Keresés

Részletes keresés

Lzsv Creative Commons License 2019.07.17 0 0 5062

Sziasztok! Aki trexant szed, esetleg volt valakinél olyan, hogy gyakran kellett pisilnie? Éjszaka is, én eddig is legalább 1x vagy 2x kijártam, de most óránként kell mennem és olyan vagyok, mint akit fejbevertek! Nem fogom sokáig bírni... Nem fáj, nem csíp, szóval nem felfázás, meg ugye ott általában csak az inger van, de nálam nem ez van. 4 hete szedem. 

A betegségekkel hogy álltok? Mármint érezhető valakinél a gyógyszer immunrendszert csökkentő hatása? 

hagyma boly Creative Commons License 2019.07.17 0 0 5061

telefonszám :06/1-458-4500 és a 4457 -es mellék.

Előzmény: tomeeeee (5056)
gombóc63 Creative Commons License 2019.07.17 0 0 5060

Persze fiatalon ez nyilván sokkal rosszabb, de ne hidd, hogy 20-30 év múlva jobban tűrnéd.  Nagyon nem így képzeltem el a középkorom végét. És fejben az ember még nagyon fiatal, de ha teste sok mindenben gátolja az borzasztó.

Hát az OGK-val nekem nincs jó tapasztalatom, lehet én se kerültem jó orvoshoz. Végül az OITI-ben sikerült egy olyan idegsebészt találnom, aki legalább foglalkozott velem. Elképesztőek ezek az időpontok MR kapcsán:-(( gondolom nem teheted meg, hogy magánúton megcsináltasd. Ma már csak így lehet haladni, épp ezért van nagyon sok pénzemben a nagy semmi. Ha a gyöki kompresszió fenn áll akkor azért komolyabban kellene a témával foglalkozni. De sajnos addig amíg nincs friss MR felvétel....Mindenesetre több fórumot olvasva tegyél meg mindent hogy elkerüld a műtétet, van akinek sikerül, de sokuk arról panaszkodik, hogy ugyanúgy megmaradt a fájdalma, vagy kiújult alatta, felette. Persze van amikor nem lehet elkerüni. Zsiska Beátánál jártam. Nagyon alapos a doktornő, de nekem nem tetszik, hogy orvos létére túlságosan holisztikus szemléletű. A fenékfájdalmamat egy fenéken belüli izommasszázzsal akarta orvosolni. Nem kérdés, hogy nem vállaltam. Ezenkivül craniosacrális kezelésre küldött. Hát ennél nagyobb hókusz-pókusz talán nincs is. Ezt kaptam 17 ezerért.

A porcpótló műtét a mozaikplasztika. Nagy műtétnek számít, alaphangon 2 hónap két mankó. De ezzel kitolható vagy megúszható a protézis. Kísérd majd figyelemmel a térded ha már most kopásos, ezt a beavatkozást 50 éves korig csinálják. Mondjuk 51 és fél voltam, de nincs túlsúlyom, még bevállalták. A felépülés itt is fél-1 év.

Előzmény: tomeeeee (5055)
.ETNA. Creative Commons License 2019.07.17 0 0 5059

Hűűű, ezt nem gondoltam volna, olyan jókat írnak a honlapon és olyan sokrétű kezeléseik, vizsgálati eljárásaik vannak, azt hittem, hogy ott tééééényleg a legjobb (Dr. House-szerű) specialisták dolgoznak, a legtöbb ilyen hely maszek, szóval - elvileg - a legjobb orvosok megfizetésére is lenne lehetőség (feltéve, hogy vannak még Magyarországon "legjobb orvosok" ..hm!) ...

