Ezért kell Les Pault venni. Apropo, tudok egyet, régi japán, Martin Sigma, fasza, más hangszedővel, (de az eredeti is megvan), keménytokkal 100e-ért, szeretnivaló szerkezet.
Nem mindegy, ha jól szól akkor mindegy mi van ráírva. Szerintem a legkevesebb hangszerélményed akkor lesz, ha ilyen floyd roseos superstratot veszel. Ez tulajdonképpen nem is gitár. Vagy annyira hasonlít, mint a szinti a zongorára. Szívás az egész superstrat vonal. Pl. a Fender Strato nem azért lett olyan híres, mert jól néz ki. Vegyél egy negyvenezres Squier Sratot, a többi pénzt meg tedd félre a következő gitárodhoz.
Biztos láttál már olyat te is hogy bekapcsolsz egy ventillátort és picit az látszik a TV képén. Ne ez ugyanez csak hallod és nem látod. Lehet hogy a hűtő vagy a TV zavarja a konnektoron keresztül.
Azthiszem inkább maradok a szolidabb árfekvéseknél. Már a családi béke miatt is. :) A Vintage-ba úgyis megyek holnap megnézni a régit, akkor megkérdezem őket, hogy milyük van.
Ami engem az egész sweep dologban zavar: hogy lehet megoldani, hogy pl. mély E-n két hagot nyomsz, A, D, G húrokon egyet, aztán a H-n megint kettőt, aztán a magas E-n meg akár hármat (lehetőleg még beletappingelve), majd mindezt vissza.
És úgy, hogy mindez szép gördülékeny legyen, fénysebességgel.
Köszi. Nézem. Azon vívódom én is, hogy úgysem gyakran veszek gitárt, felvigyem-e a limitet magamnak 150-ig, vagy inkább a nem vagyok profi, jó nekem egy olcsóbb is koncepció szerint járjak el... Esetleg valakinek van tapasztalata a http://www.hangszeraruhaz.hu-val kapcsolatban. Meg mintha úgy emlékeznék, hogy régen valaki írt a J&D gitárokról, csak nem emlékszem, hogy szarok-e vagy jók. :)
Kalmo: a madamusic.sk oldalt érdemes tanulmányozni: beszélnek magyarul, olcsók, mi kell még? Sőt, a honlapjuk már magyarul is elérhető. Igaz, egy JS100 náluk is 900€, de pl. egy S470DX 550€ körül szerintem jó vétel. Ha pedig 100 rongyból meg akarsz állni, akkor van nekik EDR sorozat Floyd Rose-zal, SA sorozat gyönyörű jávor toppal, vintage tremolóval és ragasztott nyakkal. De én nagyon meggondolnék egy RG 320FM-et 453€-ért: gyönyörű, király hangszer. (Igaz, ez itthon is megáll 130 rongyból.)
háát, én is méztem a pozsonyi dolgot, és a web-en nincs sokkal jobb ár, leglábbis JS100 tekintetében /még le is vontab a web-es kedvezményt/, mint pl. az Oroszlánék /persze már 20% áfával itt is.../.
lehet magasabb szinten van jelentős áreltérés...vagy rosszul látom?
Annak idején beszabadult az országba egy halom olcsóbb Jackson, asszem Performance vagy valami hasonló névvel. Azok egész jók, néha jó áron össze lehet futni velük.
Az frankó. Nehéz döntés. Most találtam egy ilyet 75-ért: LTD MH-50 Van neki: csavarozott nyaka, Agathis teste (az mi?) jávor nyak, rózsafa fogólap ESP LH-100 set pickup hangerő, hangszín, 3 állású kapcsoló Fémalkatrészek: fekete Híd: Floyd Rose lincensed Bundok: 24 XJ fekete. Ez így elsőre elég szinpatikus nekem.