Keresés

Részletes keresés

ovadi2 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23968

Köszönöm az ötletet, mindenképp kipróbálom.

Előzmény: Anizsu (23966)
Jolimama Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23967
Úgy látszik, hogy félreérthető voltam. Nem Pesten találkozunk, hanem nálam lesz egy minitali. Ha kedved és időd van, mivel Te is közel laksz, szeretettel várlak nálam vasárnap.
Úgy indult az egész, hogy Evanetet meghívtam egy hétvégére. Marcsi már régóta ígérte, hogy meglátogat, a kettőt akartam összehozni. Na, most Evanet ugyan nem tud ezen a hétvégén jönni, de Marcsi, Perzsi és esetleg Margitmama itt lesznek nálam.
Szóval, Te is gyere, ha kedved és időd van.

Ha nagytali lenne, arról mindenki tudna.

Az otthonom befogadóképességének határáig, bármikor szivesen és örömmel látom, aki meglátogatna.
Pestet azért írtam, mert Komórka ott lakik, és jó lett volna, ha le tud jönni, de Neki vasárnap mindig családi programm van.
Előzmény: zsófimamája (23964)
Anizsu Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23966

Kedves ovadi2!

Én a szélszemet mindkét oldalon megcsavarom, mintha csavart simát készítenék. Próbáltad már így? Nem lesz laza a szél, hanem szép fonott mintát ad ki.

Egyébként Gergelyné Zsuzsa vagyok, csak valamiért az anitazsuzsa nem működött.

Előzmény: ovadi2 (23956)
ovadi2 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23965
Még csak annyit, hogy nincs kirakat, abszolút jellegtelen.
Előzmény: ovadi2 (23963)
zsófimamája Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23964

Jolimama! Megkérdezhetem, hogy milyen tali lesz hétvégén? BP-en?

ovadi2 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23963
Közel van a Dráva utcához, a troliról a Szent István park után a 2. vagy 3.megállónál kell leszállni, (de azt hiszem inkább a kettő megálló között van). A Hélia Szálloda után lévő panelház földszintjén van, mellette van egy bisztró.
Előzmény: komórka (23961)
zsófimamája Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23962

Szép napot mindenkinek!

Annamária! Gyönyörűséges ez a top, megint:))

Szedit! A mi boltunkban is lehet kapni Cataniát, most pontosan nem tudom, hogy mennyiért, de ha megírod a szín- és kódszámot, megkérdezhetem.

Esetleg nem tudnád más fajta-színű fonallal keverni, mintát belerakni, hogy ne kelljen ebből a drágából készíteni az egészet? Csak egy ötlet.:))

komórka Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23961
Ovadi2
A Kárpát utcában hol van az a Coats sarok, mert én múltkor a troli megállót kerstem és végig néztem, de nem találtam és az arra járok sem tudták.
komórka Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23960
Most néztem meg az orosz kézimunka honlap szótárkészitő fórumát. Kiderült, hogy tegnap - hosszas vita után - elkezdték a régi anyagok alapján és az egyes ujságok leirását figyelembevéve a szótárak korszerűsitését. Mivel nekünk az orosz nyelvű csak egy ilyen kétnyelvű forditásából van meg, ezért elkértem egy szakszerű orosz nyelvű rövidités és leirást. Ehhez viszont megigértem, hogy adunk egy magyar nyelvű hasonló szószedetet. Ha ez bejön, akkor az ő anyagaikkal együtt lenne kétnyelvű szótárunk: orosz, angol, francia, lengyel, német, olasz, spanyol, portugál, kinai és japán nyelveken. Ehhez persze várni kell, mert ez nem kis munka.
Anhel Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23959
Sziasztok, szép napot kívánok mindenkinek!

A Fürge ujjak apróhirdetései között találtam meg a COATS címét és telefonszámát:
COATS HUNGARY KFT
1044 Budapest Váci út 91
Telefon: 399-4100

Tudom, akik nem Pesten élnek bonyodalmas eljutni a Székely Mihály utcai üzletbe, de higgyétek el, érdemes, pláne ha nagyobb tételt vesztek, a Catania fonal 300 ft 5 deka, Nagyon sajnálom Szedit, hogy ilyen drágán vetted!
a COATS- nál sem drága a Catania.
ovadi2 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23958

Ennek én örülnék a legjobban, de néhány héttel ezelőtt telefonon hívtam őket, és azt mondták, hogy az egyéni vásárlók kiszolgálása megszünt.

Te mikor vásároltál náluk utoljára?