 

Az időpontokról pedig, amiket írtok ... az agyam eldobom, 2020 ááááprilisra időpont??? Aztaaa, csak beteg ne legyen az ember :-(

Előzmény: gombóc63 (5053)
gombóc63 Creative Commons License 2019.07.17 0 0 5058

Sejtettem, no azért írtam le a tapasztalatomat. Bár egy fél percig sem irigyellek, de annál rosszabb, mint évek óta sötétben tapogatózni és semmi  érdembeni segítséget nem kapni nincsen:-(

Előzmény: .ETNA. (5057)
.ETNA. Creative Commons License 2019.07.17 0 0 5057

Nem, szerencsére soha nem volt "nehezen meghatározható" vagy "ismeretlen eredetű" fájdalmam, ha fájt, akkor az vagy a fogam, vagy a mandulám volt, 2006-tól meg ugye az RA-val "boldogítjuk egymást" :-)

Előzmény: gombóc63 (5052)
tomeeeee Creative Commons License 2019.07.17 0 0 5056

Rákeresek :) kérdés hogy maszek van nem maszek alapon megy, illetve hogy mennyire lehet hozzá bekerülni?

 

Előzmény: hagyma boly (5054)
tomeeeee Creative Commons License 2019.07.17 0 0 5055

Őszintén szólva, ha kaptam volna 20-30 év haladèkot már azzal is kiegyeztem volna :/

Még a legelején voltam idegsebészeten, illetve ideggyógyásznál, az utóbbi nyugger doki nem tudott velem és az eredmenyeimmel mit kezdeni, a sebész meg tornát javasolt mint az összes doki, illetve műtétet csak akkor javasolt ha láb "gyengeség" ilyesmi lenne. 3 hete voltam fent Budapesten az Országos gerincgyógyászati központba, hát nagy csalódás volt a doki, az hogy dadog arról nem tehet, de tény kissé elbizonytalanodik szerintem a legtöbb páciens ha az orvosa aki lehet hogy műteni is fogja nem nagyon tud beszélni :/ ráadásul meg sem vizsgált, megnézte az mri papiromat, cd-t nem tudta megnézni, lehet a lemez hibája, mindenesetre hiába mentem nyak és derék panaszaimmal, úgy is szólt a beutalóm, derekra kaptam friss mri-re beutalót, nyakra nem, címszóval azzal akkor foglalkozzunk ha a derekamat nem akarom megműtettni ... Kértem a lakóhelyemtől nem messze lévő kórházba mri-re időpontot, júniusba kértem, 2020 áprilisra tudtak volna adni ... Felhívtam a gerinc központot, ott ez év novemberre tudnak időpontot adni, szóval mehetek megint fel Pestre, és mire a nyakamrol is lesz mri az megint csak 2020, nevetséges :/

Fájdalmam bármikor lehet a nyakamat és derekamat illetően, ha ülök, ha fekszek, ha állok, ha mozgok, egyedül ha nyújtok az amikor enyhül a fájdalom. De néha van hogy semmi bajom, de az a ritkábbik eset. Térdeim meg ha csak ülnék, sétálnék nem lenne szerintem bajom, de ha gugolok szóval ami a mindennaphoz kell, akkor fáj akár aznap akár másnap, fekve, ülve, setalásnál. 

Porc pótló műtét mennyire nagy műtét?

Zsiska Beátát ajánlotta egyik tornász akinél voltam, nála is a 2 órát amit kifizettem jó ha 30 perc volt aktív, a többi csak élmény beszámoló volt :/

Térdemre porcképzőt kaptam, illetve borogatást, kenőcsöket ajánlottak.

Derekamat illetően még annyit hogy  "gyökii" kompresszió valószínűlegsége áll fenn.

Illetve lehet hogy kopásom is van, amire ő annyit mondott hogy fémet lehet a gerincemre berakni, kb fél év a felépülés.

 

Előzmény: gombóc63 (5053)
hagyma boly Creative Commons License 2019.07.16 0 0 5054

Szia ! Dr Székely György PHD. egyetemi tanár a  Budapesti Szent János kórház legjobb gerinc specialistája,  Ő tette rendbe 49-éves koromba a gerincemet.Sehol nem tudták megállapítani MR alapján sem,hogy a gerinc csigolyám szét van törve. Sok évig kínlódtam mire  a tanár úrra rátaláltam, Ő segített verteboplasztikával helyretette a csigolyámat .

