Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

tiger1342 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 2846
Bizony: apróság, de a japánok mindenre gondoltak... :)
Hűtősapkán neked is van kandzsi?
Előzmény: -Almos- (2845)
-Almos- Creative Commons License 2009.10.29 0 0 2845
"A mazda egy jól szerelhető autó... :)"

Mondjuk azt azért már kiszúrtam, hogy minden hatlapfejű csavarfejbe bele van nyomva, hogy mekkora kulcs kell hozzá ;)
Előzmény: tiger1342 (2844)
tiger1342 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 2844
Egyáltalán nincs szopás az ajtókárpittal, mindenhol adja magát az a pár csavar, körben a kárpit meg bolhákkal van a fémhez szorítva, egyszerű mozdulattal kipattinthatóak.
A mazda egy jól szerelhető autó... :)
Nem tudom mekkora mérete van a tiédnek hátul, nekem 3 ajtós BG-m van, ebbe előre 16 centis kell.
Hátul fix oldalpanel van belül, oda bármekkorát lehet rakni, max nem férnek az utasok... :)
Arra vigyázz, hogy nem mindegy mekkora a szerelési mélysége a hangfalnak, nekem pl 45 mm-nél nagyobb nem fér be.
Ha hifishez viszed, akkor ő biztosan tudni fogja, milyen kell bele.

Ha véletlen eltörne pár rögzítő, nincs gond, lehet kapni utólag mindent.
Előzmény: -Almos- (2843)
-Almos- Creative Commons License 2009.10.29 0 0 2843
Az ajtókárpitot mennyire macerás leszedni? Más, off-os kocsinál már csináltam ilyet, nem riadok vissza a barkácsolástól, szereléstől, csak mégis mekkora szopásra kell készülni? :) Az 1300 oldalas gyári szerelési útmutató szerint van néhány csavar, és annál több patent, klipsz, amik mind törhetnek :(
Illetve mekkora hangfal fér bele? Vagy a hifis majd úgyis megmondja?
Előzmény: tiger1342 (2842)
tiger1342 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 2842
Ha lesz kedved, szedd le a kárpitot, és meg tudod mérni mekkora kell bele, meg hogy az ajtócsatlakozóból jön-e a hangszóró-vezeték. Onnantól pár perc alatt bele lehet hajítani egy pár hangfalat... :D
Előzmény: -Almos- (2841)
-Almos- Creative Commons License 2009.10.29 0 0 2841
Háát, igencsak "visszafogottan" szólnak a hátsó hangfalak :) Azaz nincs benne ;)
Előzmény: -Almos- (2840)
-Almos- Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2840
Értem, köszönöm az infókat! Szerintem ma este hazafelé meghallgatom, hogy van-e hangfal a hátsó ajtókban.
Előzmény: tiger1342 (2837)
tiger1342 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2839
Én átkötném a refire, de Te tudod...

Hátsó dob 15K körül van, annál olcsóbban max vaterán használtan, vagy megnézheted a Dinamit Kipufogónál. Ennyiért sztem ők is tudnak csinálni olyat, amilyet szeretnél. (Bár szokott lenni nekik használt is, át tudják formázni úgy, hogy passzoljon a kocsihoz.)
Előzmény: steffe (2835)
323d Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2838
"Nem mondom, hogy holnap, de rákérdezek a 2 utcával mellettünk lévő japán bontóban a 3. fejtámlára és a ködlámpára is."

Ha már arra jársz megkérhetlek én is vmire? Nekem egy 91-es BG-m van és vettem hozzá egy donort. Abba volt elektromos ablak meg központi zár, úgyhogy most azokat építem át. Viszont az ajtóban levő kábelek némelyike hiányzik. pontosabban a 2 elsőé hiányos. Meg tudnád nézni nekem mennyiért vesztegetnek egy ilyet?
Előre is köszi, üdv.: 323d

Ha esetleg vkinek ilyen évjáratú autóból kell vmi írjon, elképzelhető, hogy tudok neki adni. Felnim pl. van 8 pluszba.
Előzmény: ali53 (2830)
tiger1342 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2837
Van benne.
AZ én ajtómban csak 2 vezeték volt a hangfalaknak, de a bemenő ágon 14 vezetéket számoltam! Elő van készítve minden, ha kicserélem az ajtót, akkor csak rádugom a csatlakozót és voila!
Fordulatmérős műszerfalat is utólag raktam be, ott sem volt semmi gond, bedugtam, működött.
:)

