Keresés

Részletes keresés

Gracioso Creative Commons License 2005.01.26 0 0 184
"Engem inkább az lepett meg, hogy "snooker"-nek nevezik a karambolt.... :)"

Engem is, de a kérdés az, hogy már eleve a filmben így volt ( akkor hülyeamerikaiak ;-)) ), vagy a szinkronnál b@sztak el valamit :)

Volt néhány olyan "trükkfelvétel", amiért ma szétszednék a filmet, (én észrevettem vagy 3-4 hibát), de tényleg jó darab volt ez így ahogy van! :)
Előzmény: Treyez (182)
Treyez Creative Commons License 2005.01.26 0 0 183
Jó kérdés:) azért Solymosi Gábor és Mikó Balázs neve is jól cseng sportberkekben (zömében külföldön játszanak), + ott vannak az ifjú pécsi tehetségek, no meg mostanában a magyar snooker élvonala is egész jól érvényesül a pool-ban (ott van pl. Kojsza Zoltán, aki mindkét játéknemben képes kimagaslót alakítani).
A kihívásos, fekete-játék az tényleg egy külön tészta... nincs is túl sok rálátásom. Elég egy-két hosszú éjszakát a Gold Crown-ban eltölteni...:)
Előzmény: Gracioso (179)
Treyez Creative Commons License 2005.01.26 0 0 182
Engem inkább az lepett meg, hogy "snooker"-nek nevezik a karambolt.... :)
Viszont a Minnesota Fats elleni meccseken nagyon sok pompás kombinációt löktek a filmben. A neten könnyen lekereshető, hogy a "Minnesotai Kövér" egyébként nem volt profi játékos, ""csak"" egy rutinos, dörzsölt legenda, akinek valódi tehetségéről igencsak megoszlanak a vélemények... (Te vetted a Pannónt, ugye Mtsz? Hisz' az egy kiváló műszer... ár-teljesítmény kategóriában messze veri a 10-20e közötti import cuccokat...)

:-D Dehogy élek!! Erős amateur vagyok, pár éve kezdtem csak, edzésszerűen, behúztam egy-két kisebb eredményt, kapcsolatban állok hazai szinten kiemelkedő játékosokkal, egyesületi tagként is, de még nagyon sokat kell fejlődnöm, főleg pszichésen, kitartásban...
Előzmény: mtsz (178)
Treyez Creative Commons License 2005.01.26 0 0 181
Kedves Ashen, itt megtalálsz minden adatot a Demo Cue-ról!:

http://www.budgetcues.com/meucci_demo_cue.htm

(a szállítási költség és az itthon fizetendő vám még hozzáadódik az árhoz, de a dolcsi-árfolyamtól függően így is be lehet hozatni 1 hét alatt kb. 45-50e forintért...)

Itt pedig a Black Dot spicc-ről olvasható a gyártó saját hőskölteménye:

http://www.meuccicues.com/BlackDot.htm
Előzmény: ashen (177)
ashen Creative Commons License 2005.01.26 0 0 180

Hát, vannak pénzjátékosok ugyebár, akikről nem szabad elfelejtkezni. :-)

Persze ez nem a sport része a biliárdnak, hanem az erő sötétebbik oldala... :-)

