Keresés

Részletes keresés

Jozs Creative Commons License 2000.11.20 0 0 137
Nnna, végre szereztem egy H&Gy-t (1999 téli szám), tényleg elégge "raj", ahogy mifelénk mondják.

Annak viszont ellent kell mondjak, hogy a szivart és a jó borokat közösen tökéletesen lehetne élvezni. Többször próbáltam kellemes szivaros estéket eltölteni Tokajban (ahol viszonylag sokat vagyok személyes és protokoll borkóstolásokon), de a szivar igen karakteres ízvilága nem engedi kibontakozni a jó tokaji furmintok, szamorodnik, muskotályok élvezetét.
Borozást, borkóstolást csak pogácsa és sajt keretében lehet hitelesen végig(v)inni. :)

Ettől függetlenül biztosan vannak olyan borok, amik megfelelnek "szivaralap"-nak.

Véleményeket várok mindenkitől.

Előzmény: Mamut (135)
.hun Creative Commons License 2000.11.20 0 0 136
Igazolom a történteket, hozzátéve, hogy Há Mester jóvoltából nekem is jutott egy kellemes R&J! :))
Én ugyanis otthon hagytam a jól előkészített, szintén Há tanácsára nylon zacsiban frissített szivaromat...De ő megkönyörült rajtam, gondolom nem bírta nézni, hogy majd kinézem a kezéből a szivarját...:))
Igazából ez volt számomra a tali fénypontja, más ismerőssel nem is nagyon találkoztam...
Előzmény: kaviat (134)
Mamut Creative Commons License 2000.11.20 0 0 135
"hogy kissé át van itatva azzal a jellegzetes bennfentes sznobériával, ami a ct-t jellemzi."
Ez igy van redjen ! :) Ha jobban belegondolsz, ennyi penzert egyik szivar sem nyujt ennyi elvezete, es innen mar nyugodtan lehet sznobsagrol beszelni. Es en ezt szivesen veszem magamra is, ha kell, de hogy mas mondja azt nem turom el. :o))))
Igen nagy szerencsemre kedves asszonyom nagybatyja hodol nemi masiranyu sznoberianak, aminek idonkent en is kielvezem kedvezo hatasat. Egesz pontosan a jo borokrol van itt szo. Es ezt olyan szinten kell erteni, hogy neha olyan palackok kerulnek "illemtelen" helyre, aminek lattan jo erzesu ember sirvafakad. Nehany igen becses ausztral, olasz, kaliforninai es francia bor valik aldozataul kiapadhatatlan kostolasi kedvunknek. Ilyenkor legtobbszor kellemes jazz szol, elokerul nehany szivar is - nehogy offtopic legyek -, barna kenyer es sajt.
Egy ilyen asztal lattan gyakran elgyengulnek, sajnos kevesszer all modomban hodolni ezen sznobsagoknak :)
Előzmény: Törölt nick (118)
kaviat Creative Commons License 2000.11.20 0 0 134
az úgy volt, hogy mi a lalával már előre bemelegitettünk egy elő közösnick talin, ahol is elpöffentettünk Goldie-nál 1 - 1 don huant /persze nem a multkori churcilt hanem jóval kisebbeket/.. aztán a nagytalin örömmel fedeztük fel Há Mestert a sokadalomban aki tündéri párjával jött el.. itt zizi Mester a kezembe nyomott egy következő szivart s lalának is hamar akadt egy Há Mester jóvoltából.. ekkor pöfékelés történt esmeg :)) később a lala még füstölt, magam nem hódoltam tovább a kellemes pőfék élvezetének, lévén a táncikálók között ugrabugráltam inkább, és azt szivarral ugye már az én koromban és az én szivemmel nem ajánlatos :)) összességében jól éreztük magunkat, jó csapat kellemes légkarika vett minket körbe

.kav]4t r.e.b.

