........Hmmm................ Valljuk be őszintén, hogy egy néhány kilométeres tesztvezetés nem sok mindenre ad magyarázatot. Sajnos abból nem derül ki vajon mennyire lesz hangos a motor pl 130 nál, mennyit fogyaszt ilyenkor, mennyire fog zörögni a hátsó ablak, stb stb. Én másfél hete mentem egy ProCeed 1.6 CRDI EX +Sport + Elektromos csomaggal felszerelt autóval kb 10km-t.
Az első tapasztalatom az volt, hogy a 17" felnire szerelt 225/45 ös gumival bizony életveszélyes az autózás erősen nyomvályus utakon. A dicsőitett motor pedig nem igazán nyomott az ülésbe.
Ezen véleményem természetesen nem vehető figyelembe komolyan, hiszen 7km volt a motorban és a széles gumikkal is most találkoztam először.
Egyszóval ezek a tesztvezetések leginkább arra jók, hogy elmondhassuk, mentünk a járgánnyal és nagyjából nem volt rossz.
A hangszigetelés, a futómű, a motor stb stb igazából ennél sokkal többet kíván. Az volna a jó ha legalább 50 - 100 km t lehetne menni. Véleményem szerint legalább ennyi kell ahhoz, hogy elkezdjünk figyelni egyéb apróságokra, zörgésekre, úttartásra.
Sajnos a nagy nagy izgalomban inkább elájulunk a jótol és bezárul a külvilág, hiszen a kedvencünkel mehetünk.
Ne értsetek félre, ezzel nem a kia érdemeit szapulom hiszen nekem is ez a kedvencem. (ha nem fogyaszt sokat, ha nem rángat és ha nem drágul) :-)
At elmúlt héten többen kérdezték, hogy milye az 1.4 benzin?
Ma mentem egy kört a Gregében a jobb egyben. Nos, teljesen korrekt, nyugodtan meg lehet venni, bőven jó /pertsze az 1.4 benzines kategóriában/. Arról nem vagyok meggyőződve, hogy sw-ben is ilyen meggyőző lenne a motor, pláne a fogyasztása, de ki kell próbálni, akár azt is kinézem ebből a remek kis motorból, hogy a nagyobb kasztnival is jól elboldogul.
Visszafele jövet 15:30-45 között a Szentendrei úton piros KIA Pro_Ceed CRDi KIA Óbuda tesztautóra rávészvillógóztam, mire aki tesztvezette rámvillantott. Innen volt esetleg valaki? :)
Ma voltam kicsit kirándulni, Bp-Dobogókő-Bp. Összesen ~110km, 5.3l átlag. Érdekesség képpen míg átmentem a városon, ami kb 26km, addig a fogyi 4.6l volt, sőt nálunk egy szakaszon (6km, 70-80km/h) tankolás (+spuri) után mikor elindultam még 4.2(!) volt. Nem hittem a szememnek... Viszont ahogy eléri az ember a lámpákat és meg kell állni, utána elindulni, majd megint megállni a jó összehangoltság miatt, rögtön tizedeket ugrik fel az átlagfogyasztás. Látszik hogy pl az SW 1,5t-ja vezetővel együtt nem kevés... Igaz eddig se aggódtam a fogyi miatt, de most még jobban megnyugodtam, hogy az enyém is tud ilyen "álomadatokat", pedig fele úton még klímáztam is! :))))
Hello.Én is nagy kísértést éreztem,ezért én tegnap felszereltem a nyári kerekeket.Nem gondolom hogy felelőtlenség,ha már több hó nem esik akkor ezek is használhatóak. Íme képek az autóról:
sejtem hogy azoknak akik nem irtak számot 2 db kell, akinek több kell az meg úgyis szól. Egyébként szerintem a listán felül még viszek egy 5-10párt, hátha valaki ott gondolja meg magát :) Ha 18.áig megjön az új szálítmány akkor viszek helyzetjelzőt is előre de szerintem az csak március vége fele jön
Nem akarok beleszólni, de gondolom db számot is kéne írni vagy legalább tipust (SW vagy csapott)... Nehéz lesz így kitalálnia szegénynek mennyit is hozzon. :)
Hehe, igaz, sajna ez egy ilyen túlcentralizált ország... :)
Én is bp-i vagyok, de ha már így rákérdeztél, momentán Sándorfalván vagyok, és kb 1 óra múlva megtalálsz a Széchenyi-téren bent Szegeden... különös ismertetőjeleim, beige Cee'd, és egy piros babakocsi... :))))))))))))))))))))))))
Nem veszem annak (csak magamban forrok). :-))) Ebből is látszik, hogy ki, miből ült át. Nekem ezek a finomságok nem voltak meg (amúgy 9 évig elégedett voltam), így jobban feltünnek.
A mi konstrukciónknál (CHF-es) a futamidő végéig ugyanannyit fizetünk, árfolyam ingadozástól függetlenül. Amikor majd a vége felé járunk, akkor lesz még kitólva annyi hónappal, amennyi a változások miatt szükséges. Vagy esetleg kevesebb, de ettől nem félek. Ez azért egy stressz mentesebb konstrukció, mégha csak úgy is hisszük.
Szép lett, bár az eredeti kombináció jobban passzolt volna a kocsi belsejéhez. Az ára nagyon kedvező, csak innen (Dunakeszi) kicsit messze van. Mennyi idő alatt készült el kompletten?
Úgy néz ki annyiban változott a program, hogy holnap délelőtt megyünk Agárdra hattyút etetni /gondolom olyan 10 óra felé/ ha nem lesz rossz idő. Ha van kedved/etek/ gurulni gyere /tek/, ha nem akkor ebéd után vagy délután talizhatunk.
Sziasztok! Ma nagy napom volt, végre sikerült kipróbálni a kiszemelt 1,4-es benzinest, és nagyon klassz volt.:) A kérdésem az lenne, hogy tudjátok-e, hogy melyik az a két alapszín, ami nem metál (azaz felármentes)? Az egyik a fehér, a másik a piros...de melyik piros? üdv, bago :)