Keresés

Részletes keresés

LaurensHammond Creative Commons License 2007.11.25 0 0 6038

Huuu de szep osszeallitas, jol mutat hiaba na.... (ha levenned rola a dobgepet akkor meg autentikusabb lenne) de ez csak az en velemenyem:-)  Ma a borzen sikerult bezsakolnom egy nem is olyan regi JackMcDuff cd-t celosan 2500Ft-ert! B3 mi mas lenne rajta az uralkodo hangszer. Ezert erdemes a lemezborzere kijonni. Annal a boltosnal tobb McDuff is volt, es jo arban adta...uj Joey is volt neki ebben az arban.

Dombi! Ok, semmi baj, majd jossz ha erre jarsz, varlak szeretettel, legalabb a regi "elavult" Hammond-omat is megnyaggathatod, kivancsi vagyok a velemenyedre,meghallod e.... mas lett a hangja...(csoveket csereltem benne itt ott).

trambi Creative Commons License 2007.11.25 0 0 6037

Kezdödik a karácsony ez most már tuti , 2007 Nov 24-én 17 órakor a nyolcadik kerületben Gyurik Lajos kisbuszát feltörték és eltulajdonították Gidófalvy Attila,ROLAND VR 760 szintetizátor orgonáját. Mivel ebből hammond klonból kis hazánban kevés fut, ha valaki találkozik gyorsan eladni szándékozó egyénnel, vagy infoval rendelkezik , értesitse a lord@lordzenekar.hu-t .

dombi39 Creative Commons License 2007.11.25 0 0 6036
OK, köszi. Snoop Dogg! Végre megjegyeztem. (Te hogy te milyen jól ismeres ezeket a neveket...). Egyébként az ilyen előadokból 2 x 15 méter és azon belül 5 rakodónyi CD volt (Hip-Hop vagy mi ez) a Virgin-be.
Mikor Hammond-ról kérdeztem a tagot, csak (!) Jimmy Smith CD-kről tudott más előadó(k)ról fogalma sem volt (mondjuk kedves volt, készséges és nem hiszem hogy több mint 22 éves).
Előzmény: tehtube (6033)
dombi39 Creative Commons License 2007.11.25 0 0 6035
Szia!
Érdekelnek a CD-k majd, de inkább leugrom majd hozzád Kecskemétre. Most kicsit kiköltekeztem (és még jön a karácsony is, bár én arra nem kapok semmi, mert már előre megkaptam az ISP DECIMATOR noise reductor pedált a gitáromhoz...)
Előzmény: LaurensHammond (6030)
dombi39 Creative Commons License 2007.11.25 0 0 6034
A 74-esnek? A szoba másik oldalán a szimmetria kedvéért.
Az Organic Vibes CD-ről mi a véleményetek?
Előzmény: tehtube (6033)
tehtube Creative Commons License 2007.11.25 0 0 6033

A már elküldött ott virít életünk végéig :-)

Nagyon egyforma a két hozzászólás, elég egyszer is, majd fejben kijavítjuk, no problem :-) Úgy néz ki, a globalizácijó megtette a hatását, ugyanaz a silány választék van minden megabótba'. Egyébként kétszer is hibásan írtad le, helyesen: Snoop Dogg.

Na 6 év után rendbehozattam a bibit a házon az orgona fölött, elbúcsúztam a lavórtól, mindjárt méltó helyére került az orgona, valahogy így:

Mostmár csak a 74-es B3-nak kell valami jó helyet találnom :-)

Előzmény: dombi39 (6032)
dombi39 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 6032
Elnézést az előbbiért, de nem tudom hogy kell törölni már elküldött hozzászólásd.
Az a baj, hogy sokkal gyorsabban gépelek és rosszul, mint sem megjelenne laptopom képernyőjén. Helyesen:
Frisco: Snoop Dog-ot kellett hoznom a kisebb fiúnak, meg egyéb ilyen stílusú marhaságot: mindenki tudta ki az és ismertek kapásból! Egyébként Snoop Dognak 14 különböző CD-je volt raktáron, és csak egy ember verte ez. Na ki lehet szerintetek???
Jimmy Smith!!! 15 db-ot számoltam tőle (persze olyanokat is amin csak közreműködött). Sajna a dollár lehetőségeim végesek voltak, és tőle nem hoztam egyet sem.
Megvettem viszont Joey Organic Vibes CD-jét, de valahogy nem hoz tűzbe...
dombi39 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 6031
Köszi az A100-as megoldást, de le vagyok tiltva minden orgona-tranzakcióról...
Frisco: Snoop Dog-ot kellett hoznom a kisebb fiúnak, meg egyéb ilyen stílusú marhaságot: mindenkit tudtam és ismertek kapásból! Egyébként Snoop Dognak 14 különböző CD-je volt raktáron, és cdak egy ember verte ez. Na ki lehet szerintetek???
Jimmy Smith!!! 15 db.ot számoltam (persze olyanokat is amin csak közreműködött). Sajna a dollár lehetőségeim végesek voltak, és tőle nem hoztam egyet sem.
Megvetem viszont Joey Organic Vibes CD-jét, de valahogy nem hoz tűzbe...
Előzmény: tehtube (6029)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.11.24 0 0 6030
Udv!

