Hát, azt nem tudom, hogy mennyire van igazi, meg kevésbé igazi az N2-ből, az biztos, hogy tavaly vagy tavalyelőtt elkezdték újra gyártani, azokról nincs annyira jó vélemény kinti fórumokon. Az enyém még a régi, a sorozatszám alapján 93-as...
kellemes perceket szereztel nekem ezzel a hsz-eddel :-)
kis gyorstalpalo rocktortenelembol: az ismert es tenyleg jo konnyuzenei szamok 95%-at gibson-nal es fenderrel jatszottak. biztos tevedtek vagy megtevesztette oket a fifikas design :-)
Szívesen. El is olvastam a cikket, aránylag jó képet ad arról, hogy mire érdemes figyelni. Pl. köztük van az itt már említett ezerhangú line 6 gitár is.
Eddig egy Strat utánzat Kramerem volt, most gondolkozok egy Superstraton, Kíváncsi vagyok meg érdekel, hogy mit tud egy FloydRose. De próbálkozok nem sürget az idő, úgyhogy szerintem ki fogok próbálni egy csomó gitárt.
Akkor az 520 jobban tetszik. :) Különben ott mennyi egy 470? De így látatlanba nem merem. Tegnap pici időm volt vonatozás előtt, benéztem a Nyugat Plázában a hangszerboltba és kezembe fogtam egy Yamahát, de nem volt jó érzés valahogy játszani rajta. Ma még megyek gitárokat fogdosni...
Zepp N2-es javaslatát én is csak támogatni tudom, nekem az lett a karácsonyi ajándékom. Igyaz, hogy kicsit kopott, de mióta megvan azóta nagyságrendekkel többet van gitár a kezmben, mint az előzővel. Jó rajta játszani, jól szól (legalább is a BillLawrence a hídnál, a Washburn a nyaknál leginkább semilyen) és a felezhető humbuckerek miatt jó nagy hangzásbeli variációi vannak. Ja és ez az első Floyd Rose-os gitárom, a húrozási macertát, meg az első, húrokhoz való beállítást leszámítva nem macerás a dolog. Jó, tényleg nincs akkora sustainja mint a ragasztott nyakú, fix húrlábas Hohneremnek volt, de ezel együtt bírok élni...
volna egy ajánlatom nine kartácstól, egy héthúros Schechterre... aztán ha hirtelen el tudnám passzolni a Les Pault, akkor esetleg. Amúgy nagyon fájna érte a szívem.
Ezért kell Les Pault venni. Apropo, tudok egyet, régi japán, Martin Sigma, fasza, más hangszedővel, (de az eredeti is megvan), keménytokkal 100e-ért, szeretnivaló szerkezet.
Nem mindegy, ha jól szól akkor mindegy mi van ráírva. Szerintem a legkevesebb hangszerélményed akkor lesz, ha ilyen floyd roseos superstratot veszel. Ez tulajdonképpen nem is gitár. Vagy annyira hasonlít, mint a szinti a zongorára. Szívás az egész superstrat vonal. Pl. a Fender Strato nem azért lett olyan híres, mert jól néz ki. Vegyél egy negyvenezres Squier Sratot, a többi pénzt meg tedd félre a következő gitárodhoz.
Biztos láttál már olyat te is hogy bekapcsolsz egy ventillátort és picit az látszik a TV képén. Ne ez ugyanez csak hallod és nem látod. Lehet hogy a hűtő vagy a TV zavarja a konnektoron keresztül.