Keresés

Részletes keresés

BJszakért Creative Commons License 2014.02.07 0 0 8892

donpepe

Pontos tájékoztatást csak a tények, dokumentumok alapján lehet adni, nem elmondás alapján. Doksinak ismertében tudom, mit kért, mit állapítottak meg, milyen ellátásra kérték a bizottsági szakvéleményt. Ezért kérem, küldje el email nekem a korrekt, személyre szóló tájékoztatás érdekében, ha gondolja.

 

Különböző ellátások léteznek és azoknak más-más a jogosultsági feltétele, szabályai, amely alapján megállapítható az ellátás. Ezt megtalálja honlapomon Alapvető szociális és Tb ellátások linken hosszan sorolva vázlatosan: http://www.versenykepesseg.eu/

Ezért különböző jogosultsági feltételek megállaíptás céljából különböző vizsgálatot végez a bizottság.

Az egészségkárosodáson alapuló szociális ellátások tekintetében az egészségi állapot mértékét vizsgálja bizottság 1993. évi III.tv. értelmében, ehhez készít szakvéleményt önkormányzat kérésére, mivel a szoc.ellátások az ő kompetenciájuk, de egyéb jogi feltételei is vannak különböző ellátásoknak, és a szoc.ellátásoknál jövedelmi viszonyokat is vizsgál Hivatal.

 

A Rehab Szakig Szervtől kérte a megváltozott munkaképességű személyek ellátásait, feltételezem, ott kaphatott "D" minősítést, nem rehabilitálható, rokkant személy, egészségi állapota 30% vagy kevesebb, de ennek a 2011. évi CXXCI.tv. alapján MÁS orvosi, jogi feltételi vannak.

Itt munkaképességet vizsgálnak, amely tartalmaz minden munkaerő-piaci helyzetet befolyásoló tényező figyelembe vételét, ha új kérelmező, akkor biztosítotti időt is vizsgálnak többek között, és ha nem birtokolja többek között a megfelelő minimális biztosítotti időt, akkor nem állapítható a megváltozott munkaképességű személyek ellátása.

 

Remélem, a lényeges különbségeket sikerült elmagyaráznom érthetően.

Ha elküldi email a hivatal által küldött doksikat, pontos tények ismeretében pontos személyre szóló tájékoztatást, magyarázatot, alternatívákat kaphat. Az Ön döntése.

Szép hétvégét

donpepe9 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 8891

És még egy dolog amire nem kaptam választ eddig,csak mesebeszédet miben különbözik a két szakértői vélemény az egyszerű 80%-os és a komplex pld kategória elbírálás szempontjából???

 

donpepe9 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 8890

Először is köszönöm a választ BJ szakértőnek. Tehát ahogy értelmezem mivel 2 éve nem dolgozom úgymond ami nem igaz persze mert két kemoterápia között elmentem közmunkaprogramban dolgozni ,ha megkapom a d kategóriát akkor a minimálbér 50%-ára leszek jogosult,másik kérdésem 2013 novemberétől megállapították a 25650 forint önkormányzati segélyt az az általuk kért orvosszakértői bizottsági vélemény alapján ha most megkapom a komplex vélemény eredményét az azon szereplő összegre melyik időponttól leszek jogosult???

 

BJszakért Creative Commons License 2014.02.06 0 0 8889

OK Barbi, Icu, várom a doksikat.

 

Donpepe,

kérem, itt a 4) pontot olvasgassa az ott lévő jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett hiteles tájékoztatékoztatás rehab gazd szakértőként: http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Bandolesa,

A határozaton ott van, hogyan, meddig, hol kell fellebbezni.

Ha pedig szakvélemény vagy hatósági bizonyítvány, azt önmagában nem küldik, csak határozattal, amely a szakvélemlényen alapul, az alapján hozza a Hivatal abban az ügyben, amit kért.

Milyen ügyben kérte vagy került sor a felülvizsgálatra? Egyébként a határoozatból ez is kiderül.

