Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Zoli rosszul mondja: nem a covid, az már itt van sok évtizede, mégsem halt ki az emberiség.
A látszat demokrácia végső halála jött el közénk.:-(((
Nem! Tényleg nem lesz kötelező az oltás! Csak kiadjuk a munkaadóknak, hogy kötelezővé tehetik!
Ha nem teszik, majd őket is burkoltan szankcionáljuk, amíg bele nem mennek!
Állami intézmények, hivatalok, egészségügyi dolgozók: már mindegyikben kötelező régen.
Hogy ezt az Alkotmánybíróság esetleg jogellenesnek találhatja? Semmi baj: majd átírjuk az Alaptörvényt!
Hiszen az Alaptörvény értünk van, benne leírva a kőbe vésett állampolgári jogainkkal! Addig módosítják, még a végén majd csak ez marad benne: kussolhatsz, jogod van hozzá!
Elegem van már ebből az egész hazugság áradatból, és gerinctelenségből!
Ahogy írtam régebben, egyetlen ismerősöm sem pusztult ki puruttyában az elmúlt másfél év alatt. Viszont rákban nagyon sokan.:-(
Név szerint is fel tudom őket sorolni, hiszen évtizedes klubtársaim, barátaim voltak, vagy a házastársaik.
Ahogyan most név szerint fel tudom sorolni azokat az ismerősöket, akik a sokadik oltás ellenére mégis covid betegek táppénzen, vagy páran kórházban.
60 + éves ex rendőr mindkét veséje leállt közvetlenül az oltás után - tudom, nincs összefüggés!!! - , dialízis, miegyéb, de a látása még most sem jött vissza teljesen.
És engem, aki már átesett rajta, bitang védelmet szerzett még szerintük is, köteleznek majd sunyi, áttételes módon erre a nem tesztelt kísérleti oltásra, mert csak három hónapra jó a kártyám!
Az oltottak védettségét nem tesztelik, hiszen róluk még a golyó is lepattan! Ja, nem!!!
A lakosság kétharmada beoltva! Mégis: kitől féltik ezek a tyúkszaros életüket, és miért? Örök védettség+két nap az oltás, engem meg ne féltsenek, nem kolera járvány tombol!
Bele mondták a képünkbe, hogy: hazudtunk! A reakció az emberek többségétől: de akkor sem! Ennyit a gondolkodás haláláról....
A jó pásztorunk nagylelkűen kijelölte az utat, merre legelhetünk, a nép pedig boldogan béget!
Számomra minden fórumtárs egyforma,legyen bal vagy jobb oldali,és az sem zavar melyik békemenetben vet részt.Elégé megosztott az ország,DE,itt legyünk egyenrangúak.
A LunaNet (Lunar Network) új technológiája lehetővé teszi, hogy az adatokat a Hold és a Föld között ne csak előre kitűzött időpontokban, precízen időzítve legyenek képesek továbbítani, hanem bármikor, akár az adást zavaró tényezők megjelenése esetén is. A hálózat nemcsak az űrhajósok és az irányítóközpont részére lenne fenntartva, hanem más területeknek is elérhetővé tennék az adattovábbítást, segítve a kutatásokat, fejlesztéseket. A LunaNet földi segítség nélkül képes lenne a Holdra időjárás előrejelzést készíteni, és pontos navigációs rendszert biztosítana a felszínén tartózkodóknak.
Ha ilyen ütemben haladunk,lesz az 600FT-is.Tavaly vettem több köbméter deszkát 60 000FT/köbméter,jelenleg CSAK 240 000FT/köbméter,vasanyag több mint 100%-kal emelkedett,nem is sorolom tovább drágul minden.
Ha már emlegetitek a benzin árát természetesen kiválasztva az extrém legdrágábbat példának 550 Ft -os dieselt autópálya kúton ahol a személyautósok közül csak a hülyék tankolnak meg azok akiknek nem számít a pénz. Leírnám itt csak példának a mai napon érvényes 95-ös benzin árakat az én 20 km-es körzetemben , lehet válogatni hol járok jobban . Erdőkertes OIL 481 Ft. Veresegyház MOL 495,9 Ft. Veres OMV 489,9 Ft. Gödöllő az egyik MOL 486,9 a másik MOL 490,9 Ft. Gödöllő M 3 pálya Lukoil 499,9 Ft . Fót Auchan 467 Ft . Fót OIL 477 Ft. Fót OMV 500,9 Ft . 33,9 Forint eltérés a két szélsőség között .
Most jöttem a Lengyelektől.Ott is drágább,de nem ilyen ordenáré módon. Autópályán,vagy mellékútvonalakon nagyjából egyforma,480 ft-ban áll meg a gázolaj.
Szerencsére nem harckocsizó alakulatnál szolgáltam, de tartalékos tanfolyamon pár alkalommal vezetni kellett. Az anya alakulatnál (1975-n) BAT BTM.... gépek voltak, amik lövegtorony nélküli T-34 alapra lettek felépítve.
Vegyes a kép. 2010-től 2019-ig a kumulált inflációt is beleszámolva ( a kormányzati alrendszereket néztem ) 9-10 %-kal nőtt nominálisan, viszont a GDP aránya 5%ról 4,3%-ra csökkent. Az 5% is bőven az EU átlaga alatt volt...
András! Most már többet tudok a T-34-es harckocsiról. Kicsit félre ment a dolog mert egyáltalán nem az volt a lényeg hogy miképpen indították be. Mint mikor a múltkori hozzászólásomban egy egyszerű kérdést tettem fel a forint árfolyamának alakulásával kapcsolatban, válasz helyett többen elkezdték az uniót szidni, míg a modi oda nem csapott. Pedig ott sem az unió volt a lényeg. Írhattam volna USA dollárt is, - akkor az USA szidalmazása lett volna a válasz?! Természetesen nem kell egyet értenünk, de attól még civilizáltan vitatkozhatunk és úgy vélem azt is tettük. Legyen világbéke!
Most lécci azt is vetítsd le,hogy mennyit költött az egészségügy helyett(ami ugye dóóóga neki)egyéb,jórészt faxságokra!Csak úgy a kép teljessége érdekében.;-)
Bandi, ha vezetted akkor azt is tudod, hogy a T34-est lehet levegővel is elindítani, de akkumulátor nélkül nem, mert a tápszivattyúja elektromos, és addíg nem is indítható, még el nem éri a 2 Bar nyomást. A levegős indításhoz 2 db. 10 literes tartály áll rendelkezésre, ami 2, esetleg 3 próbálkozásra elég, de a levegő rendszere nem a tömítettségéről híres :-)
Akkumulátor biztos, hogy volt benne, mert a 4 db 30 kilós akkut nem kis munka kiszerelni.
Azt meg simán el lehet felejteni, hogy gépkocsi akkuval csak elektromosan elindítható, de az elképzelhető, hogy a két sorbakötött gépkocsi akkumulátur, (mert 24 voltos a rendszer), elég a tápszivattyú működéséhez, és ha van levegő akkor beindítható.
Én pont ezt tartom mérhetetlenül nagy problémának!Volt minek ellenszegülni!!!Volt parancs!De nem volt róla évtizedekig pofázás,és nem csináltak filmet sem!!!Pedig hát......
Minden infó jó valamire!TV bámulás közepette megvilágosodtam!!!Megtudtam,hogy bőrünk átrendeződött szerkezetű keratin tartalma Neander völgyi ősünk hagyatéka.Ez a változás tette szívóssá,"mindent elviselni képessé" bőrünket.Egyik-másik harcostársunk figyelem!!!Hála imát(hogy nem sül le képéről a bőr)neandervölgy felé fordulva tessék eszközleni!!!
Ez a harckocsi magántulajdonban van. Ismerem a tulajt, annak idején beszéltem vele az ügyről, ő mást mondott. Az eset után lefoglalták a harckocsit, tán még ma sem kapta vissza. Innen inkább magánban, a többit nem szeretném nyilvánosan.
Holló tábornok a médiának lenyilatkozta, hogy nem volt benne aksi sem, a vezetékelését is eltávolították.. Akkor csak levegővel indíthatta a nosztalgiázó nagypapi!
Az a felújított T-34 harckocsi üzemképes állapotban volt, mert beindíthatatlan motorral a szállító trélerről sem tudott volna leállni. Ezt a hk.-t üzemképes állapotban tartotta, talán még most is tartja a Hadtörténeti Intézet, mivel filmforgatásokhoz és történelmi játékokhoz szokták bérbe adni.
Én vezettem ilyen hk.-t és azért is szóltam hozzá. Ebben a szerkentyűben nem az általad elképzelt PCP palack van, hanem rohadt nagy fix acél tartály, amin különb szelep van, mint a PCP tartályodon!:-)))
Nem is kell, hogy egyetértsünk a történelmi tragédiáinkkal. Én biztos helyről tudom azt amit leírtam mindkét oldalról szerzett információk alapján.
Hogy egy kicsit tisztuljon a homály. A T-34-es indítható akkumulátorról és sűrített levegős palackról is /150 bar/. A sűrített levegővel az volt a probléma, hogy ez a harckocsi még nem töltötte vissza az elhasznált levegőt, ezért viszonylag nagy tartályok voltak benne,- csak nagy hidegben használták. Egy külső kocsiról töltötték őket. A T-55 már vissza tudta tölteni a levegőt. Egy AK-150 típusú kompresszort építettek rá, a beépített tartályai is kisebbek. Egyébként hirdetési oldalakon néha felbukkan az AK-150 kompresszor, egészen jól használható sűrített levegős palackok töltésére. Az névleges üzemi nyomása csak 150 bár, de orosz lévén nagyon túl lehet terhelni, 300 bárral még megbirkózik.
Oszt ha nem volt akkumulátor, akkor honnan a fenéből volt, egy évek óta csak "díszként" dekkoló harckocsiban jó nagy palack, igencsak nagynyomású levegővel feltöltött tartály, mert ugye az állításod alapján anélkül nem indítható be.
Vagy mindenki vitt bicikli pumpát és kollektív előállítottak vele nagynyomású és nem kis mennyiségű sűrített levegőt????? Hát ezen az át nem gondolt cáfoláson erősen röhög a vakbelem!:-DDDDDDDDDDDDDD
Nem ez az az összeg amit kamu lélegeztetőgép és egyéb korona-vírusra ráfogható, ám sehol kézzel fogható, vagy látható, érezhető gyakorlati dolgokkal nem lehet leköüvetni?
Vagy van az a narancsos köd, amitől ez sem tűnik lekövethetőnek, logikátlannak és valósnak?
Egyébként, most tedd a szívedre a kezed!! Megérte az a törülköző nagyságú molinó ezt az egészet? Nagy szarba hozta magát az ürge, és egyébként mindenki leszarja a véleményét. A gyermekét is veszélybe sodorta. A puhapöcs angolok példát statuáltak. Aztán meg megy a nyígás, hogy elkalapálták a buzik.:-)
Ha már lövészet, meg ballisztika, csak neked, csak most egy ballisztikai feladvány. Nem vicc, csak annak tűnhet!!!
Állsz valahol a sártekénken. Észre veszed, hogy a hátad mögött horkol egy medve. Ijedtedben elszaladsz délre 23 m-t. Majd hirtelen irányt váltva kelet felé még 31 m-t.
Megállsz, gondolkodol, majd fülig érő mosollyal az arcodon csukott szemmel északnak fordulsz, és elsütöd a nálad lévő csőre töltött medveölő puskádat.
tessék ennyit a hiteles tájékoztatásról, lehet rettegni jajjj a zultrákok.....
....nyilatkoztam arról, hogy mi történt valójában a múlt héten a Wembleyben az angol-magyar meccsen. Történetesen épp az egyik lengyel barátom "miatt" kezdődött a brutális rendőri beavatkozás a magyar szektorban. Az angol rendőrök viperákat kicsapva törtek be a magyar szektorba, hogy kirángassák a 10 éves fia mellől a lengyel apukát, miután az bátorkodott felemelni egy UEFA MAFFIA zászlót, ami kb. akkora volt, mint egy törölköző. Biztos hatalmas veszélyt jelentett a rendezvényre ő is, a gyereke is, meg a zászló is.A szektor tetején álló lengyelek ezt nyilván nem hagyták annyiban és közös erővel kiverték a lelátóról a rendőröket. Óriási tisztelet nekik, hogy kiálltak társukért, magukért és a magyarokért! Ennek is köszönhető, hogy végül kint lehetett a kerítésen az lila Árpád Népe drapéria. Sajnos lengyel barátomat sikerült elvinniük a rendőröknek és a szállítás közben rajta bosszulták meg a történteket. A jogállami kritériumoknak megfelelően törték el az orrát, verték kékre-zöldre a furgonban, ahol letépték az óráját és az aranyláncát is. A gyerekét más lengyelek vitték haza. A Wembleyből kitiltották, nem hagyhatja el a szigetországot, novemberben áll bíróság elé. Mindezt egy "törölköző" miatt... Szabó Balázs önkormányzati képviselő
A cikk teljes szövege:
Szurkolók - rendőrök 1:0 Mi történt valójában a Wembley-stadionban?
