Az nem lesz olcsó...és akkor még mindig csak egy 2 lóerős vicc lesz a kezedben....Gellért hegy,János hegy, stb... el is felejtheted....1 fokozat üveghang...sétálhatsz mellette felfelé...
Dísznek ..gyűjteménybe..vitrinbe jó.... ahogy a fórumosok 80% használja évi 100km -el ....De ha erre vágysz...ki vagyok én hogy megítéljelek...
Köszönöm, azt már néztem én is, valószínüleg nem ezt a kis majmot fogom keblemre szorítani a garázsban.
Egykor amikor az első új nagy motoromat vettem, olyan izgatott voltam hogy előtte éjjel alig aludtam .
Aztán jött szépen lassan egymás után a sok gép és az izgalom kiveszett. Átvette az ember a papírokat, a kulcsokat és használta.
Aztán a régi Vespa felújítása, rendszámozása hozott az életbe kis fűszert megint, meg most a döntés előtt izgulok úgy mint egykoron . Ez jóleső érzés és egyben furcsa is. Eljutott az ember az 50-es csetreszektől az 1600-as motorokig, most mégis egy ilyen kis motor az ami felpezsdíti ismét...
Várom, érlelem a döntést magamban hogy mi legyen, hogy legyen ? :)
A Monkey és a Gorilla változatok között nem túl nagy a különbség. A legszembeötlőbb a tank. A Monkey 5 literes tankja is elég 180-200km-re. És annyit még egy fotelmotorban sem bírunk végigűlni egyhuzamban.
Ha külföldről szerzed be a gépest, akkor érdemes a SKYTEAM-ban vagy a LIFAN-ban gondolkozni. A német kereskedők ezeket eurokonform típusbizonyítvánnyal árusítják, így az itthoni rendszámosítás kicsit egyszerűbb. Még egyszerűbb, ha eleve Németországban kap rendszámot, és itthon kéred meg az átrendszámozást.
Ha a távolabbi cél a 125-ös gépes, akkor, szerintem inkább eleve 125-ös masinkát vegyél. Gyakorlatilag mindegyik ötvenes majmocska átszerelhető 125-ös blokkra, de az többletköltség. Több, mint az eleve 125-ös a rendszámmal. És az átszerelt gépet MO-n nem biztos, hogy le tudod vizsgáztatni - "átépítés" - . Gondolok itt arra, hogy előbb-utóbb nálunk is kötelező lesz a rendszám és a műszaki az ötvenesekre is. Remélem minnél később.
Köszönöm a linket és a mailben megküldött elérhetőséget is.
Bevallom az index fórumról és egyáltalán a virtuális térben kapott segítségekről mindeddig nem voltam túlontúl jó véleménnyel, de mint tudjuk kivételek mindig vannak.
Zsolt segítségnyújtása, önzetlenül rámszánt ideje a mai világban szinte példa nélkül való.
Köszönöm. RESPECT!
A döntésről.
Érlelem magamban ezt a témát még egy ideig, mert olyan döntést szeretnék hozni ami hosszabb távon is megörvendeztet. Tegnap ott tartottam hogy OK, ma felhívom az általad ajánlott Laci bácsit és megkérem tisztelettel, legyen olyan kedves , intézzük a dolgokat.
De !
Szerintem hagyom még érlelődni magamban ezt decemberig, mert ugyebár beszéltük a forgalomba helyezés költségeinek várható csökkenését, meg még pontosan azt sem tudom hogy a Gorilla replicát szeretném e, avagy csupán egy kisebb csimpit :D
Még egy kis kínai mini motor....Benelli TNT125.... 4szelep-kettős gyujtás -gyári oil hűtő-cbs fék-inox dob-digitalis műszerfal-E4 motor kiegyensúlyozó tengellyel-5 sebesség- stb... 630000ft-ért