hogy a lemez 100%-on fut sokszor,miközben nem is dolgozok rajta,csak figyelem,az 500gigából kb 100giga van használva össz.Lehet nem függ össze.
Sokan nem értjük, tolod bele a villanyt, veszed a drága VGA-t, idehaza TAXI6/fodrászt/sört lehet vele fizetni, de csak elvileg. És én nem Euróért vett képletes valutával akarom ezt megvenni, hanem bányászottal. Többen úgy vannak, hogy ennyi meg amannyi jött eddig vissza, de valahogy majdnem mindig nullán állnak, vagy amit beletettek az jött vissza, csak kivenni nem bírják pénzben, hanem ilyen.olyan zsebekben és számlákon van. Ha a maffia fekete pénze, akkor okés, de ez nem állt össze a fejemben nekem sem, hogy azért, mert a VGA kártyák k. sok villanyt elfüstölnek, azért nekem ki ad pénzt és miért? Árfolyamról nem is beszélve, majd a sörnél mondják, hogy jajj, 1 coin lesz, janem, kettő, janem, fél, jajj harmad, opp megugrott, fizessen gyorsan mert még belefelér :-D
Ja, ez újdonság? Aztán érdekes, mert én meg célcuccal akartam procival kipróbálni és mindenki magyarázta, hogy nem lesz jó. Az sem baj, ha több hónap alatt jön össze 1 ezres, de csakazértis akartam bányászott coinnal sört venni. Nálam a WP-s weboldalakat nyomták ilyen kiegészítővel, aztán csókolom. És itt még istenítik az XP-t, hogy nincs annak semmi baja. Ja, nincs hát.
Olyan agyahagyott korlatozasok vannak benne, hogy a falnak megyek tole. Es elobb-utobb ugyis megcsinalja az ember valami trukkozessel. Akkor meg miert nem lehet hagyni normalisan dolgozni a mokust?
Egyszerűen nem. Én a Total Commandert használom szinkronizálásra, de pendrájvval. Ez is bonyolult volt, és kellett pár nap a kiismerésére. Most már viszont napi 1 perc szinkronizálni az aznap módosított fájlokat. Pedig sok ezer fájl van a pendrájvra mentve, de naponta legfeljebb 10.20 változik.
A TC elvileg tudja ugyanezt FTP tárhelyre is, de annyi buktatót ír le a súgó, hogy nem mertem belevágni, pedig jó lenne. Azért nézd meg, hátha tudsz kezdeni vele valamit. A következő 3 képre másoltam ki a problémák egy részét:
El tudná valaki egyszerűen magyarázni nekem, hogyan lehet megoldani, hogy bizonyos mappá(ka)t automatikusan szinkronizáljak valamilyen felhős tárhellyel (pl. Google-lal, ha megoldható)?
Tisztelettel kérek segítséget. Outlookban hivatkozásra kattintva ez a szöveg jön elő: "A szervezetházirendjei miatt a művelet nem hajtható végre. További információt a segélyszolgálattól kérjen" Winodws 7-em van, Office 2013 Kb. 3 hete van ez, korábban ilyesmi nem volt.
Van egy biztonsági kulcs (protokoll), amit biztosítania kell(ene) a harmadik féltől származó védelmi programoknak (sajnos most nem találok erre vonatkozó hivatkozást, pedig a mai napig fennáll e kritérium), mint a program tervezetten rendszerszintű, a Defenderrel együttműködő (azt alárendelő) védelem alapfeltétele.
Bár kétlem, hogy az Avast ezt elmulasztotta volna.
Én az Avira (elismert, bizonyírottan hatékony) alkalmazását használtam amíg nem vált teljesen nyilvánvalóvá: napi szinten, uszkve +10 Gb terhelte (teljesen feleslegesen) az SSD TBW keretét. Így maradt a Defender és a Malwarebytes nem rezidens (eseti) használata.:-)
Amennyire én tudom: a Defender háttérbe vonul, ha telepítve van egy (proaktív) dedikált vírusirtó.
Másrészt: (szerintem) a rendszer(be)töltéskor nem indul el automatikusan, mert nem indokolt elindulnia a kártevő-és víruskeresésnek.
Megjegyzés: már a februári, de még a márciusi tesztek sem teszik indokolttá a free vírusirtók telepítését/használatát; ezen a (nem professzionális védelmi) szinten elfogadható védelmet biztosít a Defender persze ez a megállapítás, a felhasználói szokások (bejárt online utak) függvényében lehet változón helytálló.:-)
'napot! Mitől lehet az, hogy az Avast (naprakész, ingyenes) rendszertöltéskori vizsgálata nem indul el rendszertöltéskor? Be van állítva, de se újraindítás, se ki-be kapcsolás után nem indul el. Se az Avast, se a Windows nem dob hibát, az Avast normál "okos vizsgálat"-a és a Windows kártékony dolgokat kereső eszköze nem talál fertőzést.
Egy idő óta a google mapsam alapfunkciói egyáltalán nem működnek, valamiért teljesen lehalt. Bármelyik böngészőben megnyitom, maga a térkép bejön, de nem reagál semmit a bal -és jobbklikkre, ha beírok bármit a keresőbe, nem dob oda az adott helyre. Navigálni szintén nem tudok.
Aki tudna erre valami megoldást, az légyszi ne tartsa magában!