A nemzetközi sajtóban is nagy visszhangot kapott a hír, miszerint a hazai szurkolók összeverekedtek az angol rendőrökkel a múlt heti AngliaMagyarország világbajnoki selejtező közben. Lapunknak sikerült megszólaltatni több, az eseményeket közvetlen közelről megtapasztaló szurkolót, akik alapjaiban cáfolták meg a sajtóhíreket, és egybehangzóan állítják, hogy a rendőrök tudatosan készültek a botrányra.Végigjárta a nemzetközi és a hazai sajtót a felvétel, amin állítólag magyar szurkolók verik ki az angol rendőröket és biztonságiakat a Wembley stadion vendégszektorából. A mainstream lapok szerint az indulatok akkor szabadultak el, amikor az egyik biztonsági őrt rasszista inzultus érte a magyar szurkolók részéről, és a rendezők, majd később a rendőrök is behatoltak a szektorba.- Kezdjük ott, hogy hogy már az elején rendkívül agresszívak és barátságtalanok voltak a rendezők: a meccs elején nem engedték a zászlók kihelyezését, később már a dohányzást és a sör bevitelét sem a lelátóra- meséli lapunknak Szabó Balázs, újpesti önkormányzati képviselő, aki a helyszínen szurkolt a válogatottnak. - Durván és lekezelően, parancsolgatva kommunikáltak a magyar szurkolókkal. Nagy létszámban, erődemonstrációs céllal voltak jelen és olyan fenyegető légkört teremtettek a magyar szektorban, amelyből egyenesen következett, hogy csak a megfelelő ürügyre várnak, hogy beavatkozzanak és balhét provokáljanak. Gyakorlatilag a részükről egyértelműen bele volt kódolva az, hogy az este nem fog eseménytelenül telni emlékszik vissza.Hasonlóan látta a Londonban élő 37 éves András is, aki pár méterről látta az eseményeket. Szerinte a magyar szurkolókról a brit médiában bemutatott torz kép miatt ítélhették a biztonságiak és a rendvédelmi szervek kiemelt kockázatúnak a meccset.Mindketten arról számolnak be, hogy a magyar és a lengyel szurkolók semmiféle botrányt nem csináltak, egyedül az angol játékosok térdelését fütyülték ki. Ez szerintük természetes reakció, jogos felháborodás volt erre a futballtól idegen, sportszerűtlen megnyilvánulásra. Rasszista bekiabálásokat egyikük sem hallott. De konkrétan hogy történt az incidens?- A két szektor között, a lelátó előtt folyosótól nem messze ültem közvetlenül az első sorban az ott sorakozó rendőrök mellett. Az egész nagyon gyorsan történt. Azt láttam, hogy felettünk, az erkélyen egy lengyel srác letépte a respect (tisztelet) feliratú molinót, majd kifeszített egy UEFA MAFFIA emblémájú kiszászlót. Ezt egy rendőr is látta, aki jelezhetett a többieknek, mivel pár perc múlva megindultak a rendőrök az erkélyre, és a másik pillanatban már két rendőr az egyik lengyel lábát fogta-húzza, másik kettő a kezét, egy harmadik pedig hátulról fojtogatta az illetőt - meséli András.A lengyelek rögtön elindultak szurkolótársuk segítségére, amire válaszul a mellettük levő szektorból is átjöttek a rendőrök, majd miután a lengyelek többszöri felszólíts után sem hátráltak, gumibotokkal és viperákkal estek nekik. András elmondja, hogy két lengyelt is látott, akinek vérzett a feje, a rendőröket azonban ez nem hatotta meg. Ekkor már sok lengyel indult meg a rendőrök felé, és ahogy a médiában megjelent videók is mutatják, a túlerő győzött, így körülbelül két perc alatt kiszorították a rendőröket a szektorból. András nem látott magyarokat verekedni, akik magyar mezben oda kerültek, azokat a tömeg sodorta magával.- Sok meccsre járok Angliában, de stadionokban ezeket a fajta, a magyar készenléti rendőrökhöz hasonló embereket soha az életben nem láttam még, pedig valljuk be, az angolok szurkolók nem éppen a békés szurkolásukról híresek. Általában hétköznapi rendőrök vannak jelen, akiknél nincsen fegyver, csak a jelenlétükkel tartják fent a rendet, az pedig végképp nem jellemző, hogy viperákkal fegyelmezzék a szurkolókat.- mondja András.De mit kerestek ott nagy létszámban a lengyelek?Az érvényben lévő utazási korlátozások miatt számítani lehetett rá, hogy a mérkőzésre kevés magyar szurkoló fog érkezni hazánkból, hiszen csak nyugati oltással és COVID teszttel lehet beutazni Nagy-Britanniába. Mivel Szabó Balázs szerint a legtöbb szurkolónak kínai vagy nyugati oltása van, így a szervezett utazás ezúttal elmaradt.- A mérkőzést megelőzően igyekeztünk eljuttatni nem csak az angliai magyarokhoz, hanem szurkolói fórumokon keresztül a lengyelekhez is a jegyvásárlási lehetőségeket. Ennek is volt köszönhető, hogy sok száz lengyel drukker tudott jegyet váltani a meccsre a vendégszektorba.Nem mellesleg hatalmas tisztelet illeti őket azért, hogy ilyen nagy létszámban voltak jelen a mérkőzésen és, hogy kiálltak társukért és megvédték nem csak magukat, hanem a magyar szurkolókat is az angol rendőrség brutalitásától fogalmaz Szabó Balázs.A verekedés végén mindössze két embert állítottak elő: egy magyar és egy lengyel szurkolót. Utóbbival sikerült beszélnie a képviselőnek:- Egy Angliában, Londontól 200 km-re élő lengyel apukát vitt el az angol rendőrség a tíz éves kisfia mellől a meccs első perceiben. Ő volt az akit az elejn kirángattak a rendőrök, lényegében miatta kezdődött az összecsapás a rendőrökkel.Szabó Balázs elmondja, hogy a férfit két napon át tartották fogva, és csak csütörtök este engedték ki. A stadionból való kiemelés után a bejárat előtt térdepeltették, majd a rendőrségre való szállítás közben a rendőrségi furgonban bántalmazták, eltörték az orrát, letépték óráját és nyakláncát is - nyilvánvalóan bosszúból azért, mert a több száz védelmére kelő lengyel és magyar szurkoló megfutamította a londoni rendőröket a stadionban. Ügyében a londoni rendőrség, a Metropolitain Police előzetesen azt a szankciót hozta, hogy határozatlan időre kitiltotta a Wembley Stadionból és további intézkedésig nem hagyhatja el a szigetországot.De mi szükség volt az ilyen mértékű rendőri erőszakra? A képviselő szerint miután a rendőrök az elhibázott intézkedésük közben ellenállással szembesültek, megijedhettek és még agresszívabbá váltak. András úgy látja, hogy az egész cirkusznak az volt a célja, hogy Magyarországot ismét lejárassák. Bilau Lothar
Na figyu!Pont a taxis blokád alatt öcsém az Üllői úton CIVIL melegítőben,a tankján lefestett toronyszámmal,tréleren várta a fölérendelt BM ezredes parancsát.Szerinted?!!!
Hívta volna a B közép ismerősöket, és védőkíséretet kaptatok volna a legközelebbi taxi állomásig.:-DDDD
nagyon nem kellett volna hívni, azok kint voltak maguktól. :-)))))))))))))
ha nem a székház előtt a szabadság téren voltál, akkor semmi gáz nem volt, sőt a kékek még vigyáztak is rád h biztosan messzire kerülj onnan.
tudom mert ismimet és a nejét ők hozták ki hasonló távolról mint ahol szimizsó volt.
én nem voltam akkor kint. aznap pont anyuéknál voltunk családilag. a hír tv ben láttuk hogy gyűlnek emberek az országháznál. és pont láttam 2 havert is. (mellesleg ők pont balosok és végig nyomták a sűrűjében az éjszakát is. igen a székháznál és nem csak nézelődve ;-) hoppácska)
a fater, az öcsém és én azonnal menni akartunk ki. de anyukám csírájában elfojtotta a forradalmi kedvünk -ugyanis látva h lebeszélni nem tudnak minket- eldugta a kocsikulcsokat :-) mi meg annyira nem lelkesedtünk a metrózásért. :-)))))
Én bírom Alfred Hitchcock-ot! Nekem a Vertigo (szédülés) filmje tetszett nagyon. Illetve a film végén alig bírtam felállni a moziszékből, annyira a hatása alatt voltam. Ezt, egy középszerű hatásvadász filmnek mondanám. Rávetített effektekkel, ami egy magyar találmány ;-) De ez most tényleg zavart, hogy nem lőtték halomra a rohadék sirályokat, és varjakat a filmben.
Ui.: A hitchcock, megfogott kakast, vagy rántott pöcs-öt jelent a google fordítóban. Ez elég érdekes :-)
Ezen gondolkodtam már én is, USA 50-es évek a 16 éves gyereknek is lehet .22-e vagy sörétese, vidéken meg van is nekik erre bexarnak a kányáktól. Én élveztem volna pártucat doboz lőszerrel meg egy 12/70-es sörétessel, vagy akár egy félautomata .22 -es is.
Most olvastam a gravitációs perturbációról. Szerintem, amikor mellé lövünk, akkor a szél, és a napszél mellett ez is bejátszik. Főleg, ha idegen helyen lövünk. Tiszta szívás ez a sport! :-) Persze a cső anomáliák, és a rossz lövedékek után!
Most nézzük a Madarak című filmet. Így a vége felé, azon kezdtem el gondolkodni, hogy miért nem lőtték szarrá a madarakat ott, ahol minden házban van legalább két sörétes puska :-) Egyetlen lövés sem dördült el a film alatt idáig. Ti értitek ezt?
Volt iskola társaim közül is sokan ebbe a csapdába estek. Míg ment a szekér habzsi-dőzsi, TB minimálbér után fizetve, most meg sírás a 100 e.Ft körüli nyugdíj miatt!
Gratula! Ezt kell a nyafogó kisnyugdíjasoknak megmutatni!
Pl. sok nőnek, akiket a pesti lakótelepeken, bérházakban gangnagyságának hívtak. 45 évesen elmentek takarítani, hogy meglegyen a 10 év munkaviszonyuk. Meg a sok 4-6 órás. Meg a sok vállalkozó, akik minél kisebb jövedelmet vallott be, hogy kevesebb adót meg nyugdíjjárulékot kelljen fizetni. Aki keveset tett be a közösbe, kevés is jár neki!
A készenlétisek helyében én sem mernék mást mondani, mert az eskü és a titoktartási kötelezettség még köti őket!
Remélem, nem gondolod komolyan, hogy a rendőrök csak úgy önszántukból levették az azonosító jelvényüket, önszántukból megszegték a rendőrségi törvényt, ami konkrétan meghatározza a rendőri intézkedés minden mozzanatát-lehetőségét és önszántukból váltak brutális állattá, tisztelet a kivételeknek, mert nagyon sok rendes törvénytisztelő ember is volt közöttük!
El ne hidd már, hogy pár hülye provokátor és lumpen garázdasága miatt kellett lovasrohamot, gumibottal , viperával verést gumilövedékkel lövetést, gázgránát támadást, ártatlan idős embereket félholtra verését vezényelni.
A T-34-s beindításához nem szükséges semmilyen akkumulátor, mert egy állandó nagy nyomású levegő tartályról egy szelep megnyitásával indítható, mely a motort megforgatja. A járó motor kompresszora egy állandó levegő nyomást biztosít a levegő tartályban. Az oroszok azért konstruálták így, mert a nagy hidegben az aksik lemerülnek és akkor nincs indítás. 23.-n nem volt semmilyen aksi cipelés, meg aksiról indítás! Ezt Holló tábornok sem tudhatta, ,(mert nem harckocsizó szakon végzett,) amikor a médiának nyilatkozott. (Szerencsémre földim és személyesen ismerem, felhívtam telefonon és elmondtam neki a titkot.)
Ne keverd bele a 23.-i vérengzésbe a székház felgyújtását és kifosztását, mer az egy hónappal azelőtt volt!
Hívta volna a B közép ismerősöket, és védőkíséretet kaptatok volna a legközelebbi taxi állomásig.:-DDDD
Szerintem a fradi ultrái is kellettek volna a védőzóna kialakításához. De ők éppen otthon figyelték az eseményeket a többi futball szurkolóval egyetemben. Arról nem is beszélve, hogy miattam nem biztos, hogy feladták volna a konfliktus kezelő tréningeken tanultakat. ;-) Képzeld el, hogy előttünk-utánunk csépeli egymást a kigyúrt szurkolók, és csak addig pihennek, amíg mi áthaladunk előttük a gyerekkel, meg a nejemmel. Ez még egy hollywoodi filmben is Oszkár díjas jelenet lenne! :-D
A székház szétverése is véletlen műve volt, melyet ártatlan fiatalok vitték véghez,akiket valószínűleg galádul kényszerítettek erre. Dicsőség nekik,megalapozták egy új rendszer kezdetét.
Büszkék lehetünk az eltelt évekre,morálisan és gazdaságilag megerősödve váltunk Európa példamutató erős országává.
Papírkutya! Ha már annyira féltetted szeretett nőd, és saját tepsi épségét néhány ezer felhergelt vadbaromtól, meg ki tudja hány, magyarul sem beszélő, de magyar egyenruhás rendőrtől, akkor miért nem kértél segítséget Zsoltitól?
Persze, tudom: ez csak egy rossz vicc! Ha én vagyok hasonló helyzetben, engem se érdekelt volna, hogy a tv bejárata, vagy a háta mögötti utcában vagyok éppen a szerettemmel.
Naiv az, aki elhiszi: csak a balhé front oldalában, és csak 20 m-es körzetben üthetik agyon az embert. ;-)
Azért kicsit te is rágyúrhatnál a biztonságra! Kidolgozott felsőtest, kopasz fej, megfelelő testtömeg = prevenciós hatás.;-))))
Ki tudja, mi lesz itt nemsokára? Kitalálják a kötelező oltás, vagy különben kirúgunk az állásodból marhaságot, és BP.-el is az lesz, mint Rómával....
( Mindenáron kíméletlenül megtorolni minden békés megmozdulást, tekintet nélkül mindenkit verni kell, kivétel a karon ülő kisgyermekeket, hogy senkinek se jusson eszébe bármilyen további ellenszegülés. Parancsmegtagadásáért azonnali felmentéssel, lefokozással, katonai ügyészségi eljárással számoljon minden rendőr. ) A jó ismerősöd fia alaposan megvezetett téged ! Több készenléti rendőrségen dolgozó barátom szerint ilyen parancs soha nem hangzott el ! Az viszont tény hogy az ártatlan tüntetőknél véletlenül akadt egy akkumulátor amivel beindították a tankot. Azt meg látni lehetett a tudósításban amikor önfeledten szétverik és felgyújtják valaki autóját és ha már ott voltak el is loptak mindent amit a székházban találtak.
