A topikkal célunk egy olyan közösségi tér létrehozása, ahol bárki megoszthatja a másikkal véleményét, tapasztalatát, kritikáját, hogy jobb, minőségibb buszok készülhessenek.
Lyukas tank története a következő. Átadásra várnak az autók, emberünk elmegy tankolni indulás előtt, amit felül beöntött, az alul távozott is. Tehát nem hozták el úgy a buszt.
Akkor talán elindul nálunk is egy pozitív irányú változás ilyen és hasonló témákban. Én egyébként úgy tudnám elképzelni a működő rendszert, hogy prototípus 1-1 hétre kipróbálásra átadnak volán társaságoknak. Erre volt is példa, nem is egy. Utána nem történt semmi érdemben és ez a baj. Senki nem kérdezte meg tőlünk, hogy esetleg min változtatnánk, milyen ötletünk lenne. Soha nem jött fejlesztőmérnök érdeklődni, pedig tanulhatna. Egészen mást mutat a tervrajzon és életnagyságban a jármű.
Sajnos nem tartunk azon a szinten ebben az országban, hogy vásárlás esetén gk.vezető, esetleg szerelő, lakatos véleményét kikérjék.
Picikét vitatkoznék... Konkrét példát tudok, hogy sofőrök ajánlásával lettek módosítva pl.: vezetőfülke kialakítása stb. Abban maximálisan gyetértek, hogy ebben az országban ez így megy. Nehezen ugyan, de a gyártók, a piaci kihívások miatt rákényszerülnek a vevőiket mind magasabb szinvonalon (ez vonatkozik az egyedi kívánalmakra, minőségre, határidőre stb.) kiszolgálni. Ha nem teszik, akkor kiszorulnak, a volánok vásárolnak máshonnan...
Valóban jól értesültél, meglehetősen gyenge színvonalat képviselnek minőségileg és összeszerelésileg is. Nem szeretném elvenni senki kedvét, de néhány napja kaptunk pár darabot. Kifogástalan jármű nem érkezett, sok gond van velük. Szinte mindegyik elromlott kettő napon belül. A teljesség igénye nélkül néhány hiba. Fellazult kormánymű, szétesett kifufogórendszer, indítási hiba, levegőcső bekötve az üzemanyagrendszerbe, átadás pillanatában lyukas üzemanyagtank! Nem merülnék bele a tervezési hibákba, bőségesen akad belőlük. Rengeteget kellene fejlődni a gyártónak, ha komolyan gondolja az autóbuszgyártást. Talán példát kellene venni az egyedi autóbuszgyár IK E95 buszáról. Néhány érdekesség, biztosan sokan nem tudják. Fékmegbontás 600 000 km-nél, motorcsere megbontás nélkül 1 700 000 km-nél. Önmagukért beszélnek ezek a számok.
Régebben én is úgy voltam vele hogy nem tetszenek a Credok. Aztán most hogy Győrben majdnem minden nap utazom velük, nagyon megkedveltem őket! tényleg az a jó hogy van egyéniségük! A régebbiek szerintem még kicsit trehányabban vannak összerakva, de nem vészesek azok se.
Utolsó iskolai előadási napokon szokott járni a kis Credonk. 15 00 gyorsjárat Budapst - Szfvár vonalon (mellette a kálozi Scania). Esetleg hétfő reggel meg felfelé olyan 6 20- 6 30 között ha a két Scania megtelik be szokták állítani. Legalábbis már láttam ilyet...
Háát... a vezetni nem tudás azért elég nagy akadály... Ha először vezetsz, ne buszt vezess, főleg ne ilyet :-) Régen 2 év teherautózás volt előirva ahhoz, hogy buszjogsid (D) lehessen... Nem volt hülyeség, de most éppen nem kell. Állítólag megint be akarják vezetni, nem mondom, hogy rosszul teszik... Nameg a 2 órás busz-forgalmivizsgán megfeleni némi gyakorlattal lehet csak.
Azt, hogy mikor mennek, nem tudom, de a Kálozi E95-tel egyidőben indul az ugyancsak Albás Credo, ami Szfvárig gyorsjárat. Egyszer utaztam is vele, de a pontos indulási időre nem emlékszem. 16-17 óra körül lehetett...