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.19 0 0 133
én is, én is.
Előzmény: Jozs (132)
Jozs Creative Commons License 2000.11.19 0 0 132
Igen, igen, én is kíváncsi vagyok a dolgokra!
Creative Commons License 2000.11.19 0 0 130
Itten bizony! Most értünk haza a taliról. Silerült a dolog! Jól be is "büdösítttünk"! Tali 2 7 múlva!

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.18 0 0 129
jó estét mindenkinek, hát sikerült hazaérnem a munkából.
kop-kop, van itt valaki?
:)
T.C. Junior Creative Commons License 2000.11.18 0 0 128
Úgy látszik, most csak én vagyok... Mindegy ezt nem tudom megállni:

A portrait of Cuban Minister of Industry Ernesto ""Che"" Guevara, wearing military fatigues and smoking a cigar, after his speech at the UN General Assembly, New York City, NY, 1964.

Banyek! Nem tudom beszúrni! Please help! Már majnam sikerült che testvért lebuktatnom!!!

T.C. Junior Creative Commons License 2000.11.18 0 0 127
Huhh! Kicsit zavaros lettem: szóval a Villiger-es dolog nosztalgiázás volt csupán. Egyébként azokat még most is szeretem, csak kissé feljebb szaladt az áruk... :o(

Szumme: kérek a V alakú vágómról véleményeket. Venni avagy nem venni, ez itt a kérdés...

T.C. Junior Creative Commons License 2000.11.18 0 0 126
Mamma mia! Megszaladt a topic, nem győz az ember résen lenni. 1620 PM, sikerült felkelnem a tegnapi buliból, egész jó arány nem? Mindenesetre tegnap a kinainál vettem egy Don Diego robustot (ausz dominikáner republik), és gyorsan a végére is jártam a dolognak. Mit mondjak: közepesen világos dohány, kellemes íz, szép füst ami állítólag nem is irritáló. Aki nem nagyon bírja az ütős kubáner dolgokat annak ajánlom...

Bájdövéj: kinainál vásárlók szaktanácsát kérném! Összeszemeztem egy tetszetős kis szivarvágóval, véleményeket kérek róla. V alakú szivarcsipesz, ott van a pultban kiállítva, több féle is van belőle, more ol less design - árban megfelelően korrelálva persze. Basic Price:3,9k. Mi a véllemény lólla? Én egyébként szeretem a V alakú kivágást, még a Villiger érából... (emléxik még valaki rá egyáltalán: 5 db No.7-es 720Ft-ért, és szerintem rendkívül kellemes)
Van ott még egy szép kis oval shape vágó 6k-ért, azzal is kokettáltam, mindenesetre a csipes szimpibb...

Ma estére van egy Davidoff-om, a haveromtól kaptam, de fogalmam sincs a fajtájáról. 5 inch, robusto forma, csak vékonyabb (kb. petit corona, de nem olyan a vége!!!), és szép világos dohány. A zárjegyen található összeg veri a che tesvér féle Cohiba Churchillt úgyhogy meglehetősen kiváncsi vagyok mit nyújtanak ennyiért...

Kinai rulez, még a végén nyitunk neki egy külön topikot is! :o)

Pöff

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.18 0 0 124
Mindenki azt iszik, amit hoz, no meg amire a büfében van pénze. Lesz sör is bor is, pezsgő is, ki met szeret. Ahol nem látod a füsttől a többieket ott lesznek ők is. Egyébként a talis topikban van minden infó :o)
Kis
PS.: Köszönöm szépen a meghívást, nem tudom, hogy élhetek-e vele :o)
Előzmény: Há (123)
Creative Commons License 2000.11.18 0 0 123
Úgy néz ki,hog mégis elmegyek(gyünk) a talira a Kedvessel. Lesz nálam tarcsiban szivar "Kis", gyere bátran, keress meg. Szivarosok! Ho találkozunk? Milyen a vendéglátás része? Sör, Bor?

este 8-kor

maradtam tisztelettek,

Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.18 0 0 122
A fenébe is!
Olyan mohó voltam, hogy elszívtam a Nagy Őszi Törzsasztali-ra szánt szivaromat. Így nem tudok csatlakozni a szivaros-szubtalihoz, ugyanis anyagi kereteim végesek, no sebaj, majd legközelebb veletek pöfékelek :o)

Este találkozunk: Kis

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.17 0 0 119
szemlélődtem az iszoldában és kit pillantok meg a pofavizitben? a mi gonoszkánkat, aki szivarral a jobbjában, arcán a boldogság össze nem téveszthető gesztusával hunyorog a kamerába.
kár, hogy ritkán látogat bennünket.

nőt akarunk!

