Grat a kukifejűeknek a bronzhoz, bár ismerve Kanadát ez nem túl nagy tett. Persze savanyú is a szőlő meg minden, de ha döntőt játszottak volna nem így alakul, nem eredméynről beszélek, hanem játékról. Mindegy, nincs volna. Legyetek boldogok a bronzzal:)
na azért a finneket se kellett félteni, ha arról volt szó, hogy egy véletlenül ottmaradt botra látványosan rá kellett tekeredni! ;) De igen, az első harmadban annyira szarok voltak a csehek, hogy akkor simán meg lehetett volna verni őket, sőt, még a másodikban sem voltak egyenrangú ellenfelek...
Megint ugyanaz az eredményre ráülés, alibizés ment a pályán, amibe a Téli Olimpián, az USA ellen már majdnem belebuktak. Sajnálom a finneket, de nam a játékstílusuk miatt!
A srácok megmutatták, hogyan kell elbukni egy simán nyerhető meccset. Az első harmadban annyira indiszponáltak voltak a csehek, hogy ott eldőlhetett volna, csak sikerült mindent kihagyni, ha nincs az a potya, gólt sem ütünk, annyira szarok voltak az utolsó lövések, hiába volt sokkal több helyzetünk.
Azt sem értem, hogy ez a Luoma gyerek mi a fenét keresett benn minden emberelőnyben másfél percet, ennyi korongot én is el tudtam volna adni... Az első gól közvetlenül, a második közvetve szárad az ő lelkén. Mondjuk az érdekes volt, hogy a bírók azokat a botra ütéseket befújták kiállításra, persze csak a finneknél (talán el kellett volna dobálniuk a botokat cseh módra).
Csak becsapott engem a köcsög hivatalos VB-honlap!
A csoportok eredményénél gólkülönbség szerint rangsorol, de a fő hírben közli a párosítást, ami az egymás elleni eredmények szerinti sorrend alapján készült el.
Tehát az előző hozzászólásomat kérem figyelmen kívül hagyni!
Usa(4-0), Nor(3-0) után Kanada ellen vereség (2-4), tipikus finn bénázással, két(!) emberelőnyben kapott(!) góllal, így nagy valószínűséggel a svédek ellen kell negyeddöntőt játszani szerdán. Akkor is:
"Jari Viuhkola, Tomi Kallio, Ville Peltonen, Aki-Petteri Berg, and Jani Rita scored the Finnish goals, and Petteri Nummelin and Jussi Jokinen added two assists apiece.
Antero Niittymaki posted a shutout in his World Championship debut."
Holnap este 19.15-től (SPORT2!) a csehek jönnek. (Eddig nem villogtak: 1-1 a lettek, 5-4 a szlovénok ellen.)
Tuomo Ruutu miatt érdemes lesz nézni a meccseket, sajnos nagyon sokat sérült a srác, pedig hatalmas tehetség. Ezzel a kerettel egy érem mindenképp siker lenne szerintem.
VB kezdődik Lettországban! Ezt találtam egy finn oldalon: (vannak új nevek...)
(3.5.2006)
Antero Niittymäki ja Sean Bergenheim MM-joukkueeseen Suomen MM-joukkue koki keskiviikkona muutoksia kun Philadelphian maalivahti Antero Niittymäki sekä New York Islandersin hyökkääjä Sean Bergenheim liittyivät joukkueeseen.
Tämä tarkoittaa sitä että Sinuhe Wallinheimo ja Jussi Pesonen putosivat kisajoukkueesta.
Maalivahdit Niklas Bäckström, Kärpät Antero Niittymäki, Philadelphia Fredrik Norrena, Linköping
Puolustajat Aki Berg, Toronto Lasse Kukkonen, Kärpät Mikko Lehtonen, Kärpät Mikko Luoma, Linköping Olli Malmivaara, SaiPa Tuukka Mäntylä, Tappara Petteri Nummelin, Lugano Pekka Saravo, Luulaja
Hyökkääjät Sean Bergenheim, New York Islanders Riku Hahl, Davos Jukka Hentunen, Lugano Jussi Jokinen, Dallas Tomi Kallio, Frölunda Mikko Koivu, Minnesota Antti Miettinen, Dallas Ville Peltonen, Lugano Esa Pirnes, Blues Jani Rita, Pittsburgh Jarkko Ruutu, Vancouver Tuomo Ruutu, Chicago Tommi Santala, Jokerit Tomek Valtonen, Jokerit Jari Viuhkola, Kärpät
hmm, Koivu, Selänne, Lehtinen, Jokinen idáig parádés, aztán nem sok, a svédek azért ennél tálentumban többel büszkélkedhettek idén is, és ők meg aztán sose arról voltak híresek h milyen jó a fizikumuk; ez nagyon sántít h a finnek technikásabbak a svédek meg jobb fizkumúak...