Pannónia, a "magyar legenda". Ez a topik kapcsolódik a Pannónia motorkerékpárok topikhoz (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049017) Itt főleg olyan információk, hozzászólások találhatók meg, amelyek Pannónia tuningolással, versenyzéssel kapcsolatosak. Magas szintű szakmai ismeretek, trükkök, tippek. Csak haladóknak :-) !
Szerintem jó karburálással ( és jó tuningal )ez az ejtés megoldható , de ha mégsem akkor láttad a BRC és ŐLTF váltóját , nektek még könnyebb a szimóba csinálni azt hiszem !
Tőlem nyugodtan szimsonozhattok ! A haveroménál nem volt ilyen ejtés , ha jól emlékszem , de este majd megkérdezem és persze megmutatom neki a videót .
Arra persze emlékszem , hogy te kérdezted a 20-as karbit , de azt hittem másnak kell az infó . Egyébként gyárilag van benne határoló lemezke és a 20-as karbiban egy kis réz cső áll ki a túlfolyónál , ha nem , akkor az 21-es karbi !
Ha leírom, lehet, hogy végleg kiszaladsz a hajad alól, de én, és a barátaim főleg simsonokat piszkálunk, arról volna szó.lehe, hogy sértés volna rátenni egy SCHENCK-WAAGE-re, de hátha mégse.... Amúgy a fordulat maximum a kavitáció miatt 10000?
Szép hangja van sz.tem is , viszont innen úgy hallatszik , hogy nagyon ejti váltásoknál a fordulatot , az pedig nem egészséges ! Mert ha egyenesbe pl. tutin is gyorsúl ( nem ejti a fod.-ot váltásnál ) a pályán még kiderülhet , hogy kanyarból kijövet mégsem az igazi ! De azért nehogy megsértődj !
Azért nem is írtam , hogy tuti így van , meg én a modernebb technikát veszem mindíg alapúl és azok közt nem láttam még rövid menetest még robogóban sem a komolyabbak közt ( igaz abban nem is vagyok annyira benne ) . Mindenesetre mindig tanul az ember ! Persze azt én is tudom , hogy az igazán jó gyertyák 10e ft felett kezdődnek , de az nekem 1 kicsit sok , és mindíg a nagyobb szériában gyártott alk.részek az olcsóbbak , úgyhogy nekem az az elméletem , hogy ami a cross gépekbe jó , az nekem is jó a Pancsiba ( sőt , lehet túl jó :) )
ÁÁÁ, hülye ez az NGK oldal. Rákattintasz a linkre, a bejövő oldalon megnyomod az OK-t. Utána visszajössz ide, és megint kattintasz a linkre, akkor bejön.
Szerencsére rövid menetesből is vannak jó gyertyák (néhány komoly robogó versenytuningba is ilyen megy). A hengerfejem amúgy Helicoilozva van, a menet elpusztíthatatlan :). Miért lenne jobb a hosszú menet?
Mérsékelten tudok mutatni egy kis hangot. Ezt már a tuningszett új gazdája követte el a haverjaival (nála nem tökéletes az összkép, mert a blokk nincs hozzáalakítva a hengertalphoz, pedig a pótfelömlők miatt szükség lenne erre, mondjuk érzésre nem sok a különbség). Ennél részletesebbet sajna nem tudok mutatni. Majd az újról, ha kész lesz.
Én kaptam agyvérzést benzinszint állítás közben, és kérdezutem, hogy ennek a porlasztónak tényleg nincsen gyárilag max kitérés határolója, mert az enyémből, ha kifogyott a benzin, teljesen lement az úszó, megakadt a házban, vagy befeszítette a tűszelepet,és ha kinyiottam a csapot akkor folyt, mert az úszó lentragadt.Forrasztotam rá egy lemezkét,ami a max kitérést , a max tűszelepnyitás pozícióban határolja. Azóta nem folyik, szóval befejeztem a porlasztót :) Ezt követően jó volt egy darabig, majd kilukadt az úszó(természetesen verseny közben :) Szétforraszt rezsón, olaj kiönt, öszeforraszt. Volt még egy incidens, amikor az úszó két felét melegítettem széjjel, hiába főzögettem, vízben előtte, valamennyi benzingőz maradhatott benne, mert egyszercsak egy tekintélyes pukkanás keretében szétrobbant a két fele, úgy kellett megkeresni a kupak részt. :) Azóta hibátlanul üzemel, még beleforrasztottam az úszóház aljába egy aluminium csövet, ami egy szilikoncsőhöz csatlakozik, hogy kanyarban ledöntve ne a földre follyon a benya.
Én úgy tudom rövid menetesből nincs profi gyertya ( de lehet még 10-es hőérték sincs NGK-ban ) , de egyébként is illik átalakítani hosszú menetűre komoly tuningnál . Hát a P20 karbi nem 1 jól sikerült valami , de neked legalább csak 1-el van bajod :)
Azért tehetsz rá jobbat is , de pl. a haveromnak is 22-24-es TS karbijai voltak a szimón és jó volt vele , igaz kicsit át volt alakítva .
Neked nem ment az úszószint állítás a karbin a multkor ?
Az meg nézőpont kérdése mi az "egész jó" , azért kíváncsi lennék rá milyen a hangja .
Nem konkrétan arra gondoltam, hogy a te általad rendeltből szeretnék én is, hanem úgy általánosságban. Nekem valóban nem hosszúmenetes kell. A 9000-es tuninghoz a 9-es felelt meg NGK-ból. A mostanihoz (11,5-12e) asszem pályára kelleni fog a 10-es. Ill. Denso 31-es. Még meglátom melyik lesz. Karburálással el fogok játszani a lehetőségekhez képest (egyelőre P20 karbim van, még asszem egész jó állapotban, viszont amit állítani tudok az kb. a tű magassága + különböző főfúvókák, más alkatrészem nincs hozzá :S, az előző tuningot így is sikerült egész jól behangolni).
Először is legyen ennyiért , mert az a biztos ami megtörtént ( nehogy ellinkelje a haverom a rendelést )
Másodszor : ez hosszú menetes , az tudod ?
Harmadszor : ha nem lenne jó nem vennék ilyet fél árban sem .
Negyedszer : a hőértéket ugyan belőheted de az mindig változni fog a körülményektől ( nem árt egy készlet hőértékekből ), mindenesetre én úgy tudom minnél kisebb a cc. és persze ezzel együtt nagyobb a fordulat annál nagyobb hőértéket szokott kívánni a gy.gy.-ból . ( a karburálásra nagyon figyelj , mert a jó tuningot hamar agyon lehet ütni rossz karburálással )