Keresés

Részletes keresés

Leno Laj Creative Commons License 2000.02.29 0 0 176
Ezt nagyon nem kellett volna, kedves user_af! Ugye nem kell bővebben kifejteni, hogy miért?
"Csak mellesleg érdekelne, hogy ki az, aki szerint van annyi cigány (származású) műsorkészítő vagy arra alkalmas és hajlandó (ingyen!) amatőr, hogy kitöltsenek egy 24 órás rádióműsort színvonalas adásokkal. Nem mondom, hogy nincs néhány, a Fikszben volt is pár műsoruk, valóban jók voltak, de ki tudnának tölteni mondjuk - nagy jóindulattal - napi 5 órát. Mi lesz a többi 19-cel? (Tudtommal Amerikában, ahol aztán adnak a faji egyenjogúságra, nincs tisztán néger vagy indián rádió.)"

És ezt sem!
"A "keresztény Mária Rádió" esetében meg az érdekel, hogy ki akar napi 24 órában átszellemült ájtatosságokat hallani? Már az ötlet is elég bizarr."

Kicsit tedd takarékra magad, ha lehet. És ha mégis "offtopikolsz", akkor legalább ne cigányozz, ne tegyél tapló megjegyzéseket egy soha nem hallott rádióra, mert keresztény értékrendre utal a neve. Vagy húzz el a politika fórumra ahol sok megértő fület találsz.

Azért nyugtass meg (az előbbi irományod után már nem olvasom végig a többit): ugye te nem vezetsz műsort egyik rádióban sem?

Előzmény: user_af (172)
Leno Laj Creative Commons License 2000.02.29 0 0 175
Lapozz vissza néhányat: Weyer Balázs a Tilosból megszólalt. Most mindenki töri a fejét, aztán fognak jelentkezni. Érdemes benézni a tilos.hu-ra is. Ott akár feliratkozhatsz a Tilos rádió levelező listájára is: ott rendszeresen írnak a Tilos autentikus képviselői is.
Ma 3/4 8 körül belehallgattam a Fikszbe: azt hiszem Manu Chao volt, aki oda is betelefonált, szinte szó szerint ez hangzott el.
Előzmény: http (168)
pancho Creative Commons License 2000.02.29 0 0 174
Aha. Mint a TV3 mellett tüntetni a TV2 elé. 4-en voltunk, és az a 4 is elkerülte egymást.
Nyugodj meg, a kutya nem fog az utcára menni tüntetni. A klaviatúra (bocs, billentyűzet) mellett könnyű hősködni. Ez ma, 2000-ben a realitás.
Mellesleg szerintem se volt egy nagy durranás az utóbbi 3-4 évben, de hát ízlésekről ugye nem érdemes vitatkozni. Biztos én nem bírtam felnőni ezekhez az acid/house/nowave/dance meg a franc tudja, milyen néven nevezett, amúgy számomra tök egyforma és jellegtelen diszkózenékhez.
Előzmény: UBul (165)
lertov Creative Commons License 2000.02.29 0 0 173
A mohóságon én sem anyagi mohóságot értettem. Azt pedig, hogy bármely közösségi rádiónál ingyen dolgoznak a műsorkészítők, nos ezt példaértékűnek tartom. Úgyhogy ebben szerintem nincs vita köztünk.

Azért, mert egy rádió roma, még nem evidens, hogy mindenkinek, aki ott tevékenykedik, cigánynak kellene lennie.