Sima .bat is jó, logonnak nyomtató.bat (bár eddig nem tudom milyen AD lehet, ha semmi ilyen nincs) abba: rundll32 printui.dll printUIEntry néhány paraméter lehet és a \nyomtatoelerese
Ez konkrétan mit csinál? Ahogy elindítottam a GPU stress tesztet, vitte egekbe a GPU hőmérsékletét. Ezt meddig csinálja, és a végén állapít-e meg valamit?
Tapasztalt már valaki olyan problémát, hogy a monitor felső kb. 1/10-e egy sávban lefagy? Igy a programablak azon része nem aktív. A programablak többi részében lehet kattintani. Hol az egyik monitor, hol a másik monitor. Hol pdf olvasó, hol böngésző, program tekintetben sem látok összefüggést. GeForce GTX 1070 videokártya van. Illesztőprogramok frissek.
Sziasztók! Valakinek van-e ötlete arra, hogy a Skype-ot hogy lehetne rávenni arra, hogy semmi szín alatt ne akarjon frissülni? A Szolgáltatásokban letiltottam a Skype update-et, de ennek ellenére a Skype minden indításakor lelkesen ajánlgatja az új -- mellesleg ronda és szinte használhatatlan -- verzió telepítését. Jelenleg a 7.40 verzió van a gépemen, és szeretném megtartani, mert ez használható, és nincsenek idegesítő rajzocskák és kikapcsolhatatlan promóciós szarságok benne.
Ez az (azóta 2× megismételt) újratelepítés kezd orbitális szívásba fordulni. Csupa olyan gond jött elő, amivel nem tudok mit kezdeni:
Az 1/3-1 sebességen futó videók (helyi és netes forrásból egyformán), de érdekes módon az Adobe Premier tökéletesen működik, az OpenGL screensaverek maximális beállításokkal is hasítanak.
Nem megy a CTRL+felfelényíl kombó semmiben (főleg Excelből és a böngészőkből hiányzik), külön a két gomb működik.
A gép csak az indításkor feldugott usb eszközöket érzékeli, a később érkezőket (pl. pendrive) nem. Ha ugyanaz a pendrive indításkor be van dugva, akkor megy.
Ha frissíteni akarom az x79 chipset drivert, belefagy az Eszközkezelő. Mindig.
Nem indul el a gyári screensaver.
Nem kapcsolja ki az Energiagazdálkodás a megadott időpontban se a monitort, se a gépet.
Alvó üzemmódba lépés után 5-10mp-en belül bekapcsol a gép magától, pedig 0 ütemezett feladat van beállítva.
Ez a rendszer eddig tökéletesen működött, pedig Vistáról frissített 8.1, aztán arról frissített Win 10 futott rajta. És (szinte) soha semmi gondom nem volt vele. Most meg szűz telepítésről csak szívok vele.
Ha bármelyik problémára lenne ötletetek, azt megköszönném.
Valahol lenni kell egy dobozos ORC programomnak. Nagyon régen vette, talán a 90-es években. Ha nem találom meg, gondolom amelyeket most hirtelen a Google Free progiknak kidobott azok is jók. Ha abban segítenél: "Egy OCR (karakterfelismerő) alkalmazással kell beszkennelni" ezt hogy kell megoldani? Van a PC + M2070 Samsung - szaktudásom.
Sziasztok! Windows 10 és XP gépet szeretnék LAN hálózatba kötni. Sikerült egyszer, de időközben a Win10-es géppel kénytelen voltam felmenni internetre, resetelni kellett a hálózati beállításokat és egyszerűen nem tudom újra megcsinálni, nem látja egymást a két gép.
Lehet nem teljesen a topic profilja, de itt sok a hozzáértő.
Van-e "olyan" fordító program vagy alkalmazás, amely bemenetére nem pl. beolvasás, begépeléssel szükséges bevinni az anyagot? Német nyelvű kezelési - szerelési utasítást szeretnék fordítani. Egy saját elképzelés: be scennerelném és pl. beilleszteném ? Nem szükséges akadémiai - irodalmi szintű fordítás, csak az általam vélelmezett tartalom pontosítása lenne a cél. Bármi más javaslat jöhet.
Még valami, ami összefügghet ezzel: a képernyőkímélő 10 percre van beállítva, a monitor kikapcsolása 20-ra, de egyik sem következik be. Ha egy órára ott hagyom a gépet, akkor sem. Lehet, hogy valamilyen időszámítási problémája van a Windowsnak és ezért lassúak a videók? A pontos időt mondjuk jól jelzi ki...
A korábbi hiba után újratelepítettem a Win 10-es PC-met, de van egy gond: minden videó lejátszása minden (helyi a Filmek+TV-ben vagy netes, pl. Youtube, böngészőben) forrásból kb. 1/4-1/3 sebességgel fut. A hang rendes tempóban megy, a kép sem akadozik, csak lassú. Van egy pár régebbi OpenGL-es screensaverem, azok vágtatnak.
A gépben geForce 970 GTX van a legújabb driverrel (a gépen minden sw naprakész).
Nem lenne egyszerűbb CD helyett valamely régi már nem használt telefonon átvinni .MP3 formátumban amit Jack kábelen (is) tud másolni magnóra ..? Aztán pár nap után visszaadja a telefont ha már végzett..