Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Maminti! Én nem siettem el a változás bejegyzését. Pont félév telt el! :)) És hogy hívnak? Mondjuk a férj XY, Te ZT
1. X-né ZT
2. XY-né
3. XT
cory (aki titokban X-né ZT)
:)))) Nem baj, én értettem. :) Azért a vőlegény nagyon csinos tanujáról se feledkezz meg... ;)
Valóban nagyon jól sikerült. Külön boldog vagyok amiatt, hogy a 105 tagú lakodalmas népség is jól érezte magát.
Még hogy a papir nem változtat meg semmit? Mintha megint összetalálkoztunk és egymásba szerettünk volna... :))) Nem lehetne megismételni? :))) Olyan jó volt... :))))
Ennek örömére a mai délutánt az önkormányzatnál töltöttük névváltoztatás, satöbbik miatt. :)
Pénteken szabin voltam, most meg lerohadt az a gép amelyiken a szkenner van. Este leülök otthon és bekloffolom a klaviba az esküt. Ha ezt István atya látná! (Ő adott minket össze 8-D )
Megtörtént a dolog, Maminti már mrs. Nagyszerű esküvő volt, jó hangulattal nagyon csinos izgatott vőlegénnyel és kicsit ideges vőlegénnyel. Még egyszer köszönünk mindent! :-))
Na, megvolt, nászúttal, mindennel együtt, és ... mondhatom, SZUPER VOLT!!!
A nap sütött, de nem volt túl meleg (ahogy "megrendeltük"), a vacsora kitün? volt, a vendégek jól érezték magunkat, es nem utolsó sorban mi is, és a nászút... mindenkinek csak ajánlani tudom a Kanári szigeteket!
Viszont a cip? borzalmas volt! :-( Aki most készül a nagy napra, annak csak azt mondom, hogy nagyon komolyan vegye azt, hogy hordja otthon a cip?t rengeteget az esküv? elött, mert jópár órát kell majd ácsorogni, táncolni, stb.!
A vizsgát lekopogom, görbülni már biztos fog, majd hétfőn jön a folytatás... :))
A jó kis viharos szelecske is megérkezett ma este, holnap kellemes 20 fokot igérnek mindenhol (bár lehet, hogy kapaszkodnom kell az emberbe - jó kifogás lesz, hihi -, hogy el ne fújjon a szél, mint Mary Poppinst...)
Köszönöm szépen mindenkinek a jókivánságokat! :)))
Sziasztok!
Maminti: mi van a vizsgával? Hogy sikerült?
Én telefonálgattam :)) Mondjuk olcsóbb a vizsga :)) Sok boldogságot!!!! Ja, és minden tökéletes lesz!
cory
Beszoroztam a vendégek számát azzal a 4000-15000-el és majd elájultam... Ok, igaz, hogy minden esküvő többe kerül mint gondolják, de attól félek, hogy csillagos egekig megy a számla. Tavaly az egyik barátnőméknél 2 milllió volt csak az éttermi számla! Köszi a tippeket, a bort mi visszük, igazából a töményektől tartok...
Az üzletvezetővel az a gond, hogy nem ő a tulaj, csak egy alkalmazott a többi között (igaz legalább azok vezetője), így attól tartok, hogy ha a felszolgálók a tulajjal "üzletelnek", nem az étteremvezetővel, akkor nekünk annyi.
Első körben itt adom közre a 2 eskü szövegét (a katolikus illetve a nem katolikus félre vonatkozót), hogy össze lehessen hasonlítani:
" A katolikus fél ezt az esküszöveget mondja:
Isten engem úgy segéljen,
Nagyasszonyunk a boldogságos Szűz Mária,
és Istennek minden szentjei,
hogy a jelenlévő N.-t szeretem,
szeretetből veszem feleségül
(Szeretetből megyek hozzá feleségül)
Isten rendelése szerint,
az Anyaszentegyház törvénye szerint,
és hogy őt el nem hagyom
holtomiglan-holtáiglan
semmiféle bajában.
Isten engem úgy segéljen!