Gracioso Creative Commons License 2005.01.26 0 0 179
Szerintem a kérdés úgy hangzik jól, hogy ma Magyarországon Tóth Sándoron és Földes Vilmoson kívül megél-e valaki a biliárdozásból? Remélem mindjárt rámcáfoltok....
Előzmény: mtsz (178)
mtsz Creative Commons License 2005.01.26 0 0 178
Huhh. Érdekes volt a tegnapi film: karamboloztak pool helyett :)) fej-írással döntötték el hogy ki kezd az utolsó nagy meccsen. meg volt még 1-2 dolog, de nagyon tetszett, jó film volt. dákó: azt hiszem erőteljesen elkezdek hallgati dákó ügyben :)) És mond, Te meg is élsz a biliárdból? Meg lehet élni belőle Mo-n? Vagy "csak" erős hobbi? (lehet hogy elsiklottam a felett, és te vagy Magyaroszág örökös bajnoka, elnézést) És akkor ez most lehet komoly kérdés is: Ma meg lehet-e élni a sportból mo-n? Értelemszerűen biliárd sportból. És most ebből vegyük ki a terem üzemeltetést. Gondolom azért abból meg lehet élni, ha nem akarjuk teljsen profin csinálni, mert az talán tényleg nem fér bele, hogy minden hónapban új posztó, új dákók, polír stb.
Előzmény: Treyez (172)
ashen Creative Commons License 2005.01.26 0 0 177
Trevez: mennyi az a bagó ár ha szabad tudni? Mert majd én is akarok újítani valamikor. :-)
Treyez Creative Commons License 2005.01.26 0 0 176
:)De így is mekkora!! Nem hiába emlegették alapnak (Micsoda dráma + atmoszféra; végre az 'eredeti' hustler-karakter, aki úgy söpri a posztó alá a saját életét, hogy közben maga a játék varázslattá válik... sőt, mit ne mondjak, gyógyszerré, tanulsággá.)
Nagy film...
Előzmény: Gracioso (175)
Gracioso Creative Commons License 2005.01.26 0 0 175
Volt 1-2 erős csúsztatás a filmben :))
Gracioso Creative Commons License 2005.01.25 0 0 174
és grat a dákóhoz, használd egészséggel! :)
Gracioso Creative Commons License 2005.01.25 0 0 173
Maximálisan egyetértek veled. (kivéve, hogy "kussolj", mert azt inkább ne :) )
Treyez Creative Commons License 2005.01.25 0 0 172
Igen igen, nemsoká kezdődik, mi is többen várjuk már a filmet... :-)
Ez a híres elődje a Colour of the Money-nak; lehet, hogy pozitív előítélet tőlem, de: sokkal többet várok ettől a régi, ódon hangulatú ős-verziótól...

Magazin:

hát igen, sajnos itthon még nincs meg egyelőre a kellő mecenatúrája a golyóspotoknak; nem éri meg szponzorálni, hírdetni, reklámfelületet bízni rá - szomorú. A lap szerkesztői is ezért untak bele az egészbe (pedig 2 kiváló játékosról van szó); hercehurca, eladósodás... a külföldi anyag nagy része amúgy is dugiárú a netről. A magyar pool-mezőnyön is érződik ez a "félprofi" morál; tisztelet a kivételnek, de egy-egy Open egészen kisstílű, vidékies... Az ember egy kezén megszámolhatja, ki az, aki ma Mo.-n abszolut sport-szerűen, már-már megélhetésileg űzi a biliárdot.

Irigylem a brit snooker-életet (ki nem irigyli azt!), a bejáratott formulái mögötti eleven, pezsgő sport-életet, azt az egész kultúrát (beleértve a tévés-kultúráját is), az egész gépezetet, a játék emberszabású tekintélyét, presztízsét, ahogy a 80 éves anyóka és a 8 éves kisgyerek együtt hördül fel a maximális break-nél, értik az egészet, az árnyalatokat is, vevők szépségre, technikára, trükközésre... (Snowflakes fénykép-beszámolója sem semmi a szomszéd topic-ban!:)

Az itthon dúló viszonyokon kéne változtatni: mert 2 féle előítélet létezik:: a biliárd = "úri allűr" vagy "kocsmai hazárdírozás"... - ez a két téveszme dívik még máma is, Krisztus után 2005-ben, Mosconi útán 50-ben...

De persze - kevés helytől eltekintve - a magyar szalonfenntartóknak sem éri meg befektetni, félévente újítani, posztózni, golyót polírozni, minőségi felszerelést és szaktanácsadást biztosítani.... talán 10-20 éven belül lesznek úttörők (nálunk a klubban vannak 13-15 éves kölykök, akik iszonyatosan jól játszanak már; ők a jövő játékosai, nem szájhősködnek, csak sportolnak, technikáznak...)

Na bocs a hosszas szájtépést (bárcak ilyen gördülékenyen folyna játékom is).