Kérem, küldje el, tiszteljen meg pdf, és megmondom a tények ismeretében, mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet,...

 

Lia40

Hogy mi lesz, van-e esély, ki tudja.

De Önnek kell bizonyítania állításait felperesként. Ez egy per harmadfokon, ahol keresetet kell előterjeszteni, hosszú,...Egy perben a vesztes fél fizeti a nyertes költségeit, ha az kéri. Bár az állam részéről az eljárás ebben az esetben illeték-, költségmentes.

Lehet (érdemes is) Igazságügyi orvosszakértő állásfoglalását kérni, mindent kérni kell Bíróságtól, a felperesnek kell a szükséges bizonyítási iratokat a bíróság elé tárnia. A szakértő véleményét a Bíróság elfogadja, hiszen a Bíróság nem orvos.

A Bíróság a rendelkezésre álló iratok alapján dönt.

Teljesen mindegy, mi volt ezt megelőzően, a jelenlegi, az eljáráskori állapot számít.

 

Ha az árva jogosultságának a megszűnése előtt megrokkan, a rokkantság tartamára az árvaellátás életkorra tekintet nélkül megilleti. Rokkant személy e törvény szerint a legfeljebb 50% egészségi állapot vagy kevesebb a bizottság szerint (és nem rehabilitálható). Tny (1997.évi LXXXI.tv.) szerint árvaellátás hozzátartozói ellátás, jogosultság egyéb feltételei itt olvasható honlapomon a végén II.1.) ponthttp://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=478

 

Ha elküldi első-, másodfok határozatát, szakvéleményt, akkor készséggel megírom a keresetet az iratok ismeretében.

 

Ennyit tudok tenni Mindannyiótokért.

 

lia40 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 8888

Sziasztok.

segítségeteket szeretném kérni.Lányommal a II. fokú orvosin vagyunk túl. mindkét esetben 45% ot állapítottak meg. Nekünk 50% kellene hogy kaphassa tovább az árva ellátást(mivel ha az árva megrokkan vagy így születik akkor élete végéig kaphatja az árva ellátást de csak 50% tól adják)

Szeretném beadni III. fokra is de konkrétan nem tudom mit is írjak, hogy kezdjek hozzá,minek kell minden képen szerepelnie benne.

Valamint kérdezném hogy volt e már közületek valaki III fokon? hogy zajlik?ott is vizsgálat történik?mert hallottam olyat hogy csak papírok alapján döntenek bár nem hinném.

egyébként nem tudom miért nem adták meg az 50% ot.2008 ban már voltunk és akkor megadták az 50% ot, 2013 ban volt a felülvizsgálat ott 45% ot úgy adtak hogy friss papírunk volt róla hogy a lányom állapota romlott az előzőhöz képest ,mégis csak 45%, másodfokon pedig helyben hagyták az első fokot.

Szerintetek van esélyünk?

Lányomnak agyi bénulása volt születésekor (6,5 hónapra született), ebből kifolyólag 2 szer műtötték a lábát, súlyos hallás sérült is és beszéd hibás tehát halmozottan sérült kategóriába tartozik.

nem tudom mire számíthatunk, de szerintem megpróbálom.

Köszönöm a segítségeteket, vagy ha van tapasztalatotok azt is szívesen veszem   .:-)

donpepe9 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 8887

1 hónappal ezelőtt voltam orvosbizottság előtt az önkormányzat kérte a szakértői véleményt 80%-os egészségkárosodást állapítottak meg de a nyugdíjbiztosító ezt nem fogadta el mivel komplex minősítés kell nekik. Jan 27-én voltam újra orvosbizottság előtt ugyanazoknál akiknél előtte,a nyugdíjbiztosítónál a hölgy megnyugtatott hogy nem veszik el az előzőleg megállapított 80%ot de addig nem bízok ebben míg a kezemben nem lesz a határozat.Ki tudja azt hogy hogyan állapítják meg pontosan a rokkantsági ellátás összegét,mert ami a neten található az elég tág értelmezésű.