A meg nem keresztelt fél így teszi az esküt:
Esköszöm,
hogy a jelenlévő N.-t szeretem,
szeretetből veszem feleségül
(Szeretetből megyek hozzá feleségül),
és hogy őt el nem hagyom
holtomiglan-holtáiglan
semmiféle bajában."
Egyébként az egész egy könyvből van kifénymásolva (a címét most nyomozom) és a fejezet cime:
"Házasságkötés katolikus és meg nem keresztelt jegyes között", a fenti eskük a 75.-76. oldalakról valók.
Azon filóztam, hogy ha beszkennelem a 9db A4-es oldalt és felrakom ide, akkor az hogy fog kinézni? Inkább Emilen küldöm.
Sziasztok!
Nekem már lassan 7 hónapja volt az esküvőm, és azóta elég sokat beszélgettem ilyenekről ismerősökkel.
Nálunk nem volt templomi esküvő, mert nálunk pont abból lett volna családi botrány :)), bár nem is akartunk (tudom, ez mázli). De van egy barátnőm, ahol az a probléma, hogy a párja vallásos, nem tudja elképzelni az esküvőt templomi nélkül, a lány pedig nem hisz Istenben. Beszélgettek a dologról egy ismerős pappal, és kiderült, hogy nem kell a lánynak bohóckodnia a templomban, hanem valami nyilatkozatot kell tennie, hogy nem gátolja a párját, hogy a gyerekeket a hitben nevelje, vagy valami hasonló. Állítólag ez le van írva!! Csak azt hiszem a sok szűklátókörű pap nem hajlandó elfogadni.
Azt, hogy hogy lehet megoldani, hogy ne vágjanak át, nem tudom. Mi ismerősnél tartottuk a bulit, így fel sem merült.
A banzáj úgy nézett ki, hogy szertartás, ebéd a családdal (45 fő), majd buli a haverokkal (60-70 fő). A végösszeg ruhával nászúttal mindennel együtt volt 400 és 500 e között. Ja, és ez Budapesten volt. Kocsit nem béreltünk, mert BKV-val mentünk.
cory
Nektek milyen tapasztalataitok vannak az esküvői vállalkozókkal kapcsolatban? (videós, fényképész, étterem stb.)
Sajnos részemről mindenkinek a körmére kell nézni állandóan, vagy az egyeztetés végén közlik, hogy ja, nem is úgy volt, meg, hogy nem is ő fogja csinálni, hanem x, meg, hogy őt is fuvarozni kell.
Kezd elegem lenni, és sajnos kénytelen vagyok az alvállalkozók szintjéig lemenni a szervezésben.
Nyugodj meg! Igenis létezik kifejezetten arra az esetre szóló szertartásrend, ahol az egyik fél rk. a másik meg nem. Nekem fénymásolatban megvan, ha kell, beszkennelem, vagy átfaxolom, ha kell. Azt nyugodtan dugjátok a pap orra alá, mi is rk. paptól kaptuk. A nem-rk. félnek semmiféle Istenre való esküt nem kell tennie!
Kedves BBöbe,
az egész helyzet a hazugság, nem a kimondott szavak, azok semmit nem jelentenek neked (ha valóban ateista vagy), ezért nem is lehetnek hazugságok.
Hogy ezek a mai szülők mennyire kezelhetetlenek! :)) Mondd meg nekik az ötletedet, hogyha továbbgyilkolnak a monstre lagzival, akkor titokban házasodtok össze. :) De azért ne hagyd, hogy összeveszéssé fajuljon ez a dolog, mert másról kell szólnia. Gondoltál már valami áthidaló kompromisszumra?
Megértelek Mishi, de én azért nem így oldanám meg. Ők is jót akarnak. :) Mondd meg nekik kerek-perec, hogy kis bulit szeretnél és kérd meg őket, hogy tartsák tiszteletben az elhatározásodat. Ha rájuk hagyod, és elkezdenek szervezkedni, komoly költségekbe is verhetik magukat teljesen jóhiszeműen.