Szobahőmérsékleten futnak a csövek. Azért csináltam így hogy a mosókonyhából, ahol a gép is van tudjam szabályozni a légmennyiséget, ráadásul minden szoba más irányba van, a mosókonyha pedig a ház közepén kb. A piros és a sárga doboz nálad micsoda?
Szia. A szobákhoz szerintem ne külön csövezés menjen, hanem egy főágról ágazzon le. Így sok cső kell majd. Ha fűtetlen padláson lesz, akkor még pluszba szigetelni is kell a csöveket. Nálam a főág 125-ös spirócső, a szobák felé a leágazások 100-as csővel mennek és ebben van a légmennyiség szabályzó. Beillesztek egy képet róla.
Az 3 méter fűtőkábel, kb egy 80 centis szakasz körbetekerésére elég. Ez tényleg csak azért hogy a fagyás esélyeit csökkentsem. Hány méteren kellene kb cső a csőben ből hogy ne fagyjon?
Hogy legyen javaslat is akkor csinálj talajkollektort vagy ha nem megoldható akkor a beszívást és a kifújást old meg cső a csőben rendszerrel a hőcserélő előtt és az helyettesítheti az előfűtést, de ez csak elmélet még nem próbáltam ki de a lefagyás szempontjából legjobb hőcserélő a cső a csőben rendszer.:-))
Na lemodelleztem az elképzelésemet a rendszerről. Lehet fikázni, dícsérni vagy javasolni :) A csőrendszer mindenhol szobahőmérsékleten fut, kivéve a friss levegő előfűtő előtti szakaszt (a fehér cső). Szóval mit szóltok hozzá?
Ja persze és akkor már nem fagy meg? Vagy az ereszről lecsüngő jeget a télapó tette oda.:-)))))) Nyilván meg van lejtve de nem a fagyás miatt. Csak tudni kell a hőcserélő működését és akkor már tudja az ember miért fagyhat le. A kinti levegő befelé (hőcserélőben) melegszik míg a benti levegő kifelé menet hűl. Közben a víz kicsapódik és folyik kifelé és jobb esetben a cső végén lefolyva fagy meg. Rosszabb esetben ( nagyon hideg) a hőcserélőben. Ezért tesznek fagyásvédelmet a hőcserélőbe a gyártok persze jó kis felárral.:-)))
Nem siman csak bele van tolva. Legyszi keresd ki a hozza szolasaimat, vagy olvass egy kicsit vissza ! Nem regen mar leirtam, hogy hogyan lehet egyszeruen megoldani a csotavtartast.
A két cső csak simán egymásba van dugva? Eddig azért nem gondolkodtam a cső-a-csőben rendszerbern, mert azt hittem, hogy központosítani kell a belső csövet mindenféle rafinált távtartókkal.
Igen a hossz 21 m. Mind a ket cso nalam SPIRO. A kulso lehet akar muanyag is, mivel a friss levego jon rajta. Ott paralecsapodas nincs. Ha sok lesz a kanyar, akkor figyelembe kell venni a legellenallast a venti helyes megvalasztasanal. Ugyelj, hogy a ventiknek magasabb legyen a legszallitasuk, mint amit a haz megkovetel!
Ez nem így működik nézz utána ,hogy hol fog elfagyni.:-)))) Egy kis segítségként , a rekuperátor előtt fog ahol a belépő hideg levegő lehűti a kimenő meleg levegőt és a kicsapodó pára fog megfagyni és eldugaszolhatja a csövet.
Csak tud 50%-ot a rekupatora... es akkor kinti -20-ban is a benti 21 fok mar eppen fagyhatar feletti. A potfutest nem ezert kell a rekupator utan tenni, hanem mert futeskor elbukna a rekupator hasznat, sot, ha tul sok meleget nyom bele akkor a kidobott levegot meg tovabb melegitve dobja ki...