Most eppen nincsen, csak egy Joey De Francesco DVD+CD ritkasagom. Elviszem ha erdekel, de szolj, mert bepakolom holnap reggel akkor meg. Ide tudod csak LP-ket viszunk. Van viszont a multkor emlitett Jack McDuff, Don Patterson cd-ibol nehany...fantasztikus Jazz B3 orgonistak Ok is. Hivj, vagy szolj, ha kellene valmelyik, es kijonnel a Pecsaba. Be vagyok kapcsolva egesz ejfelig 70/512 2889
Előzmény: dombi39 (6026)
tehtube Creative Commons License 2007.11.24 0 0 6029

Mér'nem Britniszpíírszt kerestél? Vagy Dzsakót? Abból lett volna, garantálom.

Hát igen, a mi műfajunk kevésbé van szem előtt. De ha az ember megtalálja a beszerzési forrást, akkor más. Pl. Victoraudio :-)

Van egy fent üres szép A100 házam. Vörös erezett mahagóni. Alul 3 db -még kerekmágneses- hanxóró, swell pedál, bassz kontaktsín, kábelkorbács, dögcédula ami ~13e. Pad, motorok nélkül, de hozzávaló kottatartóval, 130e.

("csak" a TG, billenyűk/kezelők és regisztert hordozó vaslap kell bele :-)

B2 vaslapot adok hozzá +5-ért, egyébként 10e.

Egyébként otthonra, kis helyre az A100 tényleg nagyon célszerű.

Előzmény: dombi39 (6028)
dombi39 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 6028
Még egy történet Frisco-ból. Két helyen is kerestem Joey DeFrancesco "The Champ Round 2" CD-jét.
A. hely: Virgin Megastore - hosszas computeres keresgélés utána a tag azt mondta "nincs, nem is tudja lesz-e". Sokáig azt se tudta boltos kiról van szó. A művészt nevét is nekem kellett leírnom egy papírra csupa nagybetűvel, hogy tudja kiről van szó...
B. hely: Borders volt: "épp most nincs, de most megrendelhetem és 7 munkanapon belül itt van!" Sajna én nekem haza kellett közben jönnöm.

A Frisco-i zenei antikvárum (Powell street, Union Square sarkán van, II. emelet). Megkérdeztem az eladót van-e valami Joey-tól, bármi. Egy idősebb ázsai bácsi válasza ez volt: He's the greatest man behind the B3, but we haven't anything..."
(ford: Ő a legnagyobb ember a B3 mögött, de nincs semmink.). Azért ez érdekes...

dombi39 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 6027
Köszönöm.
Előzmény: KarnEvil (6019)
dombi39 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 6026
Szia!
Lesz nálad valami CD Joey DeFrancesco-tól?
Előzmény: LaurensHammond (6023)
tehtube Creative Commons License 2007.11.24 0 0 6025

További képek a szépségről. Mechanikája csendes, a csövek eredeti Hammond márkájúak. Nagyon szép -eddig a legszebb- rend uralkodik benne.

Minden kontakt 100%, perka pont úgy szól ahogy kell, a vibrátó fémes, sír, minden funkciója hibátlan finom működésű, a hangja hibátlan.

Előzmény: tehtube (6021)
dombi39 Creative Commons License 2007.11.24 0 0 6024
Hú ez nagyon szép! A pedáljait nagyon elfogadnám az enyém helyett...
Ára is van? (bár elárulom mindenkinek nekem az A100-as az, ami a legjobban tetszik formailag... PL. LauransHammond-éra bármikor elcserélném az enyémet)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6023
Analog baratok, Hi-Fi kedvelok, High End LP fanatikusok, es sorolhatnam... Ismet alig tudnak rola, most 25.-en, azaz vasarnap a Pecsa-ban Nemzetkozi lemezborze (LP, CD, DVD, minden ami a zenehez kapcsolodik...) Erdemes kinezni, olyat is talalhat az ember amirol mar lemondott!!! Tobb tizezer Vinyl, es mi is kb 2000 minosegi darabbal kepviseljuk magunkat a bejaratnal egybol balra a regi helyen. Szeretettel varunk minden fekete lemez szerelmest! Vigyuk tovabb a kulturat, long live vinyl's!!!
KarnEvil Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6022
Karácsonyra Hammondot mindenkinek!
De szép is lenne...