Előzmény: user_af (172)
user_af Creative Commons License 2000.02.29 0 0 172
tilosfm98 (Amellett, hogy idejétmúlt a nicked):
Nem tudom, honnan veszik a Tilos honlapkészítői, hogy ők a leghallgatottab nonprofit rádió. Az egyetlen ilyen felmérés, ami eddig készült, nem ezt mutatja. Persze ha nem minket igazol egy felmérés, akkor könnyű rálegyinteni: á, a statisztika semmire se jó. Ha minket igazol, akkor persze már teljesen más a helyzet, akkor teljesen korrekt tudomány.
Az Európa egyik legismertebb közösségi rádiója meg a lentebb általam említett nagyképűség mintapéldája. Persze, annak hihető, aki nem járt még külföldön. A Simli Show együttes egyik régi poénját idézve: "határainkon belül világhírű".
Mellesleg szerintem nem kell aggódni: ha nem nyer a Tilos, a műsorkészítők legfeljebb átmennek a Pesti Est Rádióhoz (98,6 MHz), nagyjából ugyanaz a szubkultúra.
Ja, azt tudtátok, hogy a Rádió C (nekem cigány rádió, a magyarban olyan szó nincs, hogy roma, a németeket se hívjuk deutschoknak, vagy az olaszokat italianoknak/italianaknak, az angolokat englisheknek, a szlovákokat és szlovéneket szlovénszkóknak, az oroszokat ruszkiknak ugyan néha igen, de annak elég pejoratív értelme van - itt miért tennénk kivételt?) is a Tilos egyik főmuftija, Németh Vladimir nevéhez fűződik?

lertov:
Ha megnyugtat, a Civilnél és a Fiksznél is ingyen dolgoznak az emberek, vagy az írott sajtóban a Rockinformnál például. A mohóságon nem anyagi mohóságot értett szerintem senki. Mellesleg mi - műsorkészítők/műsorvezetők/szerkesztők - nem haragszunk egymásra, bár kétségtelen, a Tilosnak az a húzása sokaknak rosszul esett, hogy nem akart velünk közösködni tovább, emiatt nem mondom, hogy nem bújkál bennünk némi káröröm, de mi is azt gondoljuk, hogy ők lennének azok - a Civil/Fikszen kívül -, akik megérdemeltek volna egy frekvenciát.
Csak mellesleg érdekelne, hogy ki az, aki szerint van annyi cigány (származású) műsorkészítő vagy arra alkalmas és hajlandó (ingyen!) amatőr, hogy kitöltsenek egy 24 órás rádióműsort színvonalas adásokkal. Nem mondom, hogy nincs néhány, a Fikszben volt is pár műsoruk, valóban jók voltak, de ki tudnának tölteni mondjuk - nagy jóindulattal - napi 5 órát. Mi lesz a többi 19-cel? (Tudtommal Amerikában, ahol aztán adnak a faji egyenjogúságra, nincs tisztán néger vagy indián rádió.)
A "keresztény Mária Rádió" esetében meg az érdekel, hogy ki akar napi 24 órában átszellemült ájtatosságokat hallani? Már az ötlet is elég bizarr.

Leno Laj Creative Commons License 2000.02.29 0 0 171
Talán megint be kellene kapcsolnod néha a rádiót, kedves Szopi. Reggel. Vagy este. Hétköznap. Vagy hétvégén. Ahogy régen, most is vannak gyengébb napok. És szenzációsak. Még olyan napokon is, amire nem számít a kedves csalósott, kiábrándult hallgató. Feltűnően divatos dolog mostanában lesajnálni a hanyatló Tilost. Főleg s/m kiválása óta. Néha jogos. Többnyire nem, szerintem. Be kell telefonálni, írni kell nekik. Hogy legyen jobb megint. Igaz ez nem olyan kényelmes dolog, mint berakni az "egyik jól bejáratott 'reggeli cd'-met". Szerintem.
Különben ez az egész frekvencia sztori nem néhány műsor színvonaláról szól. Szerintem. Ugye legalább ezt nem vitatod?

Tessék Suze: Zed már ki is rakta a Kreára.