Előzmény: tomeeeee (5049)
gombóc63 Creative Commons License 2019.07.15 0 0 5053

Szia! 56 évesen már 4 éve taposom azt az utat, amit te. A világon mindenhol jártam már, de senki nem oldotta meg a problémámat. Nekem koromnál fogva természetesen már vannak degenerált elváltozásaim is, amik rátesznek egy nagy lapáttal. Nos amit nem írtál, a derekadról készült MR-t látta gerinc vagy idegsebész? Fontos lenne/lett volna. Ők nem a radiológiai leletből indulnak ki, hanem megnézik és elemzik a felvételt. És mikor van fájdalmad? Nappal mozgásra vagy éjjel pihenéskor? És amit már tudok, élethosszig tornázni kellene. Főleg ha elkezdtél sofőrködni. A zsibbadás amúgy nem jó jel, sérv nyom ilyenkor ideggyököt. Ha elmúlt az jó. Ha már mindenhol jártál sok újat nem tanácsolhatok, egyet igen, a nagyon kedves és szolgálatkész fórumtársunk által ajánlott helyeket ( fájdalomközpont) messze kerüld el, hacsak nem vasvillával forgatod otthon a pénzt. Minden baromi drága felesleges dologra rávesznek. Pl. Guna terápia, lökéshullám. Az első helyen jártam, hiába mondtam, hogy már 4 gyógytornászt elfogyasztottam, megkaptam az 5. telefonszámát. Megjegyzem  kínomban elmentem, nos ő se tudott segíteni. Pedig a doktor úr azt mondta, hogy ha Ő nem akkor senki sem. Az Onkológiai Intézet fájdalomambulanciájára nehéz bekerülni, de ott friss MR-rel egy idős orvos kisizületi és gyöki blokád injekciókat ad, valamint olyan gyógyszereket, amihez bármelyik házi vagy neurológus orvosnál hozzájutsz. Hát, ahogy magamat, téged se irigyellek....4 éve küzdök és nem jutottam megoldásra.

A térdedről csak annyit, hogy olyan nincs, hogy porcképzés. A maradékot lehet regenerálni. A negyvenes éveimben már jócskán ettem őket, mégis porcpótló műtétem volt. Kb. ennyit érnek. De nem beszéllek le róla, mert hátha...viszont a hyaluronsavas injekciót megpróbálhatnád, nekem ugyan nem segített, de ez nem is csoda, viszont van akinek igen. Az igaz, hogy csak egy ideig használ, de meg kellene őrizned a maradék porcot, mert fiatal vagy. Lehet a derekadban is van már kopás, az is tud fájni. Ha állandó fájdalmad van a térdedben is lehet ott gyulladás. Gyógyszert nem kaptál rá? 

Előzmény: tomeeeee (5049)
gombóc63 Creative Commons License 2019.07.15 0 0 5052

Jártál már ezeken a helyeken?

Előzmény: .ETNA. (5051)
.ETNA. Creative Commons License 2019.07.15 0 0 5051

Szia!

 

Ezek szerint, lényegében (a kopást leszámítva, ami azért még elég korai, bár, ha a korábbi munkádból adódik ... ) minden leleted negatív!

 

Igazából jó hír, hogy a leleteid negatívak, másrészt viszont bosszantó, hogy nem tudják még most sem, hogy mi okozza az állandó és kisugárzó fájdalmat.

 

Hasonló helyzetben, talán felkeresném a Fájdalom Központ-ot, gondolom, hogy a tünetek alapján adnak időpontot egy mozgásszervi specialistájukhoz.

Egy próbát megér:

https://www.fajdalomkozpont.hu/derekfajas

 

ez egy másik link (fájdalom ambulancia):

http://fajdalomambulancia.hu/

 

 

De nem csak magánrendelők vannak, pl. az Országos Onkológiai Intézetnek is van fájdalomcsillapítási ambulanciája, ezekre - gondolom - háziorvos adhat beutalót, ha szükséges:

 

http://www.onkol.hu/hu/fajdalomcsillapitasi_ambulancia

 

Ha nem budapesti vagy, a "fájdalom ambulancia" keresőszavakra vidéki kórházak ambulanciáit (vagy magánrendelőit) is kiadja a google.