Gyári hangfalat nemtudom ki gyártja, de ilyen rendszerű:
Előzmény: -Almos- (2836)
-Almos- Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2836
Persze-persze, csak azt nem tudom, hogy ha gyárilag nem is raknak bele hangfalat, akkor van-e előkészítés, van-e vezetékelés, stb.
Egyébként a gyári hangfalak milyen gyártmányúak, minőségűek szoktak lenni?
Előzmény: tiger1342 (2834)
steffe Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2835

Szia!!

Köszi!!

Nekem is tetszik a gép...A bátyámnak is ugyanez van csak 1.6 és sedan...

A kokány team sokat tevékenykedett ebben a kocsiban,3 nap volt mire rendberaktam a dolgokat,felesleges vezetékeket kiszedtem,meg az ultraparaszt riasztót....

Itt egy kép a kiszedett cuccokról....

aztán ezt a rácsban szereplő lámpát meg valami hekkelt módon kötötték be,én meg ködlámpa képpen azonositottam,ezért ugy kötöttem be relével,hogy ha felkapcsolom a hátsó ködlámpát világit ez is...Most fényáradat van rendesen..... :-)

Hátsó kipufodódobot,hol tudnék beszerezni valami nagyon teszkós áron??

tiger1342 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2834
Hátőőőő...
Ha nincs hangfal, de ott a rács, akkor semmiből sem tart rakni bele nem?
Ha van rács, akkor valószínű a kábelezés is elő van készítve.
Egyébként a rádión hátra kell tekerni az összes hangot (FAD) és azonnal kiderül! :)
Előzmény: -Almos- (2833)
-Almos- Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2833
Igen, van.
Tudom, csak meg kéne hallgatnom... :)
Előzmény: tiger1342 (2832)
tiger1342 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2832
Hangszórórács van?
Előzmény: -Almos- (2831)
-Almos- Creative Commons License 2009.10.28 0 0 2831
Köszönöm a válaszokat, bontó címeket! Első ránézésre valóban nem olcsó az alkatrész ezekhez a mazdákhoz ;)

Nekem így néznek ki a gombok, balról jobbra:
hátsó ködlámpa kapcsolója | lámpa magasság szabályozó | riasztó ledje | műszerfal fényerőszabályozója
A ködlámpát a Brava-nk esetében is elsősorban kátyú vadászatra használtam, mivel annak alapból elég gyenge volt a tompítottja, de lassacskán kezdek elbizonytalanodni, hogy megérné-e nekem ez a móka a Mazdánál...

A fed komp egyébként mit tud? :) Átlag-, és pillanatnyi fogyasztást?