Előzmény: Szopi (157)
lertov Creative Commons License 2000.02.29 0 0 170
1./ Én kérem szépen jól nevelt vagyok, és nem verekszem.
2./ Ha valaki nem szólal meg, akkor még nem biztos, hogy titkolnivalója van.
Előzmény: http (168)
szolid Creative Commons License 2000.02.29 0 0 169
JaJaJa
Hát nem vagyok programozó, DE a Form működik, megkapom emilbe, azután Copy - Paste és mindezután FTP. Szóval nehézkes, de FRISSÜL.
(Ha akad CGI bajnok köztetek írjon)
Előzmény: ZedIzDead (164)
http Creative Commons License 2000.02.29 0 0 168
Egész kiegyensúlyozott lett ez a Topic. A Civilre és a Fikszre való értelmetlen mocskolódás alábbhagyott. Érdemes újra elovasni Manu Chao topictárs utolsó hozzászólását, valójában Ő írja le mi is itt a dörgés.
Lehet, hogy figyelmetlen voltam, de nem találkoztam a TILOS és a CIVIL autentikus képviselőinek hozzászólásával. Csékádár a FIKSZ-ből megnyilatkozott, és nagyjából mindenben igaza is volt, de továbbra is várom, mit szól a javaslatomhoz, ti. biztosítsanak reggel héttől délelőtt tízig átmenetileg műsoridőt a TILOS-nak. És mit szól ehhez a TILOS és a CIVIL?
Mi lenne ha korrekten megszólalnának. Ha a TILOS választ adna ITT arra a kérdésre, miért akarta 24 órás műszakban kinyomni a másik két rádiót, amikor a leghallgatottabb - késő esti, és főként a reggeli-koradélelőtti - órákban adtak. Itt érvek is elhangzottak, és illik válaszolni.

Én úgy tekintem, ha a prominens képviselők nem szólalnak meg, akkor van valami titkolnivalójuk. Miért mi tépjük itt rojtosra a billentyűinket? Csékádár vagy a jelenlegi főszerkesztő is újra ellátogathatna, és nem ártana, ha mindehárom rádió prominensei megnyilvánulnának. Azt hiszem érdeklődve olvasná őket mindenki és végképp megszünne az általam FTC B-szektorra jellemző 'érvrendszer'.

Most akkor vállaljátok a csörtét, ILLETÉKESEK? Vagy lehlet, hogy nincs is egymással semmi problémátlok?

Engem nagyon érdekelne, hogy a közösségi rádiók a hallgatókért vannak, vagy önmagukért.
Itt vannak a hallgatók és egymást rugdalják, tékvándóznak.
Szóval hölgyeim és uraim! Jönnek?

Leno Laj Creative Commons License 2000.02.29 0 0 166
Szia Suze!
És mire való a Csalabá Krea szervere?
leno zp laj
Előzmény: Suze (162)
UBul Creative Commons License 2000.02.29 0 0 165
faj a szivem _A_ radioert...

sajna, ahogy allnak a dolgok, es ahogy a pesszimizmus kezd erosodni bennem a kulonbozo esemenyek hatasara, egyre inkabb hitem vesztem abban hogy a tilos megnyerheti a 88-at...

egy biztos. ha a tilosnak nem lesz frekvenciaja, sokan fognak az utcara menni.

ZedIzDead Creative Commons License 2000.02.29 0 0 164
Én már kiraktam... ide. De a nevem nem akart megjelenni a regisztráció után, úgyhogy valami gáz van, szolid pajtás.

[ZedIzDead]

visszhang Creative Commons License 2000.02.29 0 0 163
Most már csak egy oldal kellene, hogy kirakhassam a bannert :)
Suze Creative Commons License 2000.02.29 0 0 162
Most már csak egy oldal kellene, hogy kirakhassam a bannert :)
Előzmény: szolid (161)
szolid Creative Commons License 2000.02.29 0 0 161
lertov Creative Commons License 2000.02.29 0 0 160
Alább többször azt írták, hogy a Tilos mohó volt, mert 24 órán keresztül akart sugározni.
Aki hallgatta a hétfő reggeli adást, az hallhatta, amit most megosztok a többiekkel. Úgy gondolták, hogy sok-sok évi rádiózás után ideje továbblépni, ezért megpróbálkozni a 24 órás adással. Ami ehhez különösen kell, az műsorkészítő, de bőségesen. Azt mondják - én meg elhiszem -, hogy rengeteg ötletük, illetve ehhez emberük is van. Ráadásul olyan, aki ezért nem kér pénzt. Mert hogy nem kap. (A Tilosban dolgozóknak - az admin.,a technikai személyzet kivételével - nincs sem munkabérük, sem honoráriumuk, sem nevezd-ahogy-akarod.)
Mohóságról ennyit.
(Azért díjaznám, ha a Tilos házatájáról beszállna valaki, hogy némely infot - már kérdésekben - pontosítani tudjunk, ha kell.)
MGperY Creative Commons License 2000.02.29 0 0 159
"szubkultúrát öltek meg"
a múltidő kivételelével 1et értek (ti: nem olyan egyszerű megölni egy szubkultúrát).
szerintem nézzetek be a politka rovatban a tilos topicba ill javaslom a Moderátornak a két topic összevonását.