Sok sikert, tényleg jó lenne tudni, hogy mi okozza!

 

 

Előzmény: tomeeeee (5049)
.ETNA. Creative Commons License 2019.07.15 0 0 5050

Hát, nem is tudom, felváltva használom, mikor melyik tubus kerül a kezembe, de leginkább a Flexagilt, mert eddig ezt tapasztalom jobbnak (a Flectornál és a Voltarennél is).

 

De ha Voltaren, akkor inkább a Voltaren Emulgél Forte (ebben kétszer annyi diklofenák van), kicsivel talán drágább a "simánál", de "erősebb".

Előzmény: fidelio-Pyrandus (5048)
tomeeeee Creative Commons License 2019.07.15 0 0 5049

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni, bár kissé remény vesztett vagyok :/

30 éves férfi vagyok, több problémával megáldva.

Az első mozgásszervi problémám még 10-en éves koromban.ba kezdődött a nyakammal, volt mikor huzamosabb ideig fájt valamikor abba hagyta, lehetséges hogy gyakran elfeküdtem a nyakamat és ebből van hogy gyakran fáj a nyakam, van hogy hetekig, néha kis szünettel. 23 éves koromban elkezdett a derekam fájni, voltam röntgenen, ct-n,mri-n, voltam manuàlterapautánál, maszek gyogytornászoknál, kezeléseken, talpreflexológián, csontkovácsnál, de semmi se mulasztotta elva derékfájásomat. Ráadásul olykor lábba sugárzott a fájdalom, volt zsibbadás is, azonban az elmúlt, 3 éve munkakört váltottam, sofőrködés nem.hianyzott a gerincemnek, zsibbadás el is múlt, de a fájdalom továbbra is fent áll, néha alig, de a legtöbbször közepes fájdalommal élek. Hogy ne legyen már így túl happy minden tavaly tavasz óta a térdeim is elkezdtek fájni, ha gugolos munkát csináltam akkor alig tudtam felkelni, még másnap is fájt, fekve, ülve, állva, teljesen mindegy volt, és most is ez a helyzet. Voltam maszek alapon ortopéd orvosnál, kezdődő kopást állapított meg, illetve száraz az ízület. Porcképző tablettát ajánlott amit 3 hónapig kellett szednem, címszóval ha az nem segít akkor injekcióval kell az ízületbe juttatni a szert. Na arra még nem vállalkoztam, mert sok embertől hallottam hogy kb fél-1 évig hat.

Igazából teljesen tanácstalan vagyok, mert nem tudom megoldani a gondjaimat, és így elég nehéz a jövő elé nézni. Kertesházba lakom, amolyan állandóan ház körül tevékenykedő ember vagyok, így rossz bele gondolnom hogy mi lesz ha az állapotom tovább fog idővel romlani... 

Ti mit tennének?

fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2019.07.15 0 0 5048

Voltaren: vélemény?

Előzmény: .ETNA. (5046)
.ETNA. Creative Commons License 2019.07.15 0 0 5047

A férjem súlyemelő volt, naaaagyon jól tud masszírozni :-), nekem szokott használni, amikor bemasszírozza a nyak-váll területet (ha éppen elaludtam a nyakam). Ilyen gondom már jóval a reumatoid arthritisz előtt is volt néhányszor az anno még tuti csak izom volt. De ugye nem vagyunk egyformák.

 

Egyébként, ha magamnak kenem be, akkor egy kozmetikai vattakorongra nyomom rá a krémet és úgy masszírozom a bőrbe.

Előzmény: gombóc63 (5045)
.ETNA. Creative Commons License 2019.07.15 0 0 5046

Az ízületre és izomgondokra, gyulladásra is használhatókat szoktam alkalmazni, nekem a legjobb a Flexagil krém (nem olcsó), legalábbis eddig ez vált be, én gyakran "elalszom" a nyakam.