:)

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.17 0 0 118
jóestét.
a hamu és gyémántot a ct adja ki, így ott be is szerezhető. azt meg kell hagyni mamut kollega igazat mond, tényleg igényes kiállítású sajtóorgánumról van szó. az más kérdés, hogy kissé át van itatva azzal a jellegzetes bennfentes sznobériával, ami a ct-t jellemzi.
más nem lévén én is bele szoktam lapozni, egy-kettő meg is van.

ja, jut eszembe lent voltam a kínainál, és azt mondják járt náluk valami faszi aki olcsón eladna kb. fél doboz cohiba churchillt. kubából kapta, de erős neki :) ott hagyta a névjegyét, ha valakit érdekel kérje az eladótól.
a tárolás körülményeiről azért tájékozódjon, akit komolyan érdekel.

fuck ct!
kubai-zene, -szivar, -nők rulez!

Jozs Creative Commons License 2000.11.17 0 0 117
A H&Gy-t hol lehet megtalalni a Neten?
Mamut, legalabb egy terjesztesi email cimet nezz ki nekem az ujsagbol, hogy be tudjak szerezni regebbi szamokat is...
Elore is koszi.
Előzmény: Mamut (116)
Mamut Creative Commons License 2000.11.17 0 0 116
Nemtom olvastatok-e, olvassatok-e a "Hamu es gyemant"-ot, ha nem ideje beszerezni :)
Van benne szivar ertekeles. Az illeto olyan jo stilusban irta ( irja ) az ertekeleseket, hogy mar az is igen nagy oromot szerzett szamomra, nem beszelve az igenyes kidolgozasu es minosegu kepekrol. Igen eros akarat kellet, hogy ne koltsek el egy kisebb vagyont a cikk hatasara.

Ugyhogy vigyazat csak eros idegzetueknek ajanlom az olvasasat.

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.17 0 0 115
Yeah, helló Mamut :-)))

:-)*

Előzmény: Mamut (114)
Mamut Creative Commons License 2000.11.17 0 0 114
Udvozlet !

Nemhogy az anya topicra, de erre is veletlenul bukkantam ra. De hamar ide vetett a josorsom, maradnek is tisztelettel. Jomagam nem vagyok nagy dohanyos, de ha szivok, akkor csakis es kizarolag :) Illetve iszom is, leginkabb konyakot a szivar melle, de az oreg Jack Daniels-is meglatogat neha. Sajna az asszony mara mar leszokott, illetve atszokott a kornyezetbarat szivarra :), emiatt unnepnapokra korlatozodik mostanaban a szivas.
Nekem a Domonica-i szivarokkal volt a legtobb dolgom, igen nagy szeretettel gondolok rajuk.

A listatokat is szeretnem kiegesziteni - bar lehet, hogy mar koztudott -, a Budakalaszi Cora-ban is talalhato egy dohanybolt, ahol meg Cohiba-t is lattam meg nemreg, sajnos az aratol megfodult velem a vilag.. :( Ha Castronak jo, akkor en is teszek majd egy kiserlelet vele.