 

bandolesa Creative Commons License 2014.02.06 0 0 8886

Átnéztem tüzetesen, de ilyen hogy C-1 vagy C-2 nincs rajta. Minden van más-iktatási szám, ügyszám, iktatószám, ügyletszám és TAJ-szám. Ezek vannak.

 

Egy szakhatósági állásfoglalás ez az van rajta. Határozat megküldése központilag történik. Ez csak a szakhatósági állásfoglalás lenne, még nem határozat?

Előzmény: 560707 (8885)
560707 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 8885

Szia, és a besorolás, hogy C1, vagy C2, nincs a határozaton?

Előzmény: bandolesa (8883)
Szabó Péterné Icu Creative Commons License 2014.02.06 0 0 8884

Tisztelt BJ  szakértő! Holnap majd el lesz küldve amit kért de én nem tudom nem értek hozzá majd a lányom elküldi ő ért ezekhez a dolgokhoz! Szép napot kívánok!

bandolesa Creative Commons License 2014.02.06 0 0 8883

Hú ma megjött a határozat a Megyei Nyugdíjbiztosítótól. 50%-os össz szervezeti egészségkárosodás van rá írva.

 

És Egészségi állapot 50%.  RSSZSZ 1-fokú bizottság.

 

Ennyi. Életemben először voltam bizottságnál. Az orvos átvizsgált, nézte a leleteket, 15-20 perc volt, aztán a leleteket visszaadta a váróban az asszisztens és hazaküldtek.

Ez érdekes, mert mindenki tehát mások a doki után mentek a munkaügyi szakértőhöz és a szociális szakértőhöz.

Én meg csak a dokinál voltam, tehát 1-helyen 3 helyett!

 

Határozat megjött,hátoldalon van, hogy ez az 1-fokú döntés fellebbezéssel támadható meg.  Jelen állapotban felülvizsgálata nem szükséges, még ez van rajta.

 

De nem írják, hogy a kézhezvételtől számítva hány napon belül támadható meg?

 

Gondolom utána a 2-fokú bizottság jönne. Tapasztalatok, megéri a hercehúrca?

barbara 1234 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 8882

Nincs szkenelöm,ezért nem tudtam küldeni.Kérdezgetek az ismerőseim közt,és ha sikerül akkor elküldöm.

 

Köszönöm

BJszakért Creative Commons License 2014.02.06 0 0 8881

ICU, BARBI

Mint írtam, minden eset más, kérem, tiszteljetek meg, h határozatot elkülditek, felelőtlenség lenne annak ismerete nélkül tájékoztatni, csak az elmondásotok alapján.

A tények ismeretében (határozat) személyre szóló pontos korrekt tájékoztatást kaptok, ezt hozzám fordulók tudják.

 

Mint írtam előző beírásomban, több eset lehetséges. Barbi eldöntötte, rá mi érvényes, pedig csak egy-egy esetet soroltam fel, hipotézist, nem igazolt, megalapozott tételeken alapuló feltevést elmondása alapján, kértem, küldje el határozatát a korrekt tájékoztatás érdekében, nem tette, ő maga döntötte el kérésem ellenére, mi vonatkozik rá.

Ez az ő döntése, választása. Kérdés, biztosan jól döntött-e. 

 

mithogyan Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8880

A rehabilitációs járadékost nem hívják be felülvizsgálatra, az egyszerűen lejár. A lejárat előtt, - amennyiben nem gyógyultál meg, netán állapotrosszabbodás következett be - feltétlen be kell adni egy teljesen új kérelmet. Lassan el is kezdheted, mert, ha júniusban lejár utána ellátás nélkül maradsz, ha addigra nem esel át a vizsgálaton és nem kapod meg a határozatot. 

Egyébként ne az orvosszakértői véleményt nézd csak meg, hanem a korábbi határozatod is, mert amennyiben 3 évre kaptad, ahhoz tudnod kell a Nyugdíjbiztosító által küldött határozatból, hogy mikortól állapították meg, s attól a naptól kell kiszámolni a 36 hónapot.