 

Van még ezen kívül az Algoflex Dolo vagy az Apranax Dolo, de egyiket sem próbáltam még, vagyis rémlik valami, hogy amikor a gyógytornász lazította ki a vállam (évekkel ezelőtt), akkor valamelyiket használta, talán az Apranax-ot, az hűsítős fájdalomcsillapítós is ... de ebben nem vagyok biztos.

 

 

Itt jó tanácsok is vannak, ha tényleg csak rossz alvási-pozíció, vagy rossz testtartás lesz az ok:

https://gerinces.blog.hu/2015/09/12/faj_beallt_a_nyaka_8_egyszeru_megoldas_a_leggyakoribb_kivalto_okokra

Előzmény: fidelio-Pyrandus (5044)
gombóc63 Creative Commons License 2019.07.10 0 0 5045

Ha izom probléma lenne mozgásra rosszabbodna, mert még jobban befeszül. Tapasztalat.

Előzmény: .ETNA. (5043)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2019.07.10 0 0 5044

Mondanál egy izomlazítót? Próbáltam a Voltaren gélt, alig segített (de fokozatosan javul a mozgásra).

Előzmény: .ETNA. (5043)
.ETNA. Creative Commons License 2019.07.10 0 0 5043

Szia!

Egy kivizsgálás sem árthat, első körben háziorvos (vérkép, esetleg röntgen stb.), mert azért jó lenne tudni, hogy mi okozza, lehet, hogy egy sima izomlazító, vagy egy új ágy :-) is megoldaná a problémát ...

Előzmény: fidelio-Pyrandus (5041)
gombóc63 Creative Commons License 2019.07.08 0 0 5042

Izületi merevségre van gyógyszer, de az óvatos torna elengedhetetlen. Én már így az 50-es éveim vége fele ezzel küzdök reggelente, főleg hideg hónapokban.

Előzmény: fidelio-Pyrandus (5041)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2019.07.07 0 0 5041

Üdv. 70 fölött: újabban reggelenként nagyon fáj a hátam, nem tudok lehajolni. Mozgásra csökken, de másnap újra kezdődik. Van gyógyszer, vagy csak az óvatos torna?

Lzsv Creative Commons License 2019.07.07 0 0 5040

AAmit régen szedtem a hajamra, az a dm-es Ca-kovaföld tabletta volt és nagyon jó volt, látványosan segítette a hajam növekedését. Az ára meg kimondottan baráti más hajvitaminokéhoz képest. De lehet most megnézem akkor a biovanne-t. 

Majd beszámolok a trexan hatásáról nálam, na meg a vérképemről. :) 

Előzmény: .ETNA. (5039)
.ETNA. Creative Commons License 2019.07.05 0 0 5039

Igazán nincs mit :-)

Szurkolok, hogy mielőbb hasson !! A drágább szereket nem próbáltam még, mert a Biovanne nagyon jó, legalábbis nekem elsőre bevált. Most is éppen csinálok egy 3 hónapos kúrát, még csak 2 hete szedem, de már most figyelemre méltó, hogy megnőtt a körmöm is, máskor mindig letörik, beszakad stb., még mielőtt megnőhetne :-) Valószínűleg, alapból enyhén cinkhiányos lehetek ...

Előzmény: Lzsv (5038)
Lzsv Creative Commons License 2019.07.03 0 0 5038

Köszönöm szépen Etna! Nagyon remélem, hogy ez a 10 mg-os adag elég lesz és a mellékhatások sem lesznek vagy nem erősödnek. 

Igen, a folsavat fel is írta, azt mondta a trexan bevételt követő nap vegyek be egyet. (5mg-os) De én beveszek egyet rá 3 napra is, (szombat reggel trexan, vasárnap és kedd este folsav), mert ahogy olvasgattam, mki inkább többet szed. 