Tovabbi kellemes szivast
Maradok hu olvasojuk ( es idonkent irojuk )
Mamut

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.17 0 0 113
A Lurdy-házban levő Julius Meinl-ban lehetett sokféle szivart kapni (Moods-ot is). (Meg mindent a vizeszsömlétől a francia borig. Természetesen bezárták a kócerájt & egy mocskos DM-et nyitottak a helyén.
Jozs Creative Commons License 2000.11.17 0 0 112
Ehh, milyen tudatlan vagyok. :)
Én inkább a Bacardi-s Cuba Libré-s koktélos világot preferálom.
Bece Creative Commons License 2000.11.17 0 0 111
Chivas Regal (mond vmit? :-)))
Előzmény: Jozs (109)
Creative Commons License 2000.11.17 0 0 110
ChivasRegal 12y. Eltaláltam? Én igazán a Cognac-okat preferálom, de a single malt-ok sem megvetendők.

Előzmény: Jozs (109)
Jozs Creative Commons License 2000.11.17 0 0 109
Vajh mi az a ChR?
Bece Creative Commons License 2000.11.17 0 0 108
"Tegnap úgyis vettem egy Cohiba Robusto-t". Én kaptam és el is szívtam :-)) Csak, hogy csigázzalak: RULEZ. Közel 3 óra tömény élvezet - különösen ChR-lal öblítve.
Előzmény: Há (107)
Creative Commons License 2000.11.17 0 0 107
És nem is szóltatok! Pedig -a nagytalival ellentétben- ráértem volna. Tegnap úgyis vettem egy Cohiba Robusto-t. Mindegy, megmarad mára.
Szivartali változatlanul 2 7 múlva?

Előzmény: MathiasR (104)
tündérlala Creative Commons License 2000.11.17 0 0 106
Ááááámen!
:)))

tündérlala

Előzmény: kaviat (105)
kaviat Creative Commons License 2000.11.17 0 0 105
üdv drága barátaim a szavarban, tegnap lalával elpöffentettünk a városligeti vagonban 2 izmos alvaro-t, némi söröket ráillesztve a torkunk tetejére /érdekes módon nem maradt ott, lefolyt gyomoriránt/ - naigen, a súlyommal én se dicsekedhetem, a magasságomhoz képest meg páne:).. aki csak tud, jöjjön a nagytalira, remélhetőleg nagy móka kacagás lesz osztályrészünk :))

.kav]4t r.e.b.

MathiasR Creative Commons License 2000.11.17 0 0 104
Havasztok !
Most hajnalban sok időm lett, (észt...) így végigolvastam a bő termést, és bevallom, bár sajnálom az előző topic gazdáját, mivel ő hozott össze bennünket, de itt OTTHON érzem magam, a cikizők meg írkáljanak bátran amoda, néha elolvassuk... (o:
A súly-témához szólnék, saját tapasztalat alapján, annak idején eléggé sportos emberként a 65-70 kiló közt tanyáztam, és be kell vallanom, két sör és egy rövid után majdnem úgy lebegtem, mint császárelőd a bmw-ben, míg mostanra sikerült szert tennem némi tekintélyre(ebéd előtt 96, utána, a menütől függ...), és azt tapasztalom, hogy masszív ivókkal se vallok szégyent, bár a határig nemigen merészkedek..... (o:
Azazhogy igenis súlyfüggő a dolog nálam. Sajnos akkoriban a szivar elkerült )o:, ilyetén tapasztalatról nem tudok szólni, mikor kezdtem, úgy 10 éve, már 80 után voltam, de a kubaiakon kívül más jószág nem tréfált meg. Ami emlegettem, az Al Capone, ha nem is volt ilyen lógyulai méret, de kisebb autóban szájba véve érte az üveget, mégse okozott szédelgést.... (o: Ami nekem nehezen szokható volt, az a vastagsága, úgy jó alaposan tele volt az embör orcája vele....( Monica Lewinsky rulez ! ) Bár asszem a kisasszonynak nem csak a bőr volt vastag a pofázmányán, a szája is olyan : (idézet M:F. barátomtól)
Jó szopós volt..... (o:
Elnézést a hölgykartácsoktól, de ez csak így megfogalmazva érthető..... (o:
Egyébként szívesen látok én is a köreinkben minden jó ízlésű hölgyet !
Jó Füstölést !
MathiasR

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!