A végére egy kis privát öröm, öncélú büszkélkedés:

Társammal kb. 1 hete rendeltünk neten át amerikából két kiváló dákót, tegnap sikeresen megérkeztek (nagyon profik a Budget Cues-nál). 2 db MEUCCI Power Piston-ról van szó, rétegelt 'Black Dot' spiccel ... ezek az "alienek" a mai csúcs Predator-dákók egyetlen vetélytársai dinamika és forgatók szempontjából (ráadásul, mivel ún. DEMO verziók, bagóért lehet hozzájuk jutni!...) Persze a kisgyermeki öröm mellett qrva sok meglepetés is ér egyelőre; újra meg kell tanulni velük játszani, sok izzadással, gyakorlással... (Bárcsak csupán ezzel kéne foglalkozni, ugye!?)

Na kussolok <:-)

Üdv, és Jó Játékot:
tré
Előzmény: Gracioso (171)
Gracioso Creative Commons License 2005.01.25 0 0 171
Figyelem! Szolgálati közlemény. Ma este biliárdos film az m1-esn 23:55-kor! A svindler
Gracioso Creative Commons License 2005.01.25 0 0 170
Főként arra gondoltam, csak erős lett volna azzal kezdenem ;-)) Irigylem az egészet, amit csináltok, folyamatos versenyek, jutalmak, intelligens normális helyen. Csak sajnos arra sincs időm, hogy normálisan poolozni megtanuljak, nemhogy snookerezni. Pedig az álmom az. :) Az nekem a művészet kategória! :)
Előzmény: Szababa (169)
Szababa Creative Commons License 2005.01.25 0 0 169

www.poolbiliard.hu: nyílt színen megkövetem a készítőket!!!!!!!!!!!

Az oldal szép és pool oldalról tényleg informatívnak tűnik. Valami ilyesmi kéne csak jól kibővítve snooker-re, karambol-ra is. Ez tök jó és bár én inkább snooker párti vagyok, de szeretem a pool-t is meg azokat az embereket, akik "pátyolgatják" ezt a sportot. Még egyszer sorry, hogy vak voltam!!!

"Tetszenek azok a honlapok, ahol legalább a saját klubjuk versenyeit összefogják, regisztrálják, vezetik, publikálják, de sajna ez is ritka, mint a fehér holló"

Erre beneveznék a saját általam készített és karbantartott Rex Williams Snooker Club oldallal (rwsnooker.uw.hu)  :-)

Előzmény: Gracioso (168)
Gracioso Creative Commons License 2005.01.25 0 0 168
Közben elsütök egy pluszpontot a www.poolbiliard.hu-nak, ugyanis nézegettem, és most esett át egy alapos frissítésen! Fent van a versenynaptár, eresméynek is. (Még a vasárnap végetért snooker welsh open döntőjének eredményei is fent vannak :) )
Szababa: tehát akkor (egyelőre, és bizonyos ideig) az átfogó biliárd portál: http://www.poolbiliard.hu/ :))
Előzmény: Gracioso (167)
Gracioso Creative Commons License 2005.01.25 0 0 167
Sajnos egyszerű: nincs aki csinálja. A www.poolbiliard.hu szerintem ilyen célzattal indult, néha néha frissítgetik is. Tetszenek azok a honlapok, ahol legalább a saját klubjuk versenyeit összefogják, regisztrálják, vezetik, publikálják, de sajna ez is ritka, mint a fehér holló.

Egyébként félreértés ne essék, én is szeretnék ilyen lapot (paír alapút :) ) olvasgatni, de szerintem egy ilyet nagyon nehéz beindítani/fenntartani.

