Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Miből gondolod, hogy Te gondolkodsz komolyabban "ilyesmin"? ;)
Mindössze nem ömlesztettem ide az összes infót építésről, szigetelésről, felújításról, közművesítésről, engedélyekről,... ami van a témában, mert nem biztos, hogy mindenkit érdekel. Akit igen, a megadott linkeken már el tud indulni. Tud árajánlatot kérni konkrét tételekre, szállításra...
Ezen az oldalon még konténerház tervező program is van, illetve több ház építésének fotókkal illusztrált menete is fent van, csak regisztrálni kell és várni, hogy küldjenek ingyenes anyagra linket, mert érdekes módon pénzből akarnak megélni. :D
Jobb oldalt van egy ingyenes pdf sok fotóval konténerházakról, amik többségét neves építészek és lakberendezők hoztak össze. Ezekre senki sem mondhatja, hogy konzervdobozban lakik. Persze ezek így már nem olcsók, de a többség jobban néz ki, mint bármelyikünk háza/lakása. :)
Tényleg, nálunk miért nem árulnak használt fémkonténert? Én legaléábbis még nem láttam, egyszer vagy öt éve egy dél-afrikai mókus akart párat eladni, felajánlotta hajléktalanok lakóhelyének-átalakításokkal, de mindenki tiltakozott ellene, úgyhogy annyiban is maradt.
"$35,900 WOW! shipping container $4,000(used) cabinets, sink, counter $600 wood for floor and bunks $1000 extra iron for doors etc $2500 air system $3000 electric etc. $800 extras labor paint etc $3500 total=$15,400 OVER PRICED!"
Azért egy kisebb ház/lakás áráért árul egy 14 m2-es vasdobozt gyenge felszereléssel.
Ja, elég nagy választék van fire starter vagy szikravető címszó alatt. Van ami csak szikravető, és van olyan ami magnéziumtömbre van applikálva a szikravető rész. Ez azért jó mert ha lekaparunk egy kis magnéziumot, az mindent meggyújt. (feltéve ha a szél nem viszi el a forgácsot)
De ezen elég kevés a szokravető rész, hamar elkopik, érdemes venni hozzá egy nagyobb rudat.
http://kalandorbazar.hu/spd/VO8140/Virginia_szikraveto_firesteel_rovid De mindig legyen nálad valami könnyen gyulladó anyag amit a szikrával begyújtasz. Vannak tabletták ami hamar begyullad. A gallyakat nem lehet csak a szikrával meggyújtani. De tüzet lehet gyújtani fémszivaccsal és kilenc voltos elemmel is.:)
Mert a világ vége nem feltétlenül világ vége. Esetleg egy földrengés, vagy szökőár, vagy napkitörés néhány napos áramkimaradással, vagy akármi hasonló. Gondolom hogy aki ételt vesz, az nem arra készül, hogy felrobban a Föld és ő meg majd lebeg a világűrben és eszi a konzervbabot. :-P
Nekem nagyon bejön az egyszerűsége.Néztem néhány videót a használatáról.
2 éve vettem egy MINIWORKS EX MIKROFILTER-t (30000 Ft), kint terepen egy használhatatlan.... A látottak alapján fogok vásárolni egy lifestraw personal-t.Köszi az ötletet.
Elvileg időnként lehet itthon is venni egy szervezetnél, a neten érdemes rákeresni. De sajna drágább, mintha kintről venné az ember. Legalábbis nekem olcsóbban jött ki ámerikábul, igaz nem csak egyet vettem. Itt volt 10 napon belül.
Neked az szimpi, nekem meg az nem. Természetes dolog.
Attól mert te nem hallottál a lifestraw-ról, attól még minőségi termék (ellentétben a noname csájna valamicsodával). Nyugodtan segítségül hívhatod a guglit, hogy hallj róla.
Vitázni ezen nem érdemes, én ezt viszem magammal ha kell, te meg azt.
"Hogyan szívsz vizet, ha a vízszint 1 méterre van a parttól. Ha a vízparton minden tiszta sár (ez elég gyakori), akkor is belefekszel?"
Hát mondjuk úgy, hogy belemerítem a poharat, kulacsot a vízbe és utána abból szívom a vizet a lifestraw-n keresztül:)
A tactical store nem mil-spec paracordot forgalmaz. Azok a paracordok, amiket eddig a hazai üzletekben láttam, szép színesek, de eddig mindegyik commercial-grade-nek bizonyult. Hasonló árban a hegymászó zsinórok valóban hitelesített (és nagyobb teherbírású) termékek. Ha valaki tudn esetleg hazai forrást, megoszthatja.
Indukciós, generátoros "elemlámpát" tud valaki? Általában szar műanyag 500 Ft-os kínai vacakkal van teli a piac, de gyárt vki normális, megbízható minőséget? Ahol már tényleg van értelme élettartamról beszélni? Alu test, rendes ledek, stb...