Ha már szóba került a hifi: a hátsó ajtókban gondolom gyárilag nincs hangfal, nem?
Előzmény: ali53 (2830)
ali53 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 2830
Találtam Csepel, Mag u. 3. címet (06-30-9335-477), de létezik Dél u. 2. a 23. kerületben: http://www.cegtudor.hu/ceginfo.aspx?id=2002
Szerintem 4 kapcsolóhely van, jobbról balra az 1,6-osban: műszerfal fényerőszabályzó, fedkomp, lámpa magasságszabályzó, ködlámpák kapcsolói. Ez utóbbi osztott, a felső az első, az alsó a hátsó ködlámpát kapcsolja. Csak akkor világítanak, ha legalább a helyzetjelző be van kapcsolva. Tehát akkor még kellene 1 helynek maradni, ha nincs fedkomp.
Lehet, h ez 1.4-eshez nem info.
Szóval a ködlámpának akkor van értelme, ha lent van, de akkor sem sok. Ha igazán sűrű a köd, nem oldja meg a problémát, talán kicsit fényesebb az út széle, de haladni akkor sem lehet vele gyorsabban. Viszont lent meg nagyon könnyen "mellre vesz" 1 felpattanó kavicsot, oszt' annyi. A mostani a második BJ mazdám, már mindkettőben kellett cserélni. Az elsőbe 2003-ban osztrák Mazda szervizben dolgozó ismerősöm révén lett új valami 25ezer körül, a mostaniba tavaly biztosítási esemény kapcsán (de azt is kavics törte be). Bontott lett volna, de pont a másik oldali. Szerintem csak gondot okoz, (izgulhatsz, mikor törik össze), látni nem fogsz vele jelentősen jobban. Inkább költenék jó gumikra, rádió fejegységre, esetleg hangszórókra külön magassugárzóval, csomagtértálcára.
Nem mondom, hogy holnap, de rákérdezek a 2 utcával mellettünk lévő japán bontóban a 3. fejtámlára és a ködlámpára is.
Előzmény: -Almos- (2828)
tiger1342 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 2829
Ez így van...
Előzmény: -Almos- (2828)
-Almos- Creative Commons License 2009.10.27 0 0 2828
A használati útmutatót még nem kaptam meg, így egyelőre csak egy angol nyelvű van pdf-ben, illetve egy gyári szerelési útmutató, ezekből pedig nem volt számomra teljesen egyértelmű...
Ráadásul nekem a kapcsolóknál már nincs is több hely, valószínűleg a nem gyári riasztó visszajelzője foglalja el az első ködlámpa kapcsolójának helyét, ha külön lenne neki.

Mazda Mester: Köszönöm a tippet, azt már egy ideje megtanultam (sajnos saját bőrön), hogy valójában a legolcsóbb szokott a legdrágább lenni...
Előzmény: tiger1342 (2826)
-Almos- Creative Commons License 2009.10.27 0 0 2827
Ezen az 1.3 vs 1.4 történeten én is sokat filóztam, előző tulaj (unokatesóm) 1.4-est emlegetett, ha.hu-n vegyesen van 1.3 ill 1.4 írva, de a motor az ugyebár csak 1324ccm... ;) Gondolom azért nevezték 1.4-nek, hátha ettől majd jobban megy, mert az a 72 lovacska a kocsiban eléggé kehes :( Nem baj, legalább nem lesz több trafipaxom :D

Korábban családban volt Fiat Brava, és annál megcsináltam a ködlámpásítást, az nem volt olyan vészes, pláne úgy, hogy a biztosítótól kapott pénz maradékából kijött ;)

Csepeli bontó az jól hangzik, mert erzsébeten a csepeli felüljárónál lakok, így nem lehet messze.
Előzmény: ali53 (2821)
tiger1342 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 2826
A lámpa kapcsolóját a használati útmutatóban keresd, de nekem pl ugyanarra a kapcsolóra van kötve, mint a hátsó. Egyébként a hátsó mellé szokták tenni.

Bontott alkatrészek: JapKer. (Szentendrén van.)

Ha van neki luk, akkor biztosan volt ott támla is! :D

Fogalmam sincs... :)

Én speciel még nem.

Passz, de a XIII. kerületben sokan dícsérik Mazda mestert. Nem a legolcsóbb, de jó munkát végez.
Előzmény: -Almos- (2820)
tiger1342 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 2825
Egyébként tök jól néz ki!
Előzmény: tiger1342 (2824)
tiger1342 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 2824
Ez a lámpa ködlámpa-kapcsolóra van kötve?
Annak elég magasan van, semmi értelme refivel egy magasságba rakni ködlámpát.
Szerintem refi kiegészítő kéne legyen...
Előzmény: steffe (2823)
steffe Creative Commons License 2009.10.26 0 0 2823
steffe Creative Commons License 2009.10.26 0 0 2822

Szia!!

Itt a kép a ködlámpáról!

