Londonban is van Barbakán - az amolyan függőfolyosórendszer, luxuslakásokkal - több képet csináltam róla, de sajnos nagyon áttekinthetetlen, nem adná vissza azt a hangulatot, amit az a hely sugároz.
Misina-tető az testvérek közt is 534 méter, a rajta díszelgő tévétoronynak a kilátója a derekán, kb. 70 méter magasan van, na ott eresztettem neki a 12*-es zoomot, hadd szóljon :-) Van félúton egy csúf szobor kilátós parkolóval, csak sajnos nagyon a látvány elé nőttek már ott a fák.
Már lefelé kocogtunk és piknikelős helyet kerestünk, amikor az állomáson padokra leltünk. A hortobágyi húsos palacsintát már benyeltem, asszem egy gesztenyés-áfonyást dobtam el, amikor betolatott a nadonédi kisvonat, majd kisvártatva ugyanarra indult, amerről jött :-)
Bár hogy legyen kisvasút is, meg úttörő is, egy városban... Csak olyan nagyon fapados. Itt komoly vonat, egészen más, mint az ipari. Emlékszem, gyerekkoromban a faborítású vagonban fatüzelésű kályha volt - a kis úttörő rakta meg. A közelében meglehetett sülni, a kocsi közepén meg már nem ért semmit! :-)