A hajvitamint nem mondta, de fogok valamit venni és szedni, mert amúgy is vékonyszálú a hajam, ami a fejem tetején nem valami dús..:(  

Lehet, hogy csak bebeszélem, de nekem is mintha jobb lenne már most,  a második adag után. Persze minimálisan, de mégis. A reggeleim nem olyan borzalmasak, de még be kell vennem az aflamint. Bevétel után olyan 9-10 órával kezd elmúlni a hatása és akkor rosszabb, mint reggel, érzem a merevséget és a fájdalmat (ezt egyre kevésbé), így nem szoktam kivárni a 12 órát és hamarabb beveszem az aflamint estére. 

Igen a crp elég magas, a süllyedés is, de csak jobb lesz 😀 Muszáj, mert a családomnak is szüksége van rám 🙏 

Előzmény: .ETNA. (5037)
.ETNA. Creative Commons License 2019.07.01 0 0 5037

Ja és még két nagyon fontos dolog a Trexanhoz, bár erről talán beszélt az orvosod, vagy itt is olvashattad már, de azért leírom, mert - szerintem - fontos:

 

1./ heti egy szem folsavat kell szedned (gyakran elfelejtik mondani az orvosok), de nem azon a napon kell bevenni, amikor a Trexant (recept nélkül kapható)

 

2./ a hajritkulás megelőzése érdekében, vegyél valamilyen kapszulát, én Biovannét szoktam, 3 havi adag beszedése (napi 1 szem) után szünet ... majd később újra 3 hónap (ez a 3 hónap a haj megújulás stb. témával van kapcsolatban, ezt nem jártam körül, de így ajánlják fodrászok is, szóval elfogadtam)

 

 

Előzmény: Lzsv (5035)
.ETNA. Creative Commons License 2019.07.01 0 0 5036

Szia!

 

Szerintem - tapasztalataim szerint - nem, nem erősödik, legalábbis nálam nem történt ilyen. Az a "nagymama+farkas+vadász+még a kövek is a gyomromban" érzés és kb. ennyi.

Ráadásul, nekem nem is aznap, hanem a bevételt követő másnap voltak ilyen tüneteim, de még csak az "intenzitása" sem mindig azonos.

 

Ha sikerült elterelnem a figyelmem valamilyen programmal, vagy tevékenységgel, akkor előfordult már, hogy nem is volt semmilyen diszkomfort-érzésem.

Nyilván ez függ attól is, hogy mennyi szemet kell szedned a Trexanból, vagyis adagnövelés esetén, talán (erről nincs saját tapasztalatom) erősödhet, de ez ugye más téma.

 

A crp elég magas (nekem 0,5-2,1 között mocorog, de leginkább az 1,.. tartományban), gondolom, hogy emiatt is "erősített" rá az orvosod.

 

Nálam pl. már 2-3 hét után hatott anno (2008-ban), igaz, hogy ez egyrészt nem sokkal a diagnózist (2006) követően, nagyon az elején volt, másrészt pont akkoriban, amikor el kezdtem szedni, nem is voltak extrán erős gyulladásaim.

 

Előzmény: Lzsv (5035)
Lzsv Creative Commons License 2019.06.29 0 0 5035

Sziasztok! Új vagyok itt minden szempontból, régi és nem annyira régi oldalakat elolvastam ebből a topikból. 

Röviden rólam: pszoriázis okozta izületi gyulladástól szenvedek, több hónapja itt fáj ott fáj, (boka és térd, boka hosszú hetekig ödémásodott), folyamatos ínhüvelygyulladás, kisizületek fájdalma, merevség stb.. Jelenleg "csak" kisizületek fájdalma, főleg a kezeimben, (1-2 ujjam be is van dagadva), de jobb lábamban is (voltam kéz mr vizsgálaton is), és térdfájdalom van. Ja és persze az ínhüvelygyulladás, de már alakulóban, nem annyira vészes, inkább a csuklómon gáz. Mozgásom nehézkes, gondolom a térdeim miatt, mindenféle fájdalomcsillapítót szedtem már az utóbbi félévben. Leginkább a mesulid használt, azzal egész jól elvoltam. 2x kaptam már aflamint, amire újból visszaállított a reumatológusom, így jelenleg is ezt szedem. Illetve múlt héten kiírta a trexant is nekem, heti 1x 10mg. Ma vettem be a második adagot. Az aflamin nem olyan szuper nekem, mint a mesulid, de ez van. 