Írtam , hogy hol a kulcs . Egyébként egy nagyon jó pince lőteret lehetne kialakítani itt négy szinten kb 300 méter hosszban .Villany ellátás van a diesel motoros generátorok Láng 2 hengeres motorok már nem működnek .A szellőzés talán műkszik de a harci gáz szűrők már avétosok de az manapság nem számít . Saját csáposkútja van vízellátásra . Akartuk megszerezni lőtérnek csak sok összetevő miatt tulajdonos stb nem lehetett .
Egy utcát kellett volna még menned a Zoltán utcába . Ott bemész a Duna part felőli végén levő ház udvarába és ott a lejárata a volt Rákosi óvóhelynek . Lemész a betonlépcsőn mert a gyorslift már nem műkszik és nagy biztonságban vagy a kétszintes óvóhelyen .Vannak vizesblokkok az alsó szintjén ha mégis bekakilsz a bezártsági érzeted miatt . A másik kijárata a Szabadság téri METRO főszellőző aknában van a harmadik pedig a METRO vontatási alagútjában . A kulcsa a Kossuth -téri állomás műszaki ügyeletesnél.
Bár MINDnek lenne ennyi esze és ami van,azt ne csak a néphülyítésre használná!! ÁMEN!
Szerinted van egyáltalán esélyünk még arra,hogy legalább hasonlóan,vagy legalábbis hasonló szinten gondolkodó palik keveredjenek elő ebből a mostani katyvazból?
Rendben! Csak jó legyen a bor! Legutóbb, az ismerősöd pincéjéből vett barrikolt bor olyan ecetes volt, hogy ki kellett önteni, mert borecetnek sem volt jó. Ha beszélsz vele, mond meg, hogy a pestieknek eladott bor szar volt, és garanciába palackozzon jót! Ha számít a jó hírneve :-)
Garibaldi utca? Ismerős gondolom. Vendégségben voltunk amikor a székházat szétbaszták. Aznap nem is mentünk haza. Szerencsére kocsi nélkül mentünk, mert úgy terveztük, hogy taxival megyünk haza. Így kénytelenek voltunk ottmaradni, és két kisgyereket nyugtatgatni. Remek buli volt..
"Látatlanul is az október 21.-én bemutatandó filmet, -a témája miatt leginkább- egy gyűlöletkeltő filmnek tartom. Népcsoportokra, társadalmi csoportokra, nemi identitásra, való gyűlölet, vagy megvetést sugalló tartalmak megjelenítése szerintem bűncselekmény!"
Miki!
Még nem láttad a filmet és már is bűncselekményt kiáltasz, mert ez, a politikai dráma az az azóta felnövekvő fiataloknak bemutatja az akkori hatalom által elkövetett népellenes bűncselekményt?
Egyik jó ismerősöm Miskolcon szolgáló rendőr fiát többed magával felvezényelték Budapestre az október 23-i karhatalmi feladatokhoz felkészülésre és végrehajtására.
A népellenes parancsot 23.-n reggel megkapták aminek a következményét már mindenki tudja. Szerencsétlen fiú a véres attak után hazajött és féktelenül elkezdett piálni, mert nem tudta feldolgozni a történteket. Egy alkalommal csak ketten beszélgettünk a 23.-n történtekről és akkor elmondta az " ünnepi parancs "lényegét: Mindenáron kíméletlenül megtorolni minden békés megmozdulást, tekintet nélkül mindenkit verni kell, kivétel a karon ülő kisgyermekeket, hogy senkinek se jusson eszébe bármilyen további ellenszegülés. Parancsmegtagadásáért azonnali felmentéssel, lefokozással, katonai ügyészségi eljárással számoljon minden rendőr.
Egy hónapon belül úgy eltűnt az országból, hogy azóta sincs semmi hír róla, mert fél, hogy a régi rendőri vezetők bosszúja előbb-utóbb eléri és neki annyi. fél évvel a történtek után egyik társa szolgálat közben öngyilkos lett.
Tudod Miki, micsoda sz@r embernek kell lenni ahhoz, hogy fegyvertelen békés tüntetőknek gumibottal, viperával, célzott lövéssel gumilövedékkel, füstgránáttal neki essen! Bámészkodó idős embereket válogatás nélkül földig verjen és megalázzon!
Micsoda sz@r libernyák ember az, aki a Kossuth téren a gyerekeknek összegyűjtött szánkókat szétveri és a fegyelmezetten, jogszerűen viselkedő rendőrökre rátámad, többek között füstgránátot dobva!
2010 után is voltak tüntetések, de a rendőrség soha nem verte szét egyiket sem, ha intézkedett akkor szigorúan betartotta a rendőrségi törvényben foglaltakat!
Ehhez viszont 2010-ben a népakarat döntése alapján 180 fokos politikai szemléletváltozás kellet, és lecserélődjön a politikai vezetés.
Ha a te szemedet is marta a könnygáz azt a mostani kedvencednek köszönheted!
Miért is restellném a politikai hovatartozásomat? Csupán annyi, hogy magyar vagyok és nem támogatom a nemzetközi globális hatalom itteni Júdásait!
Ha járnál mostanság versenyekre, amin én is ott vagyok, akkor tudhatnád: általában szétröhögöm magamat, és a csapattagokat sem kímélem.
Közéletről, gazdaságról, az ország helyzetéről folytatott beszélgetésekbe viszont nagyon ritkán folyok bele, akkor is tömören.
Miért? Mert szerintem ezek nem egy sportrendezvényre, versenyre valók.
Miért nem vagyok ezen ritka kis villanások alatt sem pozitív, vagy optimista?
Ez is egyszerű: 3 évente szigorúan I fokú pszichológiai alkalmassági vizsgálaton esem át, ahol rögtön kiderülne, ha súlyosan figyelemzavaros, vagy netán mentálisan kóros elmeállapotú lennék.
Itt is hozott anyagból merítkezem. Ha a húslevest elsózottnak érzem, nem rakok bele még több sót, és nem mondom azt boldogan, hogy sótlan...
Vannak olyan költségek, amik a büdös életben nem térülnek meg forintban. Ilyen pl. a közösségi közlekedés. Fontos azért, hogy a nagyvárosaink úgy-ahogy élhetőek legyenek: Lásd: kö..g pesti autós siráma a forgalmi dugóhoz.
De ilyen a Dubai, meg az Expós kiállítás is. Csak a holdkóros hiszi el, hogy megtérülhet bevételileg (főleg a hordákban kivezényelt kisiskolások finanszírozása tükrében).
De nem is ez a lényeg, ezeket támogatom, mert hazánk külföldi és hazai társadalmi megítélés formálása jelentős.
A vadászati kiállítás gazdasági hozadéka hosszú távon szintén jelentős lehet. Gondoljunk csak bele, az eddigi x ezer jól tejelő külföldi vadász helyett lehet, jövőre 3 x annyi lövi tarrá erdeinket jó pénzért.
Nem beszélve a nálunk töltött vendég éjszakák számáról, vagy a jóféle Kinizsi sörök, és Betyárkörte "szeszes ital " fogyasztás árbevételéről.
Beszélgetés a szombati edzésnap végén, személyem, és egy hivatásos vadász között:
én: - Hogy sikerült a verseny? (Egy közel 40 fős vadásztársaság össznépi korongversenyt, és evés-ivást tartott, érem díjazással. Megjegyzem, a szarvas gulyásuk, és a helyben sütött túrós rétes is kiválóra sikeredett, belaktunk mi is belőle!)
vadász: - Én nem lőttem. Egy versenyről jöttünk, csak a végére értünk ide. Különben sem versenyzem velük.
én: - Más társaságnál vadászol?
vadász: - Nem azért. Ezek nem sok kárt okoztak a korongokban, ahogy láttam. Én versenyekre járok, rengeteg töltényt ellövők gyakorlásra. "Ezek" meg a lőtérre sem jönnek ki gyakorolni kicsit.
Gyerekkoromban apámmal ellőttünk egy nap egy doboz töltényt, volt annyi vad. Nem volt lövéskényszer, csak arra lőttünk, ami biztos volt. Most ezek meg napokig nem találkoznak sokszor vaddal, ezért
mindenre rálőnek, ami mozog. A korongra is, ész nélkül.
Megjegyzés: tanúk előtt beszélgettünk, nem most találtam ki.
Az 500 kontra 20.000 milliárd írásodra: az 500 pontosan 499 milliárd forinttal több, mint amit - szerintem - szintén inkább az egészségügyre költhettek volna.
Ebben biztos benne vannak a lélegeztetőgépek, -és tárolásuk- az elajándékozott vakcinák is, meg a fürkészek-kurkászok utazási/dínom-dánom költségei, és a Szijjártó covid kényszerpihenője. A szállító gépek, és a közvetítők apanázsa. Nagyjából meg is van a lóvé. Még szerencse, hogy állítólag stikába kapott paraszolvenciából sikerült kihúzni az orvosoknak, meg az ápolóknak a fizetésemelésig. Leleményes a magyar, én mindig tudtam! :-)
Vannak hamis próféták, akik Azt hirdetik nagy gonoszan, Hogy már megállhatunk, mert itten Az ígéretnek földe van. Hazugság, szemtelen hazugság, Mit milliók cáfolnak meg, Kik nap hevében, éhen-szomjan, Kétségbeesve tengenek.
(Petőfi Sándor)
Politikai hozzáértésről ne beszéljen nekem olyan aki lefizethető bohóccá válik . ilyen embertől a vélemény annyit számít irányomba mint halottnak a csók
Na mert te ki vagy ?17m királya ? vadászol aktívan? nem!akkor neked is csitt lehetne a neved :P A H-nak több a köze vadászathoz mint hinnéd , de nem írom le , egy ilyen agyoniskolázott nethuszár biztos tudja miért van köze hozzá ...
"A kitömött állatok....................nem egy FEHOVA-val tévesztendő össze."
Na, ez így, a kettő között már egy korrekt leírásnak tűnik! Kb. erre lettem volna csak kíváncsi. 3 mondat, tömören. Ami nem volt látható a tv közvetítésekben!
A Fehova, mint kiegészítő rendezvényt is teljesen megértem. A műcsalik, meg a horgászbotok max. ha érintőlegesen kapcsolódnak a vadászathoz.
Mondjuk azt továbbra sem értem, miért kellett külön helyszínre venni a vadászfegyverek történeti bemutatását, és még több egyéb - nem nyitott térhez kötött - programokat,
de ez már legyen az én panaszom.
Politika. Olvass vissza, mi szabadult el a beírásod után. Mindenféle "oldalról".
Pont én nem kevertem bele a rendezési költségeket (kormány), és nem fikáztam látatlanban a rendezvényt. Csak kapott infók alapján dolgozhattam. Azért kérdeztem, és kivételesen nem is poénkodtam rajta
félre érthetően kicsit sem. Ezt továbbra is igyekszem betartani.
Terveztem, hogy felutazok vonattal megnézni, de a sulik, versenyek és munka miatt még a vasárnapom sem szabad december közepéig. Így erről kényszerből lemaradtam inkább..
Újabb félmilliárd forinttal drágul az idei vadászati világkiállítás szervezése, összesen ugyanis 500 millió forintot kapott a kiállítás kommunikációjára az a két cég, Lounge Design Kft. és a New Land Media Kft., amely a kormányzati plakátkampányokat is intézi.
Ez azt jelenti, hogy az összköltségek lassan elérik a 70 milliárd forintot, ehhez járul hozzá például az kapu, amely 240 millió forintba kerül, és tíz tonna agancsból készül. A miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy az összegből 55 milliárd forint a Hungexpo felújítására, a fennmaradó pénz pedig a szervezésre megy el.
Ez a körülbelül 10 milliárdos összegnem kizárólag a vadászati világkiállításra megy, hanem számos más kiállításra az ország legkülönbözőbb részein, és nagyon fontos látni, hogy ez az egész vadgazdálkodási ágazatnak a támogatása fogalmazott az RTL Klub HíradójánakSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Ő úgy látja, a kiállításra szánt állami támogatás megtérül majd. A vadászattól függetlenül, ha csak tisztán gazdaságilag nézem, akkor is egy nagyon jó befektetés, aminek évtizedekig fogjuk látni a hasznát. Ahogy a '71-es vadászati kiállításnak is érződik a hatása a mai napig érződik vélte.
Érdekesség, hogy a budapesti esemény nem található a világkiállítások hivatalos listájában, és a korábbi szerződésekkel ellentétben a mostani félmilliárdos kommunikációs szerződésben sem világkiállításként szerepel az esemény neve. Kovács Zoltán, a projektért felelős kormánybiztos még januárban azt mondta, legalább egymillió látogatót várnak a négy hazai helyszínen zajló kiállításra.
kiemeltem a gyengébbek kedvéért a lényeget.
azért aki volt már a bmvén és majd megy ezután az láthatja h kicsit más lett a miliő.
mondjuk az agancs szoborért én is sokallom a 240millát, de a művészet az drága :-)))) .
Arról nem is beszélnék, hogy Te az akkor történteket nem érezted a saját bőrödön, mivel az eseményektől nagyjából 150km-re voltál. Szóval amikor a mi faszunkkal verték a csalánt,
Te mennyire voltál az eseményektől h annyira csípte a csalán a pöcörőd?
😊....Olvastál-e valamikor is Robitól optimista, reménykeltő, pozitív, jókedvű bizakodó postot úgy általában a közéletről gazdaságról az ország helyzetéről
az elmúlt 20 év távlatából?...Ez lelki alkat kérdése..
Vannak negatív és pozitív beállítottságú emberek!.
Azt ki-ki vonja le tanulságúl,-hogy melyik beállítottsággal él boldogabban egészségesebben az ember!..:)
Egy szavad se lehet, hiszen 1 Km vasút felújítás kis híján négyszer annyiba kerül,és egy kalap alatt a FeHoVa is meg lett rendezve, tehát olcsón megúszták az adófizetők. :-)
Az meg aztán külön nagy eredmény, hogy a koronavírus ellenére a világ minden országából csődültek az emberek, hiszen világkiállítás volt. (!)