vki írta h dizsi szól éjszaka meg ijenek: szerintem meg a legaktuálisabb, legnaprakészebb digitális tánczenét nyomják úgy ahogy senki más.

felkészületlen reggeli műsorvezetőkről meg nevetséges beszélni, hiszen praktikusan a betelefonálók irányítják a rádiót, ill a reggeli lapokból vesznek témát.
a téma pedig az agyatlan hüjeség, ez pedig valjuk be hálás téma: mindig van és fikázni szeretünk, ilyen vagyunk.
érdemes megtekinteni a a törzsasztal topicokoat, paprita , papendre megőrjít, xy mongyon le, utálom a xy hamburgert.

Előzmény: tilosfm98 (152)
salez Creative Commons License 2000.02.29 0 0 158
találtam egy régi Reform (1991) cikket Tilosról:

" Mire a bemérőkocsi a helyszínre érkezik, köddé válnak,
állítólag a taxisok előre figyelmeztetik őket a közelgő
veszélyre. Mások tudni vélik, hogy az újságokban Szabó
álnéven bemutatkozó kalózrádiósok a Fidesz aktivistái,
de erre nincs bizonyíték, mint ahogy az összetákolt
adókészüléket sem látta még hatósági ember. "

régen volt, kb.szott régen...

Szopi Creative Commons License 2000.02.29 0 0 157
Hahó, kedves arcturus és spajbl,
sajnos egyet kell, hogy értsek azzal, hogy az utóbbi egy évben a tilos nagyon csúnyán lecsúszott. Régóta hallgatom, és egy ideje még el sem tudtam volna képzelni egy 7köznap reggelt Tilos nélkül, ma ott tartunk, hogy inkább be se kapcsolom, mert elmegy a kedvem mindentől. Inkább berakom egyik jól bejáratott 'reggeli cd'-met. Újabban szinte csak unalmas, ősrégi témákat rágnak le huszadszorra, vagy a tisztelt műsorvezetők olyan dilettánsak és/vagy felkészületlenek, hogy hallgathatatlan.
Szóval én is azt gondolom, hogy lassan megkérdőjelezik saját létjogosultságukat,de ennek ellenére azért nekik drukkolok. Hátha a 24 órás formátum meghozza a várva várt minőségi változásokat.
Előzmény: spájbl (156)
spájbl Creative Commons License 2000.02.29 0 0 156
Kedves arcturus, úgyismint bestsex!
"kedvenc médiumunk az utóbbi egy évben olyan szintű negatív változásokon esett átt, amely szakmailag is megkérdőjelezték a létét"
Én is '91 óta hallgatom, és szerintem superman valamint pki távozása ugyan jelentős űrt hagyott maga után, de a megmaradt régi műsorokban nem tapasztaltam színvonalesést.
Üdv.
Előzmény: arcturus (151)
dixie flatline Creative Commons License 2000.02.29 0 0 155
arturus: szerintem az sokkal idegesítőbb, hogy egy rádiónak és a médiában bárkinek is az alapján kellene frekvenciát/ugatási jogot/műsor időt/pénzt kapnia, hogy a paletta melyik szélén helyezkedik el, hogy milyen oldalon áll: Éppen a túlsúlyban lévő, de ellenzékben lévő szoc-lib vonalon vagy épp a tényleg háttérbe szorított konzervatív-nemzeti-nevezd_aminek_akarod_őket- tengely mentén sorakoznak e fel.