Előzmény: tiger1342 (2819)
ali53 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 2821
Üdvözöllek a BJ klubban!
Elvileg 1,4-es autód van a BJ terminológia szerint
Válasz néhány kérdésedre:
A ködlámpa kapcsoló balra alul van. Valószínűleg marha drága a ködlámpa, darabja 40-50k körül lehet Mazda áron. Bontottban lehet olcsóbb. Nagyon könnyen sérül, szerintem nem éri meg költeni rá, mert annyit nem hoz a konyhára, amennyit ráköltesz. Legfeljebb optikai tuningnak jó. Nekem gyárilag van az 1,6-osban, nagyon ritkán használom. A 3. fejtámla benne kellene legyen, lehet, hogy a könnyebb tolatás miatt kivették, aztán elkallódott (megint csak irány a bontó).
A hátsó ablak fűtésével együtt indul a tükörfűtés is, ha benne van az autóban.
Bontóügyileg olvass vissza, valami csepeli cím rémlik, talán Dél utca? Hatos topik is foglalkozott vele.
Balesetmentes vezetést, sok örömöd legyen az autóban!
Előzmény: -Almos- (2820)
-Almos- Creative Commons License 2009.10.26 0 0 2820
Sziasztok!

Most vettem egy 2003-as 1.3-as 323F-et, és lenne 1-2 kérdésem kapásból ;)

- A kocsiban elől nincs ködlámpa, de gondolkozok rajta, hogy jó lenn, ha lenne :) Mennyire bonyolult a gyárilag nem ködlámpás kocsit gyárival megegyező módon ködlámpásítani? Gondolom kell a 2 lámpa a lökhárítóba, kell egy relé, illetve kell egy kapcsoló is neki. A gyárilag ködlámpás verziókban hol van a kapcsoló? A világítást is vezérlő bajuszkapcsolón, vagy a hátsó ködzáróhoz hasonlóan bal oldalt alul? Esetleg ugyanaz a kapcsoló vezérli mindkettőt?

-Bontott, utángyártott alkatrészeket hol lehet beszerezni Pesten, vagy környékén? Amire szükségem lenne: elektromos ablakemelő lock-gombja (hiányzik), hátsó hamutartó keret (vagy az egész).

- Hátul csak két fejtámla van, de középen is megvan a hely a harmadik fejtámlának. Gyárilag kellene itt lennie fejtámlának?

- A hátsó ablak fűtése melegíti az elektromos tükröket is? Elvileg más autóknál ez általában így szokott lenni, de a hétvégén még nem volt lehetőségem ezt kipróbálni :)

- A kocsinál még az első tulaj előtt, a kereskedésben kicserélték a klíma hőfoktekerőjét egy digitális kijelzős, nyomógombos hőfokszabályozóra. Találkozott már valaki ilyennel?

- Dél-Pesten van ajánlott Mazda szervíz, mazda szerelő? A 135ezres szervíz márkaszervízben el lett végezve, így elvileg egy ideig nem lesz szükség ilyenre, de jobb előre tudni, hogy kiben lehet bízni ;)
tiger1342 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 2819
Nem tartom kizártnak, hogy készült karbis 16 szelepes motor, bár én sem találkoztam még vele.
Tennél be képet a ködlámpáról?
Láttam már olyat is, amin a márkajel mellett volt +2 lámpa, de az refi volt.
Ködlámpás lökhárító nem ritka, asszem 4 féle lökhárító volt a BG-hez:
Sima, Szélesített, 3-as osztású és a GTR:
Előzmény: steffe (2818)
steffe Creative Commons License 2009.10.25 0 0 2818

Sziaztok!!

Nemrég vettem egy Mazda 323-at!!

Volna egy érdekes kérdésem?

Esetleg tudnátok-e segiteni abban,hogy hogy lehet az,hogy a kocsi (belguimban vették,megvan az eredeti számla is)1991-es BG-s,55kw-os,16 szelepes a hengerfej,de karbi van rajta...Ez hogy lehet??

Na meg az ,hogy elől a hűtőrácsban van 2db ködlámpa,amit még más Mazdában nem is láttam....

Érdeklődnék,hogy ilyen ködlámpát hol tudnék venni újat??

Első fényszórókat és hátsókat meg karosszériaelemeket újban hol érdemes venni??

Köszi!

steffe

facsavaro Creative Commons License 2009.10.20 0 0 2817
A topikot sokáig kerestem, azt hittem megszűnt, múltkor egy véletlen folytán akadtam újra rá.
A "mazda.lap" ról szoktam navigálni és ott csak hirdetések meg összesítő van.
Előzmény: tiger1342 (2816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!