Arra szintén büszke vagyok, hogy én is hozzájárulok a Magyarország, kordában tartott világszínvonalú vadgazdálkodásához, hiszen a kertemben számolatlanul járnak a vadak táplálkozni. (!) :-)
Zolika te nagyon fiatal vagy és képben nem vagy a dolgokról hogy mennek . Én a BKV-nál mint középvezető tapasztaltam anno a 2.-es METRO felújításakor , hogy még Demszky főpolgármester idején kötöttek egy szerződést a felújításra akárhányszáz milliárdért és már a munka felénél a STRABAG mint fővállalkozó félidőben közölte az a pénz neki nem elég és kért még többet .És természetesen kapott még többet annak ellenére , hogy a végeredmény az lett , hogy majdnem szarabb lett a 2-es METRO a felújítás után mint előtte . Ott is szivárgott be a víz az alagutakba lejtaknákba ahol előtte nem de ezt kívülálló nem tudja . Az M 7 autópálya felújításnál ugyanaz ment még több pénzt kért a STRABAG és kapott . Mellékesen ez mindkettő balos kormányzás idején . Ezekhez képest ez a nekem is soknak tűnő pénz a vadászkiállításra kismiska összeg . Csak hozzá teszem , hogy ezek miatt az akkori osztrák kormány vizsgálatot indított a STRABAG ellen korrupció miatt mert kiderítették , hogy kampánypénzt fizetett az magyar MSZP-nek és meg is büntették . Ha netán kíváncsi vagy még ilyen korrupciós dolgokra akkor tudok még mesélni már nem köt titokfogadás senkihez .
"de mégis csak az elkövetkezendő 50 éven át egy monumentális jelképe marad az itt megrendezett vadászati világkiállításnak."
Pár hónap és a kutya se fog foglalkozni vele - max felemlegetik a (joggal) fikázó cikkekbe mint a hatalom egyik nagyzási(lopási) tébolyának ékes bizonyítéka , nem azért mert hű de faxa ... LOL
Te meg elhiszed hogy a reális ár és a valós közti difi nincs szétosztva a zsebekbe ezek szerint , Te már csak tudod .... haha Nem , Nem tudod , Ugyanannyit tudsz erről is mint sok minden másról . eszerint azt is beveszed hogy nyereséges lett a ráköltött több Milliárddal , ez jó kis ébresztő így reggelre ! XDDD 2 m-el a föld felett élni mily jó lehet .
Te aztán nagyon értesz egy Világkiállítás szervezési és lebonyolítási költségeihez főleg azért mert a balos sajtó a szádba rágta , hogy ezt olcsóbban is meg lehetett volna csinálni . Természetesen meg katonai sátrakban kint a határba sót ott még élő állatokat is láthattak volna a látogatók .
Ezzel a megjegyzéseddel, azért elég komolyan összemostad a véleményed a kiállítással kapcsolatban:
A csütörtöki záró napon sikerült megnéznem a Vadászati Világkiállítást, ami szuper élményt nyújtott. Csak gratulálni tudok a szervező-rendező team-k, mert tényleg egy alaposan előkészített és megszervezett világszínvonalú kiállítást láthattam.
Remélem, hogy október 21-n Kálomista Gábor új filmje is rendkívüli élményt nyújt nékem és népes családomnak egyaránt!
Látatlanul is az október 21.-én bemutatandó filmet, -a témája miatt leginkább- egy gyűlöletkeltő filmnek tartom. Népcsoportokra, társadalmi csoportokra, nemi identitásra, való gyűlölet, vagy megvetést sugalló tartalmak megjelenítése szerintem bűncselekmény! Arról nem is beszélnék, hogy Te az akkor történteket nem érezted a saját bőrödön, mivel az eseményektől nagyjából 150km-re voltál. Szóval amikor a mi faszunkkal verték a csalánt, és Te jajgatsz, az eléggé hiteltelen. Én értem, hogy a hovatartozásodat nem restelled ezen a fórumon megvallani, de nem tartom elegánsnak, ahogy előadod. Egy nagyon bölcs mondás jut eszembe ilyenkor, ami a következő:
" Az élet kereke, mindig forog. Egyszer lent, egyszer fent." Van az úgy, hogy rossz bilire ül az ember! :-)
Robi! Kikérem magamnak, hogy semmilyen politikai felhangot nem keltettem a vadászkiállítással kapcsolatos véleményemben, valamint nem acsarkodtam és nem vagdalkoztam ezerrel!
Az ötven évenként megrendezett világkiállítás jelképe szerintem találóan az agancs. Az igaz, hogy látványként ijesztően nagy, de mégis csak az elkövetkezendő 50 éven át egy monumentális jelképe marad az itt megrendezett vadászati világkiállításnak. Szerintem képtelenség olyan jelképet tervezni és megvalósítani, ami mindenki tetszését egyformán elnyerné.
A kitömött állatok sokasága képen unalmasnak látszik, de ottjártamkor élőben kellett volna látnod, hogy a gyermek csoportok milyen lelkesedéssel voltak a kitömött állatok látványán. Nagyos sok olyan állat preparátum volt, ami az állatkertben élőben sohasem látható, legfeljebb csak természeti filmekben. A kiállított preparátumok szisztematikus elhelyezése szinte kényszerítette a látogatót, hogy minden kiállító asztalt és teret végigjárjon és végignézzen mert akkor teljes az élmény.
A magyar pavilonban láthatóak voltak híres-nagy vadászaink jelképes ( hungarocell) szobrai, valamint több vetítő teremben lett bemutatva a hazánkban előforduló állat és madárvilágról szóló ismeretterjesztő filmek sokasága.
Ugyan itt a magyar pavilonban volt látható a neves trófeákon kívül a hazánkban előforduló állatok és madarak összességének preparátuma.
Még a kiállítás utolsó napján is tömeges érdeklődést láttam a pavilonokban.
Amit hiányoltam, hogy a pavilonok közötti gyalogút melletti gasztro butikok vásárlói részére nem voltak sátrak felállítva ahol kulturáltan leülve lehetett volna elfogyasztani az ételt-italt, ami a vendéglátósok lelkén szárad, mert a területet a rendezőség biztosította.
Meggyőződésem, hogy a leggazdagabb élményt a magyar pavilonban látottak adták.
Ismerős borsodi vadászokkal találkoztam, akik elégedettek voltak a kiállítás egészével. Ez a kiállítás nem egy FEHOVA-val tévesztendő össze.
Az hogy kinek mi tetszik: Kinek a papné kinek a lánya...
Úgy gondolom, korrekt módon leírtam, mit hallottam szakmabeliktől a kiállítás kapcsán, és azt is, tényleg kíváncsi volnék pár konkrét részletre a kiállítottakkal kapcsolatban. Nem kevertem bele a T. Kormányt egy szóval sem.
Az agancs kaput szinte minden filmrészletben mutatják. Elmondtam róla a pártsemleges magánvéleményemet: gusztustalan. Vessél meg érte!
Az általam végignézett filmrészletekben semmi mást nem mutattak, mint kitömött állatokat, trófeák ezreit, hungarocell szobrokat neves vadászíróktól, és egy stilizált folyómedret. Slussz!
Viszont a politikai felhangokon kívül egyetlen szép dolgot nem vagy hajlandó leírni, mi fogott meg a kiállításban.
Hogy alkossak így szerinted korrekt véleményt, ha senki nem hajlandó elárulni: az állatbőrökön, és egyéb állat alkatrészeken, valamint hungarocell szobrokon kívül mit lehetett még ott látni egész napos programként?
Tényleg nem tudom! Egyik "tábor" sem volt még hajlandó valami konkrétumot írni, csak az acsarkodás, meg a vagdalkozás megy ezerrel!
Erre meg nem voltam, és nem is leszek továbbra sem vevő!
Hát mit ?? Mégis mit ? erről a kérdésről a madagaszkár kettő jut eszembe , ahol a vizilónak 2 jelzővel udvarol a másik : nagy és vaskos , és kifújt . kb hasonló lesz a válasz is.
itt is szép dögök voltak kirakva oszt jónapot , A T2-t elviszi a látvány ha a történet nem is húha , de a kiállítás szervezése silány volt a jelek szerint , a látvány jó , dilettánsokat meg is vezették, (kisgyerek kupacok ) és felnőtt unalmukba elmegyünk megnézzük embereket is a látvánnyal vakítják . Mindezt vaskosan túlszárnyalva a költségvetést
Én rájöttem, hogy a "közbeszerzés" szó, egy nagyon csalafinta kifejezés. Mert nem mindegy, hogy a köz-be (-nek) szerzünk be, vagy közbe-szerzünk valamit :-)
Egy régi jó ismerős lövésztársnőmet megkérdeztem múlt héten Kálban, az OB.-n, milyen volt a kiállítás, és érdemes-e miatta valahogy fellógnom megnézni. Maga is vadász, ahogy a lánya is (aki a tiltsukbeazólmot baromság ellen a vadászkamarának végzett talajminta kutatásokat) Politikailag nagyon korrekt kitérő választ adott arra a kérdésemre, hogy van-e más látnivaló a kitömött döglött állatokon, hungarocell utánzatokon, és sok tonna trófeán kívül is?
Egyről viszont visszafogottság nélkül mondott véleményt: szakmai szempontból úgy volt szervezetlen, ahogy!
Nem lehetett tudni előre időben, mely napokon milyen szakmai program lesz megtekinthető. Ők ugye mint vadászok, és kamarai dolgozók voltak kint látogatóban, így elsősorban a szakmai közönség részére tartott előadások után érdeklődtek volna.
Külön említette a vadászkürtös "attrakciót", amit sikerült félig "végig" seggelnie. Nem kommentálnám szó szerint.
Nyugtass meg, hogy a kényszerből felutaztatott sokezer kisiskolás részére tartott madárfütty felismerős, meg rajzoljunk fülesbaglyot zsírkrétával programon túl volt-e valami más, felnőtteket megfogó látnivaló?
Konkrétan, ha lehet, mert tényleg kíváncsi volnék rá!
Fegyverek a Vajdahunyad párhuzamos kiállításán vannak most kipakolva, és trófeákból is van/volt eddig is ott dögivel. Élő vadállatokat meg a Fővárosi Állatkertben is lehet nézni.
A Hatvani Vadászati Múzeumban virtuális(lézeres, kivetítős) vadászatra van mód, plusz lézeres légfegyveres céllövészetre, vezetett csoportlátogatással.
Plusz a rendes kiállítási anyagok, amik csak elérhetőek egy vadászati témájú múzeumban...
Szóval, mi az a plusz, amit látni kellet volna, mint megismételhetetlen kuriózumot?
Már a 70 tonna agancs kapu förmedvényt leszámítva...
Azért szorultál így az utolsó napra,mert rossz helyre születtél.;-)
Székelyföldi "erdőkerülő,vadőr,vagy mi a franc "ismerősömet már hetekkel ez előtt idebuszozták 3 napra.
(Őket is Te fizetted be,akárcsak a "népes családodat".) ;-) Félelmetes szervezés is állt az egész mögött.Iskolák,gyermek és felnőtt csoportok.Rendesen meg lett "organizálva" az egész "buli"
Ha nem kapkodsz a filmmel,utóbb otthoni vetítésre is kaphatsz a rengeteg elkészült kópiából.;-)
Én már várom a "nemzeti vetítőgép" bevezetését is néprádió mintára.;-DDD
A csütörtöki záró napon sikerült megnéznem a Vadászati Világkiállítást, ami szuper élményt nyújtott. Csak gratulálni tudok a szervező-rendező team-k, mert tényleg egy alaposan előkészített és megszervezett világszínvonalú kiállítást láthattam.
Remélem, hogy október 21-n Kálomista Gábor új filmje is rendkívüli élményt nyújt nékem és népes családomnak egyaránt!
tesztoszterontól alig duzzadó = agyára ment a g*ci?
Az ilyen csak a falkában nagy pofájú, meg, ha elég messze van attól, akinek be kell szólnia. De az angolok nem ennyire puha pöcsök. Legközelebb jegyet sem kapnak a kinti meccsekre. Ha az állam veszi meg, akkor nem engedik majd be őket. :-)
Elkerültétek egymást, és a fórumos "ismerkedési estet".;-)
Ezzel most végeztem:
Most már ragyognak kívül-belül! :-)
Ez meg egy 9x19-es hüvely helye, amit felragasztottam egy lőlapra, és kiraktam 100 m-re.;-)
Sajnos, csak a harmadik lövéssel pöccentettem el. Talán látszik közvetlen mellette a két mellélövés.
A hüvelyt kerestük a fűben, de esélytelen volt.:-( Pedig kíváncsi lettem volna rá, milyen külsérelmi nyomot okozott benne egy SK Standard Plus lőszer...
Ez volt az elkövetés eszköze:
Legközelebb talán összejön a nagy össznépi örömködés.:-)))
Kiherélt, töketlen bagázzsá váltak. A saját libsi világuk áldozatai.
Még a nyitott határok előtt, a magyar határ túloldalán megálltunk pisálni az éjszakai országúton. Mire visszaszálltunk a kocsiba már kísérőnk volt. Aztán még egy, és mikor az is odaért a mögöttünk álló kielőzött és ninuninu, meg satufék. Közrezártak, igazoltatás. Az öcsém odaszól: Te óvatosan, mert ezek fegyvert fognak rád! Átnézték a papírokat, kinyittatták a kocsit, majd köszöntek és viszlát. Határozottak de udvariasak voltak - profik.
Pár méter után beértünk a faluba, az első keresztutcában ott volt megbújva már a harmadik. Ha megpróbálom kikerülni őket - az áll elém... Esélyem nem lett volna - nem mintha akartam volna.
2015-ben meg a hídon leseperték őket a fegyvertelen migránsok.
40-50-en a 5-4 rendőrt, még csak agresszívek se voltak különösebben, csak átmentek rajtuk, mint kés a vajon, biztos láttad, láttátok.
Ismerek olyat, akinek elég, ha eldugod az okos telefonját, vagy a bankkártyáját ennyi időre. :-) Tutti eredményes az edzés. Én most azon "kardiózok" két órája, hogy mikor ehetek már a vargányás báránypörköltemből, ami most fő ;-)
Ha valaki nagyobbnak képzeli magát, mint valójában, az is rongálja ám-ám a pszichét! Merjünk akkorák lenni, mint amekkorák ténylegesen vagyunk. És merjünk törekedni arra, hogy nagyobbá váljunk. Az utóbbiba persze keményen bele kell fektetni a melót. Nem elég azt szajkózni, hogy "merjünk nagyok lenni"...