Szerintem a Tilos (bár tegyük hozzá én csak a neten hallgattam és ott sajnos azért nem igazán lehetett könnynen elérni a Tilost anno - gondolom ezútán még kevésbé fogja bírni a real audio serverük) nem volt épp bolsi-szoclib kémfészek, bár tény, hogy nem volt az a nagy népnemzeti emlékpark sem. És szerintem nem azzal van gáz, hogy a Tilos nem kap mondjuk épp frekvenciát, hanem az, hogy miért nem lehet mondjuk egy felmérést készíteni arról, hogy melyikre van a legnagyobb igény és ilyenkről is megkérdezni a többség véleményt?

Miért kell, hogy mások dönthessenek egy olyan (akár egy olyan kis dologban is, mint a Tilos Rádió) ügyében, mint pár ezer ember rádiózása?

Szerintem ez egy olyan kérdés, amit fel lehet mérni és a leginkább érintettek (történetesen a hallgatók) véleményének a figyelembevételével dönteni. Akinek igazán fontos a hogy milyen rádiót hallgat, foglaljon állást.

Szerintem (távol áll tőlem a bolsi akcionizmus, ahogy Te neveznéd: - nem vagyok Egy Zak De La Rocha) a frekvencia azé aki megműveli (a hallgatótól és nem a rádióról van szó). Valami ilyesmiről kéne szóljon egy olyan dal, mint a civil szféra, meg decentralizáció, meg non profit rádiók, etc...

persze lehet, hogy én vagyok túl hülye...és tegyük hozzá életemben nem rádióztam, de azért néminemű fogalmam kéne, hogy legyen hozzá, így ötödik éve, amióta ezzel szarozom...

Manu Chao Creative Commons License 2000.02.29 0 0 154
Valaki okos csákó írja meg:

MIÉRT csak 7 (8?) frekit lehet kiosztani egy ekkora fővárosban?
MIÉRT nem lehet úgy árnyékolni egy adót, hogy a tótok felé ne nyomja a kakaót?
MIÉRT kell a 7 (8?) freki közül ötöt kereskedelmi rádióknak adni? Nincs eléggé tele hallgathatatlan, műsornak nem nevezhető pénz és izzadságszagú, prokarióták és planktonok értelmi színvolához igazított, műsornak álczott reklámmal az éter (ami időnként a nem álcázott monstre reklámmaratont meg-megszakítja.)
A moloch-szerű multinacionális - monokulturális kiadók vették meg a politikus döntéshozókat, vagy tisztán ideológiai -küldetéstudati alapon húzott a kalapból az ORTT?
A (nem is túl gagyi) rádiómon amit tekergetek, a sok szar állomás közti sistergés jelenti a korlátozottan rendelkezésre álló nemzeti közvagyont?

Végül még valami. Akik ide írogattunk sok mindenben különbözünk, de egyben azért hasonlítunk: nem hallgatunk akusztikus környezetszennyezést, agymosó reklámadókat. Egy ilyen szalámi-taktikát sugalló, paternalista ihletésű döntés miatt nagy faszság lenne egymás torkára ugrani és egymást (gy)alázni, jó magyar szokás szerint, ugyanis egy cipőben evezünk: amit ma megtettek a Tilossal, holnap megtehetik a Fiksszel vagy a Civillel, vagy bárkivel, aki ebben a rothadó világban ingyenesen, lelkesedésből nem csak zombik számára élvezhető műsort akar csinálni.
SZVSZ meg kell találnunk a rendszer gyenge pontjait, ahol ízlésbeli különbségre tekintet nélkül lecsaphatunk, és minden törvényes vagy ha kell, más eszközzel is fellépünk a privát szféránk eme közegének megvédésére.

Manu, a kalóz.

