Nekem újabban a Bennfentes című film zenéje tetszett nagyon.
De azért a Matrix zenéje is nagyon jó, csak az inkább kapcsolódik a filmhez, önmagában nem hallgatnám.
Az utóbbi idoben látott filmek közül nekem a Jeanne d'Arc zenéje tetszett a legjobban. Éppen ma egy filmklubban három Besson-filmet néztem meg, és észrevettem, hogy Eric Serra sok hasonló motívumot használ a különbözo filmekben.
Ezen kívül nagyon bejön a Twin Peaks - a sorozat és a Fire Walk With Me is. A felsorolásból természetesen nem hagyható ki a Vangelis-féle 1492 sem.
Találtam valami szépet (ismét), a cd játszóm már kívűlről tudja :o))
Az "Eső előtt" c. film zenéje, nagyon beleszerettem. Ha esetleg van időtök, nézzétek meg a hozzátartozó filmet is, érdemes.
Bocs de elfelejtettem: Arizona Dream!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A legjobb Bregovic zene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
és a film is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tényleg a Misszió a legjobb. Kedvencem még a Leaving Las Vegas Stinggel.
Farkasokkal táncoló - jó.
A Nyman filmezenék közül a Carrington a legjobb.
És ne feleddjétek a Preisner filmzenéket: Három szín és Veronika kettős élete!
A magyarok közül a Meteo a király. És a Sose halunk meg!!!
Csillagkapu zenéje.
Ja, meg a Tűzszekerek. Itt a Vangelis megint csak kitett magáért.
De a legjobb akkor is a Braveheart. Már rövidesen skót dudám is lesz, meg fogom tanulni.
Hello!
Szerintem,az Indiana Jones-trilogia zeneje a nyero.(en legalabis vagy 500-szor halgattam meg)
es a legujabb filmek kozul a Macska-jaj pittbull terrier kezdetu szama halali.(no de ezen kivul meg nagyon sok szam a kedvencem )
Na csa
sok ujat nem lehet mondani, de a
Reality bites (Nyakunkon az elet) azert ide kell, hogy ferjen
ha valaki netan hozzajutott, kuldjon legyen szives egy mailt
koszi
(bocs, az ekezetnelkulisegert)
Ha netán valaki belefutna az Il Postino filmzenéjébe, pliz örvendeztessen meg egy emillel. Magyarul Neruda postása néven futott a film és csodaszéééép a zenéje.
Én csak 2 kedvencet tudok felhozni. A filmeknél valahogy sosem marad meg a fülemben a zene, de ennél a kettőnél abszolút.
1. Ghost - Nem vagyok egy érzelgős típud, de szégyen vagy nem, ezen a filmen még én is elsírtam magam. És a zene...hát mintha ehhez a filmhez írták volna(még a szövege is)
2. Braveheart - Nagyon nagy film, egyike a legjobb alkotásoknak szerintem. És az összes zenéje nagyon bejön.
>Peter Gabriel - Passion (ezt vynilen elég rongyosra hallagattam)
Kiadott hozza egy tarslemezt, ami meg ennel is jobb: "Passion Sources" ahol azok a szamok vannak rajta eredeti eloadokkal amikbol a filmzene szuletett. A madraka zeneje sem rossz.
Me ha nem is filmzene de film reven szulette lemez: Dead Man Walking. A rendezo felkert muveszeket, hogy irjanak dalokat a halalbuntetesrol. Irtak. Jokat. A filmben egyebkent Nusrat Fateh Ali Khan muzsikal igen szivhez szoloan.
Onibaba (ez egy regi japan film)
Passion
Paris, Texas
Barry Lyndon
Salmonberries
Viszontlatasra a pokolban (Sean Connery, Richard Harris)
Deliverance
Betty Blue...