A kerítés meg csak legyen kerítésből, a kolbász meg kolbászból ;-)
önerőből meg nem tudnak gólt lőni, örüllj hogy lerúgták nego-t és tizi lett.. 😂 Az átlagot nézd ne az egy mákos meccset, az albán szamarak ellen oda vissza lose-a a realitás.
"Egy szar magyar focit őszintén, és rajongva szerető 35,000-es tömeg pedig ( ha csak arra a rövid 90 percre is ) Ferrarit csinálhat a Trabant lábú focistáinkból. Akár... "
ezért válnak bohócokká , Mert a nulla- néha kettes alá teljesítményt mennek megnézni , és ezzel kvázi aláírnak egy közvéleménykutatást is , hogy igen van aki vevő a zéróra , Vagy!! x % kiment mert hűha jönnek az angolok , Másik hűha jönnek a botlábuak ... ez az árnyaltabb . De nincs mit árnyalnom, Végeredményben ugyanazt látja a fanatikus kisgömböc , Kell a cirkusz a népnek - és a bohócok nem a "színpadon milliókért alibiző botlábúak. Ők csak nevetnek legbelül vagy még azt se ( b+ impotensek vagyunk a focira mégis milliókat kapunk érte , dolgozzon tisztességesen és adozzon normálisan a franc )
Csak van szemem. Látom, hogy az EB-re is csak azért jutottunk ki, mert felemelték a 16-os keretet 24-re (remélem jól írom a számokat). Vagyis Európában saját erőből még a 16 is sok volt, még oda se fértünk be.
Hogy jutottunk volna be most a 13-ba? Merthogy annyi európai csapat lesz ott.
A fociban vannak, lehetnek csodák. Egy-egy meccset be lehet húzni akárki ellen. De itt sok kör volt - és akkor a valóság kiderül. Sajnos.
Nem értek a focihoz. Nem is akarok. A magyar fociról kb. egyformán karakteres a véleményünk.
Viszont ezzel a hsz.-el most nem tudok egyet érteni!
A megfelelő helyeken , a megfelelő szakembereknek tanítják a tömegpszichózist mint jelenséget, és a lehetséges hatásait. Rendvédelmi szervek, katasztrófavédelem, sportszakemberek, rendezvényszervezés,stb. stb.
Lásd: ..elqrtuk..balhé. 30 fizetett idióta is fel tud hergelni egy több ezres tömeget.
Egy szar magyar focit őszintén, és rajongva szerető 35,000-es tömeg pedig ( ha csak arra a rövid 90 percre is ) Ferrarit csinálhat a Trabant lábú focistáinkból. Akár...
Merjünk nagyok lenni, vagy legalább nagyot álmodni. Ok.
De ahhoz társak kellenek.
Szurkolok a vízilabdásainknak, latolgatom az esélyeket a kézisekkel, csodálom az úszóinkat - rajtam nem múlik!
Ez a mai "válogatott" nem méltó a régiek által kivívott tiszteletre, szeretetre. Nem (csak) ők tehetnek róla. Egyszerű emberek - hogy ne bántsam őket - mit látnak, mit hallanak, mit tapasztalnak? Hogy huszadrangú teljesítményért csillagászati pénzeket kaphatnak, egy szaros döntetlenért dicshimnuszokat zengenek róluk, hogy ahányszor csak a labdába sikerül rúgniuk - elájulnak a nézők és a vezetők a gyönyörűségtől. Mi meg elhisszük, hogy végre valami elindult, van végre egy kis remény. Hányszor léptünk már ebbe a folyóba?
Hát nincs remény.
Amíg nem zavarják el mindet, és cserélik le tiszta szívű fiatalokra őket a dilettáns, ám annál kapzsibb vezetőkkel együtt - addig semmi sem fog megváltozni.
Van az a legenda, hogy kis pénz kis foci. Ebből nem következik, hogy nagy pénz, nagy foci. Ma, nálunk már nem következik.
Az isten pénzét beleölhetik, de hit, tehetség, becsület nélkül ez nem megy. 12-16 éve töltik bele a milliárdokat, és mire jutottunk? Bármelyik másik sportág ezerszer annyi sikert ért el. Vívás, a vízi sportok, kézilabda, hosszú a sor.
Nézd csak a lövészetet: omladozó 60-as évekből itt felejtett "lőtereken" libalegelőn kínlódunk, az edzők jó része ingyen dolgozik, becsületből, és mégis van világbajnokunk, olimpiai bajnokaink, teli vagyunk a világon jegyzett fiatalokkal.
És akkor essünk hasra attól, hogy "majdnem" kijutottunk ? (legalább az igaz lenne, de még ez is csak illúzió volt, ha őszinték akarunk lenni, esély se volt rá).
Nagyon jó vitaminos cuccok vannak a cserepes szájra. Azzal be kell kenni, és utána nem szabad nyalogatni! Utána tudsz majd nevetgélni önfeledten is! :-)
Azon gondolkodtam most, hogy kár, hogy nem vagyok jó üzletember. Mert akkor megvennék embereket annyiért, amennyit érnek, és eladnám őket annyiért, amennyit gondolnak magukról! Így van ez a focistákkal is! Feri bátyánk világ életében, mindig bátran viselkedett, mert mert kicsi lenni. Tudod! A centi az nem hazudik! ;-)
Hüha! Most meg ott tartunk hogy a szurkolók, ezek !!!VÉR!!!profi fizetett bohócok , nehogy már ne menjen a foci ha nem nézi 35000 bohóc aki aszisztál ehhez a semmi színvonalhoz .... LOL
Mert xar mindegy volt hogy mi a meccs vége de azért durva blamát nem akartak, a játékosaik még mennek ilyen olyan kupákba a kluboknál , miért rúgják le magukat ha semmin nem változtat ? Kapise ? 2m-el a föld felett lebegtek ilyenkor .
Láttam már menő színészt itt (Pesten) nyilatkozni egy forgatás közben-után, hogy milyen nagyszerű ország, barátságos nép, gyönyörű város, és hogy Bukarest minden műemlékére büszke lehet!
Gondolom betanult duma, mindenütt ezt nyomja - ha már ebből él, kell a néző a filmjéhez.
No látod,ez a baj...a milliók.ezek,amennyit keresnek,vért kellene köpniük a pályán a hajtástól....de lúpact,ha szarul játszanak,akkor is dicsőítik őket.nincs motiváció,elkényeztetett izeltlábúak.
A tizit csak elcseszni lehet , szép lett volna ha azt is elcseszik , olyan lassú passzokkal játszottak mint anno én a pályán , csoda volt hogy nem léptek közbe és lőttek 3at😆
másik magyarra fordítva : letudtuk az udvariassági köröket
faxa volt nyeregbe érezni magukat a drukkereknek mikor formán kívüli némettel , franciával meccsbe volt drága válogatottjuk😂 aztán felébredtek az angol meccsen .😆😎🙃👏
2016 is azért volt hűdejó mert a 3-3 is jó volt -úgy rúgtak golt a portugálok akkor is ahogy akartak (macska egér játék)
tartósan érdemi játékot azóta se tudnak produkálni =kár a beleöntött ft milliárdokért
Az angol toronymagasan vezet, számára semmi tétje nem volt a meccsnek. Pihentek.
Annyi energiát tettek bele, amennyit muszáj volt.
És könyörgöm, egy döntetlen már "eredmény", siker? Ok a büszkeségre? Amikor még csak a kijutás a tét, ez nem a VB!
Meddig hazudunk még magunknak? Ez a teljesítmény elfogadhatatlan. Menjenek kapálni. Arra talán (talán!!!!) alkalmasak lennének - már ha akad valaki, aki kitanítja őket, mert ennyi IQ-val szembemennének a többi napszámossal...
Az angolok szövetségi kapitánya arról beszélt, tisztában voltak vele, hogy a magyar egy erős csapat.A szakember kiemelte, nem tudtak elég helyzetet kidolgozni, ezért taktikát is változtattak a mérkőzés közben, de a magyarok remekül lezárták a területeket és a kontratámadásaikkal többször zavart okoztak.
Tisztában voltunk vele, hogy rendkívül jó a magyar válogatott, nem lesz könnyű dolgunk. Nagyon jól védekezett az ellenfelünk, jó volt a labdakihozataluk. A mai mérkőzésen taktikailag zavarba hoztak minket és nem játszottunk olyan jól, mint Budapesten. Csak magunkat hibáztathatjuk. Szokatlan volt, amit ma este láttam: könnyen eladtuk a labdákat, mintha meg lettünk volna szeppenve, ami meglehetősen szokatlan a részünkről nyilatkozta Southgate az M4 kamerája előtt.
ennyit a bemákolt meccsről.
és igen azzal a csapattal szemben ahol 11szeres a különbség -játékos keret értékben (angolok 1,1 milliárd euró, mi 110milla) - ez az eredmény felér egy győzelemmel.
nekünk, értelemszerűen pl a németeknek meg nem.
tudom h az o1g miatt kéjes élvezettel nézitek ha bukta van a fociban, de jelzem ugyan az az o1g rendszere működik pl a kézilabdában is...
vagytok 1 páran akik betegek lennének ha elismernék a valóban nagyszerű sport teljesítményt.
No, mi a státusz, háztartási baromfi? Csak nem a lakossági ingatlan területén tetszünk tartózkodni, ráadásul fedett körletben?
Lám csak, a természetfeletti a megfelelő módon organizálja az ön életvitelét! Jelentős rangfokozati előmozdulást észlelek.
Futólépésben oda s vissza felméri a terepet, a fából ácsolt ingóság tetejét hadállásnak tekinti.
Amennyiben jónak látja, állati hanghatással él, mégsem távolítják el a fent említett zárttérből.
Ilyesminek szándékát sem észlelem, táplálásáról megfelelően gondoskodnak, mintha gerleféleségnek tekintenék.
Előszűrés után veszi magához a tápanyagot, akár egy koronás uralkodó, kinek életszínvonala nem hagy kívánnivalót maga után.
Felhívnám szíves figyelmét, hogy ezek után ildomos lenne kiváló magaviseletet tanúsítani, és folyamatában újratermelni a csíraállományt.
Morzsa nevű egyednek hallásvizsgálatot javasolnék a jobb kommunikálás végett. Állományba vétele nem új keletű, érdemei elismerése mellett.
Javaslom a továbbiakban hasonló eljárás foganatosítását, különös tekintettel a szárnyasjószág védőőrizetére, tekintve, hogy édesanyám állománybővítést nem tervez.
A Heineken, a Gösser, és a Guinness sör tulajdonosai találkoznak egy előkelő vendéglátó helyen. A pincér felveszi a rendelést. A Heineken tulajdonosa Heineken sört kér, a Gösseré, Gössert, de a Guinness tulajdonosa egy teát kér.
- Hogyhogy nem iszol sört? Kérdik.
- Hát! Ha ti sem isztok sört, úgy én se! ;-)
Így vagyok én is ezekkel a túlárazott levekkel :-)
ó szegények kevés fizetést kapnak azért nem, megy :-) A vírus miatt a havi 1 millából elvették a 20%-át (papíron). Igaz más ebből a 20%-ból él, vagy annyiból se amiért keményen dolgozik is, nem pedig egész nap csak szórakozik. Ha úgy fizetnék őket ahogy fociznak, mindjárt lenne egy kis kiszóródás és játék is.
Nem hinném hogy húzott , az 1.9 pd-ből van 310 nm is az kb arányos a motor térfogatot tekintve -400 köbcenti a dci-nek . a sherpa leírást még értettem is , de ha csak ennyi a turpisság nem csoda hogy így viszi azt a böhömöt olyan terepeken.
Valami meghúzott motor lehet, mert 240N/m a nyomatéka 2000-es fordulat körül. Egyébként nagyon le van áttételezve. 60 km/h a max. sebessége. Az oroszok már évek óta gyártanak hasonlót a Caterpillar bobcat alvázát, hajtásláncát után gondolva. Annak Sherpa a neve. Nekem az tetszik ebben, hogy ennek legalább elfordulnak a kerekei, és nem egy botkormányos izé :-)
Azta, 30 felet járunk már :) Igazából tőlem megütheti, lesz@rom, részemről leírta magát bárki is legyen az. És nem azért mert esetleg engem utál, az ilyesmi előfordul, szíve joga.
Gyűlnek-gyűlnek szépen egyesével mindenkinek...nagyon szorgalmas, biztos egy kis nyálcsepp is megjelenik a szája sarkában a nagy igyekezetben. Aztán amikor kész akkor toppant egyet a kis papucsos lábacskájával a szőnyegen :D
Tucatnyi nikken ír, a kéken is egyből kiszúrta az admin. Olyan, mint a dr. Bubó Kezdődik a bál epizódja. Mikor a kiselefánt kifesti a füleit, hogy ő legyen a szép színes pillangó :))).
Már hogyne lenne, ez a mínuszolgatás. Más öröme tényleg nem lehet, és ez olyan szánalmas, sajnálom érte. Ha egyvalaki áll mögötte ( szerintem egy ), még jó sok melója is van benne, egy mínusz - egy nickváltás. Tényleg szánalomra méltó lehet az élete...
Akkor tesztelem, hogy ezek a képek is előhozzák-e a minuszolási reflexet... :) (Nem mellesleg ezeken kívül eddig van további 5 egyéni döntős helyezés és három csapat 5. hely is)
Áron bá' minden szentmise után bedob egy huszast ( régen történt, még sokat ért ) a Szent Antal szobra előtti perselybe, és fohászkodik magában: add hogy ötösöm legyen a lottón. Így megy ez vasárnaponta vagy egy évig, nyeremény semmi. Következő alkalommal a fohászhoz hozzáteszi: kérlek hallgass meg végre, majd egy dorgáló hangot hall a szobor felől: Áron, Áron, egy lottószelvényt most már igazán válthatnál...