tilosfm98 Creative Commons License 2000.02.29 0 0 153
Az alábbi kis szöveget a http://tilos.hu-ról szedtem le a készítők (Krizso) hozzájárulása nélkül, tegnap de szerintem nem fognak megharagudni. "Kedves Barátaink! Nagyon sokan érdeklődnek a frekvenciapályázatról, úgyhogy tessék: A 98.00 FM sugárzási jogát a Civil és Fiksz Rádió közös pályázata nyerte. Ezt hivatalosan ugyan még nem jelentették be, de elég biztosan tudjuk. A 88.8 FM-es frekvenciáról még nem született döntés, hétfőn szavaznak róla. A vetélytársunk a Mária Rádió nevű katolikus vallási adó, az esélyeink nem túl jók. Egyébként a Tilos Rádió a legrégebbi és leghallgatottabb nonprofit rádió Magyarországon. A Tilos Rádió kalózkorszakban végzett tevékenységének köszönhető, hogy egyáltalán létezik Magyarországon a "nem nyereségérdekelt rádió", mint törvényes lehetőség. A Tilos Rádió Európa egyik legismertebb közösségi rádiója. Csak úgy mondjuk. Figyeljétek a site-ot, hétfő estefelé itt értesülhettek a döntésről."
Ez mai:"Kedves barátaink, Ma, azaz hétfő délután a következőt tudjuk, nem hivatalosan: a 88,8 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatot az ORTT eredménytelennek hirdette, mert egy pályázó sem kapott megfelelő többséget a szavazásokon. Tudjátok, erre a frekvenciára pályázott rajtunk kívül a Mária Rádió és a Rádió C, illetve a Molnár Balázs által jegyzett Ariadne Rádió és egy Rádió 2000 nevű formáció is. A frekvenciára új pályázatot írnak ki, négy hónapon belül, az új pályázatról a döntés kora ősszel várható. A 98,0 MHz-en való sugárzási jogot a Civil és a Fiksz Rádió közösen nyerte. Itt még legfeljebb 120 napig (egész pontosan a Civil-Fiksz és az ORTT között majdan megkötendő szerződésben megjelelölt időpontig, de legfeljebb 120 napig) sugározhatunk, de ehhez kell a Civil-Fiksz beleegyezése is. Így tehát június és mondjuk október között nem lenne hol adnunk, de erre keresünk egy megoldást, azt megígérjük nektek. Köszönjük mindenkinek az aggódást és a jókívánságokat."
Nem egészen ide tartozik, de ez is az ORTT-szarkeveréssel kapcsolatos. Nézzetek el a tilos.hu-ra, mert ott van egy kis kép. Érdemes kinagyítani, elolvasni. Csak, hogy mennyire viszonyulnak semlegesen (ahogyan kéne) a Tilos Rádióhoz. Egyébként az ORTT oldaláról letölthető sok más kiegészítő info. www.ortt.hu/magyar/palyazatok.htm
tilosfm98 Creative Commons License 2000.02.29 0 0 152
Mindenki aki érzi ennek a dolognak a jelentőségét, tudja, hogy itt nem egyszerűen csak egy rádió szűnik meg. Itt egy szubkultúrát öltek meg. A Tilos eléggé összefogta a hazai elektronikus és egyéb underground köröket, a Tilos címkével fémjelzett kiadványok, partik, dj-k, mind-mind garanciát adtak a minőségi szórakozásra. Ez valaki(k)nek nem tetszett. Örülnék, ha ezt ez a valaki(k) magára is vállalnák, nem csak egy ORTT-szarság mögé bújnának. Az ORTT tud elnéző is lenni, ha akar (példa:az RTL KLUBnak még mindig nincs törvényes jogosultsága sugározni), nem hiszem, hogy a Tilos Rádió akárhogyan is zavarta volna, pláne nem annyira, hogy megszüntetik.Általában, ha valami bajuk van, beszüntettetik a műsortsougárzást egy órára, napra, stb. Emögött más áll, szerintem. Amit mi -Tilost hallgatók és nem hallgatók egyaránt-tehetünk, az az, hogy utánajárunk, mi volt a frekvencia elvételének oka, hogyan lehet ezt megakadályozni törvényesen(aláírásgyüjtés, petíciók, stb.). Addig is marad a kalózadás, amit szerintem fognak csinálni, mert például a Palotai Zsoltnak ez az élete.Szerintem a többi Tilos-körhöz tartozó tag sem ül ölbetett kézzel. Segíts Te is nekik!
arcturus Creative Commons License 2000.02.29 0 0 151
Olyan szomorú lesz az ember, ahogy itt elolvassa a sok buta, es fél-tájekozott emberek hozzászólásait. Először is évek óta rádiózom, sőt a Tilosnak 1991! óta rendszeres hallgatója vagyok. Miért nem lehet elfogadni azt a tényt; hogy kedvenc médiumunk az utóbbi egy évben olyan szintű negatív változásokon esett átt, amely szakmailag is megkérdőjelezték a létét.
Az új reggeli interaktiv műsorok idétlenek, ügyetlenek, azt kell hogy mondjam elérték a heti hetes szinvonalát. Ez az öncélú, hihetetlenül ocsmány mocskolódás már nem tetszik az intelligens Tilos rajongóknak, így sokan átpártoltak más reggeli műsorokra, vagy nem kapcsolják be a rádiót reggel.

