Fellini: 8 és fél
A zene: NINO ROTA szerzeménye.
Most hallottam a négy szakszofonra írt átiratát.
Ismét beleszerettem.
A másik biztos nyerő nálam: ENNIO MORRICONE.
Volt olyan filmje amit csak a zene miatt néztem meg.
Különleges érzéke van a helyzet és a zenei aláfestés összhangjához. Szépen tudja árnyalni a hangulatokat az aláfestéseivel.
Szia Break2!
Ismered a filmet?De jó!Igen,tudom,hogy ki volt a zeneszerző(megvan videon és DVD-n is),de ő csak az instrumentális zenét irta,pl.azt ami a trailer alatt szól,vagy a film egyes részei alatt,de a végefőcim dalt egy nő énekli(megvan a klipp DVD-n) és a stáblistában ki van irva,hogy "my black dress" de Fang,viszont sehol nem találok erről infót,sőt a dalt sem mp3-ban:(.
Honnan ismered?
most láttam a Los Sin Nombre c. spanyol filmet(nálunk még nem volt) és a végefocim dal nagyon jó.Végigizgulod a filmet és a daltól a hátad is borsódzik.A cime "my black dress",sajna az eloadót nem tudom,de érdemes meghallgatni.
Azt tudom, hogy a "Baby, I love your way" cimu szamot Peter Frampton adta elo, es tobbek kozott a Big Mountain is feldolgozta. De en eppen azt a verziot keresem, ami a Pop, csajok, satobbi c. filmben elhangzik... arrol nem tudtok semmit?
Ezt a dalt én a Nyakunkon az élet című filmhez kapcsolom mindig, annak a Sonudtrackjén pl. rajta van, de hogy kitől, azt nem tudnám megmondani...
Viszont a filmzene, amibe beleszerettünk, már régen, az a The Fisher King. Lydia, oh Lydia!!!
Tud nekem valaki segiteni a Pop, csajok, satobbi zenejevel kapcsolatban? Voltak benne iszonyat jo zenek, mint pl a Marie de Salle "altal enekelt" "Baby I love your way". De ez pl nincs rajta a cd-n (meg azt sem tudom, hogy kaphato-e a cd itthon, de gonolom igen). Ha tudtok valami, irjatok meg!!!
Kedvencek:
Baraka
A Szikla
Ötödik elem (Eric Serra)
Desperado
The Million Dollar Hotel
Mark Knopfler: Screenplaying (Ez válogatás Knopfler filmzenéibôl)
Out of Sight
Die Hard III
Bud Spencer & Terence Hill filmzenék
Utolsó mohikán
Macskajaj
Hegylakó
Van egy film, amit 1000 éve láttam, de a zenéje nagyon megragadt bennem.
Csak arra emléxem, hogy egy nôi tolvajról szólt (két részben adta a TV)
A címe: Ha eljön majd a holnap
Anyukádnak üzenem, hogy utánanéztem (most már tényleg és nemcsak hasból, mint az előbb) valóban a Love Story zenéje a keresett szám.
Régen voltak (talán 80-as évek második fele, 86-88) olyan színes számológépek forgalomban (gyerekeknek) amelyiknél felfelé kellett húzni valami vicces állatfej-féldomborműt (egérke-kutya stb.), hogy lásd a kijelzőt és ilyenkor mindig valami melódia jött ki belőle, persze iszonyatos géphangon. Na az is a Love Story volt...
Shirley Bassey & The Away Team: Where do I begin
trip hop rmx
Anyukám mondta, hogy egyetemista korában minden bulin ez szólt (trip hop nélkül)
v. az 1 férfi és 1 nő c. film zenéje volt
v. a Love storyé szerinte
Tudtok segíteni?
Nemrég láttam az Eye of the Beholder-t (A Tanú Szeme), hát az a zene rettentően teccett, tényleg nagyon-nagyon-nagyon.
Egy baj van: most már mindenféle filmnek kiadják a zenéjét, ennek mér nem?!? :O((((
Nekem nagyon tetszett a film, nem sokkal utána pedig leadták talán a Petőfiben a zenét, de iszonyat lett a felvétel. Utána azt én még rongyosra hallgattam. Azóta amerre járok, keresem a CD-t, de semmi!
Ki tudna segíteni?
Egyébként nekem meg megvan a Pocahontas angolul, szövegkönyvvel pl.
Jó még a Footloose, az Apácashow (abból is csak a 2.-at tudtam megvenni), Hair, Grease, ilyenek.