Szegény nagymutter, aki nagyon bölcs asszony volt, azt mondta:
"Fiam! Csak az üres kalász hordja fenn a fejét!" ;-)
Éppen ezért jársz most is valami faiskolába, hogy egy kicsit lekonyuljon a buksid :-)
Nálunk a nagymamámnál a kaputól a pincébe 40 métert kellett cipelni a kosarat a szenes embereknek. Volt neki egy saját mázsája, és minden kosarat megmért szigorúan. Két nagy embert delegált az aktushoz, ha esetleg valakinek nem tetszett volna a gyakorlat, akkor rövid úton fogták volna be a pofáját a trógereknek. :-)
:-D Nálunk a szeneslapát, vagy szív alakú volt, vagy csak egy kicsi egy kezes lapátka. A cserépkályhát a kicsivel pakoltuk anno a tojás brikettel. Azért, mert vidéki nagyvárosban nőttél fel, ahol központi fűtés volt, ne nézd le a pestit! :-)
Hatvani Bosch: (2019 kb. 4000 fő): üzemorvos inkább csak " délelőttös" műszakban, viszont ápolók 24 órás ügyeletben, hogy a helyi ( csarnok) elsősegélynyújtóknál legyen képzettebb erő is.
80-ban minden mondjuk 300 főnél több dolgozót foglalkoztató cégnél volt üzemorvos.
Ma nincs. Ki van "szervezve", külsős munka-egészségügyi szolgáltatóként - pénzért végzik el a kötelező vizsgálatokat, és csak azt. Mármint a cég fizet érte a dolgozói számának megfelelően.
Ez azt is jelenti, hogy már nem szaladhatsz le az aktuális gyogyidat felíratni vele, vagy egy gyors vérnyomás mérésre, ha épp fáj a fejed, stb. Ma szólj a főnöködnek, az szól az övének, az utasítja az illetékest, hogy foglaljon neked időpontot, satöbbi.
Egy orvos mit keresne egy termelő üzemben? Ma már, persze. Üzemorvos már sehol nincs. És igazából az valamikor is az orvos-temető volt. Kiöregedett, netán alkoholista, lecsúszott, máshova már nem alkalmas orvok húzták ki ott a nyugdíjig...
Mert valamikor pl. a Weis Manfréd saját kórházat (bölcsődét, óvodát, postát !!) üzemeltetett az üzem területén, a saját pénzén.
És ezt még a csúnya szocik is megtartották - egész a rendszerváltásig.
Talán kicsit tovább is, de nem sokkal. Visszafejlesztgették, legutóbb már csak ápolási osztály volt (magyarul elfekvő), talán ma már az se.
Én még kétévente üdülhettem a gyári üdülőkben, pl. a Balcsin, Lellén, vagy Füreden, Siófokon - gyakorlatilag ingyen.
A témánkban korábban emlegetett lány viszont közgazdász, marketinges, és azt is csinálta, csinálja - míg hagyják.
De a tulajdonlási, üzletpolitikai döntéseket nem az ő szintjén hozzák meg, arra nincs befolyása.
Ha új lesz a tulaj - hát új lesz. Ha az nem magyar? Hát akkor holland. Idejön félévente, a lányom kísérgeti, ha kell tolmácsol neki, de a lényegi döntéseket a helyi igazgatóval beszéli meg (közli...).
Mi van azzal, hogy semmi, de semmi nem lehet fontosabb, mint menteni az emberi életet?
Mi írja ezt most és mindörökké (mert egyre inkább így néz ki) felül, mint az évezredek alaptörvénye?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Pista, akkor a versenyen lehet ez volt a baj, mikor a széked csavarja eltörött. Nem is a szék miatt estél hanyatt, hanem leakadt a vödör füle és megint mellbecsapott a f...d :-)
Nem álszerénységből írtam, hogy még magamhoz képest sem lőttem csúcsokat, vagy kiemelkedően jót!
Egyhez gratulálhatsz joggal: a szpotteremnek.;-) Azt a számot félig végignézte Fricu is : KK.PI 5 próbalövés tök. Az első 7 csirke tök. Akkor látta meg a szpotterem, hogy hová lövök mellé.(fekete gumi futószalag csík háttér) Onnantól már jött le szépen az összes többi, de így sem volt az a nagy durranás, csak "szerethető".
Magam sem gondoltam volna arra, hogy ilyen kezdet után bármit eltalálok még....
Abba meg bele se megyek, hogy mi lett volna, ha megy a csirke elsőre. Ha a nagyanyám hosszú, és sárga, akkor ő a villamos.;-))))
Nekem nincs mihez. Még az egyéni tudásomat sem lőttem meg, csak alulról karcolgattam közelről! Viszont amit láttam abból, hogyan kezeled azt a kivénhedt, kilőtt csövű LGR-t 25 m-ig, az előtt tényleg le a kalappal! Majd ha felkerülnek az eredmények, megnézem. Nem hiszem, hogy nagyon mellé lőttem volna az eredményeddel! Neked is köszi a felajánlást, de Sam6 kolléga ajánlata mindent vitt - és tényleg amúgy is Miskolci kitérővel kellett jönnie, leellenőriztem! :-))
Utólag is köszönöm! Bejött!!! Az idő gyönyörű volt! A társaság szuper! És az általam lőtt három számomban sem lőttem drasztikusan rosszabbat, mint amit amúgy általában tudok. Ráadásul áldott szívű sporttársam hazahozott Miskolcra lakásig, így legalább másfél - két órát nyertem időben az úton...:-)
Rákérdezünk Fricura, hogy sikerült neki. Amit a hazaiból (légpuska) láttam, abban toronymagasan elporolt engem. Szerintem az élmezőnytől sem maradhatott le, de ők sokszoros EB, VB, OB nyertesek voltak, az 5-6. helyig..
Úgy nagyon nehéz nyerni egy Ferihez hasonló, a lövészetet épp hogy csak most tanulgató ifjoncnak.;-))
Nem értünk egyet? Na és? Nem kötelező, ettől a barátság töretlen!
DE a témánkról:
Ezeket a számokat ösmerem.
Viszont: A nekünk juttatott felzárkózási pénzek 90 %-a (adat nem tőlem, a németektől!!) azonnal kanyarodik is vissza, pl. 70 % feletti arányban Merkel anyóhoz. Tudod: Ha jobbról fütyöl - nekem fütyöl, ha balról fütyöl - nekem fütyöl!
És ehhez mit is kellett beáldoznunk? Ó, nem sokat, csak a teljes magyar ipart és mezőgazdaságot. Miskolc, Ózd, a bányák, Csepel, a cukoripar, tejipar, a malmok, az élelmiszeripar, a vegyipar jelentős része, és végtelen a sor. Mind átjátszották jórészt nyugati kézre - bagóért. Vagy bezárták, mert csak a piac kellett, vagy itt termeltetik - tized áron a nyugatra menő árut. De ez a ritkább.
Amire ma büszkék a kormányban - az mind a másé. A komplett autóipar. Úgy ahogy van. És persze egyetlen munkahely megteremtéséért kifizetjük - előre!! - a melós saccperkábé 20 évi bérét!
Aki itt még a harmadát se keresi, mint a Lajtán túli kollégája - ugyanazért a munkáért. Mer ugye hozzák a komplett sort, a normákat, a meo-t, szóval pont akkorra a termelékenység, mint ott (ez a kedvenc indoka az alacsonyabb béreknek - persze ez is kamu)
Nő a magyar GDP? Hát persze, de ez is csalás, játék a számokkal. Abból a megtermelt értékből semmi nem marad itt, felteszik Győrben, Kecskeméten meg máshol a vonatra - és bájbáj szása! A profit nem itt keletkezik, hanem az anyacégnél.
Na jó-jó mondhatnád, de majd az adó!
Hát az sem, mert a beruházásért cserébe előre elengedtük nekik. Amint lejárna - jön egy kis új beruházás, egy új csarnok - és megint aláírunk 10 évet. Persze előtte még perkálunk újra 16 millát melósonként. Az Audi ezt csinálja ezer éve...
És mindig ott Demoklész kardja: egy perc alatt összecsomagolják a gyárat és elviszik máshová, ahol még alacsonya(bba)k a bérek. Marad itt az üres csarnok...Na, nem mintha az a miénk lenne - csak azt nem éri meg elvinni.
Képzeld, ha tudnák, hogy, ha a sváci indexálással számolták volna ki a nyugdíjukat, akkor havi 100-150 ezerrel többet kapnának havonta, akik most csak 300ezret kapnak. Persze egy kis alamizsna mindig jól jön, a nyuggernek az államnak megspórolt 1.5-2 millióból. No komment! :-D
Vannak hamis próféták, akik Azt hirdetik nagy gonoszan, Hogy már megállhatunk, mert itten Az ígéretnek földe van. Hazugság, szemtelen hazugság, Mit milliók cáfolnak meg, Kik nap hevében, éhen-szomjan, Kétségbeesve tengenek.
Már azt is tudjuk, hogy tud az kurva matek rasszista lenni, hát kiderült:
politikailag sem semleges!
Ha két "versenyző" egyszerre indul, de az egyiknek tíz méteres előnye van, ráadásul a hátul állót fékezik is (pl. inflációval), akkor szerencsétlen a büdös életben nem éri be az előtte haladót!
Hát mi is így vagyunk az ejuval.
Megígérték ugyan, hogy lehet kávézónk Bécsben, csak - tapintatból - nem mondták meg, hogy nem lesz miből. Megígérték, és valóban kapunk is minden évben kis pénzt a felzárkózáshoz, de azt elfelejtették mondani, hogy a miénkből adnak vissza - valamennyit, és azt is náluk kell elkölteni.
Így aztán nem az előttünk lévő van egyre közelebb, hanem a béka segge.
Pont, mint a falunk és a szomszédos város fejlődése:
Remek hír, hogy nyílt nálunk egy új bolt mondjuk, de nem tudok neki tiszta szívből örülni, mert ott három!
Vagyis nem hogy felzárkóznánk, de egyre inkább lemaradunk.
Csak azt nem értem ha 2008-ban annyira elkúrták hogy még film is készült róla akkor miért volt az euro 255,98 most meg mikor minden szuper, - miért 360,36 !
Persze azért vágom: kizárásos alapon Tatabányára gondoltál.:-) Nagykal. pisztoly kivételével lesz minden, ami az 50 m-es ob.-n. Légpisztolyt biztos lövök, meg kiskal pisztolyt. Ha lesz erőm, meg kapok kölcsön megfelelő légpuskát, lövöm a hazait is.
Kellene még egy harmadik NM.szintű eredmény, és akkor először a világtörténelemben meglenne az a minősítésem is.:-)))
A 06.29-es IC-vel megyek, fél tízre ott leszek, ha minden igaz...
Nem értelek el telefonon, azért most itt írok néked!
Pár nappal ezelőtti megbeszéltek szerint, az ELK*RTUK filmre légy szíves részemre mielőbb megvenni 2 db mozijegyet a Corvin moziba, amíg le nem tiltatják a filmet ezek a pat....ok!
Szivességedet előre is megköszönöm
A BÉKEMENET-ről majd később privátban értekezünk. Python Gyurinak!
Én meg már nem merem ezt a vödrös futást megcsinálni, mert legutóbb leszakadt a vödör füle, és a f...om úgy mellbe vágott, hogy 10 perc után tértem magamhoz. :-DDDDDDDDDD
Igen. Te vagy rá a bizonyíték! Amikor arany szívű barátommal már lelőttük a pályát, és diszkrét magányunkban megbeszéltük, hogy az a cél bizony ott volt, ahol mindketten sejtettük, te ebből nem értettél semmit,
mert amikor lőttél utánunk, mégis el...kottáztad. Ezért hívják az anyanyelvben (is) generációs szakadéknak, hogy hallod, hallod a szavakat, csak nem érted! :-DDDDDD
Nem is vagyok nagyon gané, igaz? ;-))
Gondolkodom rajta, hogy lekapom az Anschütz 54 M-ről a dioptert, vissza rakom rá a kukkert, és leviszem magammal Füzesabonyba tesztelni 100 m-re. Ez csak úgy eszembe jutott, minden célzás nélkül...
R. Béla Bácsi idén 87 éves. Írtam pár éve, hogy taknyos 85 éves korában csinálta meg a fegyverismereti vizsgát. Idén már a saját bejegyzésű .357 revolverével lőtt az Egyetemi versenyen. Szemüveg nélkül. Meg nálunk is, MCM-el...
Egyébként tavaly előtt mondta nekem A. Gyuri, hogy megműtteti a szemét. (róla beszéltél?) Idén dobogós volt 3 testhelyzetben az OB.-n, 5-pár éve viszont Országos Csúcsot lőtt a "régi" szemével. Fene sem tudja...
Vasárnap glettelem a fiam lakását. Az összes vezeték kiszaggatva, cseréli a hálózatot. Így most Mogyoród is kimarad. :-(( Pedig már kezdek elég jól összeszokni egy nagyon kiváló kölcsön puskával.;-)))
Jövő héten 2 napos ottalvós OB, lövök is, meg végig dolgozom. Hétfőtől péntekig suli/k, necces, hogy mikor tudom megnézni a hipercsodálatos vadászkiállítást...
Háát, a mai "amatőr" lövészsport már csak ilyen rehab brigád, mint mi! Ha egy versenyre beszédül pár tejfölös szájú 40-es, szinte már jeltolmács kell a generációs szakadék miatt.:-DDD
Ja, hogy 3-4 évvel ezelőtt jobban ment? Akkor még én is lefutottam szintidőn belül a 400 m-t úgy, hogy egy teli Diszperzites vödröt akasztottam a f...ra.
A lézeres beavatkozásról már gondolkodtam, de ilyen műanyag lencséről nem hallotatm és óckodok is tőle, mert a páromnak mikor szürke hályog volt a szemén egy lencsét (gondolom műanyag) raktaktak be szarul (picit elmozdulva és az egyik lába is kilóg), és nem azt a dioptriát amit kellett volna, azóta nem lát vele még annyira sem mint a szürkehályoggal.
Úgy van ahogy mondod, a távcsövek többsége nem tud 2,5 D-nál többet, ezért sajnos nem tudom használni őket mivel nem szemüvegben lövök, ugyanis az meg torzít, ahogy korábban valaki le is írta, hogy a párhuzamos nem párhuzamos, a kör meg ovális, tehát csal. A 2,5 D határeset, még elmegy napsütésban, de a 2,75 D legalább kell, hogy élesen lássam a szálkeresztet.