A "média-egyensúlyba hozataláról" csak annyit, hogy egy olyan feladatot vállaltak el vezetőink odafent, ami véleményem szerint lehetetlen, hiszen minden médiumba oly keményen belerágták már magukat az elmúlt negyven év vörös (mostanság színváltós) aktivistái, illetve ezek leszármazottjai, hogy ezeket onnan kimozditani nem lehet. Ha mégis megpróbálják, mint ahogy azt már a mellékelt ábrán látni is lehet, ezek az emberek rögvest nemzetközi sajtó-botrányt csinálnak. Pedig eltávolításuk valóban egészséges lenne.

A Civil és a Fiksz Rádiók nem hiszem, hogy odaadnák a hőn áhított reggeli sávot, főként nem annak az állomásnak, aki éppen ebben a műsorsávban mocskolta és próbálta nevetségessé tenni rendszeresen "ellenfeleit". Minden tiszteletem eme két rádióé, hogy amig csak lehet engedik a Tilost (120 nap) működni a jelenlegi rend szerint. Nem hiszem, hogy ezt a gesztust ők ezt viszont megadták volna a másik két rádiónak.

Az öltönyös f@sisztákról meg csak annyit, hogy szomorúnak tartom, hogy néhány hülye kopasz és elmebeteg politikus miatt mindenkibe beültetik a szélső jobb oldali veszélyérzetet.
Felesleges! Mert kishazánkban olyan méretű bal oldali veszély van, hogy az rettenetes. A demagógia pedig terjed és attól félünk már bele is vesztünk a vörös-tengerbe. Kicsit nyissátok fel a szemeiteket!!!

Előzmény: szőlő (149)
dixie flatline Creative Commons License 2000.02.29 0 0 150
Hell,

Olvasgatva az eddigi hozzászólásokat nekem úgy tűnik, hogy az a nézet dívik errefelé, hogy az ORTT a Tilos pályázatát szigorúan szakmai alapon veszítette el, mohó volt, hogy egyedül pályázott a Tilos Rádió, stb.
Szerintem inkább a kérdés úgy kellenne feltenni, hogy nem röhejes e, hogy van ez a pár frekvencia amin marakodik itt három rádió, közben pedig van az, hogy a Népcsabit idézzem:

"A tegnapi döntés alapján a fővárosban egy kisebb frekvencián lehetőséghez jut a Print-Tex Bt. is, a verőcei MDF-es polgármester által kezdeményezett rádiójával."

Vagy az, hogy persze, ha akarnának találnának még egy frekvenciát a tejelő geciknek, a kereskedelminek csúfolt, médiától távol álló, szerepzavarban szenvedő pénzcsináló rádióknak, de ha már arról van szó. hogy civil szféra, akkor coki, nesztek marakodjatok és közben elsikkad a lényeg, hogy minden amire ráhúzható, hogy nem elég "magyar", "nemzeti", etc, az húzzon el a picsába.

Mert ebben a rohadt országban már télleg csak ebbe lehet gondolkodni, hogy kormány, nem kormány, hogy jobb meg bal, mert szerintem ez a döntés is egy rohadt médiaháború része, amit a kormánypártok+miép folytat ún. a média egyensúlyba hozataláért.

Így lehet az, hogy a non-profit címszó alatt össze lehet ugrasztani három pici rádiót és képbe kerülnek olyanok, mint Mária rádió és közben olyanokat mond a Révész T. Mihály, hogy "A testület működésébe a külső politikai folyamatok csak elvétve szüremkedtek be." Hát persze - a politikusok elvétve megengedték a politkusoknak, hogy beleszóljanak a politikai döntésekbe.

