Két tündéri kisfiú anyukája vagyok. Szeretnénk bőviteni a családot egy kislánnyal. Tavaly nyáron a kormány indított egy sms.kampányt a 3. gyermek nemének a megválasztásáról. Azóta nem foglalkoznak ezzel a dologgal, ezért szeretném kézbevenni az ügyet.
Ha érdekel benneteket a téma, irjatok nekem!
A negatív véleményeket is szívesen olvasom, de a támadó hozzászólásokat légyszi fogjátok rövidre, inkább azok véleményét várom, akiknek hozzám hasonlóan az a vágya, hogy a harmadik(vagy akár többedik)baba nemét megválaszthassa!!!
Nem kell idekavarni semmilyen sfi-fis agyszüleményt, mert senki, de senki nem akar drasztikusan beavatkozni a "természet rendjébe", (ami ma már egy vicc amúgy is). A Czeizel által javasolt módszer ugyanis nem ad 100%-os biztonságot a nemet illetően.
Nekem van több olyan 3 gyerekes ismerősöm, ahol egyneműek a gyerekek, és sehol nincs hátrányos helyzetben a 3. ugyanolyan nemű gyerek, de egyik anyuka sem mondta azt, hogy ne lenne egy icipici hiányérzete. Ezért megróni valakit...
Nekem erről a Gattaka jut az eszembe, komolyan. Ez az első lépcsőfok. Először csak a nemét, később a haja színét, majd a szeme színét, természetesen mindenek előtt a bőre színét, aztán a magasságát kérjük, hát komolyan engem ez elrémiszt. Egy művilág felé haladunk a "jogunk van a fejlődéshez" címszó alatt észrevétlenül. Én meg akkora marha vagyok, hogy észre veszem. És nem tetszik. A gyógyászat érdekében elfogadom, ahogy íram is, az öröklődő betetségek elkerülése végett. De önzésből nem. És ha rajtam múlna, foggal körömmel tiltakoznék.
Sziasztok! Bocs, nem volt 2 napig netem! Szóval, hol is kezdjem! Nem kell lombikprogram, ez egy teljesen hormon és gyogyszermentes eljárás! Idén jan.ban voltunk Czeizelnélé, ő magyarázta el. Kanadában ismerte meg ezt a módszert. Az egész nagyon egyszerű: Az apa örökítőanyagát egy u.n." centrifugában" szétválasztják( tudjuk, hogy az X krom.ú himivarsejtek kb. 4x akkorák mint az Y, ezt használják ki) és a 14. napon egy sima, egyszerű fecskendőhöz hasonlíto eszközzel bejutatják az anya szervezetébe! Ennyi az egész. Kb.25-30 ezer ft. Nincs semmiféle hormonkezelés, gyógyszer stb. Czeizel azt mondta, hogy hetente kb. 30 pár keresi fel és 5-6 ezzel a problémával. Évente 20000.rel több baby születne, számításai szerint. Hollandiába, ahol ez teljesen legális, potom 3 millióért megcsinálják, de ott teljes lombikbaby programot csinálnak végig. Itt nem lenne kockázata. Sem a baba, sen a mama egészsége nem kerülne veszélybe. Annyi kellemetlenséggel jár mint egy rákszűrés! Bocs a hibákért, rohannom kell! Köszönöm a sok hozzászólást, remélem megváltozik egy-két negatív hozzászoló véleménye! Nem kell bántani egymást! Én sem ítélem el azt, aki nem vágna bele ezért arra se haragudjatok aki megcsináltatná! üdvözlettel: édes anna
Én se hiszek benne. Vagyis ebben még csak hinnék, de a betarthatóságában nemigen. ;) Csak érdekességképpen írtam.
Eszembe jutott két könyvecske, biztos mindenki ismeri, Janikovszky Éva: Örülj, hogy lány és Örülj, hogy fiú. Ott jól le van írva ez az érzés, amiről beszéltek.
Attol viszont igenis lelki beteg lennek, ha embereket ,orvosokat meghurcolnanak azert mert a citromle es az egyeb hokuszpokoszok helyett kicsit tudomanyosabb eszkozokkel probalnak segiteni a hokuszpokuszban,ne adj isten ezert embereket bortonbe csuknanak megbilincselnenek stb. Na ez nem lenne normalis szerintem,persz lehet hogy csak szerintem,de akkor meg tenyleg fogom magam es ha ilyen helyzetbe kerulok akkor repulojegy irany az USA es 6000 dolcsi aztan itthon meg felnevelem aztan elitelhet erte mindenki aki ezt bizonyitja csak talaljon ra indokot hogy miert is??-)))) Ettol en meg nem korlatoznam a gyerekemet nemtol fuggetlenul abban, hogy mive akar valni stb,viszont biztos nem hagynam amennyire rajtam mulik hogy bunozove valjon nemtol fuggetlenul stb stb...
Magyarorszagon tilos vagy nem errol beszelunk? Amit te irtal az azt feltetelezi ,hogy Magyarorszagon tilos. Miert is? En nem mondtam, hogy tamogassa a TB meg hasonlok,csak ne tiltsak be a lehetoseget! Ez ennyire bonyolult mondat lenne?-)))
EN peldaul nem mondtam hogy lelki beteg lennek ha nem az lenne amire vagyom csak azt ha van ra lehetosegm miert ne lehetne egy kicsit rasegiteni hogy az legyen amire vagyom ez nem vonja egyertelmuen maga utan, hogy lelki beteg lennek ha nem sikerul.