Előzmény: nyüzike (23957)
nyüzike Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23957
Bocsi hogy közbeszólok de a Coats-nál magánszemélyeket is kiszolgának, de a legkisebb csomagolási egységet kell megvenni pl horgolócérna egy doboz 10 db.
Előzmény: ovadi2 (23956)
ovadi2 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23956

Kedves Edit!

A Catania fonalat a Coats gyártja (vagy gyártotta). A Coats mintabolt a Váci úton van, de ott csak kereskedőket szolgálnak ki, viszont a boltban megadják a Kárpát utcai (XIII.kerület) Coats kuckó számát. Én is ott vettem Cataniát, 1/2 kg-ot 3.500,- Ft-ért. Sajnos nem találom a telefonszámát, ezért írom meg a módot, hogyan jutottam hozzá. Nagyon kedves a hölgy, esetleg meg tudnád vele beszélni, hogy ha van neki olyan színű fonala, ami Neked kell, akkor hogyan jut el. (A hölgy jelenleg szabin van, 13-án nyit).

Még egy információt osztanék meg veletek. Szintén a XIII. kerületben van a Bentex Kft., a Mór utcában, ott is lehet viszonylag normális áron fonalat venni. Ez nagyker. üzlet, de egyéni vásárlókat is kiszolgálnak, a honlapja www.bentex.hu, a honlapon feltüntetett árak nettó árak.

Még egy üzletet fedeztem fel, Pesterzsébeten a Varrónők Boltját, ott még nem jártam, de az árai szintén normálisak, és szombaton is nyitva van, tájékoztatásuk szerint hatalmas a fonalválasztékuk.

A Bentex-ben majdnem minden fonalhoz kitesznek kicsi kötésmintát, nagyon szépek, és ami különösen megragadott, az a gyönyörű szélszem. Hát az enyém közel sem ilyen szép. Tudtok valami tippet, hogyan lehet ilyen szép szoros szélszemet készíteni? Most kötök magamnak egy kardigánt sima kötéssel, de az összes passzét külön kötöm meg rizs, vagy valamilyen más mintával, majd hozzávarom, ez így elég egyedi lesz. Na itt nem mindegy, hogyan néz ki a szélszem.

Előre is köszi a segítséget.

Erzsi

Előzmény: szedit99 (23939)
borcsimama Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23955
Jolika, a 6-ost vettem most meg, és a 9-es mintáról írtam. Én eddig még nem vettem Dianat, csak most, s Erzsimami keresett négyszögletes mintát, azért írtam. pusszancs
Előzmény: Jolimama (23950)
komórka Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23954
Valaki keresett kötésmintás könyvet. Nem a Burda de egy jó kiadvány
Ha lesz időm, kb. 3-5 oldal szövegmagyarázat van hozzá akkor azt leforditom magyarra és ebből lehetne kiegésziteni a szótárt.
ITT
csirip46 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23953
A Vaterán láttam valami hasonlót és még sok-sok csipkét.
Előzmény: Jolimama (23940)
nyüzike Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23952

Szép napot mindenkinek!

Eszter nem olvastad el a@-t.

Akkor most itt írmo ne menj a postára mert ez tőlem nekem ajándék

Előzmény: pumukli9 (23949)
Jolimama Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23951
Kedves Szedit Sajnálom, hogy ilyen bonyodalmak vannak fonalügyben.

Hónap munkájára még 31-ig várom a képeket, tehát küldjed Te is, és még aki nem küldött, de van amit küldhetne.
Előzmény: szedit99 (23939)
Jolimama Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23950
Borcsi, nem tudom, hogy melyik Dianára gondolsz, a 6-os fennt van a képtáramban, a 13-as filéhorgolás is.
Lehet, hogy megjelent a 7-es Horgolási Ötletek? Ideje, hogy sétáljak egyet:-))
Előzmény: borcsimama (23938)
pumukli9 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23949
Sziasztok!

Szép napot mindenkinek

Minden szülinaposnak és névnaposnak, aki mostában ünnepelt, illetve ünnepel nagyon sok boldogságot, kívánok!

Gyöngyvirág

A pulcsival kapcsolatban az én tanácsom, hogy készíts egy kis 10x10 kockát és kísérletez rajta. Javasolnék egy kis keményítőt a vízben, vagy kalapgumival húzd be az alját. De most úgy is a tunika a divat és még csinos is leszel!

Én, ha horgolt vagy kötött pulcsit mosok, van egy kis 30x30 tasakom muszlinból, abban összehajtom a ruhadarabot és kinyomkodom, majd mindig ki centrizem, és fektetve szárítom. .

Nyűzike! Bocs.  Ha lesz erőm, megyek a postára. És nagyon szépen köszönöm!

Puszi mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!