Csak néhány távcső lencséje tudja a 2,5 D-nál kicsit többet, ilyen a Hawke szinte minden csöve, a Delta, a Sniper egyes fajtái, Konus Pro 4-16x50 vagy a kályhacsőnek becézett Walther 8-32x56, az olcsók közül a Bosile 4-16x50 és a Kandar 4-12x42. A többi jórésze még 2,5-t sem tud. Sok félét megvettem és mikor belenéztem úgy ahogy volt, fegyverre való felszerelés és használat nélkül adtam is el, mivel nem láttam a szálkeresztet élesen. (Ezért aztán rögtön neppernek lettem kikiáltva egyesek által)
Köszönöm az elismerést, elmegy egynek, de már nem megy olyan jól mint 3-4 évvel ezelőtt (amikor még nem versenyeztem). Nem csak a szemem miatt, hanem a balesetemkor pl. leszakadt a bal vállam (pontosabban a delta izom a vállamban ami az emelésért felelős) és úgy elég nehéz megtartani a vasat, és mivel a nyakam is kitört a fekvelövés kissé nehezen megy, mert nem hajlik hátra a nyakam. Na persze addig se voltam egy Szilágyi Sándor aki 50 m-en 50x-es nagyítással állóban (támasztás nélkül) is a killzónávan tartja a szálkeresztet, de kicsit jobban lőttem, mint most.
Az OB-n, már késő délután, a sorozatunkra várva pont a szemügőzés volt a téma.
Ott mondotta el egy kolléga, hogy egy 20 (!) perces beavatkozással mindkét szemlencséjét kicserélték műanyagra - és most szemüveg nélkül él, tud lőni is! Nem is rosszul, csak mondom...
Hogy veszed rá, ha a gyerekcsinálás és/vagy a segélyezéssel többet keres, mint a munkával?"
Ez pontosan így van. A minap várakoztam az okmányirodában és akaratlanul is hallottam ahogy panaszkodott a delikvens nő (aki még 1 napot nem töltött munkában életében), hogy kevés az a 220e Ft amit kap (főállású anyaként). Megjegyzem a párom napi 8 órában keres havi 73-at.
Na arra én is kíváncsi lennék hogy veszi rá bárki, hogy dolgozni menjen az említett nő, mikor akkor se dolgozott, amikor még nem fizették a semmittevést.
Én csak majdnem irigykedve olvastam a szemüveges támában, hogy 1,75-ös szemüveg kell. Az sem öröm, de akkor én mit mondjak? 3 D távolra, 6,5 D olvasó, az aprólékos dolgokhoz mint apróbetűs feliratok a csomagoláson, cérnabefűzés, esztergálás pedig felteszem az olvasóra a távolit.
Sajnos a legtöbb helyen valóban az van, amit leírtál. Én is csak max bifokálisat használok épp ezért, vagy marad, hogy csereberélgetni kell a szemüvegeket, attól függően mihez kell.
Azt hittem ismered a csajt. Én rendszeresen nézem a videóit, és ide is tettem fel párat :-) Remélhetőleg lesz önálló estje a dumaszínházban. Ajánlom, hogy nézd meg a többi videóját is! :-)
Húúú, bakker! Nagyon teccik a kis szélesszájú béka stílusa! Lehet, hogy szerelmes vagyok?
Rákerestem, és megnéztem egy másik videóját is.
Mondjuk, sok értelem nincs a videóiban, de ezt egy kovidostól (vagy influenszeriás, mindig keverem a kettőt) nem is kell elvárni.
Ha csak a stílusra koncentrálsz, élvezetes a műsora. Szerintem nagy tehetség a csaj!
Mondjuk, a kiállításról - a videójából - konkrétan a lóf..t sem tudtam meg...
A bulvárból is csak annyit tudtam meg, hogy inkább taxidermia kiállítás, mint "egy a természettel", meg kisiskolások kényszer látogatása szervezetten, mint a Lenin Mauzóleumnál,
de sem a döglött állatokkal, sem a gyerekrabszolgasággal nincs gondom.;-)
Jó volna egy "másik oldalról" elfogult látogató véleménye is, hogy eldöntsem végre: érdemes felutazni párszáz kitömött döglött állatért, meg 10-20 hungarocell szoborért,
vagy a lényeg ott van, amit a videók eddig nem mutattak....
Annyit már kiderítettem, hogy a vadászatin belül kerül megrendezésre a FEHOVA, talán az lehet érdekes, de a kiállítói listán nem találtam egy nagyot sem (Anschütz, FWB, Steyer, stb.).
Mondjuk a Frommer kint lesz.
Szerdán temetés, megyek Dorogra, és ha az idő is jó lesz - tud az asszony matatni a kertben - maradunk péntekig és akkor tudok menni. Vagytok most is egész nap?
Hát én most egy főbbvárosibb optikába mentem el - ismerősön keresztül. Van csiszoló berendezésük is, de mechanikus letapogatással. Van valami asztal, arra fogatják le a konkrét keretet, és az alapján másolja a gép a lencsét.
Mint egy másoló-maró. Holnapra kész is - kár, hogy nem leszek Pesten, szóval marad a jövő hétre az átvétel.
Viszont jó hír (nekem), hogy nem romlott a szemem az elmúlt évben, a távolis most is 1,5-ös.
Nekem alá kellett írnom egy felelősségvállalásit, mert én mondtam meg a dioptriát, nem a szemorvos. Érdekes: pár éve egy azóta megszűnt, de sokkal korrektebb optikában garnitúrát csináltattam ilyen sallang nélkül, és kis túlzással a mostani egy darab árából...
Kiállítás: engem is érdekel az infó!
Valószínűleg felmegyek megnézni. Dacára a sajtóban megjelent negatív híradásoknak....
Nem tudom, hogy vasmegyei kisváros vidéknek számít-e.
Igazad van , hogy sok féle keret létezik. Fúrt, damilos, félzárt, zárt stb. Ezeket számítógépes szkenneléssel viszik fel a megrendeléskor és ahhoz is lehet kérni a bécsi gyártó cégtől lencsét. A szkenner pontosan leméri a keretet, amibe a lencse kerül. És igen, már van ilyen is, akár egy vidéki kisváros optikájában is. Ez a világ is állandóan fejlődik és itt is a gyorsaság a nyerő. Ez különösen érvényes a fürdőkbe érkező külföldi vendégeknek, hogy a szemüvegük és a foguk is készen legyen , mire hazaindulnak pl. egy hetes nyaralásukból.
Mindjárt megtudom, hogy megy ez ma, egy pesti bótba: most megyek a lövész-szemúgőbe lencsét tetetni.
Amit írtam, az a vidéki valóság. Persze itt is géppel vágják-csiszolják körbe, de a gyártótól a "nyers" kőralakú lencsét kapják csak. És persze minden keret más - pl. a teljesen zárt keret más csiszolást-formát kér, mint a damilos.
Egy-két éve már, hogy az optikus beszkenneli a keretet és azt küldi el a gyártónak (Pl. Hoya Bécs). Ahhoz a kerethez és a megrendelő paramétereinek megfelelően gyártják le a lencsét és 3 - 4 nap múlva az optikus megkapja (posta, futár, GLS stb). Csak be kell pattintani a keretbe. Természetesen gyártanak lencséket , amiket az optikus csiszol a keretbe. Ha az optikus csiszolja a keretbe a lencsét, akkor előfordulhat a hibázás lehetősége és ilyenkor van az, hogy a függőleges vonalak nem párhuzamosak. Ezt a csiszolást sem kézzel csinálják már, hanem számítógépes vezérlésű csiszológéppel, amihez szintén be kell szkennelni a keretet. Párszor volt alkalmam végignézni, ahogyan a gép szinte pillanatok alatt végzi el a csiszolást.
Én csináltattam régen egy multifokális lencsét a fényképezőgépemhez. +2 dioptriáról indult, a közepe előtt 0 dioptriára csökkent a lencse másik végéig. Egy fal mellett akartam fotózni úgy, hogy a fal minden részlete éles legyen, és a háttérben lévő templom torony is. Egy forgatható polárszűrő keretébe csiszoltattam, hogy lehessen körbe forgatni, ahogy a téma kívánja. Természetesen a 10 centire levő fal, végig, és a végtelen is éles lett 11-es rekesszel. Szóval működik :-)
Itt nem egzisztenciáról beszéltem hanem munkáról,túl bonyolítod a dolgot.Nincsen segély,nincsen traktoros ,nincsen előle bejelentet munkavállaló,csak munka van.Nincsen idény munka mert egész évben lehet dolgozni a földeken, Nálunk túl bonyolítanak mindent.Akik a törvényeket alkotják.kis buzi értelmiségi irodakukacok akik pesten kívül még nem jártak talán soha.
Az optikai paramétereknek megfelelően a gyártó csinálja a lencsét, az optikusod pedig méretre szabja a keretbe és beteszi.
Vannak technológiai korlátok, ezért a rendeléskor hozzámérik a kerethez a lencsét, hogy kiadja-e?
Legutóbb nekem is azt mondta, hogy a keret és a választott lencse nem párosítható. Túl közel vannak a szemeim, ha elhelyezi annak megfelelően, a szélén nem marad anyag.
Másik gyártó termékét kellett választani, az gyártott 10 mm-el nagyobb alap-lencsét, ami kiadta.
Több mint 20 éve használok ilyen szemüvegeket. Az elsőt amikor megkaptam . felraktam és semmi gondom nem volt vele. Csak annyi, hogy az autómban láttam mennyi km-t futott. :-)
A lencséket ma már a kiválasztott szemüveg kerethez gyártják le az optikus (szemorvos, vagy optometrista) által megadott paraméterek szerint. Ha nem jó , akkor bizony ők tévedtek. Van a családban optika tulajdonos-üzemeltető és a menyem is optikus, akiktől tudom, hogyan működik .
Visszavittem,de csak magyarázkodtak hogy nem jól nézek bele,meg szokni kell.Mondtam hogy vegyék ki a lencsét és tegyenek a keretbe egy sima 1,75-öst,mint a régi szemügömbe van.Azt mondták,hogy azt nem lehet.Kérdeztem miért?Az volt a válasz hogy,csak.Látszott hogy le a karnak rázni.Sikerült is nekik,mert felálltam és otthagytam őket a francba.
Ez a fehérvári Vision Express volt.Nagy ívben kerülendő a cég!
Sok sok éve hordok multifokális szemüveget. Egyszer nekem is csináltak olyant , amiben a párhuzamos trapéz volt. Garanciában visszaküldték és gyártattak másik lencséket, de az sem lett jó. Végül a harmadikra sikerült megcsinálniuk. Add vissza az optikának és reklamálj!
Nekem a szemüvegboltos,76 ezer forintos,multifokális sem vált be.Direkt munkához vettem,de nem tudok dolgozni benne,mert ami párhuzamos az a szemüveggel trapéz,ami kerek az ovális.Használhatatlan.
Jut eszembe: az élménylövészet lényege benne van a nevében. Nem Zajcev képző, és Csabi is elmondja minden újoncnak: a cél nem a lőlap minél szűkebb átmérőben történő rongálása, hanem a fegyver/ek elsütése, és az általuk okozott lőélmény
megtapasztalása.
5 m-ről a lőlapot jórészt eltalálva ez szinte mindenkinek sikerül pisztollyal, revolverrel.
Puskával meg kb. 25-re. De ott is "csak" a biztonság miatt van a nagyobb táv.
Ugyan mi bajunk lett volna? Nem hír, hogy egy magánbeszélgetés után - ahol a mobilok közel egymáshoz, bekapcsolva vannak - egységesen ugyanazok a f..ság reklámok jönnek Facén mindenkinek. Nekem mondjuk nem, mert le van tiltva a telómról.
De ültem olyan enyhén "jókedvű" baráti társaságban, ahol minden második szó a kis p..sz, a hüvelygomba, és a hasmenés volt kísérleti jelleggel.
Nem azonnal, de némi fáziskéséssel szépen jöttek a potencia-farok stb növelő csodaszerek, meg a hasfogó gyógyszerek.
Azt kell mondjam: azok az összeesküvés hívő gyíkpók emberek, akik elhiszik a magánszféra és a lehallgathatatlanság szentségét.
Több vezető beosztású céges ismerősöm van, akiktől meg mertem kérdezni:a legújabb csúcsmodell telefonjuk mellett minek az özönvíz előtti telefon? Na, azon beszélik a céges dolgokat. Bár az sem Fort Knox, de jóval nehezebb wifi és egyéb háttér nélkül hekkelni.
Állítólag.
Magát a cikket nem olvastam. Egyetlen online csodaszer reklámra sem vesztegetem az időmet. Fölösleges.
Ahhoz nem tudok hozzászólni. De ha a szuper állítható fókuszú csodaszemüvegről szól, akkor hasonlóan komoly lehet, mint az "x centivel növelheti a farkát y nap alatt" jellegű hirdetések.
Nem tudom, én olyanokat sem nézek. Én csak Tom és Jerry videókat nézek a neten, így nekem csak egérfogó, és macskatáp reklámokat dob ki a gép időnként.;-)))
Tudod volt egy szemtanúm aki a második öt lövéses sorozat után köpni-nyelni nem tudott. Az, hogy balfaszoknak tették ki a célokat, és nem 25-50 méterre, arról már nem én tehetek. Egy barátomnak elküldtem a lőlapot. Azt írta ő is, hogy van még mit gyakorolnom. Én meg vissza neki, hogy ebből az összes halálos! :-)
Próbáltam finoman arra célozni, hogy - mintha - kicsit összekutyultad volna a fogalmakat.;-) a .45 egy értelmezhetetlen kaliber így, önmagában. Ahogyan a Colt is..
Tenyérnyi szórás? Mihez, vagy kihez képest?
Egy gyorspont versenyen a futottak még kategóriára elég kb. Egy 100 m-es sziluetten meg biztos OB. cím.
Szóval, csak nézőpont kérdése.
