Bár több vélemény nyilvánítás nem érkezett Hamupipen kívül, részemről teljesen rendben lenne júniusra a pizsamatartó lányka, júliusra meg a balerina! Így ketten már egy nézeten vagyunk!
Azért biztos, ami biztos itt a szabásminta, de aki valóban pizsama tartónak akarja használni - én annak fogom egy picikét módosítania kell a test részen ugyanis nem volt rajtam a szemüvegem amikor kiválasztottam, de a fantáziám úgy látszik működött! :D Az elejét két részből szabnám úgy, hogy egymásra érjenek és egyszerűen bele lehessen süllyeszteni a pizsamákat. Utólag bocsi a félre nevezésért, de szerintem így még haszna is van ennek a falra akasztható babának! Kárpótlásul néhány kép segítségül a bátortalanabbaknak! Ami azt illeti rám is bőven rám fér! :D
Azt tudjátok ugye, hogy a 9-el kezdődő teáor számokhoz (900306, 900301) nem szükséges vállakozói engedély, elég ha adószámos magánszemélyként regisztráltatja magát az ember az apehnél? Ilyenkor is számlaképes.
A többi teáorral már kell vállalkozói engedély! A különbség talán abban rejlik, hogy adószámos magánszemélyként csak alkotásokat készítünk kisebb mennyiségben és nem egyformákat, vagy zsűriztetve többet is, míg a vállalkozó "gyárthatja" is azokat nagy mennyiségben.
Csak azt ne mondjátok az apehnél, hogy terméket készítetek, mert az már vállalkozói, de ha alkotásokról beszélünk az meg még adószámos magánszemély. Valahogy így magyarázta a hölgy az apehnál.
Ha tud valaki hozzátenni valami gondolatot, szerintem nem csak én venném szívesen, mert elég zűrös a dolog még az apehosoknál is!
Van olyan, hogy dollmakers journey.....ha ezt így beírod a keresőbe kiadja a honlapot és én ott rendeltem a tűt. 4 dollár volt két darab 7 inches tű. Jó hosszú:))) Ha csak azt rendeled, szerintem a posta is minimális, mert egy normál sima borítékba el tud jönni. Ott azok a hosszúkásak a normál méretűek.
Az anyagot fotózom majd.
Igen ilyen kis felvarrható kütyükre gondoltam, strassz virág, miegymás:)))) Persze nálam is sosincs az otthon ami épp a fantáziámnak kéne:))) De már nézegettem, ebayen rengeteg ilyen apróság van, potom pénzért, úgyhogy onnan lesz a következő beruházás, csak sajnos kínából jó egy hónap mire bármi ideér.
Illetve most találtam egy 600 darabos mixet, nem olcsó de nem kell egyféléből megvenni 1000 dbot, amit aztán sosem használok el, hanem mindenféle van benne vegyesen....
Szerintem ilyen mélységre nincs lebontva, hogy a textilbaba varrásra külön vtsz vagy teor lenne. Sőt. Eléggé elnagyolt az egész, én sajnos legalább 50 %-ban úgy vagyok vele, hogy nem találom, amit keresek. Ilyenkor valami hasonlóba bepasszírozom....
Üdv a régieknek és újaknak! Unikum-emberkét játszom,épp kidugom a fejem a víz alól,de csak azért,hogy megkérdezzem:tud-e valaki segíteni abban,hogy megmondaná: Mi a baba és textilfigura- varrás TEÁOR-száma?
Igen arról, mert érdekelne. Na nem akarok rendelni, csak kíváncsiságból. :-) Milyen csecsebecséket kellene rátenni? Engem már elárasztanak az ilyesmik, ne félj, Te sem úszod meg. Ha belejössz a varrogatásba, szépen lassan ellep a csecsebecse. Ami kell, az viszont soha sincs itthon. :-)
Hol van az a "dollmakers cég"? A 18 cm tűre nekem is szükségem lenne...
Elkészült a 3. waldorf babám, keze és lába és haja is van, de még nem olyan igazi öltöztetős. A férjem azt mondta rám hasonlít. Van benne valami, mert mostanában, olyan űzött vagyok, munkahelyváltás és más túlórák. Egy éjszaka fent maradtam, mert Babát Kellett Varrnom, hogy elűzem magamból a feszültséget, a fáradságot. Közben folyton arra gondoltam, hogy Ő a Káosz és Megnyugvás babája lesz. Valószínűleg ezekre az érzésekre haqngolódott rá a férjem és ezért is mondta, hogy hasonlít rám. Ez érdekes. Nem?