Csak példaként említem, hogy én abban az időben már április hónapban voltam az orvosszakértői bizottságnál, beleírták a véleménybe, hogy rehabilitálható, a rehabilitációhoz szükséges időtartam 24 hónap. Ugyanakkor még táppénzen voltam, majd felmondási időmet töltöttem a volt munkahelyemen, ezért csak decembertől igényeltem, tehát decembertől kellett a 24 hónapot számolnom. 

 

Előzmény: Szabó Péterné Icu (8876)
mithogyan Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8879

A rehabilitációs járadékból és az új törvény szerinti újonnan megállapított rehabilitációs ellátásból vonnak nyugdíjjárulékot. Aki rokkantsági nyugdíjas volt, annak csak átnevezték a járandóságát és szintén rehabilitációs ellátás az elnevezése, de még nem vizsgálták felül 2012. január 1. óta, így ebből nem vonnak nyugdíjjárulékot. 

 

 

Előzmény: Szabó Péterné Icu (8874)
sz16 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8878
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8877

Gondolom úgy ahogy 2011-ben megtudtad.

 

Nekem 3 héttel előtte írnak, hogy mikor fognak kijönni, mikor számítsak rájuk.

Előzmény: Szabó Péterné Icu (8876)
Szabó Péterné Icu Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8876

Bocsánat de még valamit elfelejtettem: Egészségkárosodás kezdő időpontja 2011 05 05.nap Következő felülvizsgálat 2014 06.hó pontos dátumot nem írtak akkor honnan tudom,hogy pontosan hanyadikán,?

BJszakért Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8875

Icu

kérem, küldje el email pdf ben határozatát nekem, ha gondolja, amely ellátást kapja, ennek ismeretében korrekt, érthető tájékoztatás adok, elmondása alapján nem lehet, mert rosszul használja az ellátások neveit, nem jól értelmezi, nem ismeri, melyik szabályt kell esetleg együttértelmezve másik jogszabállyal,...

Szabó Péterné Icu Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8874

Köszönöm a gyors válasz.

Most olvasom,hogy a rehab járadékból nem vonnak Nyugdíjjárulékot tegnap kaptam egy  Igazolást NYUFIGTÓL ,hogy  Járulék köteles jövedelemx ft. ebből Nyugdíjjárulék levonás x. ft ill 10% akkor most már tényleg nem értem az egészet. A meghatározott Járadékom bruttóban xx.ft és a nettót kapom xx ft. persze a levonás csak benne van!

Regina38 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8873

Ezt a tájékoztatót, 2014. január 7.-én kaptam.

Előzmény: 560707 (8870)
barbara 1234 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8872

Köszönöm Bj szakértő az útmutatást!

Nem írtak újabb felülvizsgálatot,tehát akkor 2016-ban megszűnik sajnos.

 

Köszönet a részletes leírásért:Barbi

 

 

Előzmény: BJszakért (8871)
BJszakért Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8871

Először is:

A Hivatalok is a jogszabályok végrehajtói. Ugyan abból a jogszabályból dolgozunk. A jogszabály a döntő, nem egy állásfoglalás, az lehet hibás. A Bíróság sem vesz figyelembe egy döntésnél hivatali állásfoglalást, csakis az éppen aktuális jogszabály §-sait. Sokszor a jogszabályok együttes alkalmazásáa szükséges.

Ezért javaslom, jobb egy hozzáértőhoz, témában szakértőhöz fordulni, az ügyvédek között is mindig minden ügyvéd szakterületet választ (családjog, büntetőjog, alkotmányjog,...) úgy mint a szakorvosok is (szemész, sebész, reumatológus,...), és mindenki a saját szakterületén teszi meg, amit tud.

Tehát egy ügyvéd is megteszi, amit tud, de egy perben nem vállal garanciát (próbálja meg, kérje meg, vállal-e garanciát a per megnyerésére), hiszen nem lát bele Bíróság, vagy orvosszakértő fejébe, akik majd döntést hoznak. Ez így remélem, ezt így érthetően leírtam. OK?