Még valami Ethel Smith-ről: Szerepel Walt Disney 1948-ban készült "Melody Time" című zseniális animációs filmjében. Az egyik jelenetben, ami egy pohár koktélban (!) játszódik, egy hófehér Hammondon játszik, közben Donald kacsa egy papagájjal az orgonán táncol. Zseniális a jelenet, ahogy összehozták a rajzfilmfigurákat az orgonáló Ethellel (48-ban!). A végén jön egy harmadik madár, és TNT-vel felrobbantja az orgit, de a hangszer természetesen túléli :) Disney-nek tényleg látnoki képességei voltak...
A film természetesen megvan :)
tehtube Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6021

Ha valaki meg kívánná lepni magát, szeretteit Karácsonyra egy B3-mal, megteheti.

1974-es a gyári szám alapján, "vadonatúj" :-) A belseje egyszerűen sterilen tiszta, kívülről is gyönyörű. A B3 meg B3...

tehtube Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6020
Igaz, igaz. Én megláttam a 133-at, lapoztam is tovább. Hogy "csinálhatta"? Átfestette? Azt el tudom képzelni. Jól néz ki, mint a Vox-ok.
Előzmény: KarnEvil (6017)
KarnEvil Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6019
A jelenet az 1944-es "Bathing Beauty" c. filmből van, amiben a drága Ethel Smith zenetanárnőt játszott. Több filmben szerepelt egyébként, főleg a 40-es években.
Előzmény: dombi39 (6011)
constantino_lobasso Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6018

Nem Hammond, de vintage, gondoltam, megosztom.

Nem tudom azt se, hogy tényleg jó-e valamire, de jókat is olvastam róla a neten.

Valaki árul egy kicsit beteg Gem Jumbo 61-et, ha jól azonosítom a leírásból.

http://www.vatera.hu/szintetizator_elektromos_orgona_41552246.html

Lehet, hogy megéri azt a pár forintot még hibásan is.

Üdv

Szilárd

KarnEvil Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6017
Bocs, hogy beleszólok, de a srác azt írja a kérdésre válaszolva, hogy nem preset-billentyűket használt, hanem ő maga készítette a billentyűket :)
Így még érdekesebb a dolog :)
Előzmény: tehtube (6016)
tehtube Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6016

Ha figyelmesen elolvasod az infókat, megtalálhatod a megjegyzéseknél a típusokat.

Ethel (Gold)Smith BC-n játszik.

A srác egy L133-on, csak trükközött. Kicserélte a billentyűit a H100, X66-77 inverz vágott presetbillentyűire.

Előzmény: dombi39 (6013)
dombi39 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6015
Szia Laurens!
Egész Frisco-ban nem kaptam meg Joey D: The Champ Round 2 CD-jét.
Neked nincs meg véletlen? Nagyon kellene!
dombi39 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6014
http://www.youtube.com/watch?v=M91Jtf9xOxU&feature=related
dombi39 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6013

Tehtube mester! Ez milyen Hammond?
dombi39 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6012
Gratula! Szép összeállítás.
Előzmény: glissando (6009)
dombi39 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6011
Segítsetek! Ez részlet valami filmből van, vagy?
http://www.youtube.com/watch?v=TA9qlWyk-7Q&feature=related
dombi39 Creative Commons License 2007.11.23 0 0 6010
Szia! Köszi, nem beteg a RICKY.
OFF: Szerettem volna hozzá eredeti húrokat (bár nagyon szeretem az Elixirt), meg eredeti szíjat... De nincs.
Előzmény: okumoto (6000)
glissando Creative Commons License 2007.11.22 0 0 6009

Most ebben a formációban nyomom, a Solton nem fér, szegény, pedig nagyon szeretem. Állandóra ez a nem épp szokványos felépítésű falezli (brutál jó hanggal) plusz DB5, mobilra Roland A33, EMU, Motion Sound pro-3X. Egyébként a kis csöves mikrofon előfok megnyerően jól teljesít.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!