az én öcsém rabló, meg betörő szeretett volna lenni, aztán amikor mondtuk neki, hogy ezek nem az igaziak, akkor úgy döntött, hogy alkoholista lesz. Anyukám megpróbálta lebeszélni, mire felháborodva közölte, hogy szörnyű, hogy anyának semmi sem jó!
Jut eszembe öcsém gyerekkorában kukásautós szeretett volna lenni, aztán mondták, neki, hogy büdös az, Öcsike! Mire ő: - Nem baj, majd háttal állok...:)
Nektek volt egyáltalán olyan ismerősötök, aki úgy igazán tanár akart lenni? Mert nálunk csak azok mentek annak, akiket nem vettek fel a Színiakadémiára, vagy nem volt semmilyen ötletük, hogy mik legyenek, ha nagyok lesznek, v. ilyenek.
Maksa Zoltán volt a humorista, és csak egy mondattal célzott rá, hogy mi vevők vagyunk a humorára. Amúgy a szövegkörnyzeteből kderül, hogy meliyk előadás volt nekem a hazai pálya. Így természetesen a másikat iskolát, azaz a jogászokat fikázom. Persze csak úgy, ahogy általában a mérnökök a közgazdászokat.
Nem vilagos ennyi adatbol, hogy melyiket fikazod. Egy jo humorista volt, es a jogszok mind karot nyelt humortalan majmok, vagy egy kevesbe jo, es a tanarkepzosok ecceruek mint a botok, hogy minden primko fos poenon rohognek? :o)
Nekem az egyik volt gimis barátom elkezdte a Közgázt, aztán felvételizett az Orvosira is, aztán együtt csinálta a kettőt, aztán nem bírta együtt a 2-t, akkor a Kg-t otthagyta, aztán az első boncoláskor rájött, h. nem bírja a vért..., akkor halasztott, vissza a Kg-ra, aztán rájött, h. mégiscsak az orvos szeretne lenne, úgyhogy belgyógyász lett:))) (hogy a KG-t elvégzte-e a végén, nem t'om...)
Egyszer egy humorista a főiskolánkon (tanárképző) lenyomott egy előadást durván másfél óra alatt. Azt mondta, hogy a jogi egyetemen ez jóval gyorsabban lement, mert nemigazán voltak vevők a poénjaira.
A közgáz? Hmm...khmmm. Szerintem mindenki azt az egyetemet misztifikálja, ahova éppen nem jár. Én az orvosit pl., de nem az én saram, hogy nem mentem oda, hanem az anyukámé.
Várjál, várjál, most lehet hogy keverem, de mintha a közgáz magasabb szinten lenne a jognál - a mondás szerint - ahhoz kéne vagy tíz nap!("Miért nincs a Műszaki Egyetemen tavaszi szünet?")
Hát, ha tudni akarjátok, a világ legfölöslegesebb szakmája a bálnának levés. Már Peter Cook és Dudley Moore is megmondta: "Hát én nekem ne jöjjenek azzal, hogy a bálna intelligensebb, mint az ember. Ugyanis a bálna iszonyatosan ostoba. Hát mondja: tud említeni egyetlen bálnát, amelyiknek a lemeze felkerült volna a slágerlistára? Semmilyen művészi értéket nem produkálnak, csak egyvalamit produkálnak folyamatosan: egy csomó másik bálnát. És nem esznek semmi mást, csak planktont. Na, ezt nevezik egyesek intelligensnek. Mondja, el tudja képzelni, hogy tegyük fel ön úszik odalent az óceán mélyén tátott szájjal, és a plankton meg csak áramlik befelé? [...] Igen? És ez tetszene magának? Szeretne sodródni odalent úgy, hogy még lélegezni sem tud a víz alatt? Hát annyira hülye a bálna, hogy mindig föl kell jönnie a felszínre, hogy kilövellje a vizet."
A műegyetemi hallgatóknak, mint tudjuk, 4 évnél is gyorsabban menne (Ha lenne egy szabad hétvégém, elvégezném..kezdetű mondás), azonban a sok bamba joghallgatónak bizony 5 évet is rá kell szánniuk:)