Szigethalom-agárd-velence-fehárvár-szigethalom... kb. 175 km. Természetesen pályán. Átlag fogyi 5.6 l ( 1.6 CRDI ) nem toltam nagyon neki, csak a törvényes keretek.
Ma 2x éreztem, mintha tükörbe néztem volna.
Cee'd SW machine silver elé álltam be pont amikor ma dél körül M0-ásról hajtottam M7-esre, majd letért érdenk. Rendszám KZJ... Innen valaki. Vészvillogtam Ő meg visszalámpázott.
Aztán fehérváron. Budai Úton jöttem az Interspar-Praktiker előtti lámpánál álltam amikor az állomás felől egy ugyanolyan SW hajtott át a keresterződésben kb 12.30 körül. Ismertetőjegy: vonóhorog volt rajta. Innen valaki?
nekem most 6000k van az autóban bár projectorban igy annyira nem látszik hogy 6000k link , de a következő autóban egyből bekerül a 4300k bixenon ahogy megjön :)
4300-5000K-s xenonok abszolút nem zavaróak szerintem sem. Sőt 4300k-sról nemhiszem hogy sokan megmondanák szín alapján hogy az xenon. Persze fényerőre más a helyzet már :)
ma voltam (Bp-)Egerbe pálya oda-vissza...130-160 fogyi: 5,7L átlag 57km Xenon nagyon jo,nem vakit,lehet látni vele,és pont olyan szine van mint az OFF corsa 100/90 es fehér halogén égője... ja és nem is feltünő mint a sok kék + rakatok bele fényszoró mosót is!! :)))
A hirtelen fékezéskor hallható erős kattanás nagy valószínüséggel az ABS működésére utal.
Sajnos nagyon sok helyen nem mondják el, hogy szerencsés volna ha minden autós legalább egyszer kipróbálná a vészfékezést, hogy megtapasztalja, hogyan is működik az ABS.
Természetesen olyan helyen célszerü próbálkozni, ajol éppen nincs forgalom. Hát meg kell mondani őszintén, hogy aki még nem hallott ilyesmit, az nagyon meg fog lepődni.
A hanghatás is borzalmas és az érzés, mintha leszakadna a futómű.
Télen ráadásul még eléggé erősen vissza is tud ütni a talpunkra.
Egyszóval nem kell félni, de célszerü volna pl enyhén poros úton hirtelen fékezéssel ugyanezt előidézni. Aztán lassan hozzá szokik az ember és egy veszélyes helyzetben már nem ettől fog megijedni.
Induláskor az első fékezésnél a frászt hozta rám! Valami iszonyú nagyot kattant bal első futómű felől, lehúzott ablaknál hallottam, utána nem tudtam előidézni többet.... Hirtelen kellett fékeznem, mert egy "jó" állapotú emberke nem találta a balance-ot és a gravitációnak engedelmeskedve azon nyomban le is fejelte az aszfaltot... Szerencsére enyhe karcokkal megúszta...
A fogyasztás jól alakult olyan 5-6 liter BP/ Heves viszonylatban. (1.4)
Észrevettem még egy fura dolgot ami csak mozgás közben jön elő akár 10Km/h-nál is közép állásban akad a kormány, olyan érzés, mintha abban a helyzetben nem működne a kormányszervó.... :-(
Hozzáidomulva könnyű egyenesben tartani a kocsit, de előző járgányoknál ezt nem tapasztaltam!
Arról nem beszélve, hogy életünk, sőt munkánk során messze nem ez az első autónk és így azért elég objektív véleményt tudunk formálni!
Egyébként nekem erről a pár km-ről és vissza csengett az ujságírói tesztekben 1.4 benzinesről elhangzottak és szerintem Gregnek is ez a véleménye a crdi-ről, úgyhogy azt hiszem egymásnak is hihetünk, aki meg nem az menjen el egy szalonba és addig próbálgasson amíg nem akad a neki megfelelő motorra és felszereltségre!
Szerintem, érezhető a különbség. Én már 8300km-et nyomtam le az 1.4-el, nehó pedig 3300-at a crdi-vel. Szerintem ezek után már érezzük az -alapból azonos- autók közötti menettulajdonság különbségeket.
Én ugyanezt (sőt) tudom elmondani a Crdi-ről. Nem is értem, miért akarja valaki 3ezres fordulat fölé pörgetni. 2-3000 között élvezetesen autózható. Tegnap ültem egy diesel Corolla Versoban... hát, az kerreget, csattogott neho Cee'd -jéhez képest. Esküszöm, neki hidegen is halkabb volt, mint a Toyota melegen.