Különben is: ki látta? ( Hű,de gané vagyok! Szerintem még a lőlapod is megvan, amit elhoztál a lőtérről emlékbe.;-)) )
Nem a szórás a hihetetlen a filmekben! Az a hihetetlen, hogy 5 m-ről, automata fegyverekkel sem találják el egymást!
50 m-ről - kis túlzással - bármilyen kaliberű marok lőfegyverrel nagy biztonsággal el lehet találni egy ember alakot. Egy gyakorlott ember pedig - jó sansszal - 100 m-ről is.
Csak ismételni tudom magamat. De ha nem hiszel nekem, meg kell nézni a gyorspontos versenyek eredményjegyzékeit. Vagy IPSC versenyekét.
Nem anorexiás, de fiatal, csinos, vékony hölgyekről beszélek...akik 100 m-ről is leszednek, ha ilyen burkoltan dagadtozod le őket.;-)
nem csak pisztollyal, de karabéllyal, sörétessel is versenyeznek. 25 m-ig semmi nem lenne biztonságba előttük, ami méretben nagyobb, mint egy cinvödör feneke...
Az idénymunka attól idény, hogy idényhez kötött. :)
Arra nem alapozható egzisztencia. Pláne ha ugyanannyi a segély - vagy több.
De ott is kell traktoros pl. jogsi - 8 osztály, bukta.
De még a szavazólapon is vannak betűk.
Ha rossz helyte X-el? Bukja a segélyt!
Amúgy is minden film teli van vezető beosztású, magasan képzett négerrel, cigánnyal. 5 fehérnek tuti hogy néger a főnöke, néger a vállalati jogász, ügyvéd, az orvosigazgatól! Nem nézel filmeket?
Szerintem a 21. században nem túl nagy elvárás ezen a kék kristálygömbön, hogy mindenki tudjon írni olvasni
számolni alapfokon, akkor is ha az illető birkapásztor, gyapotszedő, vályogvető stb. Akinek ez nincs meg, túl sokat kénytelen " veszíteni" az elérhető kulturális és gazdasági javakból.
Tévedés! Az idő nem halad annyira mint gondoljuk.Most értem haza Olaszországból/munka/ a földeken afrikai bevándorlók dolgoznak,mert a mezőgazdaságnak kell a kézi munkaerő.mindent nem lehet gépesíteni. És ehhez nem kell írástudónak lenni.
Tényleg kevertem, legalább is részben. Holnap verseny, ma már nem szedem le a polcról a könyvet, hogy pontosítsak. De azért is újra olvasom majd hamarosan, mert évek óta nem volt a kezemben...:-)
Mivel az Alapítvány nyersanyagban szegény bolygóra lett telepítve szándékosan, ezért kénytelenek voltak mindent miniatürizálni, stb...
A "Gyilkosság..." nekem is megvan első (magyar) kiadásban. Meg a későbbi, sorozatban kiadott is. ;-)
Ezen kis spoilerből már világosan látszik az Alapítvány szomorú sorsa: szuper látványos elemekből csinálnak egy ipari hulladékot.:-((
A kötelező Hoppárévúdos klisékből már csak a kiskutyát hiányoltam, a kötelező többi elem mind szerepelt az előzetesben.:-(
Állítólag a Dűnének is csinálják már a harmadik változatát.
A Kyle MacLachlan szereplős változat egész regény hűre sikeredett. A következőre már kár volt celluloidot pazarolni. A harmadik borítékolhatóan űberlátványosabb lesz az elődöknél, és nyomokban sem fogod felismerni az alapművet.
Csodálkozol majd, hogy az újbeduin fremen férfiak helyett miért nagy seggű feka csajok rohangálnak a sivatagban, egy szál bikinibe öltözve, cirkoruha helyett.:-((
Sajnos, az amcsik diktálnak a filmiparban.:-( Az átlagpolgár kb. azt a szintet érti meg, amit mostanában a szemükbe dörgölnek a filmgyártók.
Sebaj: pár év, és Boollywood szintjére fognak "emelkedni" 1-2x 10 éven belül.:-((((
Kevered a dolgokat, a fölbomló Birodalom kiesőbb részein tudják már csak kezelni az atomtechnikát, javítani,pláne újjáépíteni már nem negyon. Az Alapítvány fejleszti ki és terjeszti el újra az atomtechnikát, a tudásukból és körülményeikből adódóan miniatürizáltabb változatban, mint a Birodalomé volt, viszont az atomtechnika mellé importálják a hozzá kapcsolódó "vallási" hókuszpókuszt, amit csak az ő "papjaik", főleg a magasabb rangúak tudnak kezelni, ők viszont nagyon is.
Asimov a múltat is nagyon jól ismerte, és a mondást, miszerint a történelem ismétli önmagát. Persze a jövőbe is nagyon beleérzett, a robotjai lassanként a szemünk láttára válnak valósággá. A japcsik az ő tiszteletére nevezték el az első kísérleti "humanoid" robotjukat Asimo-nak.
Az Acélbarlangok nekem egy jó régi kiadásban van meg még Gyilkosság az űrvárosban címmel, ebben jelenik meg először R. Daneel Oliwaw figurája, aki majd a "trilógia" vagy hatodik részében ( Alapítvány és Föld ) jelenik meg, mint aki mindennek a hátterében áll.
Miért kellene? Vannak ősi szakmák, amik matek nélkül is végezhetőek. Én úgy tudom, hogy Rákosiék basztak ki régen a cigányokkal, amikor megadóztatták az égetett, és a vályog téglákat. Generációkat tettek tönkre. Anyám a gödi tsz-ben kubikus brigádoknak intézte a munkaügyi dolgait. Szerintem a kézi földmunka még ma is jól fizető munka lenne, mert szükség lenne rá. Ha jól ismered pestet, akkor rémlik, hogy az Asztória szállóval szemben az a nagy üvegpalotának az alapja, kézzel lett kiásva, mivel olyan közművek mentek ott, hogy géppel lehetetlen volt kitermelni a földet. Az alföldi csatornák is kubikusok keze munkája. Szóval nem kellene eltartani őket, csak munkát adni.
Mert ha még annyit sem szed össze 14 éves koráig amennyit a genetikája engedne, akkor biztosan nekem, neked, nekünk fog kelleni eltartani élete végéig.
A vasút, az építőipar, esetleg az idénymunkák felvették a zömüket anno. Ma a tizedét foglalkoztatják de tízszer annyian vannak.
Alapítvány és Birodalom. Az atomreaktorokat már szinte vallási liturgiaként követve üzemeltetik, magát a mit és miért elvet elfeledték régen...
Egyébként már nagyon régen nem trilógia, sokat írt hozzá még a Mester(meg mások is a halála után), ráadásul nagyon sok novellája, regénye szervesen kötődik az Alapítvány sorozathoz(Pl.: Acélbarlangok c. regénye)
Bizonyám! A keresztszán, egy hajdani haránt gyalu késtartója, a hossz szán pedig egy CNC megmunkáló központ sín darabja két kocsival. Lógás a 0-val konvergál. Ha sikerül jól beállítani az orsóházat, hogy ne kúpozzon, akkor ez egy nagyon pontos kis gép lesz! ;-)
Ezzel csak az a baj, hogy mindig azzal foglalkozunk, hogy a föld másik oldalán mi van. Én őszintén leszarom, hogy az afro amerikaiak nem tanulnak meg számolni. Sőt! Még azt is, ha itthon sem ;-)
Beletrafáltál, vagy olvastad az amcsi hírt pár hete, hogy rasszizmus megkövetelni a néger diáktól a 2 + 2 = megoldását?
Ezt annyira abszurdnak gondoltam, hogy utána olvastam - és tényleg! Valamelyik déli (naná) állam oktatási hivatala valóban kiadott egy ilyen értelmű utasítást a tanároknak...
Talán Asimov írt olyan sci-fit, amiben a technológiát már csak üzemeltetni képesek - nem fejleszteni - aztán már azt sem, ami elromlik, leáll, az már úgy is marad.
Közben próbálok feljavítani egy házi készítésű esztergagépet. Voltak használható alkatrészei, de a nagy része kuka. Most az orsóházat állítom be a szánhoz. Ha ez kész, bezár a műhely! :-)
miután a megoldással még nem állt elő senki, lássuk:
Előkészítés.
A bal felső sarok legyen az "A", a középső "B" (ez megadott, -6), a jobb felső sarok "C" - és így tovább, "J"-ig.
Írjuk fel a felső sort:
A + B + C = 4, és az "A"-tól az átlót:
A + E + J = 4
aztán az alsó sort és az átlót, ahogy a képen látszik, a megadott számokkal persze.
Kis rendezgetés után kiderül, hogy a jobb felső sarokra "C" az jön ki, hogy 7-et vagy 8-at levonva is azonos lesz az eredmény - ami persze képtelenség, vagyis bizonyítottuk, hogy nincs megoldás - egy sem, nem hogy több.
(már, ha el nem bsztam, amire azért van esély, lássuk be...)
Ha szőke, bögyös, hosszú combú, attraktív, és naiv nő lennél, akkor nagyon sok ismeretlennel meg tudnád oldani a feladatot. Természetesen köröző, és lineárisan alternáló, és/vagy longitudinális mozgásokkal tarkítva. ;-)
Na most akkor már csak pár aprósággal nem vagyok tisztában: Mi az a "lineáris", az "egyenlet",az "ismeretlen"? A vak tyúkot már értettem! (de egy tudatlan ganaj vagyok már megint...:-DDD )
2-3 próbálkozás után beláttam (mint Miki is), hogy túl sok variáció lehetséges ahhoz, hogy puszta próbálkozással megtalálhassam a megoldást. Az csak a vaktyúk esete lenne.
Másrészt az "agyafúrt" feladat-készítő (szándékosan-véletlenül?) elszórt némi infó-morzsát, ami elgondolkodtatott:
Van-e több megoldás? És ha igen, adjunk meg minél többet!
Na most: ezek a feladatok - matematikailag - nem túl bonyolultak (általában), úgynevezett lineáris egyenletek rendszere. Ami szép és elegáns (= tudálékos) megnevezése annak, hogy A + B + C = 4 alakú egyenleteket kell - lehet felírni. Vízszintesen, függőlegesen és az átlókra is.
Ez 8 egyenlet és 9 ismeretlen (egy kocka - egy ismeretlen), de szerencsére 3 tartalmát megadták, vagyis igazából csak 6 ismeretlen van.
Vagyis elméletileg a feladat megoldható (sőt, kicsit sok is az egyenlet...).
Ezeket szépen felírogatva - rendezgetve - lehet megoldani.
Aki ezek után kedvet érez - matasson kicsit.
Ha (még) kell, holnap megírom a megoldást, (nem ördögi a feladat, de kicsit valóban nehéz egy hetedikesnek, házi gyanánt).
Elnézést! Visszavonom amit írtam. Ennyire nem egyszerű! Viszont, ha igaz, hogy így kell felállítani a variációkat, akkor meg sokkal bonyolultabb a dolog :-)
-6+1+9=4
-6+2+8
-6+3+7
-6+4+6
-6+5+5
-6+6+4
-6+7+3
-6+8+2
-6+9+1=4
Ha ugyanezt végig játsszuk -9 től -1-ig akkor nagyon sok variáció lehetséges.
Viszont van egy profi matektanár ismerősöm. Majd rákérdezek nála :-)
Pedig nagyon egyszerű! 3x3-as bűvösnégyzetből csak egy van. Itt az a csapda, hogy van benne egy -6-os szám. A megoldás az, hogy a -6-ot +6-nak vesszük, és úgy töltjük ki a bűvösnégyzetet. Minden sorban, átlóban 15 lesz az eredmény. Aztán, ha készen van, úgy tesszük ki a számok elé a mínusz jeleket, hogy kijöjjön a négy minden irányból.
Mondjuk, egy jó órát kellett azért foglalkozni vele :-)
Lusta vagyok. De ezt a feladatot most nem azért nem bolygatom, mert lusta vagyok, hanem szimplán a matek tudásom hiányzik hozzá.
Nem szégyellem beismerni. Ha te nem jöttél rá, meg az egyetemet végzett gyermekeid, akkor valószínűleg én sem fogok, így kár a "fáradtságért". Tétje amúgy sincs, így arra koncentrálok, amire viszont muszáj.;-)
Az, hogy valaminek nincs megoldása és az, hogy én/mi/te nem találom meg - óriási különbség.
A matekban van olyan, hogy blablabla sejtés. Az azt jelenti, hogy sok-sok okos ember kereste már a megoldást, és biztos abban, hogy nem létezik (vagy épp hogy igen), de nem tudták még bizonyítani.
Bizonyítani, olyan matematikai módszerekkel, amit a többi okos el is fogad.
Ez a feladat is ilyen - volt. Hogy az unokám, majd a két szülője sem lelte meg a megoldást - az csak egy sejtés volt...
A kérdés továbbra is az: van-e megoldás, ha igen, esetleg több is - vagy BIZTOS, hogy nincs megoldás, nem is érdemes keresni.
Ezért tettem ide fel, hogy kicsit megmozgathassa az agytekervényeit az erre érdeklődő.
De ha lusták vagytok - hát akkor nem teszitek.
(Tudom, hogy nem mindenkit hoz lázba egy-egy feladvány. Bár a pszichomókus tesztjén a fegyvertartásira volt hasonló feladat bőven!)
Hát, ha nincs jó megoldása, akkor pláne nem fogok bele.;-)
Amúgy miből gondolod, hogy egy átlagos tanító/tanár mindenhez ért is a tárgyában?
Múlt héten a suliban a tanárom egy mondatban háromszor mondott ellen ugyanannak a jogszabálynak.
Én már csak csendben ülök órákon az első padban, és megpróbálom leplezni, hogy belül sírok kínomban, vagy néha meg röhögök.
Akarsz komplex fegyvervizsgát tenni? Mert akkor gáz-riasztó;maroklőfegyver;Flóbert fegyver kérdéseket kapsz majd. Erre varrjál gombot! Ez még a két héttel ezelőtti szösszenete volt.
Na, ezek után írd meg a modulzárót, vizsgázzál, és csodálkozz, ha meghúznak...:-(