A Sport1 meg sportot űz abból, hogy milyen késéssel tudja leadni a különböző eseményeket. Nagyon sokat veszít a varázsából a dolog, hogyha nem élőben adják... :((
Előzmény: Szababa (166)
Szababa Creative Commons License 2005.01.25 0 0 166

magyar BILIÁRDMAGAZIN vélemény: kirakva egyik klubban sem láttam, ami nem túl jó. Mind a kettőt megvettem (egyiket a darts.hu boltjában, a másikat meg a snooker-rex wesselényi utcai boltjában) Nagyon pártolnám ezt a dolgot, bár valóban voltak tipikus gyermekbetegségei, de ez egy lap indulásánal elfogadható. Én főleg a snooker-es részt hiányolom belőle, illetve az a kevés ami benne volt meg régebbi dolgok voltak (pl ranglista)

Szükség lenne egy ilyen átfogó billiárdos újságra (pool, karambol, snooker). Én magam imádom a net-et böngészni, de azért jó dolog nyomtatott formában is olvasgatni.

Ha már itt tartunk. Miért nincs vmi magyar internetes billiárd portál (pl a szövetségnek)? Ott lehetne rögzíteni az ország összes versenyét, eredményeket, klubbokat stb

Előzmény: Treyez (163)
Gracioso Creative Commons License 2005.01.24 0 0 165
Az a baj, hogy igazán jól működő weboldal sincs a poolosok számára, pedig azt sokkal könnyebb, olcsóbb lenne létrehozni, karbantartani, frissíteni. Igaz, bevétel sem lenne belőle, de nem is hiszem, hogy ez az elsődleges cél... Persze ettől még örülnék egy jó lapnak...
Puerco de Dios Creative Commons License 2005.01.24 0 0 164
Én nem hallottam róla nem találkoztam vele sehol ami annyit jelent hogy a lap marketingje nem volt a legjobb :(      Nem tudom, hogy rendszeresen megvenném-e ha lenne ilyen újság de nem hiszem ,hogy olyan színvonaltalanra készítenék, hogy egy magamfajta fanatikus ne venné meg legközelebb...
Előzmény: Treyez (163)
Treyez Creative Commons License 2005.01.23 0 0 163
Tavaly volt egy tiszavirágéletű próbálkozás a magyar BILIÁRDMAGAZIN létrehozására; 2 szám meg is jelent, amolyan kezdeti, pénzhiánnyal küszködő, fanzine-os jelleggel, itt-ott még kiforratlan állapotban...
Lehetet egyáltalán látni az említett lapot akkoriban a nagyobb biliárdozókban? Vagyis talákoztatok vele? (Vélemény, kritika?)
Előzmény: Puerco de Dios (160)
glad Creative Commons License 2005.01.23 0 0 162
Remélem én is, mert zűrös lesz a hétvégém. :)
Előzmény: Gracioso (159)
glad Creative Commons License 2005.01.23 0 0 161
Köszi!
Előzmény: Puerco de Dios (160)
Puerco de Dios Creative Commons License 2005.01.23 0 0 160

Szeva!

Nem vagy egyedül már Én is kerestem ilyen lapokat,magazinokat de nálunk nem lehet venni, így marad az internet. Én a billiardsdigest.com szoktam olvasgatni de még ezen kívül van még 1-2 hasonló témájú magazin de most nem jut eszembe.

Előzmény: glad (156)
Gracioso Creative Commons License 2005.01.22 0 0 159
Ha Győrben járok, tuti be fogok nézni!
Előzmény: glad (158)
glad Creative Commons License 2005.01.22 0 0 158

Ha lesznek képek akkor ide kerülnek majd és előzetes infók is erre a versenyről:

www.melrose.freeblog.hu

Előzmény: Gracioso (157)
Gracioso Creative Commons License 2005.01.21 0 0 157
Mindegyik versenyről várjuk a beszámolókat! :)
glad Creative Commons License 2005.01.21 0 0 156

A jövő hétvégén (30) Győrben  is lesz biliárd verseny a Melroseban. :)

Más:

Tudja valaki, hol lehet hozzájutni biliard magazin(ok)hoz, szaklapokhoz?

Akár külföldről is.

Rendelhetőség lenne a legjobb.

ashen Creative Commons License 2005.01.21 0 0 155

Hétvégén ismét 9-es verseny a Gold Crown-ban. Akit érdekel, hajrá! :-)

Szombaton 9-ig lehet nevezni ha minden igaz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!