És nagyon jó lenne a helyzet, ha pusztán azért, mert ún. mohó volt a Tilos rádió, azért nem kapott volna frekvenciát, de szerintem nem a Civil és a Fiksz (bár ismerni nem ismerem a két rádiót) kapta, hanem a Tilos veszítette el. Ami persze önmagában még nem baj, csak az ügy hátterében álló öltönyös f@siszták állnának.

szőlő Creative Commons License 2000.02.29 0 0 149
én lengetem a fehér zászlót...
Előzmény: http (148)
http Creative Commons License 2000.02.29 0 0 148
REPLACE - WARNING!

Miért ne kaphatna a Tilos reggeli stábja műsoridőt az új felállásban 7-től 10-ig? Ezt a gesztust megteheti a Civil és a Fiksz, még akkor is, ha a 24-óra mániájával őket akarta kinyomni a frekiből a Tilos.
Kinek mi erről a véleménye? Mert akkor a hallgatókkal nem lenne kib@szva.
Nem lehetne lTT nyomást gyakorolni a Tilos stábjára, hogy most ne sértődékenykedjenek, a Civilre, meg a Fikszre, hogy ne nyalogassák a babérkoszorúkat?
Mert ha a hallgatókért van a műsor, akkor ez ugyebár menő az adott helyzetben.
Ha pedig nem menő, akkor valahogy a (közösségi) rádiókért volt és van a műsor.
Szerintem most elég okos voltam. Nem?

szőlő Creative Commons License 2000.02.29 0 0 147
Itt fogok belepusztulni!!!Hiába tépem a billentyűimet?
Ha már egyszer zene => nem egészen ez a helyzet - szerintem -, úgyan is mondjuk, ha a többi együttes metá, nem hiszem, hogy egy rockzenekar oly hű de jól érezné magát. Maga a rádió (-sok pedig főleg nem, szerény emlékezetem szerint) soha nem cikizte a másik rádiót!!! CSAK MI TESSZÜK EZT!
De én kiszáltam! Sziasztok, jó éjt!
Előzmény: http (146)
http Creative Commons License 2000.02.29 0 0 146
Bocs...

Most töviről hegyire végigolvastam e topic tömérdek karakterét.
Csak egy hasonlattal tudok élnli.

Hiába magyarázza a Csékádár a Fradi B-szektorának, hogy a bíró nem tehetett mást, le kellett küldenie a pályáról a Tilos FC-t, a liga szupercsapatát, mert nem volt hajlandó egy bajnokságban, vagy egy pályán játszani a Fiksz TC-vel és a Civil SC-vel. A pályán nem fogja megúszni épp bőrrel.

Másik hasonlat: Mi lenne, ha a Hajógyári Szigeten a Republic együttes kinyilvánítaná, hogy a többi zenekar gagyi, ezért most csak ők fognak koncertezni 24 órában, vagy adjanak nekik egy másik szigetet?
Teszem azt, ha a szervezők tudják, hogy tényleg gagyi a többi zenekar, teljesíthetnék ezt az óhajt?

Még egy: éjszaka didzsi teknó megy nonstop. Ez azért nem műsor. Este 10-től éjfélilg - a rádióhallgatási szokások alapján a második legfrekventáltabb időpontban - jobbára nudli megy. Ez se műsor. Reggel 7-től 10-ig az európai rétegrádiózás egyik legzseniálisabb party-ja megy. Ez néhány emberre van építve. Egy-két - ténylegesen kivételes képességű - fickóra. Ez három óra a 12-bőll. A Fiksz és a Civil is lök 12 órából 3 órányi igen színvonalas műsort. Szerintem se a Civil-nek, se a Fiksz-nek, se a Tilos-nak nincs annyi ingyen szürkeállományú happy-boy-a, akik 24 órában kápráztatnák a hallgatóságot.

És mint az előbb említettem e l v i l e g én most sem látom akadályát annak, hogy reggel a Tilos happy-boy-jai műsort kapjanak az új felállásban. Viszont a gyakorlatban megragadom az alkalmat, és megkérdezem Csékádárt, hogy ő hogyan látja ezt a kérdést?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!