Tudom h a trexan hosszabb idő, mire hat. :( 2 hónapot mondott a doki, de reménykedem a hamarabbi változásban. 

Az lenne a kérdésem, hogy akinek mellékhatásokat okozott, és itt leginkább a hányinger, gyomorfájdalom, fáradekonyság ilyesmikre gondolok, annak ezek mikor kezdtek kialakulni? Hetek múltán? Én egyelőre nem tapasztaltam ilyet, ma volt egy kb. 5 perces émelygesem, ennyi...de számíthatok rá a későbbiekben jobban? 

1 hónap mulva megyek persze laborra, kíváncsi leszek. Eddig 2x voltam, de ugye az még trexan mentes időszak volt, a crp 24-28 a süllyedés 64-70 volt.  

A szteroidot a pikkelysömör miatt nem akarta adni a dokim, mert az abbahagyás után jobban kicsaphat állítólag, tehát rosszabb lehet a bőrtünet. (Mondjuk nem bánom h kihagytuk) Amúgy nincs sok bőrtünetem, 1-1 folt derék és háttájon, illetve a fejbőr. (Nem súlyos, szóval nem is zavarna igazából) 

 

.ETNA. Creative Commons License 2019.06.03 0 0 5034

Szia!

 

Barátnőm most kezdte, de nem tudom a pontos adagolást. A neten viszont sok hasznos cikk van, ebben pl. az adagolás is szerepel és tőlük lehet rendelni is, bár a bolti zselatin jóval olcsóbb :-)

https://peakshop.hu/girl/zselatin-vagy-kollagen/

 

"Dr. Ray Peat szerint a zselatin a teljes fehérjefogyasztás mintegy 30% -át teszi ki, amely egy tipikus ember számára naponta 3-6 evőkanál zselatint tartalmaz (1 ek. zselatin= 6 gramm fehérje).

Fontos megjegyzés: Túl gyorsan adagolva emésztési problémákat és mellékhatásokat okozhat: puffadás, étvágytalanság, gyomorfájdalom. Tehát gondosan ügyelj az adagolására mielőtt elkezded használni."

 

 

A hagyományos, olcsó, bolti zselatin felhasználásáról pedig egy gyógytornász oldala az egyik legjobb. A kúra során naponta egy mokkáskanálnyi zselatint fogyasztott.

Van receptje is:

"Íme a recept:

Egy zacskó zselatint 4 dl folyadékkal (ez lehet gyümölcslé is, akkor finomabb lesz) felforrósítok, folyamatos kevergetés mellett. Ez után négy egyforma tálkába öntöm és hagyom kihűlni. Persze lehet ízesíteni bármivel, gyümölcsdarab, fahéj, stb). Ez a mennyiség nyolc napra elegendő, mert egy tálkának a felét szoktam egy nap elfogyasztani. Tehát hetente egyszer kell mindössze 3 percet tölteni az elkészítésével. Szerintem megéri. Remélem másnak is használ majd!"

 

Pakolás receptje:

"Zselatin pakolás készítése: a boltokban kapható étkezési zselatin porból a rajta álló recept alapján elkészítjük a zselatint. Mikor már félig kihűlt, a fájó ízületre kenjük és 45 percet pihentetjük. Ez alatt az idő alatt a nagy része beszívódik, a maradék letörölhető."

https://www.raczszilvi.hu/izuleti-fajdalomra-zselatin/

 

Előzmény: kozso1 (5033)
kozso1 Creative Commons License 2019.06.01 0 0 5033

Sziasztok.

 

Étkezési zselatint hogyan, milyen formában mennyiségben célszerű fogyasztani porckopás okozta fájdalom megszüntetésére?

Persze lehet ez is olyan, hogy hinni kell benne....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!