 

Szabóné Ica és Mindenki

Rehab gazd szakértőként tájékoztatom, már néhányszor írtam, honlapomon szerepel:

Megszűntek a korhatár előtti nyugdíjak (korkedvezményes, korengedményes, előrehozott,...nyugdíj), 2012. január 1-jétől nem állapítható meg ilyen ellátás!

AZONBAN a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvény 7. §-a alapján 2011. december 31-ét követően is igényelheti a korhatár előtti ellátást az,

olvassa kérem a honlapon lévő jognyilatkozat tiszteletben tartásamellet itt a 7) pontot,

http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

az Ön esetében a nők kedvezményes korhatár előtti ellátásáról beszélünk (NEM nyugdíj), ha megfelel a 2011. évi CLXVII.tv. átmeneti szabályozás feltételeinek.

 

Ezt onnan tudhatja meg, hogy jogosult-e, ha beadja igényét a nők 40 éves korhatár előtti ellátására a megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatósághoz (fontos a név, a folyósító folyósít, az Ny.biztosító megállapít), ha úgy véli, megfelel az ott írt feltételeknek, és a Hivataltól vagy kap egy elutasító határozatot (de benne lesz az indoklás, szolgálati idő kiszámolás,..., így tudni fogja, mi a hiányosság), vagy egy megállapító határozatot.

A Hivatalnak betekintési lehetősége van Nav, Oep és az Ön ügyirataiba is, és számítógépes programja, ami a beírt adatok alapján számolja az időt, összeget,stb.

Minden esetet megvizsgál a Hivatal, kérésre.

 

barbara 1234 és Mindenki

Az ellátás neveit NEM szabad keverni, mert más - más jogszabály szabályozza,...nem mindegy.

Tehát Ön esetében tavaly óta és jelenleg is új komplex minősítés szerinti rehab ellátott (C1), ez esetben EZ igen, szolgálati időnek minősül, nyugdíjjárulékot vonnak belőle.

Hogy mi minősül szolgálati időnek, vagy nem minősülhet annak, azt a a Tny (1997. évi LXXXI.tv.) 37 §-43 § sorolja fel hosszan.

Előtte a III.cs. roki nyugdíj, majd ezt a 2011. évi CXCI.tv. (Mmtv) "átfordított" rehab ellátássá a kötelező felülvizsgálatig, nos, az nem szolgálati idő önmagában, legfeljebb, ha mellette dolgozott és ott járulékot fizetett, akkor voltak időszakok, amikor kérhette évente a 0,5% emelést akár töredék évre is pl. ilyen időszak volt 2007. ápr.1-2011. dec.31.

 

Valóban más a biztosítotti idő, hogy mi számít annak, és mi nem, azt a Tbj (1997. évi LXXX.tv.) szabályozza 5§-14§. Ez pl. a mmk ellátások megállaíptásánál fontos, de nem minden esetben, ezt pedig Mmtv (2011. évi CXCI.tv.) szabályozza.

DE nem is erre kérdezett Barbara.

 

C1 rehab ellátás folyósítását CSAK akkor szüneteltetik, ha keresőképtelen (beteg állomány, táppénz,...) vagy keresőtevékenységet végez vagy közfoglalkoztatásban vesz részt, ha a munkaszerződés szerinti heti munkaideje a 20 órát meghaladja, bejelntési kötelezettsége van RSZSZ felé (Rehab Szakig Szerv) lás honlapomon itt 6) pont: http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=586

 

Ha a határozatában előírtak újabb felülvizsgálatot, akkor azon részt kell vennie, akkor a Hivatal hívja hivatalból felülvizsgálatra, akkor nem fog megszünni ellátása, amíg jogerős másik döntés nem születik, azt követően annak megfelelően.

Ha nincs soros, határozatban előírt felülvizsgálata, csak ennyit írtak, hogy fellévizsgálata csak állapotrosszabbodás esetén, de kikötötték pl. hogy 2013.május 1-2016. ápr.30. folyósítják C1 rehab ellátás X összegét, akkor bizony megszűnik 2016. ápr.30-án ellátása és új igényt kell benyújtania újabb vizsgálatra, megállapításra,...

