Pannónia, a "magyar legenda". Ez a topik kapcsolódik a Pannónia motorkerékpárok topikhoz (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049017) Itt főleg olyan információk, hozzászólások találhatók meg, amelyek Pannónia tuningolással, versenyzéssel kapcsolatosak. Magas szintű szakmai ismeretek, trükkök, tippek. Csak haladóknak :-) !
Ha Mihunak megadjátok a paramétereket, akkor látható lesz, hogy mi veri fejbe a teljesítménygörbét, mert ha arra ráteszi a hőmérséklet, és nyomásgörbét is, akkor kiderül, hogy miért kevesel ott a motor. Én nem hiszem, hogy kipu szög, mert akkor nem emelkedne újra, -vélhetően ott a hőmérséklet is megszalad- inkább a rezonáns hossz, és átmérő nem kedvez, erre enged következtetni az 5000-nél lévő hupli, vélhetően ugyan ez van 2500-körül is(bár az nem érdekel senkit). Azon sem lepödnék meg, ha a légszűrőház(ha van) köbtartalmának az illesztése nem stimmel ezen a fordulaton.
Nem zavarsz , még pár órát én is szerelek , most főt.ellensúlyt számolok / méretezek , aztán még esztergálok kicsit a pincében . Amíg gép közelben vagyok , néha úgyis ránézek a netre .
Csak azért kérdeztem mert gyárilag is vannak eltérések , és attól függ milyen megoldás a legjobb . Van , hogy leköszörűlsz a körmökből és jó , de van amelyikbe teljesen le kell szedni a körmöt . És a jó sorrendet is úgy szoktam kilegózni , hogy a végén ne akadjon ki a lamella ( kiemeléskor ) és ki se támasszon a nyomlap , visszaengedve .
Ebben csak annyit tudok segíteni , hogy mondom a gyári méretet az elsőteló szimm.-nek , ugyanis nekem mióta elfogadható áron lehet tárcsafékhez jutni , azóta az van a Pancsijaimban is , az eredetiket pedig elajándékoztam . Pedig még gyári új első villám is volt vázzal eggyütt , csak egy fickó meggyőzött , hogy adjam el neki , mert neki ez hiányzik a többi új cucchoz ( valami jelképes összegért ) , amit azóta megbántam sokszor . Szóval a gyári méret 32×46×10 , biztos van utángyártott szimmering valahol , a többiek ezt valószínűleg tudják . De ha mégsem , akkor jövőhéten meg kérdezhetem .
Tetszika videótok , jó lett , a pálya is szimpatikusabb mint az itteni ! De én a homokot csak nedvesen szeretem és legyalulva :)
Mióta bejött a meleg én nem ültem cross gépen , ki nem álhatom a port , na meg a motorom sem szereti :)
A motorom is enyhén felújításra szorulna , de halogatom ( persze leginkább azért nem használom , meg a pénz hiánya miatt ), na meg akikkel crossozni szoktam ( két cimbim ) az egyik lesérült , a másik pedig most gyorsasági pályákra jár edzeni/ versenyezni .
És nem utolsó sorban a Pancsikat is csinálni kell , mert sosem lesznek összerakva :)
Részemről ősz elejére teszem az aktívabb crossos motorozást .
Arra gondoltam , hogy köszörüld le a parafás külső körmös lamella körmeit annyira , hogy elférjen ( ferdén ) , ha nagyon muszáj akkor legfeljebb majdnem a teljes körmöt ( ja és a belső oldalán maradhat a parafa , de kivülről csiszold le , de ha sima vas lamella , az is jó ) . Újra átgondolva aztán sejtettem , hogy a "köszörülést" félre értheted .
Alulra nem lehet külsőkörmöst berakni. a kosár hajlitásának íve miatt a körmök kitartják, és nem fekszik a kialakított síkra. Az lenne a megoldás ha eggyik oldalán lecsiszolt belsőkörmost raknák be. de nem tudom nem e ég meg, ehhez kellene a tapasztalatod, hogy ne szívjak ha nem muszály.
A hullámot azért kell kivenni mert mondjuk a hetedik körben a célegyenes végén a hullámban van a fordulat éppen hetedszer vagy akárhanyadszor és megakad a motor. Egyébként valóban nem érzékelhető.
Legbelűlre is rakj külső körmöst ( aminek persze a belső oldala nem fog dolgozni ), és aztán jöhet a belső körmös . Ha a kosár kitartja a lamella körmeit akkor egy parafásból köszörülhetsz egyet ami elfér . De ezt a kuplung határozza meg , mert persze azok is különböznek , van úgy , hogy csak sima fém lamella kell oda hézagolni
mert úgy adja ki . A lényeg , hogy a belsőt ne a köröm tartsa ki , hanem feküdjön a síkra . Írd meg , mit mutat a belső része , és összehozzuk . Sok sikert !