Meglepődnél, h mennyi anya siránkozott ott, h ő mást várt...
Nem tudom. Én kifejezetten _nem_ tudok kislányt elképzelni magamnak. Nem szembesültem a gonddal, mert két fiam lett, de igenis lehet olyan, hogy nem olyan gyereket kapunk, mint vártunk. ÉS ez nem csak a nemükre vonatkozik. Szerintem. És talán az őszinteség pont egy lépés az elfogadáshoz.
Az hogy valamit nem tudsz megerteni attol meg nem kell betiltani, vagy te a lombikprogramot is betiltanad meg az osszes mutetet is mert kockazattal jar? Beleertve a foorvosi muteteket is a foghuzast az autovezetest mindent ami kockazattal jar? Ne ertsd meg de ezert miert kell betiltani? En sem ertem meg miert kell annyi embernek bagoznia vagy alkoholistanak lennie megsem harcolok azert hogy tiltsak be a borokat vagy a cigarettat.
Ez tetszik ,hoy amint latom a termeszetes trukkozest kvazi jobban elfogadja barki mint a termeszetes valogatast.-)) Ez mar mar vicces-))) Igen messzemeno kovetkezteteseket vonnak itt le egyesek ebbol a nem kerdesbol. Nem ertem miert is lenne meg mindig baj ha valaki fiut is es lanyt is akar? Ez mitol nem termeszetes?-)) Azt hiszem itt befejezem mert ugysem fogjuk meggyozni egymast en igazabol nem is akarom az "ellentabort" meggyozni arrol, hogy ugy gondolkozzon mint en csak fogadja el hogy en meg igy gondolom es en is elfogadom hogy o meg maskent de ettol meg ne tiltsak meg mert van aki maskepp gondolja, ha amugy is a "beteg" kisebbseg akkor meg miert is baj egyaltalan? Had legyek beteg had legyen ez a hobortom ,hogy en fiut is es lanyt is szeretnek es ezt viszonylag biztosan tudom. nem mondtam es sose gondoltam, hogy ha 2 fiam szuletne vagy 2 lanyom akkor az egyiket ledobnam a Tajgetoszrol vagy utalnam oket ezt cak ti vezettetek le abbol, hogy en nem ellenzem a valogatast meg meg minden egyeb tulajdonsagot is tulajdonitottatok nekem,ami lehet igaz en ilyen vagyok tesek megkovezni-)))
igen, ezt linkeltem be lentebb, van egy felsorolás, 6 pont, az egyik a huvely savassága/lugossága. Elobbinél nagyobb az esély a lányra, utobbinál a fiúra. Meg azokat írja, mint Tit, a forró furdo pl a lányoknak kedvez, mert az Y a gyengébb és az X-ek így elonyhöz jutnak. Érdekes az is, h ha egy férfinak sok a spermiuma, akkor nagyobb eséllyel lesz fia.
nekem a 2. fiam a módszerben leírtak szerint volt :-DD (nem szándékosan). Az első mesterséges, így azt nem tudni, bááár, ha esetleg mégse a dokibácsi csinálta, akkor az is a módszer szerinti...
én azt olvastam, hogy a hüvely kémhatásával is lehet apellálni (szicíliai nők csepegtettek be maguknak citromlevet, hogy fiaik legyenek....). Nem próbáltam, de ennek is lehet alapja.
Én a fiam születése előtt mindig is azt hittem, hogy nekem csak lányom lehet. Aztán fiam lett és egy cseppnyi rossz érzés sem volt bennem miatta, sőt most várjuk a kistestvérét és nem is fordult meg olyan a fejemben, hogy de jó lenne, ha fiú vagy lány lenne. Most úgy érzem, ha csak fiaim lesznek, akkor sem lesz hiányérzetem, annak ellenére, hogy huszonx évig azt hittem, amit.
Ez nem a tökéletesség kérdése. Tőlem mindenki azt csinál, amit akar. Ha ezt találja JÓ megoldásnak, tegye. De előtte szerintem nem árt némi önmagába nézés, hátha megtalálja a miérteket. Miért nem tudja elfogadni, hogy 3 lánya vagy fia van.
Dehogy vagy az! Én tökéletesen megértem, hogy mindannyiunknak más a problémája. És azt is, hogy jelenleg ez Neked elhanyagolható gondot jelent.
A férjem epilepsziás - sokévente (10-12 év) van csak rohama, semmilyen módon nem befolyásolja az életvitelét. Ez annak, akinek a családjában olyan epilepsziás van, aki hetente/naponta több rohamon esik át, elhanyagolható problémának tűnik (tulajdonképpen az is), de a mi számunkra ez egyáltalán nem az. De nem tehetünk ellene semmit, úgy tűnik - megtanultunk vele élni, és szeretjük egymást
Nagyjából így tudnám a kettőnk közti különbséget jellemezni. Ettől még értem ám az álláspontodat, de az enyim más.
(2) The pH of the women's tract is also very important. A more acidic environment favors girls, since it will kill the weaker y-sperms first, leaving a greater quantity of x-sperms available to fertilize the egg. On the other hand, a more alkaline environment favors boys. Shettles recommends a douche of water and vinegar (acid) immediately before intercourse to favor a girl; a douche of water and baking soda (alkaline) will help for a boy.
(Don't try this without reading Shettles! You have to dilute the douches properly, according to his formula, or they won't help and might hurt you.)
Note: Some women are naturally very acidic and have a hard time conceiving boys.
---------
itt vannak egyéb trukkök is, pozíció, kávéivás, stb :D