 

Ezért is mondtam, minden eset más, nem lehet elmondás alapján tájékoztatni, mert azt emelnek ki határozatból érintettek, ami nem megfelelő, nem úgy, nem azt, vagy átértelmezve, nem pontos, ...

Nekem magamnak kell látnom a határozatot, hogy a tények alapján korrekt, hiteles tájékoztatást nyújthassak (adatvédelem miatt ki lehet festeni a személyes adatokat, név, lakcím,..., bár titoktartási kötelezettségem van gyógypedagógusként, és rehab gazd szakértőként etikailag is, de egyébként sem kérdés nálam, tudják, aki hozzám fordult és megtisztelt bizalmával)

 

Tehát Barbara, ha megtisztel, küldje el határozatát pdf, és mindenről tájékoztatom, az alapján, hogy mi mit jelent, mit tehet, kell-e tennie valamit, vagy sem,.....

Honlapomon megtalálja elérhetőségem, Mindenki, készséggel segítek (bár sokan keresnek, írnak, igyekszem egy napon belül válaszolni). Szép napot

560707 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8870

Regina, ez érdekes, mikori ez a tájékoztató, mert itt tényleg azt írják, hogy szolgálati időnek minősül a rokkant ellátás is, pedig tudtommal nem így van.

Előzmény: Regina38 (8867)
barbara 1234 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8869

Még annyit hogy a rehabilitációs ellátásból vonnak,10%-al kapok kevesebbet.Rajt van a papíromon hogy 5400 ft-ot vonnak le.

barbara 1234 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8868

Kati köszönöm a válaszod!De még volt egy pár kérdésem amire nem kaptam választ,talán BJ szakértő tud nekem segíteni.

 

Köszönettel.

Regina38 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8867
Előzmény: Regina38 (8865)
sz16 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8866
Regina38 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8865

Előzmény: Regina38 (8864)
Regina38 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8864

Kedves Kati 565!

Én most kaptam egy tájékoztatót, amiben azt írják, hogy mindkét ellátás szolgálati időnek minősül. Be fogom szkennelni.

Előzmény: Kati565 (8860)
pririmami Creative Commons License 2014.02.05 0 0 8861

Tegnap volt a TV, rádió főmusora a rák gyógyítás. Nagyon leszurták a lakosságot, hogy milyen hülye a magyar, nem megy szűrésre. Na ennek fényében igen felkaptama vizet. Mert mire rokkant lesz az ember, előtte igenis mindennel megpróbálkozik.

A várólista pl. az abszolut tuti, hogy az 2-3 év amíg vársz, egy sor társbetegség is beköszönt. Az, hogy a TAJ kártya már egy foghuzásra se érvényes, és egy privát foghuzás 5-10ezer forint, a fogpótlásról már giga számok zenélnek. 

Azt mondja a fő okos, hogy évi 50 ezer uj daganatos beteg jelentkezik. Vezet szájüregi rák és a vastagbél. Na , ha valakinek rosszak a fogai, vagy nincsenek pótolva, nem rág, vastagbél. Szájüreg .

Nem mondom, hogy régen akinek volt pénze az nem ment el privát fogpótlásért. De ha nem volt megcsinálta az SZTK a műfogsort. Ugyanaz a fogorvos, aki a privát rendelőben. 

Ma már a TAJ kártyánk alapján alig vagyunk jogosultak valamire. Aki tud, privát előre szalad. De egyre kevesebb tud. A maradék százezrek meg képzik azt a tömeget, akik a rokkantak táborát biztosan , állandóan tömören biztosítják.

Addig amíg várni kell hónapokat mindenre remény sincs a javulásra.

Nem lenne sokkal olcsóbb vissza állítani azt, hogy az SZTK működjön? TAJ kártyánk ujra érjen is valamit? Mert a levont egészségügyi járulék azért nem csökken, ugye?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!