Ja, majd mutatok képet.
LBZS!
A pénzt feladtam illetve nem is én, hanem mást bíztam meg. Elnézést a némi késésért, de mit fentebb írtam, mostanában az életem rohanás.
Amit írtál linket, hogy ismételten lehetne rendelni. Nos ott a jobb sarokban van olyan, hogy " Baby Book és Quilted Bunnies, szóval én igényt tartanék rá.
Az anyagról gondoltad? Persze csinálok róla fotót, ahogy lesz rá időm, mert most épp festésben vagyok:D
Hozzá illő cérnát is rendeltem hozzá egyébként.
Hát a feje elég babrás a dinkynek szerintem is, de ha szépre sikerül megéri, mert nem olyan mindennapi. A négy tündérrel fogom kezdeni szerintem, ott nagyon részletes leírás van, mint a katicánál. Meg nem is olyan nagyok. Mondjuk annyi csecsebecsém meg kacatom nincs itthon, mind amit mutatnak, hogy rá kéne tenni, de majd megoldom valahogy és a készről is küldök képet.
Jövő héten megrázom magamat és bepótolom az elmaradásaimat babák terén. :-) Most unoka ezerrel, ilyenkor csak Ő létezik. Varrógép nem. :-D Nem is tudom mi volt a júniusi, de azt is meg szeretném varrni . A júliusit is megcsinálhatnánk. Jaj, de le vagyok maradva fórumból!
Illetve ti használtatok már textil ragasztót haj ragasztáshoz? Arra gondoltam, hogy a hajat felvarrnám a közepén vagy ahol kell, ahogy eddig, de a szélein nem varrnám az alsó sorrt hanem ragasztanám. Szerintem természetesebbnek is hatna, illetve a fonalakat is össze tudnám pontokban ragasztani, hogy később ne álljon össze vissza. Próbálkoztatok már vele?
Kedves Zöldtengerszem, Pihe, Mici és Rencee, köszönöm szépen. Én is sajnálom, hogy nem engedik a fiatalok, inkább a férjecske ilyen beállítottságú, de ez van. :-) Pedig a blogomra is akartam képeket feltenni, de nem kaptam engedélyt. :-(
Ismét köszönöm a segítséget. Megpróbálkozom ezzel a megoldással egy darab anyagon először, mielőtt pippi langstrumpfot varázsolok a babából:D
Sajnos a képekről lemaradtam, de én is gratulálok nektek:)
Nézelődtem az etsyn és van egy azt hiszem bulgár nő, aki mindenféle színes kötött holmikba öltözteti a babáit. Nekem nagyon bejönnek ezek a mandala színes összeállítások. Bár munka lehet velük bőven, mire ezeket az ilyen olyan színes holmikat megkötögeti hozzájuk.
Textilfesték. Akkor jó, ha kicsit be van sűrűsödve. Én belenyomom az ecsetet az üvegcsébe, és egy papírzsepin maszatolom, hogy épp csak legyen az ecseten belőle. Ilyenkor ha finoman megpamacsolom az arcot, akkor éppen olyan, mintha púdereznék. A paprzsepin levő festékmaradványból pedig tudok utánpótlást szerezni, ha kell.
Nagy lett a csend, úgyhogy kérdezek még valamit? Mivel lehet tartós arcpírt csinálni? Mert az arcpirosító elég gyorsan lekopik, főleg ha játszanak vele. Olyat szeretnék, ami nem egy nagy kerek paca, hanem ami úgy fog kinézni, mint ha normál pirosítóval csináltam volna....
most probáltam ki a legujabb tatyómnál deculepedöt varrtam bele egy szuszra védi a beltartalmat ha nagy esö érné a táskát és finoman bélel és tartást is ad..és ami a legjobb benne,hogy szalad a gép alatt bármelyik felületével kerül a talp alá.patikában darabonként is beszerezhetö a véknyább változat.utoljára 55ft volt egy 70x40es darab
van csomagolt változata extrább minöségben drogériákban kapható.